Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
A legkönnyebb azt rávágni hogy "full idiótaság" miközben halvány lila dunsztod sincs arról hogy valójában mennyibe kerülhet az előállítása. Az a baj hogy megint nem vagy tisztában a részletekkel és úgy dobálózol a szavakkal.
A GTX 295 meg az 5970 között ég és föld a különbség. Kezdjük ott hogy a GTX 295-ön bonyolultabb, több rétegű a nyák mert ott 2 x 448-bit-es a memória vezérlő míg az 5970-en "csak" majdnem fele, 2 x 256 bit. Aztán ott vannak a GPU-k mérete ami a GTX 295 esetében 2 x 470mm2 még az 5970-nél ez "csak" 2 x 334mm2. Na és akkor ezek még csak a nagyon nyilvánvaló legfőbb különbségek.
Tehát lehet hogy a GTX 295-ön a maga ~520 dolláros árával nem sok haszon van de az 5970-nek olcsóbb az előállítása és ezen felül még az eladási ára is magasabb. Legyen $350 dollár egy 5970 elállítása és akkor lehet hogy sokat mondtam.
"Nem tudom mennyibe kerül a szállítás, de Te biztos tudod. Itt most jelen esetben nagyon kevésbe, majd 1 hónap múlva ha példul az nvidia is igy jár akkor majd pontosan tudni fogod hogy nagyon sokba."
Ez már nem fér ki...
-
Oliverda
titán
Nem tudom mennyi de gondoltam hogy majd te pontosan megmondod.
Szerintem ilyen árazással még van rajta mondjuk egy laza 100%os haszon de ha pontosabbat tudsz és alá is tudod támasztani akkor írd le.
"5000 dollárért még csak vissza sem szállítanak 3500 kártyát..."
Akkor mennyibe kerül visszaszállítani?
-
Oliverda
titán
Kicsi? Mégis mennyi az a kicsi?
Amúgy nehogy azt gondold hogy az ilyen visszaküldötteket majd bezúzza a Sapphire. Amennyiben csak egy kondit vagy ellenállást kell javítani rajtuk akkor megcsinálják, letesztelik és ha jó megy vissza ha nem akkor kezdődik előről a hibakeresés. Amúgy ezt Gorneck is leírta, de ez majdnem mindennél hasonlóan működik kivéve a prociknál mert azok nem javíthatóak.
-
Oliverda
titán
válasz
sniper elite #1434 üzenetére
Nem. Az drága.
"Annyi biztos mindenesetre, hogy nem kapkodják el a kiadását, és ez nagyon korrekt dolog tőlük"
Igen... nyilván azért nem kapkodják el mert annyira korrektek.
Sz@r van a palacsintában...
-
Oliverda
titán
Attól még hogy a kutyának sem kell Radeon (ami persze nem igaz) még nem tudnak majd több GPU-t és kártyát gyártani. Tehát én ebben semmilyen összefüggést nem látok. Bár nem mintha ez nagyon meglepne.
Amúgy meg: [link]
Mondjuk remélem hogy te azért majd megveszed a lassabb és többet zabáló Fermi-t még némi ráfizetéssel az 5970-re is.
"Persze de mikor az iponnál dolgozó kolléga beirt hogy náluk nem fordult elő hibás radeon 5xxx az hihető volt mi?"
Őt nem azért fizetik hogy bulvár számtech híreket írjon.
2 hete nekem sem tudott az iPon csere alaplapot adni bő 3 hét eltelte után sem, így én is visszakaptam a pénzt. Rendeltem egy másik ugyanolyat angliából mert ott meg halomban állt ugyanaz a modell. Tehát a mi kis hangyafosnyi országunkból nem lehet kiindulni mert mi a lista legvégén vagyunk bármiről is legyen szó. Akinek van esze az már nem is vásárol itthon.
mod: Megnéztem az egyik külföldi nagykert ahonnan vásárolgatni szoktam és ők hétfőn kapnak Asus 5970-et. Átszámítva 140K...
-
Oliverda
titán
válasz
sniper elite #1397 üzenetére
Azokért nem kérnek 1000 dollárt valamint nem igazán drágább a black edition mint a sima nem black edition.
-
Oliverda
titán
válasz
sniper elite #1395 üzenetére
Így van. Pontosan úgy ahogy az XE procikkal csinálja az Intel.
-
Oliverda
titán
A baj szerintem inkább ott kezdődik ha valaki ezt nem tudja értékelni.
sniper elite:
"mert vannak földjeim, de mind bérbe van adva"
Én kérek elnézést a hűbérúrtól.
"én nem tudnék 35 fokban dolgozni, de ezt be is vallom, de te se szerintem."
Hát te csak tudod... Amúgy nem véletlenül hoztam fel pont ezeket példának.
-
Oliverda
titán
válasz
sniper elite #1173 üzenetére
Bezzeg a tömegszemét forma asus meg giga vagy msi lapok azonnal jelezni szoktak.
-
Oliverda
titán
válasz
sniper elite #1169 üzenetére
Lehet hogy a minőségi felsőkategóriás EVGA lapodban kezd kidögleni a PCI-E slot...
Mondjuk az ismét végtelen nagy bölcsességre vall, hogy szétkürtölted azzal a fórumot hogy ilyen szar meg olyan szar a kártya, még mielőtt egyáltalán kiszedted volna vagy megnézed volna egy másik gépben... Ugye ha egy gép nem ad képet akkor azért csakis a VGA lehet a hibás...mi más...
-
Oliverda
titán
válasz
sniper elite #851 üzenetére
Na de ha tetszik akkor meg miért szapulod?
Nem szólok hozzá semmit mert egyrészt én nem vagyok "barom idióta" aki egy komplett gép áráért vesz VGA-t teljesen feleslegesen, csak azért hogy nagyobb legyen az e-pénisz, másrészt pedig ha nem lenne beszűkülve a látóköröd mint a kocsis lónak akkor tudnád, hogy nem az AMD gyártja a kártyákat sőt a GPU-kat is csak tervezi.
Inkább az ASUS-t ócsárold mert elvileg ők tesztelték a kártyát mielőtt forgalomba került.
-
Oliverda
titán
válasz
sniper elite #841 üzenetére
"Jah hogy én vagyok a barom idióta állat, mert megmertem venni azt a csúcsminőségűnek kikiáltott vga karit, amit gondatlanul dobtak piacra!"
Na végre rátapintottál a lényegre.
Amúgy meg vidd vissza és vegyél nV-t ha ez annyira nem tetszik. Senki nem kényszerített arra hogy ilyet vegyél csak esetleg a fene nagy büszkeséged.
Én személy szerint örülök is hogy megszívtad. Legalább így egyszer talán rájössz hogy nem éri meg azonnal rohanni a boltba és megvenni a legújabb cuccokat. Na meg legszebb öröm a káröröm szokták mondani.
-
Oliverda
titán
válasz
sniper elite #761 üzenetére
Ők meg majd akkor fognak nagyon röhögni ha a második 5970-ed is eldurran a lapban.
-
Oliverda
titán
Milyen FSB-t? AMD-nél már legalább 6 éve nincs FSB. Amennyiben pedig a 200MHz-es referencia órajelre gondolsz azt emelhetik akár 400MHz-re is akkor sem lesz semmilyen hatással a rendszer teljesítményére.
Azért egy linket dobhatnál az említett teszthez.
"Valamint amikor 2-3.8GHZ-ig az i7 fix fps-t produkal, az x4 végig alatta van, csak épp 4Ghz-n 1 fps-el megy fölé, akkor megint mi a konkluziójuk ? Hát persze hogy lám lám megint az AMD nyert. Nekem ez a hozzáállás böki a csőrömet."
Ez melyik részben van?
Amúgy ha ezeknek nem hiszel akkor itt egy korábbi teszt: [link]
Ja, és egy nyilvánvaló eltérésre máris felhívnám a figyelmedet:
i7: DDR3-1600 8-8-8-24
X4: DDR2-1066 5-5-5-15Mivel amikor a teszt készült még nem volt kint az AM3.
mod: VGA - ASUS GeForce GTX 285
-
Oliverda
titán
Mondod ezt úgy hogy szerintem gőzöd sincs arról hogy milyen architektúrális sajátságok miatt gyorsabb az egyik magasabb órajelen mint a másik és ugyanez vica-versa.
Másrészt pedig 2GHz-es i7 nem létezik, tehát az az eredmény is max érdekességnek jó mint ahogy a 3.4GHz feletti értékek is.
"Lehet ha valami ténylegesen hozzáértő ember állítja be a rendszereket totál más az eredmény."
Ismered tesztelőket?
Megjegyzem hogy korábbi hasonló tesztekben is ilyesmi eredmények jöttek ki.
-
Oliverda
titán
válasz
eladohardver #302 üzenetére
Igen, csak éppen a PHII-ben kétszer annyi mag van, és mivel ezt egyre több játék kamatoztatja ezért az a -200-400MHz egyre kevesebbet jelent.
sniper elite: Hülye azért nem vagyok....
-
Oliverda
titán
Radeon HD 5970 Scaling On Phenom II X4
However when clocked at 3.0GHz and beyond, the Phenom II X4 really picked up the pace, and in many cases was able to outclass the Core i7.
In games such as Wolfenstein, Call of Duty: Modern Warfare 2, Tom Clancy’s H.A.W.X, BattleForge and Far Cry 2 the Phenom II X4 processors were actually faster when clocked up near 4GHz! This is quite amazing as out of the 9 games tested, the Phenom II X4 series was faster than the Core i7’s in 5 of them.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest