- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Aurát vált a Vivo V60
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bluegene
addikt
nyílván akinek 5970-ese van az még egy betárcsázós modemes nete sincs
sztem aludj még, sok volt a Szilveszteri Buli
sztem eddig simán eladtak Magyarországon 200-300 ilyen 5970-est, most mennyi ment tönkre 2 vagy 3? Kiválónak számító 1% hibaarány, ti meg már hibás sorozatról beszéltek OMFG
pihenjetek még
-
Bluegene
addikt
hát ha magadtól nem jöttél rá
jó gyengébbek kedvéért: eladnak 10000db 5850-est Magyarországon, elromlik 500 belőle(5%), az 500-ból lehet h 200-300 keres egy fórumot, és lehet 100 ember a PH fórumot találja meg
te meg csak azt látod h százával mennek tönkre(húh már 100 embernek tönkrement óhh csúnya Ati!), közbe a maradék 9500 ember vígan használja
szal sztem ez olyan primitív dolog fórumban levonni ilyet, nyílván az ír ide akinek gondja van, akinek vígan megy az minek írjon a fórumba?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A gyártósort természetesen úgy véglegesítik, hogy a legyártott mintákat kitesztelik. Ha minden rendben van, akkor mehet a tömegtermelés. Innentől kezdve van egy egyszerű gép, amire rá kell rakni a kártyát, és az ad egy zöld, vagy egy piros jelzést. Természetesen a zöld nem jelenti azt, hogy tökéletes, de nagy esély van rá. Előfordulnak még szúrópróba szerű tesztelések is, amikor az egyik kártyát elviszik vizsgálatra, hogy átmegy-e minden teszten. Ha nem, akkor visznek még egy kártyát, nyilván egy kártya még nem jelent semmit. Ez a gyártási procedúra a legolcsóbb, és a felhasznált alkatrészeket a beszállítók hasonló módon kitesztelik, így elméletben nem fordulhat elő hiba. Ám az alkatrészek tesztelését is gépek végzik, így a gyakorlatban nem tökéletes a rendszer működése, de annyira kicsi a hibaarány, hogy anyagilag nem érné meg az összes legyártott termék teljeskörű vizsgálata. Ez bármelyik tömeggyártásra szánt terméknél így működik. A vállalatok célja a profitmaximalizálás, és ezzel a módszerrel érhető el a legkönnyebben.
Persze az egyes iparágakban vannak olyan cégek, akik az abszolút minőséget képviselik. PL.: Ferrari, de még ők sem csinálnak teljes tesztet minden terméken. Bár fontos, hogy a Ferrari autókat nem gépek gyártják, így a hibák még jobban kiszűrhetők. Mindezért viszont elképesztő árat kér a cég a vevőtől. Ezért tartoznak ezek a vállalatok a luxus kategóriába.
tomamd: Persze egy kártyával jó lesz, de sose tudod használni a második teljes hosszúságú PCI Express slotot.
-
Bluegene
addikt
Ahanyszor benezek egy ATI 5xxx topicba ott mindig valakinek mindig van valami baja a kartyava miért szerinted minek írnak be az emberek a topicba? Azért mert van vmi csipp csupp problémájuk
nekem tökéletesen megy a 4850, visz szépen mindent maxon engem nem láttál nagyon a 4800 topicba, persze mikor új volt, még megkérdeztem ezt-azt
-
RI/OS
addikt
Persze, én is anyáznék kettőt
De nem sírnék 2 hétig, meg nem mondanám, hogy az egész széria egy hulladék, mert attól még nem lenne jó egyik kártya se.
Szóval elfogadnám, hogy beszoptam, és van ilyen..(Egyébként szerintem vennék egy harmadikat, míg gariztatom, aztán ha visszajött a másik kettő, eladnám)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A modellt a végletekig kitesztelték az évek óta bevált tesztmódszerekkel. Ezután ment tömeggyártásra. Mivel a kereskedelmi forgamolba szánt holmit minimálisan tesztelik, így előfordul, hogy hibás termék kerül az üzletekbe. Ha minden egyes kártyát egyenként tesztelnének, akkor nem 150k, hanem 250k lenne az ára.
Az autógyártásban sincs teljeskörű tesztelés a tömegtermelés alatt. Az alapmodellt természetesen kitesztelik, de miután beállítják a gyártósort, csak minimális tesztprocedúra van. A NatGeo-n volt, hogy csak a Ferrari esetében alkalmaznak részletesebb tesztelési procedúrát minden modellre (fontos, hogy itt sem teljes a tesztprocedúra), de ez meg is látszik a termék árában.
tomamd: Mindegy. De ha Crossfire rendszert építesz majd valamikor, akkor csak az x58.
-
RI/OS
addikt
''Ne forduljon elo egy 150e ft cuccnal semmi.''
Erre írtam.
Látom nem érted.
Elmagyarázom.
Nem csak 150e forintos cuccoknál fordulnak elő garanciális problémák, hanem 20millió forintos plazamtévéknél is.Vagy akármi.
Úgy állítjátok be, mintha össze dölne a világ és a k*va anyját az amd-nek, hogy behalt az 5970.
Pedig ''normális'' dolog.
Ezért van a garancia. Kicserélik/javítják, ingyen és bérmentve.
A google-be meg üsd be, hogy bmw+szar -
cowboy_bebop
őstag
Annyira túl van már ez a sniper-es dolog lihegve. Egyszerűen nem kellett volna gyári hűtővel feszt emelnie, meg 950/1275-ön járatnia a kártyát.
Én is húzom a VGA-t, de ha elromlik, biztos nem jövök ide hisztériázni, meg az AMD-t hibáztatni; behúzom fülem-farkam és örülök ha egyáltalán kicserélik. -
zuchy
őstag
Nincs olyan termék, ami nem romlott/romolhat el. Minél komplexebb valami, annál nagyobb esély van a meghibásodásra. Pl egy hordozórakéta. Hányszor robbantak már fel... Mégis több millió dollár van bennük.
Ez is a maga nemében koplex kártya, mivel két kártya van egy nyákra ültetve, 2x nagyobb meghibásodási arány.
A 150e Ft nem azt garantálja, hogy bolondbiztos a kártya, hanem a teljesítménye kerül ennyibe. De az alkatrészek is magas minőségűek rajta ez tuti.
Hibás darab mindenből lehet. És az is, hogy pont itt pár ember kártyája ment tönkre. Érdekes, youtube teli van tökéletesen működő 5970 videókkal. -
RI/OS
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest