Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Monyos #39607 üzenetére
Dead Pixel Buddy / HD Sentinel / Everest-Aida vagy PC Wizard. Ha sok idő van, akkor Memtest 86+. Régebbi, XP-vel telepített laptopnál Battery Meter is hasznos.
Ha van rá mód, minden portot próbálj ki, hogy rendben működik. Optikai meghajtónál érdemes legalább egy olvasástesztet végezni (viszel magaddal CD-t, DVD-ket, felismer-e minden fajta lemezt, amit fel kellene ismernie). Még jobb, ha íráspróbára is van lehetőséged.
-
Tim82
félisten
válasz
dvd_R+ #39427 üzenetére
Ha valamilyen erős fényforrással (pl. zseblámpa, biciklilámpa) megvilágítod ilyenkor a kijelzőt, látsz valamit? Ha igen, akkor a háttérvilágítása vagy az invertere ment tönkre. Elvileg, ha a háttérvilágítás, akkor időnként, egy-egy bekapcsolás után rövid időre valamennyire "vissza kell jönnie" a képnek egy kicsit.
Érdemes még rákötni monitorra, hogy azon ad-e képet.
-
Tim82
félisten
válasz
Predator2 #39219 üzenetére
Elvileg működhet, de nem tudom, az Asus-odnál konkrétan mennyire. Akkor is, US English-nél nem lesz hosszú Í-nek való billentyű(hely).
De ha így benne vagy a szétszedésben, akkor lehet, hogy elég, ha leszeded a H gombot és megnézed, hogy nem csak valamilyen szösz szorult-e alá (amit sűrített levegővel könnyű kifújni).
-
Tim82
félisten
válasz
Predator2 #39212 üzenetére
Arra ügyelj, hogy az a billentyűzet UK vagy international english legyen, azon megvan a hosszú í-nek megfelelő gomb. Egyébként ha magyar nincs, a német kiosztás áll a legközelebb (ahhoz kell a legkevesebb matrica).
Egyébként egy éjszakára hagynám futni a Memtest-et, de ez csak az én alaposságom.
-
Tim82
félisten
válasz
Predator2 #39202 üzenetére
Letöltöd, kiírod CD-re (DVD-t ne pazarolj rá), majd beteszed az optikai meghajtóba és elindítod a gépet. Bebootol róla (gyakorlatilag egy DOS-jellegű szöveges felületet kapsz), utána el tudsz indítani tesztet. Időigényes, de legalább 3-4 teljes pass-t hagyj végigfutni rajta. Aztán bármikor meg lehet szakítani persze.
Van USB-ről (pendrive) boot-olható verzió is, bár én a lemeznél szoktam maradni.
-
Tim82
félisten
Tényleg nem akarok vitát generálni, és köszönöm a segítő szándékot, de ha nem tudom kikapcsolni akkor azt kérdeztem volna, hogy tudom kikapcsolni. Legalább is az én logikám szerint.
Én klasszikus troubleshooting-os logikával gondolkodtam, illetve értelmeztem, amit írtál - ha automatikusan elindul, akkor nincsen kikapcsolva, tehát a júzer biztosan tudja-e, hogyan kell kikapcsolni?
De ezen nem fogunk egyébként összeveszni.
-
Tim82
félisten
Nem ez volt a kérdésem, hanem az, h mi a fenéért indul el magától.
Azért, mert ha nem kapcsolod ki akár egyenként a rádiót, a gyári beállítás szerint el kell indulnia...
Nem csak a Samsung notidnál, hanem úgy általában a legtöbb notinál alapesetben ez a gyári beállítás - amíg a júzer nem lövi ki, addig megy.
Nem tudom, Samsungéknál megjegyzi-e az OS, hogy ha lelövöd a BT-t manuálisan, úgy is marad - de az volna a normális, ha megjegyezné és nem írná felül minden beboot-oláskor önkényesen.
Köszi a segítséget, ki tudom kapcsolni egyszerre a kettőt és külön-külön is.
Egyébként korábban egy szóval sem írtad ezt, úgyhogy az általad adott eredeti információból voltam kénytelen kiindulni. ("Miért kapcsol be minden rádió (WiFi, BT) a Win7 indítása után automatikusan?")
-
Tim82
félisten
Gondolom, van egy hardveres kapcsoló, amelyik minden rádiót (wifi, BT, esetleg 3G, ha van a notidban) egyszerre ki-be kapcsolhat, ezen kívül van egy szoftveres billentyűkombináció, amelyikkel lehet váltogatni egyenként, hogy melyik rádió legyen ki-be kapcsolva.
Nekem régebbi Thinkpad-em van, ott az Fn + F5 funkciógombokkal lehet ezt megcsinálni, valószínűleg a Te notidon is az Fn + valamelyik funkciógomb lesz az. Vélhetően a funkciógombra fel lesz festve/szitázva valamilyen kis piktogram, amelyik a rádiók ki-be kapcsolására utal.
De az is tuti, hogy a notid kézikönyvében, dokumentációjában megtalálod ezt.
-
Tim82
félisten
válasz
csusza` #39111 üzenetére
2004-ben jött ki a SiS az A9T-ben lévő chipsettel. Akkor még nem voltak, nem sokkal utána már igen. Az Asus meg egyszerűen átemelte a SiS által megadott specifikációkat. Keress rá guglin a "SiS M661MX maximum RAM" keresőkifejezéssel, 2 GB-ot fogsz találni.
Ugyanez a helyzet egyébként egy rakat kortárs IBM Thinkpad notival is, hivatalosan 1 GB-ot támogatnak maximum, gyakorlatilag meg 2-t.
Vagy közelebbi példa: T61 hivatalosan 4 GB DDR2-t támogat, gyakorlatban még nem voltak akkor piacon 4 GB-os DDR2 modulok, mégis fogad 2*4-et. A gyártói specifikációkat nem szokták utólag frissíteni notiknál...
-
Tim82
félisten
válasz
Predator2 #39089 üzenetére
Biztos, hogy bele lehet tenni 2*1 GB DDR-t (csak amikor a chipset tulajdonságait megadta a gyártó SiS, még nem volt 1 GB-os DDR so-dimm modul a piacon). A legnagyobb beletehető CPU pedig a Pentium M 780 lesz (2,26 GHz-es órajellel, kérdés, mennyire melegedne tőle a notid).
Más kérdés, hogy szerintem ebből egyedül a RAM érné meg, de az is sokba kerül (14-16k).
-
Tim82
félisten
Sziasztok! Noti hűtőjének ventilátorát hogyan kell újraolajozni?
Egy Thinkpad T41p hűtőjéről volna szó.
Köszönöm előre is.
-
Tim82
félisten
A Linksys WPC54GS-t tudom ajánlani, remek vétel, most ilyen van a barátnőm notijához (egy régi PIII-as Asus laptop). Viszont szvsz Premete fórumtársnak igaza van, nem nagy pénzért hozzájuthatsz belső mini PCI-E wlan-kártyához.
Jut eszembe, a gép alján lévő serial number alapján biztosan meg tudod nézni, van-e az X200-adban wlan beépítve.
-
Tim82
félisten
válasz
KillHates #12346 üzenetére
Nem, az kizárt, hogy ne legyen benne wifi (akkor a HSDPA-modemet is kispórolták volna, de az összes X200-modellben kell lennie wlan-kártyának). [link]
Inkább valahogy le lesz tiltva.
Sulep: tuti, hogy jó a típusszám (7458-W7M), amit írtál? Próbáltam utánanézni a Lenovo oldalán, de nem találtam így meg (sőt, ott fel sincs tüntetve a létező modellek listáján).
-
Tim82
félisten
válasz
KillHates #12235 üzenetére
Én úgy tudom, hogy 128 GB-ig képesek particionálás nélkül látni a Pentium II, Pentium III (Coppermine) processzoros gépek. (A Tualatinosaknál már nincs ez a korlát.)
Magyarországon kereskedelmi forgalomban biztosan nincsen 250 GB-nál nagyobb méretű PATA notivinyó, csak SATA. (250 GB-os WD PATA van az Iponnál, heroinárban...
Utánanéztem, mert nekem a 160 GB sem mindig elég a notimba.
) Külföldi fórumon olvasgatva több helyen is láttam, hogy 250 GB-nál nagyobb tárolókapacitású PATA notivinyó állítólag nincs.
Nem kioktatásnak szántam, vagy ilyesmi, egyszerűen csak én így tudom.
Ha nincsen igazam - pl. lehet valahol 320 GB-os PATA notivinyót kapni, én annak csak nagyon-nagyon örülök, mert nagyon jól jönne...
-
Tim82
félisten
A billentyűzetkipattintás volt a kulcs (sőt, igazából nem kell egy csavart sem kiszedni), még egyszer köszönöm KillHates-nek.
lúzer: kell, hogy legyen az Asus oldalán, szerintem ne A2800S-ként keresd, hanem A2S-ként. (Products -> Notebooks; Series -> A2000; Model -> A2S)
Ugyanígy jártam a kicsivel fentebb említett Asus T9400 notival, T9400-ként nem volt hozzá semmi, viszont T9A-ként fent voltak a driver-ei.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
netmesterke #9362 üzenetére
Sajna, AMD mobilprocikkal nincs tapasztalatom. Esetleg Oliverda fórumtársnak...
Nálam laptopban Intel (Pentium M), asztaliban AMD (s939 X2).
-
Tim82
félisten
válasz
netmesterke #9359 üzenetére
Szerintem a SpeedStep az Intel procik jellemzője. Nem tudom, hogy AMD mobilprocesszoroknál mi a megfelelője, AMD desktop-oknál Cool'n'Quiet.
-
Tim82
félisten
válasz
netmesterke #9264 üzenetére
Onnantól, hogy az új Pavilion modellekre végre vállal Mo.-n is garanciát a HP, nyilván javul a megítélésük.
-
Tim82
félisten
Az 1.-re annyit, hogy max. PC3200 (tehát 400 MHz-es) RAM-ot tudsz bele venni (DDR SO-DIMM), a 667 Mhz-es már DDRII, azzal nem boldogulna a notid. És igen, a PC3200-at is leszabályozza.
A 2. minden további nélkül kivitelezhető, csak gondold meg, hogy a 7200rpm-es vinyók jobban melegednek, nem biztos, hogy egy asztali processzorral felszerelt, alapból nem túl jó hűtésű notiba kellene rakni egy ilyet... De mindenképpen IDE/ATA/PATA csatlakozós noti HDD kell, SATA/SATAII nem jó.
-
Tim82
félisten
válasz
alexnowan #9248 üzenetére
alexnowan: szerintem a TFT alatti keretrészen fel kell, hogy legyen tüntetve a típus (pl. nekem szintén IBM van és a jobb oldali zsanér mellett van), valamint, ha megfordítod a gépet és megnézed az alját, ott kell valahol lennie a típusszámnak is, ami alapján Google-ban utána lehet keresni.
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Magisk
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iOS alkalmazások
- Házimozi belépő szinten
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest