- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
marhaság, a szorzó nem befolyásolja a ram működését, sem a strap. 1066 mhzen mindenképp megy, akár 1:2 akár 3:4, akár 4:5 akár arkámi a szorzó, mert a ram oldaláról ugyanúgy 1066 MHz az órajel, a ram abból semmit nem "lát", hogy miként van felszorozva neki az 1066. Amivel gond lehet az az NB, ez szokás szerint ézékeny lehet stapre és szorzóra egyaránt.
-
GT200 -->GT300 minimum 2x teljesítménynövekedés.
Ez ment a G92->GT200 kapcsán is, aztán mi lett belőle... Nem szabad ennyire hiányos paraméterek mellett ilyen messzemenőket következtetni.
A GT300-as pletykák amúgy is szaglanak nekem, új architektúra, új gyártástechnológia, DX11, talán még Chuck Norris sem tudná ezt mind együtt sikeresen megvalósítani
-
sniper elite
senior tag
Aha, és szerintetek hőtermelésben melyik lehet a jobb? Mert mostani 4870x2 főleg CFben szinte pokoli meleget generál, pl amikor szerelgetem a gépet akkor kikapcsolás utána 10 percig hozzá se lehet nyúlni a kártyákhoz annyira tűz forró, remélem valamelyik gyártó erre is gondol!
-
Viszont a pletyik szerint az rv870 annyival kisebb lesz (~180mm^2 és ~450mm^2), hogy nem a két új csipet kell majd összehasonlítani, hanem az azonos árú kártyákat. Vagyis mondjuk 2db rv870-et a gt300-al. Legalábbis, én valahogy így képzelem.
(#3539) schwartz: Oké, értem én.
Ez csak az itthoni gépem. Nem vagyok hárdkór gémer, de azért elég sokat szoktam játszani, csak nem itthon.
Viszont, ha veszek majd egy izmosabb VGA-t, akkor meg fogom nézni, hogy minek van jó ár/érték aránya.
De nem ebből indult ki a vita, hanem abból, hogy melyik a jó ár/érték arányú chip a gyártók szemszögéből. Mert hiába csinál az nv egy másfélszer gyorsabb csipet, mint amilyen az rv870 lesz, ha a csip előállítási költsége a magméret miatt mondjuk két és félszer annyi. Íg yaz AMD-nek adott a lehetőség, hogy eg ykártyára rakjon kettőt az új GPU-ból, és egy gyorsabb kártyát csinált ugyanannyi pénzből. Ez már viszont érdekli a HC gémert, nem? -
janos666
nagyúr
Q2 közepén hol van messze a Q3? Nameg ha az a hír is igaz, hogy GT-300 csak 2010Q1-ben lesz, akkor meg ráérnek azzal is hogy megelőzzék az nv-t.
Bár tény, ha inkább megsürgetnék, akkor letarolhatnák az első DX11 kártya szerepét, mint annak idelyén a 8800GTX/GTS-ek is bekerültek sok gépbe, és akkor kevésbé lenne érdekes a GT-300 megjelenés, ha már tele lenne nem csak a piac, de a felhsználók gépei is a hasonló tudású és teljesítményű RV870 kártyákkal.
Aztán mire a GT-300 is kellő mennyiségben kerül a boltok polcaira kihozhatnak egy új szilikonrevíziós, emeltórajeles, vagy hűvösebb és olcsóbb RV870-et pl RV890 néven (annak fügvényében hogy viszonyul az RV870 a GT300-hoz), és akkor megint ők lennének fölényben... -
VinoRosso
veterán
miért ne lenne? két összedrótozottt E8200 a jelenlegi M1 step 3,2-3,5Ghz közt mozog, az R0-nál(bár iylet piacon még nem láttam ) meg 3,6Hz is elérhető lesz. De már egy 3,2Ghzes alacsony fogyasztású 4 magvas is elég a 3,6Ghzes X3 ellen oda, ahol számít a magok száma. PC-n tipikusan 2 vagy 4 magra optimalizálnak, ami kihasználja a 3 magvat annak jó a 4 is. De tény, hogy az PII x3 jó lett, bár csak már azon kéne filóznom, hogy x3at vagy Q8200 vegyek
-
janos666
nagyúr
Nem, pont hogy NEM jön (szerintük ; elírtad
)
Amúgy elég nagy zagyvaság a hír. Mi az hogy passzolták a régi RV870-et, és inkább egy DX 11-es kártyával jönnek ki? Az is DX11-nek lett beharangozva amit eddig korábbra vártak. Meg amit összehadovál a sok Q-val.
Ha érne valamit a 8200 én se a 9300 árait sasolnám... -
Bluegene
addikt
hosszútávra gondolok, az intelnek szüksége lehet az nvidia gyakorlatára és szellemi kapacitására a gpu-k gyártásához
az nvidia pénzhiányba lesz, az intel szakemberhiányban, egy házasság mind2nek jól jön
főleg ha elkezdenek szerencsétlenkedni a larrabee-vel, az nvidia a jelenlegi kártyáival, össze fognak fogni hidd el, 2 évet adok
(#3340) Bluegene: Az Nv inkább csődbe megy, mint hogy az Intel felvásárolja őket
jó vicc, leraknak 5 milliárd dolcsit és eggyüttműködési szerződést, egyből elszáll a sértett büszkeségük
nem így működik
sztem ez a jövő, a cégek összeolvadnak, elég néhány rossz év, meggyengül és nincs más megoldás
-
köszi
hiába a négy mag, ha a kutya se használja. a "négymag-barát" játékoknál (GRID, Bioshock, Mirror's Edge) is csak annyi az igazság, hogy előfordulhat, hogy 4 mag esetén 50% fölé megy a CPU-használat, de a négy mag konstans dolgoztatásától messze vannak. 5GHz-es E8400 rulez... -
janos666
nagyúr
Ha több BIOS verzióval is csinálta, és túlvagy az elemtelenített CMOS clear-en, fesz se segít akkor 2 dolog marad. Windows reinstall (akkor praktikusan CMOS reset utáni első induláskor bootolva a telepítőDVD-vel), megnézni onbox chipsetdriverrel is, és utánna rápakolni egy friss chipset drivert. (eszközkezelőben is nézd meg tényleg frissült-e)
Ha ez se segít, akkor érintkezéshibás a kártyán vagy az alaplapon a csatlakozó. Vagy kiégett a huzalozás, vagy esetleg egy porgalacsint préseltél be a slotba a kártya berakásakor. Egyébként így, szigetelőszalagos ragasztgatással lehet 16,8,4,2,1x módokat előállítani teszteléshez ha nincs ilyen opció a BIOS-ban.Gbors: Az a 4870x2 @8x az 2.0-ra vonatkozott, vagyis 2.0/8x, ala 1.1/16x, nem 1.1/8x?
Hmm. Akkor kezdhetek gyúrni egy P55 lapra, vagy legalább is egy 775-ös DDR2-es lapra 2.0-val. De jó hogy épp az alaplapom terveztem akkoriban leg időtállóbbnak.Nekem jobban tetszett a sárkányos codename.
-
Mercutio_
félisten
Szétvágni biztos nem fogom a házat
Elől van 2 rejtett nyílás, ott szív be valamennyit a belülre beállított 2db 80-as venti.
A ház olyan kicsi, hogy gyakorlatilag a berakott videókártya kettéosztja a belsejét, a jobb oldalából szívja ki a táp a meleget (prociról leginkább), a baloldalon csak úgy lehet légáramlást kialakítani, hogy kiszedem a pci slotook takarólapjait és arra fújom ki belülről a levegőt. A másik lehetőség, hogy előlre nyomom, és onnan tovább a jobb oldalra a tápon át, de így a táp melegszik, ami nem valami jó ötletLényegalényeg, 4670-nél töbet fogyasztó kártya még ha házból kifelé fújó is, már problémás.
-
rocket
nagyúr
Csak remelik
Hutorol jokat irnak, halk, idle 35, load alatt 69 fok volt a GPU homerseklete, ettol fuggetlenul eleg "cheap" hatasa van ha ranez az ember, szetszedve is
-
rocket
nagyúr
Az egy Zalman VF-900 szoval nem meglepo, hogy igy gondolod
"We set the core/memory clock as 900/1100MHz, and it scores P9989 which sees 19.05% increase than default clocks. We believe RV740 will hopefully break 1GHz provided with better cooling solution. The two HD 4770 retail edition we test can work steadily at 875/1050MHz, so we recommend you to set as 850/1000MHz."
Jol sikerult a respin ugytunik, februarban nem sok penzt tettem volna az AMD-re, hogy kimaszik a godorbol amivel RV740-nel kerult, de ugytunik a TSMC osszekapta magat
-
XoZ
aktív tag
Az 5 oldalon lévő képaláírás szerint a kifelé fújó hűtéses kártya csak marketing volt, és a másik megoldás lesz a referencia hűtés. Jól látszik pl. az is, hogy a hátsó sarokban lévő 5 kondiból a végleges kártyára csak 1 került, de végülis ez "csak" egy 100$-os kártya (a teszt szerint nagyon jó teljesítménnyel).
-
olizsoli
tag
nem hiszem hogy a 4770 35ezer körül lesz ha azt nézzük hogy gyengébb lesz picivel a 4850nél akkor annál olcsóbbnak is kell lennie és a Saphire 4850 már 36ezer
szerintem akinek régebbi karija van és nagyon újítani akar most, de nem akar rá 70nél többet rákölteni az úgy jár a legjobban ha most vesz egy 4850et és nyár végén egy 5850et addig meg érdemes kicsit gyűjtögetni még új tápra meg a +ra ha nem jönne helyre a Ft...
én így terveltem ki magamnak a mostani 2600osom helyérede persze mindenki maga dönt a vásárlásáról meg a pénztárcája
-
rocket
nagyúr
Miert illene megutni az X2 szintjet?
RV870XT-bol krealnak egy 300$-os SKU-t akkor folytathatjak a strategiat amit elkezdtek, es meglesz a lehetoseg dual kartyaval a highendbe ahol az HD4870X2 van atszervezni az eroviszonyokat.
NV ugye abba a csapdaba esett bele, hogy volt egy bazi nagy highend GPU-juk (GT200), amibol krealtak 2 kartyat, a GTX260 pedig annyira nem jol sikerult, hogy ott ahol mukodott jol az SLI a 9800GX2 gyorsabb volt nala, ami alapbol nem gond, de az NV highend aron kezdte arulni a kartyait, igy ar/ertek aranyban akkoriban jobb volt a 9800GX2, hiaba nem gyartottak mar, voltak boven keszletek.
Az ATi-nal mas lenne a helyzet, mert nem highend GPU-nak van tervezve a highend ar szegmensbe az RV870, igy nem tortenhet meg az ami az NV-nel.
Megha lassabb is lenne mondjuk ~20%-kal a jol mukodo HD4870X2-hoz kepest az RV870XT, akkor is minden a single GPU-ra epulo termek pozitivuma ott lenne mellette.Szerintem ez is az oka, hogy nem lesz HD4890X2, felesleges lenne a lecet meg magasabbra tenni, mert kozel van mar az ugras
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
rocket
nagyúr
-
tome.jr
addikt
Itt a teszt Nekem úgy tűnik DX10.1 alatt nézték a Radeon-okat.
Jó lett gbors tesztje
-
leviske
veterán
Én nem feltétlen mondanám, hogy a 9800GX2 a HD5800-asok szintjén van... Hasonló szinten van, mint a GTX280, amit most vereget a HD4890.
Amúgy senki nem írta, hogy vegyél új lapot, ha egy kártyát akarsz. Többkártyás rendszer esetében számít...
De hát ezt is beszéltük Keldorral.
-
janos666
nagyúr
Ezen én is filóztam, hogy kihúzza-e még az alaplapom a következő generációt is az 1.1-es PCI-E sínjével. Pedig azért vettem annak idején fullosabb P35-öt, hogy jó legyen még sokáig, és jó is lenne tényleg 45nm-es quad alá (amit még máig nem érte meg beletenni...), csak nem tudom elég lesz-e a PCI-E sávszél.
-
rocket
nagyúr
Egy szoval nem irtam, hogy hazudtak, ez csak marketing, az ilyen elore beharangozott dolgoknak mindig nagyobb a fustje, mint a langja, eleg csak az NV "more efficent TMU"-ira gondolni, azok is jol hangoztak, de valos alkalmazasokban nem sok elonyuk volt.
Egyebkent a STALKER-ben majdnem 10% a kulonbseg, igy mar majdnem eleri a 28 frame/s-et
-
rocket
nagyúr
Nehez elkepzelni, hogy a referencia HD4850 120watt single slot utan ami 199$-on indult, a referencia HD4770 ami 80wattot fogyaszt, es 99$-on indul, dual slot heatpipeos hutest raknak
Az RV770 megjelenes ota folyamatosan hangoztatta az AMD, es itt PH-n ABU is, hogy normalis a 90-100C mukodesi homerseklet a HD4850-nel, erre most elvileg egy joval kevesebbet fogyaszto, es joval olcsobb kartyara dual slot hutest raknak, nem all ossze a kep
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A tranzisztor az ugyanolyan sűrű az RV770 és a GT200 esetében ... hisz mindkét rendszer 55 nm-es technológia. Abban van a rejtély, hogy az AMD a 85-90%-os kihozatalra megy. Ezért magas feszültségen üzemel a rendszer. Ez az oka annak is, hogy egy csomó ideig nem volt 800 SP-nél kevesebbel rendelkező chip. Egyszerűen "mind" hibátlan volt. Az NV vagdalja a rendszert, így nekik jó az alacsonyabb feszültség is, mert ha nem megy a rendszer GTX 285-szinten, akkor majd megy 280-275-260 szinten. Persze profit szinten az AMD sokkal előrébb jár, hiszen még a HD 4850-en is ötször akkora haszon van, mint egy GF GTX 260-on (bár az most elvileg az új árakkal nullszaldós). Ezért állnak át a gyártók a közeljövőben az AMD kártyák gyártására, mert ők hasznot akarnak, amit jelenleg az NV-től nem kapnak meg.
-
rocket
nagyúr
Nem, a kartya BIOS-atol fugg, a HD4890 eseteben 240/975 van a BIOS-ban 2D orajelkent megadva, 500/900 ugyanez a HD4870-nel, igy amit nyernek a kisebb GPU orajellel a HD4890 eseteben (valoszinuleg kisebb a feszultseg is 2D-ben mint a HD4870-nel), azt elbukjak a magasabb memoria orajellel, legalabbis az eddigi egy darab teszt szerint, de varjuk ki a veget azert
Akarmi is lesz csodat nem fognak tudni csinalni, es tovabbra se lesznek sehol teljesitmeny/fogyasztasban az NV-hez kepest, nevetseges azert, hogy nagynehezen GTX280 szintjet kipreselik a kartyabol tuninggal, de cserebe lehet annyit fog fogyasztani mint a GTX280, amin 65nm-es ~50%-kal tobb tranzisztorbol allo,es ~2x nagyobb GPU van, nem jott be az ATi-nak a nagy tranzisztor suruseg ez egyertelmu lett mara, viszont nagy divat lett a "sporoljunk par wattot" dologbol miota jobban all ebben az NV.
Szoval osszefoglalva az AMD a globalis felmelegedes egyik fo szponzora
(viccet felreteve van 1-2 user aki mar tulzasokba is esik ezzel a "jaj sporolni akarok 2 wattot" dologgal, de ha leugrik a kozertbe bekapcsolva felejti a TV-t, es egve a villanyt, dehat ez nem fontos, csak a VGA fogyasztasa)
-
leviske
veterán
Nem vagyok feltétlen meggyőződve arról, hogy nagyobb és nem csak más szögből fotózták. A minimális méretkülönbség akár abból is eredhet, hogy minimális szinten csiszoltak a kártyán a tuning érdekében.
(#2120) P00By: Vajon miért olyan szomorú?
(#2115) attiLANte: Nem rossz... Ez már XFX-ebb, mint az eddigiek.
(#2111) Hakuoro: Valószínű. Pedig milyen szép álom volt a 40nm-es, 960SP-os RV790...
-
bim
veterán
A vrm rész bővült szépen. 3 kocka van a 4870-en ezen pedig 5. Hinye hogy fog ez fűteni.
-
egyrészt shader oldalon egyszerűbb a programozás, másrészt a GT200 több ROP- és textúra-kapacitása sem elfelejtendő. az nVidia keze biztosan benne van itt-ott, de messze nem csak ettől van a különbség.
a Stormrise-ról már rebesgettek mindenfélét, de ezt tényként kezelni elég khmmm... bátor dolog. várjuk, meg amíg megjelenik - már csak 4 naptzsolesz: Call of Juarez hmmm...
-
oh no, már megint...
a játékok nagy része azért gyorsabb az nVidia kártyákon, mert a felépítésük jobban megfelel a játékírók... hmmm... komfortzónájának. az 1.2 elméleti TFlops a szép szekvenciális gondolkodás mellett jó, ha 6-700 gyakorlatira lefordul, a többi komponensben pedig a GT200-asok erősebbek.
struktúrában van persze differencia - ezért a DX10-es potenciális előny. viszont egyelőre még nagy kérdés, mi lesz ebből a fene nagy potenciából. én egyelőre csak a Battleforge bétát láttam, ahol számottevően belassult a 9600GT-m DX10 alatt (miközben a Radeon nem) - de ez még csak egy béta. megkérdezhetem, hogy a Stormrise-zal mennyit játszottál / teszteltél? lehet, hogy 1 hét múlva én is ezt fogom mondani, de ma még nem 1 hét múlva van
-
westlake
félisten
"Mivel megszűnt, megszűnik a konkurencia, nem sok értelme lenne."
lol mekkora szoveg.. ha tokosebb lennek, beraknam alairasnak.. azzert annak meg orulok, hogy az emberek ismerik a modatelemzes fogalmat(csak kar, hogy alkalmazni nem tudjak
)
#1833: mondhatod..
mod: es mar latom lelki szemeim elott az elvakult ati fanokat, ahogy korusban skandaljak:
"azert nem jott ki a 4890 x2 mert a gtx 295-ot mar csak par hetig lehet kapni, tehat felesleegsse valt az uj zaszloshajo piacra dobasa"
mekkora.. erre eddig nem is gondoltam -
leviske
veterán
Abból indulj ki, hogy a HD4850-et már valószínűleg korlátozza a GDDR5. Ha megnézed mondjuk a 3Dmark ranglistát itt a PH!-n, láthatod, hogy már a GDDR4 memóriákkal szerelt HD4850 is veri a többit... valószínűleg a GDDR5 is dobhat a teljesítményen. Bár többet értek volna el vele, ha 1GB-ot raknak rá, mert így csak adtak a kisvirágnak még egy pofont.
-
-
tzsolesz
nagyúr
ha ennyi lenne, már rég kint lenne a 4890, de nem ennyi lesz.
Ha még is:
Akkor az 5xxx-es széria sem nagy durranás, mert csak azt bizonyítják be, hogy valóban ellőtték az összes puskaporukat az RV770-re, és csak toldozgatás-foltozgatással próbálják elterelni a figyelmet. Remélem nem így lesz.
-
leviske
veterán
Lehet, de nem hiszem, hogy annyit tököltek volna vele, hogy kiérdemelje az RV790 nevet. Ha már átrendeznek, akkor nem hiszem, hogy nyamvadt pár +MHz-ért tennék... Ehhez túl sok pénz és nem jönne vissza.
Egy 800MHz-es példányt mindenféle átrendezés nélkül kitudtak volna hozni az RV770-ből. Ezért is tudott kiadni a Diamond egy 800MHz-es változatot.
Ezek után nem hiszem, hogy annyit kellett volna rajta csiszolni 55nm-en, hogy kiérdemelje az RV790 nevet.
Ha jól emlékszem, akkor pont Te írtad (?), hogy ezzel akarják nyugtatni a népet, hogy "jaaaj, nem lesz ebből semmi extra... vegyé' nyugodtan RV770-es kártyát"...Maga az RV770 előtt is egyre biztosabbra lehetett venni a 480SP-t.
És persze megint fel kell hoznom azt a tényt, hogy az RV790 a GT212 ellen lett szánva. A GT212 pedig egy elég agresszív ellenfél lett volna... És attól, hogy úgy tűnik törlésre került (vagy minimum halasztják) még az RV790 ellene lett tervezve. És azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha jól gondolom, akkor a GT212 ellen már gazdaságosabb lett volna egy 40nm-es, 960SP-os kártyával felvenni a versenyt.
-
ulveczkii
tag
Hogyha onnan közelítjük meg a dolgot hogy az AMD az egész stratégiáját a költségek minimalizálása okán alakítja, és azt vesszül alapul hogy ők azt a chipméretet keresik amit 100%-ot minél inkább megközelítő kihozatallal tudnak gyártani. Akkor szerintem apszulult elképzelhető egy 2000SP körüli chip kb 250mm2-en hisz addigra valószínűleg a gyártástehnológia simán lehetővé teszi. Viszont ekkora chipből 2nél többet nemhiszem hogy rá lehet pakolmni egy kártyára. Ebben az esetben a magok reletíve nagy mérete és hődisszipációja okán az MCM kialakítást se tartanám valószínűnek.
Bár ez a variáció kicsit unalmasnak hat hisz maradnak a megszokott felépítésnék. Azért mégis kapnánk egy 4000SP-os karit 6-7Tflops környékén ami azért nem semmi.
-
janos666
nagyúr
Nem tökéletesen lineárisan szoktak zsugorodni a területek a csíkszélcsökkentéssel (ha csak shrink, akkor rosszabb a hatékonyság, ha át is tervezik,még jobb is lehet...), jó az az 1000SP-s elmélet. Esetleg nem ikerchipes lesz, hanem rögtön 1300-1600 körül, RV770-től picit nagyobb magon és kész, én annak örülnék.
-
keIdor
titán
Még úgy is kevés lesz a GT212 ellen. Márha tényleg 384SP/96TMU alkotja majd. De lehet, hogy csak egy sima Die shrink lesz. (erre van nagyobb esély)
-
janos666
nagyúr
Te is frissítst alaplapi, és talán még VGA BIOS-t is, aztán vedd ki az elemet hogy szűz BIOS beállításokkal indulj, és nézd meg mi történik. Ha nem emelj PCI-E sín feszen, meg MCH feszen. Ja, és figyelj rá hogy fix 100Mhz legyen a PCI-E freki.
(#357) - De ha a 2000SP mellé megőrzik az arányt, akkor a textúrázás is gyorsul 2,5x-esére. (hihetetlennek hangzik, de a 800 is annak tűnt tavaj, és alaposan lefaragták a csíkszélt, a növekvő hőtermelést meg "megszoktuk")
-
ulveczkii
tag
Nme igazán értek hozzá talán abu erre keveredik és elmagyarázza de a lényeg az hogy minden rv770 160 összetett és 640 egyszerű Shader Prociból ál, ez adja ki a 800at. Mindenegyes összetett SP mellett 4 egyszerű található és így alkotnak egy blokkot.
Így jön ki a 20 "sor" szor 8 "oszlop" suorozva 5tel vagyis 800 +van még soronként egy tartalék blokk tehát +20x5 vagyis 900. Nade a logikai összefüggést soronként kell figyelni és ebből a szempontból csak 4gyel osztható szám jöhet szóba mivel egy ciklus alat 4 múbelet tartozik logikailag együvé,ezért a 8 az ideális viszont a 9már nem felel meg a kiritériumnak. Ezáltal az a +100SP lehet hogy sok esetben nem gyorsulást hanem inkább lassulást hozna. Vagy akár az is lehetséges hogy m chip tervezése okán nem enged 8nál több bolokkot aktiválni soronként mert 8ra tervezték és kész.Szómi szó én 100%ig biztos vagyok benn hogy az ATI-nak nem lesz több 55nm-es chippel szerelt kártyája.
-
ulveczkii
tag
A fentiekben említett (1+4) Master Chip design-t én sem tartom valószínűnek (sőtt ikább elképzelhetetlennek) de ha az MCM design megvalósul akkor valószínűnek tartom hogy hogy a két lapka Master Slave kapcsolatban lesznek (mégha két egyforma lapkáról lesz is szó) hisz eléggé elbonyolítaná a nyákot a CF kapcsolatból adódó dupla memória vezetékelés és kétszerannyi memó chip elhejezése. Éshát az x2 maradna x2 de inmáron 4 chippel. Még esetleg elképzelhetőnek tartom ha a PCIe elosztót integrálják a chipekbe akkor megvalósulhat egy x3 változat is.
nixx-21: Még a kép sincs jól számozva mert 20 sor van. de ez mind1 is. Nem lesz 840SP-s rv770. Esetleg 880az lehetne de annak se lenne ebben az elrendezésben sok értelme.
-
ulveczkii
tag
Én is remélem hogy azért a nagy halgatás mert már a kezükben a fegyver és nem azért mert még nagyon kérdéses a köv. nagy durranás megjelenési dátuma. Nemtudom mik igazak ebből a master slave kialakítási jóslásos dologgal mert egyébként jó ötletnek tűnik csak a megvalósítás során belefuthatnak pár váratlan akadájba. Egyébként már egyszer kérdeztem és Abu akkor azt mondta hogy jövőév vége felé ígérik a 8xos CFx-et. Új kérdésem van. Ez a master slave kapcsolat ez CF kapcsolatnak minősül vagyez valami más? Mert ha megvalósul és jönnek a 1+4magos akik akkor a 8x-os CF kevés 2 ilyen kari összeközéséhaz. Abu rég jártál felénk. Jó lenne ha megosztanál velünk néhány új sejtést elgondolást, te mit gyanítasz.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest