- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #3036 üzenetére
No léggel még a 950 sem stabil ennyit számítana a víz? egyből 95-fok a gpu és fagyicsoki. Na majd a vízzel nem is kínzom mert még elégetem
. Arról ne is beszélve hogy az msi aferburner 2.1.0-el sem indul nálam valami core RT64sys hibával leáll. Az 1.6.0 beta 5 simán megy erre valaki? . Driver 10.12-es az újakat kipróbáltam, de a hd lejátszás akadozik, és borzasztóan elmaszatolja a színeket maradt a 2010-es driver.
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #3036 üzenetére
Most nézem hogy szilikont írtam szilícium helyett nem ugyanaz
. Igen biztos bár képernyőmentésem nincsen, de Laraxiornak csináltam a tesztet, mert még úgy volt hogy cserélem egy gtx 580-ra(konkrétan az övére). De holnap jön meg a vizes cucc összerakom és egy printscreen társaságában közlöm az eredményt(remélem megjön hétvégére akkor összerakom). De ezt írtam neki mivel kíváncsi volt, hogy hogy megy a kártya. Álljon itt az idézet: " Szóval az eredmények fél óra stabilitásteszt furmark és occt 1000mhz -es gpu és 1200mhz-es ram órajel 1.230-volton hát elég kemény a gpu 55 foknál megállt a vrm meg 90-és 94 fok között ugrándozott nem éppen egészséges de ekkor órajelen ez természetes. 1.3 voltig lehet húzni tehát van még benne tartalék. De ez az érték játék alatt még elmegy. Ott a vrm se lesz 90 fokos, mert nem kap állandóan 98%-os terhelést. 950 gpu és 1180-as memória mellett 1.160-voltal nagyon szépen muzsikál. Ott a vrm is csak 78-80 fok a gpu meg megáll 48 foknál ". De megnézem neked léggel bár az kegyetlen lesz
-
gabipaci
őstag
válasz
SzlobiG #3025 üzenetére
Na elmondom mi a baj.
Razermazer leírásának első két pontja is egy-egy linkre mutat.
De az első pontból kiindúlva végül ide jutok, ahol is ATI Winflash-al ajánlják, ami tulajdonképp win alól két gombnyomás.
De ha ez így van, akkor minek továbbmenni.
Ha meg tovább kell menni Razermazer leírása alapján, akkor minek kellett a linkelt oldalt elolvasnom?
Szóval nem egyszerű ám ezt egy teljesen kívülállónak. Vannak dolgok, amik számotokra pl tök egyértelműek, de én meg marhára nem vágom.
Szóval, ha csak pár perc a dolog, valaki vállalja már be. Elveszem az Asszonytól a laptopot, skype bekapcs, webcam-ot a monitorra irányítom, és megcsináljuk lépésről lépésre.
Proci húzás is így lett megSzóval, valaki?
Akár még ma is (este 10-től ráérek hajnal 10-ig), vagy holnap.
Akár egy kis anyagi ellenszolgáltatásért cserébe is jó lenne.Üdv, paci
-
monosz
őstag
válasz
SzlobiG #2929 üzenetére
Nem ..nem,ez a játék alatti.De látszik,hogy kikapcsolt Physx-nél,sokkal jobban terheli az 5970-et.Mondjuk nemtudom hogy miért.De részemről a látvány,össze sem mérhető.
Physx High-on NV kártyával sokkal élethűbb,és életszerűbb a látvány.
Továbbra is fenntartom a véleményem,a Hybrid CF jó,és működik nyilván ha használja az alkalmazás.A fogyasztással kapcsolatban,nem szeretnék vitába folyni. -
monosz
őstag
válasz
SzlobiG #2922 üzenetére
CPU.vs GPU Physx Nem.
-
monosz
őstag
válasz
SzlobiG #2920 üzenetére
Nyilván azért is mondtam,hogy akinek szüksége van a fizikai gyorsításra,annak megoldás egy NV kártya +-ba.Mert sajnos lássuk be,az 5970 meghal a pl. a maffia2-ben,ha a physx be van kapcsolva.Illetve a proci hal bele a fizikai számításba,és ezek tudatában,sajnos kevés az erőforrás,ami meghajtsa a VGA-t.Pont ezért jó egy (Physx) kártya,ami átveszi a proci -tól a fizikára való teljesítményt.Tehát maximális órajelen tudja a VGA-hajtani.(jobb,és gyorsabb megjelenítés)=Több FPS.
Természetesen,ez az én saját tapasztalatom,és véleményem. -
eladohardver
őstag
válasz
SzlobiG #2909 üzenetére
biztos h jobban megéri a gts450! gts250 ről tudok nyilatkozni... kiba meleg +50w és persze nem megy úgy mint a gts450. Amit én javasoltam az 35 körül van... viszont hűtést nem kell cserélni rajta... igaz 3000 ft környékén van hozzá ac. Szóbajöhet palit gts450 512mb os verza asszem ez a legocobb... vesző hozzá egy ac-t azt hangra sem lesz panaszod.
-
-
eladohardver
őstag
válasz
SzlobiG #2889 üzenetére
biztos h nem ugyanaz! Így van ez nincs fent az oldalukon... am felraktam azt is ami kivan rakva, ami a te karidon van(kilestem fórumból mi van tieden)... azzal is műxik.
Tess, csak neked
Ez a kártyámon volt/van eredetileg.Benyaking! Ne használd, mert ha megnyitsz mellé egy gpuz-ablakot is, a gpu azonnal 1.6v ot fog kapni.... Szal így hamar vége lenne, mint a botnak. Lets go off that shit
Ezt am egy admin betehetné első hsz be, bár lehet tök min1? me a kutya se olvasná L??
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
SzlobiG #2829 üzenetére
Na ezt nem tudtam köszi a segitséget! Amúgy Kane and Lynch 2 például csak igy fut normálisan ha kikapcsolom az AI-t/vacak a több gpu-s támogatása tuti/. Tehát vmikor jó ha kivan kapcsolva.
A kockásodás gépinditás után jön be 2x általában mikor még nem használtam 3d alkalmazást,miután játszottam vagy videot néztem már nem nagyon. Lehet kell egy format mert bezavarja vmi az előző kari miatt.
-
conqver
aktív tag
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #2786 üzenetére
Catalyst 10.10 Nézd meg ezzel is ma jött ki, teszem fel én is azt próba.
-
kokoato
aktív tag
válasz
SzlobiG #2760 üzenetére
Bepróbálkoztunk "cyberkind"-el egy Asus 9800GT-vel, mert a "monosz" kolléga betette a bogarat a fülünkbe,megy a próbálkozás 1000-el, hát beszarás!
Ha vége a kisérletezős időszaknak, teszünk fel képeket ha minden stabil!
Nálunk egy Q9550 megy 3,7 GHz-en, de ahogy átvette az Asus a számolást, a Vantage cpu pont 38000 környékén van, a gpu pont meg alapon ketyegő 5970-el 25000 körül jár!
Nálad vajon mennyi lenne a cpu pontszám, azzal a dögös procival, és órajellel? -
eladohardver
őstag
válasz
SzlobiG #2738 üzenetére
Új driverrel dirt2 bench :
min_fps="60.969757" av_fps="79.059502" min_fps_ms="16.401575"
Ez nekem furcsának hat... amikor utoljára felpakoltam 5970-el a gamet pár hónapja akkor olyan 100-120 fps volt átlagra... ugyanez a bench.... WTF?
Tán az zavar be, hogy volt melette egy pisix-es kari...?
Dobjam újra win-t?
-
subaruwrc
félisten
válasz
SzlobiG #2714 üzenetére
szét fagy a kártya ott már szerintem
alap feszen és órajelen is kegyetlen tud melegedni még idleben is, amikor tesztelgettem egy kártyát 1000mhz gpu órajel fölé akartam tornászni és ahhoz ki kell ütni a power savinget belőle, na amikor idle megy mindkét gpu akkor is volt 60-65c és 70c+ a vrm
ez idle -
XoZ
aktív tag
válasz
SzlobiG #2707 üzenetére
Ez így már elvileg elég ahhoz, hogy előjöjjön a probléma: [link]. A megoldás az, hogy csak egy programnak szabad engedélyezni a feszültség monitorozást. Ha minden igaz Everestben ezt nem lehet külön kikapcsolni, ezért az Afterburnerben kell letiltani a GPU fesz monitorozást ([link] unlock voltage monitoring ne legyen bepipálva).
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #2701 üzenetére
Azt nem tudom hogy mi a fenéért tartjuk mégis meg ha ennyi a gondunk vele biztos mazohisták vagyunk
. Bár én mindig akartam egy ilyen kártyát, hát lett is, de hogy ennyire macerás legyen, minden héten egy bug
. Annak előtte betettem az éppen aktuális vga-t, és minden ment ahogy kell, új kártya vásárlásánál nyúltam hozzá tette a dolgát. Az igaz hogy nem is volt 2 gpus. Na jól van elég a nyaviból. Kérdés azt láttam a biosban, hogy a kártya elméleti maximuma gpu 1000 ram 1500MHZ. Ezekhez az értékekhez vagy ezeket megközelítő értékekhez, mekkora feszültség kell ami még biztonságos min a két komponens számára tuningoló subaruwrctől és a tulajoktól is várom a tanácsokat. Köszönöm
-
XoZ
aktív tag
válasz
SzlobiG #2703 üzenetére
Nem fut véletlenül több feszültség monitorozó szoftver egyszerre (pl. Everest + GPU-Z, Afterburner + GPU-Z)? Külföldi fórumokon olvastam olyan problémáról, hogy több monitorozó program esetén összeakadhatnak a feszültség kiolvasó parancsok, és feszültség állítás következik be 5xxx kártyák esetén.
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #2698 üzenetére
Ezt nekem is csinálta, de én eddig csak a 10.8-as catalystnál tapasztaltam majd eldobtam agyam(most 10.6-van fent eddig evvel volt a legkevesebb gondom, és a biosmod teljes mértékben bevált ezt az ugrást sem tapasztaltam már). Ha nem lett volna rajta víz, akkor szét is süti magát a kártya. Pont ugyanúgy a második gpu ahogy nekem, és vissza se állt. De nekem ezt csinálta tuning nélkül is, meg játék nélkül is, gondolt egyet és feltolta(azt hiszem valami filmet néztem hd-t és a dxva miatt ugye felkapcsolt, de utána nem le vette a feszt hanem fel)
, agyament ez a catalyst én mondom, meg a powerplay
tuti ez csinálja összef**** magát, ja meg a tuningot se szereti. Abu megmonda már, hogy a kártyák erre lettek hivatalosan engedélyezve ezekre az órajelekre(de mondjuk ugye azokat sem tudják mindig teljesíteni
) azt hogy a felhasználó tuningolja, és abból eredően lesz valami hiba azt már nem kommentálják. Én mondom neked, csinálj te is egy kevésbé agresszív biosbeállítást, ahol a kártya nem kapcsolgat ennyit, legalábbis akkora intervallumokban, tuti többet nem látod viszont ezt a voltmegugrást. A végén még ezt a kártyát passzolom el, és megtartom a gtx 285-t(már vinnék is) ennyit szívni
szerintem még nincs vége
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #2696 üzenetére
Hát igen az xfx azért más, jobban odafigyelnek a termékeikre, vagyfenesetudja
. Itt valahol ebben a topikban vagy az 5870-ben egy kollégának éppen xfx halt be 1 hét múlva. Volt már asus is, ami behalt olvastam aztán kiderült, hogy gyári hibás széria volt az első asus 5970. Utána már jó lett. Bár az asus által kreált catalystok viszont egész jók. Club3d emlékszem anno mekkora kártyák voltak, mindenki olyat akart, ott is volt egy két szar széria azt is olvastam.( Nem lehet általánosítani Nagy az isten állatkertje belefér minden) De ez megy mint a kis angyal most már
. Még jó hogy értek a gépekhez egy kicsit, és bátor is vagyok meg tudok olvasni is van türelmem szöszörészni
Hőmérsékletek valami brutálisak 32-33 a mag a vrm 38-39 alapon. Terhelve a magok 38-fokosak a vrm-ek pedig 60-65 fok persze nincs húzva még a kártya mert nem is kellett
.
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #2694 üzenetére
Nagyuram
Én is megtaláltam ezt de nem sapphire kártyám van, ez a bios a tuningos sapphirera való, hanem club 3d és más a bios checksum, és a subvendor is(így utána nézvea biosomnak ez egy ilyen univerzális bios mert ezt kapta a Diamond, a Gigabyte, a His, a Powercolor, a Sapphire és a VTX-is) belegondolván akkor jót sz****k azok is akik ezeket a termékeket vették
. De ez egy jó fórum, mert itt jöttem rá a hibára véglegesen. Rálehetne erőltetni a kártyára ezt a biost is méretben stimt de mostmár jó ez így. Az alapórajel így nem 157/300, hanem 400/1000. Fogyasztás 150-160 watt helyett 170-75, és nincsenek idegesítő kockák szivárványos csíkok a képen láthatóan. Most már legalább élvezem is a kártyát levizezve adok a szájának
[link]
-
Cybertrone
veterán
válasz
SzlobiG #2679 üzenetére
Nekem volt egyszer kísérleti elborultságomban egy Fsp everest 1010w-os jószágom, moduláris volt a szentem, és ha a vga pce-x csatit egy 12v-os ágra dugtam a molex dugaszos polipkarral nagy terhelés alatt lekapcsolt
! Na ennyire nem volt vicces mert visszavittem, de nemtudták kicserélni mert semmi baja sem volt
, az sajna ilyen konstrukció
! Itt fogadtam meg hogy csak egybeépített 12v-os ágakkal rendelkező tápra bízom a rendszert
-
-
-
Cybertrone
veterán
válasz
SzlobiG #2674 üzenetére
Annál mindenképp gyorsabb lessz... Ha csak negyede igaz a sok látott belinkelt fake tesztnek akkor annak kell lennie, különben felesleges kiadni, illetve marketingmegoldásnak, vagyis a jónépi parasztvakításnak persze elmegy majd akkor is!
Add kölcsön az az 5970-et majd én kihajtom neked nekem elég a 4.1ghz-hez 1.25v-is és akkor mehetünk az egekbe a vga-valAmugy grat szép eredmény!
olyan 9k-val kapok én kevesebbet
A QPI feszelésével ovatosan fater, 1.35 felett ne adj neki, és 24/7-re az 1.35 sem ajánlott -
lorcsi4
tag
válasz
SzlobiG #2657 üzenetére
Nekem mx 3-am van szlobig
a cpura raktam még csak fel vgához egyenlőre nem merek nyúlni. Azon 7-8 ! fokot hozott az mx 2-höz képest nekem a gyárihoz képest pedig mondjam azt hogy kb 20 fok(de lehet több). Erre az új 6-os szériára én is kiváncsi leszek. Valakinek esetleg van róla jó fajta külföldi linkje? nincs kedvem googlizni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #2660 üzenetére
Ott erőltetik a fejlesztők, ahol használható. A Heaven speciális eset, konkrétan egyetlen sétáló karaktert sem látsz benne, egy végtelenül statikus jelenet az egész. Ide jó a tesszelláció, de egy játék többnyire nem ilyen. A StoneGiant-ban már vannak ilyen bogárszerű objektumok, de azok is csak el vannak helyezve. Nézd meg a lábukat, amikor a földhöz érnek. Eléggé speciális helyzetben vannak, valamelyik nem ér hozzá a tesszellált földhöz, valamelyik pedig belesüpped a talajba. A játékban ezek az objektumok még mozognak is, így lehetetlen ezt a hibát kevésbé láthatóvá tenni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #2652 üzenetére
A felbontás lényegtelen. A tesszelláció a DX12-től lesz jól megoldva. Addig szopás lesz az egész. Egyedül a professzionális szinten lesz haszna.
A DX11-es modell ott szopizik, hogy a vertex shader mögött van a rendszer. A vertex shader elé kell helyezni, hogy lehessen kezelni a karakterek pozícióit. Persze ez az elv túl megterhelő lenne, szóval lassúak még a kártyák a mikrópoligon renderhez. -
lorcsi4
tag
válasz
SzlobiG #2619 üzenetére
Nekem is annyira szlobig ez normális szerintem .
Más: Amúgy szerintem ja leeht battleforgban elég neki az a sebesség de amúgy tényleg játék függő a 3,6 és 3,8 ghz midnen játék alá elég nekem pl gta 4 3,6 ghz-en jobban megy mint 4,2 ghz-en
de metronak is elég a 3,6 ghz.Ekkora felbontásban még én se toltam
-
lorcsi4
tag
válasz
SzlobiG #2609 üzenetére
Én igazából azért gondoltam,mert a hátsó része a vganak az ami melegszik tehát a mag hátulja. De ha jobb a légjárás illetve coolink ventik jobban kiviszik a hőt akkor a hátsó része a gpunak kevésbé fog melegedni illetve ha anoctua gyári ventijét rádobom akkor meg egyenesen bírja a 950/1250-et így is ebben a kis gépházban
Az ac jó csak most nincs rá annyi pénzem drága nekem egy picit drága most. Egyébként azt te teljes fax-án feltudod szerelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- ZOTAC RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest