- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
Aprósólyom #87174 üzenetére
Dehogy driver bug. Olyan már nincs. Haldoklik a kártya. Az hogy furmark alatt jó semmit se jelent. Egy hibás Vram blokk is lehet ez de én inkább a GPU ra gondolok.
-
Gabben73
újonc
válasz
Aprósólyom #87011 üzenetére
Köszi az eddigi segítséget de nincs előrelépés a problémával. Ugyanaz a kimenet másik megjelenítővel (sony tv) szintén működik. Csak a displayporton keresztül nincs kép, valamiért!?
-
Pehi
senior tag
válasz
Aprósólyom #87061 üzenetére
2 slot, 2x8 giga 3000mhz ram. 3 éve raktam össze a gépet, eddig nem volt gond. Persze ez nem zárja ki. XMP a biosba be van állítva, esetleg tegyem fixre a ramokat?
-
NFree
addikt
válasz
Aprósólyom #87057 üzenetére
Igen próbáltam a gput undervolztolva csökkentett órajelen . De ha 5500 megy a memória akkor a fent említett programok szemetel fagy . Csak memória órajel csökkentésre hajlandó szépen futni . De köszönöm esetleg memória táp áramkör . Amikor sok chipp dolgozik nem bírja az emelt órajelet . Nem tudom csak szerettem volna tudni mi a rossz GPU vagy memória . Ezt csak amolyan tartalék kártyának szántam a 1080 ti lightning mellé . Ha netán kell GPU vagy ilyesmi de mondom meg nem jön meg addig jatszogatok vele kicsit . Mondjuk O is csak dísz lesz .
Van egy pár vga-m mindig megy a cserebere . Nem bányászok csak gyűjtöm őket . Köszönöm lehet elküldöm valami szakihoz . Mert ha csak memória baj azt lehet orvosolni GPU az már bajosabb . -
NFree
addikt
válasz
Aprósólyom #87052 üzenetére
Nos érdekes a furmark is ,gyönyörű szépen lemegy . a haven a superposition itt ott hibázik , (gyári értékeken) 3d11 szemetel mint állat , vantge, fire strike, timespy fagy . de ha leveszem a memória órajelét akkor megy .
furmarkNem tudom eldönteni gpu vagy , memória hibás .
[link] amikor szemetel . -
Henker2
addikt
válasz
Aprósólyom #87053 üzenetére
Inkább online játszik. Fortnite, World of tanks ilyenek
-
Santi22
aktív tag
válasz
Aprósólyom #87031 üzenetére
Nekem is új információ volt.
Ezt a cikket találtam a témában, így már világos, hogy keletkezett ez illetve miért van belőle ilyen variáns.
[link] -
Santi22
aktív tag
válasz
Aprósólyom #87028 üzenetére
Pontosítok ezen, alapvetően 8pinesek, de van belőle 6pin pl az MSI Ventus 2x XS vagy amiről képet is találtam a Gainwardnak ez a kártyája [link]
-
Santi22
aktív tag
válasz
Aprósólyom #87025 üzenetére
Közben én át is siklottam azon, ami fentebb említettél, hogy ott a 3050-es, és az gyárilag 6 pin, semmi rizikó nem kell vele és a tesztek szerint (már ha jó teszteket néztem) 1070 - 1070Ti között szinten van a kártya játékok alatt.
Az eredeti kérdésemre a válasz, hogy melyik a legjobb 6 pin-only kártya, akkor úgy néz ki a RTX 3050 lesz a válasz, legalábbis a zöld oldalon mindenképpen. -
Santi22
aktív tag
válasz
Aprósólyom #87022 üzenetére
Enhance beles. Annak idején kicsit beleástam magam, ajánlott volt az Enhance elektronikás táp.
Power Distribution +12V rails
35A 1 ágMax. Load +12V
420 WEnnyi tudok még róla régi realhardtechx-es listából, ha ezek jelentenek valami ebben az ügyben.
Egy 1070-el próbálnék rá amúgy legszívesebben, mert az kopp 150W TDP elvileg, azt még vinnie kellene egy átalakító után.
-
Santi22
aktív tag
válasz
Aprósólyom #87019 üzenetére
https://www.emag.hu/cooler-master-gx-bronze-tapegyseg-450w-cm-rs450-acaad3-eu/pd/ES1JTBBBM/
Azért emag-ost linkelek, mert CM-nél ma is fut GX 450, de az már nem ez a régebbi.
MSI 1060 6GB OC-t már tettem bele régebben, gond nélkül ment vele, de az ugye csak 120W TDP
-
Gabben73
újonc
válasz
Aprósólyom #87009 üzenetére
Egy pill, a Dell monitoromnak VGA csatlakozós kábele van. A videókártya 1DVI és 2DP portal rendelkezik. Tehát a monitor VGA-DVI átalakítóval uzemel a DVI porton. A Sony tv mint 2.kijelző lenne videó nézésre használva úgy, hogy a vid kártya DP port ( DP-HDMI kábel) lenne összekötve a tv-vel. Ilyen konfigot tudok, tudnék használni...
-
Gabben73
újonc
válasz
Aprósólyom #87004 üzenetére
Szevasz, Gábor vagyok. Na szóval a DVI kimenetre van kötve a Dell monitorom de DVI-VGA átalakítóval mert a monitornak VGA a kábele (nem mai darab). Az Nvidia vezérlőpulton analóg megjelenítőként mutatja, csatlakozó: VGA-számítógépes megjelenítő. A másik 2kimenet DP. DP-HDMI kábel a sony tv-re és ott nincs kép....Pedig amikor a gépet OP raktam akkor láttam így képet. Remélem kicsit előrébb vitt és érthető voltam!?
-
sbai
tag
válasz
Aprósólyom #86974 üzenetére
Mindkét módban megvan ez a jelenség. Ha az ablakos be van kapcsolva talán egy leheletnyivel jobban csinálja, de alapból teljes képernyőn van csak.
-
r6man123
senior tag
válasz
Aprósólyom #86970 üzenetére
Köszi, meglesem a többi eszközt is (2 DP portos monitor).
-
FoLey-v
addikt
válasz
Aprósólyom #86951 üzenetére
Akkor marad amit rendeltem demtől. Közben dobtam fel hírdetést is hát ha akad valakinek.
-
troll81
addikt
válasz
Aprósólyom #86842 üzenetére
Anno vettem egy fehéret,és ezt.de ennek 10+ éve és mindig jó.az újakban is van elforgatott...de árban nem igen jók
Egy hátránya van nehéz nagyon ha belakod -
core i7
addikt
válasz
Aprósólyom #86831 üzenetére
kiakpcsoltam vissza és akkor is igen
fényév távolság és idő is
-
core i7
addikt
válasz
Aprósólyom #86828 üzenetére
Most törttént ilyen először és csak a windows jelnél bekapcsoláskor...
-
r4zer0919
tag
válasz
Aprósólyom #86817 üzenetére
Hát kiderül, hogy a jövőben mit tud majd ez az FSR3, mennyire lesz használható pl. nvidia kártyával, ott hoz-e eredményeket.
Vagy csak ilyen belemagyarázós változásokat lehet tapasztalni majd.
Egyenlőre én elengedem ezt a pénznyelőt, majd meglátjuk, hogy a jövőben merre megy el, hova fejlődik ill. fajul a történet. -
Rinkasime
tag
válasz
Aprósólyom #86794 üzenetére
Az alacsony késleltetést kikapcsoltam,az megoldotta.
köszönöm a segítségedet!
-
r4zer0919
tag
válasz
Aprósólyom #86807 üzenetére
Oké, köszi az infót.
Hát ez nem jó hír akkor, én azt hittem, hogy ez majd elhozza a változást...
Igaz én jelenleg egy 3090-es kártyával rendelkezem de akkor nem cserélem le, így ezeknek a tudatában.
Véleményem szerint sokkal jobb lenne és korrektebb is a vásárlókkal, felhasználókkal szemben ha mind két gigavállalat olyan kártyákat gyártana, amelyek legalább a 60 - 70 FPS-t garantálják de NATÍVan, nem pedig mindenféle ilyen olyan generálással meg interpolálással.
Tudja már az a termék kiszámolni legalább azt a 60 FPS-t a mai követelményekhez mérten, 4K mellett, ne hasaljon már el egy milliós kártya...
Azt el tudnám fogadni, hogy vannak ugye a gyengébb, alsó és középkategóriás termékei mindig az aktuális szériának, na azok ha csak ilyen olyan generálással tudnak ilyen olyan minőséget-teljesítményt nyújtani az ok.
De egy csúcskártya, amiért elkérnek közel millió forintot, ott ne szórakozzunk már ilyen tákolással, legyen már annyi erő vagy olyan technológia abban a kártyában ami tudja azt amiért kiad valaki millió forintot, natívan, nyers erőben, mindenféle trükközés meg ámítás-kábítás nélkül.
Nagyon mérges vagyok mind a két gyártóra.
Nem olyan régen cseréltem le a 2080-as kártyámat egy 3090-es re, de azért jóval nagyobb teljesítményt vártam volna el tőle.
Fogyasztásban a toppon van, olyan villanyszámlát csinál, hogy csak lesek.
Akkor, hogy a gépházba is alig fért bele, de teljesítményre, hát nem esek tőle hasra.
4K ultrán teljesen felejtős a legtöbb címnél.
1440p is elég határeset ultra beállításokon, jó pár játéknál.
Ha ezt így tudom előre eszembe sincsen bővíteni.
Nem igazán tudom, hogy a hardverek nem úgy fejlődnek mint amilyen a követelmény lenne vagy a programok készülnek el ennyire hitvány sz*r minőségben?
Mindenesetre most már kétszer is meggondolom, hogy adjak-e ki pénzt egyáltalán jobbnak mondott hardverre a jövőben.
Ez a hobbi/iparág is inkább átesett a lónak arra a lehúzásos, profitéhes oldalára. -
szucsinka
őstag
válasz
Aprósólyom #86807 üzenetére
erzesre semmi vagy nem tudom nem érzem hogy nem lenne ugyan olyan.
mintha nem változott volna semmi.a kért játékokkal nem.
rendelkezem -
Pikari
veterán
válasz
Aprósólyom #86792 üzenetére
ha rányúlsz, attól is elkussol a cicergés általában
-
rwin5
őstag
válasz
Aprósólyom #86789 üzenetére
Köszi, teljesen megértettem.
Az FPS limitre meg nem is gondoltam, de az is teljesen világos.
Köszi a gyors és részletes választ. -
troll81
addikt
válasz
Aprósólyom #86762 üzenetére
magyarul alul kell feszelni?
-
BogyóBP
addikt
válasz
Aprósólyom #86730 üzenetére
Valaki használ AMD kártyát és pot playert? Az alapértelmezett videóleképző nem viszi a teljes színtartományt, miért? Világosabb a fekete, azaz nem fekete hanem inkább sötét szürke.
-
Pikari
veterán
válasz
Aprósólyom #86727 üzenetére
2 éve próbáltam különféle youtube h264 kényszerítős bővítményeket, de egyik se működött. ettől függetlenül működik még a h264 a youtubeon, de a bővítmények nálam semmit se csináltak.
emellett fontosnak tartom megjegyezni, hogy néhány éve a youtube lefelezte a 720p és az alatti videók bitrátáját, szóval nagyon fosul fog kinézni függetlenül a kodektől.
-
törölt tag
válasz
Aprósólyom #86727 üzenetére
Már nem vette fel a telefont, de sms-ben elküldtem neki ezt az infót.
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
merAce
csendes tag
válasz
Aprósólyom #86717 üzenetére
Megtettem táp cserét, ahogy írtam is. Kivettem a 1060-as gépből és arról hajtottam meg a szóban forgó konfigot, de ugyan az a probléma volt vele, még a biosig sem jut el.
Azt gondolom, hogy vagy az alaplap vagy a VGA lehet a ludas.
A két VGA leegyszerűsítve ugyan olyan módón használja a VGA foglalatot? Ugyan úgy használja az alaplam elemeit?Teszteltem a működő konfigban a 660-at és simán ment vele a Fornite, szóval terhelés alatt semmi hibát nem dobott.
-
merAce
csendes tag
válasz
Aprósólyom #86715 üzenetére
Igen és megnéztem egy másik táppal is, de változatnaul fenn áll a probléma.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Aprósólyom #86673 üzenetére
-
BogyóBP
addikt
válasz
Aprósólyom #86660 üzenetére
Köszi a tippet
-
BudaiZoli
tag
válasz
Aprósólyom #86654 üzenetére
Na úgy néz ki megvan a hiba. A driver szarakodott, 2 régebbi drivert is kipróbátam és mindegyikkel faszán működik az alulfeszelés.
-
BudaiZoli
tag
válasz
Aprósólyom #86651 üzenetére
Szia!
Volt full win. reinstall. Mire gondolsz a szenzor adatoknál? Sajnos azóta jól elfelejtettem, hogy mi hogy merre volt.
-
Magicrat
tag
válasz
Aprósólyom #86648 üzenetére
Huhh, Heaven ment kb 5 percig, azt bírta. De holnap akkor futtatot Superposition-t.
A VGA és minden más is új.
És majdnem minden játékban kifagy. Minecraft nem, de amihez kell valamennyire vga, annél igen. pl. Valorant, Monster Huner World, Dying Light és Ark Survival.Most biosban fullra raktam a procihűtő rpm-et, és egész sokáig bírta a Starfieldet. Kb. fél órát.
ZEN4-es topikot köszi, benézek oda is majdPikari: levettem pár napja az oldalát a gépnek, de nem használt. Viszont korábban elég szűk helyen is volt. Lehet attól valami károsodás, ami ilyeneket csinál?
varmi2: őőő, automatikusan van hagyva, nem piszkáltam. De itt egy kép
-
carrionxxx
csendes tag
válasz
Aprósólyom #86642 üzenetére
Rendben, megpróbálom.
-
carrionxxx
csendes tag
válasz
Aprósólyom #86639 üzenetére
Jelenleg ez a bios van rajta 7A37vAM6(Beta version), 2023.05.23. a kiadás dátuma. A reinstallokon már túl vagyok de nem eredményezett semmi változást. Este, ha lesz időm megnézem a pci slotot, hátha látok valami sérülést de nem akarom nagyon szétbontani a gépet.
Ha valóban csak minimális a teljesítmény különbség, akkor marad így, lassan úgyis cserés lesz már ez az alaplap.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Aprósólyom #86616 üzenetére
Sziasztok,
Köszönöm a válaszokat, akkor utánajárok, hogy garis-e még (használtan vettem ~1 éve szóval esélyes, hogy már nem), ha nem akkor pedig megoldjuk a repasztát.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
carrionxxx
csendes tag
válasz
Aprósólyom #86624 üzenetére
Elméletileg a legújabb van, de ráfrissítek. Nem lehet, hogy a Bios okozza? A legújabb béta van fent, előtte mondjuk nem is figyeltem, hogy hogyan futott
-
Pikari
veterán
válasz
Aprósólyom #86616 üzenetére
Sokféleképp eldobhatja a driver magát, ezért ezzel kapcsolatban én nem akarnék jósolgatni. Inkább azt tudnám javasolni, hogy pasztázza újra a cuccot. Ha ez nem segít, akkor próbálja lehúzni az órajelét a kártyának. Ha az sem, akkor nagy valószínűséggel bga hiba.
-
cech19960320
tag
válasz
Aprósólyom #86593 üzenetére
Persze hogy van, amúgy is részben lassú óvatosságot igénylő, precíz pepecselős munkakörben dolgozok.
Azért is kérdeztem rá, mert nem szeretném a kártya árát kifizetni a javításra ha nem elkerülhetetlen -
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #86583 üzenetére
Hát van baja. Vagy pedig rossz szögből van fotózva.
-
pandras83
őstag
válasz
Aprósólyom #86583 üzenetére
mintha a torony tolná a kártyát, de gondolom nem ér hozzá
-
bencze
senior tag
válasz
Aprósólyom #86567 üzenetére
Nem tudom a nagy gondon mit értesz, kérdezz, mert se csiszolóműhely nincs se madarak nem fészkeltek bele, a nappaliban van a gép, egyébként nincs 1 éves konfig, az alaplapot emlékeim szerint idén cseréltem korábban. Így még rendesen poros sem volt. Tegnap szétszedtem mert a troubleshoot miatt biost updateltem és persze lusta voltam, windowsból live update és nem indult többé újra.Így mindent kiszedtem, értsd minden kábelt ventiket is ami pedig esélyesen nem számít, egyedül a cpu és alaplapi kábelt tettem vissza a buios frissítés idejére, utána be cpu, ram, diskek, minden vissza.
A tápegységen is minden kábelt kihúztam és visszatettem, meg az összes eszközön is.Újrapasztázni nem szeretném, esélyesen buknám az árát ha kiderül, hogy mégis a videokártya a hibás és nem tudom gariztatni, nem? Ahhoz túlságosan fájt decemberben az a 850 euró.
Az egész onnan indult, hogy Starfield alatt lekapcsol a gép, néha csak 1 óra múlva, néha fél perc bizonyos helyeken. Eredetileg tápegységre gyanakodtam azért próbáltam a Furmarkkal, Seasonic support ajánlotta.
Ellenben olyasmit találtam, és ez csak anekdotális nem megerősített, hogy ha a táp kapcsol le (túlterhelés, ha mondjuk nem elég / szar) akkor a hátsó billenőkapcsolóval kellene resetáljam, itt meg nincs ilyen.
Jó lenen tudni melyik a gond mielőtt garizni kezdek bármit mert egyrészt macera, másrészt szeretném érteni, hogy mi a fene történik...szerk. fotók
-
Pikari
veterán
válasz
Aprósólyom #86572 üzenetére
a cpu/vrm hővédelmei hardveresek, azt intézi a hardver, vagy a bios. ezzel szemben a gpu esetén már nem ilyen egyszerű a történet
-
Pikari
veterán
válasz
Aprósólyom #86567 üzenetére
Azt el tudom képzelni elméleti lehetőségként, hogy a driver kér egy acpi shutdownt. De ez nem hardveres védelem. Ha ez történik, akkor az gondolom ott lesz az oprendszer naplófájljaiban. Ilyet még nem tapasztaltam.
-
jeni
félisten
válasz
Aprósólyom #86540 üzenetére
DP az elsődleges,a beállításoknál a megjelenítési sorrendet felcseréltem.
1.DP-HDMi
2.HDMi-HDMi
köszi. -
válasz
Aprósólyom #86527 üzenetére
Köszi a megerősítést
Általában, igyekszem óvatosan fogalmazni
Mondtam neki, hogy azonnal reklamálja meg, de az neki nyűg, mert akkor vissza kell vinni az egész konfigot és neki erre nincs ideje, meg kedve.. Mondtam, hogy szívesen segítek neki összerakni gépet, de Ő nem kért belőle.. Most meg ott lóg a VGA beragasztott oldallapokkal.. -
válasz
Aprósólyom #86525 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok
Én végignéztem dr. VGA videóit a törött PCB-s kártyákról
Sajnos személyesen is találkoztam még el nem tört de már lógó 3070-es kártyákkal, kettővel is. De a kedvencem, hogy kollégám vásárolt egy nagy magyar négybetűs boltban egy komplett gépet magának. Nem volt kedve, ideje külön-külön magának megépíteni ezért a "szakértőkre" bízta a dolgot. Sikerült nekik beszerelni a VGA-t tartó nélkül és még le is ragasztották az oldallapot, nem lehet belenyúlni a gépbe, mert így érvényes a garancia -
st6969
őstag
válasz
Aprósólyom #86505 üzenetére
Kipróbáltam a "rossz" RAM-ot úgy, hogy csak az maradt benne, a másikat (a "jót") kivettem. Nem indult a gép. De a jó RAM-mal beindul, bármelyik slot-ba teszem. Ezért szerintem a RAM rossz. Most már csak az a kérdés maradt, hogy hol és milyet vegyek bele. Vagy vegyek-e bele egyáltalán? Nagyszülők használják, heti 2x ha be van kapcsolva. Böngészés, Youtube megy legfeljebb. Félek, hogy a 4GB ehhez is kevés Win10-zel...(igaz, egész gyorsan boot-olt).
-
st6969
őstag
válasz
Aprósólyom #86503 üzenetére
Zseniális szaki vagy! Kivettem az egyik RAMot, és beindult. A jó RAM megy mindkét slotban.
Köszönöm szépen! -
Eddy1996
csendes tag
válasz
Aprósólyom #86492 üzenetére
Azt még nem néztem meg viszont most úgy néz mi megoldódott valószínű valami VGA druver bug volt. Lekopogom eddig oké most
-
Cimbee
aktív tag
válasz
Aprósólyom #86489 üzenetére
Áhh korrekt
és működik is!
Köszönöm és jó hétvégét!
-
Hiei555
aktív tag
válasz
Aprósólyom #86412 üzenetére
Pedig èn is a Radeon Chillel limitálom az fps-t ha kell, ugyan arra állítod a minimumot meg a maximumot azzal azt èred el mint egy frame limiterrel nem?
-
Spizzi
tag
válasz
Aprósólyom #86410 üzenetére
Acer XV272UKV
Nem minden játéknál van ez a jelenség, azért is emeltem ki a codot meg a Far Cry-t mert ott tapasztalom. Egyéb sztori játékokban amiket hirtelen most mondani tudok mert a közelmúltban játszottam, AC Odyssey, Metro Exodus EE, Witcher 3 NG ott nem volt meg ez "nem folytonos érzés" pedig azokban nem 130-170 FPS-re lockoltam hanem 75-100 és mégis tök sima volt az élmény.
COD-ban mint írtam próbáltam Chill-el és ingame menüből is limitálni, sőt mixelve is, nem igazán hatékony egyik sem. Anti-Lag-ot soha nem próbáltam még, kapcsoljam be hátha?
-
mefistofeles
veterán
válasz
Aprósólyom #86307 üzenetére
Ismerem az alátámasztás szerepét és előnyeit, én csak arra akartam célozni, hogy ha az alátámasztás inkább csak problémát okoz, akkor nagy valószínűséggel a kártya anélkül is jól fog működni ugyanúgy mint sok ezer más felhasználónál. Nekem is van egy konfigom, pontosan ugyanazzal a kártyával és tényleg van egy minimális "lehajlás" de ez az égvilágon semmi problémát nem okoz. Ez is fém hátlappal rendelkezik, így megvan a kellő merevsége. Vannak ennél nehezebb, hosszabb kártyák, ott nyilván fokozottan előnyös az alátámasztás.
Persze ha nem árt akkor jó ha van, de a kollegánál éppen, hogy melegedést okoz.
Persze ízlések és pofonok, de ha nekem választanom kéne az alátámasztás hiánya vs melegedés között, akkor egyértelműen az előbbit választanám. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #86271 üzenetére
Az Acer, ha utánanézel.
-
Dinasti
senior tag
válasz
Aprósólyom #86226 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ ! Holnap neki is állok beállítani amit mondtàl. Valami ilyesmire gondoltam én is. Csak hát 15 év konzolos múlt és egy laptop mellett ez most nagy újdonság nekem …
-
válasz
Aprósólyom #86188 üzenetére
Koszonom.
Pikari: kb azt irta le amit itt is, itt kicsit tobb infot kaptam de hulyeseget nem irt. -
Hegasus
senior tag
válasz
Aprósólyom #86157 üzenetére
ezt nem is tudtam, ezer hála ezért az infóért
én is azt hittem, elég a 800-1000 Hzes egér, aztán szép is a világ...
és a magas képfrissítéshez én is hozzá szólnék: leírhatatlan a különbség, tényleg nagyon fontos a magasabb frissítés, azt hiszed elég a 60,de nem, nagyon nem,naggyon naggyon nem....a trabant is csak addig jó, míg nem ültél egy xy márkájú gyorsabb autóban. (nade persze nem szebb, mert a trabinál nincs szebb
)
aki hezitál és van lehetősége odaülni egy ilyen nagyobb hz-es monitorhoz, azon a monitoron (!) nézze meg ezt az oldalt , és igen tényleg ilyen drasztikus a különbség, de még a 165 vs 144 között is látni különbséget, és biztos vagyok benne, hogy az 1000 vs 990 Hz között is lehetne látni a különbséget.
játéknál: felbontás, grafika < képfrissítésmár filmeket is képtelen vagyok nézni a nevetséges 24 fps-en (amin ugye alapból elkészítik mindet) ahhoz meg ezt a programot ajánlom,ami szépen real time motion interpolation-nel felkonvertálja 165 fpsre is akár a 4k filmet (oda azért mondjuk már kell vas)
10 évig 60hz-en éltem... és tapasztalatból mondom, hogy az nem volt élet -
kukulec
őstag
válasz
Aprósólyom #86155 üzenetére
Ezek a fő játékok, de nem csak ezekkel tolom + sokat fotózom raw-ban ahol jól jönne egy kicsit több cuda. A 1060-ért most kapnék egy kis pízt, amazon kártyámon meg van stex. 4060 lényegében “ingyen” volna. Monitorokat már nézem egy ideje. Azt nem döntöttem el, hogy mikor lépjem meg a felbontás váltást. Vagy veszek egyből egy 4k 144 hz monitort vagy mehetek 1080 irányba is; annyi probléma van azért h az a verzió lényegében csak játékok miatt lenne, de nekem nem az a fő/egyetlen szempont. Szóval a vga az egyetlen biztos pont; kis fogyasztású és jó a teljesítménye. Tudom h valójában 4050, de én 1060-ról jönnék nem 3060-ról. És még egyszer, 4k-ra idővel természetesen megfelelő videokártyát tennék.
egér évek óta egy logi g703. Imádom.
Grave: köszi!
-
Wasquez
senior tag
válasz
Aprósólyom #86126 üzenetére
Sajnos nem tudom, mire gondoltál, egyenlőre semmi érdemi infó nem érkezett!
-
Viktor77
titán
válasz
Aprósólyom #86099 üzenetére
Tudom, de 3060-at írt, ott meg úgy tudom, 3xxx-es szériánál 30% a minimum.
Most 1050Ti van a gépemben, 17-18%-nál van fordulat. -
logineres
tag
válasz
Aprósólyom #86093 üzenetére
Bocsánat azt nem írtam le, kábelt cseréltem 3-t is és hdmi-ra is váltottam, másik monitoron is megnéztem ott is előjött a hiba. Illetve alá volt támasztva, mert és is láttam ,hogy eléggé görbül a pci slot, ha benne van a kártya. Fan stopot kikapcsoltam a hangja nem zavar a kártyának, inkább hűvösen menjen, megpróbáltam alulfeszelni is, de a hibán nem javított.
Jelenleg még van rá gari, így nem nyitnám meg a kártyát
Nagyon szépen köszönöm az infót!
-
snake1977
őstag
válasz
Aprósólyom #86093 üzenetére
Szia, akkor a FAN stoppot nem érdemes használni? (időközben vettem egy 3060Ti kártyát) Úgy lőttem be AB-el hogy 55 foknál kapcsol be 20%-ra a ventilátor, érdemes folyamatosan járatni a ventilátort?
-
Razor18
tag
válasz
Aprósólyom #86031 üzenetére
Basszus, nem kevés mókolás után, de azt hiszem, megvan a GPU fagyás oka. Annyira piti, hogy hihetetlen... A neten gugliztam "nvlddmkmsys.dll crash" ügyben, és a reddit-en találtam egy topikot, ahol nagyon sokan becsatlakoztak, évekkel ezelőttről is, hogy igen, ők is beszopták... Elsősorban nVidia kártyáknál, a browserben (nálam épp Firefoxban) lévő "Hardveres gyorsítás" opció okozza, vélhetően akkor, ha mindeközben nincs KI kapcsolva a Power managementben a PCIe portok hibernálása/energiatakarékossága inaktivitás esetén. Ui. a 30xx-40xx-esnek a "csak YouTube nézés" annyira kis feladat, hogy a rendszer energiatakarékosan bealtatja a PCIe portot, aztán ha jön valami utasítás (nálam például mindig mikor rányomtam a JOBB nyílra 5 mp-et előbbre pörgetni), amihez nem kap egy pillanat alatt elég áramot a kártya, ezért behal, és azt állítja a BugCheck, hogy 278-as kód, ami "PSU gond" volna. Érdekes módon ilyenkor a gép nem hal meg és indul totál újra, hanem megáll "félhalott" állapotban, minden USB eszköz állva marad amíg nem nyúlok hozzá, mintha még POST közben lenne, mert ha ilyenkor megnyomom a Power gombot csak egy pillanatra, na akkor áll le teljesen sötétre a gép.
Ma reggel beállítottam AutoPlay-re a YT-ot, és folyamatosan hagyom menni a videókat, de akárhogy nyomkodom random a billentyűket, nem fagy a gép.
Remélem, nem kiabálom el... -
válasz
Aprósólyom #86056 üzenetére
A C2075-ös tesztem nincs meg.
De második tesztnek Tesla K20c moddolva (első gen titanx kissé nyesve) 8 magos 10 gen xeonnal.
FSP 350w-os táp egy molexén y osztók, 6 és 8 pin pcie csatikkal.
Videókari 150w-ra állt be, proci 100w. Gondolom a tesla számítások alatt fogyaszt többet. (furmark nem terhelte meg)
https://itcafe.hu/tema/tapokrol_alaposan_melyviz/hsz_11909-11909.html
https://itcafe.hu/tema/tapokrol_alaposan_melyviz/hsz_11910-11910.html
Na tehát érdekesebb az hogy egy 350w-os táp vitt 10 gen 135w-os xeont és első gen titant (225w) Bár ezt összeadva is csak 360w jön ki. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Aprósólyom #86073 üzenetére
Máshol is vibrált a kép, pl. a Chrome-ot megnyitva a kezdő oldalon, ahol sok a homogén fehér terület, ott is. De csal DVI->HDMI átalakítóval vibrált.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85932 üzenetére
Ha nem gond vissza térnék egy kicsit erre a DP->HDMI átalakítós kérdésre. Ide feltöltöttem egy képet (le kellene tölteni PNG-ben és úgy, teljes képernyős módban megnézni), arra lennék kíváncsi, hogy DP->HDMI átalakítással a monitoron nem tapasztalható e valami "vibrálás"? (Lehet első pillanatra nem tűnik fel, lehet figyelni kell egy kicsit). Nálam anno, még a régi VGA-mmal DVI-HDMI átalakítóval eléggé vibrált, főleg a "színátmenetkörök" a közepétől kifelé. Ezt szeretném (kicsit) kizárni.
Persze ha túl nagy macera lenne, akkor hagyjuk, nem gond.
Köszi!
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #86064 üzenetére
Általában 75nél kevesebbet vesz fel pcie sínen. Amikor valamelyik kártyáról kiderült hogy 75w, illetve valamivel többet wattot vett fe, kisebb botrány volt belőle.
-
Csupingo
veterán
válasz
Aprósólyom #86058 üzenetére
Azért hivatkoztam magamra, mert rémlett, hogy régebben kerestem ezzel kapcsolatos szabvány dokumentumokat, bár a pci-sig-et nem találtam most, ha minden igaz, az a hivatalos, de csak regisztráció után nézhető az oldaluk. Most nem volt kedvem újra keresgélni, de a PH is 250-300W-ot említ. Nekem a 2.0-nál 150 rémlik és talán a 3.0 tudhat 300-at, de lehet, hogy a PH-nak van igaza és egyből 75-ről 300-ra ugrottak.
-
Csupingo
veterán
válasz
Aprósólyom #86056 üzenetére
Szabvány szerint elvileg már a pcie 2.0 is 150W leadására képes. A max. 75W-tal kár riogatni. Azért nem szoktak a gyártók 75W fölé menni, hogy minden kártya kompatibilis legyen visszafelé a 100 éves pcie 1.0-ás alaplapokkal is, amit tényleg csak 75W-ra terveztek.
-
válasz
Aprósólyom #86048 üzenetére
Saját teszt alapján egy szálnyi kábel és egy molex csati (értsd egy darab sárga és egy fekete Molex csatival) képes ellátni 240w-os kártyát (-75w a pcieből)
De persze ez extrém érték és valóban nem ajánlott.
Alapból kb a 2x-ese ráköthető a pcie tápcsatikra de ez kizárólag a csatlakozók minőségén múlik. Csak azért adnak meg alacsonyabbra mert ez minden akár totál noname táp csatijának tudnia kell.
Szerverekbe való kártyákon használtam 8 pin EPS to 6 pin PCIE adaptereket minden gond nélkül, ezért merem állítani hogy egy 6 pin pcie kiszolgál hosszú távon is 200-300w között. De ez csak a szerverekben, workstatonokban használt kártyánál merem állítani, asztaliak csatija nem tudom mennyire jó minőségű. Kábel maga bőven elbír többszöröstét mint amit a csati. -
Pikari
veterán
válasz
A 220as hoszabbító esetleg felgyújtja a házadat. A gagyi 6 vagy 8pin pci-e elosztód meg max kicsit odakozmál a műanyagnak, azért nem mindegy
-
gejala
őstag
válasz
Alaplapról is fel tud venni 75W-t a kártya, hozzá még az 1x8 pin az 75+150=225W maximum. Erre gondoltam, hogy egy 210W-ot fogyasztó kártya elmegy 1x8-al, csak épp stabilitási problémák lehetnek használat közben, plusz a kábel is megéghet (főleg ha spórolós minőség). A két kábel teljesen biztonságos és a játékok se fognak megmagyarázhatatlan okból crashelni.
-
gejala
őstag
válasz
Aprósólyom #86046 üzenetére
Annyit azért még itt megjegyeznék, hogy sem stabilitás, sem tűzbiztonság szempontjából nem ajánlott kicentizni a grafkártyára dugott kábeleket. Nem egészséges, ha csak egy kábelen akar felvenni 150W-t egy 200W-t fogyasztó kártya.
Egy 200W fölött fogyasztó kártyára rá kell dugni a 2x8 pint, egy 320W fölöttire meg a 3x8-at. -
válasz
Aprósólyom #86043 üzenetére
Jó ötlet volt, köszi. Ment az fél órát is, de jó a kártya
-
snake1977
őstag
válasz
Aprósólyom #86028 üzenetére
Igen így volt a legjobb
egyébként ha nem olvastam volna a hotspotról, akkor a régi iskola szerint simán használtam volna így is, hiszen alacsony volt raltive a gpu hőfoka. De majd lesz helyette más.
-
Razor18
tag
válasz
Aprósólyom #86031 üzenetére
A BIOS és Intel ME a legújabb, július 7-i változat.
CPU C-state, S-state, ErP ready, ezeket hol találom a BIOS-ban?
Teljesítménycentrikus power séma hagyható hosszabb távra is, vagy csak míg tesztelem?
Igen, Nvidia Control Panelen is kiválasztható valami "teljesítménycentrikus" üzemmód, csak az picit megemeli az alapjárati hőfokot, ha jól emlékszem.
Egyébként múlt csütörtök óta nem fagytam le. Akkor csináltam egy safe mode DDU után egy GPU driver re-installt, azt hittem, az segít. De pár órával később mégis lefagyott, és akkor rájöttem, hogy az egyik játék Game Launcher alkalmazása szokta általában lefagyasztani. Kicseréltem a legújabb változatra, és azóta lekopogom, még nem fagyott. Amíg nem fagy, addig is van értelme tesztelgetni, vagy ami pillanatnyilga nincs elromolva, azt ne akarjam megjavítani?
Kösz a törődést... -
Razor18
tag
válasz
Aprósólyom #85991 üzenetére
Szia,
a táp problémához: bár múlt hét csütörtök óta nem fagytam, azért visszanézegettem a korábbi "41 Kernel Power" kritikus hibákhoz tartozó BugCheckCode-okat is, találtam nem is egy 278-ast, ami PSU problémát jelent (először júli 17-én, kb. akkor kezdett fagyogatni...). A redditen írtak egy esetről, amikor az ASUS ATK0110 ACPI drivert kellett frissíteni ill. újratelepíteni. Ez valami power vezérlés driver, csak nem tudom, asztali gépekhez is kell-e, mert az ASUS honlapon én nem találtam így név szerint, más honlapok meg driver-frissítő alkalmazást akartak velem először telepíttetni, hogy fel tudjam tenni ezt a drivert, attól meg eléggé fázom. Lehet ez (is) a gond? Javaslatod, vagy bárkinek? -
snake1977
őstag
válasz
Aprósólyom #86020 üzenetére
A gyári profil szerintem picit talán még agresszív is, alig pár %-ot emeltem rajta és már süvít, szóval azt nem piszkálnám meg jobban mert a tűréshatárom már feszegeti így is, ráadásul picit gyengébb a hallásom még így is zavaró volt az a 4-6% emelés amit rátettem.
Nem zavarna a minimális teljesítmény vesztés, de mondjuk valakinek a jövőben így elpasszolni azért nem lenne korrekt még garisan sem ha komolyabbra váltanék. -
snake1977
őstag
válasz
Aprósólyom #86018 üzenetére
Köszönöm, rákérdezek a topikjában, de most lejjebb mentem még, de ha 1087mV alá megyek instant lefagy és a driver defaultba teszi magát. Ebből hacsak mást nem mondanak, csere lesz.
-
Razor18
tag
válasz
Aprósólyom #85991 üzenetére
Köszi a választ !
Semmi lehetőséget nem akarok kizárni, bocs, ha félreérthető voltam.
Tegnap este még gond nélkül futtattam izmos 3D grafikájú játékot, meg se rezdült a gép.
Ma délután DDU után újratelepítettem a legfrissebb Nvidia drivert (internet nélkül), utána (mondjuk csak hétköznapi böngészgetésre) most este fél 9-ig gond nélkül ment. Akkor próbáltam megint elindítani a GPU intenzív DCS-t (repszim), és betöltés közben megint lefagyott, ugyanazokkal a hibaüzenetekkel az Event log-ban. Sajna a kék halál képernyő sem jelenik meg, hogy látnám alul, melyik driver okozza a gondot, gondolom azért, mert ugye épp a dedikált GPU hal ki ilyenkor. Ha pl. átdugnám a monitor DP kábelét az alaplapon lévőbe, azon látnám a kék halál képet, vagy dedikált GPU mellett az integrált grafikus kártyából akkor sem jön ki kép, ha normálisan fut a gép, vagy netán az is meghal a másik GPU-val egyidőben?
A memtest86 free változata elég a teszthez?
Köszi ! -
Razor18
tag
válasz
Aprósólyom #85989 üzenetére
Köszi a választ. A táp egy 1200 W-os tán egy éves Zalman, tán bányásztak vele, de nem tudom, azzal van-e a gond. Onnan a 4080-hoz eleve 3 db PCIe tápkábel megy, amit egy adapter közösít le egy 12VHPWR csatlakozóba, a kártyába befelé menet.
Alább a 116-os ID probléma nálam hozáértőbbek szerint driver gondot jelent az Eseménynapló kódja alapján.
Megnézem majd a memóriát is, de 4 db egyforma szériaszámú 16GB-os HyperX van benne, sose húztam semmit a gépemben.
De azért köszi, majd egyenként végigmegyek ezeken a lépéseken, amiket írtál.
Köszi, üdv -
Turó Kálmán
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #85966 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Találtam itt hardveraprón hírdetést ebben a témában jó értékelésekkel. Írtam neki aztán valószínüleg elküldöm neki a kártyát reménykedve hátha ez volt a probléma.
-
Turó Kálmán
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #85953 üzenetére
-
FoLey-v
addikt
válasz
Aprósólyom #85952 üzenetére
De mi lenne ha hagynád a 3rd party appokat és csinálnád gyári AMD software-rel?
Azzal is csinálom. Ami most jelenleg így néz ki.
De lehet,hogy hagyom így,mert az RX 5700 ilyen és neki ez normális jelenség. Vagy még játszadozhatok GFX/GPU-val is.
Ahogy nézem a videóban csak 3DMark teszt volt,azért kíváncsi lettem volna játékok alatt mit produkál. Nekem is ilyen hőmérséklet volt.
Firestrike
Time Spy -
Turó Kálmán
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #85953 üzenetére
Rendben,ma már nem vagyok gépnél holnap megejtem és küldöm a képeket. Játékok szempontjából igazából az összesben amivel játszom ez van. CS:GO(Néha akadások, sok fps drop) LOL(Nagyobb teamfightoknál óriásit dropol és játszhatatlan.) Rust játszhatatlan folytonos dropok, nyilván ennél a játéknál a 8gb ram sem segít a helyzeten. Ki szerettem volna próbálni a Spider-man miles moralest, viszont már az első cutscene közben is dropok, játék közben pedig 25-30fps és folyamatos dropok. Nyilván vannak kisebb gépigényű játékok mint például a Rocket League amit simán tudok játszani ahol 140-200 fps között mozog viszont ahogy monitorozom a teljesítményt ugyanazt látom mint az olyan játékoknál ahol szaggatást is okoz a teljesítmény eltéréses probléma. R6 is próbáltam játszani de ott is ugyanaz a helyzet mint cs:go-ban. Itt leírtam mindent amivel játszottam/szeretnék játszani. Akkor holnap pedig amint lesz időm és gépközelben leszek megcsinálom azt amit írtál, köszi a segítséget.
-
Turó Kálmán
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #85950 üzenetére
Igen, a drivert DDU-val töröltem, többször is próbáltam azt hogy a mostani nvidia drivert letörlöm majd újra vissza, de az sem működött. A monitor a kártya kimeneti csatlakozójába van kötve. Igen a foglalatba bele van dugva a 4 tüskés csatlakozó.
-
Turó Kálmán
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #85939 üzenetére
Sajnos ez igaz amit írtam hisz nem lennék itt akkor. nvidia-s ALT+R-el monitoroztam a teljesítményt. De ha ez nem is lenne pontos akkor is látszólagosan is nagy a teljesítmény veszteség az összes játékban amit játszom. Dropok, alacsonyabb fps mint pl az 560-al. Esetleg ha nem mér pontosan ez a dolog megnézhetem afterburnerrel.
Alaplap:MSI H110M PRO-VD PLUS
Proci: i5 6500
Videókártya: 1660 super
Ram: 8gb ram 2133mzhOs: WIN10 home 64 bit
Driver verzió: 535.98 -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85934 üzenetére
Még annyit szeretnék, hogy az átalakítód pontos típusát meg tudod mondani (vagy linket hozzá)?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85932 üzenetére
És a képminőség rendben volt, olyan mintha natívban DP-n lenne rákötve? A monitorom csak 60Hz-et tud max. úgyhogy annyi elég lenne. Milyen kártya ez amúgy pontosan?
-
FoLey-v
addikt
válasz
Aprósólyom #85916 üzenetére
Nekem csak alulvan feszelve,szóval így is -50w fogyasztást kaptam a kártyától és kellemesebb ventilátor profil beállítással is.
A friss paszta Alphacool Subzero Thermal Grease a neve.
Szín: ezüst / szürke
Hővezetőképesség: 16W / mK
Sűrűség: 2,7g / cm³
Viszkozitás: 850000cps TF -
FoLey-v
addikt
válasz
Aprósólyom #85914 üzenetére
38-45 között szokott lenni 1000 alatt. Ez játék után lőttem be.
GPU paszta friss 1 hónapos. -
FoLey-v
addikt
válasz
Aprósólyom #85904 üzenetére
-
m3ss
veterán
válasz
Aprósólyom #85903 üzenetére
adom is el es teszem vissza a 1050ti-t
ugyanolyan beallitasok mellett madvrben ahol 1050ti nema volt maxon jaratva, ez uvolt 70%
terheles mellett...67-70 fok korul van. -
theCilooBEST
csendes tag
válasz
Aprósólyom #85907 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat, de CPU 40% GPU 35% körül van használatban a játék közben, monitoroztam, ez egy nem túl jól optimalizált CPU, de elméletben nem kéne ilyesmit produkálnia, egy 1680v4-et keresek amúgy bele, de nehéz sajnos találni, addig viszont ez marad sajnos :/ mégegyszer köszönöm a válaszokat, szép estét nektek 😇
-
FoLey-v
addikt
válasz
Aprósólyom #85895 üzenetére
Gyári van rajta még és hot spot is pl. alien új játéknál 100 fok fölött van.
Inkább kicserélem,mert 4 éves.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest