- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
-
SAdamm
csendes tag
válasz
Kelvin #19398 üzenetére
Akkor szted miért resetel a gép magától?
Így hogy minden alapon van semmi baja ,csak ha megemelem az órajeleket ,meg a feszkókat ,akkor hal me.És csak akkor indul újra,amikor meg van fingatva de rendesen.
Esetlek alaplap vagy 3dkártya vagy memo.
De egyelőre tápcsere ,aztán ha ez sem jön be akkor valami más baja lesz.
De sztem 500W kevés ehhez a masinához. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #19074 üzenetére
Végül 3 hét után végre el tudtam menni érte.
Még így is olcsóbban jöttem ki, mint X2-vel, ráadásul a néhol az X2 javára mérhető, apró tudáskülönbségnél is olcsóbban. Persze a bios frissítés és a 2. kari miatt bolondulással kezdte az XP (Vista még hátra van
), de lepucoltam, újraraktam a drivert, és eddig semmi gond. Most ráeresztem a 3D06-ot, aztán elválik, mire megyünk így 3-asban.
-
-
balinyo
tag
válasz
Kelvin #18679 üzenetére
Köszi, egy fórumtárs igérte, hogy megnézi, nála hogy muzsikál (milyen hőmérsékleteken). Elvileg 3 napon belül vagyok, hazai boltból van, így inkább elsőnek a gariztatást próbálnám meg.
Abban biztos igazad vany, hogy egy nagy felülető, lassabb légáram jobban hűtheti, ami közé megy a lamelláknak, csak olyan nem volt most a fiókban. Mellesleg hogy tudom normálisan ráfogatni a ventit? Nem találtam a kártyán rögzítési pontokat.
-
balinyo
tag
válasz
Kelvin #18655 üzenetére
És hova rakjam? Alulra, felülre, oldalra? Drótozzam rá? Gondoltam rá én is, csak 2 ok miatt nem szeretném. Egyrészt nem nagyon van neki hely, másrészt pont ezért vettem passzív kártyát. És ráadásul a neten találtam tesztet, ott üresen 30, maxon 60C-ot mértek venti nélkül. Ezért gondolom, hogy valami hiba lehet a kártyával.
-
arpeen2
senior tag
válasz
Kelvin #18251 üzenetére
Az előző VGA-mnál (X1900XTX) csak néhány 10 percnyi játék után kapcsolt feljebb a ventije. Nemtudom milyen géped van, nincs az adataidnál megadva, de lehet az én konfigom többet fogyaszt a tiédnél azért kapcsolgat fel. nemhiszem hogy gigszer lenne. Sztem csak vmelyik ágon szívja a max közeli Ampert ezért óvatoskodik.
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #18248 üzenetére
Azért van még pár fogyasztó cucc, amit be lehet tenni a gépbe, de fölösleges itt kitérni rá. A lényeg, hogy minden gyártó egy gondosan kiszámított értéket ad meg, amelynek minden elképzelhető normális felhasználási körülmény között elviszi a VGA-t.
Láthatod, hogy sok játék is elmegy adott esetben gyengébb hardveren, mint a minimum, de ezeknél is a biztosat adják meg (már ha igen).
-
arpeen2
senior tag
válasz
Kelvin #18246 üzenetére
Csak mert a gép (hidegen való) bekapcsolásától számított max 2 percen belül olyat forog a táp ventije hogy néha azt hiszem CD maradt a gépben és az pörög mint a vesztés. Persze ez szakaszos történet, mert aztán visszaveszi, de néhány perc után megint rázendít. Ja és ez már 2D-ben jelentkezik.
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #18246 üzenetére
És nem árt megnézni a teljesítmény mellett az egyéb paramétereket sem. De a gyártók a tuti biztosat írják, mert nem akarnak pert a nyakukba, ha valaki egy 8 vinyós, nagy fogyasztású procival, meg mit tudom én, mivel ellátott rendszerbe teszi a VGA-ját, aztán nem megy neki.
-
athomi
veterán
válasz
Kelvin #18172 üzenetére
Az Asus nekem sem volt beneilonozva, persze mielőtt megvettem a VGA-t ellenőriztem a doboz tartalmát.
putti: Senki nem mondta hogy perre kell vinni. Beírod a panaszkönyvbe a boltot és jelzed a panaszod a fogyasztóvédelemnek, ezután a fogyvédő felkeresi a boltot és megbeszélik mi legyen. A boltosnak sem hiányzik a per, így jó esélyed van hogy a boltos elfogadja a fogyasztóvédelem tanácsát (ami számodra pozitív, ha jogosnak érzik a panaszod). Ha a bolt a fogy. védelemnek is azt mondja, hogy nem kárpótol, akkor a fogy. védelem írásban értesít téged és tájékoztat a lehetőségeidről (perelsz vagy hagyod a francba). Nekem volt ilyen ügyem, igaz 1 hónap lett mire kaptam levetel a fogy. védőktől, de legalább kárpótolt a bolt és elnézést kért. Ha nem használod a panaszkönyvet, akkor eléred, hogy a boltosok gond nélkül elzavarjanak a picsába. -
putti
aktív tag
válasz
Kelvin #18168 üzenetére
Uuu, azt nagyon megköszönném.
Számít az hogy milyen kártyához kell? márkára gondoltam MSI van.
Néztem pár helyen lehet kapni 1700 és 2000 Ft között, mélyen tisztelt és hűn szeretett kárpát tócsában.
Amúgy sajna ez van. Itt állok és nem tudom használni a videókariaimat ami kb 110e Ft volt, mert a tisztelt kisker úr úgy gondolta hogy lenyúlja a CF kábelt ami 1700Ft.
Nem idegeskedem már rajta, legyen vele boldog és adja el külön. Remélem gyógyszerre költi majd.
-
Astaroth
csendes tag
válasz
Kelvin #17764 üzenetére
Oké elhiszem de én a 3850-esekről beszéltem, a 70-esben már több a kakaó oda kell is a jó hűtés.
Amúgy az bosszant engem, hogy a tesztek lefutnak, játszom is sokáig és csak akkor fagy(ráadásul ritkán). Régebbi kártyáim ha húztam, vagy baja volt akkor nem bírta már a tesztet sem, nemhogy játszak órákig vele. Ez a dillemmám
-
Astaroth
csendes tag
válasz
Kelvin #17734 üzenetére
Hi!
Utánna néztem és nem lehet azt(povercolor) már tovább húzni csak 50 MHz-el, itt el tudod olvasni:
http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=2419&cid=3&pg=7Szóval jó kari lenne a giga ha nem fagyna
Amúgy átlagban mennyire lehet húzni a 3850-eseket?
Az enyém 780/900 on (nem hibázik, nem fagy ki) 10362 pontot csinál 3dmark06A többi cuccom(ezeket nem húztam):
alaplap: Gigabyte GA-EP35-DS3
proci: CPU DualCore Intel Core 2 Duo E6750, 2666 MHz (8 x 333)
ram: 2xKingmax 1066 1GB
táp: Chieftec GPS-400AA-101 A -
Hobbbyt
őstag
válasz
Kelvin #17664 üzenetére
Áhhá
Hát nemtom tény ,hogy hideg a gpu-m Zárt házban táp+1venti sok óra crysis után 54 fok... röhejesen hideg
Csak nemtartozik a leghalkabb megoldások közé sztem.. Kicsit turbina hangja van.. bár a levegő is annak megfelelően szágud XD
Akkor még próbálgatom fejjebb mert ez az érték scak a hasamra csapva jött ki
Uh... a GPU-Z Neked is HIS-nek látja a gyártót? (vagy nemtom mi akar lenn az a Vendor) -
-
FefeeX
veterán
válasz
Kelvin #17597 üzenetére
Mondjuk ha kíméled akkor kaphatsz majd érte 20-30 ropit, ha nem akkor meg behal, és azért nem mindegy...
Én is egész jól el tudtam adni a régi cuccaim, és aki megvette tuti jól járt vele, mert azokat még tényleg nem húztam...
Én inkább feleslegesen nem terhelem túl a cuccokat, annyit adok neki amennyit szeretAlapfeszen 2800 az még egész jó
-
rollins
őstag
válasz
Kelvin #17580 üzenetére
Nevetséges az egész. Ha egyre gyorsabb cpu-k jönnek, most pl Intel oldalról, akkor 3ghz-es c2d amire nem olyan rég azt mondták az mindenre elég, most itt 45nm -es Intel már a 4ghz -et akarják, akkor most az hajtja ki. Ha lesz 5ghz, akkor meg a 4ghz-re mondják hogy nem elég. Be kéne bizonyítani.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Kelvin #17386 üzenetére
holnap rakom vissza 7.12-t azzal nem szenvedek ennyit.A 8.2-el most probáltam a crysist és akadozik, de cod 4 meg az elözö drivernél akadodozott.
Erösen gondolkodok ezen a cserén, hogy csere v. nem csere
tudom több és erösebb, de akkor annyi lóvém volt hogy a 3850 jött ki belöle.Vissza viszem ahol vettem ott már párszor visszavették és egy kis ráfizetéssel vettem nagyobbat. -
HERR Z
veterán
válasz
Kelvin #17358 üzenetére
olyan volt, de annak a hűtése nekem hogyismondjam nem jött be, és nekem is ment 885-öt a mag azon a karin
mivel fordítva van a lap a házamban ezért ref kari kellett, ebből van szintén powercolor, de háűt ez meg bios bugos 860 és venti terén is......
és ehez érdekelne okosítás.. -
BaLee
addikt
válasz
Kelvin #17064 üzenetére
Ezt most nem értem. Kiadtak egy OC változatot extra hűtővel ami nem szabályozza a fordulatszámot ezért hangosabb, mint egy refhűtős?
Nekem is Powercolor van de nem az OC változat, hanem a referencia és egy Accelero X2-es 1950XT után nem érzem hangosabbnak, pedig annak sem sok hangja volt...
Egyedül a bekapcsolás pillanatában tekeri meg a ventit és van hajszárítóhangja de ez 1mp utána szinte nem is hallani, még nagy játékok hevében sem tűnt fel, hogy hangos lenne. Pedig húztam az órajelén és a memóriáján is. -
Tibord
senior tag
válasz
Kelvin #17076 üzenetére
Tudom de mit csináljak ha a monitorom csak ennyit bír?
Egyébként nekem megfelel (biztos azért mert nem volt még nagyobb) de sajna most nincs zseton rá. Teszek fel még egy hűlye kérdést(később magyarázat): a Counter Strike 1.5 elmegy rajt?
Magyarázat:
Nem ezzel játszok naponta, inkább cod4, crysis, Timeshift, stb.
De szoktunk rendezni kisseb összejövetelt ahol 10-14 -n haverok nekiállunk lőni egymást
De van pár (kb3-4) haver akinek nemhogy nem megy a cod4 ce a CS1.5 is szaggat megasabb felbontáson.
Igy mi alkalmazkodunk a jobb gépekkel nem pedig a"Te ne gyere légyszi, haver vagy meg minden de lassú a géped" szlogent használjuk. (hallottam már eféléket)
röviden ennyi, bocs az OFF-ért -
Warbeast
tag
-
KiriK
tag
válasz
Kelvin #17022 üzenetére
Én ugyan 3850 tulaj vagyok, de egy kutya vmod téren. Én mindkét vmodot alkalmaztam a kártyámon, így sikerült elérnem 1,37V-ot. Ezt még le is tudom szépen hűteni, feljebb már cak biosmoddal megyek majd, úgy 1,42V lesz a vége. (Még midig szivat, holnap biosmod+driver re-install)
Szerintem ha a hűtés megfelelő, baj nem lehet. Nekem max 75 fok volt (GPU stress), játék alatt max 70 (80%os ventivel). Gyárilag, riva nélkül meg ugye 90 is simán lehetne.
Persze annyira nem vágom a dolgot, szóval ha mégse csak ennyi, szóljatokU.i.: szerintem a kettes képen inkább a grafit látszik
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Kelvin #17022 üzenetére
Ezzel a Vmoddal óvatosan, én azt mondom neked.
Annó a 7900GS-ek között volt nagyon gyakori, hogy ezzel foglalkoztak. Az eredménye természetesen nagyobb GPU és VRAM órajel volt, DE.... Egymás után vitték vissza a kártyákat
Van aki szerencsével járt, van aki nem. Én semmiképp sem ajánlanám
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #16723 üzenetére
Ezt is tudom. Csak XP magasabbra engedi igénybevétel esetén, mint a Vista. Számomra még mindig az a tény, bárki bármit tesztel, hogy a játékok valamivel gyorsabbak Vista alatt. Mint említettem, az eltérés minimális, talán 1-2%, azaz nálam lényegében mindegy, melyik rendszer alatt játszom.
Esetleg nem mindenki lövi be VistaManager-rel, vagy hasonlóval azokat a beállításokat, amelyeket nem egyszerű megtalálni (vagy nem is lehet) a rendszerben.
Szóval engedjétek meg, hogy részemről a saját tapasztalataimra hagyatkozzam.Köszi.
-
Bundás22
őstag
válasz
Kelvin #16725 üzenetére
egyébként pont ezt tervezem
tényleg 3 oprendszer elfér egymás mellett? XP+Vista+linux? egy winchesteren, különböző particiókon? nem szaroznak? csak a vistát nincs kedvem letörölni, a linuxot meg kipróbálnámvista killer
-
Keraa
aktív tag
-
diablo1984
veterán
válasz
Kelvin #15316 üzenetére
előfordulhat, persze a számok törvényei szerint, nagyobb felbonbtásnál kifogyik a kakaó a 256mb-osból(mert 512-be nagyobb képen is tud pakolni, mig a 256mb megtelik)!
amúgy ha azt nézed, hogy futószalagok egyeznek, csak az órajelek változnak, akkor(habár nem 3-4-5 fps, hanem kb 10 szerintem) tényleg reális az eltérés!de szerintem ezek a karik dx10ben lassúak, dx9-ben meg a királyok(persze az a gém, ahol nem lehet választani, vagyis dx10ben megy, akkor az AA felejtős erőteljesen fullon)
jöhet a kövezés és a cáfolat, de nekem msi 3870 OC-m volt, tessenek csak a Jericho-t elinditani és a menüben az AA-t 16x-re állitani(asszem 16x-os a legmagasabb) persze full grafikán, 1440x900ban! kiváncsi vagyok ki mit dicsér akkor......én elszörnyedtem....
-
rumkola
nagyúr
válasz
Kelvin #15256 üzenetére
Maxot amit enged a progi, 1.214V gyári helyett a 3870-es 1.327V-jét.
Alig észrevehetően melegszik jobban (riva fix 50%), de sajnos csak +40Mhz-t nyeretem vele. Sokkal többre számítottam. Így most 790-et bír fagyi nélkül a Sapphire 3850-esem, pár percet tesztelgettem csak... -
FefeeX
veterán
válasz
Kelvin #15122 üzenetére
Haver, AMD-m volt, az volt valóban 70fok. Volt rajta egy réz hűtő, és égetett mint atom. Pedig az sem volt kis darab. És tudod miért? Mert fizika. A réz vezeti a hőt. Nem kicsit, nagyon. Ez a lényege a hűtésnek. Ne rakj rá ventit és mérd meg a bordát lézerrel, majd hasonlítsd a procihoz, te fizikus
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Kelvin #13038 üzenetére
Kelvin hűtsd le magad!
Igen is van értelme hasonlítgatni mert jön az 3870X2 is és épp ezt feszegetem ehhez keresek teszteket, kb. hova fog beérkezni eddig úgy néz ki 1-2teszt alapján nvidia ultrát hozni fogja!(Egyébként a te semmitmondó uszító hsz.-eid azok amik feleslegesek ide szerintem...)
-
Maotun
őstag
válasz
Kelvin #12928 üzenetére
azt is néztem cpu score nálad több
sm 3.0 2.0 meg nálam
a grafikai teljesítményre ez a mérvadó .
8800 g 92 magos(NEW) GTS erősebb mint egy 3870 es,
két 3870 es erősebb és drágább mint egy 8800 =(NEW) GTS és több pontot lehet kihajtani belölük, de lassabban futtatja a játékot mint egy asus 8800 gts 512 mb 78k -s vga.1600 /1200 ig Ez feletti felbontás már indokolja a CF et mert kétkártyás rendszerben erősebb az SLI nél ( meglátjuk a 780i chiset hátha változtat ezen)
De ha te mást nem akarsz a gépedbe mint kettö vga .-t mert hely nem marad melettük akkor vegyél kettö 3870 et -
Sárpac
nagyúr
válasz
Kelvin #12928 üzenetére
Csak,hogy nálad 1280x800ba ment a teszt!
Nekem 17300pontot sikerült elérnem 1280x1024-ben!
Sacc/kb Ultra+10-20% szintet fog hozni a 2db 3870-es, de mivel a 8800gts rendkívül tuningolható és már 60felé közelít az ára, ezért a 100-110k-s ár sok lesz az x2-ért plussz 200W körül lesz a fogyasztása ami nem kicsi! -
Maotun
őstag
válasz
Kelvin #12923 üzenetére
nem én kezdtem a eme hangnemet
kihajtás tárgyában : 3 ghz vs 4 ghz szintetikus tesztben 3k, 5k, pontot is jelenthet
játékban ez + 3-5-10 fps.
3 dmark ban az én elavult cpu.m 6000 , 5700 SM 3.0/ 2.0 szerint eléggé meghajtotta a vga-kat templomegere q6600 négymaggal @4ghz cpu score 7k 3.0 8k 2.0 6k.
szvsz itt nem a kihajtás a probléma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen program, ami...?
- Huawei P30 - kell ennél több?
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- HP OMEN 3080Ti
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest