- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
válasz
TTomax #27644 üzenetére
GRID felment. Nem tudom, hogy a játék nem tud-e többet 1280-nál vagy a 256MB ram miatt nem engedi, de full beállításokkal is szépen megy(3300 900/975). Egész pofás darab így elsőre.
Bali, Zk: tényleg adjunk már magunkra egy picit. Van off topic és társai, ott sem ez lenne a színvonal, de egy szakmai topicban azért üssünk már meg valami mércét. Köszi...
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #27640 üzenetére
Milyen 8FPS? 1680x1050-ben, VH-n, VSync-kel 10 is megvolt!
De képzeld, az elejét még 1950XT-n játszottam (DX9 medium 1024), a második felét meg 3870-en (DX10 H-VH vegyes 1680), és tetszett. Mint mondtam: akár tetszik, akár nem, fölösleges vitázni rajta. Ha egyes játékokat illetően kíváncsi vagy a benyomásaimra, írj pü-t, és szívesen megosztom veled a teljesen szubjektív véleményemet.
Gridről már hallottam, hogy nem lehet tetszés szerint autót és versenyt választani, szóval már esélytelen egy 10-esre. Viszont ahogy a videókat néztem, 8-9-re még talán. Kérdés, csal-e.
Na, a Mass Effect nálam megint elszállt a váll feletti nézettől, ezt rühellem a legjobban. -
Foglalt név
addikt
válasz
TTomax #27640 üzenetére
Szerintem marhára off és hamár néha tényleg a kártyákról lenne szó, akkor nem kéne erőltetni. Egyébiránt a Crysis-t és az AC-t végigjátszottam, a cod4 annyira tudott megfogni, hogy még a bevezető részen futottam 3 kört a tréningpályán. Nálam kapnának mondjuk 6-6-5 pontot, a Commander Keen meg egy kilencest. Ezt hívják úgy, hogy szubjektivitás.
Hazaestem megint, lehet feltolok valami játékot és megnézem ott mit segít a 8.5. Bár az off részre reflektálva igazán nem tudom mi az, amit lenne kedvem egyáltalán megnézni
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #27636 üzenetére
Nem haragszom, az a lista szimplán az én egyéni hangulatjelentésem a játékokról, nem elemzések (és emígy nem is érdekel, hogy bárki mit gondol a saját szubjektív szempontjai alapján). Odaírtam, hogy a játék csalásai, a scriptelés okozta irreális marhaságok (CoD4), vagy éppen az elcseszett irányítás és a belső nézet hiánya (AC) hamarabb kivágják a biztosítékot nálam, mint pár grafikai hiba. De ez totálisan szubjektív. Senkinek nem kell egyetértenie vele, így sorolnod is fölösleges, mi nem tetszik.
Számomra ez a felsorolt programok értéke, másnak meg más.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
TTomax #27255 üzenetére
LoL tényleg csak abban a nézetbe hát ez faxa
Ilyet nem basztam még h 1 nézet miatt fagy v úgy csinál, most végig toltam 1 versenyt spa ba és a raply nél csinálta
Remélem lesz v mi hotfix v faszom tudja, mert volt VGA m on havernál X1950 en simán ment, el se árultam h itt nálam mi van vele
Hát még nincs hozzá semmi hot fix
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #27091 üzenetére
Vantage-ben volt durva a dombok/város feletti teszt, ahol 8.4-gyel (nálam még hotfix-szel is) 2-3 FPS-es diavetítés volt, 8.5-tel meg olyan, szinte folyamatos a kép, mint a 8800GT-vel.
Elméletileg akkor 48xx karikhoz is lesz jó driver a megjelenésük után bő fél évvel... -
WesTM
őstag
válasz
TTomax #27082 üzenetére
Ha tényleg jók lesznek a 4870es karik,akkor alighanem megválok az ultrától,és beruházok egy olyanba,mert ahogy olvasgatom lehet hogy újra azt ati lesz a csúcson.(REMÉLEM ÚGY LESZ és a kö***csscsccsscsög,nagyképű nvidiás szakemberek le lesznek offolva egy kicsit.
SZÓVAL NA MOST NAGYON HAJRÁ ATI
-
Blaziusz
csendes tag
válasz
TTomax #26931 üzenetére
Lehet, hogy jelenleg az AMD gyengébb mint az Intel, de nem gondolom, hogy az lenne a gond az X2-vel, hogy Phenom procim van. Márcsak azért sem, mert az ismerősömnek ugyanez a konfigja van, mint nekem. Annyiban más, hogy a proci 2,4-re van felhúzva, angol nyelvű a vistája és sima 3870 van a gépben. Nemrég hívott, hogy betett egy kölcsönbe kapott 3870 x2-tőt és 16k+ jött ki a 3DMark '06-tal. Úgyhogy nálam egyre inkább arra gyanakszom, hogy hardware probléma. Vagy a vga vagy az alaplap hibás. Esetleg még az alaplapi bios vagy a vga biosban nem jó valami.
Ha szerencsém van, akkor ma ráér és áthozza ezt a kölcsön x2-tőt és betesszük az én gépembe, akkor okosabbak leszünk. Remélem vga kártya gond, mert ez a legegyszerűbb. Gari --> csere.
-
HarryPotter
őstag
válasz
TTomax #26945 üzenetére
én driver sweepert használtam, de valamiért a 8.5-nél nem volt hjlandó működni (cannot create ---- file, vagy valami hasonló hibaüzenettel kilépett), így az ati telepítővel leszedtem a 8.4-et, feltettem a 8.5-öt és nincs hiba (vagy legalábbis nem veszem egyelőre észre). Kockázat?
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #26893 üzenetére
A tesztjeim szerint az új driverrel nincsenek CPU-ra áthárított számítások, egy 3.0 GHz-es Intel C2D DX10-ben is szépen kihajtja a 3870-et is (igaz, 1680-ban néztem, adatlapodon nem látok monitort). Hiába szereti a játék a procit, gyorsabb CPU-val úgyis VGA-limites lennél. Sztem HarryPotter is az lesz, mert nála 1.5GHz-en kéne mennie a Phenomnak, hogy határértéken legyen.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #26881 üzenetére
Hali, megkaptam kölcsönbe az AC-t. Ritkán adok vissza játékot ilyen hamar.
(Gears of War sem húzta tovább.) Viszont ami egykori kérdésedet illeti: Feltoltam minden grafikát maximumra (DX10.1, nV patch nélkül), 1680x1050-be, és gyönyörű, szélesvásznú, zökkenőmentes film-élményt kaptam.
Kár, hogy a grafikával számomra ki is múlt a game, de ettől persze másnak még tetszhet.
GoW csak DX9-ben ment, de ott full grafikával kb. Crysis DX10 szinten (durván akadozott), ráadásul még randa is.Amúgy időközben elkészítettem az összehasonlításokat 8.4 és 8.5 között, az eredmények a tesztoldalamon megtekinthetőek 3870 Vantage, és 3DMark Vantage tesztek alatt (még bővítés alatt). A lényeg: király a 8.5-ös driver. Engem igazol, hogy eddig szar volt, de ha eddig szidtam, kötelességem most elismerésemet kifejezni, hogy bő fél év után végre van jó ATI driver. CF-ről nem nyilatkozom...
Láttam közben, hogy DX9-ben kerestétek a javulást, de ott nem érdemes, ott az előzőek szintjét hozza (viszont nálam nem lett hűvösebb, ez talán bios függő).
8800GT eladva.
-
-
AtiGef
senior tag
válasz
TTomax #26787 üzenetére
VF700-ast cáfolni tudom, hogy jó lenne
Szegénykém meglátogatja néha a 70 fokot. De lehetséges, hogy csak meghalt a mag hőmérséklet mérő dióda. Gigabyte-ot senkinek NEM AJÁNLOM, mert egy rakás kaki.
Az a szerencséje hogy 3 hónapja is 25K-ért jutottam hozzá. De eladni az életbe nem tudom majd.Amikor megvettem ezt a karit huhóóó örültem mint egy kisgyerek a karácsonyi ajándéknak. Első nagy csalódásom: 1.4-es Hynix ramok???? Öhöm micsoda?
950-en szerencsére mennek a GPU meg egy kis plusz feszt kap így 770-en megy.
Csak ennyit a Gigabytról, soha többé(Ati párti vagyok de már annyira elakartam adni 2hét után, hogy már itt kopogtatott a küszöbön a 9600GT, de erős voltam eme nehéz helyzetbe és nemet mondtam.) Szerencsére nekem a 8.5-ös driver jó hatással volt a játékokra. Így már kicsit jobb a helyzet. De majd Írok egy Logoutot erről a Gigabytról hátha tudok segíteni akinek ilyen videokártyája van.
Sapphire mindörökké.
-
nixx-21
őstag
válasz
TTomax #26789 üzenetére
de ha a GPU-t az egekig huzzuk akkor lehet kihasználja a 512bitet és az 1Gb ramot vagy hogy van ez? mondjuk én ugy tudom a RAM a felbontásnál érvényesül minél nagyobb felbontás annál nagyobb ramot igényel a számítási feladatok miatt nem?? 512bit mire való?
(MOD:ez olyan mint az op rendszereknél a 32 bit és 64bit??
)
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #26576 üzenetére
Az jót tenne neki, főleg DX10-ben, mert az a 100%-os elmaradás egy 8800GT-től (szűrők felmax + mindkét karin max. tuning) azért elég durva. Alapon viszont akkor már csak az a 10-15% lenne, ami a tényleges elmaradás a GT-vel szemben, akkor elfogadható a driver.
Még csak default 3D06-tal volt időm nézni, DX9-ben, ott simán ua, mint a 8.4. De ami késik, nem múlik, megnézem HQ beállításokkal is. -
TomBoy1986
veterán
válasz
TTomax #26328 üzenetére
A drivernek ehhez aztán az ég világon semmi köze. Egyszerűen instabil, mert magasabb feszültségre lenne szüksége a GPU-nak.
katt777:
No elkészültek a 2700MHz-es Phenom + alap VGA eredmények. Hát semmi értelme nincs alap VGA mellett a Vantageban elmozdulni 2200MHz-ről számomra[link] - Default
[link] - EQ
[link] - 800x600Na kiderült, hogy a 2.2-es eredménynél a 800x600 nem véletlen, ugyanis én tényleg entry-re raktam a minőséget, s úgy raktam csak át a felbontást, viszon te meg kikapcsoltad azt a három izét a jobb oldalon, amit bekapcsol entriben (azaz hogy ki
)
-
-
Corsa1
tag
válasz
TTomax #26270 üzenetére
3.08ghz-en megy a proci de majd vmikor még megprobálom feljebb rángatni.
katt777 8800GT vs 3870 témájához annyit fűzök hozzá,hogy jo a 8800GT,gyors a 8800GT,jo árban van a 8800GT de sohasem lesz olyan szép képe mint a 3870nek.és akkor inkább legyen egy lassabb kártyám (amin egyébként tökéletesen megy minden) de legyen szép képe. AMugy semmi bajom az Nvidiával csak egyszerűen gyors kártyát tudnak csinálni,de ennyi. -
TomBoy1986
veterán
válasz
TTomax #25890 üzenetére
Remélem ennek is a végére járunk...
Pl. az Assassins Creedre kíváncsi leszek.Mifelénk meg ilyen árkülönbség van: [link]
[link]
[link]És innentől nincs értelme arról beszélni, hogy nincs AMD-s alternatíva. Ez egy állatság volt, az most is, meg a közeljövőben az is lesz.
De meg fogom nézni az Extreme minőséget is, ami CPU zabálóbb elvileg.
-
Bali27
addikt
válasz
TTomax #25492 üzenetére
Eddig is olvasgattam h OSD panel de tojtam rá h mi az...
Mondjuk a frapsba konkrétan a játékon van kint az fps mutató.. Na mind1..
Rivába meg nem is tudtam hogy van..3.6 on már nem a legfaszább a stabilitásom vista alatt.. Xpn gond nélkül ment, a Vista annyira már nem szereti.. MOndjuk sebességre most alapon, azaz2.66 al is nagyon gyors.. A betöltéstöl kezdve a játékig minden.. -
katt777
félisten
válasz
TTomax #25359 üzenetére
Az én kis logikám egy dolog, és helyes (ez az érték), a piac (az ár), meg egy másik. Sosem mondtam, hogy a kettő fedi egymást. Ettől függetlenül gazdaságtalan a CF, viszont ha mindenben úgy működne, mint 3D06-ban (95%), akkor senki nem szólhatna rá egyetlen rossz szót sem, mert az belefér a sebességért, ha nincs alternatíva. Ha viszont akár csak egyetlen konfigon, akár csak egyetlen játékban nem működik, vagy akár csak nem megfelelően, akkor szar. Logikusan.
-
Morden24
nagyúr
válasz
TTomax #25046 üzenetére
Üdv!
Van valakinek tapasztalata a HIS IceQ3-as 3870-es Radeonokkal?
Sajna úgy tűnik, hogy elhalálozott a 2900-asom, és új kártyát kell szerválnom, ez meg "megtetszett".
Érdemes esetleg kemény 4K többletért a Turbo változatba invesztálni?Ha valakinek van erről valami mondanivalója, ne kíméljen, de jöhet persze más ajánlás/tanács is. THX
MZsoltee: Nem annyira kultiválom az Nvidia-t, maradnék ATi fronton. Annyira nem izgat fel néhány FPS ide-oda.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #25011 üzenetére
Nem vagy körültekintő. 2 év gari van a VGA-ra, és ha megfő, a vásárlási árában vehetsz újat (jobbat), szóval olyan nagy kockázat nincs, mert 2 évente azért csak cserél az ember. Én egyszer húztam 1 VGA-val 2 és fél évig, de akkor már mindent 640x480-ban játszottam, minimum grafikával. Azt azért lásd be, a gyártóknak érdekük, hogy a termékük ne menjen tönkre a gar. időn belül, mert az komoly veszteség nekik.
Nincs az az ember, aki több hétig folyamatosan full terhelésen használja a VGA-t, mert mint a tapasztalat bizonyítja, a legelvakultabb gamer-ek is pár nap múlva holtan lefordulnak a székről. Szóval a gamer tűrőképessége messze le van maradva a hardveréjétől. -
bakosgabor57
őstag
-
fredx
csendes tag
válasz
TTomax #24851 üzenetére
szia, nincs fent codec pack, nem is használom őket, helyettük kmplayer. tehát ez az egyik hiba, a másik pedig az hogy indulásnál kikapcsol a monitor, reset majd minden rendben. Próbáltam 100mhz-re emelni a pcie frekit, megemeltem 0,1 V-al a feszt, letiltottam pár irq-t, kiszedtem az x-fi hangkártyát, még bent van 1 skystar2 tv tuner, szerintem nem az kavar. Ez Vista alatt ilyen drasztikus, az indulás mindkettő alatt
Tanácstalan vagyok, szerintem visszamegy a kártya oda ahonnan jött, addig meg no gém. -
katt777
félisten
válasz
TTomax #24734 üzenetére
Azé', mer' egy csomó idiótának nagyon menő, ha valami hiper-szuper kódolóval tömöríti a videóját, és így kicseszhet másokkal, akik botor módon megnézik. Én AVIVO-val kódolok (már ha valamilyen felvétel nem olyan fontos), és az simán lejátszható, meg tényleg vannak beépített kódolóval rendelkező progik, amelyek nem cseszik szét a rendszert (pl. KMPlayer). Amúgy meg, aki tömörített videókat néz és hangfájlokat hallgat, az úgyis lemond a minőségről, tehát azért sem igazán szólhat, ha nem műxik a rendszerében valami.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TTomax #24536 üzenetére
erre nagyon figyelj és mindenképpen LEGYEN regpucolás az új driver felrakása előtt. azért így, nagybetűvel, mert különben egy fél délutánt fogsz vele szívni, instabil lesz a rendszer, RT összevissza fog menni, hibásak lesznek a textúrák, és idegbajos leszel. saját tapasztalat, és csak amiatt nem vágtam ki az ablakon mérgemben, mert 1.: nem olyan vagyok
2.: 35 kiló nehéz és veszélyeztetésnek minősül
mondjuk nálam nehezítés, hogy gyári 3870 OCm van, ami eszméletlenül háklis a driverre.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #24474 üzenetére
Na ez az, amikor nem tetszik valakinek, hogy felhívják figyelmét a tévedésére.
(És nem a játékok minőségét illetően, mert taktikainak az általad említett címek közül nem mind rossz.) Amúgy egyrészt, mint azt a tapasztalat mutatja, kevés az igényes gamer, másrészt meg nem a MOHA multiját minősítettem, ne keverd össze szándékosan a dolgokat. Az egy játékos része olyan csaláshalmaz a program részéről, hogy azzal éppen a Men of Valor van egy kategóriában. Mellesleg a MOHA-t senki nem nevezte még stratégiai játéknak.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #24462 üzenetére
Úgy fest, tényleg ezt teszed.
Az általad említett játékok nem stratégiaiak, hanem taktikai szimulációk, ugyebár, mint az közismert azok körében, akiket a hangzatos szlogenek nem tévesztenek meg. Nem teheted azt, amit akarsz, egy stratégiai játékkal ellentétben (és amelyben küldetések sincsenek, mert az megint az AI hiányosságának leplezésére szolgál, valamint táptalaja a csalásoknak), és nem is a semmiből kell elérned mindent, ami megint csak a minimum elvárható szint egy stratégiai játéktól. Ez nem fekete-fehér kérdése.
Én - véleményem szerint- helyesen látom a világot, és attól, hogy az én kritériumaimnak nem felel meg valami, még nem látom feketében és fehérben. Egyszerűen van egy szint, amely alatt nem felelnek meg, és nem fogom alább adni csak azért, mert egyre vacakabb játékok öntik el a piacot, hogy azokkal előbb-utóbb majd beérik az igényeikben emígy levert fogyasztók.
Az általad használt, "foghegyről firkálás" fogalma vajmi kevéssé fedi az általam tapasztaltak alapján kinyilvánított, így megalapozott véleményt. Azt már nem is tudom, hányszor írtam, hogy ha mégis tetszene, akkor majd megírom, valamint azt is, hogy akinek az igényeit kielégítik azok a játékok, amelyek az enyémeket nem, az élvezze nyugodtan, én nem fogom ettől rosszabbul érezni magam (legföljebb valakinek nem tetszik, ha felhívják a figyelmét olyasvalamire, amivel tudat alatt ő is tisztában van). De unom ezt sokadszor leírni, ha nem érted, mentsd le, és olvasd el soxor.
Mellesleg, ahogy ígértem, majd küldöm neked a véleményem mellett a teszteredményeket is. -
katt777
félisten
válasz
TTomax #24426 üzenetére
Ez téves. De azért lássuk be, hogy a két progi nem 1 kategória, ráadásul a szerepjátékokat nem is igazán kedvelem (kivétel: Oblivion és KotOR), inkább az akciót, és az autós szimulációt (F1C, rFactor). Azt hiszem, ez el is mond mindent a mai játékokat illető véleményemről.
Stratégiából is csak az igazán jókkal játszottam: IG1 & 2, SW Rebellion, taktikaiból meg Age of Empires és Rise of Nations, kikapcsolódásként. Haegemoniát végigkínlódtam az IG-k miatt (nem a nehézség, hanem a játékmenet miatt volt kínszenvedés, és vártam, hátha jó lesz egyszer, de nem). De mondom: akinek a mai marketingtermékek tetszenek, mert kielégítik az igényeiket, szórakozzon velük jól!
Azt is mondtam (nem tudom, miért kell ennyiszer), hogy ha van belső nézete AC-nek, és tetszeni is fog, megírom, de előzetes tapasztalataim alapján erre most kis esélyt látok. -
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #24341 üzenetére
Hát a 2-es és 3-as fokozat között nincs túl nagy különbség.Mindenesetre a natív felbontás többet számít, tehát inkább multisampling 2 és nagyobb felbontás. Persze én is tudnám 1440-be tolni 3-as samplinggel, de 1680-ba a legszebb mivel ez a natív felbontása a monitornak.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #24323 üzenetére
Minden OSD lassít, mert a képernyőre ír, ahová a játék is.
Fraps benchmark-ot gombnyomásra elindíthatod (OSD-jét szintén kapcsold ki), és következő gombnyomásig, vagy adott ideig mér, és ki is ír táblázatba minden adatot.
Emléxem, hogy anno 1950XT topicban hány embernek nőtt több FPS-t a Stalker eredménye, amikor szóltam, hogy kapcsolják ki az OSD-t... -
katt777
félisten
válasz
TTomax #24319 üzenetére
OK, ha ideér a srác a progival, megnézem. Én annyit vettem észre tesztekből, hogy az új Intel procik alacsonyabb órajelen kihajtják a VGA-kat, mint a régiek, azaz ahol 6xxx-es C2D órajel-emeléssel még meredeken emelkedtek a 3D pontok, ott egy 8xxx már simán elég. Számomra mindenesetre nagyon jó döntésnek bizonyult a váltás.
Ja, ha OSD-vel nézted, mérj Fraps-szel nélkül, mert az rendesen lassítja a megjelenítést! -
Bali27
addikt
válasz
TTomax #24283 üzenetére
Akkor most mit használsz? Se att se CCC.. Sima alap driver, és a játékban meg beconfigolod?
Ugy emlékszem hogy ha nekem csak a sima ati driver van egymagában fent, akkor 1024x768 a legmagasabb elbontás, 1280 helyett.. Az mitől lehet?
Azaz Vistában driver nélkül megy az 1280, ha felrakom csak a drivert akkor max 1024Ja és a monitort hogyan nyomod ki TV re meg iylenek?
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #24283 üzenetére
Nálam is 10°C-kal melegebb volt a VGA ATT-szal. Megnéztem, biztos levette a feszt, mert ha nem, akkor már 12°C-kal. Viszont a fölösleges processzeket a lehető legaprólékosabban ki tudod lőni, önmagában ettől jobb a CCC-nél. Persze a hőtermelés, és a valószínűsíthető magasabb fogyasztás miatt nálam is ment. És már 3 38xx-eket ismerő verzió kijött...
Írd meg, milyen felbontásban, max grafikával mennyi az eredményed. Egyik haveromnak van AC-je, akkor a héten majd elkunyizom tőle, mert engem az ilyen game nem igazán érdekel, viszont a proci teljesítményére kíváncsi vagyok, tesztoldalamra jó lesz. Majd alapon hagyom a 3870-et, akkor úgyis lassabb a RAM-ja (Bundi szerint), de amúgy meg a RAM- sebesség nem igazán számít. -
s1ru2
aktív tag
válasz
TTomax #24229 üzenetére
engem ez idegel fel. Elvielg ez gyengébb CPU és mégis több a pont. MOndja már meg vki h kell a Pineket bedugdosni. Jelenleg 2db 2x3 pin van rádugva mivel 4 pines nem volt a tápon. Így az egyik 8asban is 6 os van meg a 6osban is. Ez megfoghatja ? Átalakítót meg persze nem kaptam hozzá semmit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest