- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
Aktív témák
-
SLYM
veterán
Nagyon kitartasz a 9800 XT mellett, de miért? Hidd el, kapsz már sok ár/teljesítmény szempontjából jobb karit, mint ez! És ennek szerintem 50-55k alá nem is fog lemenni az ára, csak ha kijön a legújabb széria(arról nem is beszélve, hogy régi architektúra), akkor meg már annak a leggagyibb darabja is odávágja, a 199 dolláros árkategóriából ezt a szép karit.
-
Savage5
senior tag
Jaja, enyémet most húztam meg, és játék után 50 fok körül mozog a RAM. Egyébként nem biztos, hogy ''azonnal'' kap újat, mert pl anno vettem egy Geforce 4 Titaniumot... Szar volt, visszavittem, elküldték Pestre, megnézték és visszaküldték: ''Ennek öcsém semmi baja''. Erre kitörtem a balhét a viszonteladó kisboltban, ''bazzeg, nézzétek már át''... Átnézték, és mint kiderült szériahibás volt: a prockójában fele annyi tranzisztort érzékelt minden tesztprogi, mint kellett volna, és 2 ram döglött volt rajta
Ez kb 1 hónap tortúrámba került, és nem kaptam újat, hanem egy az egyben visszaadták a pénzem... -
tom 007
tag
Intel P4 2.66Ghz Gigabyte GA-8IPE1000 alaplap 2x256 Nanya RAM Seagate 80gb Winchester Sapphire 9600xt 128/128 Aerocool ház oldalában 8cm-es cooler master venti ami majdnem a videokari ram bordára hüt FSP 350 táp szabályozható 12-es fekvö ventivel legmagassabb hőmérsékletek Core:52C környezet:49C.
-
DigitXT
félisten
Nekem is régi CD-m van, asszem szintén nem megy XP-vel, de a megoldás a neten található, letölthető driverfrissítés formájában...
Bővebben: link
-
DigitXT
félisten
Nemtom, nekem 129-es FSB-n van a rendszer, proci-ram szinkronban, a többi mind ugyanez (a procimat is épp 2400+nak hívják), és dettó nincs tuning...
Milyen drivert használsz?
Amúgy meg ne az Aquamarknak higgy: sz*rt sem ér, mert pl. A64 + 9800Pro-val is lehet látni néhány ezres eredményeket, ami azért nevetséges! Nézz egy 3Dmark05-öt, és az vagy megnyutat, vagy lebuktat....
-
Gabeszku
senior tag
ne is hasonlítsd össze a gépeinket és az eredményeinket. Nem bántásiból, de nem egy kategória, a laikusok szerint mindkettő P4 , de mi azért tudjuk: elég nagy a külömbség. Logikus is, hogy egy modernebb teknológiákat használó rendszer jobban képes kiaknázni az elméleti max sebességeket, stb.
mindamellett ha olyanaz alaplap, cpu, mem, hogy nem tudja kihajtani a VGA karit akkor abba fölösleges is beletenni egy X800XT-t. Meg lehetne nézni, hogy a két konfig mennyire tud kihajtani egy adott kártyát, mégpedig, hogy másik dépben ugyanazzal a driverrel leteszteled és máris előugrik, hogy x gépben mondjuk 2000 pontal több vagy kevesebb mint Y konfigban. -
DigitXT
félisten
és veri hájgon ment
Az a default futása, máskülönben mindenkinél hozzá kéne tenni, hogy milyen beállítássokkal...Az viszont tény, hogy ha véletlenül
benyomod, hogy márpedig neked 8xAF kell (nálam annyin szokott lenni
), akkor bizony hiába írja ki, hogy 4x-essel futott, a driver győz, és vesztesz is vele 1000 pontot, azaz egy kemény FPS-t!
Lehet, hogy nálad 4xAA+16xAF van beállítva + vmi elbaltázott Catalyst verziót használsz?
-
DigitXT
félisten
Szvsz egy kicsit kevés. A kedvedért
feltettem, és lefuttattam csak úgy: 28376. Nálad mind a GFX, mind a CPU score kevesebb, mint nekem, az előbbi majd 1300 ponttal, az utóbbi csak 500-zal.
Amúgy azért is érdekelt a dolog, mert ha minden igaz, és nem jön közbe semmi, hamarosan 9800XT-m lesz!
Mod: amúgy 4.12-es Omega drivert használok, ha ez számít (szokott).
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Van VGA Silencer, és ATI Silencer, mindkettőt az Arctic cooling csinálja, elvileg a VGA Silencer már kifutott széria, én mégis azt szereztem be, mert amit írtak ATI Silencerből, hogy jó rá, sajna nem volt jó, mert nem refdizájn ez a ''vacak'' Sapphire a gépemben...
Amúgy ez lett volna az: Bővebben: link De végül ez lett Bővebben: link, csak azóta is azt írják, hogy ez Rev2, szóval nem itt vettem, hanem aprónetről Rev3-at. Ámbátor nem vagyok biztos benne, hogy a Rev2 nem menne rá. Viszont az RAM-ot nem hűt. Emlékeim szerint az előbbi 7K, az utóbbi 5K körül van/volt.
Mod: tényleg kifuthatott, nincs az árlistában.
[Szerkesztve] -
Szabesz
őstag
-
Gabeszku
senior tag
Most! és 1 hónapot szerencsétenkedni valami gagyi karival, amíg ki nem jön az új ati és nvidia hogy jól lenyomja az X800 árát
9600XT már alapból bukás ha eladod. és a hétem passzoltam 26-ért el és állítólag ez jó ár volt érte (az én szemszögemből)8 hónapja vettem 53kért (nagyker bruttó) de ha megnézed az aprónetet 20-22 közt dobják...
addig add el amíg ér valamit. fél és év jó ha 10 ropiért elsütöd. (Bár nem akarom sztárolni az nvidiát, azért meg kell említnem, hogy a mostani 6600GT-m lealázza a volt XT-met pedig azt a karit nagyon szerettem de ez majd 2× gyorsabb a tesztekben és a gamek is igen jól mennek vele) ha eladod 20 körül akkor + ~20 ért kapsz már GT-t és az jó megint egy ideig. Persze nem akarom temetni a 9600XT-ket de eddig még nem volt olyan videókártya ami ''örök darab'' lett volna. -
Gabeszku
senior tag
Köszi az infókat. Nekem sem nagyon jönnek be a geforce-ok és jobban tetszene akár egy sima X800 is ami szerintem agyon gyalázza a 6600GT-t 16pipline
.
Ha tudtok ilyet szóljatok. 9800XT is bennvan még de már kinéztem egy 6600GT-t ami esélyes, és valszeg az lessz, de nyitvahagyok minden lehetőséget a vásárlásig. -
lapa
veterán
összedugáskor azért kell kihúzni, mert ha feszültség alatt van a tv és a gép, akkor az esetleges potenciálkülönbség és a csatlakozó kialakítása miatt nem feltétlenül a földelésen(?) egyenlítődik ki, ettől megpusztulhat a tévé vagy a gép áramköre. nemtom mennyire írtam szakszerűen, de ha minden igaz ez a lényege.
-
sube
aktív tag
Bővebben: link itt van rola asszem
Mindig van egy kicsi riziko, (HA) jol emlekszem, akkor elobb a gep es utana TV. Illetve ami neked fontosabb azt eloszor. Elmeletileg lehetseges, hogy leeg a TV Out ha forditva csinalod. Persze ezt csak ugy hallottam -
Dany
tag
Az odáig ok, de mondom, hogy elől be-hátul ki nem lehetséges, mert elől nincs neki se bhely, se lyuk. Csak hátul van lyuk egy 8centis rendszerventinek, de már berakta. Hátulról fújja be a kinti hidegebb levegőt és bennt kavarja a jót
Eddig a proci ventijének olyan hangja volt mint egy repülőnek(mindig 5500RPM körül járt), de amióta ezt a kis rendszerventit beraktam, 5 fokkal jobb az egész, és csak 3600RPM körül megy a proc.venti
Meg vagyok elégedve.(nem gondoltam volna)
-
-
Gabeszku
senior tag
Hali!
Alig lehet tuningolni.. 500/650 a gyári órajel és 520/670 ig ment max
állítólag el lehetne érni nagyobb értékeket is a ram időzítéseinek emelésével, de ahhoz inkább nem piszkálok hozzá. Nem hozna annyit teljesítményben.. Ha meg 9800Pro teljesítményt akarok akkor inkább veszek egy olyat, és nem hajtom szénné szegény 4 futószalagos karimat.... -
Dany
tag
itt van ha még mindig értetlenkednél..
Bővebben: link Szerinted ez vga memóriára készült? Pedig A1989. És ez van vga memókra írva az árlistájukon. Az eladó is megköszönte hogy felhívtam a figyelmét...itt vmi nem stimmel
-mondtam
[Szerkesztve] -
Usul
tag
Köcce a gyors választ!
1. Igen első alkalommal 2500+-ön ment a proci de az csak valami véletlen volt
2. ''meg az agp/pci a asoftmenuben fix?'' micsoda?????
3. igyekeztem friss drivert használni de hirtelen csak azt találtam amit írtam (de, hogy a régi driverrel sem indul???!!!)
4. ''próbáld meg a fast writet kikapcsolni '' azt meg hol?
5. ''variálj az agp sebességel'' sose nyúltam még hozzá...
A tuning nálam kimerült abban, hogy a 2,5+ Barit felküldtem 3,2+ -re tehát csak egyszerűen... pls
még 1x THX!!!
Üdv
U.
Aktív témák
Hirdetés
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest