Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android dual SIM okostelefonok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Aktív témák
-
Neck
veterán
Szal, még1x: gy.k:
256MB: No, Nein, NEM! - Drágább, nem kell erre a karira ennyi, lehet h lassabb lesz a kari a referencia értéknél, valamint nagy eséllyel kevésbé lehet húzni. Sőt nagyobb memóba többet hibázhat a kari. Mondjuk úgyse írja tele
128MB: Yes, Ja, IGEN! - Olcsóbb,vígan kihasználja, mindig referenciaórajelek (én, hangsúlyozom, ÉN eleddig nem találkoztam 128MBossal, ami nem referencia órajelen ment volna) nagyobb valószinűség arra, hogy lehet húzni a karit. -
Neck
veterán
válasz
IQ L1ght #2497 üzenetére
Egyik se
Max a Doom 3 übernagy felbontásban és/vagy szűrőkkel, de akkor meg játszani nem játszol.
Ja és még valami. Összesen 2-3 tesztben láttam olyan benchmarkot (asszem 4 eredményt összesen) amiben kihasználta a 256MBot a kari. Mind FSAA-s/Aniso-Filteres bench volt, 1280*1024/1600*1200as felbontásokban, nagyon alacsony FPSek mellett 1-2 (télleg 1-2) FPSel gyorsabb volt a 256MBos. De még ígyis játszhatatlan volt mind2n. Azonos órajelen. Szal azért megéri többet fizetni pár ezerrel, és még kockáztat is az ember a RAMokon, h lehet h mondjuk 3,3ast raknak rá, vagy neadjisten még rosszabbat... -
Neck
veterán
Akkor kell a 256MB amikor használsz Anisotropic filtert/FSAA-t, vagy 1024*768as felbontásnás magasabban játszol. Sőt még ekkor se, csak ha ezeket kombinálod, a legdurvább gémekben. Kiteszteltük. Vagyis akkor ''kell'' amikor már játszhatatlanul lassú amúgy is
Szal ezért felesleges a 256MB RAM erre a karira. Csak ha véletlenül meg kifogod h lassabb memók vannak rajta, vagy referenciaértéknél is alacsonyabban mennek a memók (Egyik se törvényszerű, de azért eléggé lehetséges, sok példa volt rá), akkor viszont sz*pi van...
Meg a 128MBos olcsóbb. De ezt egyébként én is kb 10edjére írom le, meg más is, ezen a fórumon kb 100 HSZt tuti találtok, amibe ez le van írva. Szal mind1 -
bbking
aktív tag
válasz
dilipok #2495 üzenetére
jaja, megy nálam a VPU recover... De erről csak annyit, hogy mikor addig húztam a ramot, hogy igencsak becsíkozódott a kép, akkor sem csinált semmit, pedig bőven hibázott a kari.... Jah, vagy lehet ez csak a GPU dolgait figyeli??? Mégis mennyi az a hőfok amire még azt mondod, hogy belefér??? Akkor tuti hibázni fog mikor elkezd olvadni a borítás, szal még ez előtt kéne leállni... Szal ha itten húzogatom a GPU-t akkor semmiképp sem tudom elrontani a kareszt???? Mint pl a procinál... Az 99,9% hogy nem megy szét mert azt védi a proteksön...
-
bbking
aktív tag
Hali, adott egy 9600XT egy picit húzva, gyári hűtésel... Mikor tesztelem atitool-lal akkor a nyugalmi 37 fokról felmegy akár 54,55-re is... Ez gáz??? Mennyi az az érték amin még nem sérül??? Jah és meég egy nagyon fontos kérdés: A ezekbe van olyan beépítve, hogy levágja a karit ha túl melegszik, mint az alaplapok a cpu-t??? Overheat protection vagymi...
-
Neck
veterán
válasz
bestkiller #2489 üzenetére
Hogyan legyünk hamar magas rangúak című mese
-
Napster
tag
moderátorok ! bocs a feleslegeset töröljétek!
-
bestkiller
tag
Egy kicsit sokszor nyomtad meg?
Nem? -
Napster
tag
-
Napster
tag
-
Napster
tag
-
Napster
tag
-
t-rac
senior tag
Nah akkor végsősoron összességében mejik gyorsabb?
Sapphire 9600 XT 128 mb VIVO
Sapphire 9600 XT 256 mb VIVO
Nem a RAMOK érdekelnek hanem az egész kártya.
PL a half life 2 mejikkel gyorsabb vagy valamejik játék. Ojan írjon akinek tapasztalatból mindkettővel volt már dolga.Holnap rendelem meg úgyhogy lécci írjatok. És hosszabb távra veszem.
Amúgy az a bolt ahol veszem a HRP-től rendeli,és az lenne a kérdésem h ezek a Sapphire kártyák amik itt vannak a HRP-nél full retail vagy lite kivitelűek?
Thx
[Szerkesztve] -
lacza007
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, akkor leírom mi volt a problémám amit a múlt héten ecseteltem és tanácsot kértem.
A péntek délután azzal telt, hogy teszteltünk 3 féle vga kártyát, kb ugyanennyi catalyst-ot,processzor csere,hűtő csere a procin, memória csere és a végén új XP, de a hiba akkor is jelentkezett.Aztán hétfőn kipróbáltuk, hogy nem-e esetleg a hangkártya és láss csodát a Genius 5.1 live kártyát kicseréltük egy 1000 Ft-osra és minden tökéletesen működik azóta.
Csak megszerettem volna osztani másokkal is az esetemet.
Üdv L. -
IQ L1ght
tag
Kvázi tag lettem jipí
-
B@lint
csendes tag
Mennyi a max. VPU és memória órajel amivel még megy a
SAPPHIRE RADEON 9600 XT??? - gond és lefagyás nélkül! -
Neck
veterán
válasz
dilipok #2471 üzenetére
Hát igen. Az én konfigom megy asszem 3800at alapból Modnjuk mindjárt megtesztelem h atomra tuningolva mennyit megy mert már nem emléxem, és most a WinFos is új, szal lehet neki adni az ívet. Csak amíg nem hozzák vissza a hangkarim nemtok rendesen tyuningolni, mert az integrált hangkarim 2700MHznél már nem bírja a dolgot, s nem szól...
-
Neck
veterán
válasz
montressor #2470 üzenetére
-
dilipok
veterán
válasz
bestkiller #2467 üzenetére
Na hali, megneztem es mint mondtam nem is azzal volt a baj h nem hiszem h annyit csinalt a kari, hanem a ramok gyorsasaga miatt volt 1 kicsit hihetetlen. 4ns ram nem hiszem h kepes egy 2.8as eredmenyere. Ezt valtozatlanul fenntartom
Viszont akkor inkabb elkepzelheto h nem 4es ramok vannak a karidon
Amugy szep eredmeny. Mar csak az erdekelne h a driver beallitasokat a legszebbre allitottad-e? Mar ha kotekedhetek meg 1 kicsit -
bestkiller
tag
A felhasználó név a:
az e-mail cím teljes hosszában. -
bestkiller
tag
válasz
dilipok #2461 üzenetére
Hali.
Valahogy nemsikerült a tar.hu-s dolog feltöltöttem de nem találta meg a kereső.
Így hát megadok egy e-mail címet és a jelszót és ott megnézhetitek.
Az Én nevemmel jelzett levélben.
Remélem így is jó nektek(neked).
Én úgy tudom hogy a hynix ramoknál ami a kötőjel után áll az jelzi a memónak a gyorsaságát vagyis hogy mennyi nanós. És nállam ez a szám komolyan 4.
Persze ha jól tudtam.
A cím:
tuningmagus@citromail.hu
Jelszó:
tiburon -
djbende
csendes tag
Szevasztok!
Serintetek megéri-e egy ati radeon9600XT(256bit)128Mb -t elcserélni egy gforcefx5200 128mb ra+8000Ft?
Egy hónapos az ati. -
dilipok
veterán
válasz
bestkiller #2460 üzenetére
Toltsd fel vhova a kepet. PL: tar.hu v barmilyen ingyenes szolgaltato megteszi, majd pedig linkeld be a hozzaszolas aljan lathato modon. Nem nagy ordongosseg.
Ja es ha mar kepeket rakosgatsz: engem igazabol az erdekel h mindent alapon hagyva futtattad-e teszteket, persze a mem es gpu orajeleken kivul. Bar mint mondtam nem a hitemmel van a gond, hanem az aranytalanul nagy mem emelessel ami a 4ns ramoktol elegge fura.
Nem lehet h te nezted el es azok a ramok megsem 4ns ramok?
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Nem egészen.
9600 Pro: 400/600
9600 XT : 500/600
(Referencia órajele)k.
Nem lehet XTsíteni a Prot, mert más a mag rajta. 9600Pro : RV350 (9800Pro butítvány)
9600XT RV360 (9800XT butítvány). Szal elvileg nem lehet. De 9600XT teljesítményt elérni el lehet a 9600Proval, csak egy nagyobb húzás kell hozzá. -
dilipok
veterán
Nem a hittel van itt a gond, hanem sztem azzal h azt mondta 4ns ramok vannak. Attol azert el kell ismerned h eleg furi eredmeny.
2.8 ns ramokkal en sem ketelkednek 1 percig sem.
Csak csendben jegyeznem meg, hogy akar igaz, akar nem, azert fogok tudni aludni ejjel
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
válasz
dilipok #2454 üzenetére
Az eredménye annyira nem durva, h feszemelés kellene hozzó. Mindössze a 4nsos RAMok miatt érdekes.
Én elhiszem neki.
Esetleg annyi van, hogy nem 4nanósak a RAMok, hanem elnézte, és mondjuk 2,86osak, és akkor viszont egy teljesen átlag tuningeredmény
De mondom, én hiszek neki, mer mér ne -
dilipok
veterán
válasz
bestkiller #2451 üzenetére
Lehet h csak en vagyok hitetlen, de nem igazan hiszem am ezt el. Azert az eleg jelentos emeles lenne mindenfele plusz fesz nelkul. Esetleg feltolthetned a futuremark oldalara a teszteredmenyt es megdobhatnal 1 linkkel, vagy legalabb 1 print screennel. Akkor biztos jobban elhinnem. Bocs nem kotekedek, de messzirol jott ember azt mond amit akar
-
Neck
veterán
válasz
bestkiller #2451 üzenetére
Durva az eredményed, pláne annak fényében, hogy a 4ns az 250MHzet feltételez (DDR), szal elméletileg azok a memók alapból maxon mentek. Referencia XT órajel alatt. Ennek ellenére nagyon jó teljesítmény, gratu!
Örülhetsz neki, ritka az ilyen nagyon
Ha az enyimé, a 2.8ns -os csak a hitelesített órajelen menne, de boldog lennék... -
Neck
veterán
válasz
_Volkovy_ #2450 üzenetére
Nézd, nem érdekel, hogy hol vetted a 9800Prodat, de nem újonnan, hacsak nem áfa nélkül. Ő vsz új árakat nézett. Akkor? Van akinek a garancia számít.
Egyébként meg ha tudsz annyiért, akkor vegyél egyet nekem is. Újonnan, garral, fával.Vagy fa nélkül ha le tudod írni magadnak.
És nemtom miért kell idejönni cseszegetni az embereket.
Most mi bajod van velem?
Az XTkre írtam alternatívát.Az egy dolog h ár/teljesítményben nem annyira éri meg. Azonban még így is sokkal jobban megéri azoktól, amiket ő írt.
Azért írtam ezt, mert a 9600XTk közül szvsz ezt a Gecube-ot éri meg legjobban megvenni, és ha felnézel a topic címére, ez a 9600XT Topic, és gondoltam azért kérdi itt, mert feltétlen ilyent akar venni, és arra irányult a kérdése, h 9600XTk közül melyiket érdemes venni. Szal ajánlottam neki egyet. Ha meg ezzel nincs megelégedve, akkor jelzi, én meg átküldöm a 600db ''milyen VGA-t vegyek'' topic valamelyikébe, ahol elmagyarázom neki, hogy 6600GTt most jobban megéri venni.
6600GTt éri meg venni, ezért az is ott volt, remélem nem kerülte el a figyelmedet.
Imádom a szelektív fikázókat.Ha már eljutottál a PH nagyúr szintre, akkor gondolom kéne annyi türelemnek lenni benned, hogy nem ''beugrasz'' egy-egy topicba, és lefikázod aki amit éppen ír.
Ha érdemileg hozzászólsz a témához, vagy rávilágítasz a tévedésemre,akkor megköszönöm. De ez nem tetszik, még akkor sem ha PH! Nagyúr vagy.
Elégedett vagy?
MOD: Mérgemben még el is írtam
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
válasz
bestkiller #2439 üzenetére
Szia!
A memória az igen durva
Ahogy már írtam, nekem 500/325tel ad ennyit.
De lehet, hogy csak a proci miatt. -
montressor
aktív tag
>Azt nem hinném, hogy ezért kilépne, mert tulmelegszik, legalábbis, elvileg.
Ket furcsak dolog van: az xp ben azt mondja hogy ez 256MB-os kartya, mikor nem is, csak 128. A masik ez nem tudom lenyeges-e, de a memok frekije tenylegesen csak 600 helyett ''csak'', 594. Gondolom ez utobbi nem problema... Es az elozo? Honnan lehet megtudni ranezesre, h mennyi rammal szereltek? 8db ''nagy fekete bogar''van rajta.
Samsung tipusuak. A sebessege talan 3.3, ha a TC33 azt jelenti. Annyi?
Megnezem a 4.11 es driverrel, mit csinal... -
Allien
veterán
válasz
montressor #2436 üzenetére
Azt nem hinném, hogy ezért kilépne, mert tulmelegszik, legalábbis, elvileg. De, természetessen, lehet rárakni cuccosokat, akár csak külön ram bordákat, ilyet a Zalman gyárt. Szvsz, akkor viszont jobban megéri a teljes passzív hűtést megpróbálni, mert a mostaniakhoz már mellékelnek ram bordákat is. A Zalman-ról, és a ThermalTake Giant III-ról van is itt a PH!-n teszt. Ott a Zalmant hozták ki győztesnek, de nekem pl. Giant III-m van, és az igaz, hogy össze szerelése nem volt túl egyszerü, de nekem most is jól muzsikál. (Bővebben: link)
-
montressor
aktív tag
Van egy zsir uj his 9600xt-m
Far cryoztam vagy egy orat tok jol futott. A sims2 jatek viszont 2x kifagyott, de csak a jatek, nem az xp. 2001se-t futtatam folyamatosan es abort-al elszalt Megfogdostam a videokartyat: a borda langyos, viszont a ramok erintese eleg kellemetlen, annyira melegek. Ezeken nincs borda semmi. Gondolom lehet ettol a dolog, de ha egyszer ugy adjak nem kene, birnia minden extra hutes nelkul? Vigyem vissza? Nincs huzva.... Masik kerdes: lehet ezekre venni kulon ram hutot? A kartya mindket oldalan van ram.... -
Allien
veterán
Természetessen, ez így nem jó kérdés. Ugyanis, attól függ, miről cseréled le! Ennél gyengébbet nem érdemes ma már venni, de ugye ez is pénz kérdése. Ha gyengébbre van lé, akkor annak megfelelően, akár pl. egy 9550-s is nagyon jó választás lehet! Tehát, ha egy Geforce 2 MX 400-ról váltasz, vagy egy FX5200 (Ati 9200-is), még megérheti, bár ezekben az esetekben az is kérdés, mennyiért veszed meg!
-
WRC
csendes tag
Az a kérdésem lenne hogy most szeretném lecserélni a VGA kártyámat és még megéri venni saphire 9600XT kártyát?
-
-
Kgabi
csendes tag
hogy lehet Ati radeon 9600 PRO-ból 9600 XT-t csinálni? azt tudom, hogy a szoftverjével kell valamit csinálni, de hogy?
-
montressor
aktív tag
Hali,
Az mitol van hogy a his 9600xt 128mb-ra azt irja a win xp a device kezelobe, h 256 mb-as?
Az everest is 128 at mutat es en is ennek vettem. Ergo a device manager mutatja rosznak, drivert most szedtem ati oldalrol.... -
gergo84
aktív tag
melyiket vegyem?
sapphire radeon 9600xt 128MB TD lite dvi.............45E
128MB vivo dvi.................47E
256MB TD lite dvi............49E
256MB vivo dvi................52E
avagy
club3D nvidia FX5900xt 128MB ddr td...................53E
p4 celeron 2.5proci -
Coolmat
őstag
Lenne egy gondolatom, és véleményeket kérek:
Van most nekem egy Sapphire 9600XT 256 MB VIVO karim, hozzá egy bika 3,3 ghz-es P4, 1 Giga ram, I865PE alaplapban. Gondolkodom egy X800SE beszerzésén (ha jól tom, ez kb. 50 rugó lesz), és lehet, hogy eladnám a mostani 9600XT-t. Mennyiért tudnám ezt eladni? Van még 16 rugóm mellé, szval ha 35-ért elmegy, akkor nagyjából meg is van a dolog. Vélemények? -
Nizmo
csendes tag
Köszi mindenkinek!
Akkor marad a kari még egy darabig. -
koenig
aktív tag
válasz
montressor #2416 üzenetére
Én úgy tudom nincsen. 300 vagy 325ös verzió van. Az emelt órajelűek ''turbo'' változat.
sapphire: alap 500/300, overdrive ready.
De ma már igen sokféle változtat létezik, mindenféle ram, emelt, csökkentett verziók. Mindig az adott kártyán kell megnézni, mit is tud. -
Allien
veterán
Szvsz, tutira nem éri meg! Ha 1-1-ben tudnád cserélni, akkor is, maximum ugyan akkora teljesítményt kaphatnál, bár szerintem a jelenlegi kártyád a 8 pipeline miatt még így is erősebb. Sokkal jobban járnál, ha a jelenlegi kártyádra adnál még ennyi pénzt, és becserélnéd egy korszerübbre, tehát egy újgenerációs Nvidiára pl. 6600 GT.
-
Nizmo
csendes tag
Sziaztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Van egy 9800 se 128bit-es karim (megy benne mind a 8 pipline) 3dmark 03-ban 3800 pontot csinál egy ASUS A7N8X-X lappal + egy 2600 Athlonnal.
Szerintetek érdemes cserélnem Gexcube 9600XT-re?
Pontosan erre: Gexcube 9600XTG-C3 128Mb 128 bit 500/650Mhz.
Ha jól tudom ez egy gyárilag tunungolt változat jó nagy hűtővel + emelt memória órajellel.
Az ára 31000 Ft.
Előre is köszi! -
-
montressor
aktív tag
9600XT his excaliburbol letezik gyengitett orajelu verzio? ha igen mik a parameterei? Masik a sapphiretech-en nem talalom az atlantis verzio sheet-jet, nem tudja veletlen vk mik az adatai szinten a 9600xt? koszi
-
ament
csendes tag
Kérdés: GeCube 9600XT Extrem vagy Abit 9600XT VIVO? Nem biztos hogy a teljesítmény a fő, engem érdekelne a VIVO is. Várom az ötleteket.
-
montressor
aktív tag
válasz
dilipok #2404 üzenetére
De en a 3dmarkban jaccom az autossal, csak mindig lelo a repulo
)
Amugy teljesen igaz, igazandibol engem sem erdekelnek a pontok, ha jol megy a jatek. Csak furi volt h, az elso harom meresre novekvo tendenciat mutatott, es jobbnak bizonyult a pontja, mint a normal xt....
De igazad van sza*ok a farmra, akarom mondani a pontra
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
válasz
bestkiller #2405 üzenetére
Sztem egy 500/325ös értékkel reális eredmény. Nem írtad, hogy a kártya húzva van és mennyi az órajelei. Ha alapon van akkor igazán jó eredmény.
-
IQ L1ght
tag
Sziasztok.
Segitsetek nekem hogy honnan tudnák szerezni a sapphire-omhoz REDLINE nevezetü overclocking progit?Cd-men nincs rajta.Sapphire oldalán meg csak update-t van hozzá.
Valaki lenne olyan rendes és elküldeni nekem emailben vagy msn-be.
hunbukemail@freemail.hu a címem. -
koenig
aktív tag
válasz
montressor #2398 üzenetére
Szia!
Lehetséges, de máskor ne használj rögtön egy hideg kártyát, páralecsapódás miatt.
A driver catalyst, csak így van jelölve. pl a 4.12 az 8.082. vagyis a tied egy régebbi verzió.
a 20ehez pedig sok sikert640x480 talán így eléred
-
IQ L1ght
tag
Magyarul jo eredménynek tartom.
-
IQ L1ght
tag
válasz
bestkiller #2405 üzenetére
Szerintem túl sok.
-
bestkiller
tag
Sziasztok.
Reagálásokat várok erre az eredményre:
3d Mark 2003:
4132 pont
A kofig pedig:
1.7 xp @2.0, Abit Ati 9600xt 256mb,Abit Kx7 (4x agp), 256 DDR.
Várom a reagálásokat.
Előre is köszi. -
Flayer
senior tag
válasz
Mr.Skyline #2401 üzenetére
Szia!
Nézd meg a 2169-es válaszomat.Ott megtalálod! -
Mr.Skyline
senior tag
az ATi Tray Tools 331-nél megállt...
ill, hogy tudom azt beállítani ezzel a progival, hogy rendszer restart után ne keljen beállítani hanem egyből az overlocing értékekkel működjön?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Mini PC
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest