- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
törölt tag
válasz idegen lény #5899 üzenetére
Domino Most, de az egyelőre csak jún-ig, utána még nem tudni, mi lesz.
A domino Fix, az 25 mhova, annál olcsóbb a 22.
A vodának van vmi 19, de oda meg ingyen se megyek.
A telenyomort nem tom, vmit az is kavart, de oda se megyek vissza.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Sziasztok! Van ennél kedvezőbb feltöltős percdíj csak telefonálásra jelenleg Magyarországon? A Tesco Mobile megszűnt, de valami Frondeo-ról hallottam. És hogyan lehet OTP-automatánál tölteni?
(#5900) prozodus
Akkor az sem olcsóbb, mert a Blue csak 22 forint.A Telenorosak csak egy hétig érvényesek 500 forintért.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
ArNick
tag
Töltsön fel és vásároljon nálunk! promóció március 23 - 29.
-
bakbéka
tag
Megvárom én is,attól függetlenül felhívtam az ügyfélszolgálatot mert a régi személyimet elhagytam amelyiket regisztráltam a blues kártyámat.
Lett új személyim és megkérdeztem hogy most akkor mi van?
Mert a személyigazolvány számom megváltozott,adat módosító nyomtatványt kell kitöltenem és elküldenem.
Na persze,hogy rákérdeztem az adat egyeztetésre is,rendes csávó volt segítőkész és tudta miről van szó,de ő sem tudta mikor és hogy lesz.
Csak annyit mondott tájékoztatva leszünk.
Attól félek,hogy kitalálják ,hogy el kell menni a személyesen a központjukba!
Vagy a telekomhoz ott meg kidobnak mint..... -
nagyúr
válasz zsoltyy #5892 üzenetére
van 3G és 4G is (a kártyának és telefonnak 4G képesnek kell lennie)
VOIP nincs korlátozvaT-nél Domino maraton 4GB 4000Ft, és addig tart, amíg az adat el nem fogy, vagy a kártya érvényessége le nem jár
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
zsoltyy
tag
Sziasztok!
Van egy új Blue kártyám, de nem tudom, hogy aktiváljam-e.
- A Blue-nál a net 3G vagy 4G-s?
- Viberen, Messengeren lehet telefonálásra használni vagy nem engedik?Ha a fentiek nem működnek lehet jobban járok egy T-s kártyával.
-
bakbéka
tag
válasz 4Grider #5885 üzenetére
Igen majd tájékoztatva leszünk!
A telekomnál be kell menni személyesen ez van a telekom oldalán és időpontot kell egyeztetni!
Egyenlőre a telenornál is személyesen kell bemenni majd iővel online is lehet adatot egyeztetni,a vodát meg el sem olvastam.
Úgyhogy majd kiderül de azt erőssen kétlem hogy legelőször online is lehet! -
bakbéka
tag
válasz bakbéka #5883 üzenetére
1000 bocs mindenkitő,hirtelen azt hittem az de nem az!
Viszont ha jól vettem ki márpedig ennyire hülye nem lehetek akkor ápr-től valami papírral és iratokkal személyi stb közjegyző által hitelesített dokumentummal lehet új szerződést kötni.
Hangsúlyozom ujjat,nem már meglévőt! -
bakbéka
tag
Ez az adategyeztetéses dolog már fent van ápr1 ászf-ban.
-
teo77
őstag
Sziasztok!
A 1777-et hívva hogyan lehet eljutni egy Blue-s ügyfélszolgálatoshoz? Nem akarja elfogadni a rendszer a *110*5jegyukod#hívógomb kombinációt. Köszönöm szépen!Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
bkgb
csendes tag
válasz #25741824 #5879 üzenetére
Nos apuval ugyanez történ, csak fordítva, Domino-ról Blue-ra váltás kapcsán. Hát ilyenkor az van, hogy a Blue-s Sim-et inaktiválták, de a Domino-s Sim-et viszont elfelejtették aktiválni. Ilyenkor érdemes zaklatni őket, hogy márpedig nézzenek utána alaposan, esetleg NMHH-val érdemes fenyegetőzni, hátha hat rájuk.
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyankor szerintetek mi lehet a gond ha blue mobile->Domino migráció után órákkal a blue-s SIM már, a Dominos meg még nem működik a telefonszámot tárcsázva pedig az "ezen a számon előfizető nem kapcsolható" üzenet fogad? A telefonos ügyfélszolgálaton pedig három ügyintéző három félét mond, de megoldani egyik sem tudja a problémát. -
bkgb
csendes tag
Hali!
Érdeklődnék, hogy van-e már valami hír a SIM kártyák és azok tulajdonosainak adataik ellenőrzéséről a Blue-nál?
A mai Blikkben volt egy cikk erről:
http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/terroristak-miatt-kapcsolhatjak-le-a-mobiljat/zy5dmqv
Elég furcsa egy cikk, amely azt sugallja, hogy már megtörtént az ellenőrzések megkezdése:
"Akik a Telekomnál február 28-ig nem egyeztették adataikat, azokat a szolgáltatás korlátozásával igyekeztek jobb belátásra bírni, hogy jelenjenek meg SIM-kártyájukkal – tudatta a társaság kommunikációs osztálya."
Érdekes, ehhez képest nagyinak Telekom Domino kártyája van, de semmilyen értesítést nem kapott még, hogy be kellene fáradni valamelyik Telekom ügyfélszolgálatra adatot egyeztetni.
A Blue küldött egy értesítést már nem is tudom mikor, hogy majd fognak értesíteni, de azóta is semmi.
Gondolom majd interneten lesz ez valahogy a Blue-nál, mert ugye személyes ügyfélszolgálat az nuku. -
Nirvatti
tag
válasz #73820095 #5872 üzenetére
Meg lett hosszabbítva február végéig.
Ahogy most gyorsan átfutottam az SMS-eket, 3000+ feltöltésnél jártak már a bónusz percek (30 napos felhasználási idővel) csak hát ugye LIDL-ben 3500 Ft a 3000 feletti első vásárolható feltöltés.Viszont legalább március 1-től lementek 22 Ft / perc vagy SMS-re, ami azért elég jó húzás.
-
Nirvatti
tag
válasz headhunter #5870 üzenetére
Az mindegy, ha február 28 előtt töltöttél fel az akció keretein belül (3500 Ft felett) akkor hálózaton kívül felhasználható percet is kaptál 33-at feltöltésenként.
Indíts hívást a *102#-re és nézd meg, hogy van-e ajándék perc. 99 Blue irányba használható fel (feltöltéstől 1 hónapig), az afölötti percek pedig a hálózaton kívülre használhatóak.
Persze ez csak akkor igaz, ha nem szoktál blue-s ügyfelekkel telefonálni. Én nem tudok ilyenről az ismerőseim között, szóval nekem ez a számolási mód bevált. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a válaszotokat így már a számát tudni fogom,van vagy 5db sim kártya a blue mobiltól tavaly nyáron kellet a nett,így volt olyan amit nem adminisztráltam . De most kelleni fognak a számok.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van olyan tablettem amiben levő sim kártyának nem tudom a számát de szöveges üzenettett tudok küldeni.Mi a kódja a saját szám lekérésének?Van t-mobilos és Blue mobilos feltöltős kártyánk szeretném letudni ezt a baromságot,hogy a bekel menni a szolgáltatóhoz is igazolni,hogy én vagyok én.Be vihettem a blue sim kártyát a t-mobilos ügyfél szolgáltatóhoz?Ne keljen már külön mennem a 2 szolgálatóhoz,Vagy ha nem hogyan müködik a bloe mobilnál mert náluk csak egy portás van az Aradi utcában. -
McLaca
őstag
válasz headhunter #5863 üzenetére
Nem a feltöltés utáni bónusz miatt?
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
törölt tag
válasz headhunter #5863 üzenetére
Nekem nem, de örülj neki, ha neked smit se vonnak le
-
Vigyorka
aktív tag
-
headhunter
addikt
[link] egyenleg hetek óta nem változik, behalt az oldal?
-
Predator2
addikt
Rájöttem, hogy minimum 500mb-ra szükségem lesz. Vettem egy tabletet (4g/LTE) Mind1 melyik szolgáltatónál.
Telefonálásra nem lenne használva.>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
Helló
Sajnos elhasználtam a Bluenet M 133Mb-os csomagom. Szeretném megújítani, de nem találom hol lehet.
Merre keressem? [link]
Próbáltam telefonon keresztül de úgy sem engedte.
THX>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
otps
aktív tag
Ez tök jó, de nem lehetne (vagy nem lenne érdemes) beletenni az első hozzászólásba, a GYIK-be? Hogy fogja bárki is megtalálni pont a 4105-ik posztban?
Illetve nem mintha olyan hatalmas különbség lenne, de most 84, vagy 90 Ft a net?
Sőt, szerintem inkább az legyen a GYIK-ban, hogy az ÁSZF melyik pontja rendelkezik az akciós netről.
-
ArNick
tag
válasz #73820095 #5843 üzenetére
blue mobile ÁSZF 84. és 87. oldal tartalmaz minden márkaváltási irányt:
12.2.2. A blue mobile-ról Telekom mobilra vagy MOL Mobile-ra történő márkaváltási eljárás
" Utólag fizetendő Telekom mobil Szolgáltatásra váltás esetén a Telekom mobil havidíjas számla/számlák végösszegéből az előzőleg megmaradt blue mobile egyenleg teljes egészében jóváírásra kerül. Előre fizetendő Telekom mobil Szolgáltatásra, vagy MOL mobile szolgáltatásra váltás esetén az átváltáskori egyenlege nem vihető át a választott új Telekom mobilszolgáltatás előfizetői folyószámlájára. "
12.2.3. A Telekom mobil-ról, vagy MOL mobile-ról blue mobile-ra történő márkaváltási eljárás
" ...átváltáskori Telekom mobil vagy MOL mobile egyenlege nem vihető át a blue mobile szolgáltatás előfizetői folyószámlájára..."
Ez az elméleti része, de a gyakorlat akár mutathat mást is.
-
törölt tag
Még a múlt héten hívom az üfsz-ot, h olvastam a neten, h átvezetik a dominós egyenleget, meg tudja-e hivatalosan erősíteni. Először simán igent mond, majd pár egyéb kérdés után, kollégával konzultálva, végül mégiscsak határozottan nemet... És h hol olvastam... Vitte vki mostanában úgy, h átvezették?
Pedig már igen megörültem neki, h átvezetik, de közben meg már mindegy is, mert a jelenlegi 9/19-es opcióval marad a domino, a blue kártya meg fogy itt külföldön, ahol uannyit fizetek mind2re -
veterán
Leírnád, hogy ez meddig 84 Ft?
Amíg meg nem szüntetik, addig lehet rá előfizetni.
Ez bármilyen "előfizető" esetén érvényes?
Csak egyféle díjcsomag van a Blue Mobile-nál, ha erre gondolsz.
Mindkét csomag 84 Ft?
Igen.
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
-
addikt
Sziasztok!
Márc 28-án jár le Telekomnál a mobilnetem és azzal be is szeretném fejezni ottani pályafutásomat.
Szerintetek mikor lenne érdemes beadnom blue-ékhoz a márkaváltós dokumentumaimat, hogy kb akkorra érkezzen a SIM-em, mikor a fenti dátum környékén leszünk?
A SIM aktiválás menete azonnali érvényű lesz, nem vesz napokat az érvénybe lépése? -
Apollyon
Korrektor
No már kipróbáltam, és tényleg csak 22 Ft-ot von le.
Sokan használtátok/-játok a blue mobile perceket? Merthogy már az is csak 22 ugye... Nekem nem érvágás, nincs is blue-s kontaktom#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
veterán
Percdíj frissítve az összefoglalóban.
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
-
McLaca
őstag
válasz joelke HU #5834 üzenetére
Egyik kezükkel adtak, másikkal elvettek. De így már (a net miatt) nincs ingerenciája az embernek a váltásra.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
joelke HU
senior tag
Nocsak. Olcsóbb lesz a percdíj március elsejétől. 22 Ft és minden feltöltöltés után 22 blue perc jár.
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
McLaca
őstag
válasz customer114 #5824 üzenetére
Mármint sima Bluenet 450-ért. Az M 920 Ft, amikor nem akciós...
Üdv!
-
ArNick
tag
blue mobile -> telekom márkaváltás esetén az üzletekben kapható új SIM kártya díját kell fizetni.
Ez eddig azért volt kellemetlenül drága, mert az üzletekben kapható Domino 5 SIM ára 4050 Ft. (volt, már nem kapható)
A készülékvásárlás nélküli Domino 5 SIM díja 1350 Ft + a 2700 Ft lebeszélhető egyenleg, így jött ki összesen a 4050 Ft.
De a(z üzletekben kapható) 990 Ft-os Domino Fix megjelenésével változást vélek látni ebben.
Mert a díjszabás szerint így már csak 990 Ft egyszeri SIM kártya használati díj fizetendő váltáskor. (Ami tartalmaz 0 Ft egyenleget, 80 percet és 500 MB adatot, 180 napos rendelkezésre állással.)
Az egyenleg átvitelére továbbra is külön kérelmet kell leadni, anélkül gondolom nem megy.
Szerintem. De majd aki kipróbálja, esetleg jelezze gondolatmenetem helyességét.
[ Szerkesztve ]
-
igazgatour
újonc
http://www.bluemobile.hu/index.php?route=common/home
-
kano
nagyúr
válasz 4Grider #5827 üzenetére
Az lehet, de ez nem a töketlen üfsz miatt lett pozitív, hanem a blue szabályzata miatt.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
4Grider
nagyúr
Mindenesetre számodra kedvező volt a végkifejlet a töketlen üfsz miatt. Mivel alapból nem járt volna vissza az egyenleged, hiszen az előfizetésed nem amiatt szűnt meg, mert lejárt a határozott ideig tartó szerződés (amit minden egyes feltöltéssel hosszabbítasz meg x nappal), hanem azért, mert azt te felmondtad a számhordozással. És bizony, a jogszabály szerint csak az előbbi esetén jár vissza az egyenleg.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Leírom a történetet, hátha valaki nyer vele.
Volt egy számom a Blue mobilenál. Hordozni akartam a Vodához, így megkérdeztem, hogy van-e mód arra , hogy a rajta lévő 2800 Ft-ot visszakapjam. Elsőre azt mondták, hogy nincs. Második hívásra azt mondta az ügyfélszolga, hogy persze, csak először meg kell szűnnie náluk a számomnak és utána igényelni kell a rajta ragadt összeget. Írásban is kértem, hogy erősítsék ezt meg az ügyfélszolgálatuktól. Leírták és még linket is küldtek ahol a hordozás után intézhetem a dolgot.
Megtörtént a hordozás, gondoltam akkor kitöltöm a linken lévő űrlapot. A legnagyobb meglepetésemre hibával elszállt a dolog, mert azt írta, hogy a szám nem pre-paid. Ügyfélszolgálat felhív és kérdezem, hogy akkor most mi van. Frappáns válasz: Ja, azt nem kaphatom vissza mer már náluk megszűnt a számom és csak élőre lehetett volna visszaigényelni." Mondom, hogy rendben van de akkor miért adták írásba, hogy előbb el kell hordoznom? Erre 5 perc zene után inkább ígéri, hogy utánanéz és visszahív. Kb. 2-3 óra múlva vissza is hívott és azt mondta, hogy mindenben igazam volt és most akkor felvenne egy hiba jegyzőkönyvet (?), hogy az alapján visszautalhassák a pénzt. Felvette és meg kellett adnom egy számlaszámot. Kb. 3 hét múlva rákérdezek, hogy mégis mikor szándékoztak utalni, erre azt mondták, hogy ők már megpróbálták elutalni de nem tudták. Mondom, hogy ezt sajnos én nem tudom értelmezni.... Azt mondták, hogy technikai hiba miatt nem tudták elutalni és így postán fogom megkapni. Ok, csak küldjék mert nincs kedvem 2-3 hetente ezt figyelgetni.
Várom, várom erre semmi.
Megnézem a számlámat és láss csodát, kb 4-5 napja megérkezett az összeg.Szóval az a helyzet, hogy ennél t*ketlenebb és tudatlanabb ügyfélszolgálat nem nagyon van. Folyamatosan félretájékoztatnak és, ha nem kéred írásban is a dolgot simán átvernek.
Katasztrófa sajnos....„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
batuz
csendes tag
Érdekes, hogy nektek engedte a 84 Ft-os netet. Nekem legutóbb szeptemberben volt blue mobilos netem. (90 Ft-os) Azóta vodafonos-t használtam.
Tegnap aktiváltam újra az M-es csomagot, és 920 Ft-ot vontak le.
A korábban többször eredményesen aktivált 90 Ft-hoz képest annyi változás van, hogy a kártyámat fél éve 4G-re cseréltem. -
norbiv8
tag
-
veterán
A 84Ft-os nethez megváltozott a menükód.
2-3-1-6-1-1-1 ( BlueNet S - 33 MB )
2-3-1-6-2-1-1 ( BlueNet M - 133 MB )Az összefoglalót is frissítettem a fentiek alapján.
Ma sikerült is aktiválni az "M" csomagot 84 Ft-ért.
[ Szerkesztve ]
-
TR007
csendes tag
Sziasztok!
A mai naptól Bluemobilos vagyok.Feltöltöttem és megrendeltem a legnagyobb net csomagjukat, de nem megy a net. A megrendelés sikeres volt úgyhogy valamilyen technikai dolog lehet. Segítenétek? Az APN adatokra lenne szükségem, mert seholsem találom.
Nagyon köszönöm !
üdv: Tamás
-
-
enen
kezdő
Hogyne lehetne letiltani a Dominót telefonon! Felhívod a 1430-at, és 5ös, majd megint 5-ös menü.
Persze jelszó kell hozzá. Vagy verbálisan. Megvárod az ügyintézőt és úgy, miután azonosítottad megad. ha nem eleve jelszóval léptél be.Engem nem érdekel a továbbiakban a szám, az nem kell ezután: azt akarom, hogy ne lehessen ezt a számom felhívni, mert a részeg faszi felveszi és pofázik a nevemben.
Nem érdekel, hogy volt rajta pár száz ft, és és azt elkölti vagy se. Ennek ellenére, hogy engem EZ nem érdekelt, ezt tiltották le.
De az minimális elvárásom lenne, hogy az én számom ne fogadhasson hívást, ha úgy akarom, akármilyen okból is, pláne, ha illetéktelen kezekbe került.
Ezt minden további nélkül meg is tudják technikailag tenni, egyetlen mozdulattal, egyetlen másodperc alatt, csak mégsem teszik. Pedig én ezt tartom minimumnak minden csűrcsavar igénybevétele nélkül: az nonszensz, hogy üzemeljen a szám még fél évig. (A "terroristatörvény"szankciójának életbe lépéséig)
Kizárt, hogy ez normális, bármilyen szolgáltatóról is beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
piki24
csendes tag
Mennyibe kerül a számhordozás egyik szolgáltatotol a másikhoz?
-
Ksix
tag
Teljesen megértem, hogy milyen kellemetlen a helyzeted, ettől függetlenül nincsen igazad. Dominó kártyát sem lehet telefonon letiltani, csak személyesen, és csak kártyacserével oldható meg, 4500 Ft-ért. Mert a Telekomnál is csak a havidíjas/előfizetéses kártyáknál lehetséges a letiltás az automata ÜFSZ-en. A Bluemobile-ról meg mindig is lehetett tudni, hogy olcsó szolgáltató, nincs személyes ügyintézés, a neked most szükséges SIM csere is csak futárral oldható meg, ki kell várni, viszont ingyen van.
Én a helyedben kitöltenék egy SIM csere igényre vonatkozó szerződést, még ma elküldeném e-mailben, úgy szerencsés esetben holnap már hívnak is egyeztetni, hogy mikor jöhet vele a futár, pár nap alatt rendeződik a dolog. -
enen
kezdő
válasz vpanangin #5804 üzenetére
Béke, tényleg, béke, és persze, hogy nem rád haragszom, de mérges vagyok: amúgy először is éppen rohadtul és végérvényesen meg akartam szabadulni a Telekomtól, ez az első ok, amiért Bue-hooz jöttem, másodszor pedig írtam fentebb, Békés Megyében vagyok, itt ez a "bemégy a Telekomhoz" (vagy Lidlhöz, stb, stb.) úgy működik, hogy először kiveszel egy nap szabit, és utazol kétszer húsz km-t vonaton vagy buszon 930.- ft-ért, majd gyalogolsz két km-t a Csaba Centerig és sorba állsz. Csak munkaidőben tart nyitva, vasárnap zárva.
Köszönöm a segítőkészséged, komolyan, ez is ritka már manapság, és tényleg nyersen szóltam vissza, csak ez az "idemegyek-odamegyek" nem megoldás, mert nem tudok menni sehová. Normális világban és normális körülmények között nem is lehetne egy ilyesmi témánál opció a mászkálás a 21. szd-ban.[ Szerkesztve ]
-
vpanangin
senior tag
-
dptrsk
addikt
válasz #08205312 #5798 üzenetére
Nem, írjon e-mailt.
Ahogy a számhordozást, szerintem ezt is lehet e-mailben/telefonon intézni a Bluenál.Továbbá a számhordozás is opció, ahogy írták.
És nem utolsó sorban azért budget szolgáltató, nem pedig nagy mammut, mert vannak nehezebben intézhető dolgok, de cserében jóval olcsóbb.
Másrészt a Lidl üzletekben előbb kéne segítséget kapnia, mint egy T-Pontban, mivel ahogy írtam a T-Pontnak az égvilágon semmi köze a Bluehoz. Teljesen más HRL-en üzemelnek a Telekomos és a Blues SIMek.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!