- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Garmin topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
sulep
senior tag
-
BluEyes
őstag
Ne legyél mán ekkora nagyonnagy guru.
Hidd el, hogy nagyon jól ismerem az Everestet. Még bőven a leánykori nevén futott (Aida) mikor elkezdtem használni.
A kérdés az volt ugyebár, hogy mivel lehet megnézni a memória adatait. Namost ehhez mi a bánatos lófaxnak kellene egy komplett rendszerdiagnosztikai alkalmazás? Hm? Minek letölteni 8 megát? Installálni, crack-et kutatni (mert ugye fizetős progi, és az adatok egy része nem látszik reg nélkül)? Erre a nyúlfarknyi feladatra nem praktikus az Everest. Ennyi, más baj nincs vele.
A jövőben ne fáradj ám azzal, hogy nekem osztod az eszet, csak majd ha kérdezek. Köszi. -
-
Hali!
Jól átgurítottam a hsz-ed... Most láttam csak meg miközben visszaolvastam. Sajna a 2410-esben nincsen MXM-aljzatnak hívott oltár, hol anyagi áldozat bemutatásával lehetne vga isteneket idézni. Tehát ebben a templomban marad a takarékos, de megbízható vallási írány Intel Extreme Graphics2 személyében, mely csak a filmézés és internetezés kultuszát fogja szolgálni. A 3D-s játékok továbbra is eretnekségnek fognak számítani, amit komoly laggolással büntet majd a gép!
-
Kbali
nagyúr
Nem sok lehetőséged van a cserére, egy mmx-es kártya olyan árban van, mint egy új, alsó kategóriás noti.
Miért is akarod cserélni?Itt a PH-n van notebook vga-s topik, ott biztos tudnak neked mondani valamit a kártya teljesítményére
-
ps_feri
csendes tag
Köszi a választ és a link berakást :-)
>Egyébbiránt ez mi a jóisten?
Hát a magyar Acer lapon a 5520G-702G32Mi még sehol nem szerepel és magyar forgalmazót sem talált a Googli, csak ezt akartam jelezni. Gondolom még elég friss modell és mi nem a legfontosabb piac vagyunk.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az említett matricázás valóban olcsó megoldás, de ha az eredeti árba belefér a magyar bill., akkor inkább várnék rá 1-2 hetet. Végül is a legjobb egy külön USB bill. szerintem, ha van rá elég hely.
Ezt csak azért javaslom, mert a jelenlegi Acer AS1652WLMi masinának az enter billentyűjét valamelyik drága gyermekem szépen letörte és ajánlottak is 15E forintért újat cserére :-(
Persze valami bontott billentyűzet is remek lenne, csak találni kell pont ilyet, mert állítólag modellen belül is vannak változatok, aminek nagyon örülök.Ezért úgy döntöttem, hogy második laptopnál el lesz felejtve a saját billentyűzet. Vasrács,
lakat :-)) Ezt ugyanis asztali gép helyett kapnák, tehát nem lenne hurcolászva. -
Hali!
A Vista elmegy szinte mindenen. Le is lehet annyira butítani, hogy egy P3 is vígan elviszi.
De ha a Vista kinézete miatt vágysz a Vistára, akkor tégy fel egy jól megbízható XP-t, majd tedd rá a Vista transormation Pack-ot. Az még jobban is néz ki mint a Vista!
Szerintem a 2410-es tuti, hogy 32bit-es! 2 GB ram meg mindenre elég! -
Overtaker
csendes tag
Nem, az ExpressCard már egy továbbfejlesztett verzió.
-
Szerintem meg ne pötsölj vele! Megmértem mert engem is izgatott, hogy mennyit fogyasz a pad és:
Hűtőpad nélkül minden max-on a Toshibám 54 percet
Hűtőpaddal minimum ventivel (a pad potis beállítása) : 51 perc
Hűtőpaddal full ventivel (a pad potis beállítása): 47 perc
A gép új, akkuja új!Tehát 7 percet vesztett a 44 Wh-ás akku ami azt jelenti, hogy a pad kb. 5W-ot fogyaszt fullon! Pedig 5V 2A van ráírva, az meg testvérek között is 10W, de gondolom az a maximum áramfelvétele lehet, mikor a ventik felpörögnek.
A termisztoros, megoldás nagyon high-tech lenne, de el sem merem képzelni, mikor valaki -aki nem tudja, hogy a pad össze van kötve a géppel- a gépet hirtelen felemeli ezzel kitépi belőle -jó esetben csak a- szondát.
-
"Volt egy ős Gericom szub notim, na az akkor volt csendes ha kikapcsoltam"
hehehe! Ez vicces, bár szomorú történet.
Sajna a hűtőpadon nincsen USB hub, csupán kettő USB aljzat van rajta, az egyiken kapja a szuflát, a másikba van tovább vezetve az adat, hogy nem veszítsen az ember portot. De akkora bazi az egész, hogy simán bele lehet barkácsolni egy USB HUB-ot! -
kisninja
őstag
Nos én nem számolom vissza a napot mikor meghal a winyom mert nem igy haláloznak el nagy átlagban.
Vannak bizonyos programok amivel nyomon lehet követni winychesterünk állapotát. HD sentinel ilyentéren nagyon jó söt ennél több nem is igazán kell.Hütés: Álatlában a notikban szériahütés van ami megfog birkozni a pentiummal is.
-
Én utálok bármit is halogatni. Inkább megcsinálom és utána héderelek, mint fordítva. Ha tudom, hogy van munkám akkor a lazítás sem esik olyean jól mint az elvégzett munka után. Ez alól kivételt képez a porszívózás! Inkább bevállalok egy homloklebeny traszplantációt egy feldühödött orrszarvún
-
Maximus az! Arany kezű ember, nagyon ért az akkukhoz, de totál rapszódikus. Valami nagyon profin megcsinál, de valamikor totál mellényúl. Valamikor egy nap alatt kész, de valamikor fél évig ül a munkán. Egy a lényeg, hogy rajta kell tartani az embernek a szemét, meg kell vele állapodni előre a pénzben, határidőben, garanciában.
Ezektől eltekintve ajánlom én is őt. -
Mivel a Tiéd megy, ezért nem a megdöglős fajta!
A kínaiak nagy ívben sz@rnak a környezetvédelemre, ezért az utángyártott kínai akkukban a cellák simán cserélhetőek "büntetlenül" nincsen bennük semmilyen számláló meg kondíció figyelő áramkör. Csupán a kommunikációs eletronika (simán gyárinak "hazudja" magát) és hőmérő, azért hogy ne legyen Hiroshima a szobából ha mégis valami gáz történne a töltéssel.
-
@lbert
tag
Kicsit vakartam a fejem a szókapcsolatok révén, de megértettem!
Lényeg a lényeg, konyhailag nem sokat tehetek akku ügyben. Akkor be kell szerezni egy "új" aksit. Jó volna döglött gépből de majd apróba feladom a hirdetést.Köszi az okosítást!
szerk:
De ökör vagyok, a saját hszemre válaszoltam KillHates hsz-sze helyett!
-
Amit HummerRC kihagyott a dologból az a környezetvédelem:
Az Lithium-Ion akkumulátorok, egy speciálisan kezelt fémből az ionizált (elektromosan és kémiai úton kezelt Lithiumot tartalmazó) szicacsból állnak. Hasonló dologból mint az elektrolit kondenzátor. Ezek a hagyományos Li-Ion akkuk egy baromi hosszú szalagból állnak ami ipari ezüstből van és közé van töltve a kapacitív anyag (ami végeredményben az áramot tárolja) az ezüst fólia egyik fele nem vezet, a másik felét bipoláris anyaggal vonják be. A bipoláris anyag juttatja el az áramot a fólián keresztűl az elektródák elötti valamilyen kemikáliához (mindent én sem tudhatok) A DELL és a SONY akkukkal az volt a baj pár éve, mikor nagy őrület volt a robbanós akkukkal kapcsolatban, hogy a szigetelő lakk réteget át tudta szúrni a szivacsos anyagban levő rosszul feldolgozott Lithium kristály és ez zárlatot okozott ami további melegedést, amitől leolvadt a lakk, amitől megint melegedett, és jött a tüzijáték. De a kérdésre, hogy miért rossz a külön-külön jó cellákkal rendelkező akkumulátor nem válaszoltam, mert a cellák felépítését akartam először bemutatni.
Tehát a fenti dolgok vannak benne az akkuban található "színes hurkákban" és ebből a lényeg a Lithium ami tudvalevő nehézfém és ha bekerül a biológiai körforgásba akkor onnét nem ürül ki; magyarán méreg! Erősen mérgezi a hidegvérüeket (gyorsan megöli őket) , de rákos elváltozást okoz a melegvérű állatoknál is.
Ezért, hogy a lithium akkuk megőrizzék a kezelt állapotukat, magyarán közömbösített Lithium maradjon a cellák anyaga, ne "csapódjon ki" az elemi Lithium, ezért az akkukba töltésszámláló elektronikát építenek egy BQ IC képében, ez egy speckó flash IC, amit nem lehet írni, mert saját magát "nullázza" kereskedelmi forgalomban nem kapható, csak az akku gyártó cégeknek szállítanak, hogy otthoni körülmények között ne tákolgassa senki sem az akkukat. Ha ez az IC lenullázta magát, magyarán a gyártó által megadott töltés-kisütés ciklust elérte az akku, akkor használhatatlanná válik az akkupakk. Ekkor a környezettudatos ügyfél leadja a forgalmazó az akkumulátort (ezért nyugaton olcsóbban is adják az akkut, csak itt a mutyiországban nem működik a dolog) és vesz egy újat. A forgalmazó visszajutattja a "rossz" akkut a gyártóhoz aki szétszereli és az elektronikán a BQ IC-t kicseréli, a cellákat meg mélymeríti-feltölti meg egyéb hókuszpókokat csinál vele és amennyiben megfelelő egy gyárilag felújított (refurbished) akkuba beépíti (de gyanítom, hogy újnak is eladják) a rossz cellákat szétszedik, vegyi eljárással a Lithiumot kinyerik és újból feldolgozzák.
Tehát a jónak látszó de gyorsan merülő akkukban valamelyik cella adta meg magát, az egyik napról a másikra "elromlott" akkukban meg a töltésszámláló "járt le"
Ha a BQ IC elveszti az akkumulátort, magyarán az elektronikát lebontják a cellákról az esetek nagy részében azonnal "kinullázza" magát, tehát működésképtelenné válik az eletronika, halottnak fogja magát "tetetni". Az akkukban a cellacserés vagy elektronika cserés dolgognál ezt úgy szokták kiküsszöbölni, hogy a csere idejéig egy táppal megtáplálják az eletronikát, hogy azt "higyje" hogy nem lett levéve.
De még millió dolog van még a noti akkujával kapcsolatban, az SM-Bus kommunikációtól kezdve a nominális feszültégen keresztűl, a meghatározott hőmérséklek karakterisztikáig.
Tehát ez az írás korántsem ad kimerítő választ az akkuk "lelkivilágával" kapcsolatban...(bocsi a förtelmes hejesirásérd de kicsit tikkadt vagyok
)
-
-
Hali!
Már kétségbe kezdtem esni, hogy DDR-1-es modult fogsz belekapalálni a DDR2 helyére, de szerencsére kiderült a turpisság. A 2410-essel vigyázz, mert egy-két 910-es chipset be van butítva gyárilag és lehet, hogy csak Celeronnal fog elindulni! Proci vásárlás elött mindenkép próbáld ki, hogy megy benne. Ami a memóriát illeti ha akarod nálam belepróbálhatunk több félét is és a proci kipróbálását is meg tudjuk ejteni... Van 1.73 GHz Pentium M-em és hozzá 533-as ramom is.
Üdv: KH
Aktív témák
Hirdetés
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sorozatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Posta, csomagküldés
- Építő/felújító topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Futás, futópályák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro M4 16Gb 500Gb
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest