- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Csabee. #31652 üzenetére
Szia!
Hát igen,csak a helyzet bonyolultabb.Egy leányzó szeretné meglepinek a barátja gépébe (ezért nem tudom elvinni) és persze az ár is számít,úgyhogy most a hirdetéseket bújom.Így persze benne van a pakliban a pofára esés,ezért is próbálok minél infót szerezni,nehogy befürödjünk vele.
-
-
-
-
-
winterkate
csendes tag
válasz
Csabee. #31341 üzenetére
A dvd-írók imgburn, infrarecorder, böngésző Firefox, IE, de működnek persze rendesen, csak túl sok ablakot megnyitni életveszély (kb 15 fölött, szerintem az annyira nem gáz), mert még a windows intéző is leáll.. nem fagy le a rendszer ilyenkor csak idegesítően belassul. DVD-írásnál viszont ez a kis kihagyás kidobandó dvd-t eredményezett tegnap este. Tudom, hogy nem a létező legfantasztikusabb a 2ghz cpu meg a 4gb ram, de azért annyit elvárnék, hogy ne kelljen ilyesmi miatt aggódni. Megpróbálom az Ashampoot, köszi! Esetleg vírustól vagy túl sok spamtől is gyengélkedhet? (Csak Microsoft Security Essentials van rajta, most szereztem az Ad-Awaret, mert más spamírtót nem ismerek.)
-
csƵ
addikt
-
csƵ
addikt
válasz
Csabee. #31223 üzenetére
Pont ez a két dolog, amit könnyű cserélni és valószínűleg cserélném is idővel, a HDD-t SSD-re mindenképp.
Mik az ajánlott márkák? HP Pro- és Elitebookokat néztem, Néztem még T szériás ThinkPad-eket is. Asus annyira nem foglalkoztat. Acerből mi a vállalható?
Nem szeretnék valami műanyag ótvart venni. -
-
-
-
BotaN
senior tag
válasz
Csabee. #30215 üzenetére
Végül is meglett a probléma forrása, ami nem volt más minthogy az én kis 520M jelzésű dedikált GPU-m ID-je nem volt benne se a Win7 se az nvidia driver "adatbázisába", magyarul egyiknek se volt halvány lila gőze se hogy milyen GPU van a laptopban.
Végül fogtam az nvidia drivert, kerestem benne hasonló végződésű string-eket, azt a részt ami nem passzolt átírtam, és máris lehetett telepíteni a drivert, és minden megy frankón, most már kapcsolgat a gép a dedikált és az integrált között. Az a vicc hogy az acer által adott driver se ismerte ezt a GPU-t, nem értem hogy fordulhat ilyen elő, hogy a felhasználónak kell kézzel szerkesztgetni a konfigurációs fájlokat.
-
BotaN
senior tag
válasz
Csabee. #30210 üzenetére
Ez biztos hogy nem SP függő, van ez a NVIDIA® Optimus, technológia, ami vált a HD3000 és a dedikált VGA között, bios-ban be van állítva hogy minda kettőt használni lehessen, fel is ismeri a geforce GPU-t, ott van AIDA-ban meg minden, de telepíteni nem tudom hozzá a drivert, se azt amit az Acer adott se azt amit a hivatalos oldalról töltök le.
Mind1, este lesz nvidia live support majd írok oda.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Csabee. #30199 üzenetére
Csatlakozom: plusz egy registry cleanup sem szokott a helyzeten rontani, valamint töredezettségmentesítés, lemezkarbantartás.
Persze, ha nem ért hozzá, akkor el is lehet barmolni, de pl.: én CCleanert használok, magyar, gyorsan lefutnak az ilyen dolgok.
Van defragglere is a cégnek... -
-
JOkE01
tag
válasz
Csabee. #29261 üzenetére
+1
Maximálisan egyetértek veled, azért van, hogy használódjon, persze normális keretek között, de had pörögjenek a gépek, elvégre valóban nem 25 évre vesszük őket mint régen a hajdú mosógépeket meg centrifugákat. (Ha még egyáltalán emlékszik rá valaki, hogy régen külön gépek voltak nem olyan korszerű pár év alatt tönkremenő szuper intelligens autómaták mint manapság.)
Én is bent hagyom az akksit a gépben. Ez a szünetmentes hasonlat eddig nem jutott az eszembe de ez is tök igaz jogos a 10pont.
-
Nordik
őstag
válasz
Csabee. #29137 üzenetére
Körbekérdezősködök az itteni boltokban, hogy mennyiért adnának bele ramot, aztán meglátom kell e rendelnem. Az a baj a postaköltség majdnem annyi lenne mint maga a ram...
Ram-os topikba rákérdezek még, hogy milyen lenne a legjobb mellé. Az eddigi segítségetek pedig köszönöm!
-
Nordik
őstag
válasz
Csabee. #28937 üzenetére
Igen, lehet régebben is gondolkodtam már ezen, de nincs annyi adatom amiért érdemes.
Egyébként most ugye töröltem minden partíciót, egyetlen egy partíció maradt ezt törölni illetve formázni se tudom. Nem kellett volna ezt leformáznom a windows 7 telepítővel? Persze ha adna ilyen lehetőséget... Vagy a formázás nem szükséges ilyenkor?
Bocsi, ha hülye kérdéseket teszek fel, de ez az első laptop amire újonnan telepítek operációs rendszert.
-
-
Traxx
őstag
válasz
Csabee. #28641 üzenetére
Nem tudom, egyről beszélünk-e, de amikor indítom a jószágot, akkor kiböki, hogy press nemtudommi to enter setup, press C to boot from CD. Namármost, nyomom a C-t mint a güzü, és indítja a vinyóról a win-t
Ez a boot menü amúgy más lenne?
Egyébként a lemezről tökéletesen kellene indulnia, máshol is próbáltam.
Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Macska topik
- BMW topik
- Synology routerek
- Tőzsde és gazdaság
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro M4 16Gb 500Gb
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest