- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #36978 üzenetére
Hát az én ASUS lapom király, pedig a legegyszerűbb, de hát P45-ös...
Csak egy kérdés: Sokaknak hiába megy a procijuk 3 GHz fölött, a kis cache sok új játékot megakaszt. Neked mi a tapasztalatod ezzel kapcsolatban? -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #36913 üzenetére
Én kitaláltam.
-
válasz
TomBoy1986 #36906 üzenetére
Ezt értem, de nem azt írják, hogy gyorsabb, hanem hogy egyforma teljesítményt nyújtanak. De ha megnézzük az AA-s tesztet, ott már az E8400 a gyorsabb.
-
DigitXT
félisten
válasz
olyankor még előbb jön CPU limit
Mármint a VGA limit jön elő előbb. -
katt777
félisten
válasz
Az a megtévesztő, hogy magas FPS értékeket produkálnak.
Magas összetettséget és felbontást illetően kicsit tévedsz, nézd meg a Vantage HD4870 tesztjeimet. 4.05GHz-en is CPU limites vagyok DX10-ben, miközben kisebb felbontásban, alacsony összetettséggel ez kb. 3-3.3GHz-nél van (E8400, nem 6xxx vagy netán AMD). 38780-nel persze nem így van.
Egyszerűen csak nem szeretem, ha azzal akarnak eladni VGA-kat, hogy milyen jól visznek egy-egy programot, miközben a sebesség csak a grafikai beállítások lebutításának köszönhető. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #36900 üzenetére
Azért a sok szmájlí...
De attól még nem jó cikk, hogy igaz, mert megtévesztő. -
válasz
TomBoy1986 #36897 üzenetére
Jobban? Pont, hogy nem. AA nélkül pont ugyanannyi FPS, AA-vel meg E8400-al a gyorsabb.
-
katt777
félisten
válasz
Hát nekem 4XAA-val tökéletesen játszható DX9-ben és DX10-ben is 1680-ban. C2D 3.3GHz-en megy, de ez alapbeállítás (EPU), nem is néztem máshogy, mert ált. ennyi kell a 4870-nek (bár ebben a felbontásban 4.05GHz-ig is gyorsulna).
Az eredményeimet is feltenném, de du. óta nem működik az FTP feltöltés, mintha valaki ráállt volna a portra. Mindenesetre a 30FPS nekem OK, 50-e meg csak annak van, aki elbénázza (hülyíti) a grafikát.Hja, úgy /sze fut a 3870-en is. Szóval én is tudok olyan tesztet csinálni, amilyennek olyan eredménye lesz, amit bizonyítani akarok. Ezért nem sokat adok már az ilyen tesztekre, vagy alaposan megnézem az "apró betűs" részt is.
Ja, nem ám short ranch benchmarkot futtattam VH beállításokkal, hanem UH-n és long-ot.
Szerencsére nekem nem kell kompromisszumot kötnöm, csak a Catalyst gány szokás szerint az új VGA-khoz.
Ha meg kéne 3. mag, akkor felnyomom a procit 4.05GHz-re.(Amellett hogy azonos órajelen 20%-kal veri az AMD-t 3GHz-en, a 6xxx Inteleket meg kb. 10-zel.)
Még hogy valami béna Very High beállítás...
No meg +1 mag... minek?
-
fatal`
titán
válasz
Végre egy játék, ami nem két magot használ (bár nekem kétmagos a cpum szóval mindegy
). Nem egy gépgyilkos játék valóban, ezekután a Crytekes fiúk eláshatják maguk
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #36893 üzenetére
Ne félj, C2D-vel lódul az még egy kicsit, főleg, ha tuningolod a VGA-t.
De játékokban tényleg nincs sok jelentősége ennek.
-
loree69
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #34501 üzenetére
melleted a voksom!
én is hasonló képen használom ;)
aki meg játszik az vegyen consolt és ne kínozza a népet az agyatlan marhaságaival.. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
hígul a PH!...
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Röviden és tömören! ENNYI!!!
Érdemes leszedni és feltenni ezt a DX10-et? Frankón támogatja az xp-mellett a gémeket? -
válasz
TomBoy1986 #34451 üzenetére
Hát a TDU épp az a játék, amihez nem kell proci.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #34451 üzenetére
Ez mind pont így van, nem is ezt vitattam. Csak a kihajtást önmagában.
Főleg, hogy a jobb játékok éppen régebbiek.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #34449 üzenetére
Nem modern játékokkal meg tévedés a megállapítás. Amúgy jó pár játék-tesztem van, és te is tudod, hogy pl. Doom 3 még 3.8GHz-es CPU-val sem volt kihajtva. Én ezen nem vitázom, mert összességében nekem van igazam, részletekben meg azoknak, akik éppen valamit valamiképp bizonyítani akarnak. Lehetett volna ugyanennyi, vagy még több játékot találni, amelyek nincsenek kihajtva magasabb órajelű CPU-val sem.
Ezért mindig alkalmazásfüggő (is) a kihajtás.
Mielőtt bárki belekötne: a kihajtásról van szó, nem attól, hogy esetleg egy nem kihajtott VGA-val is élvezhető egy játék.
Még valami: Markokat is be lehet állítani a játékok beállításaira, defaultban tényleg hülyeség ma már tesztelni velük, legföljebb pontszámgyűjtögetésre van értelme. -
válasz
TomBoy1986 #34353 üzenetére
Nade mi következik ebből?
Az ET és WIC proci limites, ezért nincs, vagy alig van gyorsulás. A HL2 vga limites, ezért szárnyal az új kártyával, a többi meg vegyes limites, azokon még sokat dobhatna egy erősebb proci vagy tuning.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #34356 üzenetére
Sebaj!
Én azt láttam a saját tesztjeimben, hogy az Intel jobban meghajtja a VGA-kat, mint az AMD, és bár ez egyes játékokban más és más volt, következetesen mindegyikben jelentkezett. Amíg csak AMD-m volt, én is azt mondtam, hogy kihajtja a VGA-t, és a saját közegében ez igaz is volt. De az Intel procival más megvilágításba kerültek a dolgok. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #34353 üzenetére
Persze, ezekkel a játékokkal, többek között ezért nem tartom igazán mérvadónak a tesztet.
De próbálj kevesebb szűrőre képes játékokat, és máris nem ez lesz az eredmény. Vagy próbálj egy C2D-t, és akkor nagyobb lesz a különbség (ahogy nálam is gyorsabb a 3870). Amúgy én is felhívtam a figyelmet a Markok és a játékok közti különbségre, ezért javasolva a szűrők alkalmazását 3D06-ban is.
Ha emléxel, amire utaltam is: megfelelő beállításokkal egy 3.2GHz-es X2 még 3870CF, azaz vsz. egy 4870 alá is megfelelő, ha nem is tökéletes (mert a C2D kihajtási szintje szignifikánsan magasabb, mint az X2-é), úgyhogy a 38xx feletti VGA-k tökéletes kihajtásához Intel proci kell, nincs kecmec. -
szamuraj
tag
válasz
TomBoy1986 #34208 üzenetére
Értem a célzást,de nem.
-
butcher eu
senior tag
válasz
TomBoy1986 #32495 üzenetére
Már csak a teszt alatt járatom emelt órajelekkel a gépe, mert én is rájöttem erre, hogy megölni fölösleges, és nem kifizetődő.
Most úgy játszok hogy minden defaulton van.
Majd ha jelentkezik valami jele annak hogy ez kevés, akkor fogom emelni az órajeleket. -
Kelvin
őstag
válasz
TomBoy1986 #32475 üzenetére
Ja csak még nem kapni sehol. Ha a cellcom-on nézted akkor :A termék beszerzés alatt áll !
Várható érkezés: 22.08.2008 -
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #32475 üzenetére
Hát valamit valamiért
Na én készülök a holnapra!!
Jóéjszakát mindenkinek!!!! -
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #32473 üzenetére
Mostanában én is így vagyok. Amíg nincs olyan játék ami megizzasztj a vasat,felesleges teljes hatásfokkal dolgoztatni állandóan. A régi játékoknak meg ezek a kártyák,ezekkel a procikkal nagyon maximálisan bőven elegendők. Na maj da Far Cry 2 után nem nagyon fogunk vigyorogni van egy olyan érzésem.
-
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #32467 üzenetére
Pont arra szerettem volna kilyukadni,hogy a nehalem csak egy lehetőség, Intel oldalaon lesznek még ezen kívűl olyan vasak,amiket az amd a mostani állás szerint még egy darabig nem fog tudni felmutatni. A nehalem a következő generáció,amit a mostani pénzes réteg emgengedhet magának. Ahogy a gx2-t is megvették,meg ahogy a gtx280at is megvették aranyáron.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #32467 üzenetére
Amit a fejlesztés oldalról írtál, nem igazán érint, mert Penryn-t akarok majd venni, ha egyáltalán szükségem lesz rá, és azért a minimális gyorsulásért tojok a DDRIII-ra is, mert annak az ára is többet ér prociba fektetve.
És akkor gondolkodjunk el azon, ki is szív majd AM3-mal (amelybe tudtommal éppen, hogy nem mennek bele az AM2+ procik, azért is nem AM2+ az is)...
Egyébként, mint tudod, P3-asom 4 és fél évig húzta ki, P4-es 3 és félig (mind2ben volt 1 VGA csere), és ha ebben, amikor netán szükség lesz rá, cserélek egy 4870-re, ezzel is elleszek még egy jó ideig. Ha a mai játékfelhozatalt nézem, talán örökre is...
Csak az AMD-ben kellett cserélgetnem alig fél év alatt, és ha nem szabadulok meg tőle, proci után megint cserélhettem volna lapot is, mert az MSI csúcslapja nem volt képes fogadni az AM2+ procikat, és akkor megint cserélhettem volna aztán procit is egy újabb Phenomra, szóval nekem ez volt a kész ráfizetés (olcsóbb soxor = drágább), de nyilván ezért fejlesztenek így, amit én aljasabb dolognak tartok az nV-nál is, mert ott legalább van teljesítmény. AMD-t én leírtam, és mint említettem, jó proci mellett is magasról tennék rá a chipsetjei miatt, de hát egyik sincs. -
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #32456 üzenetére
Szerintem hiába mennek annyin,ha sebességben még mindig le vannak maradva a core-ok tól.
De találjon magára az amd.
Csak szerintem a nehalem megint odagyűr neki. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #32418 üzenetére
Photoshop RULEZ!!!
Meg a szárazjég...butcher eu: Nekem max 4900 GPU score jön ki Vantage-ben. Ez még nem a duplája, pedig állítólag a Vantage is jó CF-ben, de most pontosan nem tudom, mert akkor még nem volt, amikor nekem CF-öm. Meg tudsz nézni HQ 3D06 teszteket 1280-ban és 1680-ban? (8XAA 16XAF Force Full Precision) Mert akkor összevethetnénk az én CF eredményeimmel.
-
butcher eu
senior tag
válasz
ha képes lett volna erre az én phenomom, még ma is az ketyegne a gépemben.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
b@@zki...!cikket tudnál linkelni hozzá?amugy sztem nagyonis jó!..remélhetőleg jó áron!
sztem nemigaz h Te nemértesz hozzá
-
Keksz
senior tag
válasz
TomBoy1986 #31029 üzenetére
Hi,
ez a topik nagyon porog, ezert gondoltam h itt is megkerdezem a szakikat. Szeretnek kb 2-3 evre megint bevasarolni egy gepet, de nem tul dragan es csak alaplap/proci/videokartya kell es AMD x2 -re es HD3850 v HD3870-es videokartyara gondoltam. A cel hogy HD filmek roccenes nelkul menjenek es hogy ne egyen sokat a rendszer, mert sokat megy. Amit eddig neztem az ez lenne, de jo alaplapot meg nem talaltam hozza (4-6 SATA2, SPDIF, HD Sound), mas sztem nagyon nem kell.AMD Athlon64 AM2x2 4850E BOX Socket AM2 x2
Ventilátor CPU CoolerMaster Hyper TX 2
HD3850 512Mb ???Mit gondoltok? Mit mire?
Tervezek, minden 5let johet.C2D sztem draga, nagyon nem is hasznalnam ki. Azt hiszem!
Köszi,
Keksz -
Bali27
addikt
válasz
TomBoy1986 #31739 üzenetére
Ok.. remélem az üpse szó az nem ilyen sértő vagy ilyesmi, mert nem annak szántam
-
Bali27
addikt
válasz
TomBoy1986 #31736 üzenetére
Biztosan jobb.. De pont az a lényeg hogy nekem a gyári hűtővel nem azok az értékek jönnek ki mint az üpsének a Sapphireal. Nekem 54%on 72 fok.. 63%on már 6x fok..
A teszten 100%nála volt 66fok.... Álitolag a 70 fok körüli hőmérsékelt föleg nyáron teljesen normális hömérséklet a vganak.. Persze egy ilyen spéci hütö tuti jobbb..Csak nekem ez is böven megfelel.. Ilyen házam van..uh egy 25cmes venti még hüti az alaplapot, ramot, vgat.. Szalmindent.. Böven elég
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #31308 üzenetére
Annál kevesebb csak akkor lenne, ha egyet sem tenne a gépbe...
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #31238 üzenetére
A programok többsége nem halad sehova.
KB. 2 hete írták HOC-on (is), hogy az INtel még csak most akarja képezni a programozókat, hogyan programozzanak több magra. Ebből következően roppant kevés program van, amely kezeli a bármennyi magot, a 2-4 magosakat szimplán elosztották a magok között, nem eleve több magos programot írtak alájuk. Szóval én ráérek.
-
hakos1987
őstag
válasz
TomBoy1986 #31238 üzenetére
én csak annyit fűznék hozzá, hogyha 9550-em lett vna, talán én is megtartom, vagy legalábbis elgondolkodok a cserén!!
csakhogy nekem 9500 volt, ami TLB hibával kűzd... Vista + SP1 patcheli magától.... csakhogy így rohadt lassú lett! ezért minden rendszerbetöltéskor indulhatott egy progi, ami kikapcsolta a patchet... csak ez számomra hosszútávon nem igazán járható út... Nem azért vettem Phenomot, mert nem tetszik, csak simán meguntam ezt, és ha már cserélnem kellett, hát inkább azt a pénzt arra költöttem, hogy Intelt vegyek, meg egy olyan procit, ami most és később is kihajtja a VGA-m, és gyorsabb játékokban....Szóval nem a phenomokat szólom le, csak az, ami nekem volt, azt cserélni kellett, és ha már cseréltem, így láttam legcélszerűbbnek!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #31228 üzenetére
Mellé.
-
edipqe
senior tag
válasz
TomBoy1986: a guru-tesztben az x2es amit beraktak az mit tud egy 6000+ x2 höz képest?
Nem vágom a számozást ezért kérdezem, mert fingom nincs mit megy az a 4850 vagy milyen magos meg ilyenek...és köszi a linket, érdekes iromány, h lényegében semmi szukség nincs a 4 magra -
katt777
félisten
válasz
Minden tisztelettel, de a legtöbb teszt erősen koncepciózus.
Egy mindössze 2 magot kezelő játék azon a processzoron lesz gyorsabb, amelynek ez a 2 magja gyorsabban dolgozik,feltételezve, hogy nincs VGA limit. Főleg, ha a lassabb nem is hajtja ki az adott beállításokkal a VGA-t. Ha a 4 magosod kihajtja a VGA-t, és a 2 magos is, akkor pillanatnyilag jó a 4 magos, de ha az ember a jövőre is tervez, és nem akar processzort cserélni egy új VGA-hoz, akkor olyan procit vesz, amelyben kellő tartalék van. Ez ma az Intel CPU-król elmondható, az AMD-kről nem. (És az AMD azonos órajelen sebességhátrányban van, még az újakhoz képest sebességhátrányos, előző generációs Intelekkel szemben is.)
Van ismerősöm, aki tesztelt és játszott Q6600-zal (2.4GHz-en persze), nem Phenommal, 4870-es VGA-val; jobb volt az én karim C2D-vel. 4 magot támogató alkalmazásban (Vantage és AC) meg szarrá verte a konfigomat. De ez 1 játék, és bár van még pár (amelyeket igényes gamer az első próba után dob a szemétbe), a többiben az én olcsóbb cuccom a nyerő. Ezek tényszerű tapasztalatok. Az X2-höz képest meg megint csak mindenben gyorsultam.
Részemről ennyit fűznék hozzá. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Nah, meg mondtad a frankót
A GRAW 2 meg 1 szar..... optimalizálatlan fos
Meg kis felbontáson nem mind1 h 80 v 120 Fps t megy?????
(Ne vedd ki mert akartam tölteni tőled valamit ma, és a freeweb en nem található.....
És S1) -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #31198 üzenetére
Ja, értem. Másik mondat.
Így pontos.
Azt hittem, az összehasonlításra írod. Ettől függetlenül majd ha látom, hogy minden mezei procihűtővel így szalad, akkor azt mondom: na, elindult végre az AMD.
No problemo.
Nem veszek én mostanában semmilyen procit, jól elvagyok a dráágaszááágommal... -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #31160 üzenetére
Eltévedtél, mint kislány a bozótban.
Nem azt írtam, hogy nem tuningolható a Phenom, hanem azt, hogy egy milyen órajelen járó Phenom-nak felel meg kb. egy 4.2GHz-es E8400.
Ha lazán megy egy Phenom 3.6GHz-en, akkor majd megint elgondolkodom az AMD-n, de akkor még ott van, ugye, a chipset-ük, ami megint elég fos (az SB600 és az 580X legalábbis nálam az volt). -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #31118 üzenetére
Nálam 3.8GHz-en 20 pont-tal kevesebb a Vista CPU-score. De hát ez Intel.
(Bár AMD-n is hasonló volt anno.)
Ettől függetlenül, mivel én ezt látom több teszt után is (ami eléggé meg tud erősíteni), nekem van igazam.Bali27: 150 pont nem statisztikai hibahatár, az sok. 10-20 pont belefér, több nem. Már ha nem futkos a háttérben egy csomó szar a gépen.
hakos1987: Azt se felejtsd el, hogy a "nem kihajtás" 3D06 default-on igaz, 1920-as felbontásban, max szűrőkkel talán meglenne. A sebesség már más kérdés. Különbség, az persze lesz, nem kevés.
WesTM: Dehogy nincs!
Csak nem ez.
-
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #31118 üzenetére
Nem tudom hol a probléma. Ha a grafikai megjelenítést nézzük vistán több pont lett,magasabbak a pontszámok,szóval vista már gyorsabb grafikai megjelenítés terén. Jól beállítva maga az oprendszer is van olyan gyors egy modern konfigon mint az xp.(Nálam már gyorsabb is,ezért nem lépek vissza). Az amdnek meg gondjai vannak a cpu scoreal vistán,de ez legyen az amd-sek problémája. Oldalsáv ahogy látom futott, biztos lehetne még csiszolgatni azon a vistán.
Am nem c*eszegetésből írom,csak már utálom hogy szidják a vistát, miközben úgy érzem nincs igazán ok rá.
-
as_Rock
őstag
válasz
TomBoy1986 #31029 üzenetére
Hűtésnél kicsi, zárt ház esetén nem nevezném túlbecsült dolognak a házból kifelé fújó verzióra való igényt, egyébként igazad van, ha jól szellőzik a ház nincs jelentősége.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #30512 üzenetére
UT3 hiba. Elméletileg VSync lekapcsolásával mennie kéne. Kihajtás?
-
mackosajt
addikt
válasz
TomBoy1986 #30512 üzenetére
Olyan kérdésem lenne, hogy intel E2180 vagy hasonló prockóval egy 3850 512 ddr3-al mire képes mondjuk Battlefield2-ben, 1280*1024, high beállításokkal.
Tud erről valaki infót adni? gyakorlatit.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
TomBoy1986 #30485 üzenetére
Az igen! Megnézem akkor 8.6-ossal CoD4-et én is, 1680 minden fullon, eddíg nem futott rezzenéstelenül
-
- = Zk = -
félisten
válasz
a 775/2250-et hogy hoztad ki az X2-ből?
a két kártya összeadódott,ugye?...marcias:azért nyugodtabb lennék ha azok melegednének az X2-esemen
-
marcias
őstag
válasz
TomBoy1986 #30471 üzenetére
A Crossfire akármilyen összeállítását is hiba lenne egy kalap alá venni az egykártyás megoldásokkal. Sajnos a CF-rendszerek stabilitásával még vannak gondok. Tudom, hogy a legtöbb játékban már elfogadhatóan, sok helyen pedig egészen jól vizsgázik, de amíg nem érik el a CF-rendszerek a legalább 90-95%-os megbízhatóságot, addig lesz egy komoly negatívum a használhatóság terén. Továbbá, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy fizikailag két kártyáról van szó, és CF-támogatású alaplap sem evidens. Ebből a szempontból jobb a 3870 X2 ill. lesz a 4870 X2, de a fentebb említett nyugtalanító 10-20% azért még mindig ott van.
A COD4-teszt nagyon durva! Akkor most egy 3870-en hogyan fut egy 8800GT-hez képest? Más játékokban is tapasztaltál gyorsulást?
-
Hooper
őstag
válasz
nemsemmi....
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Nájsz
-
Pala
veterán
válasz
TomBoy1986 #30477 üzenetére
Nem is baj az, hogy nem az abszolút überkategóriára koncentrálnak, nekik sem az a fő bevételforrás, meg a vásárlókat se a 600 dolláros árak hozzák lázba. Nvidiáéknál még mindig a "többet erővel mint ésszel" elv alapján tervezik a csúcs gpu-kat, meg is van az eredmény a GTX280 személyében, ami gyorsnak ugyan gyors, de drága és melegszik, ráadásul tényleg ott van a 4850CF, vagy akár a 4870CF, ami még mindig nem kerül többe, de rendesen veri a GTX-et, ráadásul fejlettebb is.
Szerintem GTX280-at kizárólag annak "éri" meg venni, akinek egész egyszerűen nem számít a pénz. Vagy maximalista; akkor viszont mindjárt 3-way SLIA racionális vásárló inkább a "minél kevesebb kiadásért minél nagyobb teljesítményt" -irányba húz és ez az a pont, ahol az ATi per pillanat lemossa az NV-t.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TomBoy1986 #30378 üzenetére
Szerintem nem magyarázd tovább.
Aki nem akarja felfogni 1000x is elmondhatod, akkor sem fogja, és a 2 magos procikat fogja favorizálni még akkor is ha a játékok 90% támogatni fogja a 4 magot.Aki meg látja merre mozdulnak a játék gyártók, annak meg mondanod se kell melyik a jobb választás jelenleg, és a jövőre nézve is.
-
DigitXT
félisten
válasz
TomBoy1986 #30315 üzenetére
Az AGP-s 3850 30K, és a világon semmi értelme abba a konfigba megvenni.
Amit írsz, az sokkal inkább megfontolandó, és még részben időtálló is lesz a konfig.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
TomBoy1986 #30303 üzenetére
TTomax:
értem,köszönöm
a tiéd ugye nem Black Edition?lehet azzal nincs FSB gond?!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
TomBoy1986 #30300 üzenetére
értem...köszönöm
a mi DS-4-ünk elég lenne alá vajon?
(mivel nekemis DS-4 van) -
- = Zk = -
félisten
válasz
TomBoy1986 #30298 üzenetére
hallgatlak...
mások véleménye is fontos számomra!szerk:mia helyzet a te phenomoddal?annó énis olyat szerettem volna az X2-m alá.....egy black editiont
-
Neo85
tag
válasz
TomBoy1986 #30266 üzenetére
ezt is probáltam már
leiroma cucokat hátha okossab lesz töle valaki
Asrock AliveDual-eSata2
AMD x2 5600+
2x1 giga corsair mem
sapphire 3850 512mb AGP -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #30257 üzenetére
A CF-nek minden gyártó minden CF-ös lapjában más hülyeségei vannak, de ez már rég közismert...
Oblivion-ban nálam totál nem működött sehogy, pedig pont ahhoz kellett volna. Na, majd ha összejön a 4870, akkor talán... -
válasz
TomBoy1986 #29552 üzenetére
Azért CF-ben elég jelentős a javulás...
Játékokban is javul ennyit a teljesítmény?
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #29086 üzenetére
De nem ez volt a kérdés, ezért nem láttam értelmét. Ha külön lenne a VGA fogyasztás (1db 3870 ill. CF, valamint X2), az pont megfelelő válasz lett volna balee kollégának, nem nekem. És az X2 tudása akkor sem éri meg azt a felárat, amennyivel többe kerül, ez volt a lényeg.
Emlékeztetőül: ez volt a kérdés.Pedig de, lehet különbséget tenni, nekem pl. gyorsabb minden ugyanakkora frekvencián járó (3GHz) C2D-vel, mint volt 6000+-szal, mert az gyengébb. Tehát egy 3870, vagy egy ilyen gyorsaságúra tuningolt 3850 AMD szinten 3.2-3.3GHz-en lesz kihajtva (abszolut, és persze felbontástól/összetettségtől függően), amennyiben 2 magra optimalizált játékot futtatunk (azaz nem AC-et, hanem bármi mást).
Részemről vegyen Phenomot, és tuningolja 3 GHz fölé, nem beszélem le róla. De míg nektek egy újabb generációs VGA-val megint aktuális lesz a procicsere, mert nem fogja kihajtani (hiszen most is határérték alatt/körül van), addig az én procim vígan kihajtja majd azokat is, tehát én spórolok (mert hosszabb távra terveztem), nem ti.
Lehet persze mindig éppen jó konfigot építeni, csak az kerül a legtöbbe (tapasztaltam AMD-vel), ráadásul amíg nekem plusz teljesítményem van (tehát nincs gondom alaplap és proci cserére még jó darabig), addig nálatok a CPU visszafogja a VGA-t, ha játszani akartok, és így korlátozza majd a következő generációs VGA-k beszerzését is.
Ezek persze az én szempontjaim, senkinek nem kell a magáévá tennie őket. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #29073 üzenetére
Ne beszélj belém olyanokat, amiket nem mondtam!
Nem állítottam soha, hogy egy CPU miatt szaggatna valami (csak azt, hogy egy gyönge CPU nem hajt ki egy komolyabb VGA-t), a fogyasztásra is azt írtam, hogy duplán fogyaszt 2 GPU vagy a CF, mint 1 (CF persze több, mint X2, mert ventit pl. duplán teker).
Valahogy egyrészt nem látok terhelt 3870 fogyasztást a belinkelt grafikonokon (terheletlent sem), másrészt nem a VGA-k, hanem a teljes rendszer fogyasztása van feltüntetve, amivel fogalmam sincs, mit akarsz cáfolni.
Anno erre a tesztre már akkor is megmondtam, hogy nem véletlenül hanyagolják az 1 VGA-s eredményeket, különben nem hozhatták volna ki azt a végkövetkeztetést, amit kihoztak, és amelyek csak relatíve több kártyás konfigok között értelmezhetőek. Tehát pont az nem derül ki belőle, amire a kérdés vonatkozott.
nV-re sem írtam soha, sehol, hogy jobban fogyasztana, mint az ATI, vagy hogy konkrétan egy 3850 CF többet fogyasztana egy 9800GTX.
Lényegében totál értelmetlen a válaszod.hakos1987: VRAM lesz ott a bibi. Sok neki, amit adsz.
FeRRaR1: Örülök, hogy megoldódott. Ezek szerint végre rendes autóversenyt csináltak a dedós konzoljátékból?
Már csak azt kéne tudni, nem hozza-e a nyakadra a cél előtt a már rég lehagyott ellenfeleket, és ha nem, akkor tényleg rendben van a gama.
Nem azt mondtam, hogy driver nem valószínű? -
bakosgabor57
őstag
válasz
TomBoy1986 #29048 üzenetére
Azt a 0-fokot még most sem értem.Ha nem válaszolsz,hülyén fogok meghalni.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
TomBoy1986 #29029 üzenetére
Ezt még most sem értem./a 0C-fokot
Katt777:Ezennel bocsánatot kérek mindenkitől,a rossz linkért -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #29032 üzenetére
Elküldjem a powerplay-javított HIS 3870 IceQ3 turbo bios-omat?
Sapphire-ből van 071-es, unlockos (1400/1500-ig tuningolható, de nálam nem hozott javulást, mert GPU-t sajna nem cserél ez sem).zozoz1: Azért javasoltam, hogy vedd ki a többit, és először csak 1-gyel nézd, mert nálam az derült ki, hogy a többi venti totál fölösleges. Max sztem az egyiket befúvásra (elöl lent), a másikat meg kifúvásra teszed (hátul fent), de lehet, hogy 2 hátsó az elsők nélkül még jobb. Ti. kisebb a befúvás, mint a kifúvás, az üres helyen meg a Nocti simán beszívja a kellő mennyiséget. Nálam legalábbis ez van, de mint tudjuk, ahány ház, annyi szívás (és fújás).
Szóval lényegében szedj ki mindent, tégy be hátra egy Noctit teljes fordulaton, aztán onnan nézd, hogy kell-e egyáltalán még más is.
- = Zk = -: HGL nem is nagyon fogja leterhelni. Tényleg GPU-CV-rel kéne nézni.
bakosgabor57: Hát épp azt mondom, hogy NÉZze az ember, és akkor látja, hogy nem OK. De honnan veszed, hogy a másik nem ment 10 percig? Csak ott Everest monitoroz. Szar nekem, hogy sokaknak segítek, és olykor elírok egy linket.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
TomBoy1986 #29029 üzenetére
Ez sem semmi,ha 0C-fok!
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #28994 üzenetére
800x800, 8XAA, légyszí!
Sutty66: Ha ventit akarsz, csak és kizárólag Noctuát (NF-R8-at sztem rá tudsz tenni valahogy). Chilla egyébként megérné, főleg, hogy én már kifogtam a hibásat.
SKACOK, BESZARÁS, MILYEN JÓ EZ AZ ÚJ TUROK. AKI TUDJA, PRÓBÁLJA KI! Totál para, direkt jó, hogy fokozatosan rázza bele az embert a hangulatba. Az imént kivégeztem egy T-Rexet is, holnapra majd teszek képeket az oldalamra, addig ott a többi a Programoknál Turok címszó alatt.
veber: 1024-es felbontásban kb. 3.5 GHz-es proci hajt ki még egy sima 3850-et is, de lehet, hogy még alá is becsültem.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #28522 üzenetére
Na, hát ez az, amiért én egy kanyit sem fizetek +1x (mármint a "talán valamilyen konfigban valamilyen driverrel összejön" - játékért). Örülök, hogy szinte veszteség nélkül szálltam ki a CF-ből.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #28520 üzenetére
Persze, hogy működik. Hogy milyen hatásfokkal, az már más kérdés (főleg, ha mint sok esetben, ez a hatásfok negatívra jön ki). De azt már láttam, hogy ez a CF ATI/AMD-nél egyrészt konfig-, másrészt driverfüggő, harmadrészt véletlenszerű, biztosan csak e 3 közös részhalmazában működik.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
TomBoy1986 #28380 üzenetére
Ha télleg illyen óccsó,veszek vagy15-öt(hátha az egyik bexarik)
-
Tibord
senior tag
válasz
TomBoy1986 #28379 üzenetére
-
Tibord
senior tag
válasz
TomBoy1986 #28370 üzenetére
Tetszi, nagyon testszikCsak egy kérdés: A tesztben írttad hogy nem volt szabájozva a venti.
Mennyire lehet halk ha szabályozva van? (kb 5V-ot kapna)
Irtad hogyha fullon pörög akkor ugyanakkora hangja van mint a gyári hűtőnek 30%-on. Ez nekem bíztató előjel csak sajnos én nem tudom mekkora az a hangszint amit említettél mivel az én 3870-esemen vékony (1slotos) hűtő van [link] -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #28370 üzenetére
Hát, nem hiszem, hogy zalmival 5400°C-os lenne a 3870...
RedTowerből azóta sem válaszoltak a rendelésre, pedig megnéztem volna, 2 Noctuával (100m3/h légszállítás) mennyire lenne hűvös a GFX Chilla. -
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #28286 üzenetére
X3850?
....22500at megérne, de ha abból indulok ki hogy a 256os verziót adják máshol 28ba akkor ezt elírásnak tekintem...nyomd be az árgépbe hd3850 512....csak pixmániásat kapsz 25alatt....de ne legyen igazam
...havernek lesz a gép újítás nem nekem.
-
MarioAna
senior tag
válasz
TomBoy1986 #28243 üzenetére
Jaja, én is nehezen hiszem el
. A multkor már kérdeztem, hogy kihajtaná-e az E2180-am ezt a karit 2,9GHz-en (nem megy többet sehogy sem, de ez legalább stabil). Azt mondtátok, hogy nagyjából igen. Game-re kellene a kari, nem 3DMark-ozásra. Tehát úgy kérdezem, hogy ha vennék egy ilyen karit akkor sok FPS-től elesnék? Tehát mondjuk pár FPS egy játékban nem sok, annyit kibírok, de kb %-ban ez mennyi hátrány lenne, ha lenne
.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #28243 üzenetére
Ne kezdd te is!!!
-
Đ@n!
tag
válasz
TomBoy1986 #27832 üzenetére
Sztem az összes AMD-s deszka tele van hibákkal
És 1 dolog amit nem ajánlok senkinek aki nagy OC-t akar az X38 intel alól meg abit.. 450-es fsb felett döglött ...
-
butcher eu
senior tag
válasz
TomBoy1986 #27719 üzenetére
akkor megéri mégegyet mellé tenni?
én a mostani PH-s teszt alapján azt mondom, ha teszt miatt nem is, de a játék teljesítmény miatt megérné -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #27663 üzenetére
Sebaj, csak 2x volt ma. Attól, hogy egy újabb magyar "forrást" linkelsz be, még ua. marad. Írtam is, hogy megint belinkelitek majd 50x, mint minden 48xx hírt.
Capulet: Idle-ben sok az. Vsz. nem vált le 2D módba a karid. A hátsó mag melegebb, az normális, mert oda már megy az elsőről a melegebb levegő.
-
ricsy888
senior tag
válasz
TomBoy1986 #27635 üzenetére
Ez igaz, de számomra akkoris felháborító, hogy egy tesztprogramot így "megvásárolhatnak".
-
Foglalt név
addikt
válasz
TomBoy1986 #27625 üzenetére
Vista x64-en futott nálam is
Vantage viszont már reálisabb képet fest -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #27625 üzenetére
Vantage-ben, igen. 2-magos 3D alkalmazásoknál simán CPU limites vagy, mondjuk a Vantage-ben VGA-limites beállítások mellett.
body007: Gyere ki!
Azért nézd meg a tesztoldalamon a CF tapasztalatokat, főleg játékokban, aztán, ha kedved van hozzá, ugorj csak bele.
TAlán több szerencséd lesz 790X-szel, mint nekem volt 580X-szel, de azért ne csodálkozz majd, ha dupla VGA kisebb teljesítményt hoz, mint 1 db.
-
Foglalt név
addikt
válasz
TomBoy1986 #27612 üzenetére
3520on ment a cpu 2db maggal és 3090 pont körül volt a cpu score. A vga pedig 5100 és 5500 körül kapott
Listában nincs fent, mert ott a quados eredmény van. Ezt meg tegnap csináltam abban a 1,5 órában, amit otthon töltöttem. Igazság szerint csak arra voltam kiváncsi, hogy mennyit dob a 8.5 a kártyán, de meglepő, hogy ennyire kevés a különbség a két rendszer között. De ezek alapján kicsit úgy tűnik, hogy a phenom még 2800-on sem hajtja ki teljesen a 3870et, nem?
Egyébként a 3850 a fentebb linkelt vantage-hez hasonló beállításokon ment 945/2050 azt hiszem. -
Foglalt név
addikt
válasz
TomBoy1986 #27570 üzenetére
Nem mondod komolyan, hogy 8 azaz nyolc ponttal kaptál többet egy phenom+3870-el, mint én az e4500+3850-el
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #27608 üzenetére
A lényeg, hogy elégedettek vagyunk azzal, ami van.
De azért majd megnézném az arcodat, ha a 4870-nél kiderül, hogy mondjuk csak 3.5GHz-en lesz kihajtva (én ezért szavaztam a teljesítményre a 4 mag helyett, ami úgyis olcsóbb lesz, amikor már szükség lesz rá). Ha persze megtartod a 3870-et, és jobb RAM-okkal felviszed a procidat 3GHz-re, akkor pont OK lesz a konfigod alkalmazásokban és játékokban is. MOST. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #27606 üzenetére
Csakhogy a 65nm-es procik ugyanazon az órajelen gyengébbek a 45nm-eseknél, tehát van mondjuk 2.9-3.0 GHz-e az enyémmel szemben, ha ennek az arányait nézzük. És ha az új VGA-knak erősebb proci kell a kihajtáshoz, ami erősen valószínű (főleg a 4870 előzetes adatainak ismeretében), akkor neki lesz egy CPU-limites gépe (cserélhet megint procit), nekem meg egy gyors, szvsz.
Ígérem, neked sírom el először, ha úgy érzem, valamire kevés lenne az E8400. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #27588 üzenetére
Talán össze kéne szerelned 1 jót a két lapból.
Vagy ASUS. Tuningolható, és az MSI-n kívül az egyetlen, amely normálisan vezérel minden ventit. Viszont akkor meg a solid capacitorok fognak pl. hiányozni.
Végeredményben az van, amit mondani szoktam: nincs jó hardver, csak kevésbé rossz.
Nem is olyan forró a lap! Nálam most a böszme réz-hűtő a chipseten elég forró, de így is 46°C-os (VGA 45, proci 36). Hűtő a ház oldalába még megy. Sajna a fenti hőértékek a házamnak köszönhetőek, nem a lapnak, az szépen elvolt hűvösben 40°C alatt, ahogy a VGA is.
Hűtő ára? Mert ha 10-12k, akkor inkább Xigmatek Red Scorpion, és még inkább Achilles, azok a réz Ninját is lenyomják. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #27570 üzenetére
Nocsak, nocsak, megszabadultunk az MSI-től?
De megint nem FX lett, akkor meg miért nem 780-as, az olcsó és jó is...
A RAM az nem biztos, hogy GB felelőssége (lehet ám sok mindent állítgatni, és nálam az auto beállításokkal is elment +33%-ig a tuning. Mondjuk alapon 1066-on mennek a RAM-ok, tuninggal meg szorzót visszavéve 1058-on, szóval sok bajom nincs velük. Persze már nem 800-asok, amelyek a 6000+-szal már MSI-ben sem mentek 854 felett. Szerencsére keveset buktam a RAM-okon, persze a mai árakat figyelembe véve, nem azt, amikor vettem, persze azon az áron az 1066 sem 5k alatt lett volna. Végül is kevesebb mint 4k-ba volt a 4 RAM lecserélése.
Giga kivette a CPU-ventiszabályozást a lapjaiból (a sok rossz hűtőre hivatkozva). Nálam egyébként a PWR-fanben műxik, de inkább potit tettem (ezt anno írtam is valahol, de kérdezhettél volna giga ügyben), mert nehogy már PWR-fan néven jelenjen meg nekem mindenütt. De tegyél egy nagy passzív bordát a procira (PH-n most ajálnják a Coolermaster X-ét), aztán OK a hűtés (egy jól szellőző házban persze). Lehet, végül még most is az ASUS a nyerő, az tud mindent. A végén még teljesen visszatérek a gyökerekhez! (ASUS-Intel, bár az meg mindig nV-val volt...)
1066-os RAM-okkal talán a CPU tuningod is több lenne, mert GB azt aztán tudja. Viszont a long-life alkatrészek mindenképpen a GB mellett szólnak. CL4-gyel az MSI-m sem indult el, ráadásul ahhoz szerelni is kellett, mert csak clear cmos-szal állt helyre a rend. -
zozoz1
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #27118 üzenetére
Tudod az bosszant, hogy direkt HIS-t vettem, mert az mindíg komolyabban van összerakva, és válogatott alkatrészekből. A hűtése valóban durva. De a memoria gyanusan gyenge. Ez csalódás..... Én azt tapasztalom, hogy nem jobb a többi gyártónál. Csak a hűtésben....
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #27110 üzenetére
2400(1200), ami max stabilan kihozható. Az enyém legalábbis már 1250-en is szemetel. Vantage kivétel.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
TomBoy1986 #27080 üzenetére
Ami van, ahol 0 és van, ahol 31%!!!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TomBoy1986 #26837 üzenetére
Lehet azért van, de amikor feltettem a hotfix-et nem lett változás a 8.4-el.
Mást is javíthattak szvsz...
Sztem nagyon jó lett a teljesítménye az X2-nek, bár a 8.4-el se volt már gond. Csak azt tudom mondani...bravo Ati ez még jobb lett mint a Catalyst 8.4!
-
Diniboy
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #26720 üzenetére
most egy pasziv gigabyte x1600 van a frezer 64 meg egy 12 centis venti amit a házhoz adtak és szoktam hallani ahogy dolgozik a samsung hdd, tehát ennél csak hangosabb lesz, azt gondoltam
amu meg netre ösze fogok dobni egy másik gépet ne a "nagy" menjen 0-24be ha töltök valamit
alaplap lesz már ha ezt a fasza asrockot lecserélem
ha van a bótba elhozom az abit x78at is amit kinéztem, hétvégén a legjobb program a gépszerelés
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #26568 üzenetére
De mi ment gallyra? Csak Vista, a VGA driver, és Vantage.
Direkt a tesztekhez. De nyugi, megnézem. IIS XP-n sem fog meg semmit (munka miatt előre telepítettem).
Baja lenne a karimnak? Vagy DX10.1-hibás?3DMark06-ban tök OK. Most azért jó lenne XP-n megnézni a Vantage eredményeket...
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #26565 üzenetére
Engine-ben igazad van, viszont kényszerítés akkor is működhet (játéktól függ), ha a játékban lehet opciót állítani (pl. Oblivion).
Nálam a 8.5-ös Catalyst eredménye Vistán 2x: nincs megfelelő ATI driver, vagy nincs megfelelően installálva. Olyan 8.3-déja vu-m van. Ha hazaértem, majd rátolok egy kemény rendszerpucolást, meg szerencsére van VGA-drivermentes partíciómentésem, amiért anno páran lehülyéztek, de ATI driverek tekintetében már többször jól jött.
Hú, te, azt a grafikont valahogy jobban kéne összeállítani-tagolni (mondjuk a 2 drivert más színnel, teszteket meg azokon belül árnyalva), mert egy jó darabig szemlélétem, mire láttam, mi mi és hogyan.Bár lehet, hogy túlságosan a saját módszeremhez vagyok szokva.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #26529 üzenetére
De min vitázol? Én sehol nem állítottam, hogy az nV hibátlan, éppen azt mondtam, hogy azzal is vannak bajok. Tényleg fáradt lehetsz, ha nem olvastad el figyelmesen. Aludd ki magad!
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #26529 üzenetére
a nagy vantage tesztsorozatod mennyi ideig tartott? merthogy egy teszt másfél óra....az azért nem semmi.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #26524 üzenetére
Tudom én, poén akart lenni. Annyira nyilvánvalónak tűnt, hogy smiley-t sem raktam.
Hány hotfix-et is adtak ki az elmúlt fél évben? Valahogy mindig akad pár komoly driver-hiba. Sajnálatos.nV a 8-as karikhoz november után adott ki most újat. Ez szimpla tény, nem reklám. Azzal ugyanúgy bugzanak bizonyos programok. De szintetikus tesztben jónak kéne lenni mindegyik drivernek, amennyiben amúgy rendben működnek.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #26522 üzenetére
Hát, mit szólnál egy 2600XT CF-höz? Egy haveromnak van egy ilyen karija. 36k-ért vette, most 16k az új ára. Én meg buktam a 3870-en 1 ezrest, cserébe nyertem egy rakás tapasztalatot. Persze az 1950XT 25 bukó volt, viszont anno 6k-val olcsóbban kaptam meg a 3870-et, mint másutt volt. Ráadásul a szhelyi ár 2/3-áért. Tény, hogy ha mindig 10k-s VGA-t vesz az ember, minimalizálhatjuk a veszteséget.
8.5 két nappal hamarabb érkezett, mint a 8.4. Viszont mikor jön a 8.5 hotfix?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo 3DS és DS topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Haditechnika, harcászat
- Riasztó topik
- ASUS RT-AC68U
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest