- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
mefistofeles #91668 üzenetére
Talán openrgb
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #91632 üzenetére
Igazán nincs mit. Sok sikert a vételhez és jó egészséget a használathoz.
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #91630 üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #91621 üzenetére
Pontosan melyik kiszemelt VGA-ról lenne szó?
-
Viktor77
titán
válasz
A csatlakozó szinte egészében eltűnik a foglalatban ami ugye eleve ott van.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ha van elötted kártya, érdemes megmérni és összevetni azzal, ami a gyártó oldalán van. De ez a legvevésbé fontos méret gondolom, mert egy lp kártyának be kell férnie egy keskeny házba, egy sima kártyának meg egy sima házba.
Ez szabvány, ezért a kártya befér, de ha tényleg szűkös a hely, olyat kell választani, aminek máshol van a tápcsatlakozója, vagy 90 fokos átalakító kell.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Sosem mértem le, hogy a VGA amit vettem tényleg akkora méretű e mint a leírásban....
Ha tippelnem kellene , akkor azt mondanám, hogy a megadott érték a VGA legszélesebb pontja.
Jelen esetben pedig lehet a csatlakozónál a kártya legszélesebb pontja. -
gabor0928
aktív tag
válasz
mefistofeles #91204 üzenetére
Én Kodi-t használok, de az MPC-HC is rendelkezik ezzel a beállítással, annyi hogy indításnál 24 képkockás film esetén 24Hz-re állítja magát a TV. Kilépéskor meg vissza.
-
gabor0928
aktív tag
válasz
mefistofeles #91202 üzenetére
Mivel a kártya a HDMI 2.0-ás ezért TV-re csatlakoztatva nem tudja a teljes színteret megjeleníteni, magyarán rosszabbak a színek 120hz esetén, de ugye a film 24 vagy 30 fps-sel megy így nincs is rá szükség. Magyarán úgy kell beállítani hogy a desktop menjen 60hz-en, és a lejátszó igazítsa a frekvenciát a képkockasebességhez. Így nem lesz konverzió és mikroszaggatások lejátszás közben. Én egy GTX 1080-al használom így és remek minden.
Ha Displayport-on keresztül csatlakozik akkor viszont mennie kéne, mert ott a sávszél elegendő a teljes színtér megjelenítéséhez, de nálam a GTX 1080-nál így se megy.(A HDMI 2.0 képes 4k @ 120Hz-re, de csak YCbCr 4:2:0 8bit-ig, a teljes YCbCr 4:4:4:4 10bit helyett.)
-
xtremist
őstag
válasz
mefistofeles #91074 üzenetére
Igen, azokon még sima 8pin vga csati van.
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #90985 üzenetére
Ahogy Rowon is írja, ez a gyári portalanító funkció.
-
Csupingo
veterán
válasz
Érdekes módon, ha jól emlékszem, nekem a régi tápegységemmel csinálta az adott kártya, az újjal meg nem. Elvileg nem kéne, hogy eltérés legyen a működésük között, de furcsa mód ez történt.
-
Razor18
tag
válasz
Az enyém is, gondolom ez a ventilátorok öntesztje indításkor. Először felpörögnek vagy 34 másodpercre, aztán visszahalkulnak. Ez legyen a legnagyobb bajod szerintem...
-
válasz
Kérdés az, hogy minek? Az 5700 XT nálam ugyanezt csinálja. Gondolom gyorsan lefújja magáról a port, ami teljesen rendben van.
-
4264adam
veterán
válasz
mefistofeles #90887 üzenetére
A tüskék hatalmas károkat tudnak tenni amit valameddig torelának madj egy idő után már nem. Ezért fontos a minőségi tápellátás megléte. És nem véletlenül mennek tönkre dolgok a gagyitól.
-
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #90885 üzenetére
Többnyire gép leállás, vagy újraindulás szokott lenni.
-
4264adam
veterán
válasz
mefistofeles #90885 üzenetére
Kikapcsol a gép / Random újraindulás. Rosszabb esetekben elszáll a füst belőle ami addig bezárva működtette. Ha pedig a tápellátás ingadozik még a többi komponens is tönkremehet a Ripple miatt.
-
5leteseN
senior tag
válasz
mefistofeles #90809 üzenetére
Az Eszközkezelő-ben mindenki rendben van, vannak kérdőjeles eszközök?
Nálam akkor voltak hasonló gondok, mikor a W10/11 PCIe driverei nem települtek fel.
A Windows Upgrade alatt a Speciális... menüpont alatt a Választható frissítések sorolja ezeket a drivereket.
Lehet a gyártói(alaplap) oldalon is ilyen meghajtó-csomag.Nekem szinte mindig itt volt a megoldás, miután az egyszerűbb köröket lefutottam és nem oldotta meg a problémát.
-
naja
aktív tag
válasz
mefistofeles #90818 üzenetére
Lehet láma megközelítés, de a Task manager Performance füle alatt nem látsz gyanúsat? Valami nem túl magas (RAM/ GPU RAM tele van, vagy CPU/GPU kihasználtság) vagy esetleg kórosan alacsony?
-
pandras83
őstag
válasz
mefistofeles #90809 üzenetére
Hát a Doom-ot nem vágom, de más friss AAA címbe nem mennék bele ezzel a kártyával már. Láttam hogy szívesen csencselsz, lőnék a helyedben 3060 12gb-ot azt jónapot. Ott a pcie izé sem lenne gond.
-
kolopele
nagyúr
válasz
mefistofeles #90807 üzenetére
Egyértelmű mi a hiba. Már egy kis ráfordítással javíthatnál a helyzeten, aminek a neve: RX 6600. Ez már nem olyan kényes erre a PCIE dologra, van ahol vesztesz kb. 3-5% - ot (talán 2-3 játéknál), a legtöbbször viszont semmit.
-
pandras83
őstag
válasz
mefistofeles #90807 üzenetére
-
pandras83
őstag
válasz
mefistofeles #90805 üzenetére
Milyen pontosan a kártyád és a lapod?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
mefistofeles #90633 üzenetére
-
Curtain
senior tag
válasz
mefistofeles #90631 üzenetére
A megoldás az lehet hogy miután ddu-val vagy az amd cleanup-al törlöd a drivert a netet kihúzod és úgy teszed fel az adrenalin-t. Így a windows nem fog bekeverni.
-
5leteseN
senior tag
válasz
mefistofeles #90631 üzenetére
Nem lehet, hogy az AMD mellől a másik néven ott lévő Általános VGA(vagy valami hasonló nevű)-t is leszedted?
Esetleg a Windows-osoknáll kérdezz rá, mert ott kapásból tudják majd.
-
5leteseN
senior tag
válasz
mefistofeles #90628 üzenetére
Szerintem a Windows visszafrissít magának valamit drivert, és ezért mire újraindítod, már nem is az Adrenalin van rajta és kapod az ütközés miatti hibaüzeneteket.
Visszatérő hibát okoz: le kell tiltani a Windows automatikus meghajtó-frissítését. Fejből nem tudom hogy, nálam ez megoldotta a problémát: Yt videók, magyarul is, pár száz.
Szerintem bele kéne rakni (már végre) ezt problémát és a megoldást is a nem létező bevezetőbe, különben 3-4 havonta jön az ismétlődő kérdés vissza!Nem a kérdezők hibája, de szemmel láthatóan elfogy a segítő-kedv pár ilyen "kör" után.
...gondolom Én.
+ Nekem is fogy...
Sok sikert!
Ha nem ez volt, írjatok újra, hogy mi történt. -
pkornel
aktív tag
válasz
mefistofeles #90628 üzenetére
Nálam is ez van plusz mint fentebb írtam rendellenesen is viselkedik a VGA. (Még jó hogy csak átmenetileg van ez a gépemben)
-
Gebriel
veterán
válasz
mefistofeles #89379 üzenetére
-
Gebriel
veterán
válasz
mefistofeles #89377 üzenetére
Asus Aura?
-
gejala
őstag
válasz
mefistofeles #89328 üzenetére
Gondolom nem félpasszív a kártya. Nekem is mindig mennek a ventik a 2080 Superemen, ami jó is, mert kevésbé ugrál a hőmérséklet. Egy jó minőségű venti simán elpörög 10 évig 24/7 használatban, emiatt nem kell aggódni. (Noctua ventik pl. 150k órára vannak hitelesítve, az 17 év 24/7-ben)
-
solyom76
senior tag
válasz
mefistofeles #89326 üzenetére
Pfu ezzel küzdöttem én is.. ujrainditgatas,régebbi verzió,egyszer csak jó lett,de nem tudom mitől...
-
kolopele
nagyúr
válasz
mefistofeles #88662 üzenetére
Valószínűleg csak nem tudja frissíteni valami miatt, töröld előbb az AMD saját clean install programjával a drivert vagy DDU - val, és tisztán telepítsd.
-
Viktor77
titán
válasz
mefistofeles #88424 üzenetére
Ennyi.
Bios frissítésnél mindig van kockázat, de az esetek nagy részében nincs semmi.
Mivel egyszerre egy biost frissítesz a kártyán, ha el is romlana valami, a másikkal használhatod, amíg találsz valakit, aki megjavítja az elsőt is.
De nem fog. -
varmi2
nagyúr
válasz
mefistofeles #88424 üzenetére
Van kockázat. Ha nem sikerül, akkor a vga használhatatlan lesz.
-
Debilon
addikt
válasz
mefistofeles #88414 üzenetére
sapphire kártyákon ilyesmi a BIOS szám
-
Viktor77
titán
válasz
mefistofeles #88414 üzenetére
Nekem ilyen formátumúnak tűnik.
-
Viktor77
titán
válasz
mefistofeles #88412 üzenetére
Na, hát ott a bios verzió.
-
Pikari
veterán
válasz
mefistofeles #88409 üzenetére
Az AMDVBFlash képes kiírni a bios verziót, és flashelésen kívül a kártyában lévő aktuális biost is ki tudja menteni.
-
Viktor77
titán
válasz
mefistofeles #88409 üzenetére
Bios version-nál nálad mit mutat (5. sor)?
-
kolopele
nagyúr
válasz
mefistofeles #88310 üzenetére
Egyik cimborám gépét már akkor hallom, amikor még csak az udvarában vagyok, ő a gép mellől azt mondja halk. Sokat számít kinek mennyi az ingerküszöbe.
-
kolopele
nagyúr
válasz
mefistofeles #88307 üzenetére
Nem, az Expedition valóban ilyen, egy egyszerű és puritán kártya. Az 1050 Ti (75W) esetében elég volt a hűtése és hangos sem volt (gyerekeim első kártyái voltak 8 éves korukban, onnan tudom), de 170W - os kártyaként már nem biztos hogy meg merném venni.
-
válasz
mefistofeles #88118 üzenetére
Igazából ha a kimeneteket is meg lehetne oldani rajtuk akkor akár sokaknak lehetne igen olcsón használható kártyájuk. Pontosabban ha totál sikerülne asztali biossal, moddolatlan driverrel használatra bírni őket. Csak idő kérdése szerintem mert egyre több ilyen kártya lesz a piacon a lebontott bányák miatt és egyre több nálam messze okosabb emberhez jutnak el.
-
5leteseN
senior tag
válasz
mefistofeles #88102 üzenetére
Ha én lennék a "Kis"(Nagy)-ördög(Neeem, NEM vagyok az
), akkor azt mondanám, hogy csinálj egy huszárvágást: TESLA P40 +hűtéssel! A tendenciát nézve 1 hónap múlva lesz max 150€-ért 24GB VRAM-mal, a 1080Ti teljesítményével!
Lazán tudsz majd AI/MI-ket futtatgatni, úgy sem bírod ki majd ezt az addigra ezerrel felpörgetett őrületet!
Közben megnéztem azt is, hogy a 3600-as Ryzen lépcsőt ki is hagyhatod, mert azt majdnem el lehet érni a 2600-as Ryzen gyári hűtésével, "kicsit megtolva" 3-400 MHz-es All-Core-os freki-emeléssel.
Nyilván a zsebben egy CPU árával a biztonság kedvéért, mert az ördög nem alszik.
...de ha úgyis kell venni CPU-t(és kell), akkor nem nagy a kockázat, és ha csak félévig megy így, akkor addigra lemegy a következő lépcsőfokos 5600(XT?)-s Ryzen-ek ára.Kis lazaság, kevés kockázat, dupla siker-élmény(VGA+CPU-s)!
Ráadásnak meg a 24GB VRAM!
Nem kell túlaggódni! -
5leteseN
senior tag
válasz
mefistofeles #88099 üzenetére
Azért kérdeztem, mert ahogy tudjuk a Bottleneck Calculator-ok messze nem tökéletesek, de az egyik ilyen szerint a CPU-d mindkét kártya esetében(1080, 6600) kb 25%-kal elmarad a VGA-nak szükséges CPU-teljesítménytől!
Ez túl nagy különbség a Bottleneck Calculator-ok minden hibája ellenére ez már túl nagy érték!
Kiemelem a szerintem lényeget: bőven nem tudod kihajtani egyik kártyát sem a jelenlegi processzorral. A tavaszi eladási hullámban én egy 3600(XT) Ryzen-t is beszereznék, mikor jön szembe majd egy jó ajánlat!
Lesznek bőven! -
5leteseN
senior tag
válasz
mefistofeles #88092 üzenetére
Egy elfeledett kérdés
:
Milyen gépbe is menne egyébként?
CPU, RAM, egyéb apróságok ...Igen, az UV az Under Volta(ged),
...magyarítva valóban: "Alul-fesz(ültség)elt".
Megaszontam! -
Viktor77
titán
válasz
mefistofeles #88092 üzenetére
Igen.
-
Viktor77
titán
válasz
mefistofeles #88088 üzenetére
Az AMD kártyánál van FSR, azzal nyerhetsz még pár fps-t. GTX-nél már semmi, ott marad a nyers erő.
-
5leteseN
senior tag
válasz
mefistofeles #88081 üzenetére
Nekem a meghajtók továbbra is döntő szempont: Az AMD például közölte, hogy heteken beül jönnek azok a Windows driverek, amikkel megközelítik majd az AI/MI területen(ami majd évekig az új húzótéma lesz!) az nVidia-t.
Na ezek a hetek nem tudnak elfogyni fél éve!Mondom ezt immár 3 AMD MI25 tulajdonosaként, tehát kb Messiásként várom ezeket a "hetek alatt elkészülő" meghajtókat(fél éve)!
Bármit lehet ígérni AMD oldalról, de évtizedes driver-lemaradást nem lehet hetek alatt behozni! ...3-4-5 év!
Így gondolom én, meg elég sok kommentelő az olvasott angolos fórumokban.Az kártyák életkoráról meg az véleményem, hogy a Diesel-ek közül a 20-on éves TDI-k megbízhatóbbak, mint közös nyomócsöves tizen-évvel újabb konstrukciók és tizen-évekkel fiatalabb példányaik.
CPU területen én is váltok AMD Ryzen-re, sőt VGA/GPU oldalon is jobb már az AMD, de ez a technológiai előny a "piros oldalon" driverek nélkül nem ér semmit!
Az én általam olvasott nézett infók alapján is az a véleményem, hogy GPU területen "túl jó" az AMD, de költségár miatt nem rak -elég jó VRAM-okat a kártyáira, a GPU-it lehetne akár húzni az egekbe, de a VRAM-okkal ezt alig lehet követni, nem lesz többlet MHZ-ekből jelentősen-arányosan több FPS, jelentősen-arányosan jobb teljesítmény.
Ezt látom elég sok AMD VGA/GPU kártyánál a nemzetközi fórumok alapján. -
Mans20
addikt
válasz
Előnye az épkézláb driver, de 0 garival mindegy milyen patika. AMD-t csak akkor ha szereted a lottót.
-
kolopele
nagyúr
válasz
mefistofeles #88074 üzenetére
Én, aki hosszú éveken át a zöld oldalon álltam, inkább a 6600 - at javasolnám. Volt nálam Pulse is többek között, van pár 6700XT és egy 6800xt jelenleg a birtokomban, remekül hangolhatóak, nincs semmilyen driver problémám velük, a 6600 meg kb. termeli az áramot némi UV mellett, de tényleg. Most jön ki 24 - én az új driver, ami már hivatalosan is támogatni fogja az AFMF - et, ami akár duplázhatja is az fps - t driver szinten, tehát benne sem kell legyen a játékokban ennek a lehetősége. Nem kellene már a GTX vonalig visszamenni ugyanazért a teljesítményért, ráadásul jóval magasabb fogyasztással, plusz lényegesen modernebb is már az RX 6600, és kapsz az aprón 50-55k körül.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Nagyon szép kártya ,reméljük jó sokáig szolgál még neked hiba mentesen ,
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Én is a 1080 at mondom ha szép és hibátlan állapotban van ,
-
5leteseN
senior tag
válasz
mefistofeles #88078 üzenetére
Megoldva!
Kellemes használatot!
-
5leteseN
senior tag
válasz
mefistofeles #88076 üzenetére
Egész jó!
Egy átnézés-pasztázás javasolt, vagy ha sajátkezűleg nem tartod megoldhatónak, akkor a többség eladóval én általában meg tudtam felezni ennek a nem túl nagy szakemberes költségét(alku). -
5leteseN
senior tag
válasz
Én komoly különbséget egyedül a meghajtók, szoftver-támogatás terén látok saját vélemény és tapasztalqt szerint, ami komoly előny az nVidia javára. ugyan (papiron) 50w többletfogyasztása van, de ez csak tartós játszogatás üzemmódban lenne hátrány, ami nem várható. Nekem a 1080-as tűnik jobb választásnak, kicsit korosabb volta ellenére. Az említett nVidia-s szoftvertámogatási előnyön kívül én nem látok más jelentős különbséget a két versenyző között az általad vázolt felhasználás esetén.
Gondolom ezeket én. -
Pikari
veterán
válasz
mefistofeles #87765 üzenetére
A hardveraprón 4 is van belőle kapásból. 8 gigásból csak 2 van ha jól látom.
-
5leteseN
senior tag
válasz
mefistofeles #87765 üzenetére
Nekem ezt: https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-5500-xt.c3468
... dobta a TechPowerUp, de tényleg nem néztem meg jobban, lehet, hogy az alap 6-8GB-os és ez a 4GB-os egy "mezitlábas" változat.
Nézem, addig is "Bocs!", ha egy peches kereső-találatból általánosítottam.Megvan, AMD gyári adatok(8GB-os): https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-5500-series/amd-radeon-rx-5500-series/amd-radeon-rx-5500-xt.
Faragjunk előny a bakimból, +infó: Az általam januári vételre javasolt 8GB-os GTX 1070-es a TechPowerUp adatai szerint 30%-kal nagyobb teljesítményű, mint az egyébként újabb, frissebb gyártástechnológiával készült AMD RX 5500XT.
Ez volt a "Bocsi-infóm"... -
kolopele
nagyúr
válasz
mefistofeles #87757 üzenetére
Egy sima 6600 - ast vegyél inkább, aprón 50-55k környékén már találni. Lényegesen erősebb mint a másik kettő.
-
Pikari
veterán
válasz
mefistofeles #87757 üzenetére
Gondolom általánosságban értette, hogy valamilyen 8 gigás nvidiát vegyen inkább.
-
Pikari
veterán
válasz
mefistofeles #87752 üzenetére
Ha nem vagy igazi gamer - ahogy mondod - akkor nvidiát. Miközben az AMD pár évnél tovább nem hajlandó drivereket kiadni, addig az nVidia majdnem egy évtizeden át támogatja a videókártyáit. Az AMD opengl driverei elég fosak, amik a különféle droidról átportol indie és casual játékok esetén nagyon súlyos problémákat okozhatnak (fagyás, hiányzó objektumok, indokolthoz képest tized akkora fps). Persze ez a megfigyelés Radeon 4850 / 5670 korszakból származik nálam, mert ennél újabb kártya nem mostanában járt a kezeim között. Szóval lehet, hogy valaki, aki ezt olvassa, megcáfol majd, és azt mondja, hogy nincs igazam, és ezt el is kezdi alátámasztani valamivel - nem fogok vele vitába szállni, biztosan igaza van. Én mindenesetre csak Linux alá vennék AMD kártyát, mert ott sokkal jobb a támogatottásguk az nvidiánál. Windows esetén lehangoló, amit művelnek.
-
Pikari
veterán
válasz
mefistofeles #87503 üzenetére
Ez nem fogja annyira megrövidíteni az élettartamát, hogy csak emiatt tönkremenjen idő előtt. Nem tesz neki jót, de a gép felépítményéből azt gondolom, hogy nem épp 20+ évre tervezed.
-
gyulank
addikt
válasz
mefistofeles #87506 üzenetére
Megoldod, ha észreveszed... Ha összerakod, és nem csak annyira akasztja, hogy dörömböljön, akkor nem biztos. Hát számold ki, hogy meg lesz-e minimum annyi felület mint a ventiké! Mert ha nem, akkor nem tud annyi levegőt fújni. Ha meg van, akkor tud, de hogy milyen hatékonyan hűt az attól is függ, hogy milyen hőmérsékletű levegőt szív be. Szerintem senki nem fogja megmondani neked, aki nem próbálta. Azt tudja más is amit te, hogy nem az igazi. A táp felmelegíti a lemezt, ami fölött 1 centire van a venti, a lemez egész felülete melegíti az oldalról bemenő levegőt, ami gondolom szintén meleg mindentől. Ha nincs HDD de van előtte venti ami kintről fújja rá a levegőt az biztos javít. Kinek mi a hatékony. Úgyis megveszed a kártyát, és ha túl meleg lenne, vagy túl hangos, mert melegebb levegővel kell hűtenie, a házon csinálsz valamit.
-
gyulank
addikt
válasz
Megakasztja a kábel a ventit. Persze gondolom inkább azt húzod ki mint a kártyát. Csak gondoltam szólok mielőtt nem veszed észre.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
A ház sem a legjobb zárt psu shrouddal, az alaplap pedig egyenesen rossz, hogy nem a felső slot a kártyáé.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
mefistofeles #86308 üzenetére
De mièrt lesz melegebb ha alátámasztod? Pont most vettem èn is egy ilyen alátámasztó cuccot de mèg nem szereltem be csak azért kèrdezem.
-
mefistofeles
veterán
válasz
mefistofeles #86308 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből. Még az jutott eszembe, hogy erősen befolyásolhatja a dolgokat, hogy a gép mennyit van mozgatva, cipelve.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
mefistofeles #86306 üzenetére
Nem fog letörni, de a PCB kompozit az állandó és hosszú távon fennálló csavaró erők miatt megvetemedik/tartós alakváltozást szenved.
Bizonyos esetekben ez elkerülhetetlen pl. szélturbinák lapátjai, ezért cserélik őket bizonyos idő után.
De a PC házban ez elkerülhető. A VGA hátlapok sem véletlen terjedtek el. Elsősorban nem a hűtés miatt kellenek, hanem a teljes kártya merevségének a növelése miatt és/vagy a hátlapi felületforrasztott komponensek védelme érdekében (egy kis figyelmetlenség és kártyacserekor könnyen le lehet horzsolni 1-1 aprócska elemet, ha annak a forrasztása nem volt ideális vagy meggyengült). -
Lincoln76
aktív tag
válasz
mefistofeles #86257 üzenetére
Megcsináltam mindent ma, ahogy a srác a videóban is.
Új Grizzly paszta, artic hűtőpad és nekem körömmel egy másodperc alatt kijöttek a csatik.
Ugye ami probléma volt, ha VGA tartót tettem alá és egyenesben állt, azonnal 100 körüli fokra ugrott a hőmérséklet.
Na most ez a jelenség most is jelen van, de csak 3-4 fok lesz a többlet.
Tehát, pl furmark teszten a VGA hőmérséklete max 58-60, ha megemelem, akkor 63-64.
Ez bőven jó a lányomnak, mert egyrészt játék alatt sem lenne ennyi hőfok, másrészt ő nem is játszik, csak 3 monitoron dolgozik egyszerre. A Vga 35-40 fok így...
De a paszta, kb csontszáraz volt a 6 év alatt, most én bontottam meg a csavarmatricát. -
Lincoln76
aktív tag
válasz
mefistofeles #86257 üzenetére
Csak pasztáztál, hűtőpadokat úgy hagytad?
Esetleg a csípesz nem jó erre a célra? -
válasz
mefistofeles #86205 üzenetére
Nagyon óvatosan csípőfogóval? Nem lenne logikus, hogy azt beragassza vki
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #86205 üzenetére
Nagyon vékony lapos csavarhúzóval óvatosan oldalt alá feszítve sem mozdul meg?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
mefistofeles #86034 üzenetére
Idle fan stoppos.
-
imotrepus
aktív tag
válasz
mefistofeles #86034 üzenetére
Nekem volt egy XFX kártyám, valóban nem egy halk típus és ami nagyon durva, hogy a hűtő műanyag részei, venti lapát, borítás néhány évesen elkezdtek lebomlani! Ragadt! Vagyis addig ragadt amíg nem telítődött finom porral! Undorító lett!
A kártyával egyébként nem volt gond! -
bobalazs
nagyúr
válasz
mefistofeles #85355 üzenetére
Ez miért nem a milyen videokártyát vegyek topikba írod?
Gainward gtx 1060 6 gb GS 35ért jó hűtésű és jobb teljesítményű mint a 1050 ti.Vannak még 580asok amdből mint a saphhire nitro is, de annak a fogyasztása igy a hőtermelése is nagyobb. rog strix is jó.
xfxet én nem vennék, nem is értem hogy bírták idáig, úgy tudtam annak rossz a hűtése.
Vagy egy Asus Rog Strix GTX 1070 8GB de azt csak személyes átvétellel, helyben teszteléssel, mert újonc tag 3 értékeléssel. -
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #84813 üzenetére
1070
1070Ti
Rx5700XtEzek már érezhető előrelépések
-
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #84813 üzenetére
Gtx 1650, gtx 1650 super, gtx 1060. Amd oldalról mondanám az rx 6400-at, 6500-at, de csak akkor, ha pcie 4.0-ás alaplapod, cpu-d van, mert pcie 3.0 esetén nem teljesítenek olyan jól. Esetleg 8GB-os rx 5500.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
mefistofeles #83771 üzenetére
Sokfélét láttam már, és lehet többféle ok. A szöveges leírás nem a legideálisabb. Ahogy a szöveg olvashatatlansága is lehet legalább kétféle okra visszavezethető. Kép alapján könnyebb eldönteni. pl. Cleartype text újra kalibrálása.
-
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #83773 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #83771 üzenetére
Kapcsold át a driverben a kimeneti dinamika tartományt teljesre. Gondolom a DDU-s törlés után korlátozottra váltott vissza.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
mefistofeles #83769 üzenetére
Tölts fel ide képet. Már korábban is kértem, de nem jött.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
mefistofeles #83767 üzenetére
Az igen. Lekopott volna az arany? Vagy úgy elkoszolódott volna hogy ne lett volna tökéletes kontakt?
Azt hogy? Nekünk van egy kb. 8 éves brand gépünk is közös használatra, de ott is sincsenek ilyen problémák. Nem lehet, hogy esetleg dohányos térben élt a PC?
Egyszer sikerült csomagküldéssel rendelnem egy fényképezőgépet, ami ilyen közegből származott a szaga alapján, volt is vele kontakt probléma... az a rohadt ragacsos kátrány... Nem lehet, hogy ez a probléma forrása vagy hasonlóan szennyezett környezeti levegő? -
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #83763 üzenetére
Ezek mennek vele, kivétel az extrémebb videók, pl. 4k 60fps. Ilyenekkel szerintem nem boldogulna. Tippre erőben gt 740, r7 250, gtx 650 videokártyák környékén lehet, tehát játékokban azért elég gyenge.
(#83764) satyi1: a bios frissítést nem a te gépednél gondoltam. Csak azért említettem, hátha régebbi gépben próbáltátok, mert olyankor nem árt. Ha nem matattál a gépházban, akkor talán a hűtés elmozdulását is kizárhatjuk. Talán csak magától kimúlt.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
mefistofeles #83751 üzenetére
Egy képet nem akarsz beilleszteni? Én még a monitort sem zárnám ki. Arról megbizonyosodtál, hogy nem az okozza a problémát?
Ha nem a monitor, akkor a VGA valamely alkatrésze (pl. VRAM) vagy maga a GPU forrasztásán keletkezhetett repedés. Hideg indításnál nem érintkezik 1-pár kontakt pont. A bemelegedés viszont okoz akkora hőtágulást, hogy újfent lesz kontakt.
Addig küldeném szervizbe, amíg látszódik, hogy működik, mert akkor van hivatkozási pont javítás előttre és utánra. A kérdés a gazdaságosság, mert egy ilyen feladatot költsége kb a kártya értékével vetekszik.
Házi megoldások is vannak, megfelelő eszközök megfelelő használatával de magasabb a kockázat a hibára, illetve alacsonyabb a sikerességi esély. Valakinek bejön, valakinek nem. Aki nagyon nincs képben a forrasztással és nagyon felkészületlenül áll neki, az ki is nyírhatja a drága (GPU, VRAM) lapkákat. -
Csupingo
veterán
válasz
Az igp-s kérdésedre reagálva: előbb kapcsold ki a win-ben a gyors rendszerindítást és utána kapcsolj át igp-re.
Ha úgy se jó, próbálkozhatsz alaplapi bios frissítéssel is, az is szokott segíteni ilyen helyzetekben.
A vga-t másik gépben is érdemes lenne kipróbálni, talán tényleg az ment tönkre. A tápegység nem 100 éves a gépben? Azok is szoktak ilyen hibát produkálni hidegindításnál, ha már betegeskednek. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Most ha azt mondom döglődik elhiszed?
Mert én azt gondolom róla. Ha nálam lenne azt a konzekvenciát vonnám le. -
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83492 üzenetére
Van e olyan menüpont a bios-ban? hogy igp mulit monitor? Advanced menüpont alatt keresd
A te lapodról nem találtam videót de itt egy asrock é...
Támpontot adhat hogy hol keresgélj 2.27 másodperc után van a mi érdekelhet -
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #83487 üzenetére
Esetleg kapcsold ki a win-ben a gyors rendszerindítást, aztán indítsd újra a gépet. Próbálhatod törölni is az eszközkezelőből, talán nem rakja vissza, de nem is muszáj piszkálni, ha nem zavar.
-
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83485 üzenetére
Az az indulási sorrend amit állítgatsz...
Ha leírod az alaplapod tipusát ,talán leírják melyik menüben mit is kapcsolj ki -
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #83485 üzenetére
Ilyesmi nincs nálad? Igd multi monitor? Azt kell kikapcsolni, ha most be van. Olyankor egyszerre működik az igp és a dvga.
Asus-nal talán igpu multi-monitor. -
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83483 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83479 üzenetére
Nem lehet ,hogy az alaplapi igp is be van kacsolva?
-
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83323 üzenetére
Tegyél a gépbe egy displayport-os karit és azzal kösd össze
Hdmi nekem is nyűgös volt ,dp porton meg semmi gond -
bobalazs
nagyúr
válasz
mefistofeles #83323 üzenetére
[link]
Megoldás, hogy csinálsz egyedi felbontást. -
bobalazs
nagyúr
válasz
mefistofeles #83321 üzenetére
szoftver errort kizárólag bármelyik népszerűbb linux disztribucio (live disk)
egy usbről indithatólag kipróbálható, hogy ott tudja e a felbontást. -
t.imi
addikt
válasz
mefistofeles #83319 üzenetére
Gépházban felbontás felülbírálása?
-
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83317 üzenetére
Jó a win8-7 es is ...csak x64 legyen
-
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83313 üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
mefistofeles #83313 üzenetére
Pontosan milyen HDMI és milyen az alaplap?
-
válasz
mefistofeles #79713 üzenetére
Röhögve vinnie kéne a leírt feladatokat, nekem 2400G van, Netflix meg Youtube, nincs gond.
Haveromnak 2200G van ugyanilyen célokra, neki sincs gond, tán HBO Go-t is használnak, de erre nem esküszöm meg. (lejátszónak az MPC-HC-t használom, az UHD topik összefoglalójában linkelt verziót, megy szépen a hardveres gyorsítás, nincs akadás)4K-t is viszik simán, szóval nálad valamilyen gond lesz. Ráadásul, ha nincs madVR, s olyan a formántum, amit tud gyorsítani, akkor a dedikált hardveres egység dolgozik az IGP-ben filmeknél, ez meg ugyanaz a Vega3-Vega8-Vega11-ben. 1-2-3 helyett inkább kérdezz be a 2200G topikjába, hogy járt e így valaki, s ha igen, mi segített neki.
A dual channel javíthat az általános teljesítményen, de főleg játékoknál volna hatása, filmeknél elég kéne legyen single channelben is simán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest