- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
McLaca
őstag
válasz #73820095 #2096 üzenetére
Pár hónapja azt hiszem, ebben a topicban is írtam, de a lényeg: a telenor 3× utasította el, a végén "belső segítséggel" sikerült megoldani. Az elutasításnál pedig érthetetlen volt az ok (közterület neve)... Kétkapus megoldásnál ilyen nem fordulhatna elő. Én kétszer hordoztam kétkapussal a számom, problémamentesen. Ez a legutóbbi családtagot érintő volt az első egykapus, be is bizonyította az értelmetlenségét. Az NMHH (vagy aki a szabályozást megalkotta) meg szarjon sünt, hogy nem hagyta meg a kétkapust is.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
törölt tag
válasz fant0mi #2097 üzenetére
Arról magad tehetsz. Mert elmondtad, h nem te veszed át. Nekem smit nem ellenőrzött, csak aláíratta a papírt. És másik címre is hozta volna, ha nem vagyok itt, kérdezte, h biztosan idehozza-e. Aztán feljött, és aláírtam.
Csak az elsőnél nem emlékszem pontosan, de ott se rémlik, h személyit kellett volna elővenni, pedig a macera miatt arra vszleg emlékeznék. De a 2.-nál biztosan nem kérte. Elvégre ki vagyok írva a csengőre
-
törölt tag
válasz betyarr #2078 üzenetére
Ha az Aradi utcában adod le, elég a bnő aláírása. Kitölteni bki kitöltheti (vszleg aláírni is). Csak minden adatnak pontosan egyeznie kell. De biztos így van a netes/postás beküldésnél is.
Csak a simet a bnő veheti majd át. A futár elvileg ellenőrzni, h kinek adja át. De sztem nekem nem ellenőrizte.[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz betyarr #2075 üzenetére
Ez kétkapus hordozásnál volt, de tudomásom szerint már csak egykapus van, szoptunk is egy családtagnál vele eleget... Most jönne egy másiknál a hordozás, de már a gyomorgörcs elkap, ha arra gondolok, ami előzőleg volt. Ha mégis létezik a kétkapus, annak én fogok a legjobban örülni, de az NMHH oldalán sincs róla szó.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
betyarr
veterán
ja,csak nem nyíregyházáról
Fecogame: hejj,örök hála!ez jól jött!
van benne egy ilyen:
Az ügyfél az azonosításához és jogosultságának ellenőrzéséhez szükséges eredeti okmány(oka)t bemutatta, azokat a Lidl ügyintézője ellenőrizte.
el kell vinni egy lidl üzletbe is?
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
-
betyarr
veterán
válasz betyarr #2075 üzenetére
és még az is kiderült itt nagyhirtelen,hogy anno még valamikor tizensok évvel ezelőtt az asszony az egyik barátnőjével vetette meg a telefonját+sim kártyáját.most nyilván annak a barátnőnek is alá kell írnia a számhordozási kérelmet.azonban a számhordozást követően lehet kérni,hogy az új sim már ne a barátnője nevén,hanem a feleségem nevén szerepeljen?
-
betyarr
veterán
na,mit tanáltam!
számhordozás esetén az aktuális szolgáltatójától kapott „Hordozást jóváhagyó nyilatkozatot”
ezek szerint ha nem márkaváltásról van szó,akkor a jelenlegi szolgáltatótól kérni kell egy ilyen papírost?feleségem a telenyomornál van.most akkor először onnan kell egy elbocsátó szépüzenet?
-
KurtCobain
őstag
válasz Tomy007 #2073 üzenetére
Nem olvastam előzményeket, most pótoltam.
Szóval neked igen, a duó szolgáltatás érné meg jobban. (20 perc beszélgetés körül vagy az alap 33Ft-os percdíjnál. Tehát ha többet telefonálsz, akkor éri meg.)
Az nem kedvezmény, hanem alapból van a kártyán 600Ft lebeszélhetőség (és fél év rendelkezésre állási idő). Így 400Ft-ba kerül maga a SIM.
A T-nél van 4G, a blue-nál nincs.
Alapvetően tiltva van a voip, de gyakorlatban működik minden. (Viber, SIP, mobilevoip, stb.)(#2068) Tomy007:
Csak telefonon keresztül lehet. Érvényes címet kell megadni, mert oda küldik a megerősítő kódot, levélben.
Feltöltés:
ATM-en, netbankon a T-mobile-t kell kiválasztani. Lidl-ben vannak feltöltő bónok, illetve a bluemobile.hu-n tudsz feltölteni, bankkártyás fizetéssel.Bluemobile oldaláról kell letöltened a márkaváltási nyomtatványt.
Nem kell venned kártyát, majd a futárnak kell fizetned.Azt neked kell eldöntened, hogy megszeretnéd-e tartani a számod.
A netcsomagoknál is van akció. A 33MB-os és a 133MB-os csomag az első 2 hónapban 90Ft. A 333MB-os az első 2 hónapban 790Ft. A csomagok kombinálásával lehet ezzel játszani. Akár minden hónapban lehet 90Ft-ért neted. Erre keress rá a topic-ban.
Remélem nem maradt ki semmi.
Mmm'kay?
-
Tomy007
tag
válasz KurtCobain #2072 üzenetére
A fentebb leirtak alapján gondolom, csak én lennék blue mobilos, blue duó opció érdekel amint fentebb leírtam.
Vásárláskor is kapok valami kedvezményt amúgy, az megéri ? Netnél pl jobb mint a Tmobil? Tmobilnál pl. tiltva van a voip pl viber ittis?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Tomy007
tag
Akkor kártyás csomagban pl tesco mobil, telenor, voda , akkor is a blue mobil a legjobb ? Ilyen egymás közti beszélgetésnél ?
-
Tomy007
tag
Illetve bocs még akartam kérdezni akkor a kártya jó független készülékbe nyilvánvalóan és tmobilisba is ?
-
Tomy007
tag
Köszönöm a részletes leírást, szóval egyértelmüen a blue mobil duos kedvezménye éri meg magyarul amúgy pont 2 számot akarok így kedvezményesen hívni.
A blue mobilt neten is lehet akvtiválni vagy csak ügyfélszolgálaton keresztül? Feltöltések is hasoloan mint a T ?
És számhordozánsál a tmobil oldalán tudom rendezni vagy előtte gy blue mobilos kártyát vegyek és annak a honlapján?Mit javasoltok számhordozást vagy egy különkártyát, tmobilnál jelenleg surf csaomagabn vok net véget ott ugye havi 150 mega van 30napra, net is van olyan jó mint a duos kedvezmény ?
Köszi előre is
-
St3ven
addikt
válasz Tomy007 #2065 üzenetére
T-nél távolról hasonló kedvezmény a Családbarát, ami 2 × 1066,8 = 2133,6 Ft havonta, ha csak egy emberrel akarsz 0 Ft-ért beszélgetni.
A blue-nál ennyi pénzből kikerül (2133,6 - 499) / 9 = ~180 perc beszélgetés. Ráadásul itt már két személyt hívhatsz kedvezményesen (vagy 3-4-5... személyt, 1500 Ft-os feltöltésenként váltogatva az egyik számot).
Összefoglalva: csak egy személyt vizsgálva, ha havonta 3 óránál kevesebbet beszélsz vele, akkor jobban megéri a blue Duó. Ha pedig több emberrel is beszélsz, akár a kedvezményes számokat is váltogatva, akkor egyértelműen a blue Duó éri meg jobban, a havi 3 órán túl is (két szám esetén egészen havi 6 óráig, és így tovább).
Arról nem is beszélve, hogy a Családbarátnál csak T-s, míg a blue Duónál bármely belföldi szám megadható kedvezményesként.
(Szándékosan nem számoltam a nem mindenki számára elérhető Like díjcsomagokba foglalt 3 kedvezményes T-s szám lehetőségével.)
[ Szerkesztve ]
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
dptrsk
addikt
válasz Tomy007 #2065 üzenetére
Ha a jelenlegi telekomos mobilszámod megtartod e-mailben tudod rendelni s futár viszi ki, új számot csak lidlben tudsz venni.
Számmegtartás esetén, ill csak SIM vásárlásnál 999 forintot kell fizetni, amiből 600 foeint a kezdő egyenleg.Fontos, hogy ha Telekom Dominoból jössz át, akkor a Domino egyenleg elveszik, érdemes lebeszélni.
-
Tomy007
tag
Hali
Érdeklődnék blue mobilos kártyát lehet e neten is rendelni vagy csak kizárólag a lildben lehet venni?
Csak sim kártyát szeretnék, telefont nem annak menyi az ára?
Illetve eza 9ftos duo hivás tényleg olyan jó és megéri , jelenleg Tmobilos vagyok ott hasonló kedvzeményt nem tudtok ?Köszi
-
ztibor
senior tag
Van infótok arról hogy ha egy csomagból ingyenesen hívhatók a tmobilos számok, akkor ez a szám is ingyenesen hívható lesz?
-
-
dptrsk
addikt
Hétfőn új szám, csütörtökön márkaváltás.
új számon kedd du. óta ketyeg a hibaelhárítás <-- ezen azt is vizsgálják, hogy szombat reggelig miért nem történt semmi...
márkaváltásos számon csütörtök este óta ketyeg a hibaelhárítás (72 órát ígértek)Egyikkel sem lehet belépni az ügyintézésbe, tegnap du. kezdték el vizsgálni mindkét esetet.
Ha megtudom mi okozta a hibát leírom.A hibajelenség: belépéskor új jelszót megadva hibás jelszó, nem lehet belépni, 1777 érzékeli a váltást, mert mindig az aktuálisat fogadja el.
-
McLaca
őstag
Oké, de akkor meg az előző, 03.22 - 04.21 közti nem stimmel, mert akkor az meg 31 nap, és látható, hogy Dluinetnek csak egy nappal későbbi az aktiválás, mégis két nappal későbbi a vége.
St3ven: alapvetően én is hagyom két hónapig futni a kedvezményes csomagot, csak gondoltam, a kisebb adattartalmút inkább csak 1 hónapig fogom, de így muszáj lesz 2 hónapig. Vagy kibírom 1 napig mobilnet nélkül (hétvégén, ha nem megyek sehová, azért nem nehéz az ).
Üdv!
-
McLaca
őstag
Azt valaki el tudja magyarázni, hogy ha a mobilinternet 30 napra szól, akkor miért 04.22 és 05.21 között szerepel az oldalon az aktuális ciklus? Az akárhogy is nézem, 29 nap. Ha pedig az első nap is számít, akkor meg az előző ciklus nem stimmel, mert az meg 03.22 - 04.21 közötti. Első nappal ez így 31+30 nap, első nap nélkül 30+29. Nem igazán áll össze. Viszont figyelni kell, mert így - véleményem szerint - 59 napig aktív a csomag, így egy másikat nem elég egy hónapra megrendelni, hogy emez újra kedvezményes legyen (mert +30 nap után is csak 89 napom lesz).
Üdv!
-
club1
veterán
-
őstag
T-Mobile-os mobil stick-et próbált már valaki Blue Mobile-os sim kártyával? Ugyanúgy letiltja a T-Mobile imei szám alapján mint a telefonokat? ALCATEL W800Z 4G vásárláson gondolkodom, de Blue Mobile-lal használnám.
-
v-man
őstag
válasz SztiviVander #2038 üzenetére
Itt maradt, de már nem használható semmire, azt írja rá a telefon: Invalid sim.
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
club1
veterán
válasz SztiviVander #2041 üzenetére
A dvb-c/t kártyák újrahasznosíthatóak. A sim kártyákat nem szokás újrahasznosítani, mert drágább lenne az adminisztráció, mint amit nyernek vele.
Átfogalmazva: Ha új micro sim-et igényeltél, nem viszik el a régi sim-et. Viszont a régi sim sértetlenségét ellenőrizhetik, de ezt logikusan a futár nem fogja megtenni. -
St3ven
addikt
válasz SztiviVander #2041 üzenetére
Nekem volt kártyacserém, nem vitte el a futár a régit.
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
SztiviVander
őstag
-
club1
veterán
válasz SztiviVander #2038 üzenetére
Semmi értelme nem lenne hogy elvigyék, hiszen inaktívvá válik az új kártya aktiválásakor.
-
-
St3ven
addikt
Nálam megy.
Ha még korábban nem léptél be, akkor a Nem tudom a jelszavam linken tudsz hozzáférést készíteni magadnak.
-
v-man
őstag
válasz _csocso_ #2023 üzenetére
Nekem zökkenőmentesen ment. Múlt csütörtökön kértem, mondták 10 napon belül hozza a futár. Tegnap még felhívtak hogy ma elviszi tőlük a futár, várhatóan másnap megkapom, előtte hív majd a futár. Ma hívott is és már aktiválták is az új, micros kártyát, a régi mindvégig élő volt. Teljességgel pozitív tapasztalat nálam
--------------------------------
Viszont a honlapon az ügyintézésnél belépve ezt kapom:Hiba történt a kérés feldolgozása közben
Technikai hiba.Ez valami általános hiba és másnál sem működik most, vagy csak nálam lehet gubanc?
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
-
bakbéka
tag
Ez,hogy jött ki?
Ma reggel felhívtam 0640106114-es számot,hogy a futárt lemondjam.
Mert ez valami futárszolgálat ügyfélszolgálati száma.
Beszéltem 1perc 20 másodpercet és 88ft vont le.
Elmagyarázná valaki? -
betyarr
veterán
válasz #73820095 #2027 üzenetére
szal még jöhet másik sms
hát,lehet hogy csak paranoiás vagyok,de nem tartom kizártnak,hogy most direkte nem nyúlnak a blue percdíjakhoz,mert várják,hogy több helyről is átszámvándorolnak a népek.oszt utána meg tolnak az emberek pofájába egy susmust,hogy sorry,de itt is áremelés júliustól (augusztustól,szeptembertől,whatever)
i dont want to paint the devil onto the wall,ofc
-
nagyúr
válasz _csocso_ #2023 üzenetére
élj panasszal, de az oldalukon le van írva, hogyan kérj mikro sim kártyát
"Amennyiben Ön már blue mobile előfizető, az alábbi módon igényelheti SIM kártyája cseréjét:
1. Cserélje le meglevő normál méretű blue mobile SIM kártyáját hívószáma megtartásával blue mobile micro SIM-re!
Ehhez hívja a +36 30 440 8400 telefonszámot és adja meg ügyintézőnknek a jelenleg aktív SIM kártyájának SIM azonosítóját, valamint az ügyintézőnk által kért, az Ön azonosításához szükséges személyes adatait és ügyféljelszavát.SIM kártya csere esetén kérjük, ügyeljen a régi SIM kártyáján tárolt adatainak (pl. mobilkészülékre) mentésére, hiszen régi SIM kártyájáról az azon tárolt minden adat (képek, zene, telefonkönyv) elvész.
2. Otthonába kapja új SIM kártyáját!
Futárral juttatjuk el Önnek új blue mobile SIM kártyáját, amely normál és micro SIM kártya képes mobilkészülékébe egyaránt behelyezhető lesz. Az új kártya gyors aktiválása érdekében, a SIM kártya kézhezvételét követően, kérjük hívja a +36 30 440 8700 aktiváló és válassza a „2.SIM csere esetén blue mobile kártyájának aktiválása” menüpontot!Sikeres aktiválás esetén pedig új SIM kártyájával használatba veheti régi telefonszámát!"
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
_csocso_
senior tag
Sziasztok! Kicsit haladnék a korral, micro sim-et szerettem volna kérni a blue-tól. Telekom- os (inkább Trékom ) csaj vette fel az üfsz.-nél a hívást, elsőre elhajtott, hogy ilyen a blue-nál nincs, majd megszakadt a vonal. Másodszorra azzal jött, hogy csak üzletben lehet igényelni, majd olvastam neki a honlapon lévő dolgokat, és megint rámnyomta a vonalat valószínűleg ( ez ám a szolgáltatás ). Mit tegyek?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
Rainman05
tag
Köszönöm az eddigi válaszokat
-
St3ven
addikt
válasz Rainman05 #2019 üzenetére
A két tanú kell a számhordozáshoz, az ugyanis egy meghatalmazás, és a tanúk aláírásával lesz csak teljes bizonyító erejű magánokirat. Ellenben a márkaváltással, ami csak egy sima nyilatkozat.
[ Szerkesztve ]
-
Rainman05
tag
Ja hogy akkor ezt az 5 oldalas szerződést is pluszba ki kel tölteni és hozzá csatolni a számhordozós papírhoz! Jó hogy szóba került itt mert már majdnem elküldtem azok nélkül
Meg az a 2 tanú ez kötelező? -
dptrsk
addikt
Az egyedi előfizetői szerződésen a bankszámlaszámot nem kell megadni ugye?
-
St3ven
addikt
válasz Braddock #2015 üzenetére
Ha igaz, csak ez fog változni:
"2015. június 1-jétől hatályos változások
Töröljük az ÁSZF-ből az N-Telekom korábban megszűnt 1428-as ügyfélszolgálati rövidszámát.Pontos utalás az Általános Szerződési Feltételek módosított rendelkezéseire:
blue mobile Díjszabás 4. pont"Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
St3ven
addikt
A szívbajt hozza rám a blue is az ÁSZF-változásról szóló SMS-ükkel.
-
betyarr
veterán
köszi mindhármótoknak a választ!
közben "kilogikáztam" a feketebetűs részt.ezt is hasonlóan a számhordozásos nyomtatványhoz kitöltve el kell nekik küldeni,ha jól értem?
-
betyarr
veterán
ha jól olvasom,akkor akár az otp netbankon keresztül is feltölthető az egyenleg,mintha telekomos egyenleget töltenék.de mi a helyzet akkor,ha egy 20-as szám kerül hordozásra?felismeri a rendszerük,hogy már nem telenoros a szám?
illetve,ha netbankon keresztül töltöm,akkor az ún. univerzális egyenleg töltődik fel,ami vásárlásra is használható?itt a nyilatkozat alján a feketebetűs rész mi akar lenni?azért írják,hogy a gyereknek legyen neve,de nem kell kinyomtatgatnom semmit?
[ Szerkesztve ]
-
Rainman05
tag
Sziasztok.
Számhordozásnál a letöltendő dokumentumot el lehet küldeni kitöltve az email címükre is azt írják.De azt hogy gondolták?Valaki küldte már így? -
St3ven
addikt
Pontosan, csak lassítanak, bár nem tudom, úgy mennyire használható.
Igen, 90 napot írnak. Ez úgy néz ki, hogy első nap aktiválod a BlueNet S-t, majd lemondod a 60. nap előtt. A 61. napon megrendeled a BlueNet M-et, majd lemondod a 120. nap előtt. És a 121. napon megint megrendeled az S-t, így bőven teljesíted a feltételt, hogy "a bekapcsolást megelőző 90 napban nem aktiválta az adott blue Net adatdíjcsomagot", hiszen 121>90.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Töltést már láttam, de akkor az tényleg nem gond.
Készülékem van (független), annál jobbat úgyse adnak, meg nem is kell
Annyit megér a dolog, jól olvastam, hogy ha túl is lépem, akkor csak leveszik a sebességet, de nincs túlforgalmazási díj, illetve a váltogatás milyen módon történik ?
(A kedvezmény igénybevételére meglévő blue mobile szolgáltatásán akkor van lehetősége, ha azon a bekapcsolást megelőző 90 napban nem aktiválta az adott blue Net adatdíjcsomagot.A kedvezményes időszak az aktiválástól számított első két időszaki díjra vonatkozik. A kedvezményes időszak letelte után az adott blue Netadatdíjcsomag hatályos Díjszabás szerinti időszaki díja fizetendő. A blue Net díjcsomagokban túlforgalmazási díj nincs, a díjcsomagban foglalt adatmennyiség túllépése után a mobilinternet továbbira is használható legfeljebb 32 kbit/s le- és feltöltési sebességgel a 30 napos periódus végéig. A bennefoglalt adatmennyiség növelése a 30 napos időszakon belül csak nagyobb adatdíjcsomagra váltással lehetséges. Ebben az esetben az eredeti blue Net adatdíjcsomag még fel nem használt adatmennyisége az új blue Net adatdíjcsomagra váltás után is leforgalmazható az eredeti blue Net adatdíjcsomag 30 napos időszakának lejártáig. Hálózatfüggetlen készülék esetén a blue mobile mobilinternet szolgáltatások igénybevételéhez a hálózat hozzáférési pontot (APN) "internet”-re kell állítani. A díjcsomagok lemondhatóak a +36304408400-as számra küldött ”–BLUENETS”, ”–BLUENETM”, ”-BLUENETL” tartalmú díjmentes SMS-sel, a blue mobile díjmentes telefonos ügyfélszolgálaton és a 1777-es díjmentes automata önkiszolgáló ügyfélszolgálaton keresztül. )
Itt valami 90 nap van[ Szerkesztve ]
-
St3ven
addikt
Egyenlegfeltöltés menni fog online ugyanúgy, mint a T-nél, lényegében ugyanaz a felület, mint ott, csak kékben.
A 3-hoz: a készülékkínálattal sem kényeztetnek el, szóval leginkább független (de nem korábban T függő, majd függetlenített!) telefonnal kell használni. Bár a független meg rendszerint olcsóbb, mint a szolgáltatós ajánlatok.
Ha nem kell sok net, havi 90 Ft-ból megúszod a dolgot, a 33 MB-os és a 133 MB-os csomag kéthavonta történő váltogatásával.
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Háztartási gépek
- Drón topik
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- GTA V
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...