- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Aktív témák
-
koenig
aktív tag
elküldöm mailben.
vagy előbb keresd itt ki a tiedet és rakd fel azt hátha jobb:
Bővebben: link
lap alján van flash progi. -
ppq
csendes tag
Helló!
Asus Radeon 9600 XT videokártyám van.
Pár hete valami nagyon furcsát produkál a képernyőm (videokártyám?). Pér perc böngészés (IE 6.0) után a képernyő görgetésekor teljesen összetöredezik a kép. Egy sokszínű káosz látható a képernyőn. Akár egérrel, akár a billentyűzettel görgetem a képet. Olyan, mintha nem tudná frissíteni a sorokat görgetés után, vagy mi.
Néha, amikor csak a képernyő egy kisebb részén van a káosz, és legördítem egy tiszta felületre és vissza, akkor ideiglenesen megjavul. De miután már teljesen ''begerjed'', egye rosszabb lesz, nem lehet rajta javítani, csak kikapcsolással.
Tapasztalt valaki hasonlót? Ez a videokártya miatt van? Mi a megoldás?
Kösz. -
koenig
aktív tag
hali!
te is fent vagy?
mindezt szemetelés vagy hiba nélkül! hibákkal több lenne, de úgy nem akarom futattni.
persze játékok alatt még nem próbáltam
egyszerűen felrakod és kész. a te kártyádon a memók és időzítései uaok.
de talán kipróbálhatnád a rabit szoftvert, betöltöd vele a biosomat és beállítod ''realtime''ra, megnézed működik-e vele. -
koenig
aktív tag
válasz
killahdrums #1291 üzenetére
nekem kevesebb a gpu és a mem is = neked is menne legalább annyit mint az enyim!
(gpu 1,25 mem 2,6 körül)
küld el mailre a tiedet, megnézem mi a különbség. (persze ha rájövök)
aztán, ha kell én is elküldöm.
sok videókarin blokkolva van a tuning sztem ezért nem megy feljebb neked sem.
újabb kép
Bővebben: link -
al_age
senior tag
válasz
Napster #1290 üzenetére
először:
aztán:
arctile database <-- bal oldalt
majd:
lelapozol kb az oldal feléig ott lesz egy olyan bekezdés, hogy modifications.
azon belül (az alatt) van a referencia nyákos karik vmodja, valamint külön a GeCube karik vmodja.
sok sikert! -
Napster
tag
valaki le tudná nekem irni ezt a ''grafitos voltmoddolást'' ???
vagy hol todum ezt megnézni ? -
koenig
aktív tag
válasz
killahdrums #1286 üzenetére
hali!
elkezdtem húzni és ennyi lett a vége!
komolyan: sztem tedd fel az én biosomat és akkor talán menni fog neked is.
állítgatni nem nagyon kell semmit.
Én csak mem időzítéseket próbálgattam, de inkább vesztettem rajta, mint nyertem.
hűtésről meg annyit hogy ezek a kártyák nem nagyon melegszenek. Gyári + a memók hátulján van egy kettévágott celeron hűtőborda
most próbáltam a vmodot! a gpun sikerült is, a mem nem nagyon akar összejönni.
gpu 657ig ment most és mindössze 5 század voltot emeltem!
nézd meg a fesz értékeket a kártyádon! (everest v. smartdoctor) írd le! -
killahdrums
senior tag
Hi!
Az Everest szerint ugyanolyan vidkarink van (ASUS 9600XT)
és azt szeretném megkérdezni, hogy hogy sikerült felhúznod annyira a karidat?!!!
Nekem az AtiTrayTools a mag maximumát 522-nél látja és a memóriát max 310-ig tudom húzni hiba nélkül...
Szal nagyon érdekelne miket kell állítani, milyen hűtésed van stb.
Előre is köszi az infót! -
Napster
tag
256mb -os és a 128 mb-os 9600XT között mi a különbség ?
gyorsabb a 256 mb -os vagy ez csak ''disznek'' van a karin?
ja és tudnátok irni 256MB-os gexcube 9600XT 3d mark eredmény !
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
hát a garinak valószínűleg már így is lőttek, mert rátettem a kártyára egy ati silencer 2-t és a dugaszát le kellett vágnom a gyári hűtőnek és ráapplikálni a silencer kábelére. grafitos vmodhoz állandóan nem csak a kártyát kéne kiszedni a rajzolás idejére, hanem le kéne szedni a silencert is, így pedig kissé körülményes lenne megcsinálni az egészet. potis verzióval pedig pontosabban be lehet lőni a feszültséget. de lehet hogy először majd a grafitos megoldással próbálkozok.
-
Orc
senior tag
Nem értem miért a forrasztgatós megoldást akarod megcsinálni. Így elveszted a garit és meg van az esélye, hogy elrontod és oda a 3x ezer forintos kártyád, mert megolvadt egy ellenállás. A ceruzás vmod sokkal biztonságosabb, eltávolítható, így a gai is marad.Akkora kézügyességed biztos van, hogy húzz 5-6 vonalat. Gondold át mégegyszer ,a ceruzás vmod sokkal praktikusabb.
-
Calogero
addikt
Szep eredmeny,
Es nem melegszik nagyon? mivel hutod?
Gecube 9600XT Extrembe van szufla boven
Az enyem most alapbol 51xx-52xx-ot megy. Tunningnak meg nem lattam ertelmet mert igy is megy minden szepen, a szurok hasznalata mellett is. Egyedul a 9600XT huteset sajnaltam, mert csendes volt nagyon, erre pedig jo hangos venti kerult ami 6200-6500-ot porog. Majd kap egy Artic hutot es kussba lesz.
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
Te már csináltál ilyet, tehát Tőled kérdezem:
a potis megoldás nekem szimpatikusabb, viszont szerintem ha nem 100 ohmos, hanem 200-as potit használok, akkor csak annyi lesz a különbség, hogy pontosabban lehet majd állítani a feszejt, vagy nem jól gondolom?
szerk: a ceruzás megoldásból indulok ki.
ott össze kell kötni kettő lábat.
mivel eredetileg a kettő lábat semmi sem köti össze, ezért ott végtelen nagy az ellenállás.
minél több, vagy minél vastagabb vonalat húzol, annál jobban fog vezetni a grafit, tehát az ellenállás annál kisebb lesz.
tehát ha 100 ohmos poti helyett 200 ohmost használok, azzal azt fogom elérni, hogy amikor max ellenállásra van állítva, akkor a 200-as közelebb lesz az eredeti feszejhez, mivel eredeti feszültségnél az ellenállás végtelen, potikkal meg annyi, amennyire állítom. ezért talán jobb is a 200 ohmos.
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
szerintetek ha emelem a gpu feszt, akkor tuti, hogy jobban lehet majd húzni a kareszt?
mert most ati tray tools-sal 520 mhz és kész.
viszont a hűtésem tuti jó, mert amikor le is fagy néha játék, akkor sem vpu recovery van (túlmelegedés) hanem simán beáll, pár másodperc múlva meg monitor kikapcs. -
Calogero
addikt
A 47xx igazan szep eredmeny gratula hozza en csak 45xx ig jutottam a 9600Xt-vel. A mostani kartyamat meg csak tunning nelkul neztem meg, de csak azert hogy a + 4 pipe megy-e hiba nelkul.
-
-
Orc
senior tag
Amikor én ilyen irreális eredményt kaptam, akkor csupán anyi történt a teszt közben, hogy kb 10mp-re fekete képernyő volt látható, majd továbbment, de nem onnan folyatata,mint ahol abbahagyta.
szerk: szép az eredmény, a ramod nem megy többet 360-nál? A procidat is még feljebb húzhatnád, különben nem lesz 5000 pontod!
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
válasz
dilipok #1265 üzenetére
képen láccik
itt egy újabb:
koenig
aktív tag
válasz
dilipok #1262 üzenetére
csak az a baj hogy nem láthattam
na de itt egy ''normális'' is:
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
Hali!
elindítottam, majd gondoltam míg lefut elmegyek kajálni, mire visszajöttem ez fogadott
így készítenek rekordot -
Orc
senior tag
válasz
Moki111 #1257 üzenetére
Bővebben: linkArticel database menüpont, reviews-video
-
dilipok
veterán
Nem ismeretlen az elmeny szamomra sem. Azzal a kulonbseggel hogy nekem otthon muxik rendesen az otthoni tv-vel (ne kerdezd mert nemtom h milyen marka) Az albiban meg egy samsung plano tv-vel nem. Nem engedi csak klonozni a kepernyot es igy nekem is csak a kerete laccik a lejacco proginak. maga a film nem. Nem jottem ra a megoldasra, aztan meguntam es inkabb a lakotarsam gepet kotottuk a tv re amiben 1 gef4Mx van. azzal megy is rendesen. En is kerdeztem a gurukat h mi lehet a hiba de nem tudtak segiteni...
A lenyeg az hogy otthon be tudom allitani h kiterjessze az asztalt a tvre, a samsung planoval meg nem engedi, csak klonzi... -
Orc
senior tag
válasz
Moki111 #1254 üzenetére
A gyártó oldalán kiválasztottam a kártya tipusát és ekkor a tulajdonságok mellet megjelentek a teszteket végző weboldalak linkjei.Bővebben: link
-
Moki111
tag
Hi!
Azért nem veszek 500/700-ast mert sulinetben veszem a mistral-nál. Sajnos a múlt héten kivették és az 500/650-eset rakták a helyére.
Egyébként ha megnézed a mistral oldalát akkor van róla 1 kép.
Ha jól láttam akkor full ugyanaz kinézetre a két kártya (hűtés).
LINK #1237
Ja, egyébként meg tudnád mondani hol olvastál teszteket, mert sehol sem találtam.
Köszike
bye
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Na csá! Mivel a karesz nem tudja kihajtani a 256MB RAMot, ezért felesleges. A GeCube Xtreme-t vedd meg. Az a legjobb. Csak nekem nem volt rá pézzem...
-
Napster
tag
most épp vga-t szeretnék váltani fx5600xt -röl
amit néztem azok :
gexcube9600XT256mb
abit9600XT256mb
exair9600xt256mb
vagy gexucebe9600XTextreme 128mb(amit a mistr@lban árulnak)
nem igazán tom hogy melyiket kellene megvennem
gépem 2.8intel msi865pe 512mb ddr400 -
Orc
senior tag
válasz
Moki111 #1237 üzenetére
Nekem 500/700-as Gexcube 9600Xt-m van(extreme edition). Jól tudod, hogy 2.5ns ramok vannak rajta, amik 800-ig mennek jó hütés mellet. Én voltam olyan elvetemült, hogy csináltam mem vmodot, tehát 850Mhz-en teljesen hibamentes, de a 3Dmark 01 még 877Mhz-en is lefutott. Az 500/650-es változatról olvastam teszteket és meglepödtem, mert jópáran 800Mhz-en tudták hajtani ennek is a ramjait. Olyan kicsi az árkülömbség a két kártya között, hogy érdemes az extreme változatot megvenni.
-
Ck.
addikt
#1235 pls help me!
-
Neck
veterán
Nah ment neked performance tuning
-
Neck
veterán
Bár sose lehet tudni de nekem jobb lett a 4.10 alatt is...
-
Neck
veterán
Nem ezt valami orosz oldalról szedtem és a Doom3hoz hozták ki. A 325ös az jó. Az teccik. De felette az egy szar. Ja és a leértékeltbe is megtalálható
-
Neck
veterán
500/250? Az egy szar. Ennek fényébe már nem is annyira teccik az a Gex márka. Az én pici ATImat ne szégyeníccsék má' !
-
Neck
veterán
He ott fölötte az nem teccik nekem.
A gyári adat elvileg 500/600 ez tuti. Na most az hogy emeltek rajta egy dolog.
Ha nem akarsz tuningolni akkor is jó, mert gyorsabb a kártya fixen. Ha tuningolni akarsz akkor meg vszínűleg jobbak a ramok rajta (kisebb nanosec) szal nem rossz vétel, de nem tudok sokat a Gexről csak hogy sztem jó lehet. Meg tele van a doboz
Én a Connect3Dm mellé semmit se kaptam...De nem érdekel
-
Neck
veterán
Bakker mindig ilyen hosszúakat írok?
Ja most nem -
Moki111
tag
HI ALL!
Kellene 1 kis segítség.
A mistrálban lehet most kapni 1 un. GEXCUBE 9600xtg (500/325)-ös kártyát.
Mi a különbség a 350-es és a 325-ös órajellel ellátott Gexcube között.
Remélem van valakinek ilyen kártya.
Előre is köszönöm
Bye!
Bővebben: link legalul
1 topicban már kaptam némi felvilágosítást, de úgy érzem ez nekem nem elég:
350s 2,5 samsung ram
325s 2,8 samsung ram
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Na csá to all!
Elküldjem a Doom3 Performance Tweak dll-t?
Ez komoly
Nekem működik az ATITool,megkeresi a max sebességet, és fixen ott marad!
Nem fagyogat és nem kell nekem nyomkodni meg idegeskedni, mert ez tizedenként emel, heat-upol meg artifactokat keres. Szal otthagyom, elmegyek enni, inni, fürödni, kakilni stb és mire kész vagyok maxon van a kari. Persze még enyhe szemetléssel lehet áldozni a sebesség oltárán
A Tray Tool meg tele van almenükkel,utálom. Ugyanazt be lehet állítani a CCC-ben is.
A .NET frameworks egy keretrendszer, ami alá programokat lehet írni. És abba fog megjelenni. Csak skinnelni kell A .NET tudtommal olyasmi mint a JAVA, csak a JAVA Sun Microsystemes, a .NET meg MicroFosos.Szal vmi fejlesztőkörnyezet...
Vagy nem?
CK: Nem vettél highra mindent a driverben? Mert akkor bekapcsol az FSAA meg az Aniso. Nem attól lett 3k pont? Nem kell leordítani csak kérdeztem mert hawerom már anyázta magát emiatt
Egyébként nemtom ki hogy van vele de a CCC sztem jobb mert sehol máshol nem találtam Catalyst AI kapcsolót csak abban. Egyébként énis az Catalyst Control Center nélküli 27megás megoldásra szavaznék, de így... AI 4evRA régebbi driverekkel az a helyzet, hogy a DX8.1es játékokkal gyorsabbak, viszont (mivel ez egy 9600XT fórum) azok alá nem kell akkora kraft mert ezzel a karival mennie kell mindnek. Az újakat DX9alá (meg mostanába Doom3 alá
) optimalizálják, azok meg az alatt gyorsabbak. Egyébként ami nem béta drivernek jön ki azok be lettek vizsgálva az ATInál mind. Szal attól hogy felraksz egy régebbi drivert szvsz 99% hogy nem javul meg a problémád (kivéve régi kariknál de ez egy 9600XT fórum) Ja és 9600XT alá még optimalizálják is az új catalysteket. Szal 4.10 rullah (és egyelőre nálam télleg rullah mert gyorsult minden és atomstabil
)
Az Omegáról és tsairól meg annyi, hogy felraktam és ugyanolyan volt. De komolyan. Amelyik Omegát (nemtom melyiket mán) azzal hirdette a csávó hogy OpenGL alá optimalizálta, Q3 Timedemóban (beépített is, gém közben felvett [valami WCG döntő] is) az FPS tizedre ugyanannyi volt mint a gyári catalysttel. Több mérés után is.
Szal engem nem érdekel maradok mindig a legfrissebb gyári Catalystnál. Eddig bevált (3.6 óta...)
Ja nekem is 15** a 3DMark05, szal az annyi. Megint hülyék azok a FuturemarkosokNem otimalizálnak, csak kiraknak egy brutál engine-t. Pedig menne az gyorsabban is csak direkt izzasztani akarnak. Ami össze is jött,mert ha jól tudom még a legbrutálabb karikon se nagyon megy folyamatosan. És akkor még hol az FSAA meg az Aniso? Ja, bocs. Asszem NV6800U / SLI / NV6800U konfiggal megy élvezhetően, mert vmi 11k pont. Csak ennek az árából veszek egy PowerMac-et és nem érdekel a 3DMark
[Szerkesztve] -
Ck.
addikt
ATi 9600 XT kari TV-outját soxor használtam már, de egyszer csak egyik napról a másikra nem működött. 100% HOGY NEM LETT SEMMI SEM ELÁLLÍTVA! Elvittem szervízbe mert ugyebár garis még a gépem. Ott kerítettek egy tv-t, és lássatok csodát gond nélkül működött. Jóformán engem néztek hülyének. Nagy égés volt... Aztán otthon nálam természetesen ismételten nem működött. Pedig még direkt figyeltem is hogy a csávó hogy csinálja, de nálam nem jött össze. Pedig már soxor tv-outoztam, de nem jött össze. Próbálgattam mindenféle kábellel, másik tv-vel, közvetlen tv-ről, video-n keresztül, de semmi! Eddig úgyvolt hogy a kariból S-Video- majd rca átalakító-rca kábel. Kipróbáltam más kábeleket is, más átalakítókat. Egy másik S-Video-RCA átalakítóval sikerült képet csalni a tv-re, csakhogy feketefehéret. Sehogy sem lett színes, hiába állíotttam a szabványokat. Ráadásul amikor elindítottam egy filmet, a mozgóképet nem is mutatta csak a filmlejátszó proginak a keretét ahol van a film, azt koromfeketén. Elég érdekes volt. Kipróbáltam másik kábellal, átalakítóval ottmeg úgy ugrált a kép, hogy majd kisült a szemem... Próbáltam egy másik ugynaolyan gyári átalakítót amivel régen működött, de az újjal sem működik. Drivert rendszeresen frissítgetek, nemtom hol van a gond! Ami a legjobban idegesít, hogy a boltba jó volt, nálam meg nem. Pedig 2 tv-n is próbálva volt, tuti nem tv baj, mert akkor a video se menne AV-ról. Szal vmi más gond van, de vajon mi? Kérlek segítsetek! Előre is köszi!
-
Ck.
addikt
Azt még hozzáteszem, hogy tuningmentes használatnál.
-
Ck.
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítségét! A cd-n lévő driverrrel még rosszabb volt, aztán visszaraktam a 4.10-es Catalystot. Az Omegát is próbáltam, ott se láttam nagy különbséget Nos végülis elég béna lett a 3dmark03 ereménye: 29xx pont.
A 3dmark05 meg 1521 pont lett. A 03-as azt tudom, hogy katasztrófa, de a 05-ösnél az 1521 az reális egy 9600 XT-től?
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Lehet, jobban járnál (tutira jobban), ha NEM Catalyst-t raknál fel, hanem pl. Omega drivert, ami igaz, hogy a Catalyst-re épül, de ebben is vannak javítások. Persze, emmél is van több verzió. Javaslom, azt, melyik az 4.8-s Catalyst elöttire épül. Van valahol teszt is, ahol tesztelik a drivereket, az alap Catalyst, Omega, DNA, és még 1-2 fajtát. Csak innen a munkahelyemről nem tudom előkeresni a linket, de valahol asszem már leírtam.
Ami a lényeg, hogy ha a játékok sebességeit nézzük, akkor egy régebbi, 3.xx, vagy egy újabb, 4.7 körüli driver a nyerő, de NEM az eredeti, hanem valamelyik kiegészitéses.
Talán (#684) hozzászólást keresd meg. De, EZT inkább: (#807), itt van a link! -
fityfiritty
csendes tag
Nem vagyok benne biztos, de talán zavarja egymást néhány ''ottfelejtett'' dll. Gondolok itt az Omegára, a Catalystra, esetleg az Ati Toolra. Egy alapos driver tisztogatás nem ártana, aztán egy régebbi stabil Catalyst és hajrá. Ha akkor is gond van, érdemes megnézni más játékokkal is, hátha a Mafia a ludas.
Maradtam
fityfiritty
[Szerkesztve] -
Ck.
addikt
-
Ck.
addikt
válasz
dilipok #1224 üzenetére
Az a helyzet hogy ezzel a Mafiával lassan 2 éve játszottam, és nem olyan régen kezdtem el újra jáccani... A kari meg még 1 éve sincs meg. Úgyhogy csak ennél a játéknál tapasztaltam eddig ezt a hibát. De tuti nem patch miatt, mert már azt is próbáltam. Nem csináltam semmit a karival, max. annyi, hogy ati tools-al max. mem-et meg core-t kerestem. Ennyi... Jah és az is gyanús hogy volt a kari szervízben mert egyik napról a másikra nem ment a tv-out. Aztán ott ki lett próbálva egy tv-n és működött. Miután hazahoztam a gépet, nálam ismételten nem működött, és mái napig sem működik a tv-out. Most ha a karival van vmi gáz, akkor mit csináljak? Mert azzzal csak nem vihetem szervízbe garisan, hogy a mafia akad rajta..?
-
-
Ck.
addikt
válasz
fityfiritty #1223 üzenetére
Vmi korrekt Catalyst verziót tudnál mondani? Mert nem akarok totózni, hogy melyiket szedjem le. Előre is kösz!
-
Ck.
addikt
A 4.10-es Catalyst van fenn, előtte az omega legfrisebbje volt. Annyi lenne a kérdésem, hogy vajon miért ilyen iszonyat rossz eredményt kaptam a 3dmark 03-ban? Tegnap is ugyanaz, ma is szintén ugyanaz. 29xx pont.
Hol a gond? 9600 XT karim van, alapórajelekkel, a proci P4 2,4 GHz, szintén alapórajelen. Amúgy ha vmi még nem stimm, nézzétek meg a konfigomnál... Pls help me, mert már lassan a hajam tépem!
[Szerkesztve] -
nemcso
őstag
Rage3DTweak -et használva az ABIT 9600XT-VIO/256 (500/300) karim
576/345-re húzva 3DMark03 -ban 4322 pöttyöt nyomott anno még 4.6 Catalyst-tal.
Ezzel a beállítással egy hétig ''nyúztam'' a karit, minden gond nélkül, a teszt kedvéért. -
gyurc
aktív tag
most jo egy regebbi cuccal, de a cs:source siman sir, nomeg idovel mi lessz?
valaminek csak baja van! tobb driver ota csinalja... csakhat nem volt eddig gond, mert ha elszallt a DDC info akkor beallitottam a max hz-et es ment, mostmeg nemmegy
szal körkerdeS: Mitol szallt el a DDC info vegleg? mostmar 'nem is jon vissza':?
eddig azert egy win resetup utan neha visszajott..
ui: kihuztam a moncsi usb-jet hatha az.. nemnyert -
gyurc
aktív tag
PLZ HELP!
megfulladok ettol mar:
itt mar felvetettem:
koenig
aktív tag
szia!
1. Valószínűleg driver hiba, nálam is előfordult már. távolíts el minden atihoz tartozó progit, drivert, majd rakd fel újra. És ne azt a ''nagyon új, nagyon szép, nagyon sok megás'' változatot, hanem a sima catalystot. Sőt ha ajánlhatom akkor a 4,9-t.
2. Talán minden a legszebbre van állítva? Próbáld meg a ''csúszkát'' középre állítani és úgy játszani.
3. fastwrite kikapcsolása
a procid tényleg meleg egy kicsit, pláne akkor ha nincs is húzva!
lehet hogy túl sok feszt kap?nézd meg!
Milyen hűtőt?! pl. thermaltake volcano 9 coolmod kb 4500 forint, ha nem akarsz drágán vennide bármi más is jó ami ''kezeli'' a procidat és nem akarsz tuningolni
-
zolcat
csendes tag
Hello
C3D9600XT256MB-
MSI K7N2 Delta
AMD 2800+
1024 RAM
Ez a gépem, de van egy kis gondom, aki tud segítsen!
Játékoknál akadozik a kép ami nagyon dühít!
Lehet-e a proci melegedése a baj forrása? KB 55 fok alaphelyzetben, de mikor kilépek a játékból akkor 65-öt is eléri. Ez a baj? Milyen hűtőt vegyek, segítsetek ATIsok!
Köszi -
koenig
aktív tag
hali!
innen: Bővebben: link
alkottál már vmit a kártyádon? -
koenig
aktív tag
válasz
nottika #1206 üzenetére
Szia!
Nekem nem vált be. Nagyon sokszor lefagyott és ha ment akkor sem találta meg a maxot.
Sőt! elkezdtem kerestetni vele a maxot, elment egy ideig, talált hibát visszavette, aztán egyre csak lejjebb vette míg visszaértünk az alapra, ment volna tovább is de kikapcsoltam
De azért biztos ami biztos megnéztem vele, hogy hibázik egy beállított értéken is. ott nem volt semmi! Sztem nagyon instabil, többet is próbáltam már, hátha változik, de nem
Amit én szoktam ajánlani az az Ati Tray Tools. nagyon jó kis progi -
nottika
csendes tag
Hell!
Az AtiTool jó progi?
Jó lehet vele húzni a kártyát?
Tényleg megkeresi a max sebességet? -
nemcso
őstag
A másik dolog hogy Doom3ban egy ATI Performance tune dll file bemásolásával meg új catalysttel 1024be jáccottam Highon 6xFSAA temporary AAval így 12xes + 16xaniso nem hazudok. eredmény 25-30 FPS. és nem volt húzva semmi. Szal nem szídni! És komolyan nem hazudok!''
Én meg komolyan nem hiszen el ! -
Totyi
őstag
válasz
Gleatcher #1202 üzenetére
Azért ne hasonlítsunk már össze egy 5900 xt-t és egy 9600 xt-t.A 9600 xt memóriabusza 128 bit,a 5900xt-nek 256 bit.Azért nem mindegy ám.Az se,hogy mennyi csővezeték van a chipben.4 vagy 8?Nem véletlen jobb a három kártya közül a 5900xt!
AGP Aperture size azt adja meg,hogy a video kártya részére mennyit tarthat fenn a fizikai memóból.Ennyi. -
Gleatcher
aktív tag
Hi all!!! Kéne nekem egy kis baráti segítség:
Most pénteken (vagyis tegnapelőtt) installáltam be három vadiúj vga-kártyát: Egy 3gigás prescotthoz egy Inno3D 5900XT-t (128MB/256bit), egy 1,8nw-hoz egy connect3d 9600(128/128)-t és egy 3gigás prescotthoz egy 9600XT (128/128). A gépek stabilan működnek, és eredményeik a pcmark04-ben (csak a grafika!!!!) a következők:
5900XT: 4500 körül
9600Xt: 2700 körül
9600: 1700 körül.
A 9600-os esetében u.ez a konfig egy mx4000-el 900 pontot ért el húzás nélkül (azzal elért 1100et is).
A radeonok miért teljesítenek ennyire gyengén?
A pcmark04 megbízható tesztprogram?
+érdekesség:
a pcmark04 infója szerint ha a 5900XT-s konfignál az alaplapon a AGP Aperture Size-ot 256-ra emelem, akkor szerinte a vga mem-je is 256, de ha leveszem 128-ra, akkor csak 117, ha 64MB-ra veszem, akkor meg 58MB-t lát belőle. Ez is igaz, vagy csak mechanikai csalódás?
A radeonokkal uezt a trükköt eljáccva csak a 128-as meg a 64-es verzió műxik, ha 256-os a Size, akkor is csak 118-at lát..
A driverek a legfrissebbek és dx9.0c van telepítve XP/SP1-el.
(a konfigok mind ASUS-P4-es konfigok 512DDR-el)
Plíz help me!!! THX -
N3CK
csendes tag
1: Hawernak 2,8as P4e van, nekem 2,4es @2,7 P4
2: Scare666 vagy a többi cuccod gyenge vagy driver. A kártyának szarrá KELL vernie az FX5200at
3.: Ha valakinek cli.exe hibája van akoor nincs/szarul van fenn .NET Framework 1.1
4.: Far Cry: P4 2,4en 2x256MB Samsung DDR 333MHz @ Dual-mode, Connect3d ATI Radeon 9600 XT NoTune = Far Cry Ultra Highben nem szaggat. Még overdrive se volt bekapcs. Szal tuti mennie kéne. Rakj új rendszert és ne rakd tele szarral
5.: ATITool a legjobb tunecucc
Zeke: Minimum egy Athlon XP Barton 2200+ vagy egy P4 2,4 (utóbbi jobb csak drágább) + egy jó lap + minimum 512 DDR. Ezt vedd egybe mert utánna még kellessz mellé még1 hogy 2x512 duálba mennyen. A videókari még nem gáz, nyers erő akad benne. Pl sztem még mindig jobb mint a 9200. Persze ha nem 64bites a memóriabusz. Ezt onna tudom hogy volt egy teljes értékű 9100 -asom (8500 újra kiadva) 128 DDRel és 118as busszal És SZÉTVERTE a 9200es fullost. Még húzni is lehetett, Hynixek voltak Rajta. Isten kari volt 20ba adtam el mikor vettem a 9600XT, de csak azért mert DX9. Azt egyáltalán nem vitte. Van akinél a DX8as kártyával elmegy a DX9es game csak a Dx9es featok ki vannak kapcs és vibrál minden, nekem minden kilépett VPU hibával amibe volt DX9es. Old volt a GPU. pedig milyen isten volt...
Az én Connect3Dm gyári hűtéséssel ment 590/340et. Ezt atitoolal mértem. eddig vitte fel hiba nélkül. Hűtéssel menne tovább is, meg szemetelve is menne tovább, csak annyira azért nem vagyok mániás. Szerintem szép eredmény
Ramot vegyél elsőnek.
A másik dolog hogy Doom3ban egy ATI Performance tune dll file bemásolásával meg új catalysttel 1024be jáccottam Highon 6xFSAA temporary AAval így 12xes + 16xaniso nem hazudok. eredmény 25-30 FPS. és nem volt húzva semmi. Szal nem szídni! És komolyan nem hazudok!
Aktív témák
Hirdetés
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Debian GNU/Linux
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest