- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Üdv mindenki!
Segítsetek légyszi, belegabalyodtam a számokba...
Van egy GT 1030-as kártyám, ezzel szeretnék meghajtani egy 3440x1440-as felbontású monitort, 100Hz-en. A monitor tudja is ezt, viszont a GT1030-ason csak HDMI 2.0b csatlakozó van, és erről eltérő infókat olvasok a neten - nálam max 85Hz-et kínál fel, de olvasni olyat is, hogy a 100Hz-et még tudja az említett felbontáson HDMI-n. Próbáltam több kábellel is, de akkor is csak 85Hz-et tudott.
Jelenleg egy Radeon R7 260X van a gépben, immáron DP-n keresztül, így már megy a 100Hz, de kíváncsi lennék, a 1030 is tudja-e HDMI-n...
Köszönöm a segítséget előre is! -
-
-
-
Üdv mindenki!
Írtam korábban egy GTX970-nel kapcsolatban, ami nem jött össze, szóval ez a következő kiszemelt:
https://www.emag.hu/asus-tuf-gaming-geforce-gtx-1650-v2-4gb-oc-edition-graphics-card-gf-gtx-1650-4-gb-90yv0gx2-m0na00/pd/DRD046MBM/Kérdésem, hogy a mai játékokhoz elegendő lehet? A konfig egy Intel Xeon X5650, 16 GB rammal, ennek kellene kihajtania. Mi a véleményetek?
Köszönök minden segítséget!
-
-
válasz
Csupingo #87660 üzenetére
Köszi, ez jó hír. :) Tápot adok neki gazdagon!
Használt kártyával az a baj, én csak akkor adom hozzá a nevem, ha leinformálható új korától kezdve. Sok a sütőzött, bolhapiacon döglöttként megvett kártya, ami pár napig bírja max...
Ez a 970 leinformálható, csak azért került a látómezőbe. -
-
válasz
Csupingo #87654 üzenetére
Aha a fogyasztása valóban több, de erőben én is hasonlónak látom. Persze a 1050Ti újabb, nem tudom, ez mennyiben jelentkezik felhasználási oldalon.
Megbízható helyről lenne, máskülönben nem vennék használt kártyát, pláne én rakom össze a gépet, nem adnám hozzá a nevem!
Ez a 960 egy elég bika verzió, 2 táp is kell neki. -
Üdv mindenki!
Segítségeteket kérem, én már jó ideje nem követem a videokártyák evolúcióját.
Van nálam egy HP Z400 WorkStation gép, kapni fog egy 6 magos X5650 procit, 16 giga ramot, és kellene bele vadásznom egy VGA-t...
Felmerült egy 1050Ti, viszont most lenne lehetőségem egy 4 GB-os GTX 960-ra. Tesztek alapján fej-fej mellett van a két kártya, valahol a GTX 960 meg is előzi a 1050Ti-t.
Mi a véleményetek? Nem hardcore gamelésre kellene, de azért fussanak rajta a mai játékok is.
Üdv mindenki!
Segítségeteket kérném. Monitort szeretnék venni, 100Hz-es a kiszemelt, 3440 x 1440 felbontással. 2 kérdésem lenne:
1.) Jelenleg egy GT 1030-am van (nem játékra veszem a monitort), ezzel kellene majd meghajtani a kijelzőt. Össze-vissza találtam róla infót, hogy mekkora frekvenciát tud nyújtani a kártya. Enyémen nincs DP, csak HDMI és DVI. Azt írják, 120 Hz-et tud a HDMI, de van, ahol csak 85 Hz szerepel.2.) Ha legalább 100 Hz-es lenne a monitor, akkor eltűnne az a jelenség, hogy pl YouTube videóknál ha horizontálisan mozog a kamera, mintha akadna a kép? 50 vagy 60 fps-es videók szépen mennek, csak úgy siklanak, de ami "sima" feltöltés, az bántja a szemem. Vagy ennek nincs köze a Hz-hez?! A telefonomon mintha folyamatosabb lenne ugyanaz a videó.
Nem hiszem, hogy a gép kevés neki - i7 960, 12 GB RAM, SSD, GT 1030.
Köszönöm a válaszokat előre is! -
Üdv ismét!
Adódott egy újabb kérdés, immáron az AMD HD6450-nel. YouTube-on a videókban észreveszem a V-Sync hiányát. Nem vészes, de pl ebben a teszvideóban is néha be-berántja. Lehet más észre sem venné, de nekem feltűnik. Kérdésem, hogy ezzel a kártyával van-e valami opció, hogy ezeket az apró rántásokat kiküszöböljem? Ha pl egy Windows ablakot húzok odébb, akkor is a kereten nagyon gyengén látni, hogy darabos.
Az AMD szoftverében a V-Sync-et állandó bekapcsolt állapotra raktam, de nem változott semmi érdemben.
Köszönök minden segítséget! -
válasz
Aprósólyom #83698 üzenetére
Nem is tudtam, hogy van ilyen paraméter... CPU terhelésen nem érződik semmi, ennek az i7-esnek ez a kihasználtság szinte semmi.
Érdekesség, hogy a Stars kliense olyan szinten lefagyott, hogy addig a Windowsban is késéssel mozgott az egér.Overkill ez az egér is nekem, de annyira jó, könnyű, finoman mozog, világít...húh, hogy az IMO-mat leminősítette a szervízes géphez.
Jelzem a fejlesztőknek, vélhetően erre a hibára nem derült fény, relatíve kevesen pókereznek egy ilyen egérrel. :)
-
-
válasz
Aprósólyom #83695 üzenetére
Pontosan, ahogy mondod! Közben ráhibáztam én is, csak az egeres topicba írtam a megoldást.
Visszavettem 125Hz-re, tökéletes így! Az tréfált meg, hogy másik rendszer alatt paramétereztem fel az egeret, és mivel megjegyzett mindent, erre már nem telepítettem fel a szoftverét...Nem vagyok gamer, de utánaolvasok ezeknek most!
-
...meglett a hiba forrása. Egy ilyen egeret használok, amit akárhogy paraméterezek, a Stars ablakot késve húzza, minden más - általam használt - dolog jól működik. Másik egérrel hibátlan ez is, ha egyidőben mindkét egeret a géphez csatlakoztatom, akkor is a Glorius késve húzza, a másik - faék egyszerű - egérrel jó.
-
válasz
Csupingo #83692 üzenetére
15 - 20%-on megy a proci, igazából overkill ez az i7 920 + a 12 GB RAM ahhoz, amire én használom a gépet...
Kicsit olvasgattam, és ismert a probléma, de nem a Stars kapcsán, aztán eljutottam addig, hogy a latency-re ránéztem, folyamatosan 1000 us körül van, felette inkább. Ennek ugye minél kisebbnek kellene lennie.
Szóval este nekiugrok megint a telepítésnek, és nézem, melyik program telepítése után száll el. -
-
Üdv mindenki!
Van tippetek a következő problémára?
Adott egy gép Win10-zel (i7, 12GB RAM, SSD...), AMD Radeon HD6450 kártyával. A Pokerstars lobby felülete furán viselkedik - ha az ablak tetejét megfogom, és arrébb húzom, lassan reagálja le, magyarán ha össze vissza rángatom, akkor később fejezi be, mint ahogy én elengedtem az egérrel. Ez még nem is lenne baj, viszont gyakran teljesen érzéketlen lesz a lobbi, a megnyitott asztalok, feladatkezelőből tudom csak bezárni.
Ennek a "játéknak" nulla gépigénye van, ablakban fut, semmi 3D megjelenítés, és egy másik gépen egy 8600GT-vel nincs ez a probléma, sőt, az i7-es gépen Win7 alatt is tökéletes. A Windows egyéb ablakai szépen működnek.
Próbáltam a Windows gyári driverével, és az AMD sajátjával is, de ugyanaz.
Mit gondoltok?!
-
Üdv mindenki!
Még mindig küzdök a problémával, kezdek kifogyni a ötletekből, légyszi adjatok tippeket.
A problémám, hogy YouTube közben szétesik a kép. Nekem zavaró, pedig a gép elég lenne hozzá. Itt egy teszt videó, nálam érezhetően darabos: https://www.youtube.com/watch?v=MfL_JkcEFbE
A laptop:
i7-3610QM, (Intel HD4000 IGP), plusz egy NVIDIA GeForce GT 650M. Memória 16 GB. Friss Win10, driverek legújabbak.
Alapból hiába állítom be, hogy mindenet az NVIDIA kezeljen, alkalmazásonként be kell állítani a Win10-ben is, hogy az IGP-t vagy a GPU-t használja. Ezt ha beállítom, akkor dolgozik a GPU, de használja az IGP-t is (miért?!), de ha kikapcsolom, akkor csak az IGP megy. GPU-Z-vel nézem.Nem lenne fontos, hogy az NVIDIA dolgozzon, nem játszok a notin, de ne essen szét már a kép...nem hiszem el, hogy az Intel HD 4000 képtelen folyamatosan lejátszani a videókat. Tehát nem akad, hanem "tearing"-es a kép.
Van ötletetek? -
Elemeire szedtem a notit, újrapasztáztam, a hűtés rendben van. Nem egyedi a hiba, külföldi fórumokon is olvastam ugyanezt a jelenséget.
Kb fél évig tünetmentes volt, de biztos a GPU csinálja, mert most semmibe sem szól bele, azóta tökéletes a gép. -
válasz
Csupingo #79409 üzenetére
Igen, fenn van az Intel drivere (és szoftvere), de semmi opció nincs benne a teljesítményre vonatkozóan.
Hardveres gyorsítást megnéztem, de akárhogy állítom, nem változik a minőség, ugyanúgy ott vannak a "csíkok".
Feltelepítettem a Mozillához egy "h264ify" nevő plug-int, de semmi változás. Hogy értetted pontosan a h.264 erőltetését? -
Üdv mindenki!
Szeretnék ötleteket kérni. Adott egy laptop, benne egy i7-3610QM, amiben egy Intel HD4000 foglal helyet, emellett a notiban van egy NVIDIA GeForce GT 650M is. A problémám, hogy ha az NVIDIA kártyát is használom, véletlenszerűen kikapcsolgat a gép, ilyenkor van, hogy be se lehet kapcsolni, van, hogy igen. Vélhetően az NVIDIA kártya hibás, talán zárlatot okoz, ami esetemben nem lenne baj, mert nem játszok, így szoftveresen beállítottam, hogy mindig az Intel-t használja, azóta tünetmentes a gép.
Az egyetlen szépséghiba, hogy a YouTube videók és a böngészés érezhetően nem olyan sima. Mintha a V-Sync ki lenne kapcsolva a játékokban, horizontálisan csíkos a kép oldalirányú mozgásnál. Ha a böngészőnek megadom, hogy az NVIDIA-t használja, akkor folyamatos, nagyon szépen megy, de ugye random kikapcsolgat...
A rendszer Win7, a driverek az aktuális legfrissebbek.
A kérdésem, hogy ezt át lehet hidalni az esetemben?Köszi a segítséget előre is!
-
Igen, ez világos, csak az a fura, hogy az nVidia drivere felmegy gond nélkül, viszont elindítani nem lehet a vezérlőpultját, mert leáll a program. Tálcán sincs az ikonja. Legalább figyelmeztetne, hogy kevés a kraft...
Amúgy az nVidia Optimus simán ha Windowsban vagyok, böngészek, egyáltalán bekapcsolja a dedikált kártyát? -
Üdv mindenki!
Segítségre lenne szükségem. Adott egy i7-es Toshiba laptop, melynél az nVIdia GT 540M kártya felkijáltójeles, "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)" üzenetet ír az eszközkezelő. Ezt már a Win7 alap driverével is csinálja, de akkor "device cannot start" szöveggel, viszont próbáltam Win7-en, Win10-en, gyári és toshibás driverrel, mindig ugyanaz.
Az egyetlen dolog, ami még eszembe jutott, hogy gyárilag a laptopnak 19V 6,32A adaptere van, én most egy 19V 4,74A adapterrel használom. Ez lehet gond? Vagy az nVidia VGA-nak annyi?!A gép hibátlanul megy, nem csíkoz, nem szemetel, böngészés közben szépen dolgozik az Intel videogyorsító, játszani amúgysem akarnék rajta, de bosszant, hogy az nVidia nem működik...
Vagy tiltsam le, aztán az inteles amúgyis elég nekem? Mennyire tartós megoldás ez?Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi a segítséget előre is!
-
Üdv mindenki!
Kérdezlek benneteket, mitől lehet az, hogy YouTube videók nézése közben ha a kamera horizontálisan mozog, csíkos a kép? Tudjátok, mint amikor a játékban nincs bekapcsolva a V-Sync, kicsit szétesik a gép.
Ez egy laptop, nVidia GeForce G210M kártyával, legfrissebb driverrel, Win7-tel. Ez az egyetlen videokártya a notiban, szóval nem váltogat. A kártya GPU-Z szerint dolgozik szépen, a CUDA révén besegít a kódolásba.Van valahol opció ennek beállítására a kezelőben?
-
-
Üdv mindenki!
Tesztelni szeretnék egy nVidia Quadro 1800M kártyát (laptopról van szó), ehhez tudtok ajánlani valami benchmarkot, ami a Quadro-ra van kihegyezve?
-
Üdv mindenki!
Légyszi segítsetek, én kifogytam az ötletekből. Adott egy HP Convertible Minitower DC7800-as PC, amin képtelen vagyok életre kelteni az integrált hangot akkor, amikor egy ATI HD5450-es kártyát használok. Erre a kis HD-s kártyára azért lenne szükség, hogy kicsit felhúzza a gépet, HD gyorsítást adjon a böngészőhöz.
Amíg az integrált Intel videokártyát használom, nincs probléma, működik az integrált hangkártya, azonban ha berakom az ATI kártyát, megszűnik létezni az integrált, az eszközkezelőben sem találom, csak az ATI hangkártyáját (a videokártya HDMI-je miatt, gondolom én).Szóval azt szeretném elérni, hogy az ATI kártya legyen a gépben, és közben mégis az integrált hangkártyán legyen hangom.
Win7 x64-es a rendszer, próbáltam már többfajta drivert, letiltottam az ATI hangkártyáját, de nem jutottam előbbre.
MOD: Megoldódott! Amikor külső VGA-t érez, automatikusan letiltja az integrált hangkártyát. Ezt BIOS-ban vissza kell kapcsolni, és ott lesz az eszközkezelőben.
-
Üdv mindenki!
Van egy MAC-be való FX 5200-asom, viszont csak egy ilyen lapom van hozzá. Ebben tudom tesztelni? Fizikailag belemegy, de használható is vele? Természetesen Windows alatt kellene tesztelnem.
-
-
-
-
válasz
csabyka666 #68374 üzenetére
Megoldódott. DDU-val lenyomtam a drivert, feltelepítettem újra, és most beindult a Video engine load is, a CPU használat 1080p-s videónál 40% körüli. A "tiszta telepítés" opciót hiába választottam ki korábban, nem törölte le a más fent lévő drivert.
-
Üdv mindenki!
A napokban észrevettem, hogy elkezdett meg-megállni a YouTube lejátszás a laptopomon, ha teljes képernyőn nézem a videókat. A kép megáll, a hang megy tovább. Nem a nettel van baj, mert tölti előre szépen.
Néztem GPU-Z-vel, a GPU load és a Memory controller load 20-30%-on van, de a Video engine load és a Bus interface load állandóan nullán áll. Ami baj, hogy a 720p-s videók folyamatosan 90% fölött pörgetik a procit. Szerintem ez nem normális, mert a VGA így nem dolgozik alá...A laptopban egy Core 2 Duo T9600 (2800MHz) proci, 4GB RAM, GeForce G210M videokártya van, és eddig ment szépen minden, szóval remélem, csak szoftveres a baj. Win10-et használok. Néztem 3 böngészővel, újratelepítettem a videokártya driverét (342.01-es a legfrissebb, 2016 decemberi), de nem változott.
Szerintetek? Mi lehet a baj? Mondom, eddig ment, talán ha 30%-on pörgette a procit az 1080p-s videó...szóval az nem indok, hogy kevés a vas, és cseréljem le! Windows-t nem igazán akarok telepíteni, de ha más nem lesz, újrarakom, de hátha nem néztem meg valamit, azért kérdezem a csoportot.
-
Üdv mindenki!
Furcsa probléma jött elő az asztali gépemen, légyszi mondjatok valami tippet. Tudom, hogy régi gép, nekem bőven elég, szóval az nem javaslat, hogy cseréljem le.
Tehát nVidia 9600GT, 2 darab Samsung S24A350H monitor, kiterjesztett asztallal. 1-es monitor a fő, 2-es az al. DVI->HDMI kábellel vannak rákötve a kártyára a monitorok, állandóan be volt állítva a kiterjesztett asztal - ha a 2-es monitorra is szükségem volt, akkor bekapcsoltam, és használtam, nem kellett állítgatni semmit. Kikapcsolt 2-es monitorral is ment a kiterjesztett asztal, mert "át tudtam menni" az egérrel.
Egyik napról a másikra nem látta a 2-es monitort a kártya. Cseréltem kábelt, de ugyanaz. Ha ki-be húzkodom, akkor az 1-es monitor lehúzásakor hallom a lecsatlakoztató hangját a Win7-nek, a 2-esnél nem hallom. Ha a 2-es monitort kapcsolgatom, néha felismeri a gép, és bekapcsolja a kiterjesztett asztalt automatikusan, de talán 20-ból egyszer.
Driver legfrissebb, ha manuálisan akarom felismertetni, azt írja, nem található monitor a 2-esen.Újratelepítettem a Win7-et, hozzá se nyúltam a kábelekhez, és jó lett, majd pár perc, és eltűnt magától a 2-es monitor. Aztán megjavult, napokig jó volt, de most megint nem tudom életre kelteni.
A kártya korábban (kb 1 éve) csinált olyat, hogy eltűnt a kép az 1-esen, mintha felbontást állítottam volna, majd azonnal visszajött, de furcsállom a dolgot, mert egyébként nincs panaszom a VGA-ra - nem szemetel, nem fagy, csak nekem fontos lenne a 2 monitor, azért gázas.Ilyen hibával találkozott valaki?
-
válasz
maxxenergie #54070 üzenetére
Üdv!
Tudom, ez nem fog megnyugtatni, de nem egyedi az eset. Pont most vannak nálam olyan konfigok, amiket HD-síteni akarok, hogy menjen folyamatosan a YouTube. Szereztem is CUDA-s nVidia kártyákat, az egyik egy GT210, a másik egy 9500GS. Mindkét kártya működik, de a lapokkal válogatósak. A GT210-et vagy 5 lapban megnéztem, ahogy te is írtad, a Windows betölt, csak kép nincs. 9500GS már több konfigban is elindult, de nem mindegyikben.
Érdekesség, hogy amelyikben egyszer jó, abban mindig jó, és stabil is - nem szemetel, nem csíkoz...
Fura, mert manapság már ami fizikailag passzol, annak működnie is kell(ene), aztán sajnos nem mindig van így.Aludj egyet, holnap kezd el nulláról, mert így egyben sok az infó, és az ember inkább csak kárt csinál már.
-
-
válasz
MK VII #54042 üzenetére
Én már nem tudom, ki kivel van. A lényeg, hogy egy használt cuccnak mindig jobb az ár/érték aránya, ezen felesleges is rugózni. Legyen az ház, autó, telefon, PC, notebook. Még ha az esetleges, de nem törvényszerű nyűgjeit hozzáveszed, akkor is jobban jársz.
A másik oldal (bár ez egy PC-nél nem feltétlenül jelentkezik), hogy egy használt autónak vagy telefonnak nincs "wow-faktora", mondjuk aki emiatt veszi, az nálam a no komment kategória.
Aztán ott a gari, ami ugyancsak nem elhanyagolható, de ez is az új cuccok jellemzője jobbára.Továbbra is úgy gondolom, hogy:
- nem számít a pénz -> csakis új, és a legjobb cuccok (iPhone"sok", és társai)
- meghatározott keretösszeg -> használt, korábban már bizonyított cuccok.Amit te mondasz, hogy szűkös keretbe szorítsuk bele az i3-at, azzal nem értek egyet. Ez a másfél milliós új autó esete. Persze sose volt másfél millióm autóra, de ha lenne, annyiból nem újat vennék - én ilyen vagyok.
-
válasz
asvald #54028 üzenetére
Igen. A gond ott van, hogy sokan azt hiszik, egy új architektúra alapból agyonveri a régit, pedig nagyon nem így van. Anno 478 után jöttek a 775-ök, mindenki el volt ájulva, csak éppen a 478-as Prescott P4-ek agyonverték a 775-ös társaikat. Oké, többet evett, jobban fűtött, de kit érdekel?! Nem ettől lesz kevesebb a villanyszámla.
Nekem egy dolog számít: ár/érték arány. Akinek végtelen pénze van, vegye meg a túlárazott i7-et 90k-ért, hozzá egy lapot 50k-ért, és öröm boldogság.
-
válasz
MK VII #54023 üzenetére
Igen igen, ez igaz, de én mindig úgy állok a dologhoz, hogy ha a gép összerakásában korlátozott a forrás, akkor ne a legalapabb (viszont új!) konfigot vegye meg az ember, hanem inkább használtban, jobb ár/érték arányút. i3-at sose vennék, inkább vagy gyűjtenék valami csúcs i5-re, vagy ha nagyon sürgős, akkor egy Core Quad, bivaly alaplappal, sok DDR2-es rammal, jól összeválogatva.
A hideg kiráz, amikor valami új notit akar venni, és van rá 80k-ja. Ne sértődjön meg senki, annyiért nem adnak jó notit, ahogy jó új autót sem adnak 1,5 millióért.
Eltértünk a tárgytól, a lényeg, hogy olcsón jót nem lehet venni. Szvsz az autóknál maradva inkább veszek egy Opel-t vagy Ford-ot használtan, mint egy "másik márkát" újonnan ugyanannyiért. -
válasz
asvald #54018 üzenetére
Ja várj, mi szerintem ugyanazon az oldalon állunk. Én is annak vagyok a híve, hogy vagy drágán egy új konfig, vagy pedig ha valakinek nincs többszázezre, akkor vegyen egy jobb ár/érték arányú használtat.
Szerintem: új konfignál nincs kompromisszum, és tízenpárezerért sincs jó alaplap.
Erre gondoltál, nem?
-
-
-
Srácok, azért 60-ból konfigot venni, ne vicceljetek már! Egy normális lap + a proci nem jön ki annyiból, és akkor még nincs hozzá valamire való táp, memória, netán SSD.
Örök igazság, laptopban 150.000 a belépő szint, asztalinál inkább 200.000. Új cuccokkal, természetesen.
60-ért senki se akarjon gépet összerakni, annyiért csak bohóckodni lehet. -
válasz
trancemusic #51900 üzenetére
Közben átkerült a kártya egy másik lapba, de a helyzet ugyanaz - driver nélkül semmi gond, driverrel nem bootol be.
Szinte biztos, hogy a kártya ment el, de mégis mitől? Túlmelegedhetett, vagy mi? A 3 venti közül az egyik zörgött, ha ez jelent valamit...
-
Üdv mindenkinek!
Tegnap telepítettem fel egy friss Win7 x64-et egy gépre, amiben egy Gigabyte gyártmányú 6950 1GB OC van. Semmi gond nem volt, futtattam stabilitástesztet, lefutott egy 3DMark11 is, teljesen jól ment minden.
Visszaadtam a gazdájának a PC-t, aki az AMD frissítőjével lefrissítette a VGA drivert, majd elkezdett vele játszani, de rövid időn belül függőleges csíkok jelentek meg a monitoron, befagyott a kép, és azóta csak csökkentett módban hajlandó elindulni a masina. Ha csökkentett módban töröljük a drivert, utána elindul normál módban is, de amint felkerül rá a videokártya drivere, megáll a Windows töltőképernyőjénél - a logó eltűnik, és marad a feketeség.Újratelepítette a rendszert, de ugyanaz - amint drivert kap, újraindítás után már nem tölt be. Próbáltuk 3-4 különböző verzióval, de semmi eredmény.
A kártyát én nem ismerem, szerintetek lehet valami típusbetegsége, vagy pont most adta meg magát?Köszi a segítséget előre is, mi már tanácstalanok vagyunk.
-
-
-
Üdv mindenkinek!
Szereztem egy LED monitort, amin van D-Sub és HDMI bemenet. A D-Subot nem akarom használni, a 9600GT-men viszont nincs HDMI, de arra gondoltam, hogy...:
A kártyán lévő HDTV kimenetre (ha jól tudom, ez a HDMI elődje, gyakorlatilag ugyanaz a kettő) tennék egy ilyen átalakítót...
...és ezzel kötném össze. Ez eddig ok, valószínűleg működne is, viszont a kártyán található 2db DVI csatlakozón már van 1-1 monitor, ezért azokat a LED monitortól jobbra és balra akarom tenni, középre meg menne a LED - a kérdés már csak az, tud-e kezelni ez a kártya 3 monitort, kiterjesztett asztallal?Köszi a válaszokat előre is!
-
-
-
válasz
solfilo #49343 üzenetére
Aha, arról a gépről. Ha Winamp-ban hallgatok zenét (flac, mp3, mindegy...), és frissítek egyet egy weblapon, akkor beszaggat. De hogy érdekes legyen, nem mindig csinálja! Azt hittem, a torrent kliens miatt, de van, hogy azzal együtt sem szaggat be, és olyan is van, hogy anélkül is beszaggat.
Ilyenkor valami ilyesmi grafikont mutat a DCP Latency Checker:
XP-n egyszerűen nem tudom előidézni! Tölt a torrent, és hiába frissítgetem, nem akad meg. XP-n a grafikon is jobbára a zöldben van, néha van 1-1 piros, de egymástól távol, ilyen torlódás ott nincs.
Akkor is előjön, ha streamelek valamit. Ezeket végigcsináltam, de semmi...
-
-
válasz
trancemusic #49339 üzenetére
Üdv!
Kizárt, hogy ilyen gond lenne. Már régebben is volt ez a gond, de közben áttértem Win7-re, ott nem jelentkezett, most pedig újra XP-n vagyok, megint előjött. Jelenleg csak egy tesztelés erejéig telepítettem fel a rendszert, vírusirtót se használok most, és így is befagy néha.
HDD rendben van, 100/100-as, nem kattog, nem zörög.
-
válasz
csabyka666 #49319 üzenetére
Ma megfagyott a kép 197.13-as driverrel is.
Zene megy tovább, egér mozog, csak nem tudok kattintani. Pármásodperc, és megy tovább, ilyenkor behozza a lemaradást, és beadja, amikre kattintottam.
-
-
"már le lett futtatva..." aha...
Sajnos vannak olyan trógerek, akik tudják jól, hogy rossz a kártya, de minden mindegy alapon megsütik, és ha jó lesz, akkor azon nyomban eladják ugyanúgy használt árán. Tudom, nem nyugtat, de engem egy notival vertek át, dedikált nVidia GPU-s Dell laptopról van szó. Az illető azóta se válaszol az üzenetekre. Remélem, csuklik...össze...
-
-
válasz
Borisz76 #49297 üzenetére
Memteszt hibátlan volt legutóbb, de este lefuttatom újra! Procit és VGA-t hogy teszteljem?
Feltettem most a 197.13-as drivert, egy napig használom ezzel - hátha csak az újakkal csinálja.
Viszont ezzel a driverrel állandóan 0%-on pörög a GPU. Ha HD videót nézek a Mozillában, akkor szokta írni, hogy mennyin megy épp, de most 0%. A videó folyamatos, gondolom dolgozik a GPU, csak nem írja ki. -
válasz
MK VII #49295 üzenetére
A tápom egy 535W-os Rasurbo, ami a PH-n agyon van fikázva, de a gép stabil, terhelve se indul újra sose.
Olyan érzés, mintha fix lenne a háttér, semmire se tudok kattintani, aztán pár másodperc múlva behozza a lemaradást a rendszer. Az a baj, hogy ezt a problémát nem tudom címszavakban leírni, így a Google sem segít különösebben.
-
Üdv!
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy böngészés (vagy bármilyen, de nem játék tevékenység) közben befagy minden, majd pár másodperc, és mintha semmi sem történt volna, megint megy tovább az élet. Fogalmam sincs, mi idézi elő, teljesen random a dolog. A konfigom a nevemnél található.
Szerintetek?
-
válasz
Balathruin #49277 üzenetére
Oké, hát nekem ma tűnt fel, hogy egyáltalán létezik ilyen, de akkor rendben van, ha nincs jelentősége - számomra.
-
válasz
Balathruin #49275 üzenetére
Ja vagy úgy, akkor meg is van a válasz.
Köszi!
És amúgy, ez valamiben jelent nekem hátrányt?
-
Üdv!
Szerintetek miért van, hogy amíg Win7-en van DirectCompute támogatásom...
...addig XP-n nincs.Legfrissebb driver van fenn mindegyik rendszeren.
Igazából nem is tudom, hogy mire jó ez, de fura, hogy egyik oprendszeren van, másikon nincs.
-
-
válasz
TaylorPro #49243 üzenetére
Üdv!
A kártyának kell külső táp? Ha igen, elég neki?
Hasonló problémám volt anno egy ATI 9600XT-vel. Amint drivert kapott, eltűnt a kép, csak csökkentett módban indult el, vagy pedig ha letiltottam a drivert induláskor. Szerintem kuka a kártya, de próbáld meg másik lapban a biztonság kedvéért...
-
-
-
válasz
csabyka666 #49223 üzenetére
Megvan a probléma, az ok még hiányzik.
Ugyanannál a 720p-s videónál a Chrome 3-4%-on járatja a GPU-t, a Safari 35-45%-on. Magyarán hiába kapcsoltam be a hardveres gyorsítást a Chrome-on, nem használja a VGA-t.
-
válasz
Smiley #49214 üzenetére
Nem hinném, hogy ez oprendszerfüggő lenne. Win7-en is ugyanúgy akadnak a YouTube videók HD-ben.
Viszont! Megnéztem Safarival, és magam sem értem, miért, de a 720p-s videók 30-40%-os procihasználat mellett gyönyörűen mennek teljes képernyőn. Most ez valami vicc? Chrome, Opera, Mozilla - a HD teljesben nézhetetlen, ablakban "csak" akad, és ami fura, az utóbbi három böngészővel olyan, mintha V-Sync nélkül játszanék: a horizontális mozgásnál "szétesik" a kép. Safarival teljesen jó, mintha BSPlayer-rel nézném!
Köszönöm a tippet, viszont érdekelne a dolog miértje is, mert így nem fogok tudni aludni.
-
válasz
Taifa Díaz #49208 üzenetére
Illetve azt sem értem, hogy miért megy állandóan teljes órajelen a GPU. Elvileg ennek a kártyának már leveszi az órajelet, ha nincs terhelés.
-
válasz
Taifa Díaz #49206 üzenetére
Alap Chrome, csak egy Adblock Plus van csak fenn, HW gyorsítás be van kapcsolva.
Na itt a táblázatban írja a Purevideo HD (VP2)-t.
-
válasz
varmi2 #49202 üzenetére
Köszi a típusokat. Ha nem sikerül megoldani a 9600GT-vel, akkor kénytelen leszek venni valami ilyet...
Ha külső progival nézem a YouTube-ot, akkor az 1080p-s videók is 20-30%-os procihasználattal mennek, szóval nem teljesen értem a dolgot. Böngészőből 90-100%, és akadozik a kép meg a hang.
-
válasz
Smiley #49201 üzenetére
Tettél fel valami kiegészítőt a böngészőhöz? Itt van egy lista a PureVideo-t támogató kártyákról, a 9600GT nincs benne, ami fura, mert ettől butább kártyák benne vannak a listában.
Fú, az lenne a legjobb, ha lehetne valamit varázsolni, és mennének a YT vidik 0 forint ráfordítással...
-
válasz
Balathruin #49199 üzenetére
Na én XP-n használná, ahhoz biztos van olyan, ami jó. HD vidiket vigye, az a lényeg.
-
válasz
Balathruin #49196 üzenetére
Köszi, elkerülte a figyelmemet ez a topic. Felteszem ott a kérdésem.
Hogy érted. hogy az "már nem támogatott"?
-
Üdv mindenkinek!
Az alábbi linken található konfigot használom. Nekem elég, szóval téma lezárva
. Egyetlen dologgal van csak problémám, és ebben kérném a tanácsotokat, segítségeteket. A konfigban lévő nVidia 9600GT szuper darab, viszont nincs HD támogatása, ezért a netes videók 90% körül pörgetik a procimat, így videózás mellett képtelenség mást csinálnom.
Szeretnék bele egy olyan videokártyát, aminek megvan ez a hardveres támogatása, hogy levegyem a prociról a terhelést. Jól tudom, hogy az ATI HD szériája ilyen? A gépet - már - nem játékra használom, tehát elég lenne egy teljesen buta, olcsó kártya is, 2 kikötésem van csupán: az említett HD támogatás, illetve 2 darab DVI kimenettel rendelkezzen. ATI, nVidia, külső tápos...stb., ezek nem érdekelnek.
Illetve ha tudtok olyan megoldást, amivel a 9600GT-meg rá tudnám venni a HD tartalmak feldolgozására, természetesen az is érdekelne. Persze ha létezik ilyen egyáltalán.
-
válasz
csabyka666 #46570 üzenetére
Megmértem a gép fogyasztását (csak a gépét). A műszer szerint bootoláskor 150W körül fogyasztott, Windows-ban viszont 100W és 150W között ugrál. Nem tudom, hogy akkor most mégis működik-e a VGA energiagazdálkodása, de már maga a kártya 100W körül fogyaszt terhelve, szóval még a 150W is lehet akár "idle" állapotú kártyával... Benyomok egy 3DMark-ot, de az a baj, hogy ott a proci is dolgozik elég erősen, ezért becsapós a dolog.
-
válasz
trancemusic #46556 üzenetére
Sajna az van, amit mondtál, csak a P0-t lehet kiválasztani a legördülő menüből.
És ha saját magam állítgatnám be? Nekem nem jelentene gondot, mert gyakorlatilag nem is játszok, csak a Windows fut, de azért volt fontos egy ilyen VGA, mert ezen 2db DVI van, és az viszont kellene, mert kiterjesztett asztallal használok 2 monitort DVI-on. Plusz ugye jó rá a passzív Zalman hűtőm, szóval nem akarom lecserélni...viszont bosszant, hogy fullon hajtja. Telepítek egy XP-t, megnézem azon mi a helyzet.
Amúgy az alaplapi chipset drivere nem okozhatja? Mert az AN8-hoz nincs Win7-es, ezért a Vista x64-est erőltettem rá...
-
válasz
trancemusic #46556 üzenetére
Hamarosan megnézem, köszi!
-
-
válasz
trancemusic #46550 üzenetére
Inspector is ugyanazt írja:
GPU-Z szintén:
Minden fullon megy, állandóan. Nem fut semmi 3D, csak a Win7.
A 30%-os ventifordulat valami alap lehet, mert a gyári ventit lehúztam róla, szóval semmit sem tud vezérelni a kártya.
-
@BogyóBP, @trancemusic: Hamarosan ki fog derülni, hogy mi az igazság. És melyik drivert ajánljátok? Legfrissebb nem béta(!) driver van most fenn, 340.52-es.
MOD: Pl itt is írja az idle meg a load értékeket. Nem lehet, hogy a Win7 aero-ja 3D-be rakja?
-
Üdv!
Azt nem tudom, hogy 3D-n üzemel-e, viszont az AIDA ezt mutatja:
A GPU 47 fokos - egy Zalman VNF100-as hűtővel és rajta egy lassított 8 centis ventivel. A hőfok alapján rendben van a kártya, de nem értem, miért fut ekkora órajelen...
Nem volt más kártyám, régóta ezt használom. Semmi ilyen progit nem használok. Régebbi driver? Hm, azt nem próbáltam még, de akkor leszedem a mostanit DriverCleaner-rel, és felrakok egy régebbit.
-
Üdv!
Van egy 9600GT az asztali gépemben, és az AIDA idle állapotban is azt írja, hogy fullon jár a GPU. Több olyan gépet is láttam, ahol ha nincs 3D, akkor leveszi az órajelet a kártya, bár azok más VGA típusok voltak.
Oprendszer Win7x64, legfrissebb videokártya driver telepítve.Szerintetek? Enyémnek mindig fullon kell járnia? (A teljes konfig a profilomnál található.)
-
Üdv mindenkinek!
Van egy problémám, mellyel kapcsolatban a segítségeteket kérném, illetve ötleteket várok a megoldásra.
Egy nVidia 9600GT-t használok 2 darab Samsung 931BW monitorral, kiterjesztett asztallal. Mindkét monitor DVI kábellel csatlakozik a kártyához, mindkettő 1440×900-as felbontáson (ez a natív felbontásuk) üzemel.
Időről időre előjön az a probléma, hogy a másodlagos monitoron vízszintes színes csíkok villannak fel, és van, hogy a képet is elkapja pár másodpercre, aztán visszajön, és megint színes csíkok, megint elkapja...és ezt csinálja, amíg meg nem unja. Mindig a másodlagoson csinálja ezt (akármelyik is legyen az), az elsődlegesen sohasem!Ezeket próbáltam már:
- driver frissítés
- monitorok felcserélése
- DVI kábelek cseréje
- monitorokon eltérő / egyező frissítési frekvencia beállítása (59-60-75Hz)
- másik oprendszer telepítéseHa a másodlagos monitornak kisebb, mondjuk 1280×1024-es felbontást állítok be, akkor megszűnik a csíkozás, de egyrészt lehet, hogy ez csak véletlen, másrészt akkor torzul a kép, és nekem élvezhetetlen.
Ha a frissítést állítgatom, akkor is néha megszűnik a csíkozás, de nem hinném, hogy köze van hozzá, mert olyan is előfordult, hogy 2 órás hibamentes használat után jött elő a probléma, pedig semmit sem állítottam.
A kártya 50 fok körül üzemel, szóval túlmelegedésről nem lehet szó.Nem tudom, összefügg-e a két dolog, de olyan is van, hogy néha mintha befagyna a kép - egér mozog, de nem tudok kattintani sehova, aztán gondol egyet, és pár másodperc múlva megint jó, ilyenkor a kattintások hatását is látom.
Találkozott már valaki ezzel (ezekkel) a jelenséggel (jelenségekkel)?
-
válasz
Ed3r_X_ #42810 üzenetére
Üdv!
Úgy tudom, ezeket többnyire azért húzzák vissza gyárilag, mert a gyártás során valamilyen okból kifolyólag instabil lesz a kártya az adott órajelen, és persze nem dobják ki a legyártott példányt, hanem "értékcsökkentve" adják el. Attól, ha felhúzod az eredeti órajelre, szerintem sem lesz baja, de ha instabillá válna, akkor tudod, hol kell keresni a hibát. (Ilyen volt anno a 9600-as és a 9550-es ATI kártya, ahol a 9550 egy butított 9600-as volt - ha lehet hinni ezeknek a pletykáknak.)
Ha van rá mód, én egy kis plusz hűtést adnék a ramoknak, akár kis hűtőbordák formájában is, az nem árthat neki.
-
-
-
Üdv mindenkinek!
Kérdezek egy furcsát. Van egy 8800GTX-em, ami egyik napról a másikra nem ad képet. Venti pörög, de semmi aktivitás. Elég sok nVidia kártyát láttam neten ezzel a problémával, szóval a furcsa kérdésem az lenne, hogy tudjátok-e, mi okozhatja ezt a problémát? Olyanra gondolok, hogy az xy alkatrészt kell kicserélni, és működni fog megint...
-
-
Üdv!
Erre valaki?
Annyit még, hogy megmértem a tápegységen a feszt, gondoltam hátha vészesen leesik, de 12,4V - 12,45V terheléstől függően. Tanácstalan vagyok továbbra is.
-
Üdv mindenkinek!
Van egy 8800GTX kártyám, amivel kifagynak a 3D-s alkalmazások. Először tápegységre gyanakodtam, de kapott egy 500W-osat, és a jelenség ugyanaz: Windows-ban teljesen stabil a rendszer, de bármilyen 3D-s alkalmazás fut, rövid időn belül kilép belőle, és kiírja, hogy a "videokártyaillesztő leállt, és újraindult".
Próbáltam régebbi driverrel, beta driverrel, de ugyanaz. Win7 64 bit a rendszer.Ha AIDA-ban csinálok egy stabilitástesztet (a GPU-t is tesztelem), akkor nem fagy ki, és nem is melegszik 75 fok fölé a kártya. Nem értem, mi lehet a baj.
Találkozott már valaki hasonlóval?
-
-
-
válasz
robogos10 #38933 üzenetére
És neked is csak az egyik monitorral csinálja?
Az oprendszer nálam WinXP x64, a legfrisebb nVidia drivert használom. Régebben is előjött a hiba, de akkor még 1 monitorom volt, szóval átdugtam másik DVI-ba, és nem foglalkoztam a dologgal.
A kártyán egy passzív Zalman VNF100-as hűtő dolgozik, de én tettem rá egy plusz ventit, így 50 fokos a VGA. Nem hinném, hogy meleg lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest