- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
Hegyirabló #92053 üzenetére
Max. adott játékhoz, tehát nem globálisan. Néha van egy-két játék ami jobban szereti ha maxon megy az órajel, de ez ritka.
-
Csupingo
veterán
válasz
Nem. Abban az esetben minden kis terhelésre maximális órajelre kapcsolna a kártya. Főzné magát sima windows használat alatt is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Felesleges piszlálni.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Hagyd normálon
-
ricsip
addikt
válasz
Hegyirabló #89239 üzenetére
Ezt próbáld ki: [link]
-
válasz
Hegyirabló #89238 üzenetére
Ez lehet a hiba. Tudna valaki valamit írni? Köszönöm:
A hibát okozó alkalmazás neve: dwm.exe, verzió: 10.0.19041.3636, időbélyeg: 0x6e55ef4a
A hibát okozó modul neve: ism.dll, verzió: 10.0.19041.4291, időbélyeg: 0x7d314daf
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x00000000000897fa
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x5b0
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01daa492f5a762e3
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Windows\system32\dwm.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Windows\SYSTEM32\ism.dll
Jelentés azonosítója: 8c4c1c7d-61d5-4a88-bc6e-4abb0d08f0d8
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: -
Aprósólyom
addikt
válasz
Hegyirabló #84327 üzenetére
Azt mondtad bemelegedés után eltűnik a képhiba.
Na, a tranzisztorok ahogy melegszenek még nagyobb nyitófeszültségre van szükségük a stabil működéshez, úgyhogy nem alulfeszelés okozza hibát, ha "bemelegedés" után tényleg eltűnik a képhiba.
Legalább is az eddigi információk alapján ezt állítom.Viszont ha kikapcsolt a PC GPU 100%-os terhelésre, az tápellátás gyanús. De az akár nem csak a Tápegység, hanem a VGA VRM tápellátó áramköre is lehetne. Akár.
Nagyjából így nézhet ki a kártyád fogyasztása: MSI GeForce RTX 3080 Ti Suprim X Review - Power Consumption | TechPowerUp
Elsőre azt mondanám, hogy el kellene vigye a tápegység, de hát az is lehet, hogy határ eset.
Viszont az viszonylag könnyen ellenőrizhető azáltal, hogy korlátozod a TDP limitet afterburnerrel.
Ha TDP limit csökkentéssel nem kapcsol ki a gép, az már legalább egy hasznos visszajelzés lenne, a hogy merre tovább. (Esetleg nincs az 5900X meghúzva? Kipróbálnám azt is, hogy a CPU-nak is állítanék egy alacsonyabb teljesítmény limitet, hogy az se akarjon véletlen se bekajálni 200+ wattokat akár csak rövid pillanatokra se.)Egyébként ez a böszme nagy VGA ki van támasztva a PC házon belül? Vagy állítva/függőlegesen van beszerelve? A lényeg, hogy ne lógjon a kártya, mert a saját súlya alatt elég szépen meg tudja csavarni a NYÁK-ot, ha nincs alátámasztva.
Szerk.: jah, most nyálaztam ki a sok kommentből a lényeget, mert a magyar kommentből, a tápos topikból nem értettem mire gondol, de itt igen:
"Some people have fixed the problem by removing the +12V sense wire from the 24-pin. Some people have fixed the problem by putting I ferrite bead on the +12V sense wire."
Ez esetben nem szórakoznék a "sense" vezetékkel, hanem írnék egy részletes szerelmes levelet a seasonic supportnak. És mondják meg, hogy okozhatja a konfigurációd a tápegységgel a váratlan kikapcsolást.Hogy esetleg a zajos "sense" kontakt okozna-e képi hibákat? Nem hiszem.
De ha korlátozod a CPU és GPU villamost teljesítményét, akkor az sok mindenre választ adhat. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Hegyirabló #84325 üzenetére
Akkor ez 99% kontakt hiba a forrasztásnál. (mikro repedés). Volt már hasonlóm, csak notinál egy diszkrét VGA--val.
Melegedésre tágul az anyag, így üzemmelegen megoldódik a hajszál repedés okozta kontakt hiba.
Idővel viszont a mechanikai feszültségváltozás fog győzni és végül állandósul a hiba, rosszabb esetben be sem fog kapcsolni.
Ha ez az eset reális, akkor az amit javasoltam fentebb (alacsonyabb freki vagy magasabb fesz) nem fog segíteni sehogy sem.
Csinálnék videót a hibáról, jelenségről elejétől a végéig és úgy jelezném a szerviz felé. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Hegyirabló #84308 üzenetére
Csak hidegindításra csinálja és ha bemelegszik már a levelező ablakában sem csinálja?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Hegyirabló #84303 üzenetére
Haldokló memória modul? Próbáld ki alacsonyabb frekin, csinálja-e.
-
xtremist
őstag
válasz
Hegyirabló #84303 üzenetére
Szerintem ez egy cipő orra.
Egyébként nekem a dp kábelem jelezte ilyen zöld kockákkal, hogy a gyermekem megpróbálta kicibálni a portból, és elgörbült a csatlakozó. -
válasz
Hegyirabló #81929 üzenetére
Frissítsd a VBIOS-t. Alapból nincs benne Zero RPM mód, ha jól emlékszem.
Valamint, ha több monitor van rá kötve akkor nem lehet Zero RPM sehogy. -
killbull
aktív tag
válasz
Hegyirabló #80374 üzenetére
3 kábel külön, ha van a kábelen több csatlakozó azt ne kösd rá. Kábel egyik fele PSU másik fele VGA ba, ezt 3 kábelen eljátszva. 3 kábel 3 külön ágon legyen! MÁSHOGY NE!Katt ide!
[How to connect High Powered Graphics Card to PSU - connecting 8pin and 6pin to PSU]Onnantól mutatja amit írtam és megmutatja ezt a 3 kábeles bekötést! 3 csatlakozó 3 ágon külön!
-
válasz
Hegyirabló #80368 üzenetére
Szia.
Ha le veszed róla akkor is vissza küldheted! -
Scarletiel
senior tag
válasz
Hegyirabló #80063 üzenetére
És olyankor mivan, hogy ha én most megvettem a 3060-at 250-ért, majd pár nappal a 3 év gari előtt tönkremegy, visszaviszem, cserélni nem tudják, mert már akkor nem fogják forgalmazni, javítani nem tudják. Akkor 250-ért választhatok kártyát és teszem azt addigra visszaáll a normálisabb kerékvágás simán leveszem a polcról a közel csúcs kártyát?
-
abéla
senior tag
válasz
Hegyirabló #79940 üzenetére
Ua. linkeltük (NH-P1)
; g.nexuson a csóka szépen kiteszteli, 125tdp-vel nem is bír csak ventivel.
Közben nézegetem a épített-víz topikot, hát jó nagy fába vágnám a fejszém azzal vizes kvázipasszív all-in projektel; előbb lehet beszerzek 2 csendes 140-est az EVGA aio-ra
.
-
abéla
senior tag
válasz
Hegyirabló #79931 üzenetére
Hehe, elbíbelődtem vele én is vagy fél napot, de most jó csendes/hűvös minden.
(bár ez az EVGA AIO már 800-850RPM-nél idegesít: ilyen magas komponensű cicergő-daráló hangja van), de tudom, zaj tekintetében ezután már csak ez van(esetleg a már írt cpu aio alterek) vagy vlmi komolyabb külső-masszívhűtős cpu-vga vizeskedés
...de tényleg, ezekből (víz és cpu+vga blokk) van valami passzív hűtős, ventimentes alternatíva?
TDP igény: ~350W(220+130) -
abéla
senior tag
válasz
Hegyirabló #79922 üzenetére
Végül mégis az Argus lett beszerezve, van is dolga: 6 ventit szabályzok, változó jelleggörbékkel (ebből 2 dupla), CPU, GPU és RAM/VRM C°-t alapul véve; kiválóan működik, ajánlott cucc.
(bár hozzáteszem, kissé macerásabb módon, de speedfannal is lehetett hozni ue-t , csak épp azt 5 éve nem fejlesztették)
Még az -egyébként fektetett- Kublay ház front előlapját leszedtem (ami hátrafelé néz), így sem lett hangosabb, de áramlás sokkal jobb +vga hűtőre felfért kívülre egy 140es pull is.
Most, szuperhalkan (ez is jobb, mint előtte) pl Superposi 55-57C(5-6x), vram/hotspot 73-75C (a szobában szép meleg van:27-28C) --> kövi upgrd: klímaindaroomköszi Viktornak és neked a tippet
szerk: ja és ez a EVGA CLC egy fosh(zajos/kereplő ventik, vékony hűtő/csövek, de rgb, nna az van), helyette akkor sokkal inkább egy FD Celsius 24 vagy AC Liquid Fr II (bár ennek ez a mini 4 centis ventijétől fáznék), esetleg NZXT (bár az árban is feljebb van)
-
abéla
senior tag
válasz
Hegyirabló #79920 üzenetére
Oh, köszi, valóban ott van a leírásban.
Na, hát akkor futok még pár kört(speedfan fejlesztőknek elküldtem alaplapi adatokat, meg a nyűgöm, hátha...), de lehet mégis ez az Argus lesz a befutó.
...vagy kivágom ennek a háznak is az oldalát+ventit a lyukra, úgy már bizti lesz elég hideg beáramlás a vga ram/vrm-re -
C4mp3r
addikt
válasz
Hegyirabló #79870 üzenetére
en meg mindig 21.3.1-en vagyok, mert az osszes kesobbi driverrel random crashel a horizon zero dawn. en megbantam mar nagyon, hogy amd-re valtottam, a hardver nem lenne rossz, de a szoftver kutyaszar.
-
válasz
topikjában kérdezted?
-
Viktor77
titán
válasz
Abu valami olyasmit írt annó, hogy mert nem szabványos valami.
Azért az Nvidia csak megoldja valahogy. -
Viktor77
titán
válasz
Hegyirabló #79868 üzenetére
Már nem AMD kártyám van, videót tudok mutatni.
-
Viktor77
titán
válasz
Hegyirabló #79860 üzenetére
Ez még mindig van? Még 570-en szencedtem vele.
Látom, 165hz-es monitorod van. Csinálj egy 160hz-es profilt. -
válasz
Hegyirabló #79863 üzenetére
Nyugodtan felrakhatod az opcionálisakat szerintem, az összes whql driver hírben ilyesmit ír a prohardver (pl), ez nekem arra utal, a whql egy korábbi opcionális driver aláírt verziója. Annyi, hogy nem mindegyik driver verzióból lesz whql, de mivel ugyanaz a driver, így elvileg nem gond. Én mindig a legfrissebbet rakom fel, amikor drivert váltok, nem nézem h opcionális e vagy sem, de nem vagyok nagy driver szakértő, ritkán cserélem, IGP-n nyomulok.
Ugyanakkor ha bárki telepítette már a korábbi, 21.3.1-es kiadást, akkor teljesen felesleges frissíteni, mivel pontosan ugyanaz a WHQL-es verzió is.
-
C4mp3r
addikt
válasz
Hegyirabló #79860 üzenetére
a legujabb adrenalin elvileg javitotta ezt a problemat, legalabbis nalam 6700xt-n. 21.6.2
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Hegyirabló #79325 üzenetére
Persze hogy berakhatod, és működni is fog! (volt mikor én is úgy használtam)
-
Viktor77
titán
válasz
Ez így van, és ahogy Csupingo írja, ha az 1x-es csati nyitott a végén, akkor belerakhatod a gyorsabb kártyát, persze lassabb lesz.
-
Csupingo
veterán
válasz
Nekem is úgy rémlik, hogy nyugodtan lehet tenni rövidebb kártyát a hosszabb foglalatba is, persze csak akkor, ha az is pcie. Sőt, olyan is dereng, hogy hosszabb kártyát is lehet tenni kicsi, nyitott csatlakozóba.
(#79326) Speeedfire: nem hinném. Bár lehet, hogy egy bányász kártyán 1 év alatt is sokat romlik már a paszta, meg olyan képek is keringtek a neten, hogy a memóriák annyira melegedtek, aminek a következtében mindegyik mögött egész durván barnult, színeződött a nyák.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #79311 üzenetére
Ha jól tudom riser-nek hívják és leginkább moddingnál használják, szebb, érdekesebb kinézet miatt. De láttam már lapos SFF házban is, ezáltal sikerült normál méretű kártyát belepaszírozni az alacsonyabb LP kivitel helyett.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Hegyirabló #79308 üzenetére
Nem tudom milyen házad van, de ha egy hónap alatt lesz benne ennyi por érdemes elgondolkodni esetleg egy minden oldalról porszűrős házon.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #79305 üzenetére
Ha a legalsó x16-ba teszed, akkor talán nem romlik sokat. Figyeld előtte, utána a hőfokokat. Vagy a vga-t a második foglalatba és fölé az új hardvert, bár úgy meg a vga kerül közelebb a ház aljához, talán az se jobb. Esetleg plusz házventikkel lehet javítani a dolgon, ha nagyon vészes lenne a helyzet.
-
DacMalac
tag
válasz
Hegyirabló #79305 üzenetére
Nekem is igy van behelyezve a hangkártya. VGA alatt ,kevéssel. -Úgy látom egy alapos porfúvás nem ártana a gépháznak. - Házhűtő ventilátor mennyi fér be a házba, jelenleg mennyi van behelyezve? Segít levegőhöz jutnia a cpu-t vga-t.
-
válasz
Hegyirabló #78667 üzenetére
Sziasztok!
Kicsit még vizsgálgattam a kártyát. Kerreg az egyik ventije, gyanítom, hogy szorul is. Talán ezért melegebb egy kicsit, mint kellene. Ez garanciáztatható probléma?
Köszi!
-
Pkc83
őstag
válasz
Hegyirabló #78672 üzenetére
Szia.
Persze attól,hogy te nem állítottál semmit azért még van gyári
beállítás. Szívesen. -
Pkc83
őstag
válasz
Hegyirabló #78670 üzenetére
Igen jó az úgy. Gondolom a venti profilod valahol 70 fok környékén
váltana magasabb fordulatra de mivel azt nem éri el így megáll 70 fokon.
A régi játék is használja a vga-t azért. -
Viktor77
titán
válasz
Hegyirabló #78667 üzenetére
Jól.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #78173 üzenetére
Milyen kártyád van most? Azzal megy az 1440p 165 Hz-en? Ha igen, akkor meg kell nézni, hogy azon milyen csatlakozók vannak és akkor már lehet válogatni az olyan csatlakozós amd kártyákból. (Hacsak nem a legújabb kártyád van most a legújabb kimenetekkel, mert akkor nem leszünk sokkal okosabbak. Persze látatlanban be lehet vállalni egy rx 550-et, azon már 1.4-es DP van, annak bőven elégnek kéne lennie.
) Ha nem akarsz annyit költeni, akkor tovább kell nyomozni, hogy melyik 1.4-es kártyák olcsóbbak, vagy elég e az 1.2 is. (Használt rx 460, rx 560. Ezeken is már 1.4 van.)
(#78172) arni1: az nem olyan rossz táp. Esetleg használhatod 1 memóriával pár napig, ha több van a gépbe. Így talán a memóriákat tudnád tesztelni. Persze memória tesztelő program is van.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #77776 üzenetére
Nem tudom mi okozhatja. Esetleg kicsit babráld az nvidia driverben a színeket, színtelítettséget, digital vibrance-ot, amíg nem lesz kellemesebb a szemednek. Ha nem akar összejönni, akkor csak az amd kártya marad, de előbb azzal is próbálgasd pár napot, hátha az se lesz már jó.
-
pckrizis
tag
válasz
Hegyirabló #77542 üzenetére
Menj fel az Nvidia honlapjára és töltsd le hozzá a legfrissebb drivert, videókártya tipus alapján. Telepitéskor kiválaszthatod, mi az amit akarsz telepiteni a driverből és mit nem.
-
Joker88
őstag
válasz
Hegyirabló #77540 üzenetére
[link] . itt van egy 'automatic driver update' nevű progi,segíthet
-
Viktor77
titán
válasz
Hegyirabló #77150 üzenetére
Tipikus kártyahalál, ha drivert nem tudsz hozzá feltenni.
Add el, feltüntetve, hogy hibás.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Hegyirabló #77150 üzenetére
Ha VGA drivert telepítése közben, után omlik össze, vagy hibadodik meg. Akkor a kártya halott.
-
Viktor77
titán
válasz
Hegyirabló #77082 üzenetére
A Gsync hiánya nem gond, nekem is csak Freesynces, a DP-porté viszont az.
-
Viktor77
titán
válasz
Hegyirabló #77079 üzenetére
DP-on jó eséllyel Nvidiával is menne a Sync. Nálam is így van.
-
Pkc83
őstag
válasz
Hegyirabló #77079 üzenetére
Érthető teljes mértékben.
Én is ebben a cipőben jártam de eladtam a monitort is és
most 4k tv-re van kötve a gép. Eddig minden játékot be tudtam
lőni , hogy ne legyen képtörés.
Monitort meg veszek majd jövő hónapban. Egyszerre sajnos nem megy
szóval ez van. -
Pkc83
őstag
válasz
Hegyirabló #77077 üzenetére
Van persze bár én Nv-re cseréltem és nem bántam meg.
Nekem amúgy a kép is villogott néha és csak a gép újraindítása
oldotta meg a gondot. Játék alatt nem volt semmi hibám csak Idle vagy
filmnézés közben, de volt jó párszor ilyen zöld képernyőm is. -
Pkc83
őstag
válasz
Hegyirabló #77071 üzenetére
Szia!
Nekem az Rx580-am csinált ilyesmit egy Msi x470 gaming plusban.
A vga-t eladtam és az új tulajánál nem csinálja és nálam se
azóta az 1660 super. Tehát szerintem az alaplap csinálhatja ezt
a régebbi Amd-és vga-kal. -
Bajgunar
senior tag
válasz
Hegyirabló #77073 üzenetére
Meg a hdmi káblet is megmozgatni.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Hegyirabló #77071 üzenetére
Próbáltad kivenni, visszatenni? Megtörlöd az érintkezőt a vga-n? Nem csak elmozdult?
-
treend
csendes tag
válasz
Hegyirabló #76659 üzenetére
Igazabol mar mindent probaltam ezekbol, szetszedtem osszeraktam a gepet haromszor
-
treend
csendes tag
válasz
Hegyirabló #76657 üzenetére
Csokkentett modban betolt miden, ez mit jelenthet?
-
MeroM
senior tag
válasz
Hegyirabló #76634 üzenetére
Nalam ha ra van kotve a tv re is akkor 30hz állítja. Azért gondoltam .
-
MeroM
senior tag
válasz
Hegyirabló #76631 üzenetére
Az jutott eszembe még h csinálj a vga driverben egy profilt es ott állítsad be.
-
MeroM
senior tag
válasz
Hegyirabló #76631 üzenetére
Ott van ajanlottba is de egyszerűen meg tudod nézni az "adapterbeállítások, üzemmodoknál" winben. Amúgy még az is lehet ha rá van kötve egy tv és amiatt veszi vissza. 60-75hz kozott van egyáltalán különbség? Régen a crt monitoroknál még volt is értelme.
-
MeroM
senior tag
válasz
Hegyirabló #76629 üzenetére
A monitor fhd felbontason 60hz n megy.
-
MeroM
senior tag
válasz
Hegyirabló #76627 üzenetére
Milyen monitorod van?
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #76618 üzenetére
Elvileg ilyen csatlakozók vannak rajt:
hdmi (version 1.4a) Max Resolution: 4096x2160 @24 Hz
DP (version 1.2) Max Resolution: 4096x2160 @60 Hz
DVI (Dual-link DVI-I x 1, Dual-link DVI-D x 1), Max Resolution: 2560 x 1600 @60 Hz.Ezek alapján már a wikin is meg lehet nézni, hogy melyik kimeneten mit tud.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #75741 üzenetére
Nincs mit. Legalább nem vírus okozta.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #75739 üzenetére
Teljesen jó. Akkor érdemes lehet mindig leválasztani a nem használt kijelzőt (win+p). Így legalább nem melegszik feleslegesen a kártya.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #75732 üzenetére
Az egekben, maximumon van a memória órajel, azért melegszik. Egy átlagos házban, alapra visszaállva, 38-43 fok között illene lennie. A win-ben ilyenkor le van választva a másik kijelző? Esetleg kiváncsiságból ki lehet próbálni, mondjuk 72-re, vagy 60 Hz-re állítani a monitort, hogy akkor visszaáll e a memória. Akár az rx 480 topikba is bekérdezhetsz. Ott is időnként felvetődik ez a téma (memória órajel emelkedése) és pár megoldás létezik is rá.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #75730 üzenetére
A kérdés, hogy miért 60 fokos terhelés nélkül. 144-240 Hz-es monitorod van, esetleg 4k 60 Hz-es, vagy csak 2-3 darab fhd-s, vagy hdmi-s erősítő? Mert ha ilyesmi miatt magasabb a memória órajel és attól melegszik jobban, az még normális. (A terhelt hőfok sem olyan vészes, a kártyához képest.) Ha nem, akkor valami turpisság lehet. Rossz driver, bányászvírus, stb.
Milyen órajeleket mutat mondjuk a gpu-z terhelés nélkül? Egy újrapasztázás azért talán 3-5 fokot segítene szerintem. -
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #59379 üzenetére
Akkor csak a ClockBlocker segít.
-
válasz
Hegyirabló #59378 üzenetére
Megy már a Hitman Absolution is szépen?
Amúgy ha a Win kiegyensúlyozott energiagazdálkodáson megy, és a Crimsonban be van kapcsolva a Power efficiency, akkor visszaveszi játék közben az órajeleket? GPU-Z-vel tudod nézni.
Csak mert idővel ezeket jó volna visszakapcsolni, nem biztos, hogy jó, ha max órajelen megy folyton a VGA, megugrik a fogyasztás.
(#59379) Hegyirabló: kártyád topikjában kérdezted már? Lehet más is járt már így.
Ja igen, ha a Batman megy szépen, a Hitman meg nem, akkor itt valami más gubanc lesz, vagy nem tudom, minden esetre furcsa.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #59376 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #59374 üzenetére
Esetleg win energiagazdálkodást teljesítménycentrikusra tenni, vagy a PowerTune kavar be az amd driverben. Azt kikapcsolni. Vagy ClockBlocker-t futtatni, mert a kis terheléstől visszaveszi magát a kártya.
-
tagagaba53
tag
válasz
Hegyirabló #53015 üzenetére
Én a Far Cry 4-t nyomom vele.
Minimumon tűrhető. -
tagagaba53
tag
válasz
Hegyirabló #52979 üzenetére
Akkor a driver segített és megy. Vagy....?
-
tagagaba53
tag
válasz
Hegyirabló #52975 üzenetére
Nekem is ilyen kártyám van és tökéletesen megy.
Valóban az AMD oldalán megtalálod.
Én a bétát tettem fel. -
djculture
félisten
válasz
Hegyirabló #52975 üzenetére
Felmész az amd oldalára kiválasztod hogy milyen oprendszer alá kell és leszeded a megfelelő catalystet. Legújabb is jó rá mert még a 5xxx is támogatva van.
-
djculture
félisten
válasz
Hegyirabló #52971 üzenetére
Az biztos hogy az ilyen hiba kereséseket ott érdemes kezdeni hogy resetelem a biost, a túl huzott cuccok rengeteg hibát okoznak.
-
válasz
Hegyirabló #52962 üzenetére
Storno, megoldva!
-
djculture
félisten
válasz
Hegyirabló #52958 üzenetére
Első körben tedd vissza alapra hogy tudjuk hogy tényleg ez az ok. Ha megszünik a hiba akkor sajnos van a kisebb tuning gyors megoldás vagy a lassú kikisérletezése annak hogy melyik busz hibázik.
-
djculture
félisten
válasz
Hegyirabló #52956 üzenetére
Igen akkor az az ok. Ha húzod a procit platformtól függöen egy két kommunikációs busz ugyan úgy nővelt frekvencián működik (egy részét lehet fixálni vagy visszaosztani), ami egy határon túl hibát okoz
-
djculture
félisten
válasz
Hegyirabló #52949 üzenetére
Ilyen akkor szokott lenni ha a proci nem tudja normálisan elküldeni az a adatokat a vga-nak, vagy agyonig van terhelve a busz vagy a pciex résszel van valami. Ez tényleg majdnemhogy megfoghatatlan hiba. Másik gépben a vga jól szokott menni mert hogy nem az produkálja.
-
sith7
félisten
válasz
Hegyirabló #52949 üzenetére
Én tudok mit mondani rá, az enyém is ezt csinálja, de az Ipon szerint jó, semmi baja, náluk ilyen hibajelenséget nem produkál.
-
válasz
Hegyirabló #52923 üzenetére
-
varmi2
nagyúr
válasz
Hegyirabló #52937 üzenetére
Megelőztek
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Hegyirabló #52937 üzenetére
Ezzel a programmal.
-
válasz
Hegyirabló #52925 üzenetére
Tuti, hogy az, ki is írja. Persze kicsi esély van rá, hogy a VGA miatt áll le a soft, de inkább az előbbi.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Hegyirabló #52923 üzenetére
Ki kell keresned és próbálgatnod a drivereket, és annál a verziónál maradni amelyik nem produkálja ezt.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #52421 üzenetére
Lehetséges, hogy a VRAM (videomemória) hibázik. 280X kártyáknál volt belőle gond ha jól rémlik. Lehet túlmelegszenek a memóriák vagy csak simán gyárilag túl magas az órajele.
De GPU hiba is lehet, amit szintén órajelcsökkentéssel lehetne megoldani, majd garanciáztatni a kártyát. -
Spet
addikt
válasz
Hegyirabló #52417 üzenetére
Mikor jelennek meg a csíkok? (játék, film általános felhasználás) Milyen típusú kártyád van mióta van meg? Mielőtt húzva volt a processzor ilyen dolgokat nem tapasztaltál-e erős megterhelés alatt?
-
7time
senior tag
válasz
Hegyirabló #48323 üzenetére
Felteszed az MSI afterburnert a riva tunerrel a riva tuner kiír dolgokat a képernyőre (cpu hőmérséklet stb.) a monitor szelétől egy meghatározott távolságra pakolja, megméred egy játékban (amiről biztos tudod hogy jó félbontásban megy) hány centire van majd elindítod a kérdéses játékot ha ugyanakkora a távolság akkor ok ha nem akkor nem abban a felbontásban megy amiben szeretnéd.
-
S.Feri
őstag
válasz
Hegyirabló #40328 üzenetére
Sok játék beállítja magát auton, csináld azzal.
Vagy állítgasd te a grafikai beállításokban manuálisan. -
Spet
addikt
válasz
Hegyirabló #40328 üzenetére
Ömm nem akarok ironikus lenni, de mondjuk a játékok beállításával játszatsz, és egy fps mérővel tesztelsz?
-
TheJoeker
tag
válasz
Hegyirabló #9797 üzenetére
Ugyanerre gondoltam én is..... Várom az új drivert
-
TheJoeker
tag
válasz
Hegyirabló #9795 üzenetére
Ugyanez a problémám nekem is.
Csak nekem BF3 közben cisnál ilyet, mikor tölti be, és utána mikor megnyitn a játékot betöltés után....Egyelőre úgy néz ki, hogy most egy ideje nem csinálja, de ugyanezt csinálta....
Hiába driver frissítés, bármi.Ráadásul a 11.11es driverral el sem indul rendesen a kártya, na az mi
-
Melack
veterán
válasz
Hegyirabló #9793 üzenetére
Vmi gebasz van az AMD drivereddel. Tömören ennyi. Ha sokat csinálja, tedd újra a drivert.
-
lsc
nagyúr
válasz
Hegyirabló #9638 üzenetére
Vedd ki a kártyát és rakd vissza újra, lehet nincs benne rendesen a slotban.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Hegyirabló #9636 üzenetére
Hm, érdekes. Hallgassuk meg a többiek véleményét...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Hegyirabló #9632 üzenetére
Szvsz túlmelegedhet a gpu, lehet, h nincs rendesen felpasztázva. Én visszavinném.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Hegyirabló #8869 üzenetére
szerencsére nekem még nem kellett használnom, de az egyik ismerősöm használta már és azt mondta, hogy stabil lett tőle a korábban hibákat dobó rendszere. Bár akkor előtte ő újra is húzta az OS-t. Szóval nem tudom, lehet az új rendszerrel alapból jó lett volna...
-
válasz
Hegyirabló #8869 üzenetére
Errort ír ki.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Hegyirabló #8865 üzenetére
vga hertz beállító.
reforce 1.1 -
agressiv
addikt
válasz
Hegyirabló #8863 üzenetére
Ez az ATI-k rákfenéje, az iszonyat gyökér monitor kezelés, én nem tudtam vele dűlőre jutni, esetleg Reforce-al rá lehet erőltetni.
-
válasz
Hegyirabló #8836 üzenetére
Erre valaki valamit?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Hegyirabló #8836 üzenetére
esetleg másik driverrel ?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Hegyirabló #8303 üzenetére
Akkor vissza kell adni. Rossz a vga.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Hegyirabló #8300 üzenetére
Hibás a vga. Egyértelmű a jelenség. Ha boltban vetted, vidd vissza, kicserélik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mobilinternet
- HP notebook topic
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest