- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
netmesterke #21064 üzenetére
Sztem keress egy W7 kompatibilis TV nézőkét.
Mediacenter? -
cigam
titán
válasz
netmesterke #21062 üzenetére
Legyen az az aktív ablak amit nem látsz (alt tab-al rámászol).
Lenyomod a Windows gombot, és közben a kurzornyilakkal zongorázva előrántod.
Merthogy ez a kombó az asztal bal/job/felső széléhez igazítja az ablakot. -
PaJa1
őstag
válasz
netmesterke #19240 üzenetére
A BKV és a MÁV is alkalmaz Siemes technikát
-
PaJa1
őstag
válasz
netmesterke #19238 üzenetére
Akkor kerüld a BKVt és a MÁVot
-
Boxi88
őstag
válasz
netmesterke #18320 üzenetére
Sajnos nekem most más hirtelen nem jut eszembe, de majd írok ha beugrik valami!
-
Boxi88
őstag
válasz
netmesterke #18318 üzenetére
NE nyomd meg a silent gombot!!!
Amúgy, nem poros a proci hűtő illetve ventilátor? Rendesen be van pasztázva alatta? Csak mert a 98 C valóban sok! Esetleg nem csak a program hibázik amelyikkel méred? Próbáltad más progival?
-
válasz
netmesterke #17698 üzenetére
-
g.gergo
senior tag
válasz
netmesterke #16050 üzenetére
Nem lesz gyorsabb, hidd el. A Dell-be nekem 2GB volt, vettem bele még 2GB-t, és nem lett érezhetően jobb. De ha nagyon akarsz, akkor én eladom neked.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
netmesterke #16048 üzenetére
Igen, de ha a jövőben átváltasz 64bit-re akkor macerásabb eladni az 1gb-os modulodat, és venni egy 2eset bele
Ha nem lassú a géped akkor ne költsél rá
Sokkal nem lesz jobb tőle
2gb-al is jól megy a win7
-
Csabee.
nagyúr
válasz
netmesterke #16046 üzenetére
512est meg ne vegyél bele! Nem éri meg! Én anno vettem 6000ért a 2GB-os modult! Nézz szét ph-n itt is árulnak!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
netmesterke #16041 üzenetére
Vegyél mellé még egy 2Gb-os memóriát! És akkor valamivel jobb lesz! Gyorsulás annyiban nyilvánul meg hogy egyszerre több alkalmazást tudsz futtatni és azok gyorsabban fognak reagálni! 4gb-ból 32biten kb 3,3Gb-ot fogsz látni, de 64bit-es kezeli a 4gb- memóriát is!
Ha veszel bele akkor 2gb-osat vegyél, kisebbet nem érdemes, ár különbség sem akkora, leggazdaságosabb a 2Gb-os modul!
-
mazsó
aktív tag
válasz
netmesterke #13975 üzenetére
A vinyo 30-35 fok, a proci 50 körül mozog, de a 2.mag mindig 1-2 fokal melegebb érdekes.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
netmesterke #13968 üzenetére
de a notebookok azért vannak kitalálva hogy bírják am eleget és a hőt... nem adják ki úgy hogy leégjen.. én ezért sem veszek alá notihűtőt.. eleget költöttem a notira.. és egy 200.000ft-os notira ne kelljen már külön hűtésre költenem..
-
brutaka
tag
válasz
netmesterke #13968 üzenetére
20-30 fok, noteszgépek esetén, szerintem ha valaki nem a fagyasztóban használja, nemhiszem hogy lehetséges
-
Csabee.
nagyúr
válasz
netmesterke #13958 üzenetére
8000ft-ot képes voltál kifizetni? hm..
köszönöm az infot! megerősítettél abban hogy nem kell nekem ilyen kütyü!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
netmesterke #13954 üzenetére
nekem az amit én linkeltem az jobban tetszik!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
netmesterke #13930 üzenetére
attól is függ hogy milyen meleg egy notebook hogy milyen erős a VGA-ja...
jó hát ez a hűtőpad is 1x.000 ft-os kategória.. ami azért nem egy olcsóság...
-
brutaka
tag
válasz
netmesterke #13930 üzenetére
Most alapjáraton hogy csak netezek és MSNezek így 55 fok meg 54 et ír ki az NHC, az előbb ment egy játék, meg MSN eztem meg ide írtam, akkor mérte a 80-valamennyi fokot
-
brutaka
tag
válasz
netmesterke #13927 üzenetére
Nekem ilyenem van: [link]
Nekem eddig bevált! -
brutaka
tag
válasz
netmesterke #13927 üzenetére
nekem jelenleg a CPU-m 83 fokos
a HDD szerintem 60 fokig tartja a teljesítményt, és attól függ, milyen hűtőt veszel hozzá! Ha olyaat amiben 12cm-es hűtő van akkor az az egész berendezést hűti és az alját is
De az is jó amiben 2 darab 8cm es van
A lényeg hogy mozogjon rendesen a levegő! Többnyire alulról szedik a hőt a noteszek, ezért fontos, hogy alul mindig hideg közeg legyen!
-
brutaka
tag
válasz
netmesterke #13920 üzenetére
érdemes hűteni a noteszeket, mivel kisebbek, kompaktabbak, zsúfoltabbak mint a nagytestvérek, így kevesebb hely jut a hűtésre. én mindenképpen ajánlanék alá valamit! hűtőpárnát ha alulhűtésses a notid, ne vegyél, inkább aktívhűtőset, ajánlatos olyat venni amiben van USB hub is!
-
mazsó
aktív tag
válasz
netmesterke #13920 üzenetére
Van több fajta hűtőpad, egész gép alját hűti. Itt a fórumon van is ilyen topic az előbb is láttam. Ott van több típus is felsorolva árakkal.
-
mazsó
aktív tag
válasz
netmesterke #13918 üzenetére
Próbáld meg a hdd sentinelt, hátha, az még a vinyód állapotát is kiírja.
-
mazsó
aktív tag
válasz
netmesterke #13914 üzenetére
Különben melyik progival mérted? Mert az se mindegy!
-
mazsó
aktív tag
válasz
netmesterke #13914 üzenetére
Ez tényleg kicsit sok. Nem szeretnék rossz hírt közölni, de lehet a mechanika kezd tönkremenni azért melegszik jobban. 40-40Fok körül lehetne normál állapotban, ha telepítessz valami nagyobb dolgot akkor felmehet 50-max55-ig is.
A lábak alá tegyél valamit hogy magasabban legyen, vagy vegyél tényleg hűtőpadot.
Sok sikert!! -
válasz
netmesterke #12168 üzenetére
Keresd meg a hotkey driver-t hozzá, amit launch manager-nek csúfolnak. Az rendeli majd hozzá az SM-Bus funkciókat a gombokhoz.
-
válasz
netmesterke #11867 üzenetére
Nabasszameg!
Bocs, hogy ezt mondom, de ha a becsületes megtaláló nem adja le, akkor MISSION IMPOSSIBLE... És mivel kurvaországban lakunk erre nagyon kicsi a sansz. -
válasz
netmesterke #10875 üzenetére
az nem feltétlenül vírus! maga a funkció jelentése; link
tehát talált valamit a kereső, ami nem ismert/definiált "vírus" (a vírus fogalmába rengeteg dolgot belekevernek, ami amúgy teljesen más, de ez most mellékes) ugyan, de a viselkedése alapján feltételezhető, hogy valamilyen kártékony állományról van szó! -
iknight
senior tag
válasz
netmesterke #10625 üzenetére
Én FSC-t nem vennék, pár ismerősömnek volt, egyiknek sme birta hiba nélkül még 1 évig sem. Sőt egyik rokonomnak egy 400 ezres FSC lifebookja van, mint céges laptop, és 8 hónaposan kifingott
-
(Darkwood)
őstag
válasz
netmesterke #10227 üzenetére
Én azért csak megpróbálnám azt az XP-t! Hidd el nem sokkal szarabb, mint a ciszta és lehet, hogy normálisan is fog menni a géped!
-
Fr33zeye
tag
válasz
netmesterke #10223 üzenetére
Utána sem kell nézzek. cochy megoldotta nekem
-
cochy
tag
válasz
A garancia a hardverre szól. Senkinek semmi köze nicns a boltban ahhoz, hogy neked kiscica vagy kismacska van a gépedre telepitve.. Ha tényleg hardveres a probléma, akkor meg kell gariba csinálniuk!
Legfeljebb leGHOST-olod az egészet, elrakod az image fájlt, és leformázod a winyót. Majd ugy viszed vissza.. -
Fr33zeye
tag
válasz
Na ez most jó kérdés. Majd utána nézek. De ha el is veszti, említetted, h még nincs is rajta szinte semmi, annyira friss. Lemented a Fontosabb cuccokat, vissza rá az oprendszer, amivel vetted és ez a probléma ki van csukva. Ezzel viszont azt is meg tudod nézni, h nem-e vírus a ludas, ahogy azt cochy említette az előbb.
-
cochy
tag
válasz
netmesterke #10219 üzenetére
Ha felmegy rá, én kipróbálnék egy XP-t.
Az hogy van -e neki elég ram, azt a feladatkezelőben megtudod nézni.
Az nem lehet, hogy összeszedtetek valami virust? -
Fr33zeye
tag
válasz
netmesterke #10219 üzenetére
Hi!
Nekem volt 1 ACER Travelmate-m, az produkált ilyeneket végnapjaiban, abban az alaplap halt meg. Azért a garis szervízt vedd igénybe.
-
Ginew
aktív tag
válasz
netmesterke #9883 üzenetére
ja, mert byteban adják meg s azt 1000rel váltják nem 1024gyel.. megkapod a 160at ha 149,05x1024x1024x1024 persze ez byte lesz
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
netmesterke #9719 üzenetére
Köszi, találtam,de azért segythetsz te is egy linkkel
XP-hez nincs senkinek, hackelt sem?
-
válasz
netmesterke #9449 üzenetére
Szerintem is jól jársz a FuSi-val
Ritka,hogy a Pavilion rossz legyen nálunk alig járt pár darab.
De ha szar cseréltesd ki -
válasz
netmesterke #9442 üzenetére
Hát valóban sok az 50-60 fok,de ha ez fokozott terhelésnél van csak akkor lehetséges,de ha alapból akkor az nemigazán jó.
Ha bármilyen gondod van nyugodtan keress meg Hp mellett Lenovo és Clevo márkaszervíz is vagyunk.
Ha a FuSi géped már nem garos szívesen megjavítjuk,de ha garos akkor még nem.Januártól leszünk FuSi szervíz is.
Mi nem szoktunk szar munkát végezni,nálunk az ügyfél az első.
Sajna nem mindenki ilyen -
válasz
netmesterke #9406 üzenetére
Hello
Én a Hp szervízben dolgozom és biztosan állítom,hogy nem kell pasztázni a procit nem attól melegszik.Gyárilag a hűtőborda processzor felöli részén egy feketeszinü bevonat van,ez teszi a dolgát.
Inkább hozd be a szervízbe a gépet megnézzük(szerinten a ventillátorral lehet gond).Hidd el ha szétszeded sokat nem érsz el vele(nem nehéz szétszedni de azért óvatosan elöször) és biztos észreveszik a szervízben és ugrik a garancia
Ha kerülöd a szervízeket az legyen a te bajod nem kell álltalánosítani ha egy szervíz szar a többi lehet,hogy nem.
Szerinten nem éri meg a garanciát kockáztatni,főleg egy Pavilion gépnél -
válasz
netmesterke #9423 üzenetére
amikor belassul a rendszer és megnő a proci hőmérséklete, olyankor nem hajtja valami - akár a háttérben - a rendszert? a feladatkezelőt érdemes lenne ilyenkor megnézni, hogy mi és mennyire tekeri esetlegesen a procit! mert lehet, hogy attól lassul be minden, mert valami nagyon leterheli a procit - és természetesen ezzel együtt melegszik is a proci -, de a lassulás alapvetően nem a melegedéstől van, hanem a leterheltségtől...
lévén vista oprendszerről szó, mondjuk ezt ne rögtön bekapcsolás után nézd meg a feladatkezelőben, hanem amikor már minden beállt normálisra - ez lehet akár 10 - 15 perc, vagy akár több is az indulástól számítva! -
atee
őstag
válasz
netmesterke #9420 üzenetére
vistához sajnos nem tudok hozzá szólni.
Az viszont simán lehet, hogy a sok szar progi közül valamelyik fogja a gépet!
Szedegesd le őket egyesével szerintem. -
atee
őstag
válasz
netmesterke #9418 üzenetére
Nem biztos, hogy észre veszik. Viszont az sem, hogy meg tudod javítani!
És ha mégis csinálsz valamit véletlenül akkor ugrott a gari. Megéri?
Mitől lassú azt így nehéz megmondani. Lehet, hogy van fenn valami progi ami megfogja!? -
atee
őstag
válasz
netmesterke #9416 üzenetére
Inkább gari!
Azért mert szidnak valamit nem biztos, hogy rossz is. Lehet csak több van belőle az olcsósága miatt és arányaiban ugyan annyi meghibásodása van mint a többinek.
Na meg leginkább a 100 ezres tescos gépek azok amiket nem azért csináltak, hogy használatban legyenek -
atee
őstag
válasz
netmesterke #9413 üzenetére
Értem. Biztos csak kifogtál egy hibásat. A HP elvileg nem rossz választás!
-
atee
őstag
válasz
netmesterke #9410 üzenetére
Látod ezért kellett volna a Lenovok között is szétnézni
-
ABE
őstag
válasz
netmesterke #9410 üzenetére
Passzolom a kérdést...
De ha ugyanolyan pasztát használsz, mint ami gyárilag van, és ugyanannyira kened be, akkor nem hiszem. Bár nem hiszem, hogy ezen bukik le egy házilag javított gép. Egy komplett szétszedés egyébként szinte biztos, hogy garanciavesztő; általában memória, HDD vagy billentyűzet csere az, ami nem veszélyezteti a garit. Nem tudom, hogy a te gépeden hol van a proci, mennyire hozzáférhető. Ha van neki külön "szerelőnyílás", akkor kisebb a kockázat, ha viszont le kell bontani a gépet, az már keményebb dió.
-
ABE
őstag
válasz
netmesterke #9408 üzenetére
Végülis mindegy, hogy milyen pasztát raksz fel, mindegyik ellátja a dolgát. Ha olyan ügyesnek érzed magad, hogy nyomtalanul szét tudod kapni a gépet, hát kockáztass. De előtte egy telefont azért megérne a dolog, hátha gyorsan tudják vállalni a gépet. Ha budapesti vagy, akkor javaslom ezt a helyet.
-
ABE
őstag
válasz
netmesterke #9406 üzenetére
Ha új a gép, akkor nem ajánlom az otthoni szétszedését, mert könnyen ugorhat a garancia. A 60-80 fok nagyobb terhelésnél szerintem még belefér, de ha ennyire elégedetlen vagy a hőfokkal, akkor inkább vidd szervizbe. Nem olyan nehéz szétszedni egy notebookot, de ha figyelmetlen vagy, akkor könnyen eltörhetsz valami műanyag elemet, amit nem olcsó pótolni.
-
Tim82
félisten
válasz
netmesterke #9362 üzenetére
Sajna, AMD mobilprocikkal nincs tapasztalatom. Esetleg Oliverda fórumtársnak...
Nálam laptopban Intel (Pentium M), asztaliban AMD (s939 X2).
-
Tim82
félisten
válasz
netmesterke #9359 üzenetére
Szerintem a SpeedStep az Intel procik jellemzője. Nem tudom, hogy AMD mobilprocesszoroknál mi a megfelelője, AMD desktop-oknál Cool'n'Quiet.
-
Tim82
félisten
válasz
netmesterke #9264 üzenetére
Onnantól, hogy az új Pavilion modellekre végre vállal Mo.-n is garanciát a HP, nyilván javul a megítélésük.
-
SG3rg0
őstag
válasz
netmesterke #9258 üzenetére
Nem rosszak ezek a HP pavilonok!
-
válasz
netmesterke #9258 üzenetére
Mi áruljuk,mit szeretnél tudni róla?
-
golyani
őstag
válasz
netmesterke #9114 üzenetére
van amelyikben igen de az inkább DTR...
-
golyani
őstag
válasz
netmesterke #9112 üzenetére
hát nekem a HP Pavilion-om kapott 5 egészest azt is a DDR2-es 9600GT miatt Aero felületen. a vinyóm egy WD3200BEVT és ez kapott 5,3-at. ugyanennyit kapott játékra is a VGA illetve a proci, a ramom meg 5,9-et.
a hőmérő meg most everestben állandó ventivel mutat 35/35 fokot, de ha elkezd nőni a hőmérséklet az egyik sokkal nagyobb mértékben növekszik mint a másik. na mind1, nem probléma megnyugodtam
-
duduati
aktív tag
válasz
netmesterke #7269 üzenetére
Az én asusom is így van az aksival, de ismerős fuji-ja az nyírja folymatosan. Szerintem gép válogatja ez a dolgot.
Üdv -
AMD Power
titán
válasz
netmesterke #6935 üzenetére
Remélem nem sokáig..... Puma.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
netmesterke #6576 üzenetére
MSDNAA-ban is csak Business van
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
netmesterke #6576 üzenetére
Tényleg, és még otthoni felhasználóknak is.
Microsoft Windows Vista Business frissítés (otthoni felhasználók)
Mondjuk ezt a "frissítés" dolgot nem értem csak. -
LALA_kiraly
őstag
válasz
netmesterke #6574 üzenetére
Szerintem campusban nincs Business, csak vmelyik home. Annak meg hiába próbálod a kódját.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
netmesterke #6567 üzenetére
Campus-os cd-keyt nem valószínű, hogy elfogadná akár Business, akár nem.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
netmesterke #6565 üzenetére
Ha nem Business akkor 100%, hogy nem, ha pedig Business akkor elvileg igen,de gyakorlatilag nem hinném.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
netmesterke #6561 üzenetére
Business-hez való kód, csak Business-el működik, de azok közűl is csak 100%-osan azzal a telepítőlemezzel amihez adták. Lehet másik forrásból származó Business telepítőlemez is elfogadja azt a kódot, de az nem 100%.
-
udi
őstag
válasz
netmesterke #6548 üzenetére
Itt is azt irja hogy az én rendszeremre nem telepithető a frissités
-
CocooN-z
őstag
válasz
netmesterke #6537 üzenetére
Már Megoldottam, valszeg valami tipus bios van rajta, és a prockó nem tudja azt h dinamikusan állítgassa az órajelét, ezt akartam belőni, perf. mode ot meg dis. re raktam és nem akart elindulni, csak blanc screen, venti pörgéssel. De elem ki, bekapcs, 30 perc szünet után, és perfekt.
-
udi
őstag
válasz
netmesterke #6539 üzenetére
-
ABE
őstag
válasz
netmesterke #6441 üzenetére
T2330 Supported Features pont alatt található: Intel® EM64T
A magyarázó szöveg:
"Intel® EM64T requires a computer system with a processor, chipset, BIOS, operating system, device drivers and applications enabled for Intel EM64T. Processor will not operate (including 32-bit operation) without an Intel EM64T-enabled BIOS."
Gyorsan lefordítva: Az Intel® EM64T olyan processzorral, chipsettel, BIOS-szal, operációs rendszerrel, driverekkel és alkalmazásokkal felszerelt gépet igényel, mely támogatja az Intel EM64T-t. A processzor nem fog működni (beleértve a 32 bites működést) Intel EM64T-t támogató BIOS nélkül.
Az linkelt oldalon pedig van még egy hivatkozás, ami az Intel® EM64T-t taglalja: [link]
"Intel® 64 architecture delivers 64-bit computing on server, workstation, desktop and mobile platforms when combined with supporting software.¹ Intel 64 architecture improves performance by allowing systems to address more than 4 gigabytes (GB) of both virtual and physical memory.
Intel 64 provides support for:
64-bit flat virtual address space
64-bit pointers
64-bit wide general purpose registers
64-bit integer support
Up to one terabyte (TB) of platform address space"Én ezek alapján úgy értelmeztem, hogy 64 bites. Ha valakinek más infója van erről, akkor elnézést a tévedésért.
-
attrax
aktív tag
válasz
netmesterke #6386 üzenetére
Én nem értem. Nálam a Nod fut vagy 2 éve és még soha nem jött át rajta semmi.Naponta többször frissít és a háttérben elvan csendben.Pedig állandó netkapcs van.
-
ABE
őstag
válasz
netmesterke #6386 üzenetére
Szerintem hatékony, nem teljesítményzabáló megoldás az Avast, és nem mellesleg ingyenes. Eddig nem engedett át semmit, én ezt használom NOD32 helyett egy jó ideje.
-
Daemon09
őstag
válasz
netmesterke #6357 üzenetére
Most nem erre gondoltam. Akkor máshogy kérdezem. Milyen notit érdemes venni 200k-ig?
Sok rosszat hallottam az acerről. Mi a hibájuk, amiért szidják őket? -
Rick4
félisten
válasz
netmesterke #6339 üzenetére
gyóvanna, akkor nem volt divat 2 giga memót rakni a gépbe, ki se derült, hogy mennyi a max...
nekem úgy rémléett, hogy az XP 3 gigát kezel, és ez elég régóta íyg van, nem gondoltam volna, hogy a relatíve korszerű chipsetek sem tudnak többel elbánni...
-
Rick4
félisten
válasz
netmesterke #6333 üzenetére
Lehet hogy a géped nem kezel 2 GB-nál többet...ez azért csúnya lenne, még a P2- P3-as időszakban volt ilyen..
-
Piton
tag
válasz
netmesterke #6316 üzenetére
Rendszertulajdonsagoknal engedelyezni kell, h felhasznalok tavolrol is kapcoslodhassanak... Aztan tavoli asztal klienssel kapcsolodsz a gephez (ip cim vagy gep neve) ott meg loginolsz.
-
sulep
senior tag
válasz
netmesterke #6322 üzenetére
HP oldalon ezt írják:
Grafikus alrendszer neve
Intel® Graphics Media Accelerator 950
Grafikus alrendszer: videokártya-memória
Maximum 224 MB megosztott rendszermemóriaDe a gépen megnéztem ott meg:
Physical Memory:2039MB
Minimum Graphics Memory 8Mb
Maximum Graphics Memory 128MB
Graphics Memory in use: 10MB -
Piton
tag
válasz
netmesterke #6314 üzenetére
Tavoli asztal eleres siman jo erre a feladatra...
-
mezis
félisten
válasz
netmesterke #6238 üzenetére
A paszta kizárólag a hűtendő felület és hűtőfelület közös érintkezési felületére kell. Ott is csak azért, mert jobb a hőátadás ha a mikrogödröcskékben paszta van levegő helyett. Vagyis olyan vékonyan, amilyenen csak lehet. Minden más helyen csak rontja a hőelvezetést.
(Én úgy szoktam, hogy ujjammal vékonyan szétkenem a a proc. magon -tranzisztoron- és miután rászorítottam a hűtőbordát, még óvatosan jobbra-balra "tekergetem" egy kicsit, hogy a fölösleges paszta kinyomódjon a felületek közül.)Azon a réz hűtőn mindössze egy helyen van egy kb 1 ft-os méretben. Lehet abból baj ha olyan helyre rakok, (és sokat) ahová nem kellene?
-
Levi123
senior tag
válasz
netmesterke #6243 üzenetére
Köszi már megoldottam, csak már rég kellett újratenni a gépem ezért nem emlékeztem rá..
-
spyduck
nagyúr
válasz
netmesterke #6229 üzenetére
pénteken otthon leszek és megnézem az antiglare kijelző mennyit eszik!
-
spyduck
nagyúr
válasz
netmesterke #6185 üzenetére
Sok tényező befolyásolja az akkumlátor élettartalmát:
-kijelzője antiglare vagy fényes (fényes többet eszik!)
-írtad, h 4400mah-s az akksi, az sem mind1, h hány W-os!
-kijlező fényereje
-VGA teljesítménye (CCC-ben tudod beállítani)
-minnél több ram van benne az is többet eszik, bár az sztem annyira nem mérvadó -
netmesterke
aktív tag
válasz
netmesterke #6185 üzenetére
(#6185) Erre valaki?
-
válasz
netmesterke #5987 üzenetére
Ja, biztosan T7700 egy Geforce 8600 GT-vel
Komolyra fordítva a szót; nagyon függ a hardvertől, a chipset-től, meg millió dologtól.
Nekem is 4400-as akku van a kicsit 14" HP-mba és az is csak 2 órát megy.
De feleségem Toshibája az 1800-asról, meg majdnem ugyanennyit.... -
Boxer001
veterán
válasz
netmesterke #5848 üzenetére
Akkor megnyugtattál.
Ram témára:
Nekem 1 gb Kingmax 533-as van a gépben, lesz még hozzá egy Adata 1 gigás, szintén 533-as modul. Legfeljebb ha gondom lesz velük, eladom valamelyiket, de nem hiszem, menni fognak azok szépen... -
válasz
netmesterke #5824 üzenetére
Igazad van, de 400-as FSB-ben nem volt 2 GHz-nél nagyobb (740-es)
Sajna én is keresem még a venti tuningoló programot. -
netmesterke
aktív tag
válasz
netmesterke #5824 üzenetére
Illetve volt M780 is, az volt 2,26 GHz....csak közben kicsúsztam a modból
-
válasz
netmesterke #5275 üzenetére
Igen, csupán arra érdemes ügyelni, hogy nem érdemes egy 12"-oshoz egy 17"-es padot venni és fordítva. A legjobbak a Zalman NC1000-es és NC2000-es de rohadt drágák. 10 és 12 ezer Forintok. Ami a lényeg, hogy sok venti legyen rajta, mert akkor hűt jól.
Nekem pad nélkül a GPU:50-60 fok, a CPU:40-50 fok hűtőpaddal mindkettő 10 fokkal hidegebb, és a gép ventje is sokkal kevesebbet megy! Ilyenem van, itt látszik is, hogy mennyit számít: -
válasz
netmesterke #5275 üzenetére
mint az élet bizonyos egyéb területein, a méret a lényeg
: azaz a hűtő semmiképpse kisebb notikhoz való legyen
az í problémához: normál magyar kiosztásban AltGR+j, AltGR+i=Í
én is ííígy használom
A 0 viszont annál idegesítőbb lenne
, szerencsére nálam van
-
válasz
netmesterke #5241 üzenetére
A 915-ös chipset-be integrált vga-val megy az aero. Nekem ment. Hekkelés nélkül.
A Core Celeron-ra értettem az 1 MB cache-t.
A Dothanokban 2 MB van ! Szeretjük is őket, jók kis procik! -
válasz
netmesterke #5236 üzenetére
Neeeem.... A GMA 900-as bőven elég az Aero-hoz! Még a 852-es is megy, csak hekkelni kell a Vistát hozzá. A 852-esen, 800x600-ban simán megy a Half-Life2 egy 1.6-os Dothannal, akkor a fos Aero miért ne menne?
-
@lbert
tag
válasz
netmesterke #5222 üzenetére
Egész nyugodtan tegyél rá monitort. Nincs mitől tartani!
Nagyon régi -talán egy idős a notikkal - a dolog, hogy VGA csatlakozót építenek be. Bizonyos gépekben s-video kimenet is van.
VGA tulajdonságokban be tudod állítani a monitor v asztal megosztást. Így szimultán egy gépen két monitor, két külön dolgot tud megjeleníteni. Annyi az egész, csak át húzod a video playert a csatlakoztatott monitorra úgy, mintha az elsődleges monitoron (noti kijelzőjén) helyeznéd át, csak itt tovább húzod, és egyszercsak felbukkan a másik monitoron.
Ott full screen és már mehet is a mozi, Te meg netezgethetsz nyugisan. -
válasz
netmesterke #5049 üzenetére
A legegyszerűbb akkor egyforintos az USB portba
-
válasz
netmesterke #4993 üzenetére
Sajna igen, és nem tudom mit csinál az árammal, mert ellenben nem nagyon melegszik. Pedig kellene a fizika szerint
Egy olyan 10 négyzet centiméteres fémlemez elég a hűtéséhez... (igaz az baromi forró tud lenni) Nekem a Toshiba A210-ben van egy ATI HD2600XT, tehát az északi hídba integrált VGA nem is kell (pedig benne van) és erre az okosok úgy gondolták, hogy nem is kell rá a borda. Képzelheted, milyen forró a mag így. Rendeltem egy olyan Toshibába való hűtőlemezt amiben nincsen diszkrét VGA és felraktam rá. Máris 25 fokkal kevesebbet mutat az Everest.
Aztán meg csodálkoznak, hogy széria hibás egy noti egy 100 forintos aluminium lemezke miatt...
Az új Intel Santa Rosa-k beszarás jól ezekben van az X3100-as. Meg kell hagyni elég combosak, a HL2 egész tűrhetően teker rajtuk! Most árulok egy 14"-os ACER-t amiben ez van és le a kalappal nagyon jó! Keveset fogyaszt, nem melegszik, de viszont fürge! -
válasz
netmesterke #4986 üzenetére
Az RS480-as ATI chipset nagyon sokat zabál! Nekem is ez a bajom....
-
válasz
netmesterke #4978 üzenetére
Nem értem mi lehet a baj. Teljes sebességgel megy a procid, ATI chipset sem ennyire hurka, ráadásul az kezeli a dual-channel-t is.
Lövésem sincsen mi lehet a baj vele... -
AMD Power
titán
válasz
netmesterke #4980 üzenetére
Itt miért nem Turion-nak írják? Athlon 64 X2 (Hawk-256)
-
válasz
netmesterke #4976 üzenetére
Mit ír ki az Everest proci sebességre? A Vista néha hazudik
Milyen chipset van az alaplapon? (Everest ezt is tudja) -
válasz
netmesterke #4972 üzenetére
Szia!
Szerintem a procid nem ment teljes sebességgel, ha XP-d van akkor spróbáld meg a SpeedSwitchXP programmal teljes sebességre húzni a procit. Ha Vista-d van akkor az energai gazdálkodás mélységeiben találsz erre opciót. Én is jártam már így. TurionX2-vel 2.3-as osztályzatot adott procira a Vista. -
válasz
netmesterke #4796 üzenetére
Én is hasonló problémával küzdök, de Toshiba A210-esem van.
-
parandroid
félisten
válasz
netmesterke #3722 üzenetére
Ha viszont M400-as proci van benne, akkor a Pentium M nem fog működni benne. Sebességben pontosan annyit, amennyit jelentene, amennyit az órajel mutat. Azt azért tartsd szem előtt, hogy a Core (2) Duo processzorok az idejük nagy részét 1GHz-es órajelen töltik, Pentium M-ek esetében ez az érték 800MHz, tehát a notebooknak általános használatnál (office, net, film, zene) nincs is szüksége gyorsabb procira.
Első körben szerintem +1GB RAM, az kb 5e pénzből megvan, aztán meglátjátok, hogy szükség van-e még valamire.
p
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Horizon Forbidden West
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Haditechnika, harcászat
- Autós topik
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest