- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Chaser
legenda
Hát ha kommersz gépek tudnak feltölteni kikapcsolva csak elvárom ettől is
Amikor aksiról használom a gépet akkor ált-ban le is merítem teljesen, majd szépen megy töltőre és kikapcsolva feltölti. Nem is szoktam erőltetni bekapcsolt állapotban a töltést, mert mind1ik gépnél jóval melegebb volt úgy a töltő...nyilván az mellett hogy a notinak kraftot ad még az akuba is kell pumpálnia. Ez biztos szabályozva van arányaiban, de az biztos, ha kikapcsolva töltöm nem forrósodik fel a töltő és elég gyorsan meg is van. Meg mondom amit ma vettem észre, bekapcsolva van a gép de a kijelző kikapcsolva akkor se tölt
mintha magával a kijelző bekapcsoltságával lenne összefüggésben a dolog, mert nagyon leegyszerűsítve ha a kijelző be van kapcsolva tölt, ha nincs bekapcsolva nem tölt.
"Amiből én azt értelmeztem, hogy feltöltöd, kikapcsolod és így is lemerül, mert akkor szívja valami.. " Pontosan így van sajnos. Ha feltöltés után nem hagyom rajta a töltőn lemerül 10-12 óra alatt a kb 1.5 órás aku. Ha rajtahagyom ugyanott van ahol hagytam. Ha kiveszem a gépből az akut akkor is ugyanott van. Tehát te is azt mondod lap, mondta már más is -
Chaser
legenda
A wlan dologgal már tisztában vagyok, volt feltéve egy patch, amit a bios default persze kilőtt, ezzel a módszerrel külső wlanok is mennek. Ezért nem volt eddig error 1802. Erről az előző tulaj nem tudott, ő is így vette.
Aku húzósabb, lehet sok volt az info, de ez a leglényegesebb: nem hajlandó tölteni az akut a gép ha az nincs bekapcsolva. Annyi nem elég neki, hogy töltőn van kikapcsolva, mert úgy nem tölt. Maga az aku biztos rendben van, mikor kézhez kaptam arról használtam cirka órát és még maradt is benne szépen. Vagy a töltésért felelős eletronikája, vagy pedig az alaplapi elektronika megadta magát, vagy még esetleg töltő gond...nem találkoztam még hasonlóval, fogalmam nincs. Beszéltem az eladóval, nem feltétlen fogok szenvedni a géppel tovább, bár nem szívesen válnék meg tőle mert nagyon baba amúgyde kezdi felemészteni az energiáimat
Megpróbálunk még valszeg egy akucserét, aztán meglátjuk. De van egy sanda gyanúm hogy nem az aku a ludas, hanem az alaplapi chip.
szerk: Még egy érdekesség amit ma vettem észre: akkor sem tölt az aku ha be van kapcsolva a gép de a kijelzőt kikapcsolom
-
fcriss
tag
Jó a fröcsögés kicsit erős volt ,de azért szép,hogy te akarod megmondani ki írjon ide,az előbb a kollégát oktatod ki,(amire reagáltam)most meg engem.
Mit nem értesz ezen?Tudtommal a k42-t nem árulják hybrid-el,azért linkeltem az oldalakat,de itt van még egy[link],így néz ki az Asus-nál ha egy noti kapható hybrid Hdd-vel.Elbeszélgetnél velem élőben?
-
Z86
őstag
Olvasd el még egyszer mit írt, aztán nézd meg az itt található részletes specifikációt egy ilyen gépről (nem pont erről a kivitelről van szó, de következtetni lehet belőle).
-
-
Tomate
veterán
Ez LOL fél órája még oké volt...
-
q13579
senior tag
Nagyon köszi, sokat segített.
Felhívtam tegnap egy notebook-okkal foglalkozó kereskedést, melynél megrendeltem a gépem. Itt kérdeztem meg hogy a Logitech Harmony távirányító használható-e hozzá. Azt mondták nem tudják, mert a készülékekhez levő frekvenciákat online kell letölteni hozzá én pedig nem rendeltem meg 10 ezer forintért.
De a cikk pedig azt írja, hogy Harmony-val megoldható pl. Sztetek?
-
greatchaos
addikt
-
INMOTEP
őstag
Üdv az enyémben egy ATI Mobility M9P, AGP 4X,
64MB DDR van és az volna a kérdésem hogy olvastam fórumokon hogy elvileg 128 ra fel lehet húzni ? és már kérdeztem hogy lehet e cserélni nekem Ecs g 732 esbe van beépítve ha lehet cserélni akor milyet lehet bele rakni max ezt azért kérdezem hogy fel lehet e húzni mert itt 128 mb nak írják [link] -
rene85
aktív tag
igen. a szitu az hogy rendetlenkedett a monitor is már egy ideje gyanúsan kontakt hiba (villogás feketébe, mintha elmenne az áram). de mivel az összes led ég, így gyanítom hogy a postnál áll meg... de pár órával előtte még jó volt. Kiborító.
A vinyóról viszont kellenek az adataim, a többit momentán l*szarom... aprón kívül máshol nem lehet kapni? webboltok vannak de olyan aminek van telephelye ahova be lehet menni én olyat nem találtam eddig, bár tény hogy nem régóta keresek. fura hogy aquában meg edigitalban pl nem kapni. pedig ezek mammutok.
szóval hol lehet ilyen 2.5" -> 3.5" átalakítót kapni?.... megnézem az aprót is, Budapest vagy Fehérvár lenne jó max.
és KÖSZI! -
ABE
őstag
Hosszú idő óta ez volt az első program, amit nem tudtam rendesen letörölni. Kis buherálás után el tudtam távolítani, de akkor meg újratelepíteni nem tudtam.
Ennek már több hónapja, el is feledtem a dolgot, de a konzekvenciákat levontam. Ilyen balhés programra egyelőre nincs szükségem
-
-
spyduck
nagyúr
próbáld csak ki akksiról, menet közben lecsökkented a fényerőt, (ami ugye csak a háttérvilágítás, semmi más) és megy fel az akkuidő, mint a huzat
Én ezt tudom, utaltam is rá a fényerővel!Azt, h más gyártástechnológia meg kevesebbet fogyaszt egy TV szerelő mondta nekem aki valamelyest konyít hozzá, de ha rákeresel neten biztos megtalálod! Találtam egy Angol oldalt amelyik ezzel a témával foglalkozik de semmit nem értek belőle!
-
spyduck
nagyúr
fényes kijelző nem eszik semmivel sem többet
Ez tuti nem így van, eleve más technológia!lcd működése minimális energiát emészt fel, a háttérvilágítás meg nem függ a panel elején levő védőrétegtől
Hát épp, h az lcd húzza le az akksidat, ha becsukod és úgy hallgatsz zenét meg 3x az akksi élettartalmat! Én úgy tudom, h az antiglare meg pl.: brightview között gyártástechnológiai különbségek és nem egy védőréteg a különbség! -
dany27
őstag
hi
Nem kaptam hozzá driver CDt megkérdeztem a kereskedőt (usanotebook) és azt mondta h nem adnak hozzá hanem a recovery prationon van minden, mind az xp mind abba meg úgye a driverek benn vannak mivel az egy mentés az alap RSZ-ről szóval no driverekkel megpakolt CD! Vagy mégis járna hozzá mert akkor elküldöm őket a.....
-
bodom87
tag
az első linket nem kommentálnám
a másodikhoz pedig annyit hogy angolul sajnos nem tudok, amugy fasza lenne
nem véletlenül próbálok segítséget kérni a google-t énis tudom használni és tudom mi az a wikipedia...
sztem használd te is a google-t próbáld ki írd be, hogy lcd vagy folyadékkristályos kijelző és nézd meg milyen találatokat vannak..
sürget az idő sajnos így sikerült, nekem ebből prezentációt kell készítenem, ezért is próbálok segítséget kérni a gyorsabb eredmény érdekében
-
-
Ha tényleg tökig lemerítenéd szegényt, azzal ki is végeznéd
, sőt újratöltéskor robbanna
. szerencsére az elektronika nem engedi teljesen nullázni a cellákat
, hamarabb kilövi a gépet.
A "formázás" (lemerítés+feltöltés) viszont ellenjavalt, max nagyritkán és csak a kapacitás ellenőrzése céljából:
"Lithium-ion batteries deliver full power after the initial charge. Manufacturers of lithium-ion cells insist that no priming is required. However, priming is beneficial as an initial start and to verify battery performance. Excessive cycling should be avoided because of wear-down effect."
Egy másik helyen olvastam, hogy nem-használt akksi esetén évente 1x érdemes +csinálni, 5-8% teljesítményjavulást hozhat... - Kinek melyik változat tetszik
#5797: sok szerencsét és jó szelet kívánok
-
@lbert
tag
Végülis lúzer kolégának megválaszoltam a saját kérdésem...
Bár merültek fel további aggájok!
Töltés általában a terhelő áram tizedével történik (C/10), 10-16 órán át. Na már most ha a cellák száma a duplájára nől, a töltési áramot nem tudom változtatni, ergo továb töltöm, arányos ideig.
Azonban a gebasz az lehet, ha a töltő időkalibrált, és 4 cellára kalibrált töltési idő végén el kezd kisütni, ami 8 cella esetén, fél töltésnél következik be. Ez sem az akku sem az elektronika javára nem válhat.
Szerintem át kell alakítani a töltés vezérlést is a megnövelt cellák számához. -
galca
csendes tag
...most meg nincs elérhető hálózat...
Legalábbis azt írja ki, hogy a hatókörön belül nincs hálózat. Akkor ez most gondolom működne amúgy...Bocs ha nagyon banálisakat kérdezek, de a lényeg, hogy újratelepítem a drivert és nem kell semmihez hozzányúlni, nem kell beállítani és működnie kell ? -
Foximaxi101
csendes tag
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- Lenovo legion 5 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest