- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #84384 üzenetére
"Sapphire kártyáknál ma is lehet VBIOS-t módosítani és visszatölteni. Semmit nem szól érte az AMD Software. Ezt két különböző Sapphire RX 580-nál tapasztaltam, eredeti VBIOS-szal."
Ez jó tipp... Dual-biosos kariknál is így műxik gyárilag . Viszont lementettem 1-2 ilyen problémás biost de nem az volt hogy állítgatták volna a gyári órajelet hanem konkrétan az azonosító sem stimmelt... ezér kellett "forced"-el visszarakni az eredetit( vagy ami stimmelt a karihoz).
Most pár angol oldalon láttam olyasmit ,hogy az uefi miatt próbálkoznak ... mert ami frissebb (újabb dátumú) az jobb.... -
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #84380 üzenetére
Nem szoktam magamra venni, ilyenkor mindenki magát minősíti. Reagálni viszont muszáj rá, különben engem néznek hülyének.
-
nt92
tag
válasz
Aprósólyom #84364 üzenetére
Koszonom a valaszt.
Az alaplap egy Asus prime B 350-plus a tap pedig Cooler Master MWE 550w bronze v2.
Az alaplapon a legfrisebb bios va amivel tamogatja az 5000szeriat is.
Lehet kicsit labon lottem magam ezzel a gepepitessel.
Ereztem, hogy keves lesz a 2400G, bar eredetileg egy 1660s volt melle tervezve. -
Gary009
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #84353 üzenetére
Rendben,köszönöm.
-
válasz
Aprósólyom #84328 üzenetére
Ja, azt elfelejtettem írni, csak annyi helyre írok, meg sokakkal privátban is, hogy tavaly kaptam kölcsön egy 3080 OC-t, és azzal is csinálta, akié volt, nála meg nem, és azóta sem mondta, hogy ilyet látott volna azzal a kártyával.
-
válasz
Milyen tápot topikban elég sokan panaszkodnak ugyanerre Seasonic tápoknál, mindnekinek cseréli a gyártó. Gyanítom, hogy itt is ez lesz.
-
válasz
Igazából a bemelegedésre eltűnt félig-meddig csak tipp volt, mert ebben a fórumban írta valaki, hogy a green dot hidegindításnál jellemző. Újraindítottam, és úgy tűnt el, ez az igazság. Elméletileg a 850W-nak el kellene bírnia, az 5900X és a 3080 Ti együtt kb. 700-at eszik maximum. A CPU egyébként offsettelve van, gyanítom, hogy akkor kicsit kevesebb a fogyasztása. De még is kikapcsol a gép, ha indul a benchmark. Nagyon sokan panaszkodnak ugyanerre, hogy benchmark indításnál lekapcsol a táp. Megoldásnak meg legtöbben azt írják, hogy hiába elég papíron a 850W, a tuti az 1000. Mert hogy azért a 3080 Ti tud ám enni. Egyébként vízszintesen van beszerelve, és ügyesen megtámasztottam a ház elejéhez közelebbi végét a támasztóval, amit adtak hozzá, vagyis pont azt, amit lóghatna.
Írtam a Seasonicnak, gondolom Tajpejben pont akkor fejeződött be a munkaidő, majd visszaírnak. Kíváncsi vagyok, lehet, hogy bekérik a cseh (De lehet, hogy holland?) központba postán. Ja, azt nem is írtam, sikerült videóra vennem, ahogy leáll a táp bench alatt. Elküldöm nekik azt is, ha kérik.
-
válasz
Aprósólyom #84326 üzenetére
Írom akkor, hogy mi a fejlemény.
Privátban felvetette valaki, hogy nem mászott-e el az alulfeszelés. Benyomtam a Metro Exodus benchmarkot, és tényleg, kifagyott vele szinte azonnal úgy, hogy fél éve mikor beállítottam, akkor teljesen stabil volt. Akkor reseteltem az Afterburnert, és alap beállításokkal nyomtam be a Metrot. Erre fogta, és leállt a gép. Csak néztem mint a hülye, mert ilyen még nem volt. Eseménynapló, megbízhatóságfigyelő semmi különöst nem jelzett a nem megfelelő leállást leszámítva. Elkezdtem nyomozni, és egy másik, hozzád hasonlóan nagyon rendes fórumtárs ezt találta:
Jelenleg ez a helyet. Gyanús, hogy a táp az okozó, vagy az UV elállítódása, vagy a kettő együtt.
-
válasz
Aprósólyom #84324 üzenetére
Igen, így volt. Mit gondolsz erről? Aztán írok én is, mert van fejlemény, csak nem akarom, hogy befolyásoljon.
-
válasz
Aprósólyom #84306 üzenetére
Szia, köszi!
Hát ha a frekvencia nem is alacsonyabb, de a feszültség igen, mert alulfeszeltem a kártyát. De sajnos teljesen egybevág azzal, amit régebben írt itt egy fórumtárs, hogy csak hidegindításra csinálja.
Hogyan tudom reprodukálni ezt a hibát, mitől jönne elő? Már csak hogy ha jótállást kell érvényesíteni, tudjak mutatni valamit. Még több, mint két év van rá.
-
Vigneau
félisten
válasz
Aprósólyom #84285 üzenetére
Ezért is várom, mit tud majd az RX 7600 (XT) és lesz-e Red Devil kivitelben jó áron. Mert akkor a már nem garis EVGA RTX 3060 Ti-m le is cserélem rá szívbaj nélkül.
-
cinikus
csendes tag
válasz
Aprósólyom #84243 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!!
Nem vagyok ezekkel tisztában sajnos ezért is kérdeztem inkább.
Már írtam is a srácnak, hogy érdekelne a hűtés.
További szép napot! -
xtremist
őstag
válasz
Aprósólyom #84235 üzenetére
Jobbat mondok, utángyártott járműipari hűtés hőkapcsolókból is kifelejtik, aztán hűtőventilátor csere 300000...
-
xtremist
őstag
válasz
Aprósólyom #84232 üzenetére
Nagyon szívesen! Ha tudnátok hogy hány órát b@sztam el mire minden eddigi kártyámon rájöttem az összes ilyen apróságra...
-
xtremist
őstag
válasz
Aprósólyom #84226 üzenetére
Pont afterburnerben javasoltam én is a hiszterézis állítást. Miért nem működik, mit csinál neked rosszul?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #84148 üzenetére
Megvan: DON'T Buy a Used Mining GPU! - $h!t Manufacturers Say - YouTube
A GPU és a VRAM tesztelhető vásárlás előtt/után megállapodás szerint. Vagy kérhető teszt előre magánszemélytől.
Amit nem igen lehet bemérni az inkább a VRM és a kapcsolódó kondik állapota. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #84137 üzenetére
32GB RAM-nak meg még ott is lehet előnye, hogy a win lapozófájlt RAM drive-ra tehető.
Ilyet ne mondj. Pagefile használata minimális. TBW-t sose fogja elérni miatta az SSD.
Ramdrivera rakása kontraproduktív/tökönlövés. [érvelés]
Ramdrive böngészőnek való. Cache Relocator 1.5 portable progi ajánlott.Az előbbi példámnál, Rust server+Rust játék, 28 Gb ram fogyasztásnál jártam + böngésző nyitva.
64 Gb-nál már lenne értelme ilyen win lapozofájlt a ramdriveba című műsornak. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #84137 üzenetére
Azzal nincs gond, XMP profillal gyárilag 3600MHz CL16.
Tuningolni is tudnám, engedi az alaplap.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Aprósólyom #84138 üzenetére
Pontosan ezért nem vásároltam jómagam sem, csupán csak böngészgettem náluk. Meg ez az egy hónap garancia eléggé eltántorított...
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #84131 üzenetére
Mondjuk ilyen hogy saját Rust servert csináltam ma, és Rust játékot is futtattam mellette, szerintem a 4 magot kifektette volna. Szóval ilyenre jobban megérte a Ryzen 5600.
-
nt92
tag
válasz
Aprósólyom #84123 üzenetére
Ha sikerult lerendezni a dolgokat mindenkeppen megirom. Eleg gaz, hogy ilyen megtortenik. Remelem sikerul hamar pontot tenni a vegere.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #84115 üzenetére
6/12ről nem mennék le 4/8ra. Van ahova kevés az a 8 szál.
csakis 12400F vagy 5600(x) a minimum, ahova érdemes lépni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #84109 üzenetére
Nekem konkrétan 12400-at, másnál 3060Ti mellett a leggyengébb talán 5600x.
2600 --> 5600x cserénél tapasztalatok alapján sokkal jobban futnak a játékok, amit el is hiszek, de ennyire hatalmas különbség csak nincs, ha eddig sem volt akkora cpu limit.Lord Dragon
Nvidia bios editorban lehet módosítani a max értékeket és NvFlash, amivel írod.
Biost egyébként itt találsz, érdemes a gyárit lementeni GPU-Z-vel -
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #84086 üzenetére
Egyre több ilyet látni. Agresszív windows update, felnyomja az általában MS által javasolt újabb verziót, felülírva a radeon software működését.
Majd a user letölti a legfrissebb Amd drivert ami, ha nem elég friss, nem találja újabbnak a fent lévőnél, és nem is megy fel rendesen, ergo a hiba megmarad. Kisérhetik olyan jelenségek hogy: 0 Mhz a hardverinfó kiolvasóknál, stb. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #84073 üzenetére
Hát nem tudom, de zseniális hogy ilyet kitalálnak, ami minden gyártóval, minden monitorhoz, hardverhez jó, és minden beállítás elérhető belőle ami egy monitor tévé, kijelzőhöz kapcsolódik, és már milyen régóta megy.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #84071 üzenetére
Miből gondoltad hogy ha monitor időzítést lehet állítani, akkor freesync tartományt nem?
-
mcs
veterán
válasz
Aprósólyom #84059 üzenetére
Teljesen jól működik, mert a FreeSync tartományán (46-75 Hz) belül egyáltalán nem törik a kép, amikor éppen annyi fps-t szimulál a Pendulum. Amúgy a megjelenítő specifikus beállítások engedélyezését is pipálnom kellett a driverben, hogy valóban működjön, viszont így néha hajlamos eldobni a monitor a képet játék közben.
-
mcs
veterán
válasz
Aprósólyom #84048 üzenetére
Annak utánajártam, hogy több fps esetén biztosan törik, viszont valószínűleg azon bukhattam el a dolgot, hogy nem kapcsoltam be a v-syncet, amikor 73as korlátot állítottam be.
-
válasz
Aprósólyom #83991 üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
Aprósólyom #83987 üzenetére
Szeretem az ilyen videókat és cikkeket nézegetni/olvasgatni, de olykor az igényesség csorbát szenved(het) a lapzárta sürgetése miatt. Kár érte...
-
válasz
Aprósólyom #83988 üzenetére
Köszi, lementem, később ha lesz ramtuning akkor tudjam mik a lehetőségeim.
-
Pehi
senior tag
válasz
Aprósólyom #83970 üzenetére
Volt nálam egy ismerős által anno újonnan vásárolt Ventus, kölcsönbe, valóban 44 %-on ment, és nem is lehetett vissza venni. Ha elkezdett melegedni, jött a hang rendesen. Ahogy néztem, az Asuson meg 7.5 centis ventik vannak, hát nem tudom. Videók alapján, érdekes módon a PNY egy ventis verzió volt szinte a leg hűvösebb. Csak kérdés, hogy milyen hanggal járt ez a hűtés. Azt olvastam itt ott, hogy meglepő módon elég halkak. Gondoltam megkérdezlek titeket is, jobb több helyről infót szerezni. A teljesítmény mindenesetre bőven elég lesz.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #83955 üzenetére
Egyik jobb, mint a másik.
Most kaptam egy olyan infót az nVidia 2000-es szériával jött be, amióta külön szenzor van a ventilátorokhoz. Mondjuk akkor sem értem az egyik miért megy magasabb fordulaton.
Keresni kéne egy biztos forrást erről, mert nem hiszem el. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #83834 üzenetére
Most képbe került egy másik 2060 Gaming Z kártya. (Ugyanaz, mint az X csak az 2060S-nél van.) Kértem róla GPU-Z képet és ugyanúgy többet forog a 2. ventilátor.
Na most akkor hogy van ez?[link]
-
7Sony7
addikt
válasz
Aprósólyom #83949 üzenetére
Elgondolkodtató amit írsz, nem is rossz ötlet... Köszi!
-
modern
aktív tag
válasz
Aprósólyom #83899 üzenetére
de akkor pl 3dmark teszten h h nem fagy ki?
Ott elvileg maxra pörgeti a kártyát mégse fagy ki -
Dave567
addikt
válasz
Aprósólyom #83889 üzenetére
Be próbálkozok egy 3060-nal szerintem, aztán meglátjuk.
-
Dave567
addikt
válasz
Aprósólyom #83886 üzenetére
2560*1440 144Hz a bottlenec-et is erre állítottam be, 2080Ti, és 3000 széria az mind CPU limites lenne elvileg.
Vagy nem szabad ennek hinni? -
Kuruc2
senior tag
válasz
Aprósólyom #83869 üzenetére
nvidia vezérlőpult hol jelezne vissza monitor nélkül? nekem nincs külön monitor. tv-t használok monitornak. Egész eddig gond nélkül használtam egy 42-es lg fhd ips tv-t monitornak erre a videókarira egy dvi-vga ugyanilyen alakú átalakítóval. csak most a 4k tv nem akarja látni hdmivel. Amúgy a tv-n mindkét hdmi bemenetet próbáltam természetesen.
-
Bmwman86
kezdő
válasz
Aprósólyom #83825 üzenetére
Bocsánat csak amíg nem szólt senki addig nem tudtam válaszolni, mert nem engedte a fórum.
Közben felraktam és futtattam az MSI AB-t és meglepő módon Forzában meg mindenhol 140+ FPS-em van 1440P Extrém beállításon. Nyilván rosszul mér az Adrenalin vagy nem tudom. Fraps és Steam beépített mérője is 140 felettit mutat. Érdekes...
A Ramokon a sima xmp-n kívül még picit babráltam az időzítéseken is, bár nem vagyok nagy tuningos.
Szóval köszönöm mindenkinek a segítséget!
Proci 75 foknál feljebb nem megy, GPU szintén 70-80 körül stagnál 99%-os kihasználtsággal.
Z690-ben gondolkodtam, de mondom nem sok árrés van az újabb chipset között, így akkor legyen az aktuális inkább. Ami még megfordult a fejemben az a Win ütemezője, hogy a Win11 jobban ki tudja használna a Raptor és Alder procikat, de nagyon nem hajlok felé. Amíg jó a 10-es addig maradok. Talán 2 év múlva váltok DDR5-re lappal együtt, hátha elfogadhatóbb lesz az ára is, meg jobban kiforrja magát. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #83836 üzenetére
Persze tudom, így állapodtunk meg.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #83834 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de talán sikerült zöld ágra vergődni az előző tulajjal.
Azért én sem ma kezdtem, csak annyit írok tudom hogy kell flashelni.
Úgyhogy passz, de valószínűleg hardveres gond lesz.
2 hete egy Asus Dual Evo 2060S cicergett mint az állat, visszavittem, most meg ez.
Legszebb az egészben ezek után megtartanám a jelenlegi 1660S GaminX-et, de holnap adom fel.. helyette nem tudom mi lesz. Van ~50km-re egy ugyanolyan, micsoda üzlet. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #83832 üzenetére
Lehet igen, ahogy szoftveresen beállítom és lecsökken a másik fordulatszámára érezhető a különbség. Ezért is fura, hogy szoftveresen azonos tempóval pörögnek csak a gyári vezérlésen produkálja a képen látható hibát. Terhelésen a különbség is arányosan növekszik.
Nem volt még szétszedve a kártya, ahogy írtam.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #83827 üzenetére
Fan stop módban mindkettő kikapcsol, terhelve van ez a jelenség.
Hülyén fogalmaztam, konkrétan az említett kártya érdekel csak jelenleg, mert szerintem hibás és a kedves hirdető nem hajlandó visszavenni, szóval saját költségemen kell javítanom.
Persze ha nem valami vezérlő szállt el, mert akkor egy ventilátor csere sem oldja meg -
Bmwman86
kezdő
válasz
Aprósólyom #83823 üzenetére
Köszönöm, ezeket majd megnézem mindenképp.
Azért maradtam DDR4-en, mert nem találtam normális deszkát DDR5-tel elfogadható áron. A Prime lapokat nem szeretem, párral már beszívtam a VRM hűtésük miatt. Giga felejtős (Aorus meg szintén drága). Német vagy egyéb külföldi oldalakról meg annyira nem merek rendelni, főleg gariztatás miatt. És a DDR5 ram alaplappal már nem fért bele a keretembe. -
Markzion1983
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #83815 üzenetére
Köszi az részletekbe menő választ. Egy olyan kérésem lenne még, hogy Te milyen konfigot ajánlanál ami egy 3070 video kártyát megfelelően meghajtana. Intel konfig. Alaplap, proci, memoria. Köszi
-
Markzion1983
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #83810 üzenetére
Az a konfigurációm most is mint amikor a 1080 Ti elszált csak video kártyát és tápot cseréltem. A többi alkatrész maradt, sajnos már nem mai darabok (2015). Alaplap: Gigabyte 1150 GA-Z97X, Procceszor: Intel I7 4790 , Memoria: Kingston DDR3 1600 16 Gb Hyper x. A gépház ami a legrégebbi 2010 ben vettem de nagyon jó a szellőzése. Gondoltam rá hogy esetleg valamelyik régebbi alkatrész az oka. Nekem van olyan retro pcm ami 2002 óta megy, semmilyen hardver hiba nem volt vele. Ezzel a mostani konfiggal nincs szerencsém.
Köszi -
Markzion1983
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #83807 üzenetére
A gép már terhelés alatt volt a Diablo3 menüben. Nincs inverter a lakásban.
Valahogy sejtettem hogy ez nem szokványos hiba volt. Csak bő 1évvel ezelőtt ugyan így halt meg ( a tápegység totál lehúzta a gépet amíg a video kártya benn volt az alaplapban akkora zárlat lett rajta) 1080 Ti videókártyám azzal a különbséggel. Hogy az már többet nem adott képet.
Köszi
-
BogyóBP
addikt
válasz
Aprósólyom #83792 üzenetére
Értem. Vannak játékok pl War Thunder ahol letölthető Ultra HQ kliens is gondolom ez tartalmazza a 1080 feletti texturákat is. Csak érdekesség képpen írtam nem értem.
-
Pano
addikt
válasz
Aprósólyom #83782 üzenetére
Energia gazdálkodást kipróbálom köszi.
Nem, egyszerre csak egy kábel van csatlakoztatva. -
mefistofeles
veterán
válasz
Aprósólyom #83770 üzenetére
Akkor nem volt sok értelme, szerintem már te is láttál, sávosan csíkos kép nélküli képet.
Most az a problémám, hogy ugye, átváltottam a procim GPU-jára, amíg a kártyával foglalkoztam és letöröltem minden Nvidia drivert. (DDU).Most a kártyát vissza raktam, értelemszerűen beállítottama BIOS ban a megfelelő forrást, illetve letöltöttem a legfrissebb Nvidia drivert. A kép kiváló, a videók olyan élesek, hogy kifolyik a szemem de a szöveg egész egyszerűean olvashatatlan. itt a PH-n is rettenetes, de pl. az Nvidia vezérlőpulton konkrétan olvashatatlan.
Az előbb feldobtam két képet, egyet a PH-ról, egyet máshonnan, de ha megnyitod akkor felnagyítja és akkor nem látszik a gebasz. -
mefistofeles
veterán
válasz
Aprósólyom #83768 üzenetére
Nem, Gyakorlatilag új, vagy szinte új alkatrészekből, kb. két hónapja összerkott vas. Dohányos nincs.
Egyébként már haverom gépével jártam ugyanígy (csak most nem jutott eszembe) ott a memória slotokat kellett megtisztítani, és az addigi memória anomáliák megszűntek.Bár most meg egyéb megjelenítési gondok ütötték fel a fejüket a szövegeknél....
-
mefistofeles
veterán
válasz
Aprósólyom #83755 üzenetére
Hát ha tényleg sérült valamelyik forrasztás azt nem tudom ki csinálná meg.
10-20 éve ilyenkor az lett volna az első tanács, hogy dobd be 10 percre a sütőbe.... -
Péter666
csendes tag
válasz
Aprósólyom #83740 üzenetére
Köszönöm a segítséget többször újraindítottam és minden esetben adott képet a vga.
-
Péter666
csendes tag
válasz
Aprósólyom #83740 üzenetére
Köszi, így már működik a hdmi és a displayport is. Most az a kérdés, hogy indításnál mi miatt nem adhat képet!?
-
Khadris
csendes tag
válasz
Aprósólyom #83732 üzenetére
Köszi mindent
-
Péter666
csendes tag
válasz
Aprósólyom #83733 üzenetére
Igen a monitor működik és rajta a csatlakozók is, 2 monitort próbáltam már. A kábeleket is cseréltem. Mindegyik videókártya ad jelet másik gépben.
Megnéztem nem ér hozzá a gépház, tökéletesen illeszkedik a kábel.
Holnap megpróbálkozok egy alaplap cserével. Köszi a tippeket. -
Erunosta
tag
válasz
Aprósólyom #83731 üzenetére
Áh én nem megyek ilyen messze. Akkora baj nincs, hogy DDU-val szórakozzak. Gyanítom, hogy rosszúl mérhetnek ezek mert a kártya hűvösebb lett (kb 3C játékok alatt) undervolting óta.
Igen vmi újab 2018-as VBIOS van rajta, mert eleve 2000MHz a VRAM, pedig 4GB-os verzó.
VRAM voltokhoz nem szívesen nyúlnék hozzá. Az ugye a minimum érték ami ott van, ahogy olvasgattam róla. Az 950mV 2000MHz mellett. -
Vigneau
félisten
válasz
Aprósólyom #83724 üzenetére
Ha fent van mind a két progi, akkor az valóban tud "mókás" dolgokat okozni.
Afterburner-rel inkább én piszkálgattam az AMD VGA-kat. Az Adrenalin-t is kizárólag Driver Only módban telepítettem fel és ahhoz csaptam hozzá finomhangolónak az Afterburner-t.
-
Erunosta
tag
válasz
Aprósólyom #83724 üzenetére
Nekem az Unlock Voltage Contol ki van kapcsolva MSI-ben, pont azért, hogy ne kavarjon be Adrenalinnak.
Azért köszönöm az ötletet. Próbálok mindent megnézni. -
Khadris
csendes tag
válasz
Aprósólyom #83723 üzenetére
Jó tipp, köszi, megnézem a típus alapján.
Igazából pár napig volt nálam egy 120 hz-es ips paneles dell monitor, és abban a pár napban se a fejem nem fájt se a szemem nem folyt ki estére, úgyhogy ha már kell vegyek monitort, kipróbálnám hosszútávon is a nagyobb képfrissítést.Mi az összefüggés a támogatott felbontás/képfrissítés és a monitorok száma között? A manual alapján 3 monitort is rá lehet dugni erre a konfigra (2 DP + 1 VGA) de akkor a max felbontás harmada lesz csak elérhető?
-
válasz
Aprósólyom #83713 üzenetére
Köszi a választ, akkor valószínűleg nem ez lesz a gond. 1 éves kártyáról van szó, evga 3080ti, lehet futunk egy kört az RMA-val, illetve majd még előtte megnézem az alsó slotban is.
-
válasz
Aprósólyom #83698 üzenetére
Nem is tudtam, hogy van ilyen paraméter... CPU terhelésen nem érződik semmi, ennek az i7-esnek ez a kihasználtság szinte semmi.
Érdekesség, hogy a Stars kliense olyan szinten lefagyott, hogy addig a Windowsban is késéssel mozgott az egér.Overkill ez az egér is nekem, de annyira jó, könnyű, finoman mozog, világít...húh, hogy az IMO-mat leminősítette a szervízes géphez.
Jelzem a fejlesztőknek, vélhetően erre a hibára nem derült fény, relatíve kevesen pókereznek egy ilyen egérrel. :)
-
válasz
Aprósólyom #83695 üzenetére
Pontosan, ahogy mondod! Közben ráhibáztam én is, csak az egeres topicba írtam a megoldást.
Visszavettem 125Hz-re, tökéletes így! Az tréfált meg, hogy másik rendszer alatt paramétereztem fel az egeret, és mivel megjegyzett mindent, erre már nem telepítettem fel a szoftverét...Nem vagyok gamer, de utánaolvasok ezeknek most!
-
athomi
veterán
válasz
Aprósólyom #83597 üzenetére
Az ACER monitor (VG240Y) nem akar menni ezzel a kártyával (RX6600) a win bootig, más monitorral a kártya szépen "együttműködik". De a monitor meg más géppel működik jól.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #83658 üzenetére
Az hogy lehet hogy az RDR2ben 7900x gyengébb mint 3600x?
-
Gregpowi
tag
válasz
Aprósólyom #83658 üzenetére
Bakker a 13-as széria arany áron van.....
-
dokee78
félisten
válasz
Aprósólyom #83645 üzenetére
Köszi.
Ezt hogy rögzítem fel a hűtő bordára? -
imis
senior tag
válasz
Aprósólyom #83642 üzenetére
Köszi, megrendeltem a monitort, így azzal kipróbálom. Szerintem is jó lesz. Legrosszabb esetben "elállok a vásárlástól". van rá 30 napom az emagnál
-
zümzümm
senior tag
válasz
Aprósólyom #83615 üzenetére
Értem köszönöm!
Autós és FPS játékok mennek nálam. De nem mai játékok... A gtx960 miatt talán a Crysis 2 volt a legrfisebb fps amivel játszottam, mellette CS SourceIlletve jelenleg 8ms 60Hz monitorom van. Szóval egy 5ms 75Hz monitor is előrelépést fog jelenteni, csak nagyobbat akartam ugrani, pl 1ms 144Hz. De a történethez hozzátartozik, hogy nekem leginkább Photoshopra kell a monitor, csak szerettem volna ha a feszkót néha letudnám vezetni játékkal, a lehető legkisebb utánhúzással. De úgy néz ki ilyen univerzális monitor nem létezik kompromisszum nélkül.
Nyilván vkártya csere is tervben van. -
Scholes9
nagyúr
válasz
Aprósólyom #83601 üzenetére
A vga driver mellett települt valami win update is igen
Lényeg, hogy jó és nem kell másik kártyát venni
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Aprósólyom #83588 üzenetére
Úgy néz ki csak driver gond volt
Feltettem a legújabbat és segített
-
athomi
veterán
válasz
Aprósólyom #83595 üzenetére
Egyelőre arra jutottam, hogy ha a VGA-t HDMI-vel összekötöm a TV-vel, akkor a TV-n van kép, ott a BIOS is megjelenik.
-
athomi
veterán
válasz
Aprósólyom #83592 üzenetére
Már próbáltam másik kábellel is, ugyanaz a helyzet.
Az továbbra is gondom, hogy BIOS-ba nem tudok belépni. Ott egyszerűen nincs kép. Olyan, mintha azzal együtt kapna csak jelet a monitor, amikor már elkezd bebootolni a win, előtte nem.
-
athomi
veterán
válasz
Aprósólyom #83533 üzenetére
Közben már próbálkoztam alaplapcserével is a VGA csere mellett, de maradt a probléma.
Ma este ismét nyomkodtam a gépet és egyszer csak 2-3x elsötétült a monitor, majd bejött a kép. Újraindítást követően ismét input not supported felirat, majd ismét elsötétül a kép 2-3x és ismét van kép. Nem jövök rá mi okozza, talán valami tényleg a felbontással kapcsolatos, nemrég használtam a TV-t is kijelzőnek, az 4K-s. Olvastam olyat is angol nyelven, hogy ez a hiba Acer monitorokkal szokott előfordulni és nekem az van.
Szerintem lezúzok mindent az SSD-ről, és újrahúzom a rendszert, aztán meglátom.
-
Debilon
addikt
válasz
Aprósólyom #83569 üzenetére
köszi!
Rivatuner nem menti el a benchmark file-t
pedug be van állítva a benchmark mode és a fájl helye is, vagy hiába van bejelölve a benchmark mód, attól még nekem kellene elindítani? nem egyértelmű (ETS2-t próbáltam amit nem mentett el, mondjuk ez pont nem a legjobb, mert amúgy sem a legjobb ami grafikus motor abban van)
majd még más játékot is próbálok holnap
freesync-et nem használok, monitor nem tudja, elég régi darab
adrenalinban az anti-lag, chill és ilyesmi nincs bekapcsolva semmi sem -
Debilon
addikt
válasz
Aprósólyom #83557 üzenetére
igen, néha vannak mikro akadások, nem túl vészesen, de vannak
azért kérdeztem, mert gondoltam az ilyen felállás a %-ban valami "kevés"
-
athomi
veterán
válasz
Aprósólyom #83533 üzenetére
Debug LED semmit nem jelez.
A monitor ki- és bekapcsolgatása, kábelcserélgetés, húzogatás nem vezetett eredményre.
Az elemet órákra kivettem a lapból lehúzott tápkábel mellett, mindent lehúztam ami felesleg (egér, bill, HDD), sajnos nem segített.
A WIN szinte biztos, hogy bebootol. -
KrAt
veterán
válasz
Aprósólyom #83447 üzenetére
Szinte biztos vagyok benne, hogy az eredeti BIOS van rajta, a neten is sok ilyen találatot latok, akik ezt a helyzetet furcsaljak, mint ami nekem van (hogy mostmar tudom, mit keressek
)
Amugy nem mintha nem lenne eleg, csak fura volt, hogy egy teszt alatt miert nem ment maximumon. Majd tolok a csuszkan egy picit
Koszi a segitseget mindenkinek
-
veber0937
tag
válasz
Aprósólyom #83427 üzenetére
megnézzem majd mikor és miért hangos azt írok
-
DravenMoral
senior tag
válasz
Aprósólyom #83423 üzenetére
Igen, tudom, pasztázni már több tucat kártyát pasztáztam újra egészen 3070ti szintig mx-4/mx-5/thermal grizzly pasztákkal, illetve fülpiszkáló-orvosi alkohol takarítási módszerrel.
Ami nem jön le egykönnyen, azt meg szoktam piszkálni a pasztákhoz kapott finom, műanyag kanállal, utána még kis karc sem szokott maradni.
Csak magát az újrapadozást ennél a kártyánál még nem csináltam, mert egyszerűen pont olyan méretet sehol sem találok, mint amekkora kéne..
Nagyon buta megoldással lett összerakva, a hűtési technikához mérten..
Köszönöm! -
DravenMoral
senior tag
válasz
Aprósólyom #83421 üzenetére
Köszönöm a részletes segítséget!
Majd látom..
Ez egy 8hónapig bányász kártyaként használt nitro+ rx 580, nem volt szétszedve egyszer sem, szóval valószínűsítem, hogy szét kell majd szednem.
Majd megnézem tesztek alatt a ram, vrm hőfokát, illetve a gpu átlag és hot spot hőfokát is.
Bár a pasztát úgyis ki fogom cserélni egy thermal grizzly kryonaut-ra. -
DravenMoral
senior tag
válasz
Aprósólyom #83396 üzenetére
Nyugalom barátom, nagyon szépen köszönöm a seítséget!
Mondom, asus dual kártyával még nem találkoztam sajna. -
DravenMoral
senior tag
válasz
Aprósólyom #83391 üzenetére
Ránézésre igen.
De kérdés, hogy kinek milyen tapasztalata van mindkettővel esetleg. -
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #83359 üzenetére
Felejsd el a módszert... folyasztószer nélkül vagy nem teljes a reflow ,vagy nem hosszútávú a megoldás...
Ha használsz folyasztószert akkor egy mezei szabályozható hőlégfúvóval is lehet kisérletezni... sokan így vesznek hibás karit aztán másik accounton passzolják tovább -
Dee Dee
tag
válasz
Aprósólyom #83359 üzenetére
#83357 bobalazs köszi!
Nyilván van a dologban egy nagy adag mázli faktor, de ez most bejött, nekem megérte bohóckodni.
Sajnos ennyi idő távlatában már nem nagyon emlékszem, de nem vettem nagyon tudományosra (gondolom előtte gugliztam kicsit, aztán neki estem). A hőlégfúvó fokozat állítós, a fokozatokhoz tartozik egy nagyjábóli hőmérséklet, de sajnos nem emlékszem már. Megfújkáltam az egészet, az IC-k és a GPU túloldalát is, megfolyásra nem emlékszem.
Tudom, ez most így nem nagy segítség, a neten biztos vannak jó leírások, de a lényeg, hogy nekem sikerült feléleszteni, és 2 év az már valami... -
DravenMoral
senior tag
válasz
Aprósólyom #83286 üzenetére
+1
Megelőztél. -
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #83274 üzenetére
Minden folyékony anyag veszít a nedvesség tartalmából ídővel... ezt megspékeled melegítéssel + vékony réteg...
ami a jó pasztál lényeg ,hogy sűrű legyen viszont apró szemcsézetű ,hogy mindenhova szépen elkenődjön és a szélén ne repedezzen be igy ne juthasson be levegő így ne csökkenjen számottevően a hőátadás.
Azt is számold bele ,hogy a vga jobban rezeg a hűtés miatt... fejjel lefelé lóg pcie csazi meg az eleje tartja.... rajta egy 1/2kg os hűtő amiben van 3 venti... igy annak minimális rezonanciája mindig lessz
Procinál eleve nagyobb a kupakon a felület és ha nem feszeled szanaszét akkor nincs is akkora hőterhelés... de ott is a mag az sokkal kissebb mint a kupak... ergó kb 1/3 ahol érintkezik a kupakkal... igy belül sokkal nagyobb ez a hőtermelés... ezért forrasztják.
Mondjuk az új intel procikat már vizzel kell hűteni lassan mert a "prescott" irányvonalat tolják. -
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #83271 üzenetére
Teljes mértékben egyet értek veled a környezetszennyező problémával.
Viszont rengeteg helyen talákozol vele.. példál a pc-d is az.
A modern élethez rengeteg ilyen dolgot használnak. Még egy hagyományos higanyos lázmérő is halálos lehet....
Amúgy az már nem "fülpiszka dolog" ,necces is használni /szakértelmet igényel ...ezért nem javasoltam a házibarkácsot.
Saját tapasztalat ,hogy mi mindent tönkre is lehet vele tenni pillanatok alatt.
cpu delíd nél is javasolt ,mert akkor sokáig kitart... nekem is volt delíd-elt es cpu-m és a hagyományos csodapaszták 1-2 hónap múlva mind veszített az erejéből
Az a kari is lazán elfűt 300W teljesítményt... szóval nem viccből van ráforrasztva a védősapka sem.
Első körben sem ezt javasoltam ,hanem ha minden kötél szakad ezt is meg lehet próbálni. -
Czmorek
aktív tag
válasz
Aprósólyom #83261 üzenetére
Mostanában kísérletezgetek otthon.
Asus Rampage IV Black Edition, 1680V2 @ 4420MHz, 4x8GbRam.
Corsair Ax1200i a tápAsus strix 1080Ti sli-vel olyan 1000W brutto áramfelvételig tudtam eljutni. Csak Power limitelgettek a kártyák, a szokásos...
Asus strix 2080ti sli (matrix bios a kártyákon) viszont bőven felugrált 1100W fölé is, de ilyenkor beesett 600W alá és Volt limitet jelzett. Más limit nem volt.
Elképzelhető, h kimaxoltuk a tápot? -
TeeJay
félisten
válasz
Aprósólyom #83245 üzenetére
Na melyiket vegyem 60 ezer huf körül ami nem bányász favorit?
-
TeeJay
félisten
válasz
Aprósólyom #83243 üzenetére
Mondd a 1660super gyártóknak hogy miért nem 2HDMI és 2 DP-t raknak 1/3darab helyett
FullHD 75Hz kell maximum semmi több -
UserX
addikt
válasz
Aprósólyom #83167 üzenetére
Szia!
Köszi!
1. Ugyanúgy kifagy
2. 100%-os folyamatos ventillátor használatnál stabil, 62 C-ig megy fel...
3. Akapjáratban semmi gond!Mehet gariba???
-
UserX
addikt
válasz
Aprósólyom #83107 üzenetére
Hello!
Nem jött össze a másik gépben történő tesztelés. Bogarásztam a hibanaplót, ha mázlim van, akkor a 22H2 + LG monitor szoftver a ludas...Ez elvileg elképzelhető, nem? A OnSreen Controllhoz telepítettem friss verziót. Holnap megint későn érek haza, de talán a szerda délutánom szabad, akkor tesztelek. Ha a probléma nem oldódik meg, akkor marad az általad javasolt videó + loggolás. Az eddigi segítséget is köszönöm!
-
Dave567
addikt
válasz
Aprósólyom #83124 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod, win 10 van fent, mikor már fel raktam utána láttam a dolgokat, hogy inkább javasolt a win11.
Bios-t nem nagyon ismerem, sose kellett még így turkálnom benne, de össze hozok valamit.
Ideiglenes gépnek van, de azt hittem jobb lesz az MW-ben mondjuk.
Érzem azt az után húzást kicsit az egérnél, nem folyékonyan megy, néha akad is.
De akkor azt mondod azért is lehet, mert nem Win 10 van fent, nem tudja rendesen pörgetni?
Az Úriember akitől vettem mondta, hogy vízhűtést rakjak mindenféleképpen alá, mert nem fogom tudni lehűteni, 280-as LF-et kapta, de még ha natúrba a számmal fújom ezt akkor is letudom hűteni, annyira nem melegszik. -
válasz
Aprósólyom #83101 üzenetére
Közben ránéztem GPU-Z-vel az egyik videókártyámnál Quadro M2000 a resizable bar disabled a másiknál ami nagyobb kártya meg enabled mindenféle beállítás nélkül szóval eddig is be volt kapcsolva és nem is lehetne kikapcsolnom mivel a kártyának alapból szüksége van rá (talán eleve a számítások miatt), szóval nálam nincs összehasonlítási alap.
-
törölt tag
válasz
Aprósólyom #83115 üzenetére
Hát, most már mindegy, fel sem tűnt már annyira fáradt vagyok.
Vírusirtó nem jelzett eddig.
Nem találtam hivatalos microsoftos letöltőlinket, gugli is csak azt dobálta fel hogyan töltsem le tőlük az MCT-t.
A sokadik haszontalan link után már csak töltöttem az első elérhetőt. -
törölt tag
válasz
Aprósólyom #83113 üzenetére
Hát remélem itt csak nem vertek át.
-
törölt tag
válasz
Aprósólyom #83111 üzenetére
Közben találtam ugyanezt a verziót (21H2) egy oldalon, ahol elvileg hivatalos iso-k vannak fent.
De köszi a tippet, nem tudtam, hogy van Rufus-ban ilyen opció, régen használtam már. -
UserX
addikt
válasz
Aprósólyom #83104 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal!
Jelenleg elcsomagoltam a karit.
Van itthon másik gép, Linuxxal, minden kép teszek vele próbát. A 'krándulást' Bp.-re úgyis csak jövő hétvégére tervezem.
Ha nem VGA probléma, akkor mire gyanakszol?
Hardverkörnyezet: 10400F, 2x8 GB Kingston Fury, Giga B560M lap, Seasonic 500W Gold 80+
Tesztek, amin átment a konfig: AIDA stabilitásteszt, Memtest86
Op. rendszer: Windows 11 22H2
Az ecsettel kapcsolatos tanácsodat külön köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest