- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
triklin
tag
válasz
dangerzone #45233 üzenetére
40 indításból 1 szer ad képet. van mikor kisípolja, vagy csak nem ad képet. Ha ki-be rakosgatom, akkor talán nagyobb eséllyel indul el. De ha elindul akkor semmi baja.
Más vgakkal megy a gép rendesen. (9800xt és fx5500)
Most 2 napja már teljesen lemondtam a vga-ról. Raktam egy új rendszert (megint) a 9800xtvel, nem raktam semmilyen vga drivert beletettem a 3850 et nem adott képet. bennehagytam a kártyán, beugrott mellé egy pci os s3 trio, hogy megnézzem mi is a helyzet. Win nem látta, de everest meg a többi tosz igen. Feltettem a driverét az s3 trióval, kivettem a s3 at és láss csodát azóta működik. Kérdés hogy meddig...
Lehet csak biost kellene cserélni rajta, de lehet, hogy nem... Passz...Jaa amúgy a 3870x2-m se teljesen százas. Ugye ez egy halottnak hitt dell típusú cucc, amibe életet leheltem. xp alatt semmi baja. feltettem a win7-et, minden játékban megy a cf, kivéve azt amivel a legtöbbet játszok, a counter strike source... csak a 2 es gpu megy. természetesen a teljesítmény is csökkent így... (pedig elvileg ennél a kártyánál nem is lehet kapcsolni a cf-et.) De a benchet láttátok win7e ment, működik a cf...
(crysis2 bench el lógok, de sajna nem a vga erejét mutatja, hanem azt, hogy elfogy a ramom. A min fps-em nagyon gyatra. 28 81 avg 49. Ennyit tud a kis 939 es krapek a 3870x2 alatt kezdeni 1280*1024 el crysis 2 ben)
-
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45219 üzenetére
Köszi ezt a mérést is.
Az 5830-at tekintve...az architektúra előnye 3 év, de teljesítményben "csak" a kétszeresét hozza a 3850-nek. Csak felcserélték a típus számait, csiszoltak kicsit a kártyán és tádááá.
Amúgy meg B.U.É.K! -
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45216 üzenetére
Mi is kíváncsiak vagyunk
Az ottani géped az adatlapon az első?
-
bunkomen
aktív tag
válasz
dangerzone #45214 üzenetére
Te jó ég észre sem vettem hogy ott vagyok
Elég régen csinálhattam azt a tesztet. Jelenleg valami zűr van a rendszerben és csak 3ghz-ig tudok menni (ami 12,5K pont), sőt vantage le se fut azokkal a beállításokkal. Ramokkal nem stimmel valami...Majd ha egyszer lesz kedvem neki esek újra a dolgoknak.
-
bunkomen
aktív tag
válasz
dangerzone #45210 üzenetére
Esetleg egy ilyen összefoglalót tudsz linkelni Vantage-ról is?
-
bunkomen
aktív tag
válasz
dangerzone #45210 üzenetére
óóó tökéletes köszönöm, ezt kerestem de nem találtam
-
triklin
tag
válasz
dangerzone #45202 üzenetére
Mi a kettes checkpoint? Amikortól tudod használni az invisible módot? Onnantól mérjem a fürdős zuhanyzós rész végéig?
(sosem voltam nagy crysis rajongó, most játszom a kettővel először...)
-
triklin
tag
válasz
dangerzone #45200 üzenetére
Ha elmegyarázzátok hogyan kell feltelepítem és megcsinálom, de fullra nem értek a frapshez.
(bár ez szerintem rohadtl nem megbízható mérés)
-
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45196 üzenetére
Na itt már alaposan látszik a platformok közti különbség. Már az első mérésben is több a minimumod, mint az én átlagom. Már így is játszható szerintem ezzel a ~ 45 fps-sel. Az utolsó mérésbeli eredmények = kánaán.
Hálás köszönet a mérésért.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
dangerzone #45187 üzenetére
Ha van valakinek olyan P4-e, ami léggel / vízzel megy 6GHz-et, az feltétlen szóljon...
Vevő vagyok rá, ilyen finomságokhoz: [link].
HGyu
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Stalkerek VGAlimitesek R670en.
kb a 3850 volt a legkisebb vga, ami a 8800gts320al már elbírta a full dynamicot 1280x1024ben. annyira nem ette a vgat, mint a crysis, de majdnem.
sunshafts meg dx9ben is nagyon határeset, dx10et már sajnos 3870esek se bírják el (SSAOra már kevés az R670). egyébként sunshafts durva, maxra tolva 6950 2gbvel is kb felezi az fpst 1080pben, 40 avg 28 minimummal.
CoP volt az egyik játék, aminél leginkább kijött a különbség a régi MSI 3870OCm és a jelenlegi 6950 2GBm között.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Azthittem húzott procival javul az eredmény. Kár, hogy tévedtem.
A PCI-e platform előnye úgy ~ 10-15 fps. Legalább is ebben a bench-ben. Kíváncsi vagyok Crysisban hogy változik a dolog. De ez már egy másik történet... -
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #45182 üzenetére
Azért szépen látszik, hogy megnövekedett az órajel. +~10 fps-t hozott átlagban.
Most megnézem 4ghz-s procival is, mi az ábra.
-
triklin
tag
válasz
dangerzone #45182 üzenetére
Nemtudom mi a tök van. Nem indul. Pedig letöltöttem máshonnan is másfélét...
Másféle bench? -
triklin
tag
válasz
dangerzone #45180 üzenetére
A legtrébb beállításokon is azt írja, hogy kevés a vga-m és próbáljam kissebb beállításokon
(minimum, static light, off, 800*600)
Mit bsszak neki? -
triklin
tag
válasz
dangerzone #45178 üzenetére
A tesztnél volt még a kártyában is és a cpu-ban is. ( ritka az olyan 939 es x2 es proci ami 1,325v on betonstabil 3040 mhz el
)
Sajna nemtudok már tesztet csinálni azzal a kombóval. a proci helyére bekerült egy x2 es 3800+ (2ghz) a vga pedig passzivizálva lett (ac s1 ről lekerültek a ventik ) és a ram is 512-re csökkent.
Viszont 3870x2 vel meg a 4200+ al szivesen csinálok, bár ilyen kis felbotáson szűrők nélkül elég kemény cpu limitem van
-
triklin
tag
válasz
dangerzone #45165 üzenetére
Elég kemény eredmény! Nagyon szépen megy a procid !
Itt az enyém is, ha már 3dmark06.
Ez afféle 24/7 es bellítás. A proci egy enyhén alulfeszelve!! (pedig megy mint a bolond)
Ja és agp-s a 3850. -
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45174 üzenetére
Nah mondjuk, hogy meg is vagyok: Első pálya, asszem második checkpoint-tól a következő cp.-ig mértem.
1152x864, Gamer graf.
Frames - 16520
Time (ms) - 573984
Min - 14
Max - 70
Avg - 28.781STALKER - elindítom a letöltést ma este...izé megveszem, holnap mehet a tesztelés. -
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45171 üzenetére
Nem voltam elég pontos, hogy feljegyezzem melyik pályán csináltam. Úgy történt ahogy írtad. Fraps elindít, aztán csak játszottam és mikor agyonlőttek megállítottam a mérést.
Lehet csinálok menten egy új mérést és megjegyzem melyik pályán.
Húznám a procit, de a jelenlegi lapommal nem lehet. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #45171 üzenetére
egyébként teljesítménybeli különbség pár százalék volt a kettő között, szóval tényleg lehet 3870esíteni a 3850eseket.
na, az remek. hűtő alapján nem is fogyaszt. 4ghz egy dual coreval, nagyon állat
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #45168 üzenetére
na, mennyit ment a proci?
egyébként a mem típusa is eltér a 3870/3850 között, bár volt ddr3mas 3870 is (giga). a gpu viszont egyezik.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45168 üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
na ez jó, kb egy 3870 gyári OC szint. mem lassabb, de ddr3nál szűkebbek az időzítések.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Nem piskóta...bár a 3dmark-hoz nem értek, a GPU-Z jobban tetszik.
Gémes benchmark, esetleg saját mérés várható? -
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #45024 üzenetére
Na megoldottam, hogyan lehet továbbhúzni 750/950-nél a kártyát, mert Afterburner nem engedte.
Le kell tölteni Sapphire Trixx-et. Az még feszültséget is enged emelni
-
Piero89
aktív tag
válasz
dangerzone #45060 üzenetére
Most vettem egy Sapphire HD3870 Ultimate Edition kártyát, pontosabban holnap fogom átvenni. Utolsó kártyám egy Sapphire HD4870 toxic volt, ha felét tudja annak az amit az tudott már nagy baj nem lesz
-
Piero89
aktív tag
válasz
dangerzone #45058 üzenetére
Köszi a választ
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #45053 üzenetére
korlátozásban nincs eltérés, viszont softmod nincs (pontosabban mintha lett volna valami grafitos megoldás), szóval a gyártónként eltérő biosban előkonfigurált fesz értékek limitálók lehetnek. egyébként a giga kivételével refkarik voltak csak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #45051 üzenetére
egyébként annyira nem. volt pár példány ami lazán elment 860ig, meg volt pár, ami 820-830nál már szemetelt 1.3mon. nem véletlenül megy az enyém is stockon (800/1126), hiába van rajta az egyik legnagyobb léghűtéses borda. tetejében a voltage regulation megvalósítása gyártók függvényében kétféleképpen volt megoldva, illetve biosból adható feszek is eltértek.
más: Shift2t próbálta valaki? 8.8as MSI driverrel valszeg kiszáll vidkari hibával, másnak van tapasztalata, h melyik driver jó? shift1 is csinálta, de csak road americán, egyetlen ponton (három kanyarral a vége előtt a lelátónál), ott is csak tövig tolt grafikával. ami fura, hogy minden más stabil (DX:HR/Metro2033 is).
-
Alister71
nagyúr
válasz
dangerzone #45041 üzenetére
Ha a max OC-t elállítod a biosban, nem fog indulni a kártya. Egyik Radeon sem indul utána.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #45041 üzenetére
egyébként mintha a rivatunernél nem is kellett volna flashelni a magasabb órajelekhez.
fura, h nem megy, egy bit átállításától nem szabadna semminek elmásznia.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #45030 üzenetére
fura... saját kártyáról vett biost módosítottad és azt írtad vissza?
fontos: első értéket ne állítsd el 775ről, az a boot érték emlékeim szerint.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #45026 üzenetére
egyslotosok nem halkak. mondjuk kétslotosok is vagy halkak, vagy tudtak is hűteni (egy szem réztömbből állt a borda, szóval nem volt valami remek).
feszt visszaveszi, Radeon Bios Editor ki is tudja olvasni, hogy mennyire.
-
person
senior tag
válasz
Biztosan csökkenti. 3870-ből kiindulva.
-
Teaway
veterán
válasz
80-85 fok a max.
65 fok alatt 2%-on megy a ventije, 60-70-ig 25%, felette 100%, ekkor már hangos, de 2%-nál kussban van.Eddig úgy tudtam, hogy az órajelet csökkenti, a feszről semmit se tudok.
-
Teaway
veterán
válasz
dangerzone #45024 üzenetére
Hajszálra ugyanez van nekem is
-
scope2007
addikt
válasz
dangerzone #39789 üzenetére
na lol igen azt nem is figyeltem külön
tényleg egy tipikus magyar káromkodást kaptam el közben -
katt777
félisten
válasz
dangerzone #36085 üzenetére
Még a HIS3870-emet se annyiért.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #36021 üzenetére
*1950gt
-
WesTM
őstag
válasz
dangerzone #36015 üzenetére
Katt,és a többiek tapasztalatai alapján a 3870 kb. 10% tuningot bír le, 870 köré elmennek,ritkán 900on is. Különösen jól húzható gyártó nincs.
8.5 ös driver óta a 8800gt szintjén van,felbontásban nagy részletesség/szűrőkkel még veri is azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest