- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mefistofeles
veterán
Üdv Urak!
Egy olyan problémával jöttem amit egyszer már feldobtam egy máik karinál (úgy látszik nem ebben a topicban mert nem találom) és választ is kaptam de sajnos elfelejtettem. Szóval adott egy ASUS GTX 1660super kari. minden kafa vele de van a tápcsati mellett egy kis fehér led ami állandóan világít. Igen akkor is ha kikapcsolom a gépet. Na ez engem borzasztóan zavar. Tudom, hogy biosban le lehet tiltani de nem tudom hol és nem szeretnék kísérletezgetni.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném..... -
mefistofeles
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az MSI kártyákon található kis rgb-s ablakot az MSI centerben lévő "Mystic Light" alkalmazáson kívül lehet még valamivel szabályozni? Nagyon háklis vagyok arra, hogy egységes színe legyen a gépemnek, és utálom az ilyen szinejátszó csillámpóni színvilágot. Eddig jól működött a dolog de ma kapott egy frissítést az MSI center és azóta nem lehet a színt beállítani, illetve nem reagál a beállításokra a kártya.. Tudom ez apróság de engem nagyon zavar.
ha lenne tippetek azt megköszönném..... -
mefistofeles
veterán
válasz
7Heads Drago #91794 üzenetére
Szerintem ha tudtál a HDMI kimenet problémájáról akkor -nyilván-- úgy sem azzal tervezted használni. A hétfői DP kábel megérkezését logikus lenne megvárnod.
-
mefistofeles
veterán
Urak!
Egy MSI RX 5600 Gaming X kártáynak az elején a világító MSI sárkány logo színét szeretném sima vörösre beállítani de ez a dragon center vagy mi (az MSI saját programja) számomra egy katasztrófa, ráasául el is barmolt valamit a kártyán (3 fps-el ment a superposition benchmark) szóval azt letöröltem. Van valami más progi amivel beállíthatnám a színét? Most ilyen csillámpónis váltakozó és attól a hideg kiráz. -
mefistofeles
veterán
Urak!
Ha egy kártya specifikációjában az szerepel, hogy a szélessége 140 mm, akkor az a PCI csatlakozóval értendő vagy azon kívül? -
mefistofeles
veterán
Srácok!
Árulok egy ASUS Tuf GTX 1650 OC kártyát és valaki rákérdezett, hogy kizárólag filmnézésre, bírja e a 4K/120Hz-et. Nekem erről fingom sincs, én csak 1080p-ben használom és nem igazán találom az adatlapján sem.
Szerintetek bírhatja? Az elvi felbontása megvan de, hogy milyen frissítést bír arról nektek tuti több a tapasztalatotok.
Tudhatja ezt a kari? -
mefistofeles
veterán
Bocsánat a láma kérdésért de a kövület kártyákról váltanék egy Inno3D RTX 3060 8 Gb karira. Ennek még a hagyomános 8 pine csati kell igaz?
-
mefistofeles
veterán
Urak!
Egy hibátlan ASUS TUF Gaming GTX 1650 OC kártyám van. Az igényeimnek tökéletesen megfelel, működés közben, halk, hűvös. Az egyetlen gondom, hogy bekapcsoláskor míg bootol a gép (1-2 sec) 100%-on tekernek a ventik. Ez elég zavaró. Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni? -
mefistofeles
veterán
Urak!
Egyenlőre nincs ilyen problémám de szemezek egy monsta kártyával aminek elég komoly táp igénye van. Ha tegyük fel kicsit karcsú a tápom hozzá az miben nyilvánul meg használat közben? Kisseb lesz a teljesítmény, fagyások, fekete képernyő? Gondolom ha nincs terhelés alatt a kari akkor semmiben. -
mefistofeles
veterán
Köszönöm a válaszokat!
Most már csak azt nem értem (nem kötözködés, csak szeretném nagyjából megérteni), hogy akkor szintetikus tesztekben miért szerepel méretéhez képest ilyen jól a kártya? Nyilván ott is kell legyen szerepe a PCIe busznak.
Az előd RX 580 (aminél nyilván alap a PCIe 3.0) agyon verte játékban, de szintetikus tesztekben lemaradt a kis RX 6500 mögött. -
mefistofeles
veterán
válasz
pandras83 #90808 üzenetére
Kétségbeesésemben már én is ezt fontolgatom pedig nagyon szeretem ezt a kártyát.
Előtte RX 580 8 Gb volt, az pl. bencsmarkban nem tudta ennek a szintjét de a Doom 100-120 fps-el szakított minden gépészkedés nélkül.
Amúgy a 4 GB tudom, hogy karcsú de tele a net videókkal ahol ez a kártya (vagy más 4 GB-osak) szakítanak a játékkal. -
mefistofeles
veterán
Sziasztok! (tiszteletem xtremis)
Félve teszem fel a kérdésemet mert tudom, hogy én vagyok a láma...
Adott egy RX 6500Xt videokártya amit egy a fórumon is aktív tisztelt úriembertől vettem és bizton állíthatom, hogy a kártya tökéletes. Életem leg halkabb kártyája, és szintetikus tesztekben simán hozza amit kell. (Superposition bencsmark 1080p, 9000 pont felett, Furmark stabil 85 FPS 65 fok CPU és 86 fok hotspot) de az egyetlen játék alatt amivel egyáltalán néha bohóckodok, úgy viselkedik mint egy 1050.
Ez a játék a 2016-os Doom ami tudvalevőleg az egyik legjobban optimalizált game és kis túlzással egy villanyrezsón is elfut. (most néztem gameplayt, 1050 Ti hozza a stabil 60 FPS-t)
Nem szoktam gépészkedni az adrenalinban de most már mindent kipróbáltam, hiába. FSR vagy RSR, nélkülük, alap beállításokon stb. össze vissza ugrál az FPS de ritkán üti meg az 50-et Szaggat, élvezhetetlen a játék.
A gépem több mint elég, Ryzen5 5600X, 16 Gb DDR4 3200 mhz, SSD-fut a játék és a rendszer is (win 11 pro)
Mit rontok el, vagy mi lehet a probléma? -
mefistofeles
veterán
válasz
5leteseN #90630 üzenetére
Oké értem én is csak azért furcsállom a dolgot mert már kb. 100x cseréltem vga-t mindig ugyanazon rutin szerint és még sosem fordult ez elő.
Azt pl. még sosem tapasztaltam, hogy a legújabb drivert a windows felülírná egy régebbivel.
Nálam talán az lehetett, hogy a DDU után akkor akart drivert letölteni mikor én az adrenalint telepítettem és ott valami összeakadt. -
mefistofeles
veterán
Urak!
tegnap beraktam a gépembe a kis RX 6500XT-t ahogy kell DDU val töröltem a drivereket majd a legújabb adrenalint telepítettem a hivatalos oldaról. Minden flottul működött. Ma bekapcsolom a gépet el akarom indítani az adrenalint erre kiírja, hogy az adrenalin verziója nem egyezik a telepített vga driverrel. leszedtem újra az adrenalint, feltelepítem a végén meg kiírja, hogy a telepítés sikeresen befejeződött de a windows valami hibát észlelt. Már nincs is a tálcán az adrenalin ikon. A rendszerem windows 11 napi frissítéssel. Mi lehet a gebasz? tegnap kikapcsoláskor még minden rendben volt.
Alapból a képi megjelenítéssel nincs probléma, bár csak böngészés volt ma eddig.
-
mefistofeles
veterán
válasz
Gebriel #89378 üzenetére
Hülyén hangzik de fingom sincs honnan tudnám letölteni. Amit találtam az egy komplex bizbasz amit fél óráig rakott fel de amit akartam azt nem állította. Az az igazság, hogy mikor először állítottam akkor az asus oldalán specifikusan a kártya utility progijai között találtam. most a kártya oldalát se találja.
-
mefistofeles
veterán
Adott egy Asus Rog Strix RX 5500 XT VGA és egy Asus B450 pro gaming alapalap. A kártyán elöl van egy RGB-s rog jel és ennek a színét szeretném megváltoztatni. A röhej az, hogy pár hete már volt a kártya a gépben és akkor simán megcsináltam (más alaplappal) de most se biosból se gyári appal (nem is találok ilyent) nem tudom megváltoztatni. Ha valaki tud egy tippet a szín megváltoztatására az léci segítsen mert így eléggé szarul néz ki.
-
mefistofeles
veterán
válasz
gejala #89329 üzenetére
Ezer éve nem volt ilyen kártyám. Azt hittem ez mára alap. RX 5xxx szériás kártyám volt már de az simán tudta a silent módot.
Ránézek a gyári oldalon.Bocsánat, én voltam láma.
A kártya dual biosos és OC módban volt. (gondolom ilyenkor természetes, hogy nonstop pörög). Átraktam silent módba és megálltak a ventik. nekem fontosabb a csendes működés mint az a pár százalék teljesítmény....
-
mefistofeles
veterán
Újabb problémát vettem észre. Alap helyzetben is pörögnek a kártya ventillátorai. nagyon halk de zavar a tudat és gondolom az élettartamuknak sem tesz jót. Ennek mi lehet az oka?
-
mefistofeles
veterán
Urak!
Adott egy Gigabyte Aorus RX 5700XT videokari. Windows 11 alatt. Mind az oprendszer mind a videokártya driver a leg frissebb.
Letöltöttem a Gigabyt Controll Center progit de település után csak ezt látom.
Találkozott már valaki ezzel? Tudtok esetleg megoldást?
-
mefistofeles
veterán
Skacok!
Az előbb egy érdekes (ijesztő) eset történt velem.
Adott egy gyönyörű, ritka, EVGA GTX 1070 Ti FTW2 kártya.
A gépem ékessége.
Ma délután bekapcsoltam a gépemet, átfutottam a szokásos weboldalakat aztán kimentem kajálni. Arra rohantam vissza, hogy a kártya ventilátorai éktelen hangon 100%-on tekernek. A monitor fekete, a kártya pörög mint állat, csak a kikapcsolás maradt. Aztán az üveg oldalfalat levéve észrevettem, hogy a 2x8 pines vga tápcsati (igazából 2x 6+2 pin) egyik 2 pines része nincs tökéletesen a kártyában, kicsúszott kicsit. Vissza dugtam, újra indítottam és minden rendben. lefuttatam egy bencsmarkot is és tökéletes a cucc. A kártya pár hete, fekete szövött vezetékes csatikat kapott és már összerakáskor észre vettem, hogy nem túl stabilan állnak a kártya csatlakozójában.
Van valami trükk a pillanatragasztón kívül (viccelek) amivel valahogy stabilizálhatom a kábeleket? -
mefistofeles
veterán
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az Adrenalin új driver frissítést talált (24.1.1 -> 24.3.1) és a telepítés kezdetén ezt a hibaüzenetet dobja fel:
Totálbiztos, hogy semmiféle windows frissítés nincs függőben és a legfrissebb insider béta verzió van fent.
A VGA Sapphire RX 580 a rendszer win 11
Nem mint ha életbe vágó lenne az új driver de nem értem mi lehet a probléma.
Van valami tippetek? -
mefistofeles
veterán
Még egy kérdésem lenne.
A VGA BIOS frisítése a Sapphire RX5600XT-n tényleg csak annyi mint ebben a videóban?
[link] -
mefistofeles
veterán
Sziasztok!
Adott egy Sapphire Radeon Rx 5600 XT kari. Hol tudom megnézni, hogy milyen verziójú bios van a kártyán? A GPUZ és a Trixx lent van de ott nem találom csak a driver verziót. -
mefistofeles
veterán
-
mefistofeles
veterán
Üdv Urak!
A Hardveraprón árul a közelemben egy srác egy Asu GTX 1070-et Ezt:
Ennyire baltával faraott kari, ez nem valami alibabás kínai dzsunkán gyártott cucc?
-
mefistofeles
veterán
válasz
MasterDeeJay #88119 üzenetére
Nyilván ha tényleg eljut arra a szintre a dolog, hogy mezei felhasználók is tudják, "alap" driverekkel használni teljesértéküként a kártyákat, akkor még anyagilag is igen kifizetődő vállalkozás lehetne ebből.
-
mefistofeles
veterán
válasz
MasterDeeJay #88117 üzenetére
Le a kalappal a tudásod előtt, bár ez szerintem csak egy igen szűk rétegnek lehetne valódi alternatíva.
-
mefistofeles
veterán
-
mefistofeles
veterán
Eddig is törtem a fejem de ti csak még jobban összezavartok....
Nyilvánvaló, hogy hosszú távra tervezek, nem szeretnék két hónap múlva új karit.
Az is nyilvánvaló, hogy sokkal modernebb technológia + GDDR6 memória (ez gondolom később jól jöhet). Ez az RX.Másrészt a 1080 legendásan megbízható, jó driverek és támogatás, + 256 bites sávszél és brutál kinézet. Ez a GTX
Játékoknál gyakorlatilag optimalizálástól függ, az eredmény, van ahol a 6600 jobb, van ahol a 1080. Mondjuk észrevehetően több játékban teljesít jobban az RX.
Holnapig el kell döntenem........ lehet ma nem alszok. -
mefistofeles
veterán
válasz
5leteseN #88075 üzenetére
Köszi a választ.
Igen én is több helyen olvastam már, hogy az AMD vonal nagy hátránya a ritkán frissített driver. Amúgy mindkét kártyáról jókat olvastam, pl. hűtés tekintetében is mindkettő nagyon jónak tűnik.
Akkor lehet, hogy a GTX lesz. Egy makulátlan darabot tudnék most bezsákolni 48 ezresért. -
mefistofeles
veterán
Urak!
Nem vagyok egy komoly gamer, inkább általános felhasználásra keresek karit, némi játszadozással.
Melyiket ajánlanátok? Most mindkettőhöz nagyon jó áron tudnék hozzá jutni.
Bal sarok: EVGA GTX 1080 egy legendás kari, brutál dögös kinézettel és még ma is elfogadható teljesítménnyel
Jobb sarok: Sapphire RX 6600. Modernebb technológia, kisseb fogyasztás.
Szintetikus és játék teszteken igen közel vannak egymáshoz. -
mefistofeles
veterán
Sziasztok!
A kérdésem. Egy GTX 1060 6 Gb és egy RX 5500 XT (8 gb) közül melyiket választanátok? Tudom, hogy szintetikus és játéktesztek alapján a 1060 pöttyet erősebb de én nem vagyok igazi gamer és nekem többet számít a modernebb technológia meg a 8 gb GDDR6-os memória. Szóval én az időállóság miatt is az 5500-et választanám. Nektek mi a véleményetek erről? -
mefistofeles
veterán
Üdv urak!
Lehet, hogy veszek egy Asrock RX 5600 XT karit a gépembe. Annyi csak a probléma, hogy vastagságban elég szűkösen fér el.
Ez a gépem:Es ha berakom ezt az 52 mm vartag karit akkor a lent látható front USB3 csati már csak kb. 2 miliméterre van tőle illetve a tápot takaró lemez is csak kicsit messzebb. A ház egyébként tágas jól húthető. A kérdésem az lenne, hogy ha játszadozok, (nem sokat szoktam) és persze semmi tuniing) akkor ez a kártyánál nem okozhat melegedési problémákat?
-
mefistofeles
veterán
-
mefistofeles
veterán
válasz
mefistofeles #86308 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből. Még az jutott eszembe, hogy erősen befolyásolhatja a dolgokat, hogy a gép mennyit van mozgatva, cipelve.
-
mefistofeles
veterán
válasz
Aprósólyom #86307 üzenetére
Ismerem az alátámasztás szerepét és előnyeit, én csak arra akartam célozni, hogy ha az alátámasztás inkább csak problémát okoz, akkor nagy valószínűséggel a kártya anélkül is jól fog működni ugyanúgy mint sok ezer más felhasználónál. Nekem is van egy konfigom, pontosan ugyanazzal a kártyával és tényleg van egy minimális "lehajlás" de ez az égvilágon semmi problémát nem okoz. Ez is fém hátlappal rendelkezik, így megvan a kellő merevsége. Vannak ennél nehezebb, hosszabb kártyák, ott nyilván fokozottan előnyös az alátámasztás.
Persze ha nem árt akkor jó ha van, de a kollegánál éppen, hogy melegedést okoz.
Persze ízlések és pofonok, de ha nekem választanom kéne az alátámasztás hiánya vs melegedés között, akkor egyértelműen az előbbit választanám. -
-
mefistofeles
veterán
válasz
Lincoln76 #86256 üzenetére
Pont a napokban tisztítottam, pasztáztam egy ugyanilyen kártyát. Semmi más gondom nem volt a szétszedéssel, tisztítással, összerakással, mint az, hogy a ventillátor csati (amit a videóban a srác egy speckó fogóval húz ki) borzasztóan nehezen engedett. Nekem sajnos nincs olyan fogóm. Azon kívül semmi extra nincs a dologban.
-
mefistofeles
veterán
Skacok! már sok VGA-t tisztítottam de most a kezembe akadt egy Asus rog strix 1060 és az istennek sem tudom kihúzni a venti csatiját. Mint ha be lenne ragasztva. Van valami trükkje ennek a típusnak?
-
mefistofeles
veterán
Urak! Most nagyon jó áron tudnék hozzájutni egy XFX RADEON GTS RX580 8GB OC+ videokarihoz. Nálam az alap működés esetén a legkisseb zaj az elsődleges opció és valakitől azt hallottam, hogy az XFX-ek hűtése nem megbízható és zajos. Vannak ezzel kapcsolatos tapasztalataitok?
-
mefistofeles
veterán
Sziasztok Urak! Tanácsot szeretnék kérni VGA vásárláshoz. Egy GTX 1050 Ti 4 Gb helyett kéne valami 40000 pénz környékén ha van. Picit nagyobb teljesítmény, megbízhatóság, halk működés. Ezek lennének a kívánalmak. Ja azt nem tettem hozzá, hogy használatban gondolkodok, főleg itt PH- n
-
mefistofeles
veterán
Üdv az uraknak!
Tudnátok ajánlani egy VGA-t ami modernebb/erősebb egy kicsit a GTX 1050 Ti 4 Gb os karinál? Költségben nem szeretnék sokkal többet adni érte, (+10000) és mindenképpen egy halk megoldás érdekelne, max. egy tápcsatival.Ha silent mód is van az csak hab a tortán...
-
mefistofeles
veterán
Bocs srácok a sok nyafogásért, korai volt az örömöm. Elmentem pár órára és mikor hazajöttem ismét a csíkos képernyő fogadott.
Ezennel halottnak nyilvánítom a kártyát.
Ha találok megfelelő szakembert akkor esetleg még futok vele pár kört,
Köszi a sok segítséget.... -
mefistofeles
veterán
válasz
Aprósólyom #83770 üzenetére
Akkor nem volt sok értelme, szerintem már te is láttál, sávosan csíkos kép nélküli képet.
Most az a problémám, hogy ugye, átváltottam a procim GPU-jára, amíg a kártyával foglalkoztam és letöröltem minden Nvidia drivert. (DDU).Most a kártyát vissza raktam, értelemszerűen beállítottama BIOS ban a megfelelő forrást, illetve letöltöttem a legfrissebb Nvidia drivert. A kép kiváló, a videók olyan élesek, hogy kifolyik a szemem de a szöveg egész egyszerűean olvashatatlan. itt a PH-n is rettenetes, de pl. az Nvidia vezérlőpulton konkrétan olvashatatlan.
Az előbb feldobtam két képet, egyet a PH-ról, egyet máshonnan, de ha megnyitod akkor felnagyítja és akkor nem látszik a gebasz. -
mefistofeles
veterán
válasz
Aprósólyom #83768 üzenetére
Nem, Gyakorlatilag új, vagy szinte új alkatrészekből, kb. két hónapja összerkott vas. Dohányos nincs.
Egyébként már haverom gépével jártam ugyanígy (csak most nem jutott eszembe) ott a memória slotokat kellett megtisztítani, és az addigi memória anomáliák megszűntek.Bár most meg egyéb megjelenítési gondok ütötték fel a fejüket a szövegeknél....
-
mefistofeles
veterán
Nem akarom elkiabálni de a leg gagyibb megoldás, lehet, hogy bejött. Egy ismerősöm ajánlotta, nekem eszembe sem jutott, (pedig memóriákkal már csináltam) de alkohollal kitisztítottam az alaplapi PCI slotot és azóta (kopp, kopp) hibátlanul indul a VGA, nincsenek bekapcsolákori anomáliák. Persze ez még csak ma délelőtti dolog....
-
mefistofeles
veterán
válasz
Aprósólyom #83755 üzenetére
Hát ha tényleg sérült valamelyik forrasztás azt nem tudom ki csinálná meg.
10-20 éve ilyenkor az lett volna az első tanács, hogy dobd be 10 percre a sütőbe.... -
mefistofeles
veterán
Sikerült életet lehelnem az I3 10100 GPU-jába.
Mire lehet elég ez a grafikus teljesítmény?
Filmnézés, böngészsés gondolom nem probléma. -
mefistofeles
veterán
Erre semmi tippetek?
Ma már csak harmadik bekapcsolásra adott képet. Onnan viszont fluid. -
mefistofeles
veterán
Üdv urak!
Adott egy GTX 1050 Ti 4 Gb-os videokari. Egyszer csak minden előzetes nélkül, bekapcsoláskor (tehát előtte semmi baja nem volt) csak színes csíkok jelentek meg a monitoromon. Azóta az a trend, hogy bekapcsolom, szar, kikapcsolom, és második indításra hibátlan!
Láttatok már ilyen?
Próbáltam HDMI és DVI porton keresztül is de ugyanaz a jelenség.
Ha szar akkor másodikra miért nem az? Ha működik akkor tartósan, akár játék alatt is. Menet közben még sosem halt be csak és kizárólag bekapcsoláskor.
A legújabb Nvidia driver fent van.
Van valami tippetek?... -
mefistofeles
veterán
Egy utolsó hülye kérdés...
Alap felhasználás mellet, hogy tudom megnézni, hogy éppen melyik video megjelenítőt használja a rendszerem? -
mefistofeles
veterán
válasz
ricsi99 #83484 üzenetére
Na most ránéztem és tényleg a CPU Grapics volt beállítva. Viszont hiába állítom át PCI-ra, ha újra ránézek a biosban, megint a CPU grapics van deálítva. Mit kéne tennem, hogy a PCI videokártyámat használja a rendszer?
A rendszer windows 11, az alapalpom ASUS pro H510M-C/CSM, a VGA GTX 1050 Ti. -
mefistofeles
veterán
Urak, olyan problémám van, hogy a gépemen a win 11-et feltelepítve (GTX 1050 Ti) "általános microsoft videokártya" címen használta a VGA-t. Erre akkor nem figyeltem és letöltöttem az Nvidia típushelyes legújabb driverét és feltelepítettem. Innen kezdve (erre sem figyeltem, nem játszok) az eszközkezelőben a videokártyák címszó alatt két bejegyzés található.
Általános Microsoft-Videokártya és GTX 1050 Ti. Hogy tudom ezt "fájdalommentesen" úgy megoldani, hogy csak a GTX kértya maradjon. Igazság szerint azt sem tudom, hogy most, hogy használja a kártyámat.
(A probléma gyökere, hogy KODI-t akartam telepíteni de nem indul) -
mefistofeles
veterán
A gumicseréröl.....
Lusta vagyok ( nincs időm) és van egy szuper gumis pár utcányira. Profik, gyorsak. Nincs sorbanállás, max másnapra kapok időpontot, amikorra szeretnék. Oda megyek, ha nincs centírozás, 10 perc múlva már kanyarodik is ki. Szóval én még várok a télivel. -
mefistofeles
veterán
Üdv Urak!
Egy olyan problémám van, hogy eddig 1920x1080 as felbontásban használtam a monitorom (ez volt neki a megfelelő) de most lecseréltem egy Dell UltraSharp U2711 monitorra, ami elvileg 2560 x 1440 felbontást is tudna de a windowsban (10 pro) nem ajánl fel 1920x1080 nál nagyobbat. A képi megjelenítésért egy Ryzen5 2400G APU felel. Nem hiszem, hogy ez nem tudna nagyobbat. Hogy tudnám előcsalogatni a megfelelő felbontást. A gép monitor kapcsolatot egy HDMI kábel látja el. -
mefistofeles
veterán
Üdv Urak! nem tipikusan VGA-s kérdés de a szakik biztos tudnak tanácsot adni...
Adott egy kimondottan netezős, filmnézős, zene hallgatós PC. Nem erőmű de nem is játékra kell. A cucc a lényeget említve egy Rysen 3 2200G APU prociból, egy 8 Gb-os DDR4 2666 mhz-es memóriából és egy 250 Gb-os SSD-ből áll. A rendszer egy naprakészen tartott Windows 10. Az a problémám, hogy a prociban lévő Vega8 grafikus mag nem hozza amit elvileg tudnia kell. Full HD filmeknél mikrolaggok, pl. HBO GO-nál komoly fagyások is előfordulnak. Ezen próbálnék javítani, de sok pénzt nem költenék a vasra. Három verzióban gondolkodok:
1. A Rysen procit eladom és veszek egy Rysen 5-öt, amiben már vega 11 van
2.Marad a proci de veszek mellé még egy 8 gigabájtos memória modult
3. Marad a cájg de kiegészítem egy olcsó dedikált VGA-val, (max 20K) amit tudja a full HD-t.
Szerintetek melyik megoldás adná a legjobb teljesítményt? -
mefistofeles
veterán
Ismét üdv uraim!
Még mindig nem választottam kártyát a filmnézős, netezős gépembe. Egy nagyon olcsó keretből a legjobbat szeretném kiválasztani. Most adott egy GT 730 2Gb DDR3 128 bit kari de mi a véleményetek ha ezt szembe állítom egy quadro k2000-el? Tudom, hogy utóbbi, kimondottan grafikus munkákhoz tervezett kari de száraz adatokban mindenben veri a GT-t. A kérdés az, hogy általános felhasználás esetén, internet, filmnézés, esetenként kisebb játékok, hogy teljesítene? -
mefistofeles
veterán
Skacok!
Egy olcsó csendes gépbe, ami főleg netezésre, filmnézésre van használva de hébe-hóba beugrik valami kissebb játék is, ti melyik kártyát javasoljátok inkább?
Radeon R7 260 1Gb GDDR5 vagy Geforce GTX 750 2 Gb GDDR5 ? -
mefistofeles
veterán
válasz
mefistofeles #78952 üzenetére
lejárt a szerkesztés, természetesen VGA helyesen....
-
mefistofeles
veterán
Urak! Egy Rysen3 2200G grafikai szempontból kb. melyik natív VBGA-val egyenértékű?
-
mefistofeles
veterán
-
mefistofeles
veterán
Üdv Urak! Lehet, hogy nem éppen passzol de nem találta megfelelőbb topicot. Szóval ha a PC-m memóriájából bizonyos mennyiséget egy AMD Rysen APU- nak kell címeznem akkor a dual chanel már nem fog működni igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest