- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
az hogy radeonhoz, az nem igaz, nekem 5850el nincs problémám, pedig mindig cserélgetem a drivereket
és a teljesítmény is javul az új driverekkel
Zsozsooooo: jónak jó, csak felesleges, kivéve akkor, ha tesztekben akarsz vele virítani, csak ott általában (3D Mark Vantage pl.) physx-es eredmények nem mérvadóak...játékban nem lenne több fps-ed, mint egy kisebb kártyával
-
tzsolesz
nagyúr
Természetesen NV-nél minden driver tökéletes, és nincs microakadás. Nincs a fenét nincs! Ott is megvannak a mikroakadások helyenként, de ezt program válogatja.
A driverekre visszatérve. Nem láttam még olyan tesztet, ahol leteszteltek mondjuk 12-15 játékot, és azt mondták volna, hogy minden játékhoz másik drivert kellett telepíteni, hogy rendesen fusson. Miért állítasz ilyeneket?NV miatt pedig folyamatosan érkeznek a játékokhoz a fixek. Most a legaktuálisabb a Metro2033-hoz. A GTX470/480-asokon homályos, életlen a kép. Uppsz, pedig nekik lett csinálva, milyen érdekes. Ebbe inkább ne menjünk bele.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A legközelebbi szállítás ideje. Ez a HD 5970-nél egy és három hét közötti időtartam volt korábban. A jövőben lehet, hogy ez csökkenni fog az egész elérhetőség attól függ, hogy az AMD partnerei (OnLive, stb.) mennyi Fusion Render Cloud-ra tartanak igényt. Egy ilyen gépbe 250 darab HD 5970 kell.
pitbull93: A Hd 5970 és a GTX 480 között úgy lehet dönteni, hogy felteszed magadnak a "sebesség vagy szolgáltatás" kérdést. Előbbi esetben a HD 5970 a nyerő, mert gyorsabb, míg az utóbbi opciónál a GTX 480-nál van a lapda, mert van PhysX és CUDA. Ha jól látom, akkor egy kijelzőben gondolkodsz, így az Eyefinity nem játszik szerepet.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD-nek nincs szüksége az NV fegyvereire. Nem kell a zárt szabványokat gyártania, mert nem fenyegeti őket a rendszerszintű integráció. Belerakják a CPU-ba a GPU-t, és ugyanúgy elérik a legjobban tejelő piacokat. Az NV-nek nincs CPU-ja, és nekik az a legfontosabb, hogy mindenhova benyomják a zárt technológiát, hogy a GeForce-on kívül ne legyen választásod.
Az Intel meg lemásolta az integrált memóriavezérlőt és a HyperTransport-ot. Átvették az AMD 64 bites utasításkészletet, és még sorolhatnám. Amúgy annyira nincs saját ötlet, hogy nem SMT-t raknak a Bulldozerbe, hanem CMT-t.
A Tesla kártyáknál a Fermi majd az A4-es revvel fog megjelenni májusban. Először a GeForce jön. Persze nyilván elkéstek, de nehéz is a Sweet Spottal a lépést tartani. A valódi ellenfél a B1/B2-es verzió lesz nyáron. Annak már lehet esélya a Hemlock ellen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ennél azért bonyolultabb. [link] - itt vannak a szükséges leírások ... még videó is.
Röviden kártya berak. Az NV driver telepít majd el kell indítani a GenL féle hack-ot. Ott van cake menüpont. Ez feloldja a PhysX állítást az NV driverben. Utána ez akkor fog működni, ha a windows megjelenítőknél kiterjeszted az asztalt a geforce kártyára. Kb. ennyi. Ami fontos, hogy a GeForce kiterjesztéssel nem lehet belépni a CCC-be, illetve a tuningprogramok nem állnak a helyzet magaslatán a GeForce és a Radeon egyidejű érzékelésekor. -
zack
nagyúr
Na jó...persze.
2db 5970 negyed millió forint, 2db GTX 480 300k környéke lesz. Szted ez kinek éri meg? Lesz aki megveszi, de nem ez lesz a többség, max. 1-2 júzer itthoni viszonylatban.
Nekem elég a high is, csak bosszantó ez az indokolatlan nagy gépigény. 4870 X2 topikban leírtam hol láttam nagyobb fps esést.
Az hogy mennyire várhatnám nyugodtan a Crysis 2-öt egy mostani csúcs konfiggal...erre azért mérget nem vennék.
Enggem azért dühítene ha a helyedben lennék hogy egy 130-140k kártya nem bírja a very high-ot. Mert mi másért vetted volna, ha nem azért, hogy mindent fullon tudj játszani.
De jelenleg úgy néz ki, hogy te is kb. hasonló beállításokkal tudsz játszani, mint én az 53k-ért vett 4870 X2-vel. Ez így nagyon nincs rendben. -
zack
nagyúr
Letolták a torkunkon, mintegy bevezetésként, a Metro 2033 gépigényét...így az ősszel megjelenő Crysis 2 előtt lesz 1-2 előfutára a DX11 brutális gépigényének. Talán a Metro 2033 az "első fecske"..
5970-hez képest borzalmasak ezek az fps értékek.
Ha ebbe az irányba folytatja a PC-s ipar a fejlődést, és a maximális lehúzást, akkor tényleg leáldozóban lesz a PC-s játékok kora, ami a konzolok malmára hajtja a vizet.
Érdekes, XBox360-on nem ricegett, és kellően szép is. Fele annyiba kerül mint egy 5970.
Saját maguk alatt vágják a fát, utána meg sírnak hogy a warez. Totálisan hülyének vagyunk nézve mi júzerek. -
eladohardver
őstag
Az! Mondjuk lehet, tévedek, és nem törik el, hanem mondjuk sulifix minőségű ragasztóval van rögzítve.... 4630 rpm
Abit OTES hűtése volt az első ilyen kiviszem a házból rendszerű az is ilyen volt
Azóta nem változtattak a gyártók ezekxerint... legalábbis ATI-éknál
ABU Ez tuti!
Amikor hozta Ottó a karit megsem moccant a tengelyen... most meg 3-5 mm -
Oliverda
titán
A legkönnyebb azt rávágni hogy "full idiótaság" miközben halvány lila dunsztod sincs arról hogy valójában mennyibe kerülhet az előállítása. Az a baj hogy megint nem vagy tisztában a részletekkel és úgy dobálózol a szavakkal.
A GTX 295 meg az 5970 között ég és föld a különbség. Kezdjük ott hogy a GTX 295-ön bonyolultabb, több rétegű a nyák mert ott 2 x 448-bit-es a memória vezérlő míg az 5970-en "csak" majdnem fele, 2 x 256 bit. Aztán ott vannak a GPU-k mérete ami a GTX 295 esetében 2 x 470mm2 még az 5970-nél ez "csak" 2 x 334mm2. Na és akkor ezek még csak a nagyon nyilvánvaló legfőbb különbségek.
Tehát lehet hogy a GTX 295-ön a maga ~520 dolláros árával nem sok haszon van de az 5970-nek olcsóbb az előállítása és ezen felül még az eladási ára is magasabb. Legyen $350 dollár egy 5970 elállítása és akkor lehet hogy sokat mondtam.
"Nem tudom mennyibe kerül a szállítás, de Te biztos tudod. Itt most jelen esetben nagyon kevésbe, majd 1 hónap múlva ha példul az nvidia is igy jár akkor majd pontosan tudni fogod hogy nagyon sokba."
Ez már nem fér ki...
-
Oliverda
titán
Nem tudom mennyi de gondoltam hogy majd te pontosan megmondod.
Szerintem ilyen árazással még van rajta mondjuk egy laza 100%os haszon de ha pontosabbat tudsz és alá is tudod támasztani akkor írd le.
"5000 dollárért még csak vissza sem szállítanak 3500 kártyát..."
Akkor mennyibe kerül visszaszállítani?
-
Oliverda
titán
Kicsi? Mégis mennyi az a kicsi?
Amúgy nehogy azt gondold hogy az ilyen visszaküldötteket majd bezúzza a Sapphire. Amennyiben csak egy kondit vagy ellenállást kell javítani rajtuk akkor megcsinálják, letesztelik és ha jó megy vissza ha nem akkor kezdődik előről a hibakeresés. Amúgy ezt Gorneck is leírta, de ez majdnem mindennél hasonlóan működik kivéve a prociknál mert azok nem javíthatóak.
-
Oliverda
titán
Attól még hogy a kutyának sem kell Radeon (ami persze nem igaz) még nem tudnak majd több GPU-t és kártyát gyártani. Tehát én ebben semmilyen összefüggést nem látok. Bár nem mintha ez nagyon meglepne.
Amúgy meg: [link]
Mondjuk remélem hogy te azért majd megveszed a lassabb és többet zabáló Fermi-t még némi ráfizetéssel az 5970-re is.
"Persze de mikor az iponnál dolgozó kolléga beirt hogy náluk nem fordult elő hibás radeon 5xxx az hihető volt mi?"
Őt nem azért fizetik hogy bulvár számtech híreket írjon.
2 hete nekem sem tudott az iPon csere alaplapot adni bő 3 hét eltelte után sem, így én is visszakaptam a pénzt. Rendeltem egy másik ugyanolyat angliából mert ott meg halomban állt ugyanaz a modell. Tehát a mi kis hangyafosnyi országunkból nem lehet kiindulni mert mi a lista legvégén vagyunk bármiről is legyen szó. Akinek van esze az már nem is vásárol itthon.
mod: Megnéztem az egyik külföldi nagykert ahonnan vásárolgatni szoktam és ők hétfőn kapnak Asus 5970-et. Átszámítva 140K...
-
sniper elite
senior tag
Brutál ára lesz az új Nvidia szériának, legjobb barátom nagyon oda van nv karikért, foglalt magának egyet ma, csak kb-ra tudtak neki árat mondani egyenlőre, elvileg 200-250k között lesz a 480-as, persze lehet csak azért ennyi, mert Európába érkező első darabokból fog kapni, meg hát szokásos itthoni lehúzás is benne van az árban...
-
sniper elite
senior tag
Barátom kérte direkt hogy olyat kér, amúgy nekem is évekig volt anno amd procim még 2-3 éve, nem volt velük különösebb gond, csak hát intel most fejlettebb azért van intel procim, ha amd kijönne valami egetverő új cuccal, arra váltanék. Különösebben nem nagyon érdekel Intel vagy Amd a procim márkája, csak faszán vigye a játékokat
-
-
eszterencs
HÁZIGAZDA
Nem bocsátkozom vitába, csak pár megjegyzés a témához:
- a nagykerek nem adják ki a szervizinfóikat
- ha valaminek 90%-os a meghibásodási aránya, az akkora botrányt kavar, hogy azonnal visszahívják a terméket. Volt már rá példa ezen a téren is, nem is olyan nagyon rég, egy-két éve valamelyik nagy nvidia vga-val. Sem a gyártó, sem a forgalmazó nem engedhet meg magának ekkora égést, nem érdeke eltusolni, ha ilyen adódik.
- a drága, 100ezer feletti árú vga-kat még a nagykerek sem tartják raktáron
- azért megnéztem 4 random nagykert, hazait persze, ebből 1-nél van jelenleg raktáron, két továbbinál pedig rendelhető
- mi most teszteltünk egyet a héten, annak nem volt semmi baja -
gombcomp
senior tag
Akkor én reagálok!
Abban a bizonyos nagykerben nagyon sokáig egy darab 5970-es nem volt,
heteken keresztül csak ígérgettek,de nem jött.
A 90 % a kb. beérkezett max.1-10 db. ból hogy jött ki?
Lehet,hogy azok nem Sapphire-ok voltak,mert a webáruházban most is csak az "érkezik".
Valóban lehet,hogy azért nincs sehol mert az új REV. készül.
Nem lehet,hogy az előző darabokat mind megvették,és azért nincs sehol sem? -
sniper elite
senior tag
Szokásos, kiadják a félkész drivert de még a rengeteg meghibásodott kariról is kussban vannak, jellemtelen az amd... Utoljára vágta át a népet, ebben biztos vagyok. Következő karinál, ha 3x annyiba fog kerülni az nv felsőkategóriás kártyája mint az amdé, akkor is nv-t fogok venni, ezek meg rohadjanak meg a mocskos üzletpolitikájukkal a pokolban
-
Henkei
tag
Haha. Nagyon sokan..persze. Nem tudom hogy te melyik bolygon elsz de hogy nem sok fogalmad van a kereskedelemrol az tuti. Raadasul nem is a GPU a hibas hanem a maguk kartyak vagy a bios. Ez pedik az asus, giga es a tobbi gyarto hibaja. Mondjuk mar ott ervenyet veszti a garancia amikor hozzanyulsz a gyari hutohoz es ratakolsz valamilyen nem gyari vackot.
-
rocket
nagyúr
A hotfix csak a HD5800-hoz valo a GSOD problema megoldasa szempontjabol:
"Alleviates some of the intermittent grey screen and vertical line corruptions that may randomly appear during normal usage when using an ATI™ Radeon HD 5800 series graphics card."A tobbi kartyahoz amin elofordulhat a hiba, valoszinuleg jovoheten folyaman fog erkezni a driver hotfix.
"Egyébként nevetséges hogy minden driver után 1 hétre hotfixet rakunk."
Amig nagyon ritkan voltak hotfixek akkor azon ment a nyavajgas, hogy varni kellett a kovetkezo WHQL Catalyst verzioig ha valami komolyabb hiba volt, vagy profilt kellett valamelyik jatekhoz, hogy normalisan mukodjon CF-ben
-
sniper elite
senior tag
Én azt a szövegét bírom Abunak, ahogy mondja már beszéltem ezzel meg azzal az AMD-től, eltudom képzelni ahogy felhívja a elnökét és megkérdi, gondolom full hard angol tudással, hogy President kérlek számolj be nekem, Magyarország amd helytartójának, mi a helyzet ezzel és ezzel
Nem lehet inkább, hogy valami szimpla raktárosnak kapcsolják oda had röhögjön egyet?
Bocs Abu de én még ilyet nem hallottam, aki a gyártót hívogatja naponta
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szeretném, ha jól értelmeznéd, ami le van írva.
Felőlem 1000-rel is szorozhatod.sniper elite: Van a gyártóktól számos kontaktunk. Az NV és az AMD is foglalkozik a médiával. Sőt az Intel is, bár ők egy magyarországi ügynökségen keresztül, de ez is majdnem ugyan olyan. Inkább levezni szoktam, a teló drága, de skype-on is van pár srác, akik sűrűn elérhetőek. Emellett van magyar származású kontakt is az AMD-nél. Hazaszeretetből mindig segít.
A külföldi fórumokon, mint a B3D és a Rage3D szintén található AMD-s és NV-s felhasználó. Bár sajnálattal értesültem róla, hogy szegény ChrisRay nemrég elhunyt.RIP
-
Devid_81
félisten
"Majd mindjárt jönnek az amd-s fanok és megnyugtatnak hogy nincs semmi baj, 150k-ért ez nem gond, sőt teljesen természetes. Nincs sorozathiba, csak éppen Te is rosszat fogtál ki."
Ez jo volt igy reggel!
En nem paraznek, ennyi penzert autobol sem veszel tul jot, de ha kifigod akkor egy darabig elvagy vele -
Góliát
őstag
Összeszedtem egy kis tanulmányt, remélem tetszik.
Induljunk ki abból, hogy a legtöbb CPU-n alumíniumból készült hűtőborda van, ennek a hővezető képessége 70.9 W/mK /én úgy tudtam, hogy 200 körül van…/.
(A mértékegységben: W=Watt, m=méter, K=Kelvin fok.) Egy anyag annál jobb hővezető, minél magasabb a W/mK száma.Hőelvezetési képesség:- Réz 386 W/mk
- Niekkl 90 W/mk
Látszik, hogy a réz sokkal jobb hővezető és csak az ezüst rendelkezik magasabb hővezető képességgel. Eljátszadozhatunk azzal a gondolattal, hogy milyen jó lenne ezüstből készíteni a CPU-re vizes hűtőblokkot, vagy hűtőbordát készíteni, persze jó drága lenne. Ha az ár nem számítana, akkor nyílván gyémántból készített hűtők vezeték el legjobban a hőt... Mindenesetre jó tudni, hogy a gyémánt egy nagyságrenddel jobban vezeti a hőt, mint az alumínium.További érdekességeket is találunk az alábbi táblázatban, nevezetesen a hővezető pasztát és a szilíciumot. A hővezető paszta 35 W/mK-es értéke azért mégsem olyan tragikus, hiszen normális esetben kb. 50 mikron vastagságú.
Itt ugyan csak a szennyezetlen szilíciumot találjuk meg, de ez is támpontot nyújt, vagyis úgy tűnik, hogy a CPU mag kb. olyan jó hővezető, mint réz. (Persze a sok fémezés stb. nyílván módosítják a hővezető képességét.)
Ha pedig a víz hővezető képességére is rábukkanunk, akkor látjuk, hogy tragikus. A vízhűtésű gépekben kizárólag az áramlás miatt képes elvonni a jelentős hőenergiát.
-
rocket
nagyúr
Akkor kifogtal egy rosszat, de ugye itt mar nehanyan szeria hibat kialtottak, abbol indult ki az egesz tortenet.
Tudom mire jo a vizhutes, de nem csak full blokk letezik, ezert irtam a VRM megsulest mint esetleges problemat ami okozhatja a kartya elromlasat, es vannak olyan "szakertok" akik nincsenek tisztaban a dolgokkal, rarakjak a GPU-ra a blokkot, megfo valami alkatresze a kartyanak, aztan az AMD-t szidjak, hogy keptelenek a kartyat normalisan osszerakni -
rocket
nagyúr
Mert mondjuk a gyari hutes helyett vizhutest raktak a GPU-ra, es megfottek a VRM-ek?
Most olvasgattam vissza es ezt talaltam, te meg nem valaszoltal a kerdesemre, hogy vizhutes volt-e az elso kartyan ami tonkre ment.Fentebb linkelt hozzaszolas alapjan tegnap Paca2 feligazsag alapjan osztotta meg elmenyeit, es elfelejtette elmondani, hogy nem gyari allapotban hasznalta a kartyat, innentol meg ugye egesz mas a tortenet lenyege.
(persze mostmar te mondhatod nem azzal hasznaltad, nehogy az deruljon ki mint Paca2 eseteben, hogy teljesen alaptalan volt a billentyuzet koptatasa, es az AMD szapulasa, szimplan user error az egesz)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert azok a kártyák éppen rosszak voltak. Gorneck23 specifikált problémáról beszél, amit az Acer kitesztelt.
Már írtuk, hogy a legyártott termékek egy része alapból hibásan kerül az üzletekbe. Ez nem egyenlő a szériahibával. Ez minden gyártónál így van. Egyszerű pech. Ahoz hasonló az eset, amikor nekem csak a harmadik WD vinyóm lett jó, mikor vásáróltam. Nem volt szerencsém, de gariban el lett intézve. Azóta is használom azt a vinyót.
-
rocket
nagyúr
Vizhutes volt az elromlott kartyan is?
#539: "Szerinted mekkora rá az esély hogy valós adatokat adtak neked?"
Nagyobb az esely mint, hogy te legbol kapott szeria hibat kialtottal nehany forum hozzaszolas alapjan
"Gyere el hozzám, megmutatom neked mit alkotott az ATI, te kiadnál 155 ezret egy vga kariért, és az még a szuper mariot se tudja futtatni, nem tudom mennyire védenéd ezeket! Így könnyű felmenteni őket, hogy nem te vagy az áldozat!"
Aki tisztaban van a valo vilag dolgaival az mar eleve nem is igy allna hozza, mert tudna elromlott (vagy mar olyan tuneteket produkal ami arra utal, hogy elfog), igy realisan gondolkodva azt mondana a felhasznalo pech, de tudna erre valo a garancia.
Termesztesen nem jo erzes az ilyen, szabad morcosnak lenni erte, es megosztani a gondolatokat, de tulzasokba a duh miatt nem kene azert esni mint itt nehany embernek sikerult. -
rocket
nagyúr
Visszaolvasol lathatod, hogy nem csak HD5970-rol volt szo, itt nehanyan a HD5xxx sorozat szeria hibajanak probaljak beallitani, mert a forumokon van X user akinek elromlott a kartyaja.
"Szal évek óta nem volt ati kártyám, most pl. 2 db sli-be kötött 280gtx ment helyette, de ide leirom hogy életem legnagyobb hibáját követtem el."
Megis vettel meg1 HD5970-et az elromlott helyett.
"Trehány suttyó az amd a procijaival és a vgai-val együtt. Ilyen azért az nvidia-nal soha nem fordlt elő."
Pl. a 8800GTX-nel voltak gondok megjeleneskor, a nagykerek kutyauto (tisztelet a kiveteleknek) szervizeiben cserelgettek a hibas ellenalast a kartyakon.
Szemelyeskedest meg jobban tetted volna megtartod magadnak, mert ez tovabbra se az ovoda.
"Undorító. Hányinger. De én vagyok a hülye, hogy ide jutottam."
A hozzaszolasod alapjan a lehetoseged megvolt megszabadulnod tole azzal, hogy elromlott, megis vettel megegyet..
A dual GPU-s kartyaknal a szokasosnal mindig tobb nyug volt minden tekintetben, ez igaz az AMD-re, es az NV-re is, sose vennek ilyen kartyat, es nem is tanacsolnam senkinek, dehat ugye nehanyan (ez nem neked szol, csak megfigyelheto tendencia) kesztetest ereznek, hogy beszalljanak a "kinek er messzebb a futyuloje" forum versenybe.
#529: Majdnem 30000 darab HD5970 kerult eddig a boltokba, ugye nem igazan mondhato a kartyara, hogy roskadoznak alatta a polcok a boltokban (ami ugye azt feltetelezi, hogy a jelentos reszet mar eladtak), a 90%-os elromlasi arany globalisan mar komolyabban kene latszodjon.
-
Petya2900XT
aktív tag
Nem, az nVIDIA abszolút gerinces,soha semmit nem csesztek el és ha elcsesztek vna is gerincesen bevallották vna mi?
:
"A múlt év nyarán számoltunk be arról a szomorú tényről, hogy az NVIDIA számos gyártó laptopjába hibás GeForce lapkákat szállított, aminek következtében a vásárlóknak komoly stabilitásbeli problémákkal kellett szembenézniük. A zöldek természetesen rengeteg pénzt elkülönítettek a javításokra, azonban a hibás chipeket nem rendelték vissza. A gondok érintették a legnagyobb notebookgyártókat is, többek között a Dellt, az Apple-t és a HP-t.Az említett cégek közül a legszimpatikusabb módon az Apple járt el, ugyanis a vásárlókat korrektül tájékoztatta a hibás széria jelenlétéről, és az azonosítás után térítésmentesen javította, vagy cserélte a problémás termékeket."
Mért érzem,h te is egy elvakult vídia fan vagy akinek jól esik a másik orra alá dörgölni,ha az utált cége hibázik....jó lenne elgondolkozni,h őstag létedre egy fúrom nem arról szól,h te fröcsögve elmondhasd,h milyen szar az Ati...mintha a a nagy fermi lenne valahol
Peace
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest