- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Aktív témák
-
Neck
veterán
-
Neck
veterán
Tudtam h vissza fogok ide jönni.
Meghalt az XTm
Játék közbe széttöredezett a kép.
Mielőtt arra gondoltok, no OC, no Overdrive (CS alá minek?), nem volt meleg, 32 fok Zalman ZM80C+OP1el...
Végülis működik, 2Dbe még csak itt-ott hiányoznak dolgok...
De 3Ds kép katasztrófa...
BIOSban is töredezett a kép, Windows Boot Logo is töredezett...
Élt majdnem 1 évet.
És ez a szerencsém, mert garis, és remélem becserélik. Visszaraktam rá a gyári hűtést (40fok helyből). Sztetek gáz hogy volt rajta Zalman? No garivesztés ugye? -
Neck
veterán
Na, kicsit összekentem a karit a pasztával, mert olyan volt az ujjam, de minden négyzetmillimétert áttakarítva végül asszem műxik
Csak a mag közepére raktam egy nagyon kicsit. Csak az újrapasztázástól csökkent 2 fokot
Idle-be 28fok, Overdrive-al 30 fok. Megyek karit melegíteni -
Neck
veterán
Csasztok.
Most pasztázom újra a Zalman ZM80C+OP1et a 9600XTre. Volna egy olyan problémám, hogy ezüstözött hővezető pasztát tudtam csak venni. Elvileg az vezet, nem? Nembaj, ha a GPUra rakok belőle? Mert elvieg azon vannak olyan kis fémlábacskák. Nem vogja rövidre zárni? Vagy csak a magra rakjak?
Pls help! -
Neck
veterán
Sziasztok! Szeretnék egy kis mini köszvénylepénykutatást kiírni. Kinek hány fokos a GPU, valamint a GPU környezete, Everest szerint?
Enyimre most raktam egy Zalman ZM80C+OP1et, így 12V-os állásban, Idle állapotban 30 fok. (Igaz,5Vba is) Nekem ez egy kicsit soknak tűnik. Igaz, használtan vettem a cumót, és ami volt rajta paszta, azzal tettem fel a Zalmant, arra a pasztára ami még a 9600XTmen volt.
Szal lehet h letisztítva, új pasztát rátéve kicsit jobb lenne a dolog.
Majd lemérem kis 3DMarkolás után is.
Mindenesetre a kérdés adott:
Kinek mennyit mutat az Everest Idle és Full Load esetén?
Naon kiváncsi vagyok, hogy jó-e az enyimen mért érték.
Mellesleg (sose volt Zalmanom) kurva jó a cucc, igaz 1 hőcső, de szvsz erre a karira nem kell durvább hűtés, és 5Vra állítva egyszerűen nemvagyok képes hallani a hangját. 12Vos hűtés esetén közelhajolva kellemes monoton halk zúgása van, ami pont olyan mint a CPU ventimé, és kioltják egymást. KB 1 perc alatt megszoktam a cuccost a gépbe, és nem zavar, hogy 12Von megyNagyon tetszik.
Na megyek megmelegítem a picikét... -
Neck
veterán
Hamá itt tartunk, ugye jól tudom, és rámegy az én kicsikémre a Zalman C + OP1?
Csak erősítsetek meg eddigi szilárd hitemben, mert akkor veszek egyet -
Neck
veterán
Nekem eddig is volt Overdrive, meg most is van, csak addig nem volt, míg azt a régi Control Panelt használtam. majd ha nyomok Windoze-reinstallt, megmutatom majd a két CPanel screenshotját.
-
Neck
veterán
válasz
gregreg #2633 üzenetére
Ehh.
Az, hogy valaki milyen alaplapot gyárt, annak semmi köze a VGAkhoz. Az Abit köztudottan olcsó, gyenge, fapados VGAkat gyárt, mint NVnél az inno. Lehet kifogni jó darabot, de sokkal kisebb a valószínűsége,és nem minőség.
Igen, ilyen gagyit gyárt. Lásd régebben az nvs Abit széria. -
Neck
veterán
A memó késleltetés karifüggő. Ezért nem szerencsés rendelni, pláne nem zafírt, mer az híres a turpis RAMokról. Negatív irányban
A késleltetés akkor derül majd ki amikor rápillantasz a memókra.
A hőmérsékletet meg egy csomó minden mást is megnézhetsz mondjuk Lavalys Everest Home-al. -
Neck
veterán
válasz
bestkiller #2543 üzenetére
Nincs. Ezzel csak azt mondtam, hogy látszik, hogy ha 256MBosat veszel, nagy az esélye h nem referencia órajelűt kapsz.
És nem mindenkinek van akkora szerencséje, mint neked, hogy vissza tudtad húzni a karit. Kb annyira, mint egy jó 128MBosat. Sőt, eddig csak rólad hallotam, akinek ez így ezekkel a memókkal sikerült.
Téged hoztalak fel példának, h nem érdemes 256MBosat venni, de személy szerint a te karidnak rülök, mer jó teljesítmény, tapsi
Mákos kari, jó húzás.
MOD: Elírtam
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
válasz
bestkiller #2525 üzenetére
Akkor az neki csak 500/500as lesz.
Újabb példa h miért ne vegyünk 256MBosat
-
-
Neck
veterán
Szal, még1x: gy.k:
256MB: No, Nein, NEM! - Drágább, nem kell erre a karira ennyi, lehet h lassabb lesz a kari a referencia értéknél, valamint nagy eséllyel kevésbé lehet húzni. Sőt nagyobb memóba többet hibázhat a kari. Mondjuk úgyse írja tele
128MB: Yes, Ja, IGEN! - Olcsóbb,vígan kihasználja, mindig referenciaórajelek (én, hangsúlyozom, ÉN eleddig nem találkoztam 128MBossal, ami nem referencia órajelen ment volna) nagyobb valószinűség arra, hogy lehet húzni a karit. -
Neck
veterán
válasz
IQ L1ght #2497 üzenetére
Egyik se
Max a Doom 3 übernagy felbontásban és/vagy szűrőkkel, de akkor meg játszani nem játszol.
Ja és még valami. Összesen 2-3 tesztben láttam olyan benchmarkot (asszem 4 eredményt összesen) amiben kihasználta a 256MBot a kari. Mind FSAA-s/Aniso-Filteres bench volt, 1280*1024/1600*1200as felbontásokban, nagyon alacsony FPSek mellett 1-2 (télleg 1-2) FPSel gyorsabb volt a 256MBos. De még ígyis játszhatatlan volt mind2n. Azonos órajelen. Szal azért megéri többet fizetni pár ezerrel, és még kockáztat is az ember a RAMokon, h lehet h mondjuk 3,3ast raknak rá, vagy neadjisten még rosszabbat... -
Neck
veterán
Akkor kell a 256MB amikor használsz Anisotropic filtert/FSAA-t, vagy 1024*768as felbontásnás magasabban játszol. Sőt még ekkor se, csak ha ezeket kombinálod, a legdurvább gémekben. Kiteszteltük. Vagyis akkor ''kell'' amikor már játszhatatlanul lassú amúgy is
Szal ezért felesleges a 256MB RAM erre a karira. Csak ha véletlenül meg kifogod h lassabb memók vannak rajta, vagy referenciaértéknél is alacsonyabban mennek a memók (Egyik se törvényszerű, de azért eléggé lehetséges, sok példa volt rá), akkor viszont sz*pi van...
Meg a 128MBos olcsóbb. De ezt egyébként én is kb 10edjére írom le, meg más is, ezen a fórumon kb 100 HSZt tuti találtok, amibe ez le van írva. Szal mind1 -
Neck
veterán
válasz
bestkiller #2489 üzenetére
Hogyan legyünk hamar magas rangúak című mese
-
Neck
veterán
válasz
dilipok #2471 üzenetére
Hát igen. Az én konfigom megy asszem 3800at alapból Modnjuk mindjárt megtesztelem h atomra tuningolva mennyit megy mert már nem emléxem, és most a WinFos is új, szal lehet neki adni az ívet. Csak amíg nem hozzák vissza a hangkarim nemtok rendesen tyuningolni, mert az integrált hangkarim 2700MHznél már nem bírja a dolgot, s nem szól...
-
Neck
veterán
válasz
montressor #2470 üzenetére
-
Neck
veterán
Nem egészen.
9600 Pro: 400/600
9600 XT : 500/600
(Referencia órajele)k.
Nem lehet XTsíteni a Prot, mert más a mag rajta. 9600Pro : RV350 (9800Pro butítvány)
9600XT RV360 (9800XT butítvány). Szal elvileg nem lehet. De 9600XT teljesítményt elérni el lehet a 9600Proval, csak egy nagyobb húzás kell hozzá. -
Neck
veterán
válasz
dilipok #2454 üzenetére
Az eredménye annyira nem durva, h feszemelés kellene hozzó. Mindössze a 4nsos RAMok miatt érdekes.
Én elhiszem neki.
Esetleg annyi van, hogy nem 4nanósak a RAMok, hanem elnézte, és mondjuk 2,86osak, és akkor viszont egy teljesen átlag tuningeredmény
De mondom, én hiszek neki, mer mér ne -
Neck
veterán
válasz
bestkiller #2451 üzenetére
Durva az eredményed, pláne annak fényében, hogy a 4ns az 250MHzet feltételez (DDR), szal elméletileg azok a memók alapból maxon mentek. Referencia XT órajel alatt. Ennek ellenére nagyon jó teljesítmény, gratu!
Örülhetsz neki, ritka az ilyen nagyon
Ha az enyimé, a 2.8ns -os csak a hitelesített órajelen menne, de boldog lennék... -
Neck
veterán
válasz
_Volkovy_ #2450 üzenetére
Nézd, nem érdekel, hogy hol vetted a 9800Prodat, de nem újonnan, hacsak nem áfa nélkül. Ő vsz új árakat nézett. Akkor? Van akinek a garancia számít.
Egyébként meg ha tudsz annyiért, akkor vegyél egyet nekem is. Újonnan, garral, fával.Vagy fa nélkül ha le tudod írni magadnak.
És nemtom miért kell idejönni cseszegetni az embereket.
Most mi bajod van velem?
Az XTkre írtam alternatívát.Az egy dolog h ár/teljesítményben nem annyira éri meg. Azonban még így is sokkal jobban megéri azoktól, amiket ő írt.
Azért írtam ezt, mert a 9600XTk közül szvsz ezt a Gecube-ot éri meg legjobban megvenni, és ha felnézel a topic címére, ez a 9600XT Topic, és gondoltam azért kérdi itt, mert feltétlen ilyent akar venni, és arra irányult a kérdése, h 9600XTk közül melyiket érdemes venni. Szal ajánlottam neki egyet. Ha meg ezzel nincs megelégedve, akkor jelzi, én meg átküldöm a 600db ''milyen VGA-t vegyek'' topic valamelyikébe, ahol elmagyarázom neki, hogy 6600GTt most jobban megéri venni.
6600GTt éri meg venni, ezért az is ott volt, remélem nem kerülte el a figyelmedet.
Imádom a szelektív fikázókat.Ha már eljutottál a PH nagyúr szintre, akkor gondolom kéne annyi türelemnek lenni benned, hogy nem ''beugrasz'' egy-egy topicba, és lefikázod aki amit éppen ír.
Ha érdemileg hozzászólsz a témához, vagy rávilágítasz a tévedésemre,akkor megköszönöm. De ez nem tetszik, még akkor sem ha PH! Nagyúr vagy.
Elégedett vagy?
MOD: Mérgemben még el is írtam
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Mindenki azt mondta nekem egy időbe hogy a 9600XTnek alapon 4000 pontot kell csinálnia, be voltam szarva h az enyim miért csak 3800at. Fakker, akkor nekem hülyeséget mondtak anno azzal a 4000 ponttal.
-
Neck
veterán
válasz
lacza007 #2366 üzenetére
Catalyst szerintem nem hiba,
hangkártya és VGA akad- Csak 10percnyi játék után, s tesztelés közbe meg nem? DUMA
Az Overdrive nekem is szokott annyit írni.
A 82 fokról meg vedd vissza, 70re. Az nem szabályoz semmit. ha nem tudják mibaja, de nem cserélik ki, (el bírom képzelni) akkor underclockold a kártyát (vegyél vissza a gyári órajelekből) és ha ígyis szar, akkor meg kell rá valami fasza hűtés.
Jelenleg ennyi ötletem van...
Szerk: Nem elírtam?
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Gyerekek, itt lettem Senior Tag.
Erre inni kell... -
Neck
veterán
Szerintem is, pedig el se olvastam a Te hozzászólásod.
Van egy olyan érzésem, hogy magas nanós RAMok lesznek rajta....
Nemtom miért, de megfigyeltem, hogy a Sapphire szeret lassú RAMokat rakni a sima XTkra, ami épphogy elég a referencia órajelhez. Nem mindig de több ilyet láttam már.
Lehet h most is ezvan, csak nem sikerült belőni az órajelet -
Neck
veterán
válasz
lacza007 #2357 üzenetére
Szerintem melegszik. Nemtom miért de mint állat. Kapcsold be az Everest nevű progit, és a VGAknál lévő hőmérsékleti, pixel fillrate, texel fillrate, memory bandwith, valamint az órajel értékeket pls ide.
Aztán nézd meg a karit közelről, és a memókra írt kódsort írd be ide. -
Neck
veterán
válasz
montressor #2341 üzenetére
encore?
Ahhoz képest nem a Core, hanem a Mem van szarabb frekin..
Kiérti ezeket az elnevezéseket? -
Neck
veterán
TC driver: Most rakok zsíúj rendszert, ha lejött a játék, amit töltök, és azon TC féle 4.12 fogy csücsülni
6500? Anyám, Rozáál!
Jó neked!
Nekem meg kezd haldokolni a karimon a hűtés. Vagy veszek rá egy Titan szettet, vagy rárakok énis a GPUra egy Procibordát, meg egy 8centis házhűtőt... Mit nekem Thermaltake?
Hogy raktad rá a 8cmes hűtőt? -
Neck
veterán
válasz
Christoph #2310 üzenetére
Doom3, MOHPA nagy memószükségletű, de nem a karin, hidd el...
Akik csinálják a karit, fogni akarnak balekokat is, azért csinálnak 256MBos kivitelt FX5200ból, meg 9200ból is. Szerinted azok is kihasználják?
A MOHPA azokkal is gyorsabb lesz? LOL
Aki olyat vesz, megérdemli, én inkább húzom a karimat, és jáccok mondjuk egyel magasabb felbontáson a nagyobb memósávszélnek köszönhetően
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Na tegyük tisztába a dolgokat.
A mai VGAknál elsősorba a memósávszélesség számít, játékok esetében. A GPU Pixel Pipeline-jai a második szempont, a GPU sebessége csak harmadlagos szempont.
A memósávszélesség elsősorban a memóriainterfésztől függ (64bit/128bit/256bit/512bit), ahol a dupla akkora mindig (majdnem mindig, karifüggő)sokkal gyorsabb.
Kivéve a régi 256bites alacsony órajelűt esetleg utolérheti a 128bites nagyon magas órajelű modern kari. De ez csak kivétel, ami erősíti a szabályt
Másodsorban a memória sebességétől függ.
Minnél magasabb órajelen megy a memória, annál gyorsabb az adatátvitel. Ez gondolom trivi.
Manapság az a tendencia, hogy 128bites memóinterfészű karik nem tudják telerakni a 128MBos memót SE, nemhogy a 256MBot.
A leggyorsabb 128bites karik most érkeztek el a határhoz.(6600GT,X700XT) De még mindig nem rakják tele. Nem véletlenül ezek is csak 128MBos kivitelben kerülnek forgalomba -> Így gyorsabb lehet rajtuk a memória, ami ilyen kiélezett konkurrenciaharcnál fontos.
A régebbi 256bites karik se tudják még telerakni a 128MBot. Asszem itt meg a 9800Pronál van a határ, az már magas felbontáson (1600x1200), Aniso bekapcsolásakor már teljesen kihasználja a 128MB onboard RAMját. Az ettől gyorsabb 256bites karikra kell már a 256MB RAM:
Trivi, hogy amik ettől lassabb karik memósávszél szempontjából, azok nem használják ki a 256MB RAMot, ezért 128MBosat kell venni, mert azon meg gyorsabb memókat lehet találni, így tudod növelni a memósávszélt.
Remélem ezután nincs vita.
Konklúzió: 9600XTből 128MBosat kell venni, 6600GT/9800Pro még mindig 128MB, ettől gyorsabbaknál már kell a 256MB (9800XT, X800-as széria, 6800-as széria, stb)
Ezt több különböző nagy portálon letesztelték, Vgigzongorázták. Pl THGn is.
Erről ennyit. -
Neck
veterán
válasz
Mr.Skyline #2301 üzenetére
Ha jót akarsz nem cseréled le. A 256MBoson lassabb RAMok szoktak lenni, sokkal jobb a 128MBos.
-
Neck
veterán
válasz
Christoph #2305 üzenetére
Köszönjük az értelmes hozzászólást.
Akkor kérlek, mutass nekem egy olyan tesztet, ahol azonos gyártótól azonos órajelen működő 9600XT esetén a 256MBos gyorsabb tudott lenni a 128MBosaknál.
Mert én mutatok neked 10et azonnal amibe nem volt gyorsabb.
A 6600GT gyorsabb ennél a karinál sokkal, abba is csak 128MB RAMot raknak. Azsem tudja kihasználni.
Vagy pl a 9800Pro, 256bites memóbusszal SE tudja kihasználni!
Na? Várom a válaszod -
Neck
veterán
Na szal. Ez hosszú lesz:
Operator10: Ennek a kérdésnek semmi értelme, ugyanis minden karinak más és más a határa, amíg lehet húzni, még teljesen azonos típusszámú modellnél is.
Engedd rá az ATIToolt, megkeresi neked a várható max órajelet, oszt csá.
Egyébként meg ha ennyire érdekel a dolog, menny át a 9600np (NonPro) topicba, ott segítenek!
Egyébként ha nem omegával húzod, hanem ATItoolal, akkor el tudod menteni az értékeket, sőt azt is, hogy a progi elindítása nélkül, az overclockolt órajelekkel induljon a windows... remélem ez segít a problemeden...
Junó: Valószínűleg nem fogsz sokkal messzebb jutni. Gondolom nem állsz bőviben a pénznek, mert ha állnál, akkor nem ezt, hanem 9800Prot vettél volna. Szal szerintem felesleges. Tedd el a pénzt amit a hűtésére szánnál, és majd fektesd bele a következő VGAdba. Jobban fogsz járni
Dilipók: Nekem 570/670en ment stabilan még. A tied is jó, mivel a core overclock semmit se érPláne hogy 256MBos a karid. Szerencséd volt, jó memókat kaptál rá. Ezt nem sokan mondhatják el magukról, pl IQ L1ght se.
IQ L1ght:
1:Én ATIToolal húzom, mindent be tudsz lőni rajta, megkeresi neked a maxot.
De egyébként mivel szoftver, mindegy mivel húzol, ugyanannyi lesz az eredmény. Ez mindenkinek szól egyébként.
2: (#2261-re) Mennyi? Annyira húztad fel? Mennyi alapból? Nem 500/600? Annyinak kéne alapból lenni! Te is szar szériát fogtál ki, 256MBosat vettél...
Én mondtam. -
Neck
veterán
válasz
IQ L1ght #2248 üzenetére
Alapból semennyi. Tökolyan mint a 256os. De gyorsabb ramok vannak rajta, és míg a 128MBosat jelentősen is lehet húzni akár (600@670 nálam mondjuk) 256MBosnál meg nagyon kicsi esélye van. És drágább is a 256MBos. SZal felesleges.
Meg van olyan hogy a 256MBos levett órajelekkel megy pl memócsak 500on. Na ott sztem 10-15 FPSt is gyógyul lefelé. -
Neck
veterán
Első, legfontosabb. Ha árulsz valamit akkor légy szíves azt a hardware piacon tedd. Csináld meg neki a topicot, és ha nem nagyon van kereslet, akkor tedd be ide a topic linkjét. De NE itt add el.
2:Annyi sok. Ok: 1: Abit. 2: 256MBos. 3: Magórajel csökkentett4: Kevés a gari.
Kb ennyit akartam.
Nincs harag? -
Neck
veterán
Az Abit alaplapokat tud gyártani (bár erről is megvan a véleményem, mert szerintem azt se, csak tömegcuccot, viszont ott a Gigabyte, az MSI, a DFI, ezek mobok a javából.) de VGAt nagyon nem!
Gyenge memók, gyenge megbízhatóság, sok bajlódás. Nem hiába mondják, olcsó húsnak híg a leve... -
Neck
veterán
válasz
IQ L1ght #2227 üzenetére
2:
628szor leírtuk, hogy a 256MBos memóriájú 9600XT egy nagy átverés. 128bites memóriabusszal azt az onboard RAMméretet ez a kártya sose fogja kihasználni.
Magyarul: a 128MBos kari meg a 256MBos kari tök teljesen ugyanúgy teljesít mint a 128MBos.
128MBos mellett szól:
Olcsóbb.
Gyorsabb memóriák vannak rajta,ebből következik hogy jobban lehet húzni.
256MBos ellen szól:
Drágább, feleslegesen
Van amikor az alapórajelek nem referenciaórajelek, vagyis a kari nem 500/600on megy, hanem csak 500/500on,
Alig lehet húzni, kevés kivételtől eltekintve.
Hogy az AGP aperture size-t mennyire állítsd? Ez az a memóriaméret, amit a VGA a rendszermemóból lefoglalhat magán célokra. Sokra nem érdemes állítani, mert a mostani gémek memóigényesek is, és egyik csapdából átesel a másikba.
Ha 512MB RAMod van, akkor 64MBra, vagy max 128MBra érdemes állítani.
Ha 1GB RAMod van, akkor 128MBra állítsd. Többre felesleges, mert úgysincs semmi különbség.
Én 512MB RAMal meg 128MBos karival 64MBon használom, mert kevés az a 512MBos RAM a gébbe
És nekem overdrive van a 4.12es driver alatt is, szal...
Nemtom. Biztos van hőérzékelő dióda a karin? Nézd meg everesttel mutat e hőfokokat a kártya.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- koxx: A Vipera árnyékában: ATK X1 Ultimate – Klón vagy kihívó?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Assetto Corsa Competizione
- Opel topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- További aktív témák...
- Sapphire R7 250 1GB
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Asrock Phantom Gaming OC - RX7900XT 20GB /Garanciális! - Újszerű/
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest