- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
4Grider
félisten
A számlázási rendszerből könnyen legyűjthető adatokról beszélünk. Szimpla adócsalás lenne amiről írsz. Nem hülye az adóhivatal sem, ebből marha sok pénzt (elmaradt adó + késedelmi kamat + büntetés) lehetne összeszedni. A revizorok premizálását nagyban megnyomná ez az összeg...
-
4Grider
félisten
válasz
4Grider #5188 üzenetére
Ahogy nézem, nem:
A távközlési adó alapja a szolgáltató előfizetőjének előfizetéséhez, előfizetés hiányában a szolgáltatóhoz tartozó hívószámról indított hívások időtartama, valamint a küldött üzenetek – szolgáltatóval kötött szerződés szerint számított – száma.
Az adó mértéke, ha a hívást magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámról indítják, akkor hívásonként 2 forint/megkezdett perc; ha a hívást nem magánszemély előfizető előfizetéséhez vagy a szolgáltatóhoz tartozó hívószámról indítják, akkor hívásonként 3 Ft/megkezdett perc.
A küldött üzenetek után fizetendő adó, ha az üzenetet magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámról küldik, akkor 2 forint üzenetenként; nem magánszemély előfizető előfizetéséhez vagy a szolgáltatóhoz tartozó hívószámról küldött üzenetek esetén pedig 3 Ft üzenetenként.
A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószám esetén nem lehet több, mint 700 Ft/hó/hívószám, nem magánszemély előfizető előfizetéséhez és a szolgáltatóhoz tartozó hívószám esetén 5000 Ft/hó/hívószám.
Adómentességek
Mentes a távközlési adó alól a segélyhívás, az adománygyűjtő szám hívása, az üzenetküldés adománygyűjtő számra, a teszthívás, teszt-SMS, és a magánszemély előfizető hívószámáról indított hívások időtartamából havonta 10 megkezdett perc.
Az adó megállapítása
A szolgáltató az adót havonta a hívást, üzenetküldést követő második hónap 20. napjáig állapítja meg, és az állami adóhatóság által rendszeresített 1691-es nyomtatványon vallja be és fizeti meg a 10032000-01077010 számú NAV Távközlési adó bevételi számla javára.
A távközlési adóból származó bevétel a központi költségvetés bevételét képezi, ezért az adóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal látja el.
Nemzeti Adó- és Vámhivatal -
HXY
addikt
válasz
joelke HU #5182 üzenetére
Hálózaton belül nincs hívásvégződtetési díj, így nincs semmi akadálya, hogy magánszemélyeknek teljesen ingyen, opciós díj nélkül elérhetővé tegyék a Blue hálózaton belüli beszélgetést havi 100 óra/hónap limitig.
Így sok család venne Blue-s simet, és a legtöbben elsődleges SIM-nek is ezt használnák, vagyis más hálózatba is telefonálnának, plusz sokan még internetet is vennének. Biztosan megérné nekik, csak kérdés, hogy megmerik-e lépni.
-
badabum
tag
A Blue mobil így is diszkont árakon dolgozik, így minden árcsökkentés vesztesegbe vinné a céget, valószínűleg ugyanaz lesz a sorsa mint a Tesco mobilnak, ha idén még ez nem is fog bekövetkezni.
-
válasz
customer114 #5183 üzenetére
Élelmes
-
HXY
addikt
Jó lenne ha a Blue Mobile meglépné a hálózaton belüli ingyenes telefonálást.
Ami Nyugat-Európában már sok kis szolgáltatónál elérhető.A Vodafone 19Ft-os percdíjára úgy gondolom ez egy jó válasz lenne.
-
KurtCobain
őstag
válasz
4Grider #5175 üzenetére
Köszi a választ.
Azt tudom, hogy az átadó szolgáltatónál kell.
Kicsit utána olvasgattam, és azt találtam, hogy a személyi igazolvány szám nem kötelező adat, a blue-s előfizetési szerződésen is opcionális adatként szerepel. És így -elméletileg- nem is utasíthatnák el a számhordozást.
Emiatt nem szívesen utaznék el a 6. kerületbe. -
4Grider
félisten
válasz
KurtCobain #5174 üzenetére
Mindig az átadó szolgáltatónál (természetesen személyesen ügyfélszolgálaton).
-
KurtCobain
őstag
Még sosem hordoztam számot. Az lenne a kérdésem, hogy amikor beaktiváltam ezt a kártyát, ideiglenes személyim volt, és azt adtam meg. Vodafone-hoz hordoznám a számot, és az új kártya nyilvánvalóan már az új személyi igazolvány számommal lehet beaktiválva.
Jól gondolom, hogy ebbe beleköthetnek? Ha igen, akkor hogy/hol tudom rendbe rakni az adataimat? -
Revolit
senior tag
Beaktiválták a sim kártyám, de nem tudok hívást indítani, a blue mobil számát se tudom felhívni :/ Engem tudnak hívni. Ilyenkor mi van? Most írom levelet, de gondolom arra egy hét míg válaszolnak...
Ahogy elindítom a hívást, rá 1-2 mp-re egyszerűen kiírja, hogy hívás vége, mintha leraktam volna.
-
-
Revolit
senior tag
Mikor hívnak fel a Bluetól, miután átvettem a futártól a SIM kártyát? Hétfőn kaptam meg a csomagot, és még mindig semmi...
Egyébként T-nél kell majd intéznem valamit, vagy azt is lerendezik nekem? Számhordozást választottam. -
thomas77
senior tag
Mihelyst újra rendelsz adat opciót, újra fel fog kúszni a telefonod a 4G-re.
Amúgy meg hamarosan indítaniuk kellene a magyar szolgáltatóknak is hang szolgáltatást 4G-n. A környező országokban már sok helyen működik a volte. Készülék is jópár van hozzá, ami támogatja ezt a megoldást.
Persze nem a blue hálózatán lesz először elérhető... -
afan4e
újonc
Üdv!
Olvastam az összefoglalót, ahol az van írva, hogy a 4G csak kísérleti jellegű.
Mikor megkaptam a számhordozott SIM kártyát, kértem helyette 4G képeset és amíg volt a 6 hónap ingyen 15 MB addig volt is LTE. Most hogy ez lejárt egyáltalán nem tudok rá kapcsolódni (azt tudom, hogy hívásra nem csak adatforgalomra használható). Ez a jelenség természetes vagy a kártyával lett valami?Időnként a 2G-re sem kapcsolódik a telefon de azt egy újraindítás megoldja.
A válaszokat köszönöm: afan4e -
McLaca
őstag
Kültéri lefedettség esetén. 2,6GHz-en már annyira kicsi a hatótáv, hogy csak MCN hálózatban van értelme, azt pedig ott építik ki, ahol kis helyen sok eszköz van (pl. forgalmasabb városrészek, belváros, üzleti negyedek, turista látványosságok). De az 1,8GHz- sem sokkal jobb e téren (mindkettőből csak MCN hálózatot lehet építeni néhány 100, vagy néhány 10(!) méteres lefedettségi területtel, esetenként mindössze 10-20 W teljesítménnyel).
Üdv!
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok
Ha elfogy a net akkor lassitanak vagy törlésre kerül?
Megtaláltam lassítanak
vagy +500 mb 690 ft.NEm tudom melyiket válasszam ezt, vagy a vodafone tutit...
Még csak annyi, hogy nano sim is van a csomagban?
-
-
Zeki
nagyúr
Elég durva a telókínálat... az ami a Telekomnak sem kell már?
-
xcvbxcvb
aktív tag
Kaptam a telekomtól számlát 222 ft-ról, valami univerzális egyenleg felhasználás mobiltelefon szolgáltatásra címen.
Tudja valaki mi a ez ? Thx -
Tressy
senior tag
Volt itt szó feltöltésröl.Netbankról is fel lehet tölteni az egyenleget mobil feltöltés opcióval a telekomot kiválasztva.Kicsit ugyan lassan jön az igazoló sms (1perc) de müködik
-
D.CS.
csendes tag
Ahogy látom más is számolta már, hogy ha valaki (mint én) ki tudja használni a 33 ajándék percet blumobile-on belül, akkor egy 1500-as feltöltésnél 19,2 ft/perc-nél tartunk. Okosan kitalálták a vodafone-nál ezt a percdíjat az egyszer tuti
Kíváncsi vagyok lesz-e valami válasz erre, de így egyenlőre még nem éri meg váltani nekem.
-
brd
nagyúr
válasz
Apollyon #5127 üzenetére
Engedd el ezt a baromságot!
Egyszer derüljön ki, hogy valóban így van, ki játszana utána rajta? Nem érdeke az senkinek, hogy csaljanak rajta. Egyébként is sokkal többet hoz a fogadók befizetése, mintha lenyúlnák a nagyobb nyereményeket. Sokkal inkább a törvényeket, pályázatokat alakítják úgy, hogy a haveroknak jó legyen, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyják, mit gondol az adófizető, lásd a vágóhidas gázszerelőt, vagy a kuszaszeműt, vagy a szerencsejáték törvényeket, vagy a legutóbbi népszavazást (amire semmi szükség nem volt, mert az eredmény ismert volt, jogi következménye pedig nincsen).
-
g0dl
addikt
Nekem megy az LTE, bűvészkedés nélkül
-
Gézengúz
addikt
Na de 133MB-át nem mindegy mivel forgalmazol le?
-
betyarr
veterán
a 90ft-os,akciós bluenet-et letiltották a 4g hálóról?csak h+ jelenik meg.a feleségemnek most belőttem a bluenet+ csomagot és egyből ott volt a 4g
-
Apollyon
Korrektor
válasz
4Grider #5124 üzenetére
Ötöslottón nem fog nyerni senki, legalábbis az 5-öst nem, mert egy pár éve már meg van csicskítva. Szóval amit megjátszol azt garantáltan nem húzzák. Megy a pénz a haveroknak, nem véletlen hogy csak úgy betiltották a nem állami szerencsejátékot is. Persze néha a médiába beraknak valakit hogy ne legyen túl gyanús, de humbuk az egész. Mindenesetre sok sikert hozzá
-
betyarr
veterán
ezt az októberi ingyenes bluenet+ 1 gigás netet mikortól lehet lemondani a megrendeléstől számítva?akár a megrendelés után azonnal?vagy várni kell valamennyit?nem szeretnék róla megfeledkezni és nem lenne jó,ha a következő 30 napra levonna 1290ft-ot.ha leondom,akkor nem vész el az adatkeret?
-
-
Revolit
senior tag
Valaki írja már le légyszi, hogy hogyan is van ez a 90 ft-os net? Utolsó oldalakon többen említitek, az összefoglalóban pedig ott van, hogy hívással lehet aktiválni. De ez nem csak az első 1-2 hónapban ennyi, aztán drágul? Vagy le kell mondani, és újra aktiválni?
T-s vagyok, számhordozással átmennék, ha valóban ennyi a net, és VOIP megy lassított nettel is. -
Tressy
senior tag
Ezért vagyunk Bluemobilosok
-
Tressy
senior tag
Nálam a voda a gsm szolgáltatók orangeways-e akkor sem mennék hozzájuk ha nem lenne percdij...
-
4Grider
félisten
válasz
Oliverda #5102 üzenetére
Valószínűleg szerencséd volt, mert nem jársz túlterhelt 900, 1800 vagy 2100 MHz-es (3G/2G/3G) területeken.
Nálunk a call center minőségi statisztikái alapján a legtöbb hangminőségi probléma a vodával van. Nekem is vannak nemzeti parkos (voda flottás) ismerőseim, akiket mindig félve hívok fel, mert csomószor van, hogy nem igazán értem őket. -
Apollyon
Korrektor
Ez 7 évvel ezelőtt volt. Számomra 7 évig nem volt jobb ajánlat a vodafonnál (most sincs). 1 éve a telenyomortól is eljöttem. De egyrészt nem telefonálok annyit hogy nekem megérje a 19 ft a 33-mal szemben, másrészt a mobilnet ára számít a legjobban, és ilyen olcsón sehol nem kapok adatot, még akkor se ha csak pár megabyte-ról van szó, arról nem is beszélve, hogy tavaly novembertől idén júliusig egy fillért nem kellett érte fizetnem.
-
Sayuar
senior tag
válasz
Apollyon #5098 üzenetére
Akkor ezt úgy kell értelmezni, hogy azért mert annak idején 2 Ft-tal megemelték a díjakat, és mert "talán a voda a legszarabb" lettek ELV.eid, és az ELV-ek fontosabbak, mint az, hogy a bluemobile-hoz képest szinte féláron (pontosabban 33 helyett 19 Ft-ért) beszélj?
Értelek. Tehát hó végén boldogan mondhatod, hogy neked vannak ELVeid, amit azon pénzen veszel meg, amennyivel többet fizetsz a bluemobile-nak a percekért. OKÉ, nincs kérdésem..
-
Oliverda
titán
válasz
Apollyon #5103 üzenetére
Akkor rugózz az elven, ha szeretnéd, én inkább a végeredményt nézem, szerintem az a fontos.
"De ha a 33 ft halottnak a csók, a vodafon meg annyira szuperjó és klassz akkor mit keresel még itt?"
Csak jót szórakozok azon, ahogy egyesek megpróbálják maguknak megmagyarázni, hogy miért kevesebb a 33 a 19-nél.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Oliverda #5102 üzenetére
Ez a "nem értem" a hwsw-n rádragadt divat?
Már azt is írtam, hogy nem a 2 forint (ami lehetett volna 10 is), hanem az ELV miatt. Vagy az elvek semmit nem számítanak?"a térerő, illetve lefedettség problémákon kívül semmit nem tapasztaltam az általad leírtakból."
Akkor minden tökéletes, senki másnak sem lehetett más problémája, mert neked nem volt. Ultimét szolgáltató, topik zárható
De ha a 33 ft halottnak a csók, a vodafon meg annyira szuperjó és klassz akkor mit keresel még itt?
-
Oliverda
titán
-
válasz
Oliverda #5099 üzenetére
Plusz simán átraktak másik díjcsomagba egyik vitamaxból a másikra, vagy minden értesítés nélkül emeltek percdíjakat. Anno a vitamax citynek jó árai voltak, de utána sunyin megemelték. Mindig küldték a hülye reklám sms-eket, sokszor éjjel 1-2-kor, akár többet is. Balatonfüreden 3 éve nem volt nekik normális internetük, ami vicc. de amúgy is sok helyen volt velük problémám. A Blue-val meg eddig csak Somogyváron, de az egy mini falu.
Aktív témák
Hirdetés
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Medence topik
- Vicces képek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Xbox Series X|S
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest