- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
zdanee
őstag
Rohogve. A BIOSnak meg tud adni egy idopontot, es akar teljesen kikapcsolt allapotbol is felebredhet, mondjuk pont a Windows update miatt. Az asztali gepemen peldaul hibernalas utan lekapcsolom az elosztot, mert hajlamos hajnalok hajnalan felriadni (es rendszeresen elfelejtem kikapcsolni a WinUpdatet, uh mire eszembe jut ez az egyszerubb megoldas
)
-
BRIKLY
veterán
nem ment semmi a háttérben.a órajelet meg ha akarnám sem tudnám változtatni.energia takarékossági célból sem hajlandó visszavenni.
a túlmelegedés meg közel sem valószínű, mert akár hogy terhelem, pl: everest stabilitásteszt,orthos,stb. 62 fok fölé nem megy semmi.de engem különösen nem is a játék szaggatása zavar, hanem a sípolás. a szaggatás csak ráadás.
mi lehet ez?? ugye nem valami video chip hiba előjelei??
-
zdanee
őstag
Linuxal nincs gond (alszik, hibernal). Aludni tud. Hibernalni mar a rezidens programok betoltese elott sem tud (bejelentkezes elotti hibernalas a login kepernyon). Meretre szabott tokban van, uh nem valoszinu h a taskaban kinyilt volna, valoszinuleg a winfos update ebresztette fel, melyet kilottem, de ez csak a problema megkerulese. A hibernalas ugy tunik, semmi nem akadalyozza, de a folyamat kozben valamiert meghiusul. Inel es Ati videkartyakkal egyarant. A driverekben mindenhol engedelyezve az energiagazdalkodas.
-
Benyaking
aktív tag
Ez csak egy elgondolas volt volt. A cpu vga csere nem fontos csak gondoltam hogy ezeket megkerdezem. A rambol sose art ha sok van szerintem 3 g gondoltam bele! Az ssd t meg azer hogy gyors legyen a rendszet es ha kesobiekben veszek masik laptopot akkor az tudom tovabb vinni! Es szerinted ezen a vgan elfut a cod4? Cod5 is megkerdeznem de arra nem latok sok eselyt hogy mennifog! Ja meg a masik a jo ar. Szerintem olcso 1oras aksival 50-55k
-
-
AnTomySm
tag
Amivel kapcsolatban a múltkor kérdeztem, hogy milyen gépet érdemes venni és abban segítettetek Thunderzolee-val "karöltve".
Most odáig jutottam, hogy leszűkítettem 2 gépre a választást
Az egyik az új HP DV6, a másikat még te ajánlottad asszem az Asus K42JV VX050D -
AnTomySm
tag
Hát mint írtam ez vélemény, mert nem tudtam pontosan, de amúgy mi köze a szervíznek ahhoz, hogy ha belegányolsz a BIOS-ba és aztán nem lesz jó a gép? Az én logikám szerint ez nem gyári hiba ergo nincs garancia.
De ha nem jár vesztéssel akkor ok. Gondolom abban egyetértünk, hogy ez a melegedés akkor se normális. Mind1, hogy játékra vagy mire használjuk, de ha 100%on megy a proci akkor se melegedhetne.
Amúgy tudsz esetleg segíteni abban a kérdésben amit feltettem?
Múltkor jó tanácsokkal láttál már el
-
-
-
tserrof77
őstag
Jogos a 2 pont, elkerülte a figyelmem. Ha az Általad ajánlott Launch Manager sem segít, akkor egy másik wifi beépítése oldja meg, nemrég egy ASUS gépbe kellett másikat tennem, mert azon sem akart ez a szoftveres bekapcsolás működni. Ott a gyári WL-340-es helyett egy intel 2200-ast raktam be, azt nem kellett kapcsolgatni, alapból bekapcsolódott, és lehetett használni.
Végső megoldás lehet egy USB-s wifi, 2600Ft-ért már lehet kapni pl TP-Link WR32x-est.
-
kendeee
aktív tag
Fujitsu: gagyi recsegős ide-oda hajlítgatható burkolat, gagyi belső, vagy ha nem gagyi, akkor csak gányul összerakott, forrasztott, nagyon gyenge tervezés...stb stb. Bár voltam már fusi tulaj, az még abból a korból származott, amikor még kellőképp összerakták, és volt is tartása. Nagyon jó kis PIV volt, egy GMA-val, de a maiak már a tömeggyártás hulladékai(ne haragudjon meg egy fusi tulaj se, lehet h. az övé is nagyon jól szuperál) Egy példát mondanék a sok közül: kisasszony bement 0 tudással az üzletbe. Kiválasztott egy csili-vili fusi laptopot. A lapit hazavitte, hetente használta 3 nap, azt is 1-2 órát. Az nagyon kevés....Nem hurcolta, az íróasztalon csücsült a gép nap-mint-nap. Letelt az 1 év és behalt 1héttel a gari lejárta után. Sehol nem tudták megcsinálni(maszek, elektroműszerész, stb.) Fusiék simán cseréltek volna egy lapot benne, a piaci árának duplájáért. Kinek van erre szüksége. 1 év alatt még a paszta sem válik kő keménnyé, és ez 1 a sok közül, amivel én személy szerint találkoztam. Nagyon sok fusit javítottam, érdekes ibm az csak azért került hozzám néha mert betörték a kijelzőt, vagy már elavulttá vált, vagy csak épp bővítésre.
Ez azt jelenti, hogy a sorrendem az én tapasztalatom, de semmiképp nem raknám még a középkategóriába sem őket.Miért kapsz minden fusi típushoz azonnal alkatrészt, jó alaplapon kívül?A választ gondolom mindenki tudja.
Elnézést kérek minden elégedett fusi tulajtól. -
törölt tag
-
A_ScHuLcZ
addikt
A helyzet változott, néztem egy Everestet és felfedeztem hogy most is 7200-as Seagate Momentus van a gépemben. Így már más a helyzet, így valóban nem vennék 5400-ast, hisz az visszafejlődés lenne sebesség szempontjából.
Viszont mitől lehetnek ilyen eltérő eredmények a tiedhez képest? (win7 prof 32bit) -
Igen-igen, nekem nem is kéne, az már túl kicsi képátló.
Legalábbis annyi pénzért. :/
Ezekkel a 16:9-esekkel amúgy sem vagyok kibékülve, h×lye egy trend lett ez, a 16:10-es képarány jobban használható volt.És hát az oprendszer hiánya is egy kritikus szempont, nem is figyeltem, h az sincs az Asushoz. :S
Én nem tudok gépet ajánlani, nem is nagyon szoktam, vannak itt akik jobban értenek hozzá, inkább alkatrészcserében segítek, ha tudok.
-
Ez így van.
5470, 4570, stb..ezek egyik se játékra valók. Felesleges pénzkidobásnak tartom őket. Eldöcög rajtuk ez-az, de ha nem gamelni kell, akkor már inkább Intel GMA4500, netezni, videozni (HD-ben is) az is elég.
Ha meg van ~200-230ezer egy notira, vegyünk olyat, amiben jó VGA van, később se legyen kevés a teljesítménye. Procit lehet cserélni később nagyobbra (nem is olyan drágán), de VGA-t nemigen lehet bővíteni.
Persze mindenkinek saját magának kell eldöntenie, mire akarja majd használni a gépet, és mennyit tud rászánni. Én csak a magánvéleményemet írtam le.
-
AnTomySm
tag
Először is köszi!
Másodszor: Nem fájna a lelkem a picivel kissebb fpstől. Elsősorban nem játékra, hanem általános célokra kell, időnként előkerülne pár jobb játék. Meg maúgyis más módon időnként kihasználom a nagy teljesítményt.
A másik kérdés: megér-e 40 ezer forintal többet az plusz amivel a Samsung jobb?Illetve: Tudsz / tudtok -e áron belül jobbat? Mondjuk 200-210 ezer ft ig bezárólag?
-
hoffman_
nagyúr
Úgy mondom inkább, hogy hatáskörömbe került a gép, mivel a páromé, és csak csütörtökön lesz újra a közelemben... Viszont a procit, ahogy írtam tekeri, mint a hülye, hogy miért nem tudom, mert elvileg semmi olyan program nem fut, ami ennyire terhelné.
És akkor annyit kérdeznék, hogy hogy néz ki ez a mentés, ha nincs lemez végül. Felér egy teljes értékű reinstallal, ha sikerül valamit lementeni?
-
picipoczok
csendes tag
A képet végül nem full hd-ban nézzük a tv-n,mert a monitor is azt írta ki a 1080p-s felbontásra,h hibás formátum. 1280X768ban szép képe van, a legtöbb filmet úgysem hd minőségben kapjuk,szóval mindegy is.Köszönöm a segítséget!
A hangkártyám alaplapi,szóval lehet,h ott a bibi. Nem értek hozzá,de gondolom,ha hangfalat teszek a laptopra,ott ez a hiba nem jelentkezik és erre csak ezért most derült fény... -
törölt tag
A routerem b/g-s, a laptop USB-je sajnos csak USB 1.1-es, az adapterem 2.0-ás.
1500Ft-ért van most egy, ha jól emlékszem Boardcom és az antenna is ennyibe kerül, bár én inkább valami más márkát vennék, ez majd még elválik.
A laptoppal menne egy ilyen wifi kártya?
Az antennát bele lehet tenni utólag?
A sebesség nőne?Más témájú kérdés:
http://szamitogep.hu/show/read.php?id=13169
"És végül, ha ezt a készüléket választjuk ne felejtsük el elolvasni a mellékelt biztonsági útmutatót (erre a készülékre ragasztott matrica is figyelmeztet). Már csak azért is érdemes, mert kiderül, hogy először az akkumulátor formázásával kell indítanunk, ezt BIOSból tökéletesen megoldhatjuk (F10-el kell belépni!)"
Ha veszek bele egy új akkut, ezt akkor is meg kell csinálni?
Nem elég ha csak kétszer-háromszor teljesen feltöltöm és lemerítem? -
-
spidersoft
senior tag
A lassítást úgy értem, hogy (bár nekem notebookom nincs, és valszeg nem is lesz soha), de most Atom330-as (gclf2) configom van, azon 2 giga rammal is használhatatlanul lassú a win7, így újra XP-t vagyok kénytelen használni rajta. Ez egy viszonylag új (bár nem erős, és elég régi chipsettel megtámasztott) proci, és emiatt gondoltam, hogy valszeg egy alsókategóriás laptopot is valamelyest visszafog az XP-hez képest a win7. Nincs alkalmam tesztelni ezeket a dolgokat vásárlás előtt, lévén úgyse adják kölcsön a gépeket tesztelésre, hogy vajon mennyivel lassabb/gyorsabb win7-tel, ezért találgatok, kérem ki a véleményeteket, várom, hogy mit reagáltok
Első kikötés az volt, hogy csak és kizárólag irodai alkalmazásokra, filmekre, mindenképp XP (emiatt volt a driverkeresgéléses probléma, és a 120k keret). Aztán második körben már annyira nem volt baj, ha nem is XP-s (persze ha lehet, azért legyen XP-s), valamint feltétel lett, hogy menjenek el rajta egypár játékok (starcraft2 pl., még ha minimumban is, emiatt el tudtunk menni 140k-ig). A COD4 a google szerint 3 éves játék, az oké, hogy elballag a GMA vezérlőn... nekem is elmegy egy csomó sokéves cucc a GMA950en. Egy adott üzlet árukészletéből lehetett választani, és nem volt más nem-integrált videovezérlős noti a listán, ebben az árkategóriában... ötezerrel olcsóbban lett volna 4250-es config, emiatt néztük inkább emezt.
Eddig nem volt, most megjelent a listájukban egy Toshiba Satellite L650D-13D notebook, ami árban pontosan, felszereltségben közel ugyanaz a config, mint a Packard Bell EASYNOTE TM81-SB-122HG, leszámítva, hogy elvileg XP-vel kompatibilis, valamint 5470-es helyett 5145-ös radeon van benne, ami megintcsak nem tudom, hogy mennyi pluszt/mínuszt jelent
Köszönöm megint!
-
spidersoft
senior tag
Azért lenne ez a gép, mert még (többé-kevésbé) emészthető az ára (140k -- eredetileg 120k volt a keret, szóval már így is nagyon túllőttünk a célon), és már valamire használható videovezérlő (Radeon 5470-es) van benne. Mondjuk az AMD procija *elvileg* gyengébb a T4400-as körüli intelektől, de a GMA4500, amit az efféle Inteles notikba szeretnek rakni nekem gyanúsan gyér mindenhez... cél volna az is, hogy ha minimum beállítások mellett is, de egypár játék azért elmenjen rajta.
A kérdés az, hogy ha egy ilyen kaliberű gépre (olyanra, ami teszemazt támogatja az XP-t is) tennénk Win7-et (64-bitest, ugye, mert itt most kizárólag ahhoz van driver), akkor az mennyiben lassítaná a rendszert az ugyanazon a gépen telepített XP-hez képest... vagy van már ez annyira korszerű, hogy gyorsabb/optimálisabb lenne rajta?
Win98SE-ről az 500MHz-es Celeronos gépemnél tértem át XP-re, mivel egy kicsivel gyorsabban mentek alatta a dolgok (játékok, videolejátszás, satöbbi -- kicsit több FPS a jétékokban, kicsit nagyobb bitrátájú filmet is meg tudtam nézni rajta), mint 98 alatt... ez akkor meglepett, de belegondolva logikusnak tűnik.
...esetleg mégis van valahol ehhez a notihoz Win7 32 bites driverpakk (pl. a lemezén), vagy kiforrott már ez a 64-bites windows annyira, hogy nem lenne lassabb rajta (a szokásos, gondolom javarészt 32-bites programokkal), mint a 32-bites? Valahol olvastam, hogy elég instabil a win7 x64, egyszóval a 32-bites win7 driverben "I want to believe"
Válaszodat utólag is, válaszokat előre is köszönöm!
-
pappusz
csendes tag
Köszönöm Cigam! a memtesztet már el is végeztem (beépített Win7 memteszt)minden 100% jónak tűnik, a merevlemez tesztnél pedig csak egyetlenegy sárga felkiáltójeles bejegyzés van a Hard Disk Sentinel szerint: " ATA ellenőrző összeg érvénytelen" de utánagugliztam, ez állítólag csak a mérés pontosságát befolyásolja például a sebességtesztre vonatkozóan. Szóval még hétvégén szenvedek valamit , de hétfőn irány a szerviz.
-
kezdő
senior tag
Egy nagyobb műanyag darabot szedtem csak le (nem az egész gépet bontottam meg) és ezután vált elérhetővé a proci,egy réz "cső", valamint a ventilátor. A lapátok között port nem láttam, megfújkáltam, de ezt követően se vett körül porfelhő.
Amúgy, ha beviszem egy notebook boltba, mennyiért csinálnak meg kb. egy nagytakarítást+pasztázást? (ha olcsón megszámítják akkor inkább nem gányolnám, az albiban amúgy sincs semmi szerszámom)
Apropó Veszprémben valami megbízható boltot tud valaki ajánlani? -
-
fujitsu siemens amilo pro v7010
igazából nem tudom számit-e a tipus,elsőre azt gondolom nem.néztük más gépen speckó kábellel a vinyót és 100/97 volt a sentinel szerint.
lehet olyat csinálni hogy azzal a kábellel rátolom egy asztali gépre a vinyót és ugy rakok rá oprendszert ?
próbáltam más olvasókkal amik jók,más oprendszeres lemezzel is.
a particióhoz érve lefagy a gép. -
sziada5925
aktív tag
Üdv!
Szerintem nem szabad komolyan venni, amit a program ír. Nekem egy Samu winyóval játszotta el, nem is hibás, hanem csak gyenge szektor volt rajta, és ugyanezt produkálta. Amióta kizártam a gyenge szektorokat, simán működik. Ezek a tünetek voltamnekem is, mint BRIKLY-nél. -
hardline
senior tag
Pár napja összekapott a winfos és az ubuntu, az ok ismeretlen, lényeg, hogy nem volt boot.
Format és win telepítés követte.
Aztán 2 nap múlva windows bootképernyőt követően kékhalál.
Ismételten újrahúztam a gépet, azóta "csak" a fentebb írtak jelentkeztek.
Nincs új router és nem is csak itthon jelentkezik ez a probléma. Azaz másik routerrel is ugyan az történik.
Proci-RAM rágycsáló: svchost.exe -
BRIKLY
veterán
a program amit linkeltél ezt mutatja
-
BRIKLY
veterán
pontosan nem néztem hogy mit ir mert rögtön kinyomtam a gépet.de az tuti hogy kétféle volt.
a szokásos szövegekkel. távolitson el minden újonnan telepitett hardvert,próbálja meg a videókártya cseréjét.stb... ezek nem túl hasznos infók, mert nem kötöttem rá semmit,és a videókártyámnak sincs semmi baja. -
Nekem-8
tag
A gép 3 napos volt, mikor is meghallt
nem volt idő még kiismerni se, nemhogy menteni...
Most akkor kérhetek lemezt vagy nem? Mármint ha kempelek akkor adnak ingyen vagy ez mindenképp fizetős lesz?
Régen is vettem gépet és ott adták a lemezeket, nem volt ilyen....ilyenkor nem kéne fenn lenni a gyártó weblapon az image-nak?8
-
-v-
addikt
Pánikba nem jó?
Amúgy a bővebb leírás a problémáról:
Hp 6910p, 1-2 órája még használtam, elraktam sleepre, akartam folytatni a melót erre nem reagál semmire... akksival se, anélkül se, akksi ki-be úgyse, sehogyse, hiába nyomogatom a bekapcsológombot :S Tudok még vele valamit csinálni vagy vihetem is szervizbe? -
hfrankee
senior tag
Igazad van,sose olvasom el ezeket a a bullshiteket és az igazat megvallva azt se hiszem el,hogy bárki is elolvassa.(ha vkik mégis rendszeresen elolvassák,na nem lennék a helyükben valamiért)
A témához kapcsolódva,kettő laptop vásárlás tapasztalataiból kiindulva mertem leírni a fentieket és ez valószínű nem fedi le teljes mértékben, ezek szerint a nagy valóságot.
"és nem, még te sem tudsz mindent(mégha el is hiszed magadról)." -LOL!Ne vetítsd ki rám a saját komplexusaidat.Nagyon nem vagy jó fej,immár másodszor..Mod:A kollegának,mint írja Asus gépe van...
-
@tco@
aktív tag
Hát, úgy tudom elveszti a garit egy ilyen frissítésnél, ráadásul halottam olyat, hogy csoportos bios frissítés után 15-ből 4 gép nem indult el, kukába ment az alaplap. Azért állítanám, mert a Gpu Z és az Everest szerint is 8 megát tesz ki a memóriája, harmadik program szerint a kezdeti 8, a végső kapacitás 128 mega, és kicsit gyanús, hogy a híresen hatékony
optimalizálásom ellenére a quake 3 egyes mapokon 5-6 bottal 40 fps körül döcög kb medium beállítások mellett.
-
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- Lenovo legion 5 Pro
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest