- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
ravail
senior tag
Igen, ez is megoldás lehet. Azonban -szerintem- a kérdezők nem biztos, hogy boldogulnak úgy, illetve annyi információból, amit most nekem írtál. Ha godolod, csinálj egy, számukra is jól érthető és kivitelezhető leírást. Ha az általad alkalmazott eljárással elboldogulnak, akkor nem lesz szükség semmilyen más, külső program használatára.
-
dolbyman
tag
lenne még egy nagy kérésem.
betudod linkelni nekem, hogy pontosan mit rakjak fel milyen sorrendben.
van bennem egy tartás, mivel nem mindegyik programról tudom, hogy pontosan micsida.ha esetleg ide macerás, akkor a dolbyman@c2.hu címen is látom.
természetesen, ha ez nagyobb kérés, mint ami belefér, akkor elnézésedet kérem.
-
dolbyman
tag
Akkor ezt csúnyán benéztem.
A kisfiam egyetlen kikötése az volt, hogy menjen rajta a minecraft. Jó sok videot megnéztünk ahol ezzel a laptoppal bőszen játszották a fenti játékot, a miénk meg szaggat ezen a ránézésre egyszerű játékon.
hej, ha értenék hozzá
minecraft kompatibilis laptopra cserélem.......
köszönöm, mindenkinek. ha valaki megtudja csinálni, ezt a problémát, legyen kedves keressen priviben.
-
Speederer
senior tag
Megrendeltem volna ebay-ről, csak előtte írtam az eladónak. hogy jó lenne ha 1 postaköltséggel meg tudnánk oldani a dolgot. Mármint, hogy a kártyát és az adaptert hozzá egy csomagba küldje. Megírtam neki azt is, hogy milyen notival használnám, erre visszaírja, hogy nem kompatibilis.
Na most akkor mivan?! Direkt olyat választottam, amin csak 2 antennának van hely, mivel a 3. antenna csatira nem tudnék mit kötni. Vagy az átalakítós dolog nem lenne az igazi? De akkor meg minek árulják? Meg az csak 1 alumínium lap.
Különösebben az sem érdekelne, ha csak 150mbps-t tudna. Ha gyárilag olyan lenne benne, akkor valszeg nem bántanám, meg akkor sem erőltetném a 300-ast ha sokkal drágább lenne. De így, hogy szinte egy árban vannak, gondoltam miért ne?!
De lehetséges, hogy egyáltalán nem fog működni? A lebeszélés okát megkérdeztem tőle is, kiváncsi vagyok mit fog írni. -
VMatteo
őstag
azt tudom persze, 4 giga gyári+2giga utólagos!
De ha letesztelem CD-ről, akkor se vagyunk beljebb, hiszen a gép nagyon nehezen akar elindulni. Most ha kivenném az utólagost, kínoznám egész nap, aztán ha fos, viszem aToshiba képviseletbe Egerbe. Azt az egy csavart kiszedem, a műanyag fedelet eltávolítom, de honnan fogom látni melyik a 2giga? rá lesz írva? -
VMatteo
őstag
igen, mindig USB-ről tesztelem a memtest-el. Csak azt nem értem hogy amikor hazahoztam, akkor minden tök jó volt, most megint rossz. Továbbá azt se tudom melyik a gyári meg melyik az utólagos memória.
Megvan, az utólagos
Memória modul tulajdonságai
Modul neve Samsung M471B5773DH0-CK0
Sorozatszám 00732587h (2267378432)
Gyártás ideje 7. hét / 2012
Modul mérete 2 GB (1 rank, 8 banks)
Modul típusa SO-DIMM
Memória típusa DDR3 SDRAM
Memória sebessége DDR3-1600 (800 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége 1.5 V
Hibafelismerési módszer Nincs
DRAM gyártó SamsungMemória időzítések
@ 761 MHz 10-10-10-27 (CL-RCD-RP-RAS) / 37-122-5-12-6-6 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 685 MHz 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-110-5-11-6-6 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 609 MHz 8-8-8-22 (CL-RCD-RP-RAS) / 30-98-4-10-5-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 533 MHz 7-7-7-19 (CL-RCD-RP-RAS) / 26-86-4-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 457 MHz 6-6-6-16 (CL-RCD-RP-RAS) / 22-74-3-7-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 380 MHz 5-5-5-14 (CL-RCD-RP-RAS) / 19-61-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Memória modul jellemzői
Auto Self Refresh Nincs támogatva
Extended Temperature Range Támogatva
Extended Temperature Refresh Rate Nincs támogatva
On-Die Thermal Sensor Readout Nincs támogatvaMemória modul gyártó
Cégnév Samsung
Termék információ http://www.samsung.com/global/business/semiconductora gyári:
Mező Érték
Memória modul tulajdonságai
Modul neve Samsung M471B5273DH0-CK0
Sorozatszám 9294A4F0h (4037317778)
Gyártás ideje 46. hét / 2011
Modul mérete 4 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa SO-DIMM
Memória típusa DDR3 SDRAM
Memória sebessége DDR3-1600 (800 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége 1.5 V
Hibafelismerési módszer Nincs
DRAM gyártó SamsungMemória időzítések
@ 761 MHz 10-10-10-27 (CL-RCD-RP-RAS) / 37-122-5-12-6-6 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 685 MHz 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-110-5-11-6-6 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 609 MHz 8-8-8-22 (CL-RCD-RP-RAS) / 30-98-4-10-5-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 533 MHz 7-7-7-19 (CL-RCD-RP-RAS) / 26-86-4-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 457 MHz 6-6-6-16 (CL-RCD-RP-RAS) / 22-74-3-7-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 380 MHz 5-5-5-14 (CL-RCD-RP-RAS) / 19-61-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Memória modul jellemzői
Auto Self Refresh Nincs támogatva
Extended Temperature Range Támogatva
Extended Temperature Refresh Rate Nincs támogatva
On-Die Thermal Sensor Readout Nincs támogatvaMemória modul gyártó
Cégnév Samsung
Termék információ http://www.samsung.com/global/business/semiconductor -
Arkennys
addikt
Jólvan, ezeket elhiszem. Pár év múlva én is váltok
Mondjuk ha lesz egy másik laptop, azon már valszeg ez lesz. Akkor majd meglátom, milyen is. De az még bizonytalan, mikor. Addig még megbarátkozom a gondolattal előre is. Én bírom az xp-t, sokan fikázzák, de már jópár éve kb gond nélkül szolgál, és megszerettem.
-
Arkennys
addikt
Nem tudom, ez mennyire működőképes dolog. Igazából miért legyek annyira ráizgulva a 7 re, ha problémázás nélkül jók a programok xp-n?
(bár ez egy jó pont, hogy a lehetőség benne van a win7 ben erre. Ezt eddig nem tudtam, kicsit nőtt a respektusa is a szememben
)
Nem lennék előrébb szerintem ha 7 lenne fent és váltogatgassak, ha bármit futtatni akarok. Hobbizni a géppel majd az lesz fent.
-
Davs
tag
Igen, a tolto melletti led nem vilagit (se az amugy egyetlen piros led a thinkpad logoban
)..Persze, kb ismerem a protokollt ilyenkor
csak ugy erdeklodeskeppen / lelkiekben felkeszules miatt kerdeztem..Apropo, ha gariztatok egy notit, amihez volt OEM win, akkor baj lehet, ha elotte wipeoltam az egesz vinyot egy masik notiban, szoval most teljesen ures? (ceges gep, szal lehet mondani, hogy szemelyes adatok vedelme stb..). Mondjuk ha jol remlik valahol olvastam, hogy software-re nem ervenyes a jotallas..
-
Rendben van, könyveljük el én buta vagyok, nem frissítek, adott akkor x biztonsági rés.Mondjuk kimásolom a routerem DHCP set- jét és átküldöm Neked privátban.Feladat: hozzál létre a rendszervinyómon egy .txt filet, amiben az áll hogy " Üdvözlet ". Egyszerű a dolog, mindössze egy hardveres tűzfal, egy szoftveres tűzfal, egy vírusirtó melyen át kell jutnod, valamint meg kell oldani hogy az írásvédett lemezre írjál.Menni fog
Ha igen máris kezdhetjük.
-
A vírus nyilván nem az oprendszeres frissítések telepítése miatt volt. Ő csak felhasználás-specifikus, fogalma nincs egy újratelepítésről, mindíg rám bízza.
Win98 nálam aktív - retro kedvelő vagyok.
Lehet ez egyéni hepp, de nem frissítek, ennek ellenére amit használok szépen megy.
-
-
-
Johnzy
tag
Lehet, hogy szerintem, csak mégse!
"nem minden esetben oldják meg azonos módon, valahol semmi köze a dolognak a házhoz/fedlapi burkolathoz"
Ha te arra gondolsz, hogy egy töltő védőföldje nincs kapcsolatban a töltő/laptop negatívjával, akkor azt most felejtsd! EZ ELŐÍRÁS!A kettős szigetelésű töltőknél más a rendszer, ott eleve úgy van megoldva, hogy nem kerülhet ki 50V-nál nagyobb feszültség a töltő bármelyik pontjára sem, ha törik ha szakad! Ott az egész gépezet úgy van megalkotva, hogy eleget tegyen a kettős szigetelésű rendszer előírásainak!
Ha másra gondoltál fejben csak nem értelek, akkor bocsi, de fejtsd ki hosszabban!
Notihiba ismét kizárva, hiszen az akksi, ami 12,5V, de maximum 14V-os, az nem csipi (nincs hosszú i-m) meg saját magában!!! Ha a kettős szigetelésű töltő juttat ki feszt bárhova (>50V~) akkor az életveszélyes és nem tesz eleget az előírásoknak így kuka!
Ismét nem lehet notihiba, hiszen nincs semmi ami az akkuban lévő feszültségből akkorát csinálna ami veszélyes lehet az emberi életre nézve. Bár ott az LCD inverter, de az más tészta, azt úgy oldják meg, hogy visszafelé még csak véletlenül se jöjjön delej! -
Johnzy
tag
"a noti hibája"
Ez úgy baromság ahogy van!
De az a röhej, hogy saját magadnak meg is magyaráztad a dolgot! Amennyiben földelt aljzatba van a töltő, úgy a védőföldre kijuttatott feszültség egyből levezetődik a föld felé, ergo egyenpotenciálra kerül a földel és mivel azon állsz, nincs mi megrázzon! Amennyiben földelésmentes dugaljba dugja be és "szivárog" a töltő a védőföld érintkezői felé (legyen mondjuk a nullához képest csak 50-100V), úgy ez a feszültség nem képes levezetődni a föld felé, ergó ott fog ülni. Mivel a töltő védőföldelése megegyezik az egyenáramú kör negatív pólusával (asztali gép tápoknál szétszerelés alkalmával bárki MEGBIZONYOSODHAT ERRŐL!), ami egyébként magának a notinak a negatívja és egyben a gépház is, így a töltő védőföldje egyenpotenciálon van a noti fémházával. Namost amennyiben a töltő feszültséget juttat ki a védőföldre és az nincs levezetve (MIVEL VÉDŐFÖLD NÉLKÜLI ALJZATBA DUGTA), így ez a feszültség átkerül a noti burkolatára, ergó megcsiklandozza a mancsodat.
Csak megjegyzésként; bizonyos elektromos berendezések, pl a notitöltő, teljesen "össze" vannak földelve, ergó a kimenet egyenáramú test, a gépház és a gépházon belüli test egy és ugyanazon potenciál. Ennek oka; ha meghibásodna a töltő és feszültséget juttatna a géptestre, akkor azonnal leföldelje (földpotenciálra hozza) avagy zárlatos táp esetén rövidzár következzen be és a kismegszakító azonnal leoldjon! Ez baromi jó dolog, okos találmány a TN-S rendszer, csakhogy a működőképességének az a feltétele, hogy a földeléses röfi földeléses lukba legyen bedugva és a rendszer földelése "igazi" védőföld, azaz szabványos legyen, ne pedig a házban kiépített különálló kör ami mindent összekapcsol, de egyébként valójában nem földel le! -
Vasinger!
nagyúr
A processzoros link eléggé érdekes amit linkeltél, mert pl egy Q6600-at erősebbnek mutat mint egy Phenom II x4-et....
Merevlemezre arra gondoltam, hogy úgy az átlagban, ugye 5.4k-s van, asztaliban meg 7.2k-s. Mennyi a kettő közötti különbség?
Memóriát úgy gondoltam, hogy DDR3 1600 CL9 akár desktop akár notebook. Szóval azonos órajel és időzítés, csak az egyik mobil a másik nem.
-
eketomy
senior tag
Semmivel sem jobb, nem tud nagyobb hatókört sem plusz hálózatot befogni/látni egyszerűen csak gyakoribb, elterjedtebb a chipset ez által a gépek sem kényesek erre a chipsetre persze ez csak is a mindennapi életben lévő gyakorlat mondatja velem, nem egy gép fordult már meg a kezemben
(ez pedig az én szótáramban azt jelenti hogy jobb) u.akkor láttam már olyat hogy egy bizonyos chipsetű wifi kártya nem működött egy adott routerrel.
De sztem ne firtassuk van olyan sokszor hogy két szaktudású embernek nem egyezik a véleménye, ez olyan mint pl valaki a vlc lejátszóra esküszik valaki a bsplayerre valaki meg egy harmadikra
Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gyúrósok ide!
- Fali konzol lapos tévékhez
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- BestBuy topik
- Revolut
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Magisk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest