Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Aktív témák
-
1 kérdésem van hozzátok kedves fórum lakok ...

Valaki aki ért hozzá, mondja meg nekem 9600xt 128mb karimhoz melyik drivert érdemes használni? A leggyorsabbra lenne szükségem pontosan azért mert Counter-strikeolni akarok, tehát kell az FPS...
Szal valaki mondja meg DNA, Omega, netán sima catalyst..?
[Szerkesztve] -
DjOrfeus
tag
válasz
arpeen2
üzenetére
''Nemhalottál még olyat hogy eggyes memóriák nem mennek megbizhatóan agyes alaplapokban Lehet itt is ez a hejzet !''
Nekem pld van egy 5.1 es hangkarim nem hajlandó menni csak ASUS alaplapba tökéletesen.
minden másban recseg, akadozik.
mégsem mondanám rossznak max azt mondanám rá hogy válogatós egy cseppet : ))
De ha ki akarod próbálni és Pesti vagy, beledobhatjuk a gépedbe az én karimat ha ez is valami hasonlót produkál akkor öszeférhetetlen a dolog.
Mijen a configod??? -
DjOrfeus
tag
válasz
arpeen2
üzenetére
Ötlet, HMMM Hát érdekes: (((
Azért mert van egy kettő szar a szériában nembizti hogy a xtg rossz,
lehet hogy a többi gyártó még több hibás kártyát gyárt!!!!!!!!!!!!,
csak azt nem mondja senki sem : )))
én 110% ig megvagyok elégedve vele szerintem az eggyik legjobb kártya
( ha nem a legjobb!!! )
ha most kéne vennem kártyát és ugyanugy álnék zs-ileg nem is gondolkodnék egy pillanatot sem hogy ugyanezt vegyem e !!!
te ugy érzem pekhes vagy egy pindurit !!!
Ebbe legalább van egy kis + kraft !!!
nem sok xt megy 600/900 on hibátlanul!!!
ez azért már játékoknál igazán számit.
Vagy Talán Tévedek ???
ÉN még elgondolkodnék azon is hogy Lehet a gépemnek van valami BAJA!!
Ez megsem fordult a fejedben???
Nemhalottál még olyat hogy eggyes memóriák nem mennek megbizhatóan agyes alaplapokban Lehet itt is ez a hejzet !
A PROBLÉMÁD MEGOLDÁSÁHOZ SOK SIKERT KIVÁNOK!!!
Ha valakit Ezekután még Érdekellne a vga-m a A doa096@freemail.hu ra irjon mik a kérdései még a karival kapcsolatban !!!
Miki.

-
arpeen2
senior tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Nálam van most egy GeCube 9600XT és nálam is csíkozódik a kép, de ez csak az egyik baj a másik az hogy mikor leállítom a gépet a monitorom nem kapcsol ki -> no signal/check cable -t ír ki
Másik gépbe áttéve a kártyát ugyanúgy nem kapcsol ki a monitorom (LG F700B) és ugyanúgy csíkozódik
Ja és pár hete volt nálam egy ugyancsak GeCube igaz az 9600Pro Encore volt és azzal is csíkozódott igaz azzal kikapcsolt a monitor. Most Powercolor 9600Pro/Encore-om van azzal a monitorom is kikapcsol és a kép sem csíkos.
Az XT-t egy Samsung monitorra kötve az a monitor kikapcsol és csíkot sem vettem észre rajta.
2-ből 2 GeCube sz@raxik a gépemben... 
Huhh ez így elég bonyolultnak tűnhet
Vki vmi 5let ?
[Szerkesztve] -
DjOrfeus
tag
Hát van egy két emberke aki nem járna rosszul vele NFSU2-ÖT 1280x1024 ben minden full-fullon és egy akadás nélkül .
Medal of Honor Pacific Assault szintén és én nem huzom egy napig volt csak kipróbáltam hogy mit bir 600/900 on simán kimegy a világból : )))
De ha nem kell senkinek hát nem nem fakadok Sirva : )
Bár ez magán vélemény mindenki dönse el mi is kell neki
Vegyék csak a Többit (Gagyit) Gyenge memel meg rossz hütéssel : )))
aztán xxx ezreket kölsenek ( Minden Hunbug dologra : )
+ borda na meg venti.
Ez van, ha nemkell senkinek Hát megmarad nem kér enni / Max csak Jövö hónapban veszek Újjat nekem Nem sürgös.

-
koenig
aktív tag
válasz
Kasabiab
üzenetére
Szia!
Ahogy már írták, duplán kell számolni. Teljesen normális alap értékeken fut a kártyád.
''A másik gondom hogy papíron a kártya 580/700-ig is húzható gyári hűtéssel'' Ezt meg ki mondta?? Hol van leírva??
Húzásnál jelentősen megnő a hőtermelés valószínüleg, ezért kezd el hibázni 10-15 perc után.
Sok függ attól mennyire lehet húzni a kártyát, milyen mem van rajta, mennyi feszt kap és persze a szerencse. De lehet hogy a tieden is blokkolt a tuning, 8-10%nál többet nem enged. Sok ilyen kártya van.
Ha jól lehűtöd és nem blokkolt akkor mehet a tuning ameddig bírja!
-
Kasabiab
csendes tag
Sziasztok. Nemrég vettem egy sapphire radeon 9600 xt 128-at. Mielőtt megvettem terrmészetesen körbenéztem mit tud és azt láttam hogy 500/600-as kártya, viszont amikor megnézem atitool-al akkor 500/300-nak látja. Egy ismerősömnek szintén ilyen kártyája van és neki is 300as a mem. Miert lehet ez?
A másik gondom hogy papíron a kártya 580/700-ig is húzható gyári hűtéssel, viszont én a kezdő 10%-os emelés (core-t 540 mem-et 340-ig húztam) után vártam kicsit és durván 10-15 perc múlva komoly memóriahibák jelentkeztek.
Valaki aki ért a tuninghoz ill. ehhez a kártyához, vagy bárki akinek van 5lete írjon. Köszönöm -
mohus
csendes tag
válasz
Anthony001
üzenetére
nekem akkor csíkozodik, ha túl közel van a mobilom a géphez

de azért ne ess kétségbe ez csak egy PC, hűtlen...vagy hűtetlen?
dög, amit állandóan fejleszthetsz...pl a memód elég karcsú nem? a drágalátos XP 200-250-et alapból felzabbant nálam és érzésem szerint egy FarCry 1GB-os pillérrel és a topicban szereplő kártyával szeret/kezd ''lélegezni''
a tápom Codegen, de 450W-os ha jól emlékszem...ezt minek írtam?
én még neue vok itt, üdvözlöm a népes 9600XT tábort
a kari nagyon jó ( egy kollégám beszélt rá, h vegyek már egy rendes gépet...pedig én mindig büszke voltam a 166MMX Dell gépemre, abban csak a tápon volt venti
ezt most nyugodtan lehetett volna egy hűtőszekrénybe építeni...a CPU max 39-40 fokos, de egy helikopter van a hátán...
na jó nem foglalom az értékes helyet, mert ez nem cset, hanem fórum... -
tsabo84
csendes tag
válasz
c.zsolti
üzenetére
Persze-persze az is fontos hogy menjenek a játékok, sőt!!! Csak viszonyítási alapként írtam a 3d Markot, mert azt azért mégsem akartam írni, hogy ''olyan kártya kéne amivel gyorsabban fut az eNeFeS kettő''
Meg ilyet az abszolút analfabéták szoktak írni. Szóval szerinted milyen karit vegyek? Ezzel a GeForce 2Ti -mal az NFS Underg2 kb. 25-30 frame-mel fut 1024x768-ban (csak úgy ránézésre gondolom, nem mértem...). Mondjuk Doom3azni nemtok vele, az tény...
A 9550XT-ről mit gondolsz? mert azt is ajánlotta itt vki...
[Szerkesztve] -
Anthony001
senior tag
Esetleg nem lehet az hogy monitor hiba?
-
Anthony001
senior tag
Sziasztok
Sajna még mindig csikozódik a kép.
De csak WIN-ben
Barna csikok jönnek be,de nagyon sűrűn, de csak 1-2Mp ig.
A házban kicsit langyos a levegő, de a kari 4 óra gép után se meleg!
Leküldtem csomó tesztet, 1ik se fagyott ki.
Akkor elvileg nem rossz igaz?
Légyszi segítesetek, mert eléggé kétségbe vok esve
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
foxyr
tag
Viszont azt meg mindig nem ertem, hogy a tobbi kartyammal miert megy tokeletesen mindket monitorom...
-
foxyr
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
2 évvel ezelőtt vettem, s akkor meg a Samsung nem adott hozza...most nem tudom mi a helyzet, de pl. a 17''-os Acer Al1731-es monitoromhoz mindent adtak...normal kabelt, DVI kabelt illetve az S-video és RCA bemenetekhez is adtak kabelt.
15'' monitornal tok folosleges egyebkent hasznalni a DVI-t....D-subon is eszmeletlen jo kepe van....a mai TFT-k kozul 10bol 9-et meg mindig überel...152T csucsmodell. De hat olcsobb megoldas, mint vacakolni a kartyaval... -
DigitXT
félisten
Nem is figyeltem, hogy TFT...
Nem röhög, van D-SUB+DVI csatis CRT is!
(Nekem is majdnem olyan, kivéve, hogy mégsem, mert D-SUB + 5-BNC, de a netes manuálban már nem egészen így van... biztos régebbi moncsi.
)
most visszavittem volna gariba, akkor cseszhetem, mivel a kartyanak nincs semmi baja...
Na akkor erre legalább rávilágítottam, csak máshonnan közelítettem meg...
be kell szereznem majd egy DVI-kabelt, s ugy fogom hasznalni...
Ez a legjobb megoldás, amit tehetsz, minek rontanád a minőséget egy felesleges DA+AD konverzióval a monitorod, és a VGA-d közt?
Ha már van rajta DVI, tessék használni!
A Samsungtól meg nem volt szép, hogy nem adott kábelt!
-
foxyr
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Rosszul ertetted...eloszor csak a monitor volt radugva...tehat nem is erzekelhette a TV-t...azt veletlenul vettem eszre, amikor rajtahagytam a TV-t, amikor kiprobaltam, hogy mukszik-e a TV-kimenet.
Tehat akkor eloszor is....en D-sub-----D-subon akarom osszekotni a gepet, mivel a Samsunghoz alapbol nem adnak DVI kabelt...igy csak a D-sub csatit tudom hasznalni, de ahogy eloszor is leirtam, ugy nem megy.....csak akkor, ha a DVI csatit hasznalom a D-subos atalakitoval...akkor viszont a Tv-kimenet bolondul meg. DVI-DVI tokeletesen megy rajta, s a TV kimenet is franko akkor. Csak most akkor be kell szereznem majd egy DVI-kabelt, s ugy fogom hasznalni...hogy miert????
KOVETKEZZEK:
Na akkor erre varjatok gombot....athoztam a PC-t a baratnomhoz, s rakotottem a monitorara...gyonyoruen megy...mar a bootolas elejetol feleled a monitor.
Ez egy CRT-s monitor.
Az en 2 monitorom egy 15''-os és egy 17''-os TFT.....mindketto hibatlan, mert Radeon 9800Pro,Radeon8500,Geforce4 Ti4200,Geforce2 Mx-es kartyakkal hibatlanul mennek....csak ez a franya 9600XT nem akarja inditani a monitorokat......most visszavittem volna gariba, akkor cseszhetem, mivel a kartyanak nincs semmi baja...ezt hivjak osszeferhetetlensegnek
-
Soma01
veterán
Nekem nemrégen lett egy ASUS 9600XT-m. Annyi gondom van vele csak, hogy a gép indulásakor a moitor felét tölti ki csak a képernyő és kb 50Hz-en megy a kártya. Ezért elég zavaró a biosban sokáig turkálni, mert a vibrálás miatt hamar +fájdul az ember szeme. Win98 logo alatt is ilyen a felbontás és vibrál, de XP indulásakor, már a logonál jó. Hogyan lehet beállítani, hogy a kari már bekepcsoláskor redesen felbontáson és frekin menjen???

-
DigitXT
félisten
Biosban tudok-e valamit allitani
Mármint a kártya BIOS-ában?
A ''simában'' - alaplap - biztos nem...
Kártya BIOS-t még soha nem hackeltem...
Amúgy engem is meglepett ez az első tapasztalat: 50Hz-et monitoron még az életemben nem láttam...
Akkor még nem ez a monitorom volt, de valsz ez is kibírná az ilyen bootolást.
Később viszont nem foglalkoztatott a téma, ugyanis a TV-kimenetet nem tudtam első próbálkozásra belőni
(''zizis'' volt a kép, bár színes, előtte az FX-en ilyenkor kellett szépen átkapcsolni ''Composit módra'', és akkor rendbe is jött, ennél meg ilyen opciót egyáltalán nem találtam), aztán odébb is került a gép, és rövid lett az S-VHS kábel is, így végül egyáltalán nem is használom a TV-t...
Ezt főleg az új (használt) monitoromnak köszönhetően, ami képminőségben természetesen 6x odaver, méretben is már kis-TV (jó, nem 72cm, és nem LCD meg plazma, viszont valódi síkképcsöves, 100Hz-es
), és nem utolsó sorban itt a géphez van/lett belőve az 5.1-es hangrendszer is...
Szóval így jártam vele.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Vagyis egyedul az a kerdes, hogy D-sub --- D-sub on keresztul miert nincs kep a monitoron, csak miutan a Wndows bejott?
Akkor az lehet, hogy a kari érzékelvén a TV-kimeneten rajta lóg a TV nem akarja szétsütni azt, és 50Hz-en hajtja meg deafault (PAL), amit a moncsid nem bír, és nincs rajta kép. A másik monitor meg szól, hogy miért nem lenne rajta kép. Ezt pedig onnan tudom, hogy amikor erre a karira váltottam, akkor a TV-kimenetet is bekötöttem elsőként, és valami atomcsiga képpel bootolt, real 50Hz-en!
Szóval simán lehet, hogy totál jó a karid, csak emiatt ''ökörködik''. És már csak egy kérdés van hátra: ha a monitorodon van DVI csati, akkor miért nem DVI-DVI-ban használod?
Ha pedig egy másik monitoron csak D-SUB van, akkor miért nem D-SUB-D-SUB-ban? Keresztbekötni jó eséllyel felesleges, max. ha nagyon gáz lenne a képe a D-SUB-on, de akkor meg a garis csere befigyel...
Mod: most olvastam az eredeti problémát: teszt képpen azt próbáld meg, hogy a TV-kimenetet tök üresen hagyod, és úgy bootolsz: tuti fog működni mindenféle bekötésnél...
Ha ekkor sem, akkor valami gáz van, de ha igen, akkor a fentiek talán értékelhető magyarázattal szolgálnak, s használhatod a karit nyugodtan...
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
válasz
tsabo84
üzenetére
Szia!
Egy 9550xt a neked való. Nézz át a 9550 topicba.
1. kb 20e vagy alatta van
2. jó lehet tuningolni, persze szerencse kérdése is.
nekem van egy gecube 9550xt és az alap 9600xt teljesítményt elértem vele.
Pontszámok 3d03-ban: 3600-3900
De a játékok a lényeg! Ezek a mérőprogik enyhén szólva is egy rakás ....
ezeket próbáltam ki vele és rendesen futnak: hl2, nfsu1-2, colin4, ut2004. -
atenza
senior tag
Sziasztok!
Unokatesóm vett egy Abit 9600XT-t és én ugy hallottam h. minden 9600XT-hez adnak HL2 kupont. Ezzel szemben neki nem adtak! Azt szeretném kérdezni h. az Abitoknál nincs ilyen HL2 kupon, vagy csak neki nem adtak a kártyájához?
[Szerkesztve] -
tsabo84
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék uj videokarit venni, es a velemenyetekre vagyok kivancsi ill. a segitsegeteket szeretnem kerni.Jelenleg a kovetkezo konfigom van:
ASRock alaplap (most nem irnam le a reszleteket, de teny h nem egy nagyon jo alaplaprol van szo)
AMD Athlon XP 2000+
512 mb ddr
GeForce 2 Ti
Ez a konfig 3dMark2000ben default benchmark eseten 8500 koruli pontszamot er el. Sztem nagyon jo kis kari a GeF 2 Ti viszont 1-2 uj jatek mar el sem indul vele mert nem tamogatjak csak (minimum) a GeF 4et. Radeon 9600-ban v. GeF fx5200 v. 5600ban gondolkodtam az uj karit illetoen. 20e HUFnal tobbet nem igazan szeretnek raszanni.Ti melyiket ajanljatok? Nezegettem egy-ket tesztet kulonbozo honlapokon, de igazabol meg nem latok tisztan,m pl. a Radeon 9600nak is vannak XT meg SE ''verzioi'' is amiket nem nagyon ismerek. Ezekkel a kartyakkal mekkora teljesitmenynovekedes erheto el? En legalabb +5000 pontra szamitok a 3dMark2000 tesztjen. Ha 20e HUFért nem lehet csak olyan kartyat kapni, amelyik max +1000 v +1500 ponttal szarnyalja tul a GeF 2 Ti-t akkor inkabb hagyom azt. Koszi elore is mindenkinek!
Udv:
Tsabo -
-
foxyr
tag
Kiprobaltam a masik gepemben is. Amit meg eszrevettem, hogy ha a normal D-sub csatin keresztul kotom ossze a monitor D-sub bementére, s bootolaskor nincs kep, akkor a Tv-kimenet tokeletesen mukszik...mind a kiterjesztett mod, mind pedig amikor kulon kivalasztom a Tv-kimenetet. Ugyanez a helyzet, ha a VGA DVI csatijan keresztul a monitor DVI csatijara csatlakoztatom...akkor is minden tokeletes...egyedul akkor gaz a Tv-kimenet (ahogy par hozzaszolassal ezelott irtam), ha a VGA DVI csatijan keresztul (az atalakitoval) a monitor D-sub csatijara csatlakoztatom.
Vagyis egyedul az a kerdes, hogy D-sub --- D-sub on keresztul miert nincs kep a monitoron, csak miutan a Wndows bejott?????

A masik monitor, amin kiprobaltam azt irja ki bootolaskor, hogy 572-520 Out of Range. -
plömplöm
őstag
Ne tudtam kibogozni, hogy mikor mi megy vagy nem megy, gondoltam hátha nem tudod, hogy a biosában is le lehet tiltogatni ezt-azt-amazt, és gondoltam hátha... De ha nem, hát nem

Ha télleg simán rádugsz egy moncsit a kék dugeszra, bekaccsolod, és azon nem van kép a windowsig, akkor az vagy valami vagy megy valahová, pld vissza gariba... szerintem... -
foxyr
tag
De mégis hogy értelmezzem a látottakat???

Mármint a D-subos csatimmal kapcsolatos problémámmal kapcsolatban.... -
plömplöm
őstag
csak egy 5let:
![[kép] [kép]](http://plomplom.uw.hu/nevtelen.jpg)
ha lelógna... Bővebben: link -
bogarfx
aktív tag
Annyit tudok mondani hogy a masik vga atatisztikas topiban Magyarorszagban ilyen kartyajuk van a legtobbnek
!Mogotte kicsivel lemaradva a 9800 pro es 9600 pro
-
foxyr
tag
''Ugyanilyen okokból nem biztos hogy bootolásnál tud egyszerre több csatlakozóra jelet adni, csak winben''
A normal D-sub csatira mindig kell jelet adnia, ha bekapcsolod a gepet!!!! Meg akene ha nem adna...hogy installalnal Windowst??? Amig nincs Windows, addig semmifele jelet nem ad ki...monitor nem all fel a keszenletbol.
Ez nem driver hiba...ugyanis amikor bekapcsolod a gepet, akkor meg sehol sincs semmifele driver. A bootolasi folyamatot sem latom...ha del-t nyomok, hogy belepjek a biosba, akkor sem ad kepet, lekapcsol keszenletbe...mintha nem lenne bekapcsolva a gep....tehat nem tudom hasznalni. Monitornak semmi baja, legalabb 3videkartyaval sem csinal ilyet.
[Szerkesztve] -
Atic
tag
Hali!
Azt tudom mondani, hogy nézz körül a driver beállításai között. Ha Catalystod van, akkor az átfedés fül alatt a klón mód beállításainál vannak ilyenek, (+ a megjelenítő eszközök...)
az, hogy amíg nem áll föl a win, addig nem küld jelet, attól lehet, hogy a DVI és a normális csatlakozó mindíg működik, de a többit a driver üzemeli be amikor elindul az oprendszer. Ugyanilyen okokból nem biztos hogy bootolásnál tud egyszerre több csatlakozóra jelet adni, csak winben. Remélem tudtam segíteni.
[Szerkesztve] -
gregreg
csendes tag
köszönöm a hasznos infokat és tanácsokat mindekinek!
jóéjt! -
foxyr
tag
Lenne egy kis problémám...remelem valaki tud segiteni vagy magyarazatot adni.
Ma sikerult osszeraknom egy gepet egy Asus 9600XT 128Mb-os VIVO-s karival. Rakotottem a monitorra (D-Sub csatin keresztul), s csodalkozva neztem, hogy nem kap jelet a monitor, csak azutan hogy a Windows felallt. Viszont DVI csatin keresztul az atalakitoval minden OK. Ez mitol lehet? Azt is eszrevettem, hogy ha a DVI csatin keresztul hasznalom, akkor a Tv-out nem mukodik....vagyis mukodik, de vagy a monitoron vagy pedig a Tv-n van jel. Mindkettore egyszerre nem kuldi ki a jelet, csak ha a normal csatlakozot hasznalom....hogy ez is mitol lehet, rejtely szamomra. Meg azt eszrevettem, hogy amikor a normal csatlakozon inditom a gepet, és a monitoron ilyenkor nincs jel (ahogy fentebb emlitettem), a TV-re viszont kiteszi.
A konfig: Soltek barbone PC Intel 865G chipsettel, P4-2.8Ghz proci, 512Mb memoria, Samsung 152T monitor(D-sub és DVI csati).
Segitsegeteket elore is koszonom!!! -
Docci
senior tag
Néztem a konfigodat és arra jutottam,hogy nem érdemes drága kártyát venned.
Kb 9600XT teljesítményű kártya kell neked.
Tehát ajánlanám:
9600Pro
9600XT
5700Ultra
Innen a legjobb vétel a használt 9600pro.(22e ft)
Vagy ha új kell,akkor várd meg a 6600agp kareszt,mert brutto 35e ft körül lesz,de mindenkit lever.(szerintem best buy lesz) -
R-pee
csendes tag
Hali!
Most ASUS Geforce4 MX 440 (8X AGP) 64Mb-m van.
Szerintetek melyiket vegyem meg:
Sapphire Radeon 9600 Atl. 128MB TD L-Ret, 2 év
Sapphire Radeon 9600 Atl. 256MB TD L-Ret, 2 év
XpertVision Radeon 9600 128MB TV+DVI, 2 év
XpertVision Radeon 9600 256MB TV+DVI, 2 év
Vagy jobb lenne árban hasonló Geforce-t vennem?
Pls, help. -
Neck
veterán
Nekem eddig is volt Overdrive, meg most is van, csak addig nem volt, míg azt a régi Control Panelt használtam. majd ha nyomok Windoze-reinstallt, megmutatom majd a két CPanel screenshotját.
-
Neck
veterán
válasz
gregreg
üzenetére
Ehh.
Az, hogy valaki milyen alaplapot gyárt, annak semmi köze a VGAkhoz. Az Abit köztudottan olcsó, gyenge, fapados VGAkat gyárt, mint NVnél az inno. Lehet kifogni jó darabot, de sokkal kisebb a valószínűsége,és nem minőség.
Igen, ilyen gagyit gyárt. Lásd régebben az nvs Abit széria. -
koenig
aktív tag
válasz
amdkiller
üzenetére
Szia!
A 4x - 8x agp és a fastwrite nem sok vizet zavar.
Viszont lehet, hogy az alaplaphoz tartozó driverek nem megfelelőek. Nem írtad, hogy via, nforce, sis. Itt már volt róla szó, hogy a via-s alaplapokkal lehet gond.
Melegedés is okozhat problémát.
Próbáljátok ki az ati tray tools progit, abban van tv beállítás is.
Szervízt sajna nem tudok. -
amdkiller
aktív tag
Szasztok lenne egy nagy problémám!
Kártya 9600 pro
A jelenség: feltelepítem a gyári driverjét és a windowban 4X AGP-t ír meg a gyorsítást is KI-ben detektálja! Belehet állítani a 8X-ost meg ha újra vizsgáltatom vele akkor BE-re változik a gyorsított írás, de újra indul a gép és minden marad a régi! Telepítettem rá új catalystot akkor is úgyanez és az alaplap biosában is engedélyezve van minden!
Ez volt az eggyik: A másik hogy a TV-outja is sz@r mert teljesen elszürkül, és eléletlenedik a kép, alig látszik valami azok is csak foltokban!
Kábelt cseréltünk mert a haveromé a cuuc, azt mondta jó volt kb félórát aztán minden vissza!
Szóval valami szarrá mehetett benne de nemtom mi!
Még annyi hogy tud valaki valami korrekt szervíze? Árban is korrektet! -
bestkiller
tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Hali.
Hogy honnan tudod hogy meleg van-e házban?
Rakd be a kezed és ha langyos a levegő akkor már meleg van benne.
Ha mégsem akkor próbáld meg visszavenni az órajeleket egy kicsivel hátha segít rajta.
Ha így se jó akkor vidd vissza.
-
plömplöm
őstag
Bővebben: link
Graphics Engine ATI Radeon 9800 XT
Video Memory 256 MB DDR
Engine Clock 412MHz
Memory Clock 730MHz(365MHz DDR)
ilyet kéne szerválni...
-
Anthony001
senior tag
Azt honnan tudjam hogy milyen meleg van?

Amúgy meg van benn 1 venti ami szivja ki a levegőt.
Úgyhogy szerintem nem lehet annyira meleg -
Anthony001
senior tag
Ja és a tápom már Codegen

-
Anthony001
senior tag
Aha az
Nem lehet hogy esetleg vmi driver?
Mert szerintem a kari nem szar mert leküldtem 1 3D Mark 2003-at, 1más után 3x és semmi . Simán lement.
Próbáltam a 2001-et is és az is jól lement. -
DigitXT
félisten
válasz
Anthony001
üzenetére
Tettem már fel rá hűtőbordát is.
Milyen meleg van a gépházban? Ha az egész túlmelegszik, attól is lehet, de akkor talán inkább fagyna. Az a 300W Mercury sem hangzik túl jól
, de persze simán lehet, hogy semmi köze hozzá, de azért megemlítettem.
(Feszek stabilak?)
1-2 másodpercig
És utána abbahagyja, és megint jó?
Mert akkor nem valószínű, hogy melegedés, nem hűlne rögtön vissza...
Mindenesetre fura eset...
[Szerkesztve] -
Anthony001
senior tag
Aha
De az a vicc hogy a kari 1 hetes, és nem volt húzva.
Nem is áll szándékomban.
Ha csikozódik a kép akkor is max 6-7 óra gépezés után 1-2 másodpercig.
Tettem már fel rá hűtőbordát is. -
EM64T
csendes tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Ha nagyon tunigolod a memóriát!
-
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy miért csikozódhat a kép? -
somé
őstag
Ebbe a konfigba felesleges 9600XT-t venni... Az 1,3-as cerka kevés hozzá...meg sajna SD ram.A graf teljesítmény persze nagyobb lenne,de nem annyival,hogy érdemes lenne egy ilyen kártyára beruházni.Használtan sem érné meg,esetleg egy 9600Pro,amit max érdemes lenne...(procituning elkél)
Amit a konfigod reálisan ki tudna hajtani:G4 MX440,GF5200.
Ezek nem jelentenének előrelépést,sőt...Először lapot,ill procit,ramot cserélj.
A mostani kártyád a legjobb a jelenleg a konfigodba. -
DigitXT
félisten
válasz
gregreg
üzenetére
35000 körül
Szokták itt mondogatni, hogy a 9550 jobb vétel, mert nem sokkal lassabb, viszont sokkal olcsóbb (20 körül), viszont én nem foglalnék állást ebben a kérdésben, lévén 9600XT-m van, és még 42-ért vettem a nyáron...
És ha ma kéne VGA-t vennem, akkor nyilván mást választanék, esetleg 6600GT-t, vagy használtan 9800Pro-t, vagy valami ilyesmit, igaz, ezek drágábbak, mert eggyel feljebbi kategóriát képviselnek, de valamivel időtállóbak is, emellett a nyári árhoz képest már nem is annyival drágábbak, stb. Végeredményben viszont neked kell eldöntened, hogy neked megéri-e (meddig fogod használni, stb.), bizonyos értelemben kaotikus ez a piac...
(És mi lesz, ha jön az új generáció, stb.) -
odie
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 1300as Tualatinom 320MB memóval és egy 9100es Radeonom és mindez egy ASUS TUSL2-C-ben ketyeg.
Le szeretném cserélni a videokártyámat egy jobbra úgy, hogy procit, alaplapot nem akarok cserélni.
Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy vegyek GECUBE RADEON 9600XT 128MB (500/600) +TV +2DVI kártyát, mert talán ez a legjobb, amit még érdemes belerakni a gépembe komolyabb fejlesztést mellőzve.
Kérdésem, hogy mi a véleményetek a kártyáról, mennyivel jobb mint a 9100as és hogy tudtok-e jobbat ajánlani úgy, hogy az alapgép marad az eredeti?
Thx -
DigitXT
félisten
hülyeségektől kíméljetek
Pont te mondod?
Amúgy szerintem nem kéne szétcsesznetek témákat totya haveroddal, mert hogy úgy mondjam nem szép dolog: és ezekután vársz itt segítséget?
Szerintem ezért (is) lesz vmi figyelmeztetés, csak nem tőlem.
Bővebben: link Infantilis banda...
(És még finoman fogalmaztam...
)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Te olvasol is, vagy csak írsz?
Ha már itt tartunk, nem csak húzástól mehet gallyra egy kártya, hanem magától is, vagy eleve rossz, mint az én első két 9600XT-m... (Fagytak rendesen, alapórajelen, levett házoldallal is, meg minden, ami nem csoda, mivel memóriahibásak voltak mindketten: pechem volt...)
egyböl levágják hogy tuningoltál
Mint mondtam, teljesen más okai is lehetnek egy kártya elhalálozásának, van aki sohasem tuningol - pl. alapesetben én sem
-, mégis tönkremehet ez-az: nem kell riogatni az embereket!
Miért, szerinted, ha nem a tuningtól megy tönkre, hanem egy év múlva, de még az elején - pl. te - megnézted vele a 3Dmarkot húzva, akkor bűnös vagy, és ezt tudják is? Ehh: nem vagy, így nem tudják.
(Nincs mit tudniuk.U)
ha van a lapka közepén egy kiégett luk.Ilyenkor veszíted el a '' garit ''.
Egyrészt ezt én is írtam - ezért kérdeztem, hogy olvasol is
-, másrészt meg te nem ezt írtad, hanem, hogy ''egyből ugrik a gari'', ami nem igaz, mert az ember nem egyből égeti le a kártyáját: az extrém tuning!
Amúgy egyetértünk.
Szerk: amúgy vittem már vissza gariba, mert zörgött a venti, ki is cserélték rajta. (Aztán megint zörgött, de akkor már meguntam hurimászni, lett VGA Silencer, de ezt valahol már írtam is... Ilyen dolog ez: persze ha gond lenne, rakhatnám vissza a gyári hűtőt, stb. De nincs gond, kopp-kopp-kopp!
)
[Szerkesztve] -
Zorc
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Helló!
Amig szoftveresen húzogatod és nincs semmi baja a kártyának ,
miért vinnéd vissza a kártyát '' gariba ''.Viszont ha hazavágod a magot vagy a memoriát egyböl levágják hogy tuningoltál, főleg ha van a lapka közepén egy kiégett luk.Ilyenkor veszíted el a '' garit ''.
-
DigitXT
félisten
Ja és a garancia egyből ugrik.
Szerintem ez hülyeség, azért, mert szoftverrel egy kicsit többet hozol ki a kártyádból, és ettől semmi baja sem lesz, nehogymár hatással legyen a garanciára!
Az más kérdés, ha vki leégeti a kártyáját, és az meg is látszik rajta, na akkor ugrik a garancia! Ja, és szerinted a gyári OverDrive alkalmazása is azonnali garanciavesztéssel jár, ugye?
Az is tuning...
Amúgy tesztek miatt én is húztam egy kicsit a kártyám, de nekem nem ért annyit, hogy tartósan úgy használjam, ezért járatom alapon, viszont nem tekintem úgy, hogyha az elkövetkezendő 1,5 évben bármi baja lesz, ne vihetném vissza gariba: ehh!
Szerk: most nézem, hogy 3Dmarkhoz te is széthúztad: akkor már nem garis?
[Szerkesztve] -
c.zsolti
őstag
válasz
gregreg
üzenetére
Van VIVO-s és VIVO nélküli is.
Ez video kimenetet és bemenetet takar.
Ha nincs ilyenre szükséged, akkor felesleges.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
gregreg
csendes tag
Sziasztok!
Nekem ajánlottak egy abit ati radeon 9600 xt video kártyát megvételre, és egy olyan kérdésem lenne, hogy az ati gyárt Vivo és nem Vivos 9600 xt kártyákat?
És az ami nem Vivo -s miben különbözik a másiktól? Érdemesebb azt megvenni, ha drágább is? Ez valami olyasmi piaci fogás mint ahogy a 9600 pro kártyáknak adták el a 400/400 as kártyákat is. (lásd, powercolor 9600 pro, vagy gecube 9600 pro encore)
köszönöm előre is segítségeteket!
greg -
B@łint
csendes tag
Adott egy SAPPHIRE RADEON 9600XT.
Egyik napról a másikra elment a kép! - nem monitor hiba! - ez biztos.
No tuning, Catalyst 4.7
Mi lehet a gond?
(Csak az írjon aki sejti mi lehet a gond, a hülyeségektől kíméljetek)
Kössz! -
tommerr
csendes tag
válasz
tommerr
üzenetére
Ha valaki az előzményekre kíváncsi.... (2004-12-30 14:59:48 )
''Sajnos nem volt türelmem végigolvasni a teljes topic-ot. Ha a probléma előfordult már, akkor bocs.
Shappire 9600 XT kártyámat nemrég vettem. Xp újratelepítés után felraktam a legfrissebb Catalyst drivert. Gondoltam megtesztelem UT2004-el az új kártyámat. Meglepődve azt tapasztaltam, hogy néha be-beszaggat. (Nem értettem a dolgot, mivel a játék nagyobb része alatt normálisan megy.)
Felraktam a gépemre a 3D mark 2001-et és 2003-at is. A konfigom: Athlon Xp 2000+, 512 DDR 333, Shappire 9600XT 256 Mb.
Eredmény: 2001-nél: 9887 pont, 2003-nál 3467 pont. Ahogy nézegettem a neten ez annyira nem is lenne rossz, főleg ZoneAlarm és F-Secure mellett.
Miközben nézegettem a cikkeket a neten, felfigyeltem valakinek az írására: AGP problémája volt. Gyorsam megnéztem, hogy nálam mi a helyzet az AGP-vel.
Azt láttam, hogy ki van kapcsolva. Visszakapcsolás esetén a winxp újraindítása után ismét ki volt kapcsolva. A dxdiag-ban az agp nincs engedélyezve!?
Az alaplapom 8-szoros AGP-t támogat, az előző kártyám (Radeon 9000-es) 4-szeres AGP mellett ment. Via AGP driver felrakása után szétesett a rendszerem.
Ja, és az Xp PCI-os kártyának látja az AGP-s karit!?
Mi lehet a baj szerintetek?''
És a fejlemények....
Szoftveres telepítéssel nem volt gyógyítható a probléma. Minden verziót próbáltam Windows Xp, Via4in1 driver és videokártya driver tekintetében. Egyik sem jött be...
Addig idegesítettem magam ezen, mígnem vettem egy nforce-os alaplapot (Abit NF7-S). Nekem ez bejött. Aki hasonló gondokkal küzködik, alaplapcserét javaslok.
Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- PLC programozás
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Crimson Desert
- Elektronikus zene topic
- Fujifilm X
- Mobil flották
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4475
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak nem a frekik miatt...

(Nekem is majdnem olyan, kivéve, hogy mégsem, mert D-SUB + 5-BNC, de a netes manuálban már nem egészen így van... biztos régebbi moncsi.