- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz
leviske #3451 üzenetére
Ezekre várni úgy hogy nincs kártyád amit használsz gamekre én azt mondom felesleges.
Nem tudni mikor jönnek,a 8800GT-sem kapható azt november18-át írunk,hogy az új GTS december elején kapható lesz az szinte mese.
Lassan oda jutunk jó ha a 8800GT kapsz addigra nem hogy GTS-t,az X2-ről sem tudni semmit.
Az R680 nem januárban fog jönni úgy tudom hanem késöbb!A 3870-ért teljesen felesleges volt eladnod a 2900XT ebben biztos lehetsz.
Ugyanis semmivel nem jobb kártya nála,vagyis hazudok(fogyasztás,hőmérséklet,hang,)ebben jobb másban nem! -
joi29
őstag
válasz
leviske #3371 üzenetére
-Hát én kisé közelebb lakom a szép magyar HUN-hoz,de az a helyzet hogy
minálunk is jóval később jelennek meg az újdonságok min nyugat EU-ban.
-Viszont van itt egy nagyker a CÉG amelyik némi plusz juttatásért 20-30%-ért
szivesen beszerez bármit a pénzes muglik kedvé-ért!
-Azt ugyan nem tudom hogyan csinálják,ugyanis
én sosem voltam egy pénzes mugli. -
-
Kroni1
veterán
válasz
leviske #3220 üzenetére
Jól mondod, CF-ben jobb mint egy GT, de ugye nem mindenkinek CF képes a rendszere, és sokan nem is akarnak CF-et. (pl. a nagy fogyasztás, nem tökéletes működés minden játékban stb. miatt..) Szóval a 2x34k az már 2x34k plusz esetlegesen új táp.. Azért az 55k és a 68k közt van különbség.. Amúgy én megvárom mikor lehet ezt majd 34k-ért kapni, de szerintem indulóára több lesz..
-
rocket
nagyúr
válasz
leviske #3220 üzenetére
Ez nem ilyen egyertelmu azert, CF-nek is megvannak a fekete pontjai, szoval erre epiteni nem lehet, mert X jatekban jol teljesit, Y jatekban meg nem mukodik CF es single kartyakent lehet futtatni, vagy ha mukodik csak 20% a gyorsulas a single kartyahoz kepest akkor mar ugye nem erte meg, raadasul 2x 3850 tobbet fogyaszt mint egy 8800gt es alaplap is olyan kell ami tamogatja CF-et legalabb 2x 8x modban. (ugye CF modeban 2x 16x pci-e tamogato alaplapok highend kategoriat kepviselik inkabb, oda meg mar nem ilyen VGA-t vesz a felhasznalo).
Meg mindig az a velemenyem, hogy SLI/CF messze van az elfogadhato szinttol, hogy mainstream dolog legyen belole.
-
spiercell
aktív tag
válasz
leviske #2951 üzenetére
"Menj GT topikba, ha azt akarsz venni, ha meg nem akkor nem kell fikázni a 70-et." Miket írkálsz? Mi abban a fikázás, ha kijelentem, amit már amúgy is tudtunk, hogy a GT JOBB?
Az ártól mindentől függetlenül, nyílván, ha jó ára van a 3870-nek versenyképes. /én is ilyenre pályázom, mert ati fan vagyok/
-
-
nbl2
senior tag
válasz
leviske #2229 üzenetére
Szerintem is mindenki örült volna egy ilyen kártyának akkor a hd2600xt helyeet de nem ez lett. Külfüldi oldalakon is a legolcsobb HD3850(512MB)-os 179 euro volt amit láttam, persze ez még változhat de nem sokat szerintem, ami még mindg nem 42 hanem inkább 46 felé mutat. Viszont a 8800GT ára már most sem magas [link] ami szerintem nagyon is megéri, és ez inkább lefelé mehet mint felfelé. Na akkor most melyik éri meg jobban? Persze én is az ATI-ra várok, csak addig is jó megosztani a gondolatokat!!
-
HERR Z
veterán
válasz
leviske #2229 üzenetére
a 8800gt most magyar kiskerek trógersége miatt ennyi, amúgy bőven meglesz 50-55 körül(normál/oc) 2 hét múlva, amikor már jut bőven mindenhova
szal ennek a kártyának elég jó nyítóárral kell kezdenie hogy az esetleg már beállt gt árral szemben legyen esélye
új GTS meg nevetséges, alig ér többet mint a GT -
nbl2
senior tag
válasz
leviske #2210 üzenetére
Szerintem a 150 euro-s vételár ami forintban 37500+áfa lesz nem igazán egy árban vagy egy bruttó 25000-os 8600GT-vel, vagy szerined iegn? Ami azt jelenti, hogy 20k-val drágább lesz a nyitóára (ami gondolom majd lejjebb megy) ehez képest a teljesítménye nem lesz annyira überbrutál. Egy 8600GTS tuningolva ott lesz a seggében minden tesztben, ami szintén sokkal olcsobb nála. Jó lenn egy kicsit számolni megtanulni.
"Amugy meg gondolkodnál picit... egy HD3850 CF igen csúnyán lenyomná a GT-t még húzott állapotban is.. főképp mert alig lehet húzni." Ezt meg majd meglátjuk de szerintem annyira nem fogja lenyomni csúnyán. DE ha az egyik 60K a másik meg 2x46=92K akkor melyik éri meg jobban?
Üdv,
-
Anthony28
őstag
válasz
leviske #2191 üzenetére
Persze.Egyenlőre igen...azaz max 2-3 hónap.
Azt se szabad elfelejteni szép és jó a CF rendszer de több szívás lesz vele mint egy single VGA-val.Lexarom mennyit fog dobni 3d06-ban a lényeg hogy játékok alatt legyen jó.Az pedig CF-nél kérdéses mivel driverfüggő amiben az Ati mostanában nem remekel.Vagy inkább sosem remekelt.Jobban jár az aki kihagyja a CF-et. -
aginor
veterán
válasz
leviske #2120 üzenetére
Olvasni sem árt néha: "2 x PCI-E x16 (blue @ x16 mode, black @ x4 or x1 mode) supports CrossFire Technology"
Mindenkinek: Ebbe a lapba nem érdemes CF rendszert kiépíteni, ahogy egyik P35 ill. 965 vagy RD580 ill. RD690 csipszetes lapba sem.
Ami szóba jöhet, az a 975(2x8 Pci-e 1.0), x38(2x16 Pci-e 2.0), ATI 790(2x16 pci-e 2.0), 650SLI(pci-e 1.1, tört driver kell) vagy 680SLI(2x16 pci-e 1.1, itt is tört driver kell hozzá) de egyik sem olcsó.
Tehát szerintem a teljes értékü CF rendszer kiépítésének gazdaságosságáról szerintem lezárhatjuk a vitát, és itt még szóba sem került az ingadozó teljesítmény.. -
Womb
senior tag
válasz
leviske #2090 üzenetére
Hát...azért elég gáz ez a "csak CF-ben utazunk" dolog.
Ha egy kártyán 2 GPU (3-4-5-sok) van,annak még látom értelmét,de a két kártya csak pénz és watt temető,legalábbis középkategóriában.
Szükséges hozzá CF lap,két kártya,megfelelő táp,és pénz a villanyszámlára.
De persze,ez csak az én véleményem -
Gaboman
nagyúr
válasz
leviske #2037 üzenetére
Pont az elöbb fogalmaztam meg azt,csak kicsivel régebbi karin mutattam be a külömbséget a sima és a két kártya között.
És hozzáteszem még hogy akkoriban a 7900GTX-et is olyan szinten elpáholta hogy öröm volt nézni!
Namost a 8800Ultranal is ez lesz szerintem,ha a 3870 tényleg olyan jó áron fog jönni,abban az árban egy jóval erősebb gépe lehet a felhasználónak az ATi jóvoltából. -
Komplikato
veterán
válasz
leviske #1925 üzenetére
Komplikato: Az a baj, hogy egy GTX szintű KÖZÉP kategóriás kártya meg (csak) 20 rongyal lesz drágább... Amugy meg én is Gaboman véleményén vagyok... többet vártam tőlük. Még jó, hogy nem januárba jöttek.
Bírom, hogy mindenki túloz. A G92-nek van sok előnye, pl. a videogyorsítás, de marhára NEM GTX szintű. Csak van aki nem jut tovább a kisebb felbontásoknál a teszteknél. 1600-as felbontás felett VAGY dúrva AA-val sehol sincs. Másrsézt azért van olyan teszt, amiben a GTS is jobb nála. Az vitán felüli, hogy ár/értéke most a legjobb, de nem GTX szintű.
Én nem vártam többet az ATI-tól, egy jó ár/értékű kártyát ígértek, és itt van. Új csúcskártyát senki nem ígért 2008 eleje elött. És várhatóan kívételesen azzal sem csúsznak 6-9 hónapot. A 3850 meg nagyon Best buy-nak néz ki, talán a 256-os 8800GT szóríthatja meg, de csak az 512-es verziók terjedéséig.Egyébként nem értem miért írja mindenki, hogy ez egy kicsinyített R600, annyi mindent variáltak rajta, hogy ki van zárva nem tervezték át. (Végül is az R600 samplek már 2006 márciusban készen voltak, 18 hó alatt csak csináltak még valamit rajta, nem de?)
Amúgy meg átlagjátékokban játszható sebesség 1920-ban élsimítássall(!) a 3850-től nekem több mint elég. Nekem már akkor is tetszene ha 1280-ban ezt jól nyomná, így meg azért a Wide TFT-sek is jól tudják majd használni.
-
Oliverda
titán
válasz
leviske #1933 üzenetére
Mégis szerinted mit vár(t) tőle a legtöbb ATI-s? 40-50K-ért TOP kártyát? Jó ár/érték arány, viszonylag alacsony fogyasztás/hőtermelés.
Az XT is azért volt 90, mert jóval nagyobb gyártástechnologián készült.... - Szvsz ha 55nm-en készült volna za R600 akkor is 90 lett volna, vagy akkor inkább több.
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
leviske #1907 üzenetére
sztem szép növekedés ez középkategóriába...tavasszal jön a r680 ami már tisztességes növekedés lesz.....nem tom mikor jön az r700...talán nyáron?
vagy előbb fogalmam sincs, de az már felsőkat lesz, és lehet csak abba újítok bele...még nem tom
de lehet hogy már a r680ba....számomra egyelőre az a 3870 nem elég meggyőző hogy lecseréljem rá a régi gtsem...majd megvárom még a hivatalosabb teszteket...50k-ért eltudnám adni, ha annyiért kapok 70est akkor ugyanott vagyok....viszont 3dm06 alatt gyengébb a 70es mint a gtsem...igaz játéktesztekbe meg jobb...szal várok még teszteredményeket
-
Rolcsi20
senior tag
-
FragMaster
addikt
válasz
leviske #1657 üzenetére
Hát 100%-ig nem lehet az hisz belekerült a fejlettebb dx10.1 + azok amiket a fórumtársak kiemeltek nagy örömmel feljebb egy pár kommentben
Egyelőre annak örülök, hogy itt van hosszú idők óta az egyik legkisebb étkű ati /ebben a teljesítménykategóriában persze/ a kapuban -
KriptonX
tag
válasz
leviske #1657 üzenetére
semmi bajom a GT vel jo kari , pont ez a baj h tul jo és nagyon megneheziti a dontést de valahogy csak ugy ránézésre szimpibb az a szép piros 2 slotos hütés
, mondjuk ez nem sokat nyom a latba de már megesett az elozo szériával is h elobb az ati volt hátrányban és utána lassan a gémek fejlodésével kijott a jobb architektura elonye , ebben bizok most is
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
leviske #1155 üzenetére
miért átverés? ha megér xy-nak annyit akkor vegye meg, vagy járjon utánna...ha hanem állok neki napi 4-5órát itt fórumozni akkor én se gondolnám hogy a GT jobb mint a GTS....főleg ha látom az árát és a méretét
amúgy meg "nem olyan haverok"...de nem részletezem....mellesleg hidd el qrva sokan vesznek boltba dolgokat hogy azt se tudják mennyire jó....csak hisznek az eladónak...
-
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
leviske #1108 üzenetére
Vmekkora bukás mindig van. Az idö mulásával ez elkerülhetetlen. Csak az a nem mind1 hogy mennyit bukik.
100kért megveszi és amint lemegy az ára eltudja adni 70ért. Nah az -30k. Szerintem jobban jár. Bár ezt a példát sokkal jobban be lehet mutatni 2900xt-k esetében.80ért megveszi, vagy eladja most 60-65ért és vesz 50ért 88gt-t lesz 10-15k elköltenivaloja és összességében bukik 10k-t kb. Vagy megtartja és ha 3-4hét mulva adná el vmien oknál fogva (azért irok ien közeli idöpontot mert ennyi idö alatt 88gt ára se esik jelentösen) akkor kapna érte 50-55-öt az megint több mint 10k nem?
Jah és ugye ebben az esetben 2900xt-nél jobb karit vesz. Csak logikusan kell átgondolni.Szerintem a mostani helyzetben az a hülye aki megtartja a karit. 2900xt a közeljövöben kevesebbet fog érni mint egy 8800gt szvsz. Szal ha jönne vmi faja kari mondjuk januárban és user cserélni akar akkor 88gt-t jobb áron fogja tudni eladni mint a 2900xt-t a másik. Mivel jobb kari árban biztos hogy 88gt alatt kell lennie addigra már. Persze ez a vége inkább csak elmélet.
-
varga911
senior tag
válasz
leviske #1081 üzenetére
Inkább az a baj hogy az AMD-nek nincs felsőkategóriás kártyája. G80GTX/Ultrát nemhogy nem veri meg semmi, de az árnyékát se érik utól. A középkategória tetején meg káosz van, erre az nvidia jól megkeveri mégegyszer a szart a 8800GT-vel.
Ilyen helyzetben nem nagyon lehet tudni hogy mi minek az ellenfele, sztem pl. a 8800GT inkább az egész G80 felhozatal konkurense, ilyen áron. Jelenlegi Radeonok meg jobbak a GTS-eknél, bizonyos körülmények között.
3850 és 3870 nem lesz egetrengetően gyorsabb az R600-nál, úgyhogy kb. a GTS-ek főlé, de a GT alá saccolom a teljesítményét.
Nvidia jól befűtött, AMD-n a sor.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
leviske #1078 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz hogy a GTS-ek lehagyták őket!
Valamelyik progiban igen valamelyikben nem,ott jobban megosztódott a gamek közötti teljesítmény.
De itt már egyértelmű a GT fölénye nem is kevéssel,a GT nem is a 2900-as széria ellenfele,tényleg nem érdemes összehasonlítani velük.
Viszont itt a PH-n is meglepte a tesztelőket a GT teljesítménye,ki tudja hogy az ATi nem fogja e őket meglepni,még semmit nem lehet tudni róluk,egy teszt sincs kint!
Várjunk még mielött leírjuk az ATi 3850 és 3870-es szériát,nehogy meglepetést okozzon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Drum 'n' bass
- Kutya topik
- OLED monitor topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest