- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
törölt tag
Ez a vicces, h kb totál lutri, h mennyit kérnek. Olyan is volt már ugye, akinek az egyenlegét is átvitték, másnak meg nem.
Nekem, mikora dominót gondoltam előfizura váltani, 5000-t akartak a simért kérni... Tudod, mikor, maradt is domino, szerencsére -mint utóbb kiderült: fix+most
RoSSo3: Azt tudod, h most ingyen havi 50 mega van a dominóhoz? Igaz, h bekapcsolni egyelőre lehetetlen, de elkezdődött
-
RoSSo3
senior tag
Én épp ma voltam a Vodában BM -> Voda számhordozás miatt. Kaptam egy ideiglenes SIM-et, aztán várom a fejleményeket. Eddig minden ok, és a múlt héten BM -> Vodás flotta is sikerült.
Fura, hogy pont a Telekom ne tudná hamar lerendezni, hiszen elvileg sajátja a BM is, akár mennyire is külön kezelik. -
törölt tag
Sztem elbénázták, a tré topikjában van egy csomó hasonlóan balfék-ügyintézős történet
Nagy üzletbe érdemes menni. Igaz, sokan vannak, de ott jobban fel is vannak szerelve.
Egyébként a múltkor voltam bent simet cserélni, mert régi volt. Simán elővett egyet, révitte a számot, oszt annyi, ha a rendszerben átállított blue-ról dominóra, a folyamat már uaz, uolyan dominónak számítasz. Az emg képtelenség, h ne legyen náluk dominós sim raktáron... -
990Ft volt a sim. Most az online oldalon azt írja 0 forint az egyenlegem, és fél évig érvényes a sim.
A térerő ugrálást akkor csinálja, ha a telón be van állítva, hogy 4g-t is használhat. (LTE/TDSCDMA/GSM/WCDMA) Ha nincs benne LTE akkot nem ugrál, de akkor meg nagyon lassú a mobilnet. Egyébként kicseng akkor is, mikor éppen 0 térerőt mutat.
Még van 2 Blue-s sim a családban, de ők nem használnak netet, szóval ott nem éri meg váltani.
#prozodus: jogos -
bkgb
csendes tag
Csak fordítva tudok beszámolni, kb másfél éve, amikor anyu számát "márkaváltottuk" Telekom Dominoról Blue mobilra, a Domino egyenlegén maradt kétszázvalahány forintot jóváírták a Blue egyenlegére.
Egyébként sikeresen vissza lehet váltani Blue-ról Dominora? (Az egyenlegjóváírástól függetlenül, attól most tekintsünk el.)
Valaki tapasztalat? -
4Grider
félisten
Parkolás esetén nagyjából az egyetlen alternatíva a pénzbedobós automata, ahol jellemzően előre többet fizet a parkoló, mint amit leparkol.
Autópálya matrica vásárlásnál viszont rengeteg más lehetőség is van a pontos végösszeg fizetésére, pl. útközben a benzinkutak, otthonról kényelmesen pedig a https://www.nemzetiutdij.hu/. -
Revolit
senior tag
-
Nirvatti
tag
Én éppen ezen gondolkozom, hogy hova kéne menni.
Amire szükségem lenne, az ~1 GB net havonta, amit EU-ban is lehessen használni (évi 2-3 alkalom, pár nap).
A percdíjaknál számomra nem túl fontos hogy 19 vagy 22, vagy 25. Havi szinten szerintem kimenő hívásom van mondjuk 10 perc.A blue (Telekom) hálózata nekem teljesen kielégítő jelenleg.
Szóval a Maraton csomag miatt egyértelműen a Telekom felé húzok most, viszont nem tudom hogy ott az adat felhasználható-e EU-n belül. -
Ez a lassított net semmire nem jó. Az alkalmazások nem tudják lekezelni. Playről semmit nem lehet vele letölteni, YouTube se megy,, dolphin/chrome se képek nélkül. Böngésző csak úgy tölt be oldalt, ha töltés után kinyomom az adatkapcsolaot majd vissza minden oldalnál, amugy a végtelenségig töltene.... Régen a modemes nettel lehetett azért netezni, de ezzel... A mai appok/oldalak egyáltalán nincsenek optimalizálva.
Az opera mini egész jó, de az se boldogul minden oldallal. -
Imi94
csendes tag
-
Apollyon
Korrektor
Régen pannonos voltam, azon belül a már rég múlt BEE csomagom volt, még diákként.
Akkoriban másodperc alapú számlázás volt, és megszűntették, azzal az indokkal hogy nem használják ki az előfizetők. Ez nyilvánvalóan hazugság. Az akkori Westel900-nál is volt mp alapú, illetve volt valami csomag amiben az első 3 mp ingyen volt... Szórakoztak is anno vele az osztálytársak.A perc alapú hívásnál legalább számon tudod tartani mennyibe fog kerülni, meg a jobb funkciókkal ellátott telókban van percfigyelmeztetés minden 45. mp-ben.
Ez a 10kB óránként felfele kerekítés viszont valóban féregség, pláne hogy ezt nem tudod lekövetni, sem pedig mérni. Mondjuk azt is jó lenne tudni, hogy ők kilo/megabájtban, vagy kibi/mebibájtban mérnek-e, mert előbbinél 1000, utóbbinál 1024 a váltószám.
A legrosszabb esetben, ha óránként 9 kibibájtot csal a rendszer, akkor az havonta kb. max 6-7 mebibájt között lehet összesen, 30 napra lebontva, ami annyira nem vészes. Mondjuk többszázezer vagy esetleg egymillió előfizetőre lebontva már nem semmi adatmennyiség.Ja upsz, várjál, 10 percenként méri... ja akkor szívás
Az azt jelenti hogy akkor 6x annyi, vagyis legrosszabb scenario szerint 36-42 MB csalás/ hó. Klassz
-
Mert én pl személy szerint összezavarodtam a korábbi hozzászólások tapasztalatai miatt, miszerint volt, akinél úgy nem a kedvezményes ár vonódott le net csomag aktiváláskor.
De most egyéb lehetőség hiányában mégis kipróbáltam az online felületet és elillantak egyelőre ezek a kétségek, mert itt már be sikerült aktiválni a net S-t és 84 Ft-ot vont le.
Innentől én is az online felületet használom. -
otps
aktív tag
Ez tök jó, de nem lehetne (vagy nem lenne érdemes) beletenni az első hozzászólásba, a GYIK-be? Hogy fogja bárki is megtalálni pont a 4105-ik posztban?
Illetve nem mintha olyan hatalmas különbség lenne, de most 84, vagy 90 Ft a net?
Sőt, szerintem inkább az legyen a GYIK-ban, hogy az ÁSZF melyik pontja rendelkezik az akciós netről.
-
enen
kezdő
Igen. De a józa ész jelen esetben nem egyezik a Bluemobil ASZF leírtakkal. Minden más szolgáltatónál önálló menüpont is van pl. az autómata üsz-en is ilyen esetekben a letiltásra. Itt szóban sem tudod megtenni.
Próbálkozz! (csak úgy, kísérletképpen)Engem meg nem lelkesít fel egy hajléktalant, valószínűleg mentálisan sérült embert feljelentgetni, ugyanakkor nem is vígasztal, ha mondjuk előtte csúnyákat írogatott a címlistámon levő partnereknek, vagy mond azoknek, akik engem keresnek. Még most is. Unatkozik.
-
betyarr
veterán
áá,sztem tavasz végéig még nem lesz semmi.véleményem szerint nyár-ősz körül várhatjuk az indulást.még nincsenek kész a hálózattal és a munkaerőt is most toborozzák.
amúgy a digi főleg az előfizetésekre lesz hatással.a prepaidek már nagyjából maradnak ebben az ársávban.nyilván van aki még nem lépett (telenor,blue).és sztem azok kivárnak.
ha megmarad,akkor sztem a blueval alámennek a mostani T-s áraknak.addig is lehet hozni-vinni a számokat,ami persze jó kis bevétel így házon belül. -
Penge_4
veterán
Valamit nagyon elírtak abban a PDF-ben...
Más: Pár hete tapasztalom, hogy aktív mobilnet hiányában is megjelenik a H+, illetve LTE és a fel/le nyíl a térerő ikon mellett (párszáz kilobájtos forgalmat generálva az androidos forgalommérőben), de mellette felkiáltójellel (tehát nincs aktív net, nem lehet oldalt se betölteni, meg semmit, viszont eddig ha nem volt aktív mobilnet, akkor nem jelent meg semmi, csak a térerő ikon.
Tapasztalt valaki hasonlót?
-
Nestor16
senior tag
"Az internetcsomag a 30. napon fog megújulni, de addig lehetősége van adatbővítő opciót igénybevenni, a blue net extrát. Ezzel 690 Ft-ért 500 Mb-ot kap, amit 30 napig tud felhasználni. Amennyiben időközben megújul az internetcsomagja, az adatbővítő opcióból maradt internet összeadódik az internetcsomagjában foglalttal és először az adatbővítő opció adatforgalmát használja fel. " - Én ezt úgy értelmezem, ahogy mondtam. Megrendeled mikor elfogy a 33 MB és így még a másik hónapra is lesz egy kevés az 500-ból. (Persze a 90 forintos netnél másképp is lehet a gyakorlatban. )
-
Nestor16
senior tag
-
4Grider
félisten
Gondolhatod hogy a stuntcalls mennyi adót, hálózatfenntartási, összekapcsolási és hívásvégződtetési díjat fizet Magyarországon.
Ez kb. olyan, mint ha a kínai boltos árait hasonlítanád a budmil bolt áraival. Persze a 40-50 Ft-os díjak tényleg pofátlanok, de látni kell, hogy azok olyan rétegnek szólnak, akik alig használják (havonta néhány hívásra, vagy szinte csak netre) a mobiljukat. A sokat telefonálók díjai ma már elég könnyen összehozhatóak 10 Ft környékére. -
4Grider
félisten
A mód az, hogy aki hivatalosan függetlenítette, kapott róla számlát. Ha az akkori tulajdonos már nem ismert, akkor nincs mód.
Ha házi barkács volt a függetlenítés és működik benne most a telekom sim, majd a blue sim viszont nem, azután a telekom sim továbbra is működni fog. Ebben az egy esetben tuti, hogy eredetileg telekomos volt... -
törölt tag
Jelenleg a Telekom informatikai háttere nagyjából romokban hever, az évek óta húzódó és igencsak elb@szott új egységes csodarendszerük bevezetése (Pillangó projekt) most érte el a mobilos részt a jelek szerint itt is olyan "remekül" teljesít, mint a vezetékes üzletáguknál.
Aktív témák
Hirdetés
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Apple asztali gépek
- Sorozatok
- Nintendo Switch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged