- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Erunosta #83728 üzenetére
Hát akkor én már csak try-hard módban dolgoznék, mert az gyorsabb, mint hibát keresni. MSI AF uninstall. DDU driver dózerolás és driver reinstall. Majd MSI AF helyett csak a HW info-t és a GPU-z használnám.
Ha így is többet mutatna mint a beállított érték...
Akkor kérdés, hogy van esélye, hogy esetleg módosított VBIOS van a kártyán?Esetleg kipróbálnám, hogy a VRAM a VRAM állapotot limitálnám a max állapot alatt. 2 vagy 3 state szokott lenni típustól függően. És csekkolnám, hogy a VRAM limitálás meleltt pontos-e a GPU undervolt.
Ugyanis a VRAM feszültség szintje is hatással lehet a mért értékekre tapasztalatom szerint. Bár olyan viselkedést, amit leírtál viszont még nem tapasztaltam. -
Erunosta
tag
-
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Erunosta #83621 üzenetére
Az rx580nál videó közben nem "alig dolgozik a mag" mert bekajál jó 30-40 wattot, egy H264 film dekódolásával. Maxon jár a video ram is, a gpu órajelek se alacsonyak.
Vedd lejjebb egy kicsit a gpu órajelét szerintem pár tiz megahertzel, pl msi afterburnert használva.
Én szerintem pont az van ami szokott lenni hogy a gyári OC a kis terhelésen jön elő és bukik. -
válasz
Erunosta #82049 üzenetére
Nincs jelentősége, több más energiatakarékossági dolog is van ramoknál. Frissítési időkkel is tud játszani a kártya.
Régebbi kártyáknál ramoknál sem volt ilyen energiagazdálkodás mégis működtek.
Továbbmegyek szervereknél jellemző hogy túlmelegedés esetén magától throttlingol a ram modulonként stabilítás miatt, nem mentem bele a témába esélyes hogy már modern videókártyáknál is van ilyen.
Zero rpm jó dolog lenne de csak akkor ha azonos bordán vannak a ramok és a vrm. -
válasz
Erunosta #82046 üzenetére
Gyárilag nem minden 280 és 280x-en volt ramhűtés. Igazából csak a zero rpm kártyánál gond ha totál semmi levegőt nem kap amikor terhelés nélkül nem megy a venti. (kis gpu hőfok de minden más meg forr)
Ramot terhelése attól is függ mennyi adatmozgás van benne, hiába megy nagy órajelen ha gyakorlatilag nem végez munkát (csak a refresh-t). Böngészés közben is van hardveres gyorsítás, azaz nem a totál alap órajelen megy hanem emelt órajelen. De ettől még hűvösebb mint játékok alatt ugyan azon órajelen. Netezéskor is kell menjen a kártya pl videó gyorsításhoz kell neki a nagyobb órajelű ram ha kézzel ezt befolyásolod akkor az kihathat a videógyorsításra.
Azt tudom ajánlani hogy ha aggódsz érte akkor msi afterburnerrel kézzel csinálj hozzá egy kicsit emeltebb venti profilt azaz olyat aminél a minimum hőfokon még nem hallható a kártya ventije de magasabb mint a gyári beállítás, ezáltal több levegő jut a ramokra is.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest