Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
al_age
senior tag
válasz
IQ L1ght
üzenetére
ha nem tuningolsz, de zavar a hangja aventinek akkor Zalman ZM-80D-HP
ha van egy kis tuning is akkor az előbbi plusz OP-1 venti
ha a kártyát nagyon jól lehet tuningolni, akkor Arctic Cooling Ati Silencer 2
vagy GlacialTech NorthPole, ez halkabb a Silencernél sztem, viszont a memóriákat nem hűti -
tommerr
csendes tag
Kedves Haka!
Köszönöm válaszod. Sajnos a Windows és a driverek megfelelő sorrenben való feltelepítése sem hoztam meg a várt erdményt. A Via4in1 driver mindig tönkrevágta a rendszerem. Most Via driver és AGP nélkül használom a kártyámat, addig míg nem veszek másik alaplapot. Szerintem ez nagy szívás...
Kedves 9600XT kártyát vásárolni szándékozók fogadjatok meg egy tanácsot: VIA-s alaplaphoz ne vegyetek ilyen kártyát, mert már ketten is megszívták. Ne akarjatok kockáztatni!
Üdv, tommerr -
IQ L1ght
tag
Ki mit mond milyen hűtőt vagyek a kártyámra.
-
metrichye
csendes tag
Hi!
Nekem régen volt egy hasonló tapasztalatom, még asszem egy GF4 MX440-el, akkor hullámzott a kép, ha nem földelt konnektorba volt dugva a gép!
Ilyenkor 230V rászuperponálódós a videojelesre. Szerintem
De most viccen kívül, átdugtam egy másik konnektorba, másik elosztóval, és láss csodát, máris ok volt a kép. -
hi létezik a 9600xt-ből az az advantage verzió? és honnan tudom ha olyan a kártyám mert nekem zacsis olyan kis bga ramos kicsi cooleres a karim csak a cooler máshogy néz ki és nem akarom magam ilyesztgetni ,hogy advantage
na akkor az advantagen a téglalap ramook vannak? -
AntraX
csendes tag
Sziasztok!
Szrintetek megéri megvenni egy használt(3 hónapos) SAPPHIRE RADEON 9600XT 256MB-os videókarit 30ezer forintért? -
Allien
veterán
Amíg nem tudod, mi a baja, inkább maradjon CL3-s. Igaz, lasabb tőle a rendszer, de mivel ezek szerint nem ez a gond, késöbb még lehet ugye lefele szűkiteni.
Esettleg, ne a catalist-al próbáld ki, hanem pl. omega driverrel, vagy DNA-val, hátha. Habár, ha az eredeti, tehát gyárilag hozzáadott cd-n lévővel sem megy rendessen, valszeg mindegy, mert akkor megint nem ez a gond.
-
Allien
veterán
Sajna, nem emléxem, hogy még mitől lehet ilyen gond, de a memó sem tuti (még nem győztél meg róla, bocs). Hol működött eddig, meggora fsb-n milyen beállításokkal (késleltetés), mert pl. az enyém hiába bírja a 200-s fsb-t, azt csak CL2,5-ben. Viszont, kisebb sebességről kezdtem a húzást, ahol még CL 2-re volt rakva, és természetessen egy idő után már nem bírta ezeket a beállitásokat. De, végül is a cserélgetés talán megoldja a dolgokat, csak elég kellemetlen, ha visszaviszed, és mégis megy!

-
dantes
tag
Esetleg nem tudtok olyan beállítást a kártyán, ami gyakran okoz instabilitást, és esetleg le kéne tiltanom?!
Még megpróbálom átrakni másik gépbe, meg kicsit utánnaolvasgatok, aztán ha semmi eredmény visszaviszem.
Köszi a segítséget mindenkinek!! -
dantes
tag
ez a FireBlade verzió gyárilag húzott...
Az ok, csak a doboz szerint a mag 532 MHz-s, a memória 325. Most a mag 500, a memória 325. Én azt gondoltam, hogy alapból 500 és 300, és garantálva van, hogy megy 532-n, és 325-ön. De végülis ez mindegy is, csak egyelőre alapból lenne stabil...
Nekem akkor lépegetett ki, ha a processzor nagyon meg lett húzva
2083-ról kemény 2100-ra húztam!! Most még csak abba a fázisban vagyok, hogy próbálom stabillá tenni a rendszerem, semmi nincs nagyon húzva, ez is csak azért hogy szinkronban menjen a memóriával.
kicsit vedd vissza...
Próbáltam már nagyon visszavenni is. Úgy se jó. (100-100 MHz-vel is.)
Elvileg memória is lehet problema...
Az jó. Tuti!
...vagy valahol cserélgettni alkatrészt
Aha, ez még hátravan...
Köszi a segítséget! -
Gordon Sultz
csendes tag
Hello! Nekem is volt hasonló problémám szinte ugyanezekkel a gondokkal (nekem is néhány perc után kilépett a játékból) azután rá jöttünk a nagy okosságra és kicseréltem a karit. Na akkor meg működött HÁLA mert akkor már majdnem elpályáztam egy LAN partiról. Próbáld ki hátha ez a baja. Üdv!
-
Allien
veterán
A kártyád csomagolásán rajta van, hogy mekkora Te kártyádnak az órajelei, és ez a FireBlade verzió gyárilag húzott! Nekem akkor lépegetett ki, ha a processzor nagyon meg lett húzva. Tehát, ha húzod a procid, akkor kicsit vedd vissza, mert egyáltalán nem biztos, hogy a kártya miatt lép ki, hiszen ha a kártyával lenne valami, akkor pl. ''szemetelne'' a kép. Elvileg memória is lehet problema. Ezeket lehet tesztelni, vagy valahol cserélgettni alkatrészt, pl. havernak átrakni a gépébe a kártyát.

-
boceeboy
tag
Neck látom tetszik a pipeline elirásom!

-
dantes
tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni? Egy Sapphire 9600 XT Fireblade VGA-m van, és semmi játék nem megy. 2-3 perc után kilép vagy befagy. Mit kellhet átállítani?! -
Neck
veterán
Na szal. Ez hosszú lesz:
Operator10: Ennek a kérdésnek semmi értelme, ugyanis minden karinak más és más a határa, amíg lehet húzni, még teljesen azonos típusszámú modellnél is.
Engedd rá az ATIToolt, megkeresi neked a várható max órajelet, oszt csá.
Egyébként meg ha ennyire érdekel a dolog, menny át a 9600np (NonPro) topicba, ott segítenek!
Egyébként ha nem omegával húzod, hanem ATItoolal, akkor el tudod menteni az értékeket, sőt azt is, hogy a progi elindítása nélkül, az overclockolt órajelekkel induljon a windows... remélem ez segít a problemeden...
Junó: Valószínűleg nem fogsz sokkal messzebb jutni. Gondolom nem állsz bőviben a pénznek, mert ha állnál, akkor nem ezt, hanem 9800Prot vettél volna. Szal szerintem felesleges. Tedd el a pénzt amit a hűtésére szánnál, és majd fektesd bele a következő VGAdba. Jobban fogsz járni
Dilipók: Nekem 570/670en ment stabilan még. A tied is jó, mivel a core overclock semmit se ér
Pláne hogy 256MBos a karid. Szerencséd volt, jó memókat kaptál rá. Ezt nem sokan mondhatják el magukról, pl IQ L1ght se.
IQ L1ght:
1:Én ATIToolal húzom, mindent be tudsz lőni rajta, megkeresi neked a maxot.
De egyébként mivel szoftver, mindegy mivel húzol, ugyanannyi lesz az eredmény. Ez mindenkinek szól egyébként.
2: (#2261-re) Mennyi? Annyira húztad fel? Mennyi alapból? Nem 500/600? Annyinak kéne alapból lenni! Te is szar szériát fogtál ki, 256MBosat vettél...
Én mondtam. -
IQ L1ght
tag
válasz
operator10
üzenetére
Na, jo lett?
-
IQ L1ght
tag
Feltelepíted > Elindítod > Utánna Find Max Core , Find Max Mem > Ha ezt megcsinálta utánna set Clock majd fent rá klikk a save-re.
Kb ennyi -
IQ L1ght
tag
válasz
operator10
üzenetére
van msn ed?
-
IQ L1ght
tag
válasz
operator10
üzenetére
Nekem 5 nappal ezelött kezdődött ati-s korszakom
Ha meghallgatsz egy ujoncot akkor használj ati tools, hátha azzal oké lessz. -
operator10
senior tag
Segítsen valaki léccci:

Omegával próbálom húzni akártyámat.De akármit csinálok, állandóan visszaugrik az eredeti órajelre.Mit rontok el.Hogy megy lépésről, lépésre a menete.Csúszkával emelem az órajeleket-beállít-jelenlegi alkalmazása-újraindít.Én így csinálom mégis marad aza eredeti órajel.Már legyilkoltam itthon a fél családot mérgémbeb

SEGÍTSÉGGG

-
IQ L1ght
tag
Én Ati toolsal huztem.
A core 600 lett.
A Memory meg 300.
Tovább nem mentem, mert kezdett, szemetelni.De viszont a hőfok még nem volt rossz pedig. -
IQ L1ght
tag
Figyelem figyel 256 megasok.
Ki meddig birta húzni? Alap hűtéssel
[Szerkesztve] -
Sethy
csendes tag
Sapphire győzött.Akkor maradok a bevált márkánál.Kösz!
-
operator10
senior tag
Szevasztok.Kissé láma kérdéseket tennék föl,és tudom hogy nem pont a legjobb helyen, de ez áll hozzá legközelebb.Tehát. Van egy ATI Radeon Sapphir Altlantis 9600 256Mb videókártyám.Meg egy Passzív Zallman hűtő.Milyen programmal húzhatnám egy picit?És mennyi ennek a max határa.Már ha valaki pörgetett már ilyen kártyát

-
IQ L1ght
tag
És ti mivel huzzátok a kártyát?Nem tudjátok véletlen hogy mekkora felbontásban vesz föl tv-ről?
-
Neck
veterán
válasz
IQ L1ght
üzenetére
Alapból semennyi. Tökolyan mint a 256os. De gyorsabb ramok vannak rajta, és míg a 128MBosat jelentősen is lehet húzni akár (600@670 nálam mondjuk) 256MBosnál meg nagyon kicsi esélye van. És drágább is a 256MBos. SZal felesleges.
Meg van olyan hogy a 256MBos levett órajelekkel megy pl memócsak 500on. Na ott sztem 10-15 FPSt is gyógyul lefelé.
-
IQ L1ght
tag
Ok akkor nem teszem fel.Sokkal jobb a 128megás?Mondjuk egy játéknál hány fps különbség lessz.
-
Coolmat
őstag
Felesleges bajlódnod az overdriveal, mert max 527mhz-re húzza a GPU-t (memót nem is húz), ráadásul ha elindítasz egy játékot, visszaveszi 515-re, vagy alapra...
-
Molyo
csendes tag
Sziasztok!!!!!
Egy Abit Radeon 9600Xt árulok!!!!!
Adatok: -256Mb ram 128 Bit
-TV kimenetes
-8 X AGP
-Órajel 490\600
-Kor: 2 honapo 10 hónap gari
-Telepítő cd, és egyéb tartozékok
Irányár:34000Ft
Ha érdekel akkor hívd ezt a számot vagy írj email:-06-73 352-226
-molyo2@freemail.hu -
Neck
veterán
Első, legfontosabb. Ha árulsz valamit akkor légy szíves azt a hardware piacon tedd. Csináld meg neki a topicot, és ha nem nagyon van kereslet, akkor tedd be ide a topic linkjét. De NE itt add el.
2:Annyi sok. Ok: 1: Abit. 2: 256MBos. 3: Magórajel csökkentett
4: Kevés a gari.
Kb ennyit akartam.
Nincs harag?
-
Molyo
csendes tag
Sziasztok!!!!!
Egy Abit Radeon 9600Xt árulok!!!!!
Adatok: -256Mb ram 128 Bit
-TV kimenetes
-8 X AGP
-Órajel 490\600
-Kor: 2 honapo 10 hónap gari
-Telepítő cd, és egyéb tartozékok
Irányár:34000Ft
Ha érdekel akkor hívd ezt a számot vagy írj email:-06-73 352-226
-molyo2@freemail.hu -
Junó
tag
9600xt-m van a pr. 600-ig tudtam húzni, a mem. 300-ig, van aki tudta tovább?
Hogyan, mivel hűti?
Köszi! -
Neck
veterán
Az Abit alaplapokat tud gyártani (bár erről is megvan a véleményem, mert szerintem azt se, csak tömegcuccot, viszont ott a Gigabyte, az MSI, a DFI, ezek mobok a javából.) de VGAt nagyon nem!
Gyenge memók, gyenge megbízhatóság, sok bajlódás. Nem hiába mondják, olcsó húsnak híg a leve... -
Neck
veterán
válasz
IQ L1ght
üzenetére
2:
628szor leírtuk, hogy a 256MBos memóriájú 9600XT egy nagy átverés. 128bites memóriabusszal azt az onboard RAMméretet ez a kártya sose fogja kihasználni.
Magyarul: a 128MBos kari meg a 256MBos kari tök teljesen ugyanúgy teljesít mint a 128MBos.
128MBos mellett szól:
Olcsóbb.
Gyorsabb memóriák vannak rajta,ebből következik hogy jobban lehet húzni.
256MBos ellen szól:
Drágább, feleslegesen
Van amikor az alapórajelek nem referenciaórajelek, vagyis a kari nem 500/600on megy, hanem csak 500/500on,
Alig lehet húzni, kevés kivételtől eltekintve.
Hogy az AGP aperture size-t mennyire állítsd? Ez az a memóriaméret, amit a VGA a rendszermemóból lefoglalhat magán célokra. Sokra nem érdemes állítani, mert a mostani gémek memóigényesek is, és egyik csapdából átesel a másikba.
Ha 512MB RAMod van, akkor 64MBra, vagy max 128MBra érdemes állítani.
Ha 1GB RAMod van, akkor 128MBra állítsd. Többre felesleges, mert úgysincs semmi különbség.
Én 512MB RAMal meg 128MBos karival 64MBon használom, mert kevés az a 512MBos RAM a gébbe
És nekem overdrive van a 4.12es driver alatt is, szal...
Nemtom. Biztos van hőérzékelő dióda a karin? Nézd meg everesttel mutat e hőfokokat a kártya.
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
válasz
IQ L1ght
üzenetére
1. passz

2. 128 mega - általában gyorsabb memóriamodulok vannak rajta, mint a 256 megásokon. tesztekben egetrengető különbség nincs, általános közvélemény: felesleges 256 megásat venni.
3. saját bőrödön tapasztalt teszt nélkül nem hinném hogy meg fogod tudni, keress rá neten VIVO-s karik tesztjeire, bár nem tudom, hogy szokták-e egyáltalán nézni a kártyákat ebből a szemszögből
4. a biosban azt tudod beállítani, hogy a vga mennyi ramot használhasson a fő memóriából. általában ezt az értéket a fő memória negyedére szokták állítani
5. ezt a másik topikodban leírtam hogy hol kellene lennie, próbálj ki egy másik drivert esetleg, emlékszem, volt mikor nekem sem volt overdrive-om...
-
Sethy
csendes tag
Abit IC7 G lapra kellene az új kari.Valahogy az Abit felé húz a szivem de nem tudok dönteni mert egy Sapphireról sem akarok lemondani.Szóval van valakinek Abit VGAja?Vélemény?
-
IQ L1ght
tag
Sziasztok.
1.
Honnan tudnák Ati-s vagy Sapphire-s Windows Xp témát szerezni?Nem tudtok nekem mondani valami finom kis oldalt?
2.
Ja igen és hogy melyik a jobb 9600xt, ami 128ddr es vagy ami 256os.És ha válaszolsz légyszi ird meg hogy mi szol melette és ellene.
3.
Honnan tudom meg teszt nélkül hogy a VGA-m milyen minőségben vesz föl tvről?
4.
Miben tér el ha a biosban 256 megára vagy 128 megára állítom azt az agp-s bassz*** , miben változik?
5.
Hogy tudom az overdrivot elő varázsolni.4.12es drivernál egyszerűen nincs, se az eredeti cd-n.Pedig a dobozán rajta van hogy tudja a kártya.Tényleg tudja?
Nagyon szépen köszi.
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
hmm..., az szép

mod: ez persze Kelacinak ment a tuningeredményre
[Szerkesztve] -
Kelaci
csendes tag
Én is most vettem VGA-t nagyon nagy dilemma volt...
Csak egy dologra koncentráltam amire használom arra tökéletes legyen
egy Sapphire 9600 XT 128MB /kis doboz nagy erő
/
Tudom gyorsan el fog avulni de akkor sem vagyok hajlandó 40k -nál többet kiadni igaz aquaéknál van 9800 -as kb 50k ért...
4 pixelfutószalag már majdnem kevés /minden relatív, attól függ mire/
8 még pont elég
de jövő karácsonykor már úgyis a 32-eset fogjuk már nézegetni a külföldi oldalakon...és lehet hogy már hozzánk is elér...
Gyári órajel 500/297
Eddig húztam semmi gonddal, gyári hűtés (jól szellőző házban): 567/400
A memória nem bírta volna tovább a mag viszont jobb hűtéssel még ment volna de nem akartam pirítóst... -
Coolmat
őstag
Általában a legújabb driver a leggyorsabb (de nem mindig van így), és a softmodos és a sima driverek között sem láttam túl nagy különbséget...
-
IQ L1ght
tag
Köszi szépen srácok.
Te melyik driverrel nyomatod?Mivel megy a legjobban? -
somé
őstag
válasz
IQ L1ght
üzenetére
Nem mindegyik drivernél jelenik meg az overdrive fül,rejtéjes módon...
Ajánlott olvasmányok.. Bővebben: link -
Sethy
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek választani:
Abit vagy Sapphire (Radeon 9600XT 256 Mb VIVO?)
Előnyök-hátrányok.Melyik miben jobb? -
IQ L1ght
tag
Plz.segitséget várok.Vettem egy Sapphire 9600Xt-t 256ddres vivos.És egyszerüen sehol nem találom az overdrive-ot pedig a dobozán rajta van hogy tudja a kártya.Nem tettem fel a sima drivert hanem csak az uj catalystet, lehet ez a gond?
-
bestkiller
tag
Sok Boldog Újévet így előre is minden ide tartozónak.

-
bestkiller
tag
Hi.
Köszi a segítséget. Akkor nemsok dolgot lehet csinálni a karival. Még lenne egy kérdésem: honnan tudom meg hogy hány nanós a memo a karin?????
Sajnos ezt még nem tudom. Azt tudom ha elhűtöm a karin a memókat akkor akár 30% -kal is túl lehet húzni.
Előre is köszi a segítséget. -
Haka
tag
válasz
tommerr
üzenetére
Nekem is egy 256 Mb-os XT-m van (Abit). Én is belefutottam ebbe a nincs agp hibába. Nálam az alaplap nem akarta simán kezelni (KT400) a 9600-ot. Egy SP2 install után még 1 óra küzdelem kellett a VGA belövéséhez. Lehet, hogy hibás volt a lap, mindenesetre azóta már tudom, hogy az agp driver az nagyon fontos.
Azóta lapcsere lett, de még mindig visszaköszön időnként ez a baj, amikor le fel csreélgetem a drivereket.
A Te problémád szerintem a chipset drivereiben keresendő.
Első lépésként, windows újrainstall. Azután chipset install az alaplapgyártó oldaláról letöltött legújabb driverekkel, majd vga driver install, Vga-nál szerintem az Omega legújabb driverét tedd fel.
Ezek után menni fog
-
boceeboy
tag
Nem dehogy!
De jobban bizok bennetek meg olyankban akiknek van személyes tapasztalata!
Neck: 9800pro 128ast szeretnék venni a 256-os 9600xt helyett!
3 gigás p4-em van 1 giga 400as ram! -
boceeboy
tag
Az uj vga vétel miatt vagyok ilyen kérdezékeny manapság!

Fogalmam nincs ezekről és jó hogy megtanulom ezeket is!
-
boceeboy
tag
Köki Neck nagyon rendi vagy!

-
Neck
veterán
válasz
boceeboy
üzenetére
Istenem! Keresgélj egy kicsit!
/Sóhaj/
Na jó, segítek:
pipeline = pixel processing unit = pixelfeldolgozó egység
Minnél több van belőle a karin annál jobb
A 8 pipeline az egy mostani középkategóriás kártyát feltételez. KB. Vagy 9800Pro/SE, vagy X800SE, vagy X700/X700Pro.
[Szerkesztve] -
boceeboy
tag
Skacok mit jelent az hogy 8 pipilines egy vga?
-
bubifej
csendes tag
Sziasztok!segítsetek légyszi.Most vettem egy ati radeon 9600pro saphire 128, 400 kártyát.egyáltalán nem értek hozzá.Minden fut jól(sims2, pirates, stb), csak egy régi játék a diabló 2
nem fut. kikapcsolja a monitort már a video testnél is , illetve a játék indításakkor is.XP-n beállítottam a kompatibilitást 640X480-ra, de akkor kernel hibával lefagy. Mi a megoldás???
-
tommerr
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nem volt türelmem végigolvasni a teljes topic-ot. Ha a probléma előfordult már, akkor bocs.
Shappire 9600 XT kártyámat nemrég vettem. Xp újratelepítés után felraktam a legfrissebb Catalyst drivert. Gondoltam megtesztelem UT2004-el az új kártyámat. Meglepődve azt tapasztaltam, hogy néha be-beszaggat. (Nem értettem a dolgot, mivel a játék nagyobb része alatt normálisan megy.)
Felraktam a gépemre a 3D mark 2001-et és 2003-at is. A konfigom: Athlon Xp 2000+, 512 DDR 333, Shappire 9600XT 256 Mb.
Eredmény: 2001-nél: 9887 pont, 2003-nál 3467 pont. Ahogy nézegettem a neten ez annyira nem is lenne rossz, főleg ZoneAlarm és F-Secure mellett.
Miközben nézegettem a cikkeket a neten, felfigyeltem valakinek az írására: AGP problémája volt. Gyorsam megnéztem, hogy nálam mi a helyzet az AGP-vel.
Azt láttam, hogy ki van kapcsolva. Visszakapcsolás esetén a winxp újraindítása után ismét ki volt kapcsolva. A dxdiag-ban az agp nincs engedélyezve!?
Az alaplapom 8-szoros AGP-t támogat, az előző kártyám (Radeon 9000-es) 4-szeres AGP mellett ment. Via AGP driver felrakása után szétesett a rendszerem.
Ja, és az Xp PCI-os kártyának látja az AGP-s karit!?
Mi lehet a baj szerintetek? -
Calogero
addikt
válasz
Gordon Sultz
üzenetére
Meg a Far Cry, RB Rally, HL2..... es mostani jatekok is jobban szeretik ha 1GB van alatta.
Nem kotelezo pont ugyan olyan memoria... bele rakhacc mas milyet is. max nem mennek Dual modba hanem csak Single modba.
Memoriabol sose eleg
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen NAS-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 10. Generáció / Wi-fi / 64GB / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

na akkor az advantagen a téglalap ramook vannak?
Esettleg, ne a catalist-al próbáld ki, hanem pl. omega driverrel, vagy DNA-val, hátha. Habár, ha az eredeti, tehát gyárilag hozzáadott cd-n lévővel sem megy rendessen, valszeg mindegy, mert akkor megint nem ez a gond.