- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
G@ben
addikt
Még egy kérdés, mert abszolút nem értek hozzá. Megnéztem a 3G-s és a 3G/HSPA lefedettségi térképet és elég nagy foltok vannak rajta. Ott egyáltalán nincs net vagy lassú, szakadozós?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz #73820095 #2798 üzenetére
Január 4-e és Okostarifa 90. De most át akarnak tenni másik csomagba, ami rosszabb, mint a jelenlegi, mert a mostani megszűnik, de nem tudom, mi lesz, ha nem fogadom el. Jó lenne felmondani kötbér nélkül, vagy elérni, hogy ők mondják fel és fizessenek nekem kötbért.
Nem telefonálok sokat, de tegnap kiszámoltam az elmúlt 13 hónap átlagát. Ott havi átlag 3600 Ft volt, a Blue-nál ugyanannyi telefonnal, sms-sel, nettel átlag 2500 lett volna úgy, hogy a 490 Ft-os netet számoltam, nem a talán még elérhető 90-est. Sok kicsi sokra megy alapon ez jobb. Meg elegem lett, hogy ott a a 2 éves hűség alatt háromszor akarnak emelni. Egyszer jogellenesen meg is tették, a másodikat nem hagytam, a harmadikra kíváncsi leszek.[ Szerkesztve ]
-
-
G@ben
addikt
Nézegetem ezt a szolgáltatót, mert kedvezőek az árai, jobban megfelelne, mint a mostani Telenoros előfizetés, de olvastam, hogy a net lefedettsége nem a legjobb. Elvagyok a lassú nettel is, a telefonom is csak 3G-s, de a Waze használatához szükségem lenne az elég jó lefedettségre. Általában pályán járok, de előfordul kevésbé forgalmas hely is. Ezekhez a dolgokhoz jó a netje, próbálta már valaki?
-
törölt tag
"Hívásindításkor a hívás díjmentes megszakítására a telefonszolgáltatók ezentúl kötelesek legalább 5 másodpercet biztosítani a hívó fél számára a korábbi 3 másodperc helyett a hangpostára irányítás előtt."
???
palyazatfigyelo.info/2015/09/13/fontos-valtozas-tevenezo-telefon-elofizeto-nem-tudja-mindenkit-erint.php
-
Frosttide
tag
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
-
Frosttide
tag
Sziasztok!
Most hordoztam számot Blue mobilhoz, számom elengedték és már a simet is megkaptam. Egy dolog nem világos teljesen, ez pedig a számhotdozási ablak. Kaptam egy fecnit egy dátummal valamint egy idő intervallummal és hogy ne rakjam addig be az új simet a telefonba.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ha lejár ez az ablak, akkor onnantól tudom használni az új kártyát és utána nem szükséges semmilyen regisztrálás? Én ezt veszem ki a fecniből, de a kényelmetlenségek elkerülése végett inkább megkérdezem.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
g0dl
addikt
Most hordozandó számhoz még megrendelhető a 90Ft-os régi netes csomag?
[ Szerkesztve ]
-
otps
aktív tag
LTE mikor lesz? (Bocs a trollkodásért)
-
Pítőr
aktív tag
Sajnos nem függetlenként volt hirdetve. Viszont az Imei rendelkezésre állt, így ha máshol nem is, a Bule-nál zárolták. Az elvel van bajom, hogy nekik az is jobb egy fokkal, ha a T helyett, a Blue a "szolgáltató", mint a másik kettő. Mindegy, köszönöm a segítséget, ezt csak szolgáltató váltással tudom megoldani (vagy alaplap cserével, vagy hivatalos függetlenítéssel, de igazán egyik sem éri meg). Még egyszer kösz srácok.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
Ksix
tag
Ha valóban függetlenként volt eladva, és erről van számlád/papírod, akkor ahogy edk- is írta, le kell hogy vegyék a tiltólistáról. Csak be kell vinni egy üzletbe, és ingyen "függetleníteniük" kell teljesen.
De tudomásom szerint soha egyik szolgáltató sem árult hivatalosan független készüléket (gyakorlatban igen, vettem én is többször olyat, amin technikai, vagy más okok miatt nem volt sim lock), még a hűségidő nélküli és a kártyás telefonok is mindig úgy szerepelnek az árlistákban, hogy csak az adott szolgáltató kártyáival használhatóak. -
-
Pítőr
aktív tag
Van egy "félig" cáfolatom! Vettem egy Huawei P6 telefont, amit a T "függetlenként" árusított hivatalosan, megy mind a három nagy szolgáltató hálózatán, kivéve a Blue-t! Értem, hogy ez is az IMEI tiltás miatt van, de azért értelmét nem látom....
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
edk-
őstag
Alapnetként is funkcionálnak ezek a csomagok, lásd itt a havidíjas adacsomagok fülön.
Az online felületen csak ezek rendelhetők egy olyan kártyás csomaghoz, amelyiken most nincs net, friss screenshot:
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Fecogame #2765 üzenetére
Szuper, pont megfelel.
Elegem lett a Telenorból, és kiszámolva jobban megéri a Bluemobil
Blue-nál 1300FT az 1GB... Telenornál meg 100mb közel ennyi[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
veterán
válasz Graphics #2763 üzenetére
Csak lassítják, de itt is megtalálod a kérdések között.
Mi történik, ha a 30 napon belül elfogy az internetem?
A blue mobile internetcsomagokban túlforgalmazási díj nincs, a díjcsomagokban benne foglalt adatmennyiség túllépése esetén a letöltési/feltöltési sebesség értéke legfeljebb 32 kbit/s a 30 napos időszak végéig. Az internetcsomag a 30. napon fog megújulni, de addig lehetősége van adatbővítő opciót igénybevenni, a blue net extrát. Ezzel 690 Ft-ért 500 Mb-ot kap, amit 30 napig tud felhasználni. Amennyiben időközben megújul az internetcsomagja, az adatbővítő opcióból maradt internet összeadódik az internetcsomagjában foglalttal és először az adatbővítő opció adatforgalmát használja fel.
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
-
Graphics
Jómunkásember
Halló, vennék ilyen SIM kártyát, csak mobilnetre.
Kérdésem, hogy 1GB után pl van-e forgalomtiltás,vagy csak lassítják?
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
dptrsk
addikt
Most nem tudom hogy megy, de régebben a hivatalos T-s függetlenítési papírokkal kellett a bluehoz menni, hogy vegyék le a hálózati IMEI Lockot.
Illetve az is lehet, hogy a készülék gyárilag független, de a Telekom értékesítette(tehát papíron függő, de fizikailag nem). Ekkor is fent van az IMEI Tiltás. Ebben az esetben 15ezer ft a díja a levételnek.
Tehát nagy eséllyel nem titokban függetlenített, hanem a fenti 2 eset valamelyike.
-
Ksix
tag
válasz boros44 #2754 üzenetére
De, pontosan lehet tudni. Csak egy helyről származhat az olyan készülék, ami bármilyen kártyát elfogad, de nem működik a blue mobile-lal, az kizárólag T-Mobile-os lehet, és illegálisan függetlenített, eredetileg függőként vásárolt.
Úgyhogy téged a Jófogáson vezettek meg, bár végül is az eladó nem hazudott, csak azt hallgatta el, hogy törvénytelenül függetlenített a készülék, jelentsd fel, ha akarod. Bár lehet, hogy ő sem tudta, és már függetlenként vette, ha nem akarta blue mobile-lal használni, sosem derül ki a dolog.
A T-Mobile ugyanis minden nála vásárolt függő készüléket (így a tiedet is) felrak egy IMEI tiltólistára a blue mobile-nál. És a másik kérdésedre válaszolva, egyáltalán nem ok nélkül teszik, egyszerűen azért adták olcsóbban a készüléket annak idején, hogy csak náluk lehessen használni, és az eredeti vevő ezt akkor elfogadta. Ha bevitte volna a T-Mobile-hoz függetleníteni, ahogy legálisan kell, akkor nem csak a készülék korlátozását oldják fel, hanem a tiltólistáról is leveszik. De nyilván neki jobban megérte valahol olcsón függetleníteni, te meg így jártál. Tanulság: független készüléket sosem veszünk meg anélkül, hogy belepróbálnánk egy blue mobile SIM kártyát.
És mivel az IMEI tiltólistára csak a saját telefonjait tudja felrakni a T-Mobile, egy Telenoros készüléket nem, így ha olyat veszel, azt te is tudod olcsóbban függetleníteni, és már elég az, ha a készülék független, ezért is ajánlották azt neked. -
törölt tag
válasz boros44 #2754 üzenetére
Sajnos(?) a hülyéken mi sem tudunk segíteni... De aki hajlandó végre elolvasni és felfogni, amit írunk, annak esetleg... Mert MI már tudjuk, honnan van a telefon, és ha visszaolvastál volna, már te is rájöhettél volna. Sztem több kérdésünk nekünk már nincs -mert már tudjuk a választ...
[ Szerkesztve ]
-
boros44
tag
válasz #73820095 #2753 üzenetére
Használtan vettem a Jófogásról és kártyafüggetlenként volt feltéve.. Innentől senki nem tudja, hogy hol lett eladva...
Jó lenne, ha visszaolvasnátok a korábbi üzeneteket, mielőtt hülyeségeket kérdeztek.
A Blue Mobile-nak írtam emailt és ott írták, hogy vigyem GSM-be. Ők nem tudhatják, hogy honnan származik a telefon.[ Szerkesztve ]
-
boros44
tag
Még azt sem lehet 100%-ra mondani, hogy valóban a T-Mobile-tól származik. Ők sem tudják, hogy honnan származik a telefon.
Ha pedig tényleg a T-hez kéne vinni, akkor oda milyen papírok kellenek? Ugyanis a telefonhoz a használati utasításon kívül semmilyen más papírt nem kaptam hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
St3ven
addikt
válasz boros44 #2741 üzenetére
Azért kérdeztem, mert azokkal a készülékekkel, amelyek T-függőek voltak valaha, nem megy a blue-s SIM. Erre az esetre utalt az általad leírt jelenség is.
Gyárilag függetlennél nem lenne ilyen gond.
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
boros44
tag
Jófogásról vettem használtan. Kártyafüggetlenként volt hirdetve. Ezek révén nem tudom, hogy a telefon honnan számazik. Belepróbáltam egy T-Mobile-os kártyát is (Blue is T-s hálózatot használ ugyebár) és a T-Mobile-os kártyánál semmi gond nem volt, rendesen csatlakozott a hálózatra.
-
ledgeri
nagyúr
+1 és a legkevesebb 1000 forint vagy 400(új sim ára 600 forint lebeszélhetőséggel) lesz a bukó...
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
McLaca
őstag
válasz spyderman #2736 üzenetére
Megveszed a telefont, elhasználjátok a SIM-en lévő kezdőegyenleget, közben indítjátok a számhordozást, kaptok új SIM-et, hordozás megtörténte után SIM csere.
Vagy független telefon (én erre esküszöm).Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
HXY
addikt
válasz spyderman #2736 üzenetére
Nincs olyan, hogy "blue mobil hálózatfüggő".
Telekom hálózatfüggő létezik, és a Lidl-ben árult telefonok is olyanok, azaz ezeket Tekekomos sim kártyával is lehet használni.
Viszont a Telekomnál vásárolt telefonok Imei számát Blue mobile nem engedi a hálózatra csatlakozni. -
spyderman
újonc
Ha anyukám szeretne blue mobilos lenni (most telenoros), és új telefont is akar viszont mi a teendő? Tegnap majdnem vettem neki egy kihajthatós telefont a lidl-be, de abba a csomagba már van sim kártya is nem? Lehet úgy venni hogy csak egy telefont? És akkor az blue mobil hálózatfüggő lesz? Vagy előtte intézni kell szolgáltatóváltást ha meg akarja tartani a számát?
[ Szerkesztve ]
-
boros44
tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy kártyafüggetlen Samsung Galaxy S5-tel, amit eddig egy Telenoros kártyával használtam minden probléma nélkül.
A napokban ezt a számot átvittem a Blue Mobile-hoz. Aztán mióta beraktam a Blue Mobile-os sim kártyát, a telefon nem talál hálózatot, csak ezt írja: "Nincs szolgáltatás".
Hívás, SMS nem megy rajta, de azt vettem észre, hogy a mobilnet működik így is rajta.Segítségeteket szeretném kérni, hogy vajon ez mitől van?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
McLaca
őstag
válasz KurtCobain #2726 üzenetére
Anno a 4.-nél én is kiakadtam, hiába olvastam végig. Egyszerűen nincs értelme. A mondat elejének pl. nincs tárgya, nem tudjuk, minek az alkalmazását nem kérjük. De aki ezt így megfogalmazta, annak harapófogóval tépném le egyesével az ujjperceit és feldugnám. a...
ledgeri: *102# hívás
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
ledgeri
nagyúr
válasz Dluinet #2729 üzenetére
Ez november lesz!
Hogyan tudom ellenőrizni aktuális egyenlegem?
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
nagyúr
válasz mclaren777 #2728 üzenetére
átírni biztos nem fogják
vagy elvész, vagy kéred vissza a pénzed (de ez nem tudom mikortól van új szabály,szeptember 1 vagy november 1), de google bíztos segíteni fog"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
mclaren777
senior tag
Márkaváltás esetén ( T-Mobile Domino --> Blue Mobile ) a régi kártyán levő egyenleg elvész vagy átírják az új kártyára?
-
spyderman
újonc
köszi! igazából csak a 4. volt teljesen homály, a többinél azért lehet érteni
franc tudja mért kell ilyen hülyén leírni valamit (4. kérdés) -
spyderman
újonc
Segítséget szeretnék kérni!
Valakinek van arról fogalma, hogy sima mezei júzerként itt miket kell a szerződésben beikszelni? :SHozzájárulok Nem járulok hozzá, hogy a Magyar Telekom Nyrt. az általa, a hozzájárulásom alapján vagy törvényes jogcímen kezelt előfizetői személyes (azonosító, forgalmi és számlázási) adataimat – akár automata hívórendszer igénybevételével - közvetlen üzletszerzési, piackutatási célból kezelje, mely hozzá-járulás kiterjed a Magyar Telekom Nyrt. szerződéses partnerei ajánlatainak a közvetítésére is.
Igen, nem / gazdasági tevékenységi körén kívül, egyéni előfizetőként veszi igénybe a Szolgáltatást mint természetes személy;
illetve igen, nem / gazdasági tevékenységi körén belül, nem egyéni előfizetőként veszi igénybe a Szolgáltatást mint természetes személy;
illetőleg igen, nem / kéri az egyéni előfizetőkre irányadó szabályok vonatkozásában történő alkalmazását a Szolgáltatótól az egyéni előfizetőkre vonatkozó szabályokról részletes, az előnyöket és hátrányokat bemutató tájékoztatást kapva, mint a hatályos jogszabályok alapján kis-, vagy középvállalkozás, azzal, hogy továbbá a „nem” válasz jelenti, hogy az igénybe vevő természetes személy az előre fizetett szolgáltatás igénybe vevője – és nincs eltérő kiegészítő szerződés amely alapján az „igen” választ kell bejelölni.
A fenti kijelentéseket az Előfizető, illetve a jelen szerződést aláíró személy felelőssége teljes tudatában tette.
https://lidl.4i.hu/bluemobile/index.php?route=information/information&information_id=17
-
ledgeri
nagyúr
Írni akartam valamit, csak nem ide... (utólag eszembe jutott, hogy az a smile az a próbatopikos fedőkém... de mindegy, már kiszedték)
-
zala005
tag
Sziasztok!
Valaki tud valamilyen tippet/konkrét adatot mondani, hogy kb. mennyi ügyfele van a bluenak?
Én tökéletesen meg vagyok velük elégedve, már csak a 4G hiányzik, majd előbb-utóbb biztos lesz az is
[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
Ha egyáltalán lehet 2000 az induló töltés (nem tudom), akkor is abból csak 500 MB-os csomagra futja októberre.
Bónusz: https://www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak/feltoltokartyas/vodafone-net-plusz
[ Szerkesztve ]
-
Ksix
tag
Érdekes, nekem ellentétes tapasztalataim vannak azzal, amit itt többen is írtak, mert nem megy a Viber az új 1 GB-os csomaggal. Akár én hívok, akár engem hívnak, a hívás ugyan még kicsörög, de amint felveszem/felveszik, "nincs kapcsolat"-ra vált és megszakad. VPN-nel persze működik rendesen. Skype-ot még nem próbáltam, MobileVOIP viszont gond nélkül megy.
-
edk-
őstag
http://www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak/aktualis-ajanlatok/3gb
Ha veszel egy új Net+ SIMet 500 Ft-ért és rögtön rátöltesz 3000 Ft-ot, akkor
a) adnak 500 MB-ot a töltésért
b) 3 GB-ot szeptember végéig
c) akkor 2500 Ft-ért vehetsz még egy 1GB-os havi csomagot és a végén marad 500 Ft a kártyán.Tehát 3500 Ft-ért kapsz 0.5 GB + 3 GB + 1 GB = 4.5 GB netet október végéig.
-
g0dl
addikt
Új blue simkártya vásárlása esetén mi lesz a számlázási időszak indításának kezdete?
Csak két hónap mobilnetre kéne, de ha az első időszak 30 napnál korábban is lejárhat, akkor már nem tesztgyőztes ( telenornál pl. össze vissza oszt a gép időszakot, így az első hónap sokszor csak két hét)
-
ztoldy
senior tag
válasz szabog74 #2706 üzenetére
St3ven, szabog74 köszönöm a választ.
Mindig callback-kel használtam, mert inkább legyen jó a vonal kicsit drágábban, mint hogy újra kelljen hívni vagy szórakozni. A lényeg, hogy akkor választhatom az újabb 1GB-os csomagot, mert működni fog. Következő lejáratkor már a nagyobb csomagot választom.https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
St3ven
addikt
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Az új 1GB-os csomaggal lehet voip-n keresztül telefonálni (viper, skype, mobilevoip) vagy esélytelen? Mobilevoip-nál én call back-kel szoktam hívni.
Korábban olvastam, hogy valakinél a viber hívás működött az új konstrukcióval, de van-e több embernek tapasztalata?https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
meroly
veterán
Lehet volt róla szó, de a visszahívó küldés végül működik a telekom irányába blue-ról?
Impossible is nothing
-
addikt
Jól megjártam. Ma volt a netes fordulónap (2x30 nap 90Ft/hó), na feltöltöm a számlát, erre közben jön az sms, hogy inaktív a netem, de ha feltöltöm akkor újra bekapcsolják, hát szépen le is vonta a 990-et. Na hívom a 1777-et, erre sikerült megrendelnem egy másikat, mint kiderült, mert olyan szépen átgondolt a rendszerük, és persze le is vont azért egy újabb 490 Ft-ot. Hazaérve látom van egy 30-as számuk, felhívom őket, és közli, hát be volt kapcsolva az aktiválás azért vonta le a 990-et , utána meg megrendeltem egy 100MB-osat azért vont le 490-et, és persze az megmaradt a másik meg elveszett. Erre közöltem vele, hogy egyiket se akartam megrendelni, meg mi az hogy egy 133-as netet egy 100MB-os nettel felülír és fizetek 2 szolgáltatásért és csak 1-et tudok igénybe venni. Rohadjanak már meg, szerencsére annyit elintéztem, hogy ezt nem aktiválja újra következő hónapra.
-
azigazimoris
aktív tag
válasz KurtCobain #2698 üzenetére
Frankó, át akartam hurcolni egy számot, ami egy Lumia920-ban van. De akkor még nem csapok bele.
Köszönöm mégegyszer a rapid responzotNokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Óra topik
- Lightyear - befektetési app
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Opel topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gaming notebook topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Sorozatok
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...