- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Silenzio #856 üzenetére
abszolót igazad van, nekem még most is a 9800 Próm van, és 3 éve minden játékot gyönyörűen tud futtatni, ugaz nem tudja már megjeleníteni az összes bizbaszt amit a játék mutatna,de élvezhetően lehet/lehetett használni.
azért lehetett mert azért mostmás kezd öregecske lenni a mai gamekhez, pl SC Double Agent el se indul mert nincs SM3 támogatás, sőt a Colin Dirt se megy sajna.
úgyhogy nyárra tervezem a komplett Update-t. esélyes a 2600XT, de lehet hogy összejön egy 2900XT-re és akkor egy ideig megint nem kell agyalnom VGA kari miatt.
ha csak annyit kibírna mint a 9800 Pro-m akkor teljesen meg lennék vele elégedve, de majd kiderül. -
Zé_Mester
őstag
válasz
Silenzio #844 üzenetére
valóban igazad van.
hiába fog megjelenni a 2600as széria, nem lesz igazán betelítve a piac, hiszen 2600 XT 25-30e között fog alakulni, a 2900XT meg 80-90e között. és a 2 kari között borzalmas nagy a különbség, mind árban mind teljesítményben.
igaz hogy fognak majd kijönni duál magos 2600asok is,de sztem ez nem az igazi középkategória.
régebbi példa: anno amikor megvettem a 9600Pro-mat majd később XT-met,az valóban a középkategóriát jelentette. később váltottam 9800Pro-ra és az hozta azt amit vártam tőle. 2x akkora teljesítmény 2xes áron.
most sajna nem ezt látni. 128bit???? amikor a csúcskarik 512 meg még többet alkalmaznak, egyszerűen nem is értem.
annyira lebutítják a ''KÖZÉPkATEGÓRIÁT'', hogy szinte nem is KÖZÉP hanem inkább ALSÓ teteje.
nvidiánál kicsit másabb a helyzet, de az nem itt érdekes mert ez nem az a topic
[Szerkesztve] -
Silenzio
addikt
válasz
Silenzio #842 üzenetére
Kiegészítés. Kérdés hogy miért ragaszkodnak még mindig a 128 bithez, amikor már 512-768-nál járunk a felső szegmensben...? a nyilvánvaló okoktól most tekintsünk el... Régebben 3 kategória volt a vga-bizniszben, alsó, közép és felső. Érdemes megnézni hogy szegmentálódik az AMD x1xxx-széria. Van az x1000, x1300, ezek szvsz használhatatlanok mai 3d alkalmazások futtatására. Aztán ott ez az érdekes x15xx c. találmány, amely szintén kérdéses létjogosultságú. Az x16xx már a középkategóriának készült, az nVidia hasonló Geforce 7300(gddr3)/7600-aival azonban nem igazán vehette fel a versenyt. Ellenben ott az x1650xt, amely 1 tisztességes középkategóriás kártya, a butított 1950 pró. Feljebb maga az utóbbi kártya és a GT változat, ez a középkategória teteje. Aztán az xt és xtx változatok, a piac korábbi, mára mellőzött 1800-as és 1900 szériájáról nem is beszélve, lefedve a felső kategóriát és az itt-ott becsusszanó ''maradékot''...
Hatalmas a kínálat és a korábbi, egyértelmű kategóriák értelmüket vesztették. nVidiánál egyszerűbb a helyzet azért, bár a 7800-7900 szériák, meg a két magos GX2-es ott is árnyalja a képet. Ezekhez képest, illetve a mára kialakult, inkább at 1900-1950 illetve 7900-as kártyák által képviselt dx9-es középkategóriához képest a dx10-es paletta nem tartalmaz középszintű kártyákat. Inkább csak tisztességes alsó kategóriásakat... Úgy tűnik az egyetlen középszintű dx10-es kártya -kis túlzással- a 8800 GTS 320 Mbyte. Gondoljunk csak a 6600-as szériára, mekkora ugrás volt a Geforce FX 5600-hoz képest. A 7600-hoz képest a 8600 már nem teljesít ANNYIVAL jobban... -
ftc
nagyúr
válasz
Silenzio #723 üzenetére
mi a bajod a DDR2-el? mi a bajod a 128 bittel?
DDR2 olcsobbá teszi a kártyát...most nyomhatnak rá felőllem 1,5ghz-n ketyegő ramokat is ha nem használná ki...
128bit...nézd csak meg öregebb 256 bites kártyákat és ujabb 128-t...fejlődik mindig annyit a technika,hogy ne kelljen 256bit...ami fölöslegessen drágitana -
válasz
Silenzio #723 üzenetére
Jó, a memóriavezérlés még nem minden, nekem is volt 256 bites kártyám még a geforce6-os szériában, sima 6800-as, nem gddr3-mal, szar is volt szegény, ahhoz képest hogy 600 tonna volt és 3 kártyahelyet elfoglalt.
Te miről beszélsz bocika?
1. A súlya nem volt vészes.
2. Nem csúcskártya volt, annak ott volt a 6800GT és az Ultra. Mit vártál tőle?
Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest