- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem lennék annyira biztos abban, hogy hűvösebb - nálam a két 5770 lényegesen melegebb volt, mint amikor szólóban volt egy, és hangerőben is versenyben volt még az 5970-nel is. ráadásul a lapomon 3 hely van a két PCIE slot között, tehát még azt sem lehet mondani, hogy egymás nyakán főttek a kártyák.
szóval szerintem az 5970 sokkal jobban megéri, mint két 5870.
-
nem tereltem, csak szóvá tettem, ami megbújt itt több hsz mondatai között (nem csak rólad van szó) - ez foglalkozási ártalom nálam
amúgy pontosan értem, mire gondolsz, viszont azt látom, hogy emberünk felett okkal-ok nélkül pálcát törnek itt sokan - az egy dolog, hogy mit művel a HW-ekkel (én sem tartom ésszerűnek, de WTFC, nem az én pénzemmel csinálja), és az is OK, hogy erről kinek mi a véleménye, csak azt nem értem, hogy miért lyukad ki mindig oda a hsz-sorozat, hogy az anyagi helyzete kerül terítékre.
nehogy már még én legyek az irigy piszok tomi
a Te hsz-ed volt az utolsó a témában, azért arra válaszoltam, nincs ebben semmi személyes - de még csak arra sem akartam utalni, hogy bárki irigy, mindössze szóvá tettem valamit, amit furcsállottam.
peace! (megyek Borderlands-ezni)
-
válasz
sniper elite #1173 üzenetére
amilyen nehéz az a kártya, egyáltalán nem lenne csoda egy kontakthiba...
azt viszont elárulhatnád, hogy mi a hatalmas katasztrófa driver fronton, mert az egy szarul sikerült 9.11 kivételével én semmi ilyet nem láttam...Oliverda: kontakthibából lehet többféle - nem mindegyiket veszi észre az alaplap.
-
válasz
ImpersonatoR #981 üzenetére
ha valaki ilyet hall, azonnal vigye garanciába!
nálam eddig amúgy olyan 7-8 HD5000-es kártya fordult meg, ebből egy kerregett, de csak terhelés alatt, és alig észrevehetően.
-
válasz
sniper elite #966 üzenetére
ne hülyéskedj, mi a fenének hozna ki bárki DX11-es játékot, ha nincs kártya a piacon, amin fut? ez csak ebben a sorrendben mehet, és, ahogy az AMD fennen PR-ozza, még sosem (vagy nem az utóbbi 5 évben) volt ennyire hamar kézzelfogható játék az új technológiához.
JColee: köszi
áramszámla nem elírás, hanem stílusbeli allűr, úgyhogy sajna marad
-
én leginkább 2db 5870-et tudok javasolni, de az 5970 is közel olyan jó. arra azért ne számíts, hogy a Crysis a leírt beállításokkal 60fps-sel fog menni, de azért normálisan játszható lesz.
a "nincs megfelelő driver" típusú kommentek ebben a formában nem igazak - konkrétan van pár játék, ahol a CF skálázódás gyenge (pl. DiRT2), de általános problémával én nem találkoztam.teszt kapcsán: köszi mindenki!
-
HD5970 elemzés - súlyos egy kártya ez...
-
neked válasz, de úgy tűnik, másnak is hasznos lehet
először is, a 32-bites windows-ok FIZIKAI memóriából 4GB-et tudNÁnak megcímezni, de a Physical Address Extension nevű varázslással ez felmehet 64GB-ig is. tehát a 4GB, 6GB, 8GB, stb. memória kihasználható 32-bites rendszerrel is. elméletileg.
a gond azzal van, hogy a windows alkalmazások nem fizikai memóriával dolgoznak, hanem virtuális memóriával. minden processz kap magának egy 32-biten címezhető (azaz 4GB méretű) virtuális címteret, amivel gazdálkodhat. ez még mindig bőven elég lenne mindenre, csakhogy:
- a 4GB-ból 2GB-ot a windows fenntart magának (a jó ég tudja, minek neki ennyi), és csak 2GB-ot ad oda az alkalmazásnak (ezt lehet módosítani az omninózus /3gb boot time kapcsolóval)
- az alkalmazás 2GB-jába kell beleférnie a videomemória azon részének is, amit ténylegesen használ az alkalmazás
- általában egy processz több virtuális címteret használ fel, mint fizikai memóriátmiután a játékok mind egy processzként futnak, gond lehet akkor, ha sok a rendszermemória-igény, nem hatékony a virtuális címtér felhasználása, és sok a VRAM-igény - utóbbi nyilván 2 GPU esetén sokkal hangsúlyosabb. ha az alkalmazás kifogy a virtuális címtérből, akkor minden további ceremónia nélkül elszáll.
ránézésre könnyű kiütni a limitet, de a gyakorlatban nekem a 32-bites Vistán csak egyetlen esetben jött elő: 4870X2, Far Cry 2, 1920x1200 és min. 4xAA.kézenfekvőnek tűnik erre a 64-bites OS, mint megoldás, de ez csak akkor igaz, ha a játéknak van 64-bites .exe-je - a 32-bites .exe-kre 64-bites windows-ok alatt ugyanazok a limitek vonatkoznak. ezért én senkinek nem javasolnám, hogy rohanjon a boltba egy 64-bites windows-ért - előbb inkább nézze meg, van-e ténylegesen gondja, és ha igen, akkor a problémás játéknak van-e 64-bites .exe-je.
uff, de hosszú lett
-
érdekes, amit írsz, mert eddig a VGA-im többségének volt valami enyhe restart gondja - többnyire nem a Win start, hanem az egész gép indulása környékén.
a 90%-os hibaarányról meg annyit, hogy HW-supportereméknél az elmúlt 2 hétben cca. 1 tucat 5970 ment el - 0 panasz. ők akkor javítják az arányt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest