- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Értettem, köszönöm mindenkinek!
-
Sziasztok!
Új gépet építettem, ezért újra be kell állítani mindent. Ezt itt át kell állítani a normálról maximális teljesítményre?
Köszönöm! -
Sziasztok!
Az MSI Vanguard az egy új brand a gyártónál? Ezt szánják a csúcs kártyájuknak?
Köszönöm!
-
válasz
ricsip #89240 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy megvan az oka. Vettem egy Microsoft Xbox Wireless Controllert + vevőegység. Eddig is volt egy ilyen kontrollerem, de Bluetoothal használtam, nem volt hozzá dedikált vevőegység. Elég sok bejegyzést találtam interneten, ahol ugyanilyen vagy hasonló jelenséget írtak le, amit csak a kontroller firmware frissítése oldott meg.
Hamarosan kiderül, köszönöm szépen!
-
válasz
Hegyirabló #89238 üzenetére
Ez lehet a hiba. Tudna valaki valamit írni? Köszönöm:
A hibát okozó alkalmazás neve: dwm.exe, verzió: 10.0.19041.3636, időbélyeg: 0x6e55ef4a
A hibát okozó modul neve: ism.dll, verzió: 10.0.19041.4291, időbélyeg: 0x7d314daf
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x00000000000897fa
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x5b0
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01daa492f5a762e3
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Windows\system32\dwm.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Windows\SYSTEM32\ism.dll
Jelentés azonosítója: 8c4c1c7d-61d5-4a88-bc6e-4abb0d08f0d8
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: -
Sziasztok!
Tegnap áramszünet volt, miközben éppen játszottam a gépen, egy órán át tartott is. Azóta játék közben azt csinálja, hogy a Windows éjszakai fény beállítását egyszer csak váratlanul kikapcsolja emiatt a kép élénk lesz, nem az a kicsit sárgás, mint az éjszakai fénynél, és addig így is marad, amíg manuálisan vissza nem állítom, vagy újra nem indítom a gépet.
Mi történthetett? Hardver hiba, szoftver hiba, vagy mindkettő?
Köszönöm!
-
válasz
Aprósólyom #84328 üzenetére
Ja, azt elfelejtettem írni, csak annyi helyre írok, meg sokakkal privátban is, hogy tavaly kaptam kölcsön egy 3080 OC-t, és azzal is csinálta, akié volt, nála meg nem, és azóta sem mondta, hogy ilyet látott volna azzal a kártyával.
-
válasz
Milyen tápot topikban elég sokan panaszkodnak ugyanerre Seasonic tápoknál, mindnekinek cseréli a gyártó. Gyanítom, hogy itt is ez lesz.
-
válasz
Igazából a bemelegedésre eltűnt félig-meddig csak tipp volt, mert ebben a fórumban írta valaki, hogy a green dot hidegindításnál jellemző. Újraindítottam, és úgy tűnt el, ez az igazság. Elméletileg a 850W-nak el kellene bírnia, az 5900X és a 3080 Ti együtt kb. 700-at eszik maximum. A CPU egyébként offsettelve van, gyanítom, hogy akkor kicsit kevesebb a fogyasztása. De még is kikapcsol a gép, ha indul a benchmark. Nagyon sokan panaszkodnak ugyanerre, hogy benchmark indításnál lekapcsol a táp. Megoldásnak meg legtöbben azt írják, hogy hiába elég papíron a 850W, a tuti az 1000. Mert hogy azért a 3080 Ti tud ám enni. Egyébként vízszintesen van beszerelve, és ügyesen megtámasztottam a ház elejéhez közelebbi végét a támasztóval, amit adtak hozzá, vagyis pont azt, amit lóghatna.
Írtam a Seasonicnak, gondolom Tajpejben pont akkor fejeződött be a munkaidő, majd visszaírnak. Kíváncsi vagyok, lehet, hogy bekérik a cseh (De lehet, hogy holland?) központba postán. Ja, azt nem is írtam, sikerült videóra vennem, ahogy leáll a táp bench alatt. Elküldöm nekik azt is, ha kérik.
-
válasz
Aprósólyom #84326 üzenetére
Írom akkor, hogy mi a fejlemény.
Privátban felvetette valaki, hogy nem mászott-e el az alulfeszelés. Benyomtam a Metro Exodus benchmarkot, és tényleg, kifagyott vele szinte azonnal úgy, hogy fél éve mikor beállítottam, akkor teljesen stabil volt. Akkor reseteltem az Afterburnert, és alap beállításokkal nyomtam be a Metrot. Erre fogta, és leállt a gép. Csak néztem mint a hülye, mert ilyen még nem volt. Eseménynapló, megbízhatóságfigyelő semmi különöst nem jelzett a nem megfelelő leállást leszámítva. Elkezdtem nyomozni, és egy másik, hozzád hasonlóan nagyon rendes fórumtárs ezt találta:
Jelenleg ez a helyet. Gyanús, hogy a táp az okozó, vagy az UV elállítódása, vagy a kettő együtt.
-
válasz
Aprósólyom #84324 üzenetére
Igen, így volt. Mit gondolsz erről? Aztán írok én is, mert van fejlemény, csak nem akarom, hogy befolyásoljon.
-
válasz
Aprósólyom #84306 üzenetére
Szia, köszi!
Hát ha a frekvencia nem is alacsonyabb, de a feszültség igen, mert alulfeszeltem a kártyát. De sajnos teljesen egybevág azzal, amit régebben írt itt egy fórumtárs, hogy csak hidegindításra csinálja.
Hogyan tudom reprodukálni ezt a hibát, mitől jönne elő? Már csak hogy ha jótállást kell érvényesíteni, tudjak mutatni valamit. Még több, mint két év van rá.
-
-
-
Sziasztok!
Kérdezek itt, mert már tanácstalan vagyok.
Van az a kártya, ami az adatlapomon van. Silent BIOS-ra van állítva. Ha a saját BIOS-a vezérli a káryát elindul, amikor meleg lesz, és leáll, amikor kihűlt. Csak a saját BIOS vezérlésével nem pörög fel 55% fölé, emiatt melegebb a kártya, mint kellene.
Ha bármilyen programmal (Argus Monitor, MSI Afterburner, stb) beállítok neki egy görbét, akkor elindul akkor, amikor melege lesz, szépen felpörög és jó hőmérsékletei vannak, viszont nem hajlandó visszaállni 0 RPM módba akkor sem, ha már a megfagyás határán van, 30 százaléknál nem megy lejjebb.
Bárkinek bármi ötlete van, hogy mitől van ez?
Köszönöm szépen!
-
-
-
-
Sziasztok!
Új kártyát (Asus RTX ROG 3080) használhatom pár napig úgy, terhelés nélkül, hogy rajta vannak a fóliák? Ha még is vissza kellene mennie.
Köszi!
-
válasz
Scarletiel #80065 üzenetére
Hát, a jelszó még mindig az aránytalan többletköltség, de nem mondom, hogy ez nem kétéltű fegyver.
-
válasz
#72688384 #80062 üzenetére
"egy masik kartyat kersz cserebe ami kb azonos teljesizmenxben"
Ugyan már!
#80061 GrG1210
A kereskedőnek a cserét más termékre csak abban az esetben kell felajánlania, ha az nem okoz sem neki sem neked aránytalan többletköltséget. Na most a jelenlegi VGA helyzetben ez bizonyosan nem jelenthető ki, őszintén csodálkoznék ha nem a hetvenezer forint visszaadása opciót ajánlanák fel.
-
-
Én csak CPU-ra tudok Noctuától passzív, ventimentest, voltak is cikkek róla itt. De sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, őszintén írva, én sem biztos, hogy ezt tenném be egy ventis helyett, pedig ha valaki, akkor én szeretem a csendet.
-
Szia!
Használd egészséggel Argust.
Tök jól belehet ám lőni, nem állítom, hogy egy óra alatt, de pár napig figyeled, és füledhez, tűrőképességedhez igazodva beállítod ami Neked jó. Tudsz profilokat is beállítani, nekem van téli/nyári, illetve most kipróbálásra van nálam egy Radeon, ahhoz is egy külön profilt állítottam be.
-
-
-
-
-
válasz
Viktor77 #79869 üzenetére
Meg sem merem kérdezni, hogy miért váltottál.
Videót köszönöm, sikerült.
De!
Ez megint mókányolás, amit én ú - tá - lok.
Nem is érrrrtem, hogy miért nem tudja az AMD megoldani ezt a dolgot...
Még egyszer köszi!
Szerk: Működik, viszont így nem lehet 6 bitesnél nagyobb színmélységet beállítani.
-
-
-
-
Helló!
Itt van most nálam kölcsönbe egy Radeon RX 5600XT.
Nincs még mindig semmi mód rá, hogy ne pörgesse maximumon a memória órajelet? Ha van megoldás, hol kell beállítani?
Köszi!
-
válasz
ElektrikusDE #79329 üzenetére
Mindenkinek köszönöm, bocs, hogy nevek nélkül!
Mindig tanul valamit az ember, nem tudtam erről a dologról.
-
Szeretnék kérdezni még valamit, nem kifejezetten VGA dolog, de kicsit még is kapcsolódik, biztosan tudja valaki a választ.
Nagyon kedves kolléga azt írta privátban, hogy PCI-E hangkártyát berakhatok a hosszú PCI Express, VGA-nak lévő sínbe is, és működni fog. Ha ez tényleg így van, az nagyban elősegítené a "VGA túl közel van a hangkártyához." című problémámat.
Köszi!
-
-
Had kérdezzek még valamit az Uraktól, ha már ilyen kedvesek voltak eddig is!
Sok gép fotón látom a 90 fokban elfordított VGA-kat. Ez miért jó? Milyen cucc kell hozzá, hogy el lehessen fordítani?
Ezt is köszönöm!
-
válasz
Scarletiel #79309 üzenetére
Egyet írtam? Kettőt akartam. Pontosan tudom, hogy január 31-én takarítottam ki utoljára, mert akkor kértem kompresszort kölcsön szomszédtól, megnéztem az SMS-t. Egyébként ez nem sok por. Amikor nagyon nem foglalkoztam a számítógéppel, beköltözött egy pók. Halál jól elvolt benne, télen meleg volt, nyáron hűtötte a venti. Végül ott is lelte halálát, lehet, hogy nem tudott elég legyet fogni. Akkor sok por volt benne, meg pókháló, meg halott pók, stb.
Na, de a kedvetekért kiporszívóztam megint, bár így porosan sem volt meleg.
Viszont utána vonalzóztam egy kicsit, ha az alsó PCI16-ba raknám a kártyát, akkor jó eséllyel hozzáérne az SSD-hez. Amit persze át tudok szerelni a másik oldallap alá, de az is csak 5-7 milliméter, nagyon szoros lenne az. Nem tudom, elég hülyén van ez kitalálva, csak az Asusnál, vagy más gyártónál is?! Meg a VGA-k is túl vastagok, lehet, hogy a következő folyadékos lesz.
Megnézem ilyen-olyan topikokban, hogy mások hogyan oldják meg, hát ha van pár fotó.
-
válasz
DacMalac #79306 üzenetére
Köszönöm, meg ide is #79307 Csupingo köszönöm!
Egy hónapja volt kitakarítva, lassan majd megcsinálom. Egyszerűen ilyen, nem tudok mit csinálni a porral, megzabál, pedig kertvárosban lakom (lehet, hogy pont azért van ennyi). Elől van két 14cm, befelé fúj, fent egy 14, kifelé, hátul egy 12-es, kifelé. Most jók a hőmérsékleteim, idle 38 fok körül, játék alatt 70 fok.
Csupingo Sajnos több ventit nem nagyon lehet ebbe tenni. Esetleg a tetőre tehetnék még egy 14-est, de akkor már szerint negatív nyomás lenne a házban.
-
-
válasz
Hegyirabló #78667 üzenetére
Sziasztok!
Kicsit még vizsgálgattam a kártyát. Kerreg az egyik ventije, gyanítom, hogy szorul is. Talán ezért melegebb egy kicsit, mint kellene. Ez garanciáztatható probléma?
Köszi!
-
-
-
-
Sziasztok, Boldog Új Évet!
2070 Superem Furmark alatt (1440) 74 fok, amit jónak tartok, viszont egy közepes gépigényű játék (Dragon Age Inquisition) alatt meg 70 fok.
Jól van ez így?
Köszönöm!
-
-
-
Sziasztok!
1440p, 165Hz-hez mi a minimum AMD? Csak desktop, Windows, böngészés. Tesztelném a monitort AMD-vel, de ha nem muszáj, emiatt nem veszek valami drága kártyát.
Köszi!
-
-
Sziasztok!
Szerintetek lehetséges az, hogy azért fáj a fejem gép előtt ülve, mert VGA-t váltottam? ATi-ról nVidiára. Előtte sosem volt fejfájásom, bármennyit is ültem a gép előtt. Most viszont nagyjából azóta fáj a fejem (augusztus 19), mióta az nVidiát beszereltem. Először azt gondoltam, hogy az új monitortól van. De a régi monitorral is volt/van augusztus vége óta
Mit gondoltok?
Köszi!
-
-
Sziasztok!
Ez lesz a nap leghülyébb kérdése.
Hogyan lehet nVidia vezérlőpultban drivert frissíteni? Nem rég óta vagyok újra nVidiás, és nem találom. Radeonban magában a szoftverben volt egy gomb, hogy Frissítések keresése, vagy ilyesmi, és ha volt frissítés, akkor lehetett telepíteni. Itt hol találom ugyanezt?
Köszönöm!
-
-
Sziasztok!
Hogyan tudnám kideríteni egy kártyáról, hogy hibás-e?
Fagyott, összeomlott a gépem. Lecseréltem a felét, kártya maradt. Új alaplappal indításkor szép színes ábrákat kaptam, ugyan bebootolt, és az asztal is hibátlan volt, de ha Radeon drivert akartam telepíteni, összeomlott. Viszont Furmark, Aida alatt semmi hibát nem produkált a kártya. Igazából Windows alatt, netezés, Youtube, stb. közben sem, hőmérsékletei is rendben voltak. De eladnám, csak átverni meg senkit nem akarok, viszont a legtöbb pénzt kiszedném belőle, tekintettel rá, hogy mennyit kellett az új gépre költeni.
Szóval hogyan lehetne megbizonyosodni, hogy tényleg a VGA volt-e kampó?
Ilyen szép ábrákat kaptam startkor:
Köszi!
-
Ja, és akkor azt még nem is írtam, hogy év végén CPU-t is kellene cserélni.
Nyilván persze visszajön valami a régi alkatrészek eladásával, de lassan egy tizenöt éves autó árát öntöm bele a PC-nek nevezett feneketlen verembe.
+ (#77081) Viktor77
Ezt már valaki írta nekem, lehet, hogy pont Te. Ez a monitor, amit most van, nem támogatja a Gsnycet. Még csak displayport sincs rajta. Tehát csak csere jöhet szóba, ha nVidiára akarnék váltani, ahhoz meg íróasztalt is kell cserélni, a legolcsóbb asztal, ami praktikumában megfelel, 75 ezer forint. Nem fogom ezt most anyagilag bevállalni, csak hogy nVidiás lehessek...
-
Sajnos az nVidia egy darabig nem játszik, mert a monitorom Freesynces. Ha monitort akarnék cserélni, ahhoz íróasztalt is kellene, mert nem fér be a jelenlegibe másik kijelző, az meg együtt plusz 150 ezer kiadás, legalább. Azt meg nem tudom most bevállalni, így is 160 ezerbe van eddig a fantomhiba üldözésének költsége (összeomlott a gép), plusz legalább 150 ezer lesz a kinézett kártya, erre rárakni még a kijelző+asztal költségét, már is alulról súrolnám a fél millió forintot, egy olyan gépért, amivel évente két játékot viszek ki.
-
-
-
-
Sziasztok!
Új alaplap, (Asus TUF X570 Gaming-Plus), új tápegység, új ház, új CPU hűtő, "régi" memóriák, és egy valóban, nem idézőjelesen régi VGA (Asus R9 380 4GB Strix).
Ezzel a képpel indul a gép. Utána jönnek a logók, azok rendesen néznek ki. Windows, ha sikerül feltelepítenem (bár nem nagyon sikerül) normálisan néz ki. Mi lehet a gond? Arra tudok gondolni, hogy a régi VGA nem szereti az új alaplapot.
Köszönöm! -
-
-
Szia!
Igen, a tévé dolog, amit írsz, arra gondolok én is. Bár le van tiltva a használata, mert feleslegesen járatta a GPU RAM-ot, de a rendszer továbbra is látta, hogy csatlakoztatva van. Ezért most kihúztam, úgy sem nagyon használom, legfeljebb bedugom, ha kell. A másik, amire gondolok, a HDMI esetleg rossz, kicseréltem. Azóta volt, vagy tíz újraindítás, egyelőre nem állt vissza.
-
-
-
Sziasztok!
A rendszer valami nem ismert oknál fogva időnként visszaállítja a képfrissítést 75Hz-ről 60Hz-re. Mi lehet ennek az oka, mit kapcsoljak ki vagy be?
Köszönöm!
-
-
Sziasztok!
Honnan tudhatnám meg, hogy a kártyám, ami egy Asus Radon R9 380 Strix 4GB, tudja-e a 144Hz-et?
Köszi!
-
-
-
-
válasz
Csupingo #75731 üzenetére
Elnézést, csak közben el kellett indulnom, menet közben mobilról annyi kiegészítést írnék, hogy a 60-65 fok terheletlen értéket úgy mértem a zsúfolt házban, hogy a kártya oldalánál lévő ház venti nem ráfújta a levegőt a kártyára, hanem elszívta róla, mert máshogy nem lehetett beszerelni. De kicseréltem egy olyanra, ami már ráfúj, így lett az érték 56 fok, terheletlenül.
-
válasz
Csupingo #75731 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
300Mhz a GPU és 1425Mhz a memória, terhelés nélkül.
Sima Full HD, 75Hz-es monitorom van, rá van ugyan kötve a 4K tévé is, de azt sosem használom. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy nem túl nagy a ház (Thermaltake V3 Black Edition), bár van benne négy venti, de elég zsúfolt (optika, 2 HDD, 1 SSD). A driver a legújabb, vírus meg szinte teljesen kizárt.
Köszönöm!
Amúgy mikor ezt írom, egy böngésző van nyitva, 56 fok.
-
Sziasztok!
Kicsit melegnek tartottam a kártyámat (Asus Radeon R9 380 4GB). Idleben 60-65 Celsius volt, 21-22 fokos szobában. Azután utánaolvastam néhány helyen, ahol azt írják, hogy a 60 Celsius teljesen normális, eddig az értékig be sem nagyon kapcsol a venti. Tényleg nem.
Az a kérdésem, hogy érdemes-e valami szoftverrel egy venti profilt beállítani a kártyának, vagy bízzam ezt a gyári beállításokra? Tíz perc Furmarkot tudtam nyomni rá, ott 76 Celsius volt a maximum (1920*1080).
Köszönöm!
-
-
Sziasztok!
Van egy kis gondom, kérem szépen segítsen valaki!
Adott egy asztali gép, benne Radeon R9 380-as kártya. A kártyára rá van kötve egy monitor DVI-vel és a tévém HDMI-vel. Feltelepítettem a legfrissebb Catalyst drivert. Ám azóta azt csinálja a gép, hogy ha alvóba küldöm, majd felébresztem, akkor nincs kép a kijelzőkön. Ha kihúzom, majd visszadugom a HDMI-t a gépben, akkor megjön a kép a monitorra, de nincs kép a tévén. Ha megint kihúzom, és visszadugom, akkor lesz kép mindkettőn, de akkor ha megint hibernálom, akkor visszatéréskor megint nincs kép egyiken sem, és kezdődik a huzigatás meg dugdosás. Az biztos, hogy rosszul azonosítja a kijelzőket, mert a monitort hiszi tévének, és fordítva, a tévét monitornak. Talán van köze a dologhoz.
Van valakinek ötlete?
-
-
-
-
-
-
Sziasztok!
Miért alacsony az FPS-em?
Akarok játszani egy 2012-es játékkal (Hitman Absolution), az adataimnál látható konfiggal, de csak 20 körül van a maximum FPS-em, szaggat, élvezhetetlen a játék.
Mitől van ez?
Köszi!
-
-
válasz
tagagaba53 #52980 üzenetére
Megy-megy!
-
válasz
tagagaba53 #52977 üzenetére
Igazából nekem nem ilyen kártyám van, csak ideiglesen, amíg szervizben van a másik.
De teljesen jól megy, arra kiváló, hogy ne essen ki a gép hetekig a hiányzó VGA miatt.
-
Sziasztok!
Nem találok drivert a Radeon HD 6450 VGA-hoz. Az autodetect program használhatatlan, a megtalált driverrel nem megy. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
-
-
válasz
Hegyirabló #52962 üzenetére
Storno, megoldva!
-
Sziasztok!
Visszavittem garira a kártyámat. Ez egy ATI kártya. Kaptam csere kártyának egy nVidiát. Azonban hiába teszem be, az ASUS üdvözlőképernyőn nem jutok túl, még a BIOS-ba sem tudok belépni. Egyet elfelejtettem, nem uninstalláltam az ATI drivert, mielőtt kivettem az ATI kártyát.
Miért van, hogy nem ismeri fel? Azért, mert rajta maradt a Windowson az ATI driver? Vagy más miatt?
Minden segítséget örömmel fogadok és köszönök!
-
-
-
-
-
válasz
Hegyirabló #52923 üzenetére
-
-
Tudna segíteni valaki, hogyan tudom az ATi drivert és a catalistot teljesen leszedni a gépről?
Köszi!
-
-
-
Sziasztok!
Kb. 500 hozzászólással korábban már írtam, hogy valami gond van a VGA-mmal. Végre sikerült lefotóznom, hogy miket produkál. Az egyik az ilyen, hogy átugrik pillanatra a képen láthatóra, aztán visszaáll.
Mi lehet ez?
Én szoftveres hibára gyanakszom ki is dobott egy hibaüzenetet.
Legújabb driver van fent. Lehet, hogy inkább a hozzá adott DVD-ről kellene drivert felraknom? Azt is észrevettem, hogy akkor jelentkezik a hiba, ha váltok két nyitott Explorer ablak között.
Vannak tippek?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest