- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
szerintem a zalaman miatt nem bár mikor a gef4emen is az volt és elvittem a gépet procicserére (éreztem zűr lesz
) akkor meghalt a gef4
de most van helyette egy xt. jah amúgy én artic coolig silencert vennék atira. ha visszaraktad a gyárit akkor valsezg ha garis elfogadják. nyugi
-
koenig
aktív tag
-
Neck
veterán
Na, kicsit összekentem a karit a pasztával, mert olyan volt az ujjam, de minden négyzetmillimétert áttakarítva végül asszem műxik
Csak a mag közepére raktam egy nagyon kicsit. Csak az újrapasztázástól csökkent 2 fokot
Idle-be 28fok, Overdrive-al 30 fok. Megyek karit melegíteni -
IQ L1ght
tag
Az enyém 256 ramos ugyhogy nem megy fel addig. Core:500 ról 580ra memory 250ről 300ra probáltam és simán viszi.Mellesleg ment már feljebb is 600/300 de nem huzom feleslegesen viszi azt amit kell alapon is.Mellesleg én meg hogy pont 128ramos 9600xt-t nem vennék ugyanis jo hogy gyorsabban kezel a memory-ája de rá is fér mert a doom3, far cry igen erőssen kihasználja.És már szerintem sok ilyen játék fog következni ami majd szereti a sok ramos vga-t.
-
bestkiller
tag
Hali.
És miért baj az hogy 500/500-as és mégis elmegy majdnem 700-on a memó.
Akkor meg szerintem mégsem olyan rossz hogy 256-os vagy tévedek?
Mégis azt írtad róla hogy elég jó kis cucc még mielőtt megtudtad volna hogy 256Mb-os. Egyik mondatoddal ütötted a másikat.
Vagy nincs igazam? -
dilipok
veterán
Nem a hittel van itt a gond, hanem sztem azzal h azt mondta 4ns ramok vannak. Attol azert el kell ismerned h eleg furi eredmeny.
2.8 ns ramokkal en sem ketelkednek 1 percig sem.
Csak csendben jegyeznem meg, hogy akar igaz, akar nem, azert fogok tudni aludni ejjel
[Szerkesztve] -
lacza007
csendes tag
Lecseréltem a Catalyst-t a 4.11-esre és akkor is ugyanaz a jelenség,vissza vittem a szervizbe ahol a fickó azt kezdte el magyarázni, hogy ők különböző tesztprogramokkal majd megnézik,de játékkal nem illetve, hogy azért is lehet ez mert a hangkártya és a vga akad ( látta fejemen, hogy egy kicsit érdekesen nézek rá emiatt, ebben lehet valami igazság?).Az overclockingot engedélyeztem rajta és amikor ránéztem volt, hogy 539 Mhz-t írt. a teszteléskor pedig mindet bekapcsoltam,élsimitást...délutánra igérték, hogy meglesz.az alaplpon pedig a cpu hőmérsékletét feljebb állítottam talán 82 fokra.egyéb ötlet esetleg valakitől?
az Everest-et pedig kifogom próbálni. -
koenig
aktív tag
Tudod készítettem bordát a memókra és erre helyeztem rá a ventit.
Eddig rendesen, hőmérséklettől függően forgott a venti, most viszont, már bekapcsoláskor a maximumon megy. Csak a smartdoctor veszi le, ha elindítom
szerk: mivel cs:s is benne van a hl2 kuponban, így kipróbáltam. Elég gyorsan viszi ezt is, csak kicsit lol a játék
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Kivételessen, meg kell, hogy cáfoljalak! HeatPipes hűtőt igen is, érdemes rárakni, ha nem sajnálod rá azt a jópár ezer HUF-t, illetve időt, amíg felrakod. De, ha nem húzod, akkor ugye nem kell venti (elég, ha a házban forog a levegő), ergo passzívan, hang nélkül muzsikál. Sajna, pl. az én karimon (9600 XT FB, tehát gyárilag tulhajtott) a hűtő egy gyökér kis venti, ami képes, és eszmélettlen hangos tud lenni! Az előző VGA-mon volt ekkora venti, az pedig egy Geforce 2 MX 400 volt!
Most van rajta egy ThermalTake Giant III, a rajta levő ventiket nem használom, illetve, néha a nagyobbikat bekapcsolom (nyári, meleg időszakban), azt is minimumon, így is csendes marad, főleg az eredeti ventijéhez képest!
-
koenig
aktív tag
Néhány napja letöltöttem a techconnect-féle ati drivert, most azt próbálgatom. Úgy első ránézésre, érzésre
, sztem szebb és élesebb a kép és nincs annyi hiba. A gyorsaság ua. mint az eredetinél.
Kihúztam a ventit a kártyán mert kezdett bepörögni, már 6500at is elérte és nagyon hangos volt. Rátettem ''felülre'' egy 8cm házventit és sokkal hidegebb lett és halkabb is. Még a gpu hő se emelkedik, pedig az a másik oldalon van!
Ja és végigmentem a hl2ön -
Christoph
aktív tag
Én nem azt mondtam, hogy jelentősen gyorsabb, de ki tudja használni....
Lehet hogy hülye példa de az ÚJ MOHPA-ban pl ha érzékeli hogy 256mb-os kártyád van, akkor nagyobb textúrákat használ, és ezzel nem a rendszermemó-t terheli, a doom3 is értékeli a 256mb-t. Szerintem akik írták a game-t, vagy csinálták a kártyát talán jobban tudják mint te, nem kell minden mögött összeesküvést látni, annak aki nem húzza a kártyáját (mint én) megérheti a 256mb, mert szinte semmivel sem drágább. -
bestkiller
tag
Hi.
Köszi a segítséget. Akkor nemsok dolgot lehet csinálni a karival. Még lenne egy kérdésem: honnan tudom meg hogy hány nanós a memo a karin?????
Sajnos ezt még nem tudom. Azt tudom ha elhűtöm a karin a memókat akkor akár 30% -kal is túl lehet húzni.
Előre is köszi a segítséget. -
Gb
csendes tag
figy nem tom mi van miskolcon de pesten nincs egyetlen egy boltban sem és az elő rendelésel is gond van
viszont köcce a segitséget olvastam rola csak gondoltam a mesterektől
mégis jobb kérdeni......
a dobozon az van hogy 9800 se és 256 bit es és 128 mb os memok vannak rajta amugy CLUB 3d a gyárto. az utolso db ot hztam el nem viccelek hidd el semmi sincsenremélem hogy jol választottam és jo lesz ma fogom bele rakni
-
<Adamsky>
nagyúr
Még a saját gépembe nem tettem át a kártyát, de a problémás gépbe beletettem egy Gef2-est, amivel -- idáig -- tökéletesen megy.
Számomra mostmár ''csak'' három lehetséges ok maradt a hibás működésre.
1. Hibás GPU
2. Hibás táp (kizártnak tartom, hogy kevés lenne 350W egy 2800+ Barton-hoz, 1db HDD-hez, egy DVD íróhoz, és az XT-hez.
3. Egyszerűen ez az alaplap nem passzol össze ezzel a kártyával. -
Calogero
addikt
Csak ezt talaltam
Sapphire Ati Radeon 9800 256MB/128Bit TV/DVI (FULL) 36160.- 45200.- kosár
Bővebben: link -
Neck
veterán
Ja és még valami, most értük el azt a szintet, hogy a leggyorsabb AGPs kártyák kihasználják a AGP8x-et. Most. Mivel a PCIExpress 4x gyorsabb, mint az AGP, ezért van benne tartalék bőven, nem fogják módosítani egy jó darabig.
Tomshardware-n van egy cikk, a srácok lemaszkolták a PCEx16ot 4-esre, és majdnem ugyanannyi FPSt mértek X800XTvel, mint az x16 alatt. Asszem 1-2 FPS volt a X16 javára, de azt írták, ez a maszkolás miatt volt, mert nem tudták szépen megcsinálni.
No comment a tartalékokról...
[Szerkesztve] -
DcsabaS
senior tag
Miért lenne biztos?
Az egyre újabb AGP-s kártyák se nagyon mennek a korábbi AGP-s alaplapokban, noha az AGP-ben is ''hatalmas tartalék'' volt (az Intel szerint) és rá is fejlesztettek.
Most pedig, pl. a SLI kapcsán is nagyon könnyen kiderülhetnek olyasmik, amelyek kikényszerítik a változtatást.
(Akár a DDR2 ''diadalútját'' is vehetjük mintának. Tulajdonképpen még nem is sikerült jobbnak lennie a DDR-nél, máris elavult a DDR3-mal szemben.)
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
mivel ugyanolyan kártyánk van, nem tennéd meg légyszi, hogy egy multiméterrel leméred, hogy alapon hány voltot kap a gpu-d?
mert az én példányom meg olyannyira nem bírja a tuningot, hogy atitoolba ha jól emlékszem 540 felett már fagyott
ha most jön az atitool, akkor eddig mivel húztad?
szerk: 2012494
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
naszóval:
a ramnál igazság szerint a GC2A helyén (konkrétan a 2A helyett) kéne ott lennie annak, hogy hány nanos. az enyém pl 33-ra végződik, az 3,3 ns.
olvastam már olyan ramról, pont samsung volt az is, aminek a végén szintén 2a volt, talán 2,8-as lehet.
az időzítéseket pedig a legújabb (0.0.22) atitoolban tudod állítani, ahogy elindul a progi, jobb oldalt alul a settings gomb mellett balra van egy mem feliratú gomb, ha arra rákattintasz, ott tudod majd állítani az időzítéseket.
szerk: honnan tudod, hogy Te voltál a 2014425-ik?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest