- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
Aprósólyom #83782 üzenetére
Energia gazdálkodást kipróbálom köszi.
Nem, egyszerre csak egy kábel van csatlakoztatva. -
Pano
addikt
Sziasztok!
Van egy RTX 3070 kártyám, amire rá van kötve egy 4K@60FPS dell monitor, ami rendelkezik FreeSync támogatással.
Ha hdmi-n csatlakozom, akkor ugye az nvidia nem támogatja a freesyncet mint g-sync. Ez eddig oké.
De ha átváltok Displayportra, bekapcsolom a g-syncet az FPS-em legalább 50%-ot bezuhan (1440-be játszanék) ahhoz képest, mint ha hdmi-n játszanék g-sync nélkül.
Az lehet, hogy az nvidia freesync támogatása ennyire rossz lenne? Előzőleg egy radeon volt, azzal nem volt semmi hasonló gond sem.
Vagy esetleg a displayport kábelem lehet a szar? -
Pano
addikt
Sziasztok!
Van egy jelenség amit képtelen vagyok megfejteni.
Adott egy GTX 1650 Super kártya. Ha 4K monitor van rákötve, akkor elég gyakran beüt egy olyan jelenség, hogy az oldalon való görgetés elkezd akadni, (stutter), mint ha durva FPS droppot csinálna. Főleg akkor látványos, ha csak pár sort akarna az ember görgetni. Teljesen weboldal és böngésző független a dolog és random, de gyakori.
Mindeközben játékokban, 4K videókban hibátlan és fullhd monitor alatt nem jön elő. Egy sor driver végig lett próbálva már.
Egyéb ötlet? -
Pano
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GTX1650 Super 4GB GDDR6 GV-N165SWF2OC-4GD kártyám. Régóta fennálló idegesítő szokása, hogy egy idő után elkezd kicsit kerregni az egyik venti. Szerencsére a hűtés működik.
Még bőven garanciás, de félek elküldeni garanciáztatni, két okból:
- Mocsok sokáig ülni fognak rajtra
- Visszaadják inkább a pénzt és akkor aztán tényleg ott fogok állni, ahol a part szakad. Ugyanis ez a 1650S háromszor annyiba kerül most, mint amikor vettem 2 éve.
Ezzel lehet úgy kezdeni valamit, hogy a garancia ne sérüljön általa? -
Pano
addikt
Sziasztok!
Valaki tud nekem választ adni, hogy egy Ryzen 5 2400G mennyire tud kihajtani egy Rx 570-et? I3-8100 alatt próbéltam, ott okés volt, az említett ryzen esetében nem vagyok biztos, főleg a felezett PCI-E sebesség végett. Bár azt nem tudom, hogy IGP kikapcsolása esetén visszaáll-e 8x-ra.
Köszi! -
Pano
addikt
válasz
ricsi99 #72102 üzenetére
Köszi a választ.
Írtam oprendszert, azt valóban nem, hogy 64 bites. Amit linkeltél, sajnos az is ilyenDCH:
"UNIVERZÁLIS DRIVER, AZAZ UWD/WMD
A Microsoft a Windows 10 October 2018 Update érkezésével egy új kezdeményezést indított, ami a Windows Modern Drivers nevet kapta. Ennek lényege, hogy a programhoz csatlakozó partnerek egy alap drivert kínálhatnak bizonyos eszközökhöz és eszközcsoportokhoz, ami az OEM konfigurációk mellett a DIY piacra szánt termékeket egyaránt támogatja. Ez az alap driver kompatibilis az előre meghatározott hardverekkel, rendelkezik tanúsítvánnyal és a Windows Update szolgáltatás keretén belül többféle rendszerre is eljuthat. Az OEM partnerek persze továbbra is adhatnak extra funkciókat egy-egy WMD kiadáshoz, ám ezeket az extra funkciókat már nekik kell tesztelni és hitelesíteni. A WMD program jóvoltából a szóban forgó alap drivereket minden olyan rendszeren tesztelhetik a Windows Insider Program résztvevői, amely rendelkezik kompatibilis hardverrel, nem kell konfiguráció-specifikus drivercsomagokkal bajlódni, amelyek telepítését csak bizonyos rendszereknél engedélyezheti a vállalat.Az Intel belépett a fentebb részletezett Windows Modern Drivers programba, első eszközillesztő-szoftverét azonban nem WMD, hanem a régebben kitalált UWD névvel illette, ez ugyanis sokkal jobban tükrözi, hogy egy univerzális alapdriverről van szó."
Ezzel nem is lenne gond, de hogy egy nyavalyás beállítópanel miért nem települ, ahol konfigurálni is lehetne a dolgokat, számomra érthetetlen.
Főleg így, hogy nem teljes RGB-n tolja ki a jelet HDMI-n.. lehet egy átlagos monitoron az ember nem igen veszi észre, de egy kalibrált professzionális monitoron nagyon is. -
Pano
addikt
Sziasztok!
Kérdésem nem tudom mennyire fér ide bele, mert nem VGA, hanem IGP
Hol lelem meg a legutóbbi olyan intel hd drivert (UHD 630, i3 8100) Windows 10-re, ami nem DCH? Sajnos hiába teszem fel a DCH-t, egyszerűen nem települ vele semmilyen control panel és korlátozott RGB tartományban tolja ki a jelet a monitoromra. Eddig mindig be tudtam állítani az intel control panelbe, de mivel ez most nincs, nem tudom és ezzel az új fajta driverrel korlátozott tartományban ocsmány rossz a képminőség.Intel oldalán a legutóbbi nem DCH driver amit le lehet tölteni 2017-es. Azt meg kötve hiszem, hogy az lenne a legutolsó.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Nem tudtam igazából melyik topicba illesszem a kérdésem, de ez hátha a megfelelő és nem offolok, meg valaki tud segíeni.
Adott két monitor egyidejű használata, egyik DVI-on, a másik VGA-n csatlakozik.
A probléma annyi lenne, hogy ha mondjuk az elsődleges monitoron megy egy film, a másodlagos monitoron -tehát a kiterjesztett asztalon- valami tevékenység folyik, akkor a film képe akad, darabossá válik.
Valaki tudja, hogy mi okozhatja ezt a problémát? -
Pano
addikt
Sziasztok!
Egy olyat szeretnék kérdezni -kicsit merész lesz lehet
-, hogy most szereztem be egy másodlagos monitort.
Eddig nincs probléma, de elkövettem egy kis hibát. Igaz, kábellel megoldható lenne, de nem igen van keretem 3-4 ezer forintos kábelre
A lényeg.
Elsődleges monitor csatlakozói: D-SUB, DVI (ezzel megy)
Másodlagos monitor: D-SUBVGA-n: DVI és HDMI (ATI 6670)
Na, ugye ez így 1 kártyára rákötni nem kivitelezhető kábel nélkül (tehát HDMI-DVI kábel). Viszont nekem van egy alaplapi integrált kártyám. Arra gondoltam, hogy az elsődleges menne a PCI-E kártyáról DVI-on, a másodlagost meg hajtaná az alaplapi integrált.
Ezt ki lehet vitelezni valahogy? BIOS-ba nem igen találtam erre megoldást, van egy bizonyos "panorama view" funkció, ami be is kapcsolja az ingegrált kártyát pluszba, le is veszi a memóriából a megosztottat, de nem ad képet a másik monitoron. Láttam már ilyen megoldást, hogy ment, ott azt mondták, hogy elsődlegesnek a BIOS-ba az alaplapit kell megadni. Ezt is kipróbáltam, de akkor meg a másodlagoson ad képet, az elsődlegesen nem, tehát nem indítja a PCI-E-be lévő kártyát.
Ez az alaplap -
Pano
addikt
Igazból ezt nem tudom megállapítani, mert csak ezen az adatlapon láttam meg. Azt meg nem akarom, hogy most máshonnan meg foglalja a memóriát/helyet.
-
Pano
addikt
Hali!
Ma vettem egy Powercolor HD6670 1 GB DDR5-öt, eddig minden szuper.
Viszont, mivel ugye a powercolort vettem, 2.8 GB hypermemory-val működik, ami alapból be van kapcsolva:Viszont ez nekem nem kell.
Szét túrtam már a control centert, de egyszerűen nem találom hol lehetne kikapcsolni. Valaki tud esetleg segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BMW topik
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest