- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Hatásfokkal számoltál?
(#2195): A vinyó nem számít. Egyrészt nem 12V-ról zabál, másrészt darabonként max. 5W-al kell számolni, továbbá kétlem, hogy mindegyik vinyó egyszerre használatban volt, amikor mértél.
Itt és itt konkrétan rámértek a HD5970-re. 300W-nál nem eszik többet alapon furmark alatt, és nem is ehet, mert a PCI-SIG 300W-jába bele kellett férjen, amibe a Ferminek már nem sikerült (elvileg).
(#2197) subaruwrc: Ha egybe van a 12V-os ága a Chiefinek, akkor lehet elég lesz. Próba-cseresznye. Baj nem történhet, mert van benne védelem, szar belet sose címkéznek.
-
SzlobiG
félisten
Akkor kb nekem is 420-at ehet bc2-alatt.
Itt nézegettem, hogy mennyit ugrik a fogyi.
Memóriának van értelme feszelni? Mer látom azt is lehet, de kérdés ér-e valamit annak a tuningolása.
Subaru: Hát az 1Kw-os chifi izzadni fog mert gondolom nem alapjáraton akarsz tesztelni.
Achilleusék se véletlen vettek 1.2kw-ost.
Ttomax: 750-es Corsairja van. Jah nem rosszul emlékeztem, akkor nálam a 620-as igencsak izzad.
-
-
Steady74
addikt
-
csatahajós
senior tag
Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb 5970 is viszi gond nélkül a 850/1200-at kis fesz emeléssel, tehát ha csak nem kell mindenáron a 4GB RAM akkor nem sok teteje van (márpedig az 5870 1GB és 2GB között a várakozásoknál sokkal kisebb a különbség, majdhogynem elhanyagolható).
Mellesleg ha valaki nagyon akar 5970-et szerintem itt a PH-s hardverapróban is akad 1-2 egészen emberi árakon (relatív), szóval az a 202k-s Powercolor felejtős
Van valakinek már itt CF-ben két 5970-e? Skálázódás mennyire jó/gyenge az 1 kártáyhoz képest? Jómagam is ilyenben gondolkozm hosszabb távon ha elfogadható a skálázódás, tehát mondjuk a 4GPU hozza legalább a 3X-osát az 1 GPU-s megoldásnak.
-
G4NXST4
tag
Jól van na nem 5970 x2, de az se amit te írtál.
Mert egy 5870 CrossFire-be, egy nyomtatott áramkörre téve és ez x2-ben, vagyis két lapka, amit x2-nek hívtak (hívtak a 4xxx szériánál még anno).
Szerk:
Az Asus Ares szintén a CeBIT-en mutatkozik be, és a piac leggyorsabb videokártyája lesz. A termék gyakorlatilag egy Radeon HD 5870 CrossFire rendszer egy nyomtatott áramkörre építve. A két darab Cypress lapka összesen 3200 shader processzort tartalmaz 160 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatorna társaságában. A 850 MHz-es magórajelnek köszönhetően az Asus Ares számítási teljesítménye elérheti az 5,44 TFLOPS-ot is, ami új rekord a grafikus kártyák piacán. A chipekhez 4,8 GHz-es effektív frekvencián ketyegő, GDDR5 szabványú memórialapkák csatlakoznak, a fedélzeti tárak kapacitása pedig GPU-nként 2 GB lesz.Ugye Abu85 nekem van igazam?
-
theniel
aktív tag
Ez saját tapasztalat?
Elég nagy a szórás 70-140. Mondjuk füst meg miegymás miatt érthető.
Jó lenne valami hivatalos tesztoldal, ahol leírják ezeket.
Én annó úgy vettem a 295 GTX emet, hogy megnéztem melyik kártya viszi legjobban a GTA4-et. Így is rápacsáltam, mert a memoriája kevés volt és az 50 fps sem volt elegendő. Az volt a tervem , hogy 295 GTX SLI, de jött a dx11, meg a memória-probléma úgy is megmaradt volna, úgyhogy elvetettem a dolgot.
De a lényeg, hogy a tesztek jók voltak mert, ha még egy 295 öst beraktam volna, akkor tényleg hozza a 70-80 fps-t, ami már majdnem elfogadható. -
Ottoka
őstag
Meg ugye itt van gari akkor is ha hütőt cserélsz vagy tuning miatt rohad le.
ami miatt pár észkonbájn verte e nyálát egy pár héttel ezelőtt hogy azért rohadt le mert hozzányúltál... nem azért mert 100 ból 95 hibás volt, á dehogy....zörgő ventikről se hallottunk, aki meg beírt qz a szomszéd vibrátorát hallotta.... kb. ez volt a felállás
-
nem lennék annyira biztos abban, hogy hűvösebb - nálam a két 5770 lényegesen melegebb volt, mint amikor szólóban volt egy, és hangerőben is versenyben volt még az 5970-nel is. ráadásul a lapomon 3 hely van a két PCIE slot között, tehát még azt sem lehet mondani, hogy egymás nyakán főttek a kártyák.
szóval szerintem az 5970 sokkal jobban megéri, mint két 5870.
-
Ottoka
őstag
Pontosan. Ez a catalyst control center ez halál ahhoz képest mint amit az nvidiánál megszoktam. Az egésznek van egy olyan nem is tudom mi de nem jó érzete.
2 hete voltam egy dunaharaszti mókusnál, vettem tőle 6gb g.skill 2000mhz-es ramot. Nem ez a lényeg, dumáltunk pár szót, hála Istennek nvidiás volt. Mondta vett 4870 x2-öt mikor megjelent mert akkor is ugye később jött az nivida a gtx 295-el. Hazavitte nagy boldogan, felrak egy játékot nem megy. Fórum. Ja ahhoz x driver x hotfix kell. Ok. Kipróbálja megy. Másik játék, nem megy. Megint fórum, jah ahhoz szedd le a hotfixet. Ok. Megy. Másik játék, nem megy. Fórum. Jah ahhoz a driver se jót, eggyel régebbi. Na oké ennyi a radeonról. Azóta se követi el a hibát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Rendelésre most is hoznak. A garral egyik nagyker sem szopik. Nem véletlenül nem írtunk a HD 5970 állítólagos problémáiról, nem egy embert kérdeztünk meg. Én is utána jártam, kereskedők, gyártók, AMD, de semmi.
RI/OS (#1366): Nézd a magyar piacon erre aligha van komoly igény. Rendelésre hoz mindenki, de raktárra én sem tartanék. Nem akarom megbántani azt, aki látja ennek a kártyának az értelmét, de az emberek nagy többségének bőven sok még a HD 5850 is. Sőt megkockáztatóm, hogy a legtöbb magyar számítógép örül ha 30k-s kártyát lát.
Ha rendelésre jön a kártya, akkor nem áll pár percnél tovább a raktárban. Azonnal megy a lefoglalás. Ha jön is a nagykerekbe ilyen termék, azt aligha fogjuk látni, mert pár percig lesz fent, amíg a foglaláshoz hozzá nem rendelik. -
gombcomp
senior tag
Ez már régi harc,lehet hogy te tévedsz,és a szervizes szakmailag
jobb mint te,ha rossz a cucc idő kérdése és tuti,hogy náluk is rossz lesz.
Néhány évtizede foglalkozok hardverrel,de volt hogy én tévedtem.
Volt hogy hazavágtam hardvert,mert bénáztam de szándékosan soha nem tettem.
Így is előfordult,hogy jóakaratom ellenére garit buktam be (köszönöm PRH),
és inkább kussoltam nem akartam a szervizeskolléga egójába beletaposni. -
gombcomp
senior tag
Én mindig megvárom amíg magától megadja magát,az ilyen beavatkozás
közönséges hardver-gyilkosság!...adjuk meg a tiszteletet a vasnak,a benne
rejlő mérnöki,fejlesztési munkának,még ha nem is sikerült tökéletesen.
Rossz felfogás,kicsit "magyaros" szemléletre vall,de ez csak az én magán
véleményem. -
gombcomp
senior tag
Nem selejt az Ő 5970-ese sem...szerintem,az ilyen indulási problémáknak ezer más oka
is lehet.Nekem is sok Vga alkotott hasonlót,de soha nem a kártya volt a ludas.
Lehet táp,bios, alaplap,és egyéb konfigurációs probléma.
Nehéz lesz (és időigényes) bizonyítani a kiskerben,hogy sz@r a kari,mert lehet,hogy
egy tucattermék lapban,új környezetben vígan megy. -
Ybron
senior tag
Ha komolyan tesztelik biztosan nem itt tartanánk hogy vitatkozunk
Folyamtosan ezt latom hogy bedöglik... Ahanyszor benezek egy ATI 5xxx topicba ott mindig valakinek mindig van valami baja a kartyaval.
Lehet az a baj hogy mindig akkor nezek beMeg nem azt írtam hogy az osszes kartya rossz.
Ja es lehet azert nem ir be mert nem ismeri PH-t. es nem csak ez az egy forum van a vilagon. -
Ybron
senior tag
Latom te se erted.
Nem lett volna egyszerubb ha tesztelik a kartyat es nem kidobjak gyorsan hogy legyen valami amit el lehet adni es meg orulnek maguknak hogy milyen nyereseges meg menyi eladott kartyajuk van. Ahelyett hogy csinaltak volna egy atombiztosat. Az milyen reklam mar hogy nezem a forumot es azt latom hogy sorra doglenek be ? En nekem el is ment a kedvem tole hogy vegyek.
Elismerem ami el tud romlani elromlik.
De most ugy venni karytat hogy ha valami baja lesz akkor ugy is ott van garancia, szerintem ez eleg gazos.
De ha te igy fogod fel.
Nem tudom minek hasonlitol egy karytat egy BMW-hez. Lattad te hogy hogyan Tesztelik, mert ha nem ajanlom figyelmedbe.En nem vedek senkit, amdvel semmi bajom, en igy latom te meg mas hogy.
Kosz Goliat
de ez a tuning is...
Ok, megnezi mit bir, de ez visz mindent fullon, itt a jatekokra gondolok.
Ha meg 3d modellezni akarasz itt van ez [link] -
Ybron
senior tag
Foleg te...
subaruwrc es zuchy
Nekem nincs ilyen karytam es nem is lesz. En igy latom a dolgokat.
Sajnalom ha melyen belegazoltam a lelki vilagotokba foleg RI/OS-nak.
De meg iylen hulyeseget irni "Mert bizony 30millás M6 is rohadt már le az úton"MAjd akkor kerlek ezeket a pillanatokat orokoitsd is meg, ja es mutogas forumokat ahol BMW tulajok szitkozodnak hogy sorra doglenek le.
En elismerem ami el tud romlani az el is fog.
Nem ertitek mit akarok mondani, de nem is tepem tovabb a szamat, mert tit ugy is okosabbak vagytok. -
sniper elite
senior tag
Jajj kettő ünnep között hogyan? Biztos majd az én garanciális igényemmel fognak foglalkozni, és nem a családjukkal vannak az eladók! Most még próbálgatom a karit, hátha valahogy életre tudom kelteni hosszabb időre, de már a gép indításakor 2x-3x kell újraindítani a gépet, hogy legyen kép! Mert mindig sötétképernyővel indul... gondolom valami bios vagy gpu gond, annyira nem értek hozzá! De gondolom ezt csak cserével lehet orvosolni! Amúgy olyan is van, hogy felpörög a cooler, rögtön az indítás után! Pedig alapjáraton van minden rajta!
-
Kucsek
aktív tag
Hát én azt mondom Sniper előbb vedd meg azt az egyet amit találtál és próbálgasd aztán ha kevésnek látod beszélj itt valakivel a ph-n akinek van még egy üljetek össze valahol és teszteld le úgy.Így szerintem nem érhet csalódás mert lehet,hogy RI/OS kollégának igaza van.Bár attól függ hány monitoron akarod tolni.
Bár ez a te dolgod/hobbid és pénzed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest