- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
McCoy20 #22395 üzenetére
Nem teszi tönkre, nyugodtan használd kikapcsolásig. Viszont ekkor érdemes mielöbb töltőre tenni a mélykisülés elkerülése érdekében.
Ugye a telefontól se kéred számon, hogy tudja a készenléti/beszélgetési időket amit a spec-ben szerepeltetnek?!
Nem kell kivenni és minden rendben lesz. -
cigam
titán
Egyszerüen csak használd a gépet mint eddig. 1 dologra kell figyelni, ha tarósan le van terhelve hogy a belső hőmérsékelt (cpu, winyó) 50 fok főlé megy akkor érdemes kivenni, mert ekkor már az aksi is melegszik és az nem tesz jót neki. 50 fok főlé melegdve (rohamosan) csökken a kapacitása.
-
cigam
titán
válasz
SyntaxeError #22363 üzenetére
Előveszed a manuelt (vagy bekukkantasz a tv mögé), és megnézed milyen csatlakozói vannak. valószínű van rajta VGA bemenet, amit simán összekötsz a notival egy monitorkábellel, és a TV mint LCD monitor üzemel, és kész. (A hangot szintén a megfelelő csatlakozókkal rendelkező kábellel tudod átdobni)
-
cigam
titán
válasz
Kis Joe #22359 üzenetére
Én is így voltam vele, és a hybrid lett a megoldás.Seagate Momentus xt Nekem egy 320GB-os verzió van, és meg vagyok vele elégedve.
-
cigam
titán
válasz
falaci2002 #22330 üzenetére
A leg1xübb, ha fogod az egész lemezt, és rámásolod a winyó 1 könyvtárába, vagy készítesz róla egy image fájlt. Ha nem olvasható a lemez vhol, az mind2 esetben ki fog bukni.
---
zdane: Jé, még nem is hallottam ilyenről. (Oké, 1milió dollárt se láttam még az asztalomon
)Most megnéztem a notimon semmilyen wake up funkció nincs, más notival meg nem találkoztam pár éve.
-
cigam
titán
válasz
zdanee #22231 üzenetére
Egyenként lődd le a rezidensen futó programokat. (letöltéskezelő, vírus/spy kergető, tűzfal,...) És próbáld elaltatni.
Az nem lehet, hogy a tatyódba vmi szétfeszítette, vagy rosszul érzékeli a lecsukást, és ezért ébred fel?
Egy live linux-al próbáld ki, hogy ott is felébred magától, vagy ott rendben elalszik?? -
cigam
titán
válasz
Norb3rto #22185 üzenetére
Az attól függ. Ezt a modelt szerelték Celeronnal, Pentiummal, CD-val, és C2D procikkal. Az aksi, és maga a készülék állapota (karcok, LCD pixelhiba, fényerő,...) is befolyásolja az árat. Szóval n+1 paramétertől függ. Ja és persze garis/nem garis?
Egyébként eladni akarod, vagy +venni? -
cigam
titán
válasz
tserrof77 #22168 üzenetére
Rosszul tudod. Igaz gyártónként vannak kissebb nagyobb eltérések,de alapvetően mind1ik a szabványba foglalt értékekhez tartja magát.
Pl. a Samsung notik esetében az első 72 óra alatt 1 subpixelhiba esetén is cserélik, de utánna csak a szabványban előírt értékek felett.
Van olyan cég akinél "pixelhiba biztosítást" lehet kötni, vagyis nem a gyártó, hanem az eladó (némi felárért) beválalják a cserét.
stb, stb,stb.... -
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
AnTomySm #22147 üzenetére
Ajjaj, én nem emléxem.
Mindenesetre csekkold le hűtőpad nélkül, mennyire fújja a meleget. Minden szellőzőrács szabadon van?Találkoztam már olyannal, hogy ment a hűtő de nem eléggé. Pl. Normál hűtéshez 4000-et kellett volna pörögnie, de csak 2300-ig pörgött fel a venti, így aztán volt is hűtés, meg nem is. Vmi tesztprogival meg kellene nézni tényleg felpörög-e rendesen, akár keresni hasonló géptulajokat, és megbeszélni velük, hogy meddig pörög fel, mennyire melegszik egy konkrét programot futtatva. pl. aida64 stabilitás teszt fél óra alatt meddig húzza fel a hömérsékletet.
-
cigam
titán
válasz
AnTomySm #22138 üzenetére
Naaaa.... Egy BIOS frissités hogyan lenne már garanciavesztés?!
Az, hogy rossz image-t tolsz rá az egy másik történt, ami az ACER ellinkeléseinél könnyen +történhet.
A 40-50 fok meg teljesen normális. a 90 foknál a proc kapcsol le, nem a BIOS-ból állítható érték.
Sose értettem miért akarnak notival játszani. Egyszerüen nem erre találták ki. -
cigam
titán
válasz
Thunderzolee #21851 üzenetére
Attól, hogy maga az interface képes rá, nem jelenti azt, hogy a gép ezt ki is használja. Papíron a DVI is képes analóg képet átvinni/kiadni magából, a gyakorlatban ez mégis esetleges.
-
cigam
titán
válasz
hajnalbros #21845 üzenetére
A puding próbája ...
A marketing anyag szerint viszi a hangot is. -
cigam
titán
válasz
tserrof77 #21835 üzenetére
Azért nem varázslat kiolvasni a BIOS-t, és megnézni mi van benne.
Acer meg azért hal el gyakran a BIOS frissítéstől, mert nemtudnak linkelni. Magyarul a support oldalról letöltött BIOS másik géphez tartozik. Acer esetén (de a többinél is) nagyon fontos lecsekkolni, hogy a letöltött verzió ténylegesen a mi gépünkhöz való-e. -
-
cigam
titán
Odaát
Kiszerint vetexik az i7-el? Hasonlóan megalapozott hírnévvel/tudással rendelkező emberke/site, mint a notebookcheck?
De ha nem is hiszel nc-nek nézz meg más oldalt pl. [link]...Persze lehetséges, hogy teszt oldalak összefogtak a a csúnya AMD ellen, hiszen mindenki tudja, hogy az Intel fizeti őket, hogy lehúzzák az AMD-t.
-
cigam
titán
válasz
Thunderzolee #21761 üzenetére
Biztos neki is fordított sorrendben van a lista. Ami elég zavaró tud lenni. Én is jártam már így.
Viszont amit írt azok is butaságok. -
cigam
titán
válasz
Thunderzolee #21745 üzenetére
Én elhiszem, nemszoktam játszani... Szerintem játéka válogatja, no meg nem notira szabott dolog játékot futtatni, még ha készítenek gamer notikat akkor sem.
Viszont amit ajánlottál Asus 1 számmal kissebb (fizikailag) a többinél, merthogy 14"-os, és nincs hozzá oprencer ami megintcsak +30-40k
-
cigam
titán
válasz
Thunderzolee #21740 üzenetére
Hát nem tom. A GF310 121. a listán, az AMD5470 pedig a 110.
3dmark eredményeik:
18776, 9723, 6723, 3112
20347, 9441, 6350, 3549
Viszonyításképpen az Intel4500MHD ereményei:
5100, 2025, 1227, 679
Ha a GF310 nem játékra való, akkor az 5470 se. -
cigam
titán
válasz
Salvador20 #21734 üzenetére
Általában sehogy. Szerintem a notik esetében a belerakott RAM modul tulajdonságait lekérdezve állítja be automatikusan a buszfrekvenciát, ami meghatározza a proci órajelét is. Esetleg nézd át a BIOS beállításait, hogy van-e ilyen jellegü állításai lehetőség.
-
cigam
titán
válasz
N-vidi-A #21736 üzenetére
Kiszeded, és megméred.Itt le van írva azok a fiziki paraméterek amik megkülönböztetik az mxm verziókat.
+Írsz egy levelet a supportnak, amiben +kérdezed, mi a hivatalos álláspont, ill. egyuttal kérsz árajánlatot, hogy a Fujitsu mennyiért, és milyen kártyákat tudna adni. -
cigam
titán
válasz
Salvador20 #21727 üzenetére
Első nekifutásra egy memtest-et eressz rá.
Nomeg könnyen elképzelhető, hogy nem eszi meg az 1GB-os modulokat, és 2x512MB a max amit kezelni tud.
Közben +néztem itt, és fel van sorolva az 1GB-os memcsi is.
Mivel itt 333-as memóriák vannak, lehet, hogy a 266-ost járatja olyan órajelen amit nem bír követni. Ezt is figyeld meg amikor a memtest fut. Referencia adatokat az eredeti memóriával elindított memtest-ből olvashatsz ki. -
cigam
titán
válasz
AnTomySm #21728 üzenetére
Én egyértelműen a Samsungot választanám. Jobb support, több memcsi, nagyobb merevlemez, picivel jobb proci, picivel gyengébb VGA-val.
Pesze tudni kellene mennyire vagy fps mumus (Mély depressziót okoz, ha 2fps-el lassabban pörög egy játék, esetleg személyiségzavart okoz, ha nem a kedvenc márkád VGA-ja van a gépben), mire használnád? -
cigam
titán
-
-
cigam
titán
válasz
#82903040 #21649 üzenetére
Nem. Az n-es háló elég tág határokat szab a sebességre tekintettel. Általában a használt "spatial stream"-ek számossága szerint 150-es vagy 300-as eszközök léteznek (még, ugyanis a szabvány ismeri a 450-es és 600mbites sebességet is)
Szóval a 150-es érték teljesen normális. -
cigam
titán
Változik a távolságtól is, meg még n+1 dolgtól függ. nekem csak g-s a wifi, de ha messzeb sétálok (1-2 szobát), vagy egyébb zavar közbelép, akkor már nem 54-et ír ki, hanem kevesebbet (6, 9, 12, 18, 24, 36, 48, 54). Szóval ott jó közelítéssel látni mennyire képes éppen a kapcsolat.
-
cigam
titán
válasz
picipoczok #21603 üzenetére
Végülis mi lett a megoldás?
Vagy gyengusz a kábel árnyékolása, vagy gagyesz a hangkari (gondolom alaplapi).
-
cigam
titán
válasz
Bull Boss #21610 üzenetére
Nem támogatja a CD-t, P4-et, vagy Celeron D-t tud.(Vicces lenne ha 1 chipset támogatná az 1-2 évvel később megjelenő (más felépítéssel rendelkező) procit.) Meg amit a BIOS-a ismer. Mobilokban nembiztos hogy cserélhető a CPU, ha mégis foglalatban van, akkor se érdemes olyanra cserélni amivel gyárilag nem szerelték. Még ha elindul vele, akkor se biztos hogy jól ismeri fel, ill. a nagyobb teljesítményű proci energiallátása/hűtése is gondot okozhat, stb...
-
cigam
titán
válasz
#53314048 #21595 üzenetére
Mibajod a Broadcommal? Nagyon sok márkás gépben is az általuk gyártott wifi modul van.
Miért ne menne? Ha szabványo miniPCI foglalata van, és van driver az oprencered verziójához, nem lehet semmi gond.
Arra figyelj, hogy már van miniPCIe foglalat is a notikban, ill. ilyen formátumú kártyák hozzá, és a 2 nem u.a.Elméletileg bele lehet, de biztos hogy én az asztal sarkán -ennyire- nem kapnám szér a wifi miatt.
---
Ez az akkumulátor formázás, ez butaság. Manapság LiIon aksikat tesznek a gépekbe, és ezeket nem kell formázni. Berakod, és használod. Max. arra kell figyelni, hogy a több órán át annyira terheled, hogy a _belső_hőmérséklet 50 fok főlé csúszik, vedd ki az aksit, mert az nem tesz neki jót. -
cigam
titán
válasz
#53314048 #21589 üzenetére
Az elgondolás nem rossz, de a sebesség függ pl. a szabványtól (amit a routered tud, a,b,g,n?)
Tippre egy rendes b háló sebessége az 4mbps persze lehet a 12mbps-os 1.1 kapcsolat korlátozza, és 2.0-ással elérné a g-s háló 20mps sebességét is.
Bár tény hogy elegánsabb gépen belül a wifi kártya, de egy USB 2.0-ás g-s wifi modul már 2k-ért kapható. A miniPCI-os karik meg 4-5któl indulnak, és esetleges az eredmény. -
cigam
titán
válasz
picipoczok #21585 üzenetére
Ha a VGA 0Hz-et ír akkor hol 50Hz? (lehet nemtud ilyen alacsony értéket próbáld meg 60Hz-en.Az is lehet, hogy le van korlátozva, hogy ülső kijelzőn csak pl.1600x900-at tudjon. Mostanában divat (lehet csak netbookoknál?)
+Milyen megjelenítő van beállítva? Lehet át kellene billenteni egy fullhd felbontást ismerő moncsira. -
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
picipoczok #21582 üzenetére
És a tv tuti tudja? Frissítési freki?
-
cigam
titán
válasz
picipoczok #21573 üzenetére
Sztem a felbontást állítsd be a TV-nek megfelelőre, és eltűnik a homály.
-
cigam
titán
válasz
CoroStar86 #21569 üzenetére
Mikor indul a gép le kel nyomni ALT+F10-et. Ekkor erről a recovery partícióról indul a gép. Kiválasztod az első pontot (Restore system to factory default). Ez visszaállítja gyári állapotába a gépet.
A Windows indulása után elindítod az Acer erecovery managment-et. Ezzel a progival tudod kiírni lemezekre a helyreállításhoz szükséges dolgokat.Ha újratelepíted a gépet, azt a recovery partíviót ne bántsd, mert nem fog működni az alt+f10-es bootolás.
Esetleg keress magyar 7745 tulajokat, és kérd el tőlük ennek a partíciónak a mentését. Így a helyreállítás már magyar nyelvü rendszert tesz fel. Persze mielött felülírod mentsd le a tiedét ;-)
-
-
cigam
titán
válasz
picipoczok #21550 üzenetére
Akkor megvan miért "süket" a tv, hiába van összekötve. Ki kellene próbálni azt a kábelt másik gépen is. Merthogy működnie "látnia" kellene a külső kijelzőt is.
Nekem 3505-ös van, mezei VGA kimenettel, de abban a pillanatban, mikor rádugok 1 monitort, azt észreveszi, és 2 kijelző jelenik meg, és használni is tudja azokat (Otthon kiterjesztett destoppal használom).Milyen driver van fent a gépen?
Fn+F3-ra sem reagál semmit?1ik fórumon tanulsága szerint, a BIOS downgrade-je oldotta meg a problémát.
-
cigam
titán
válasz
spidersoft #21546 üzenetére
Azért egy atomon futo W7 alapján nem vonnék le messzemenő következtetéseket (nem véletlen, hogy atomos netbookokon a starter edition-t adják, de ez egy másik történet.
Nekem most egy CD1.6GHz-es T2050-es procis gépem van Intel GMA945-el, 2GB RAM-al, W7-el. Remekül futkorászik. Igaz játszani nem játszok, de mezei Internet/office alkalmazásokban nem érzem lassúnak. DVB-T tuneren keresztül TV-zni is lehet rajta. Szóval nem ma igép, de így is "álva hagyja" az atom-os procikat.Valóban nem lenne rossz, hogy 1 hétig próbálgatod otthon, és ha tetszik megveszed, ha nem, hát visszaadod.
Persze nem azt mondom hogy egy játékos szemszögéből teljesen jó a gma4500, és a youtube videót is példának hoztam, mert ott könnyen meg lehet találni/nézni, hogy mit tud egy adott kártya az adott játékkal. pl. Satracraft 2 gma4500-on
Érdemes megnézni a notebookcheck.net oldalán a benchmark listákat, ahol a mobil procik/vga-k vannak teljesítmény szerint rangsorolba, ill. 1-2 játékban nyújtott fps értéket is meg lehet nézni.
-
cigam
titán
válasz
picipoczok #21545 üzenetére
Akkor jobklikk az asztalon, tulajdonságok->beálítások
Itt látszik, hogy több monitort lát a gép? -
cigam
titán
válasz
picipoczok #21540 üzenetére
Mit értesz "összepárosítás" alatt. Milyen oprendszer?
(W7 esetén WIN+P) -
cigam
titán
válasz
zvaragabor #21539 üzenetére
Erre gon doltam. Sztem teljesen normális, hogy ~2 órát ment úgy hogy szinte folyamatosan pörgött a cd/dvd.
-
cigam
titán
válasz
spidersoft #21535 üzenetére
Ezt a lassítást nemértem. Feltételezésekre, és találgatásokra épül az elméleted.
nekem gyanúsan gyér mindenhez
(COD4 GMA4500-on különböző beállításokkal)
minimum beállítások mellett is, de egypár játék azért elmenjen rajta a pasziánsz is játék + a dx11-es überbrutálvalósághűbiszbasz is.Talán az 5145 nem marad el sokban az elvárásaidtól, Athlon M320-al, oprencer nélkül 145k
Asus K50AF, és a support oldalról letölthetőek hozzá XP-s driverek.Azért toronyóra láncal ne legyen hozzá? 120-150-től indul egy mezei fapados, de beválalható noti, ami még 3-4év múlva is gyűri az igát. Te meg gamer notit keresel ennyiért?
-
cigam
titán
válasz
spidersoft #21530 üzenetére
nem vagyok hajlandó elhinni
Nézd többet az X aktákat. Mulder falán van egy plakát
Én meg azt nem akarom elhinni, hogy miért akarsz olyan gépre XP-t tuszakolni, amin nem támogatott? Miért nem vesz az ismid olyan gépet amin támogatott?
-
cigam
titán
válasz
zvaragabor #21532 üzenetére
Simán lehet, aksi mekkora?
-
cigam
titán
válasz
GrooveHero #21474 üzenetére
Hűtéssel minden rendben? Hallani/érezni, hogy pörög/fúj a venti?
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
bvvitya #21440 üzenetére
Tulajdonképpen bármi. Volt olyan noti amire csak akkor lehetett telepíteni op.rendszert, ha az aksi be volt dugva. Gyakorlati értelmét nem látom, mert ettől még be kéne röffennie, de hogy be se kapcsol...
Aksi jó? Sztem szervíz tud okossabbat mondani, mint az én tippjeim.
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mercedes topic
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Alters teszt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest