Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Hát, azért megnézhetnél teszteket, de lényegében attól függ, mivel játszol, ill ha nem zavar, hogy többet fizettél a kapott értéknél (kihasználatlan VGA), az megint a te dolgod. Hidd el, az Intel nem propagálná így a termékeit, ha nem lenne igaza, mert kapásból a fél világ belekötne, csak nálunk nem divat az órajeleken kívül bármi mást nézni.
-
TomBoy1986
veterán
Igen, ez így van, de 3DMark csak egy program. Ugyanígy persze az FC2 is egy program, de mutatok egy másikat is:
Lényegében az én olvasatomban az látható, hogy jelentéktelen különbségek vannak. Azaz, ha valakinek - mint pl. nekem - az AMD a szimpatikusabb, akkor nincs hátrányban, s nyugodtan veheti azt.
-
katt777
félisten
Konkrét adataim hemzsegnek a tesztoldalamon (azért is van), onnan lehet viszonyítani, a viszonyító értékeket viszont máshonnan kell beszerezni (én is mások teszteredményeit néztem), mert nekem csak a saját konfigom van. De lehet, ha átnézel egy C2D vagy E5200 topicba, ott tudnak olyan eredményt adni, amely mérvadó lehet egy AMD-vel szemben.
De még többet mond, ha utánanézel az Intel piaci filozófiájának. Világosan megmondják, hogy kicsivel a rivális hasonló árú termékei alá áraznak mindent.De mert értem a kérdés mögött megbúvó gondolatot is:
Egy újabb alkalmazásban nyilvánvalóan kevés lesz az eltérés (talán csak szintetikus teszttel mérhető), de az eredeti kérdés nem is az volt, hogy a minimális ár-eltérés mekkora teljesítménytöbblettel jár (hiszen a hasonló termékek miatt ez nyilvánvalóan minimális, tesztekben is ezt fogod látni).Az egész abból indult ki, hogy egy Intellel a hasonló árral kapsz egy min. 30%-os tuningpotenciált, erre írtam én anno némi malíciával, hogy AMD-sek ne nézzék meg, mekkora grafikus teljesítmény-növekedést generál egy E8400 3 és 4 GHz között (30% CPU tuning) az újabb játékokban (régebbieket meg nem néztem, mert fölösleges), pl. CoJ és FC2, és tesztekben is. A CPU tuning pl. lazán játszhatóvá tesz egy Far Cry 2-t, amely azonos beállításokkal alap órajelen Intelen is szépen akad, míg AMD-seknek nincs lehetőségük erre, ergo nem használják ki a VGA-juk képességeit (és nem tudják olyan minőségben élvezni a látványt, mint egy erősebb processzorral tehetnék), tehát AMD-s konfigba max 3870-et érdemes tenni. De mivel ez 48xx VGA-kra igazolható bizonyítottan, én 3870 eredményeket kértem a fenti C2D órajeleken. Nézd meg, mi lett belőle, miközben senki nem végzett egyetlen tesztet sem. Nem volt ebben semmi lenézés, vagy AMD fikázás, csak egy teszt volt eredményekkel, ami némelyeknek nem tetszett.
-
katt777
félisten
Nem nem kerestem, hanem nem volt időm utána nézni.
OK, de nem volt egyértelmű a fogalmazás. A teljes mondatra vonatkoztattam a kérdést, mivel egy mondat volt a VGA-t kiemelve, a kérdést pedig külön tetted föd, így elvileg az előző mondat kiemelt részére vonatkozik (3850 dual slot). Azaz én a kártyára gondoltam, hogy létezik-e olyan, mert hogy ezt vonod kétségbe a kép nem létezése okán.
Azt tudom, hogy nem Zalman, azért írtam, hogy olyasféle, mert olyasféle.
Peace. -
Lacpac
őstag
-
katt777
félisten
Azt kérdezted eredetileg, hogy van-e. Nem azt, hogy néz ki.
Én meg azért mondtam, hogy van, mert olvastam, hogy volt, aki vett ilyet, pontosabban ilyet kapott. De tényleg nem tudok bizonyítékot linkelni, és ezután sem fogok lementeni egyetlen linket sem (már kiérnének a gépemből), amely egyszer majd jól jöhet valakinek, mert aki érdekel, az majd keresi, és vagy megtalálja, vagy nem. Én csak segíteni akartam.
Az üzleteknek meg miért érné meg Dual Slot-os Sapphire 3850-et hirdetni, ha nincs? Csak a reklamációkat zúdítanák a nyakukba. Ha használhatatlan linket kapsz, akkor szimplán balfasz az ügyintéző, mert ha valakinek, hát neki tudnia kéne, mit árulnak.
Tényleg nincs Toxic, eltévesztettem. Az Ultimate-et akartam írni (mert ez a rakat gyártmány van). Ez is dual slot-os.
Továbbra sem szeretem, ha valaki hazugnak nevez (bármily burkoltan teszi), mert nem szokásom másokat átverni. Nincs ebben semmi sértődés, csak megmondom a véleményemet, pontosan akkora empátiával, amelyet irányomban tanúsítanak.A fogorvosnak is megmondtam, amikor rákérdezett, hogy ugye tényleg megyek a megadott időpontban, hogy kit nézzen taplónak ismeretlenül, mert attól, hogy nincs kedvem szélhámosként kiöltözni, még lehetek úriember, aki ad a szavára.
-
katt777
félisten
A kártya létezik, de megnéztem én is, tényleg nem találni róla képet, de sztem azért mert béna a kereső. Dual-ra hozott toxic-ot (Az is dual
) meg minden egyebet is.
De jó, akkor a hasamra csaptam, ahogy a webshopok is, amelyek ilyen néven árulják.Sajna ált. a ref. kártya képe szerepel rajtuk. Részemről amúgy azt gondolsz, amit akarsz, nyilván magadból, vagy az ismeretségi körödből indulsz ki. Nekem nem szokásom senkit szívatni.
Ha jól rémlik, kék nyákos, és Zalman-féle hűtő v. ahhoz hasonló van rajta, de talán megmondják ott, ahol ezt hirdetik, mert keverhetem is valamivel, annyiféle 2 slotos 3850-et láttam már. -
L4mie
veterán
Ezt tettem rá: [link]
Ez való a Turbó X hez.
Mikéntjét megtalálod Katt írásai között. meg ha visszakeresel 1-2 lapot, amikor én kérdezősködtemValaki elmeséli merre keresgessem a PH! fórumozók sok által elért 3dmark eredményeket? Egy srác mutogatta a sajátját, kártya szerint voltak kategorizálva, de már nem emlékszem merre kattingatott
-
katt777
félisten
Cáfold meg a tapasztalatot. Persze nevetni 1szerűbb, mint tesztelni. De segítek:
A GPU-kat úgy válogatják ki, hogy teljesítsék az alap követelményeket. Innentől kezdve szerencse kérdése, hogy mennyire tuningolható egy VGA. Pl. az egyik 3870 mindenben kifagy 860-es GPU-n, egy másik meg 900 fölött is stabilan megy.
Próbálj ki pár játékot, és rögtön láthatod, hogy amelyiknek egyenletes a grafikai teljesítménye, az nem akad ki már egy pici tuningra, amelyiknek meg ugrál, az simán elszáll a legminimálisabb túlhajtástól is.
Beowulf_78: Bocsáss meg, botor dolog volt részemről bármit is megpróbálnom megértetni veled. Pl. hogy ATI alsó kategória 34xx, középkategória 36xx, felső kategória 38xx. Vagy hogy az X2-es VGA-k integrált CF-ök. Az autós hasonlatod annyira sántít, hogy már kómában van. Mellesleg esetleg egyszer egy építő hsz-t, esetleg, megpróbálhatnál.
-
Solten
őstag
-
lsc
nagyúr
Nekem ugyan 256-os van , viszont a hűtés ugyanaz mint ezen Sapphire 3850 512 , az enyémen lehet szabályozni , ebből kiindulva gondolom ezen is .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest