- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
csatahajós
senior tag
-
csatahajós
senior tag
válasz
SzlobiG #2211 üzenetére
Ha teheted akkor vizet a "kopasz"ra. Tegnap sikerült végre összelőni a kicsikét és egy quad radira kapcsolva, EK Nikkel+Acetal blokkal 29 fok az idle és 39 fok Furmark alatt a load hőm
- hozzáteszem hogy hála OC kollégának sikerült a blokkot alig drágábban beszerezni mint egy AC Xtreme -
-
csatahajós
senior tag
válasz
Enclave #2153 üzenetére
Ha már megvan az 5850-ed akkor árban sokkal jobban jársz még 1 karival.
Ami a teljesítmény különbséget illeti az minimális, mert az 5970 simán felhúzható az 5870 órajeleire. A DisplayPort meg megint csak nem nagy gond, mert a legtöbb gyártó adja hozzá a gyári bundleben az átalakítót.
Egyedül a hűtés az ami talán a nagyobb kártya ellen szól, bár szerintem alapjáraton kifejezetten halknak számít gyári hűtésekkel összevetve...terhelve meg úgyse arra figyel az ember
-
csatahajós
senior tag
Ha csak nem furmarkot és mellé egy prime-ot futtatsz 7*24-ben akkor az a táp elég kell, hogy legyen, bár az igaz, hogy a maximum teljesítményéhez elég közel fog dolgozni az idő nagy részében, amikor terhelés alatt van a rendszer. A lényeg az, hogy a 220-230W per 5970 reálisabb szám a terhelés alatti fogyasztási értékre, 200W meg elég kell hogy legyen a rendszered többi részének, még ha picit húzva is van a processzor.
-
csatahajós
senior tag
válasz
bigdigit #2091 üzenetére
Ránézésre (meg az adattáblája alapján) be, de mérd meg centivel, hogy a bővítő kártya nyílástól a vinyó keretekig megvan-e 32-33 cm hely. Ha igen akkor már be lehet lavírozni a kártyát (maga a kártya max. hossza olyan 31cm).
Egyébként csatlakozom az előttem szólókhoz, akik azt mondják, hogy nem vészes a kártya. Az igazán zavaró ventizaj 50-60%-nál kezdődik (zárt ház esetén), az alatt simán elviselhető, főleg hogy játékkor általában az emberen vagy van füles vagy a játék zaja elnyomja. Ja és nekem még játék alatt nem sikerült 40%nál jobban kipörgetni a ventit.
Üresjáratban 25% nekem a vízhűtés mellett sem hallatszik szinte semennyire, csak ha nagyon közelről (20-30cm) hallgatom akkor hallani egyáltalán, hogy megy.
Hogy érdemes-e váltani 4870X2-ről? Én egy sima 4870-ről váltottam, a teljesítménybeli különbség tisztán érezhető és ami a legszebb, hogy az üresjárati fogyasztás drasztikusan sokkal kisebb (pedig az egy GPU-s kari). Ha FullHD vagy felette játszol akkor lehet értelme a váltásnak, ha nem akkor sztem nem fogsz annyit érezni.
Ami még a kártyahosszt illeti sajnos nem hiszem hogy a köv. generációs dupla GPU-s szörnyek sokkal rövidebbek lesznek (sőt félő, hogy ez még nem a vége a hosszúság növekedésnek - bár szvsz elég impresszív kinézete van így a kártyának, no nem mintha ez igazán számítana, de mégis valahol a mérete is olyan presztízs jellegű, no meg az ára is
).
-
csatahajós
senior tag
Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb 5970 is viszi gond nélkül a 850/1200-at kis fesz emeléssel, tehát ha csak nem kell mindenáron a 4GB RAM akkor nem sok teteje van (márpedig az 5870 1GB és 2GB között a várakozásoknál sokkal kisebb a különbség, majdhogynem elhanyagolható).
Mellesleg ha valaki nagyon akar 5970-et szerintem itt a PH-s hardverapróban is akad 1-2 egészen emberi árakon (relatív), szóval az a 202k-s Powercolor felejtős
Van valakinek már itt CF-ben két 5970-e? Skálázódás mennyire jó/gyenge az 1 kártáyhoz képest? Jómagam is ilyenben gondolkozm hosszabb távon ha elfogadható a skálázódás, tehát mondjuk a 4GPU hozza legalább a 3X-osát az 1 GPU-s megoldásnak.
-
csatahajós
senior tag
Ne hagyd magad elveszni a W-kal, azt nézd meg h 12V-os ágon hány ampert tud leadni, na ott kell legalább 40A.
Tapasztalatból mondom, hogy az 500W-os FSP táp a 2 darab 18A-es 12V-jával nem bírja el az 5970et rendesen, a 600W-os CM-em ami asszem 45A-t tud a 12V-on az már elviszi rendesen.
-
csatahajós
senior tag
Úgy néz ki nem én vagyok az egyetlen szerencsés ezzel a lappal, valami inkompatibilitási gond lehet...
Mégvalaki más itt ezzel a kombóval?
-
csatahajós
senior tag
válasz
sniper elite #1532 üzenetére
Sajna még mindig ua, pedig BIOS lefrissítve és most néztem hogy a nemrég felkerült PH-s 5970 nagytesztben ugyanazzal a táppal teszteltek mint ami nekem van, szóval az is kizárható....
5letek még?
-
csatahajós
senior tag
válasz
eladohardver #1529 üzenetére
Őő nem vagyok ebben biztos. Átvittem egyik haveromhoz, neki egy FSP Everest 500W-osa van amin négy 12V-os ág van darabonként 18A-ral és láss csodát ott ment a kártya, igaz FUllHD-ban fagyogatott rendesen, de 1280on futott minden szépen.
A lapja egy MSI GD70-es, szóval most arra gyanakszom még, hogy túl régi a BIOS-om és azért nem szereti a cuccost...
De várok még ötleteket szívesen
-
csatahajós
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget, ötletet kérnék tőletek. Most raktam be az újdonsült Sapphire 5970-et a gépbe és sajnos se kép csak hang, a venti jár 100%-on de no kép (kipróbálva HDMI-n DVI-on és analógon is, sehol semmi, monitor nem lát jelet). A Windows valószínűleg felbootol, mert a vinyo LEDjéből lehet tudni, illetve utána ha visszarakom a 4870em akkor is látom h felbootolt stb. A kártya hátulján lévő kis piros LED egyfolytában világít és a venti is pörög 100%-on percekig is.
Táp egy 600W-os CM SIlent Pro (PH referencia táp a tesztekben), tehát elvileg elégnek kell lennie (főleg, hogy ment már róla egyszer egy 4870X2+4870 tri-CF).
4870-emmel minden működik tökéletesen most is. Mi az amit kihagyhattam? Vagy csak simán DOA a kártya?
Segítséget előre is köszi.
-
csatahajós
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59 üzenetére
Sajna elnézve a teszteket a RAMnak igencsak vége van 1250Mhz körül, úgyhogy ez az 1300Mhz-es érték már nagyon szép.
GPU-ból vízzel még el tudok képzelni akár 1050Mhz körül is ha valaki kifog egy elég jó példányt, bár itt nehezíti a dolgot rendesen hogy mind2 GPUnak bírnia kell...
Sniper: egyszer postolhatnál pár képet már erről az álommasináról! mindig csak csorgatjuk a nyálunkat
(meg meggyőznéd ak étkedőket is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest