- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Aktív témák
-
koenig
aktív tag
Szia!
A 8000mb/s 250(500) memória sebességet mutat, ami nem túl jó. A referencia a 300(600) ennél a sebességnél 9600mb/s az adatátvitel.
Drivert tegyél fel, mert anélkül nem fog rendesen működni. Agpgart driverről se feledkezz meg. Ha celeron procid van akkor húzzál rajta, mert nem igazán tudja majd kiszolgálni a kártyát. -
koenig
aktív tag
-
koenig
aktív tag
válasz
WorxART #4777 üzenetére
Nagyon jó kis lap a tuninghoz
Nyugodtan használd 200fsb-n nem lesz semmi baja. Nyugodtan mehetsz feljebb is. Milyen feszültségen fut?
Hőmérsékletet figyeld, ha 50 fok alatt tudod tartani max terhelés mellett akkor jó.
A videókártyát még nem próbáltad húzni?
Nekem, ha nem játszom akkor: 9*166@1.1volt-on működik
Egy jó tanács: Nem kell mindig új hozzászólást írni, a MOD arra való, hogy szerkesztheted a szöveget kb 5 percig -
koenig
aktív tag
válasz
WorxART #4772 üzenetére
Szia!
Milyen alaplapod van? Próbáld meg a procit felhúzni 200fsbre. Nagyon sokat fog segíteni.
A 3dmark alatt mért eredmények nagyjából függetlenek a játéktól. Nekem pl a 5.3-as volt az amivel 5113 pont lett, de az újakkal nem érem ezt el. Viszont a játékokban jobban teljesítenek és ez a lényeg! -
koenig
aktív tag
Szia!
Nézd meg milyen órajeleken fut a kártya, gpu/mem. Ha esetleg módosították a biost, magasabb órajel, akkor csak vissza kell tenni az alapra. 500/300(600). Ha így sem menne akkor írj bele alacsonyabb értékeket (pl: 450/300, 400/250, próbálgasd), hátha azokon fut és akkor nem buktad az egészet. Azt is jó lenne tudni, hogy milyen hibák jönnek elő, lehet belőlük következtetni: mem vagy gpu hibázik. -
koenig
aktív tag
Ezt 5.6-s driverrel nem érem el. 3dmark alatt lassab az új driver, játékoknál viszont gyorsabb és ez a lényeg.
Kép linkelése: felteszed vhova a képet,
beilleszteni így:
[IMG] valahova feltöltött kép url-je [/IMG ]
linkelni:
[L]http://prohardver.hu[/L ]
természetesen szóköz nélkül. Ott van alul, a szmájlik alatt, hogyan kell -
koenig
aktív tag
Ez egy hiba a progiban. Van egy gyerek a futuremark oldalán akinek így lett 36xxx pontja, persze nem írja oda
Néhány esetben az adott teszt megáll és már a következőt tölti be. Amitől úgy néz ki, hogy sokkal rövidebb idő alatt lett kész, vagyis rengeteg az fps - több pont.
-
koenig
aktív tag
Szia!
Sokat segít a 245-s fsb és a memória-időzítések. Ezenkívül jóval tovább húztam a gput mint te. A memóriákat nem sokkal, nem is bír többet. A driver is sokat számít. Mivel nem ezzel (3dmark) játszom, 5.6-s drivert használom.
De tudok mutatni egy sokkal több pontot elért eredményt is:
Bővebben: link -
koenig
aktív tag
Nekem ennyit sikerült összehozni:
Bővebben: link
(fent van a futuremark-on, de csak regisztrivel lehet megtekinteni, azért raktam képbe)
9600series 1 oldalán vagyok
És az 5.3 catalyst jobbat megy mint az 5.6. -
koenig
aktív tag
Játszottam vele. Nagyon nem nyerte el a tetszésem
Ez a négeres-öltöztetős-gyúrós nem nekem való, ráadásul a szöveg is rettenetes. Ráadásul mikor megoldottam egy küldetést hazaafelé átment rajtam egy autó, mielőtt felvehettem volna.
Egyébként van benne fps-limit, 25re állítja be. -
koenig
aktív tag
Köszi mobal, SLYM!
Szívesen detroitrw.
Hamarosan kipróbálom. Pár perc -
koenig
aktív tag
Valaki játszik gta:sa-val? Milyen beállításokkal megy? Lehet, hogy kipróbálnám.
-
koenig
aktív tag
-
koenig
aktív tag
itt mindig megtalálod a legfrissebet:
koenig
aktív tag
omegadrivers.net
Bővebben: link
de nekem nem igazán jönnek be, sajna lassabnak bizonyulnak és vhogy ''nem áll kézre''
techpowerup.com sztem nagyon jó vagy 5.2-s catalyst. -
koenig
aktív tag
Pontosan erről beszéltem. Sokaknál nem működik a fastwrite, így ki kell kapcsolni.
A doom3 mitől fagy ki? Milyen driver van fent? Próbálj ki egy másikat. Pl techpowerup.com, omegadrivers.net, vagy hivatalos catalyst és a control panelest használd.
Bios reset meg nem kellett volna, csak átállítani a fast write opciót, akár a winben is lehetett volnaA kártyát meg érdemes egy kicsit jobban hűteni, valószínű, hogy azért áll vissza alapra.
-
koenig
aktív tag
Igen, van. A gpu környezete jelenti a memóriákat, a gpu pedig egyértelmű. Ha ezek megfelelő hőmérsékleten vannak, akkor akár ki is kapcsolhatod a vpu recovery-t, így nem zavar be a tuningba. De rosszabb is lehet, vagyis neked kell kipróbálni, mikor mit tesz a kártya. Mindenkinél máshogy viselkedik.
egy érdekesség: az újabb everest béták nem ismerik fel a kártyámon lévő érzékelőt, így azok akiknél nem mutat semmit próbáljanak ki egy másik verziószámút. -
koenig
aktív tag
Szia!
Nem szar minőségüek a ramok csak ennyit tudnak. 3.3ns-os ramok gyárilag 300(600) mhz -n működnek, minden egyes plussz mhz ajándékEgyébként a 340(680) nagyon jó eredmény
256mb meg csak reklámfogás semmilyen előnyt nem jelent és általában lassabb ramokkal szerelik az ilyen kártyákat. (Már rengetegszer volt róla szó a topicban)
Lehet próbálkozni más driverekkel, fastwrite, vpu recovery kikapcsolásával a gyorsabb sebesség elérése érdekében. -
koenig
aktív tag
Szia!
Ááá, én nem bántó jelleggel írtam. Nem vagyok olyan. Szoktam írogatni, csak most az uhu - gentoo linux topicba. Ott kínlódom a kártyával
Várom már az új drivereket, linux egyre jobban érdekel. UT2004-t nyomom rajta. A Steam még nem sikerült, de ha egyszer sikerül nyomom rajta a HL2 meg a többit. Még a colin-nal is próbálkozom.
Látom neked is meg van még a kártyád -
koenig
aktív tag
válasz
Napster #3736 üzenetére
Szia!
Nos én igenis próbálkoztam vele, elég jól lehet vele ''játszani''. Sokat számít, úgyanis nekem még a legelső szériás videókártyám van (még nem lehetett kapni akkor vettem/kaptam), amin lassabb ramok vannak 3.3ns. Ezzel 400-ig elmentem (300 a gyári max) állítgatásokkal, csak aztán meguntam mert nagyon sok idő kell hozzá, és amivel én játszom arra bőven elég. Ahogy használom 500/300 vagy 590/680. -
koenig
aktív tag
-
koenig
aktív tag
válasz
t_ferenc #3460 üzenetére
Ez igen csak merész ötlet!
Teljesen más a 2 kártya. Az a 100mhz meg nagyon sok
Bár te tudod. Szerezz be egy pci kártyát előtte és olvasd el ezt is a bios résznél:
koenig
aktív tag
Rengeteg minden van benne.
Végig kellene próbálgatni mi mire jó, de van amit nem is lehet észrevenni. Legalábbis én nem láttam semmi különbséget.
Most viszont újabb ''érdekességet'' vettem észre. eddig 10*200on hajtottam a procim, most 9.5*210 és rengeteget javult hl2 alatt az fps
Lenne 500as ramom, akkor 8*250en hajtanám. Kiváncsi vagyok mennyit menne akkor -
koenig
aktív tag
válasz
Jackie Chan #3286 üzenetére
nézz be a 6600 topicba és el tudod dönteni neked melyik kell
használd a ''válasz'' gombot, hogy tudjuk kinek írsz -
koenig
aktív tag
válasz
Jackie Chan #3283 üzenetére
Menj fel a depo.hu -ra és ott írd be a keresőbe 6600 vagy 6600gt kiad egy csomó szcéget áraikkal együtt.
-
koenig
aktív tag
válasz
Jackie Chan #3278 üzenetére
Szia!
Ma már nem éri meg. Vegyél 6600/6600gt-t esetleg 9800pro-t.
Hardverpiacon keresgéljHasználtan is vannak, garival.
-
koenig
aktív tag
válasz
Anthony001 #3213 üzenetére
Akkor már csak a csere maradt.
A videókaridat nem próbáltad húzni? Érdekesek ezek a 9550s kártyák. -
koenig
aktív tag
válasz
Anthony001 #3209 üzenetére
Szia!
Esetleg melegedés? (videókártya)
A memóriát pedig ''rosszabb'' időzítésekkel, másik slotban is kipróbálhatod.
A táp meg bőven elég. -
koenig
aktív tag
szia!
Rendesen helyén van a kártya? Nem melegszik a ram?
EnhancedDriver113: ezt cseréld vagy 114re vagy 111re az újabbak sztem rosszabbak.
sp2: ezzel sok embernek csak gondja van, én sem használom.
nforce3 próbálj újabbat, pl 6.37
Fastwrite: kikapcs
vpu recovery: kikapcs
Nézd meg, hogy minden rendesen csatlakozik, be van-e dugva. -
koenig
aktív tag
válasz
Anthony001 #2815 üzenetére
Sztem próbáld meg ''rosszabb'' időzítésekkel. A hőmérsékletét is nézd meg, lehet, hogy csak túlmelegszik.
szerk: vagy tedd át egy másik slotba
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
válasz
Anthony001 #2807 üzenetére
Memtest nevű progival tudod tesztelni. Keress rá itt:
koenig
aktív tag
válasz
Anthony001 #2804 üzenetére
ez érdekes nekem soha nem kellett regisztrálnom.
Illetve, Dehogynem! -
koenig
aktív tag
válasz
Anthony001 #2801 üzenetére
Nem írtál konkrétumot vagyis semmit!
Így nehéz kitalálni. Sztem driverhibák és hő.
Flayer : ebben benne van, rossz játék! -
koenig
aktív tag
válasz
Anthony001 #2799 üzenetére
sok minden lehet!
magas hő, driverhiba, rossz játék, nem megfelelően felrakott hűtő, rossz kártya, stb.... -
koenig
aktív tag
válasz
montressor #2757 üzenetére
szia!
Nem tudom, hogy hol olvastad, de az rengeteg. Nekem gyári hűtéssel sem volt 45 fok felett a mem. A gpu 40 körül. Most lekötöttem róla a gyári ventit, mert teljesen bepörgött és így nagyon hangos volt. Helyette a memre bordát tettem (már többször írtam, p2 celeron borda kettévágva) és rá egy 8cms házventit. Így most halk is és jól hűt is.
max 40 fok, persze nyáron több lesz.
Vannak nagyon olcsó membordák azokat érdemes rátenni. -
koenig
aktív tag
ÚÚÚ, de be..optam a steammel!
Régebben készítettem backup-ot, azt hittem biztosabb így. Most kellett volna, de egyszerűen nem akarja feltenni.
Kéri a következő fájlt, ilyen sz@rt. Most tölthetem le újra az egészet. Volt vagy 6.2 giga
Ráadásul nagyon lassan jön.
Ehhez is csak gratulálni lehet a Valve-Steam-akármihez
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
Nem mindig szidom!
Gondolom annak aki ért vmennyire a géphez az tudja mit vesz. Viszont aki nem azt ott vágják át ahol tudják, (nem csak mistrál) a garis cuccokról nem is beszélve. Figyelmeztethették volna, hogy mit vesz!
De tényleg nem akarok vitát, csak egy tanács volt.
Részemről befejezve -
koenig
aktív tag
válasz
arpeen2 #2732 üzenetére
Újabb bizonyíték arra, hogy ne vásároljunk a Mistrálnál. De a Gecube is ....... Ilyen kártyát gyártani.
Mindenképp próbáld meg kicserélni. Mondd meg, hogy te alap 9600xt-t kértél erre adták ezt..
Itt árul egy srác már elég régóta az egyik legjobb 9600xt-t, mégse kell senkinek, inkább vesznek boltban aztán úgy b...... át, ááá grrr, nem is írom tovább. -
koenig
aktív tag
válasz
Kasabiab #2679 üzenetére
Szia!
Ahogy már írták, duplán kell számolni. Teljesen normális alap értékeken fut a kártyád.
''A másik gondom hogy papíron a kártya 580/700-ig is húzható gyári hűtéssel'' Ezt meg ki mondta?? Hol van leírva??
Húzásnál jelentősen megnő a hőtermelés valószínüleg, ezért kezd el hibázni 10-15 perc után.
Sok függ attól mennyire lehet húzni a kártyát, milyen mem van rajta, mennyi feszt kap és persze a szerencse. De lehet hogy a tieden is blokkolt a tuning, 8-10%nál többet nem enged. Sok ilyen kártya van.
Ha jól lehűtöd és nem blokkolt akkor mehet a tuning ameddig bírja! -
koenig
aktív tag
válasz
tsabo84 #2661 üzenetére
Szia!
Egy 9550xt a neked való. Nézz át a 9550 topicba.
1. kb 20e vagy alatta van
2. jó lehet tuningolni, persze szerencse kérdése is.
nekem van egy gecube 9550xt és az alap 9600xt teljesítményt elértem vele.
Pontszámok 3d03-ban: 3600-3900
De a játékok a lényeg! Ezek a mérőprogik enyhén szólva is egy rakás ....
ezeket próbáltam ki vele és rendesen futnak: hl2, nfsu1-2, colin4, ut2004. -
koenig
aktív tag
válasz
amdkiller #2634 üzenetére
Szia!
A 4x - 8x agp és a fastwrite nem sok vizet zavar.
Viszont lehet, hogy az alaplaphoz tartozó driverek nem megfelelőek. Nem írtad, hogy via, nforce, sis. Itt már volt róla szó, hogy a via-s alaplapokkal lehet gond.
Melegedés is okozhat problémát.
Próbáljátok ki az ati tray tools progit, abban van tv beállítás is.
Szervízt sajna nem tudok. -
koenig
aktív tag
Nyugodj meg, nem kell a 256mega.
Az, hogy ''bestkiller'' ennyire fel tudta húzni az egy nagyon nagy szerencse. Kivétel erősíti a szabályt!
Lehet, hogy a nagy ''szemfényvesztésbe'' ami hozzátartozik a számtech-hez, saját magukat vágták át és rosszúl címkézték meg a ramot, nem 4 hanem 2.5 nanos
Már többször írtuk nem használja ki a +128 megát. Minden játék szereti ha minél több ram van engedélyezve számára, de ha a kártya nem képes lépést tartani vele, teljesen felesleges. Ugyanazon a sávszélességen 2x annyi adatot kéne mozgatni. Még így is kevés.
Nézz meg egy 6600gt-t, 128mega 128bit, mégis milyen gyors. -
koenig
aktív tag
válasz
DigitXT #2562 üzenetére
Az omegákat egyáltalán nem szeretem és nem is mennek jól a kártyámmal. Sok játékban lassabb és többet hibázott. Rosszul jelenített meg tárgyakat, néhány részlet kidolgozatlannak tűnt. Sztem a nagy ''optimalizálás'' során kevesebb részletet rajzol ki ezért tűnik gyorsabbnak. A beállításait sem tudtam igazán megszokni. Természetesen ezek az én véleményeim.
Ez a tc driver viszont sokkal élesebb szebb képet ad, nincs az a kidolgozatlanság a játékokban, 3d-ben. A gyorsaságot nem tudom összehasonlítani, mert előbb leszedtem, mint mértem volna
A 2d, az asztal, a háttér, programok mintha élesebbek, tisztábbak lennének. Természetesen ugyanazokkal a beállításokkal. A videók képe is szebb.
Ezért ajánlottam, de igazad van, ha jól működik ne cseréld le! -
koenig
aktív tag
Ha nem ír, akkor valószínüleg nincs benne, sokról lehagyják. Pedig sztem nagyon fontos, hiszen megakadályozható vele az esetleges ''leégés''.
Fireblade: láttam olyat, hogy gyorsabb kártyákra írták, de olyat is ami lassabb volt az alapnál. Ez megint egy reklámfogás. Biztosat csak akkor tudsz, ha teszteled a kártyát. -
koenig
aktív tag
Próbálta már vki az új drivert?
Nekem most jön le a tc-s
Majd írok milyen lett -
koenig
aktív tag
válasz
lukylac #2508 üzenetére
Szia!
Érdemes mindig a legújabbat feltenni. Én most a techconnect.info által készített drivert használom, sztem sokkal szebb élesebb képe van és kevesebb hiba van benne. Az omegát én vhogy nem kedvelem, sok a hiba és még a sima is gyorsabb nála. De ez lehet, hogy csak nálam van így.
A 3.3 ramokat is lehet húzni. Nekem is az van csak az enyém samsung. 360 volt a max, időzítések állításával elment 380ig is, de én 340 használom.
Hűtést meg készíthetsz te is, ahogy én tettem. Bordát ragasztasz a memókra aztán rá egy 8 centis ventit és kész is. Halk, hideg.
Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest