- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Góliát
őstag
Csak jönne már valami 5970 utód.
Azonnal rávetném magam! -
Góliát
őstag
Németországban nagyon dicsérik az XFX 5970-et. Úgy tűnik mindenki elégedett.
Hallott valaki az XFX-ről esetleg más valamit? -
Góliát
őstag
Úgy döntöttem, hogy visszaküldöm! Kivárom a másikat és remélem az már javított széria lesz!
-
Góliát
őstag
Megérkezett az ASUS 5970, és egy kicsit kerreg. Nagyon furcsálom. Ki és be mozog a venti.
Ha megérintem, akkor elhallgat. -
Góliát
őstag
Összeszedtem egy kis tanulmányt, remélem tetszik.
Induljunk ki abból, hogy a legtöbb CPU-n alumíniumból készült hűtőborda van, ennek a hővezető képessége 70.9 W/mK /én úgy tudtam, hogy 200 körül van…/.
(A mértékegységben: W=Watt, m=méter, K=Kelvin fok.) Egy anyag annál jobb hővezető, minél magasabb a W/mK száma.Hőelvezetési képesség:- Réz 386 W/mk
- Niekkl 90 W/mk
Látszik, hogy a réz sokkal jobb hővezető és csak az ezüst rendelkezik magasabb hővezető képességgel. Eljátszadozhatunk azzal a gondolattal, hogy milyen jó lenne ezüstből készíteni a CPU-re vizes hűtőblokkot, vagy hűtőbordát készíteni, persze jó drága lenne. Ha az ár nem számítana, akkor nyílván gyémántból készített hűtők vezeték el legjobban a hőt... Mindenesetre jó tudni, hogy a gyémánt egy nagyságrenddel jobban vezeti a hőt, mint az alumínium.További érdekességeket is találunk az alábbi táblázatban, nevezetesen a hővezető pasztát és a szilíciumot. A hővezető paszta 35 W/mK-es értéke azért mégsem olyan tragikus, hiszen normális esetben kb. 50 mikron vastagságú.
Itt ugyan csak a szennyezetlen szilíciumot találjuk meg, de ez is támpontot nyújt, vagyis úgy tűnik, hogy a CPU mag kb. olyan jó hővezető, mint réz. (Persze a sok fémezés stb. nyílván módosítják a hővezető képességét.)
Ha pedig a víz hővezető képességére is rábukkanunk, akkor látjuk, hogy tragikus. A vízhűtésű gépekben kizárólag az áramlás miatt képes elvonni a jelentős hőenergiát.
-
Góliát
őstag
válasz
eladohardver #838 üzenetére
-
Góliát
őstag
Nekem még mindig nem érkezett meg a karim............
Lehet, hogy isten is így akarja. Egy kicsit parázok, hogy milyen lesz! -
Góliát
őstag
válasz
cowboy_bebop #809 üzenetére
Tehát, ehez a konfihoz válasszam a WIN7 64 bit-est?
Ati 5970
I7 920 3800MHZ
6GB ram 1600mhz -
Góliát
őstag
válasz
sniper elite #717 üzenetére
-
Góliát
őstag
Ehez a témához én annyit fűznék hozzá, hogy az 5970-hez az Asus Rampage II Extreme-t választottam.Hi
-
Góliát
őstag
válasz
sniper elite #605 üzenetére
Szia. Ha megjön a karim, akkor megnézetem a RULEZ-ben. Nem szeretnék meglepődni!
Sajnálom ami veled történt és remélem, hogy az enyémmel nem lesz ilyen gond. -
Góliát
őstag
Eleinte én is az 5870-es karit néztem ki. Na de, másnapra már Dupla vagy semmi foglalkoztatott. Most ott tartok, hogy várom a 5970-est.
Szombatra vagy jövőhét elejére várom a dráágalátoszt
-
Góliát
őstag
Még valami. Észrevettem, hogy az Asus és Ati honlapján,-a termékkategóriák között- a Radeon 5970-es nem szerepel. Csak akkor találom meg, ha beütöm a keresőbe. HI
-
Góliát
őstag
Helló mindenki.
Pár napja rendeltem egy Asus 5970-et. Még nem érkezett meg!
Kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle.
Ígérem, hogy beszámolok a fejleményekről!
Ja, még annyit, hogy a kari külföldről rendeltem és megbízható boltból.
B.U.É.K. minden kedves olvasónak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Hibátlan - GIGABYTE Geforce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest