- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Aktív témák
-
norbert29
csendes tag
válasz
Boxer001 #5221 üzenetére
Bár a probléma nagyon régi és magyar oldalon nem is találtam rá megoldást de külföldi oldalon megtaláltam a "titkot".
Ha a HP géped azt írja ki bekapcsolásnál hogy "insert smart card into reader" akkor a gép chip forrasztás hibás.
Ha nyomod a tapipad feletti részt mind2 oldalán bekapcsolásnál akkor normálisan bootol.
Csak addig kell nyomni amíg bootol,ha bejön a windows akkor el lehet engedni,működik mintha semmi nem történt volna.
Én így jártam egy nw 8240-es laptoppal.
Remélem tudtam segíteni azoknak akik így jártak mint én is. -
netmesterke
aktív tag
válasz
Boxer001 #5840 üzenetére
Nekem sokkal melegebb is szokott lennni. Ha a Vistá van és csak netezel, akkor javaslom az energiatakarékos üzemmódot. Én is abba rakom, ha nem csinálok semmi komolyabbat. Így a procim (Core Duo T2450) 37-38 fokra is lemegy, de max 45-50 fokos. Viszont kiegyensúlyozottban 55-60 általában. Anno a Dothanos procim (M735) is 55-60 fokon járt XP alatt, ha nem volt hajtva akkor sem ment le 50 fok alá.
-
Rick4
félisten
válasz
Boxer001 #5785 üzenetére
a li -ion akksis telefonoknál is teljesen felesleges...csak szokták...
az energiagazdálkodási séma csak egy dolog pl az enyében (ibm thinkpad) be lehet állítani, hogy hány %-tól hány%-ig merítse- töltse, sok másik ilyet nem tud. egyszerű a képlet. használod a notit, ha van konnektor, bedugod, és rajta van amíg használod, jellemzően hamarabb feltölti, mint kikapcsolnád. akksiról nyomatva ha merül és kiabál érte (ált 10%-ra van állítva a csúszka) akkor rádugod a töltőre, ha nincs áram, addig nyomatod míg van kraft benne. otthon használva rendszeresen töltő, akksi bent, havi 1-2 alkalommal lemeríted, ha egyéb esetből ez nem következik. sejtésem szerint ez már nem új noti, szal majdnem mindegy neki..
-
Rick4
félisten
válasz
Boxer001 #5782 üzenetére
milyen szoftveres beállítási lehetőségek vannak a noti menüjében? ott is lehet piszkálgatni. de a normál megoldás az, hogy ha használod a notit, és van konnektor, akkor dugd be, kéthetente- havonta elég egyszer lemeríteni, akkor sem kell feltétlenül tökig (az elektronika úgysem engedi) és nem kell vele sokat vacakolni, 6-8 töltés után fogja elérni a teljes kapacitását. hagyd rajta a töltőn, ha ki akarod kapcsolni és elpakolni ,akkor meg szétszeded, és elteszed. kb ennyi.
-
@lbert
tag
válasz
Boxer001 #5416 üzenetére
Na ez pontosan így van!
Feszültségre az Én aksi celláim jónak tünnek, DE a feszültség nem mérhető össze a kapacitással.
Ahhoz meg kell terhelni, mérni egy áramot rajta, és ebból megmondható, hogy jó vagy nem. Legalább is konyhailag ez a legkivitelezhetőbb. De lehet, hogy ott valamilyen teszterbe behelyezik ami kidob egy halom adatot, hogy mennyire jó mennyire nem... Igazándiból ebben nincs tapasztalatom.
Az a legbisztosabb valóban, ha elkülöníted rá a legnagyobb összeget amibe kerülhet, és legfeljebb felibe sem kerül. -
@lbert
tag
válasz
Boxer001 #5414 üzenetére
Üdv!
Az koránt sem biztos, hogy mind rossz! uganis nem szimpán + és - oldal van bekötve, mint egy autó akkunál. Ez attól sokkal komplexebb!
A közbenső csatolásokból is vesz ki feszültséget. Pl az én akku pakkom 4 cellás, és mind a négy cella ki van vezetve.
Itt látszik is, be jelöltem. 5 kivezetés van.
Ezért ha egy közbenső cella halt el, elég ahhoz hogy ez elektronika beintsen, és letiltson.
Technikai oldalába most ne menjünk bele, de lehet még attól több cella jó benne. -
válasz
Boxer001 #5360 üzenetére
Hali! Sok sikert a BIOS frissítéshez!
Ha garanciával csinálják az akku felújítást, akkor 10-15 ezer forint nem vészes, mert még egy utángyártott akku is 24.000,- alsó hangon!
Sajnos a billentyűzet, szinte minden notebooknak a leggyengébb pontja. Ezzel nincsen mit vacakolni, talán nézz körül hátha tudnak bontottat a Notebook Doktor-ban (a volt cégem, hivatkozz majd rám, ha felhívod őket) -
-
válasz
Boxer001 #5240 üzenetére
Én először mindig szoftverhibát keresek, azt ingyen megoldja az ember...
Valszleg tényleg a bios lesz. frissítés nemigen oldja+ a problémát, bele kell mászni, és a problémás beállításokat törölni/átírni. utána jöhet az update. (különösen veszélyes az update instabil bios esetén, még a végén félbeszakítaná vmi bug folytán a frissítést és végleg kihalna
)
-
válasz
Boxer001 #5226 üzenetére
Szia!
Aktiválva van a SmartCard protection, és valaki "félig" vette ki a BIOS-ból. Ilyesmi akkor szokott elődfordulni, mikor a cégek leselejtezik a gépeiket és az ottani rendszergazda trehányságból nem veszi ki a védelmet, vagy úgy veszik ki, hogy közben már a hdd-t eltávolították. Érdemes olyan emberrel aki ért a BIOS-ok lelkivilágához, kigyomláltatni a BIOS-t. Ha pesti vagy akkot tudok ilyet. Szerintem max olyan 10-esből megcsinálja.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- OLED monitor topik
- Gyúrósok ide!
- Xbox Series DevMode Emulátor
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest