- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paca2
senior tag
én az ASUS drivereket hasznlom, igaz van pár hét lemaradásuk...
nincs semmmi kompatibilitási gond?
crossfire profilokat is használod?
amúgy meg smart doctor (rakás fos, tapasztalat) helyet MSI tuningot használok... ott sincs kompatibilitási vagy egyéb gond
meg azt tartom még érdekes dolognak h i7920-as mennyivel jobban hajtja az 5970-et
(gondolom a 8 szál miatt, nem? vagy nagy hülyeséget mondtam?)
az i5750-esem nagytesójával is gyorsulna az 5970? nem mindha nem lenne - egyenlőre - elég, bár a Metrót még nem sikerült telepítenem... -
eladohardver
őstag
tuti h vmi gebasz van... nálam amíg megvoltak a 5970-ek 1x vót oan, hogy felraktam 10.2 drivert és ilyesmit csinált mint nálad....shift és stalker clear sky-nál, majd köv nap mikor megen próbáltam már jó volt... 10.3 betával nem volt ilyen, minimum 90 és max 120 közt volt az fps1920x1200 felbontás kimaxolva minden
-
Paca2
senior tag
az látszik h ilyen teszteknél sokat számít a proci sebessége, de ugye nem a teszttel játszunk
engem azért érdekelnek ezek az összehasonlítások, h mennyire tudom kihozni a teljesítményt a konfigból (mit lehetne fejleszteni)
Te az asus drivereket használod, vagy az ati drivereit?
-
rocket
nagyúr
Hiaba jaratod, az ugyanolyan mintha 1 jatek menne, ha tap hiba akkor is ujra fog indulni a geped ahogy eddig, ha VGA hiba akkor is.
Rosszalkodo VGA altalaban fagyast (vagy az ATi eseteben bekapcsol a VPU recover akkor helyre allitja fagyas nelkul a drivert, de marad utana hiba uzenet), es/vagy grafikai anomaliakat produkal, de mivel nalad ujra indul a gep, igy eleg nagy az esely ra nem a VGA rosszalkodik, hanem valami mas, legegyszerubb az lenne ha kitudnad probalni masik tappal, ha nem akarsz menni kerjel meg valakit akinek van megfelelo tapja, hogy segitsen a tesztben.
-
TomiLi
addikt
Szerintem kérdezd meg a tápos topikban.
Leírod hogy milyen konfighoz kell és segítenek... Egy tápnál nem csak az a lényeg, hogy jól nézzen ki és nagy "watt" szám legyen ráírva, (saját tapasztalat) hanem az is, hogyan oszlik el a teljesítmény.
Corsair-ből is volt egy széria, amelyiknek nem volt valami túl jól "optimalizálva" a venti vezérlője (2 év használat után kigyúrták' magukat a kondik benne)
-
sniper elite
senior tag
Nekem nagyon sok tápom volt már, véleményem szerint Thermaltake és Corsair táp se valami nagy szám, Enermaxot vegyél ha több évre akarsz venni minőségi tápot! Vagy ha nagyon muszáj kettő közül választanod, akkor inkább Corsair! Csak azért írom, mert fél éve éget le a Thermaltake tápom!
Meg valahogy házak gyártásában jobb a TT nem a tápoknál!
-
Ottoka
őstag
Biztos a kari ment tönkre, ha 1 hónapig birta a táp ezután is birná. Pont úgy jártál mint sniper, kb 1 hónapig használta. Csak akkor van baj ha játékot inditasz vagy olyan tesztprogramot futtatsz ami használja a vga-t is, ugye? Viheted vissza a vga-t nyugodtan.
Majd mindjárt jönnek az amd-s fanok és megnyugtatnak hogy nincs semmi baj, 150k-ért ez nem gond, sőt teljesen természetes. Nincs sorozathiba, csak éppen Te is rosszat fogtál ki.
-
nixx-21
őstag
rivatuner/everest
vagy hagyj benn a háttérben hasonló progikat és vissza tudod nézni...
ha játékon belül is szeretnéd látni akkor ahhoz ATT( ATi Tray Tools) vagy everestben van OSD amire be tudsz állítani doglokat h miket mutasson az átlátszóságot a színt..(és ha rárakod h mindig legyen felül akkor játék közbe is látod)
-
NFree
addikt
Szia bocs , hogy beleugatok de miért használsz te 32bit-es oprendszert?
Ha tényleg hd5970-ed van amiben én nem kételkedek, de azon van 2gb memcsi a 32bit-es oprendszer csak 3gb-ig tudja megcíimezni a memcsit, tehát vagy a ramodból fog lecsípni egy csomót vagy a vga ramjait nem használja ki rendesen ha jól gondolom, tehát arra akarok utalni , hogy biztos nem tudja kifutni magát a rendszered a memória miatt -
tome.jr
addikt
Csináltam különböző beállítással teszteket az alábbi konfiggal:
P55 + core i7 860 + 2x2 Gb ram + GTX 280
Alábbi beállításokkal: 1920x1200 8AA - 16AF - Vsync off, motion blur off, minden egyéb maxon
Első teszt:
A procit 3100 Mhz-en járattam 4 maggal HT bekapcsolva, tehát 8 szál ment, ramok 2200 Mhz-en:
54-70 fps között mozgott FRAPS szerint.
Proci használat:
Elég rosszul látszik, de a lényeg hogy 2 mag 80-90 %-on dolgozott a maradék meg 25 %-on.
Második teszt:
Letiltottam a BIOS-ban két magot és a HT-t kikapcsoltam, tehát kaptam egy 2 magos procit. A VGA-t áttettem a 16x slotból a 8x slotba:
46-70 fps
Kicsit csökkent a minimum fps, ez lehet a 8x slot miatt volt, de az is lehet hogy elfogyott a proci. Majd megnézem a 16x-osban mégegyszer.
Proci használat:
Mindkét mag 85-95 %-on dolgozott.
-
j0k3r!
őstag
ha "jo" a kartyad, tehat nincs semmi hardveres/szoftveres baja, akkor siman elegnek kell lennie. en a helyedben felraknek meg egy par jatekot (valami ujat, ami megizzasztja a vga-t) es tesztelnem, hogy miujsag az fps-ekkel.
szerk: ja es persze, olyan jatekot is, amiben meg veletlen sincs physx
-
j0k3r!
őstag
nem akarok beleszolni, de a mostani 775-os konfigodnak mar lassan vege, szal idoben valts, ha nem akarsz sokat bukni. a masik meg, hogy en nem vennek 1156-ost se, mert az szinten zsakutca. ha esetleg amd is alternativa, es jatekra lesz a gep am3-rol sok jot hallottam (phenom x2 9x5) mostanaban. (es melleseleg olcsobb is, mint az i5/i7)
-
tome.jr
addikt
Szerintem felesleges egész konfigot cserélni, de ezt már leírtam korábban. Én a helyedben egy proci upgrade-et csinálnék minimális ráfizetéssel. Szerintem jó az a lap.
Mindjárt én is felteszem a Shift-et és megnézem hogy megy.
j0k3r: Azok a gyári speckók kb semmire nem jók. Már települ a Shift mindjárt megsasolom mennyire eszi a magokat.
-
tome.jr
addikt
Úgy tudom a Shift-hez már quad proci kell, mert kihasználja mind a négy magot.
A P35-be egy Q9400 vagy Q9550. P55-ben meg ezért mondtam hogy inkább 860 mert ott már 8 szálon megy a móka. Az újabb játékok idővel egyre több magot fognak használni. Egyébként milyen lapod van?
Szerk: Nekem van egy 920 D0 meg egy 860 is.
-
XoZ
aktív tag
-
ndave92
aktív tag
Hogy szebb-e? Nem hiszem, hogy így lenne. Max az lehet, hogy mivel nVidia-t támogatja a legtöbb játék, azokon a karikon jobban fut vagy másképp jelenít meg dolgokat, mint az ATI kártyák. Erre volt példa a Tomb Raider Legend, amiben anno az árnyékok az akkori X1800-as Radeonokon rettentően ronda volt. Ez csak egy példa. Én nem jelenteném ki, hogy szebb lenne az nVidia megjelenítése.
-
sniper elite
senior tag
EVGA Classified x58 én ezt ajánlom egy 5970hez, nagyon jól tuningolható mínőségi alaplap! Nem valami tömeggyártott asus meg gigabyte msi meg a többi! Amúgy x58 alaplapok ha jól tudom automatikusan még nem fogják támogatni a Core i7 985-ös procikat, szóval az új hatmagos példányokat! Majd adnak ki a gyártók hozzá biost, márha mindegyik kifog adni! Lehet lesznek amik nem...
-
tomamd
tag
Intel s1156 ASUS P7P55D Pro
Intel Core i5 Quad I5-750 2.66GHz BOX
Mushkin DDR-3 4Gb / 1600 KIT Black
114000.-VAGY
ASUS P6T Deluxe V2
I7-920 2.66GHz BOX
DDR-3 6Gb / 1600 KIT Blackline Frostbyte
164000.-VAGY
Intel s1156 ASUS P7P55D Pro
Intel Core i7 Quad -860 BOX
Mushkin DDR-3 4Gb / 1600 KIT Black
132000.- -
ndave92
aktív tag
-
tome.jr
addikt
[link] Első bekezdés.
Ha jól gondolom a Te szempontodból a fő különbség a 2.0 és 1.1 PCIe között az lenne hogy a 2.0-án keresztük 150 wattot, míg az 1.1-en keresztül csak 75 wattot tud felvenni a kártya. A kártya terhelés alatt kb 250-300 wattot eszik. Ha van egy jó tápod akkor meg fogja kapni azt az áramot ami kell neki. Úgy olvastam, hogy 32A-36A kell neki.
A P55-be belemegy a core i7 860/870 is.
-
tome.jr
addikt
P55 teljesen jó, nem kell ahhoz X58. Miért is kellene?
RI/OS: Az egymillió darab az a teljes 5xxx szériára vonatkozott. Ebből minimális
% csak az 5970. Ezért is nem lehet kapni.Egyébként én is gondolkodtam 5970 vásárlásán. De többek között pont az ebben a topicban elhangzó negatív vélemények (illetve külföldi fórumokon is volt negatív tapasztalat ami miatt el is adták a kárytát) tartottak vissza. Az igaz lehet, hogy a vásárlók kis %-a ír be a fórumba, de én csak ezek alapján tudok informálódni. Hogy hány elégedett user van az csak egy fikció. Lehet egy sincs, lehet mindegyik az. Én is úgy állok hozzá, hogy látom a rossz véleményeket és vásárlás előtt eldöntöm megéri-e nekem 150k-t kiadni egy olyan kártyára ami vagy jó lesz vagy nem. A jelenlegi helyzetben nem "kockáztatok" ennyi pénzt. Lehet nincs igazam, de az tény, hogy a kártyának nem jó reklám ami ebben a topicban megy.
-
sniper elite
senior tag
Vigyed inkább vissza a boltba, mert ha bármit eltörsz rajta akkor garinak annyi! Haverom már járt így, valahogy megroppant a kari és azonnal a pofájába röhögtek hogy nincs gari! Amúgy ha bármi kisebb gond van a vga karival, akár zörög akár fagy, azonnal ki kell cseréltetni, minél előbb megvan az új!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest