- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bmwman86
kezdő
válasz
Aprósólyom #83825 üzenetére
Bocsánat csak amíg nem szólt senki addig nem tudtam válaszolni, mert nem engedte a fórum.
Közben felraktam és futtattam az MSI AB-t és meglepő módon Forzában meg mindenhol 140+ FPS-em van 1440P Extrém beállításon. Nyilván rosszul mér az Adrenalin vagy nem tudom. Fraps és Steam beépített mérője is 140 felettit mutat. Érdekes...
A Ramokon a sima xmp-n kívül még picit babráltam az időzítéseken is, bár nem vagyok nagy tuningos.
Szóval köszönöm mindenkinek a segítséget!
Proci 75 foknál feljebb nem megy, GPU szintén 70-80 körül stagnál 99%-os kihasználtsággal.
Z690-ben gondolkodtam, de mondom nem sok árrés van az újabb chipset között, így akkor legyen az aktuális inkább. Ami még megfordult a fejemben az a Win ütemezője, hogy a Win11 jobban ki tudja használna a Raptor és Alder procikat, de nagyon nem hajlok felé. Amíg jó a 10-es addig maradok. Talán 2 év múlva váltok DDR5-re lappal együtt, hátha elfogadhatóbb lesz az ára is, meg jobban kiforrja magát. -
Bmwman86
kezdő
válasz
Aprósólyom #83823 üzenetére
Köszönöm, ezeket majd megnézem mindenképp.
Azért maradtam DDR4-en, mert nem találtam normális deszkát DDR5-tel elfogadható áron. A Prime lapokat nem szeretem, párral már beszívtam a VRM hűtésük miatt. Giga felejtős (Aorus meg szintén drága). Német vagy egyéb külföldi oldalakról meg annyira nem merek rendelni, főleg gariztatás miatt. És a DDR5 ram alaplappal már nem fért bele a keretembe. -
Bmwman86
kezdő
Adrenalin mutatta játék közben az fps-t és 50-60 között volt. Az új monitort felismerte egyből, be is lőtte a Freesync-et. A monitor menüjében is be van kapcsolva és 144-en megy.
Igen Én is azt hittem, ha felemelem a frissítést 144-re játékon belül akkor jobb lesz. Mondjuk valamennyivel szebben fut minden mint Vsync-el 60 fps lock-on, de nem az igazi. Fél 5 után hazaérek és ráeresztem MSI AB-t és hozom a képeket. Azt viszont néztem hogy Adrenalinban játék közben benyomtam átfedéssel az értékeket és a GPU 99%-on megy ami szerintem jó. -
Bmwman86
kezdő
Sziasztok!
Összeraktam az alábbi konfigot és valamiért nem teljesít valami jól. Bár vagy 20 éve volt utoljára Radeon kártyám, szerintem nem így kellene hoznia az FPS számokat.
Asus TUF Z790 Plus D4
Intel Core i7-13700Kf - nincs tuning
Alphacool Core Ocean T38 360
Kingston Fury Renegade 2x16GB DDR4 3600Mhz (XMP on!)
Asus TUF RX 6800XT OC 16GB
FSP Hydro G Pro 1000W 80+Gold
És egy régi 60hz-es Asus monitor volt amit cseréltem egy Acer Nitro XV272UP-re 144Hz-re állítva + Freesync bekapcsolva.
Rengeteg helyen látom, hogy 1440p-ben is pl. Forza Horizon 5 alatt ultrán 90-140 Fps van, de nálam csak 50-60 körül. ATS és FS22 szintén. Mindenhol ki van kapcsolva a V-sync és az fps korlát is kiiktatva vagy 144-re állítva. Hőfokokat annyira nem néztem még.
Ja igen, oprendszer még Win10 64 bit.
Bármi észrevételt és tippet szívesen megköszönnék!
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest