- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz
baroczp #4863 üzenetére
Most EZT kitől kérded? Mi az a komolyabb hűtés? Ha a sima gagyi ventit adják a gyárilag húzott, tehát melegebb kártyára, akkor oda TE szerinted mi kelhet még? Egy erősebb heatpipes rendszer shimán leveszi a hőt róla!
Tehát, zalman, Thermaltake, vagy mittoménmimég shimán megoldja a problemót! Persze, a megfelelő szellőzésről gondoskodni kell, tehát ha húzod a kártyát, ha nem, a heatpipes rendszer CSAK akkor működik jól, ha van légmozgás a házon belül, és elszállítja a hőt a bordkról. Ergo, egyedül a Zalmanhoz KELL külön ventit venni, a többihez alapban JÁR!
-
Allien
veterán
válasz
Szabesz #4854 üzenetére
Én speciel elvből nem vettem zalman-t, helyette van már más is (Tts-kft.hu-n), meg jobb is. De, anno nem volt sok alternatíva itt, kis hazánkba, tehát ezért a Thermaltake Giant III-t raktam rá. Azzal sem volt sok gond a felrakásnál, ma is üzemel, és max a nagyobbik ventit használom rajta (kettő van, de a kisebb felejtős), azt is főleg, ha meleg van, a legkisebb fokozaton, és bizony bőven lehűti a kártyát, normális hőfokra.
-
Allien
veterán
válasz
× B@LINT × #3425 üzenetére
Azt nem tudom, de nekem kevesebb, nem szokta elérni a 40 fokot terhelve, kivéve a hűtő bordája.
-
Allien
veterán
válasz
× B@LINT × #3422 üzenetére
Azt nem tudom, de a zalman honlapján van egy ábra, ahol pontossan leírják, minimum mennyi hely kell a chipset hűtőtől.
-
Allien
veterán
válasz
× B@LINT × #3418 üzenetére
Pl. igen. De, van vagy 4-5 féle Zalman vga hűtő, elvileg, nagy külömbség nincsen, illetve, azért pár fokkal azért jobbak az újabb két csövesek. Inkább az a kérdés, mekkora a házad, mert ha ultra szűk, akkor ugye előfordulhat, hogy a hőcsövek nagyon közel kerülnek az IDE kábelekhez, vagy a wincsikhez.
-
Allien
veterán
válasz
× B@LINT × #3410 üzenetére
Hát igen! Én mindig is utáltam a zalmant.
De, azért egy passzív hűtést rádobhatsz! Akár Zalman-t is, de persze ahoz kell külön venni ventit. A kollégám NEM a gyári ventit rakta rá, hanem egy sima mezei 8 centist!
Így megfujta a borda melett lévő alaplapi chipen lévő bordát is!
Én speciel a ThermalTake Giant III-t raktam az enyimre, melyen a nagyobb ventit használom, a kisebbet nem.
Ez a cikk itt a PH!-n a Zalman v. Thermaltake Giant III-ról:
Bővebben: link -
Allien
veterán
válasz
Anthony001 #2812 üzenetére
Ami win alól csinálja, az nem lehet valós, ha jól tudom, mert ugye, a memód egy része foglalt, azt nem tudja vizsgálni. Memtest 86, ha jól emléxem, és itt a PH!-n is van külön fóruma, ott egy link, és letöltheted. Utánna kiírod ujrairható cd-re, a biosban beállítod, hogy cd-ről bootoljon, és akkor ez a progi tölt be, leteszteli a ramokat, és ennyi. Ha nincsen hiba, többszöri ellenörzésre sem, akkor a ram nagy valószinüség szerint jó. Van, aki legalább egy napot ajánl tesztelésnek, ha nem hibáz. Nálam már 13 perc alatt kiköpte, hogy hibázik a ramom. Csak azt nem mondta meg, mi a megoldás!
-
Allien
veterán
válasz
Anthony001 #2799 üzenetére
Nálam a ramjaim rosszak, azért lép ki. Nálad lehet, kevés, de van ram teszt, leteszteled a ramodat, és egy probléma kiszürve!
-
Allien
veterán
Azért, nem kellene a Mistral-t mindig szídni. Ebben az esetben sem 100%-ig hibássak, de külömben, én már jópárszor vásároltam ott, és nem volt gondom! Más helyen (nekem) rosszabb volt. Pl. Bluefish, az Oktogon, és Nyugati közti boltja az katasztrófa volt.
De, erre van külön totyik is ám!
-
Allien
veterán
válasz
arpeen2 #2727 üzenetére
Nézzed meg a számlán milyen kártya szerepel pontossan, és elvileg reklamálhatsz érte ott, ahol vetted (szerintem, 9600 XT NEM lehet 64 bites!). Ami az Everest-t illeti, a legújabb verzió már az én alaplapomat is támogattja (ideje volt, végre). Eddig még a hozzá adott progi sem tudta kiolvasni Win alól a hőmérséklet adatokat, de ez már endessen olvassa, ami nagyon jó! Az alaplapom Abit AN7, és bárhogy nézzük, ez már nem számít nagyon újnak, de ennek ellenére a SpeedFan sem kezeli még.
-
Allien
veterán
válasz
montressor #2436 üzenetére
Azt nem hinném, hogy ezért kilépne, mert tulmelegszik, legalábbis, elvileg. De, természetessen, lehet rárakni cuccosokat, akár csak külön ram bordákat, ilyet a Zalman gyárt. Szvsz, akkor viszont jobban megéri a teljes passzív hűtést megpróbálni, mert a mostaniakhoz már mellékelnek ram bordákat is. A Zalman-ról, és a ThermalTake Giant III-ról van is itt a PH!-n teszt. Ott a Zalmant hozták ki győztesnek, de nekem pl. Giant III-m van, és az igaz, hogy össze szerelése nem volt túl egyszerü, de nekem most is jól muzsikál. (Bővebben: link)
-
Allien
veterán
Természetessen, ez így nem jó kérdés. Ugyanis, attól függ, miről cseréled le! Ennél gyengébbet nem érdemes ma már venni, de ugye ez is pénz kérdése. Ha gyengébbre van lé, akkor annak megfelelően, akár pl. egy 9550-s is nagyon jó választás lehet! Tehát, ha egy Geforce 2 MX 400-ról váltasz, vagy egy FX5200 (Ati 9200-is), még megérheti, bár ezekben az esetekben az is kérdés, mennyiért veszed meg!
-
-
Allien
veterán
Szvsz, tutira nem éri meg! Ha 1-1-ben tudnád cserélni, akkor is, maximum ugyan akkora teljesítményt kaphatnál, bár szerintem a jelenlegi kártyád a 8 pipeline miatt még így is erősebb. Sokkal jobban járnál, ha a jelenlegi kártyádra adnál még ennyi pénzt, és becserélnéd egy korszerübbre, tehát egy újgenerációs Nvidiára pl. 6600 GT.
-
Allien
veterán
Kivételessen, meg kell, hogy cáfoljalak! HeatPipes hűtőt igen is, érdemes rárakni, ha nem sajnálod rá azt a jópár ezer HUF-t, illetve időt, amíg felrakod. De, ha nem húzod, akkor ugye nem kell venti (elég, ha a házban forog a levegő), ergo passzívan, hang nélkül muzsikál. Sajna, pl. az én karimon (9600 XT FB, tehát gyárilag tulhajtott) a hűtő egy gyökér kis venti, ami képes, és eszmélettlen hangos tud lenni! Az előző VGA-mon volt ekkora venti, az pedig egy Geforce 2 MX 400 volt!
Most van rajta egy ThermalTake Giant III, a rajta levő ventiket nem használom, illetve, néha a nagyobbikat bekapcsolom (nyári, meleg időszakban), azt is minimumon, így is csendes marad, főleg az eredeti ventijéhez képest!
-
Allien
veterán
válasz
Mr.Skyline #2301 üzenetére
A GPU ugyan az. Egyedül a ramokban van külömbség, nem csak mennyiségben, hanem sebességben. Van olyan játék, ahol esettleg jobb a több ram, de inkább a gyorsaság számít, ezért pedig nem éri meg lecserélni, kivéve, ha a monitorod képes nagyobb felbontásra is, tehát olyan 1200X1000 felett tud legalább 85 Hz-n üzemelni (szvsz).
-
Allien
veterán
Amíg nem tudod, mi a baja, inkább maradjon CL3-s. Igaz, lasabb tőle a rendszer, de mivel ezek szerint nem ez a gond, késöbb még lehet ugye lefele szűkiteni.
Esettleg, ne a catalist-al próbáld ki, hanem pl. omega driverrel, vagy DNA-val, hátha. Habár, ha az eredeti, tehát gyárilag hozzáadott cd-n lévővel sem megy rendessen, valszeg mindegy, mert akkor megint nem ez a gond.
-
Allien
veterán
Sajna, nem emléxem, hogy még mitől lehet ilyen gond, de a memó sem tuti (még nem győztél meg róla, bocs). Hol működött eddig, meggora fsb-n milyen beállításokkal (késleltetés), mert pl. az enyém hiába bírja a 200-s fsb-t, azt csak CL2,5-ben. Viszont, kisebb sebességről kezdtem a húzást, ahol még CL 2-re volt rakva, és természetessen egy idő után már nem bírta ezeket a beállitásokat. De, végül is a cserélgetés talán megoldja a dolgokat, csak elég kellemetlen, ha visszaviszed, és mégis megy!
-
Allien
veterán
A kártyád csomagolásán rajta van, hogy mekkora Te kártyádnak az órajelei, és ez a FireBlade verzió gyárilag húzott! Nekem akkor lépegetett ki, ha a processzor nagyon meg lett húzva. Tehát, ha húzod a procid, akkor kicsit vedd vissza, mert egyáltalán nem biztos, hogy a kártya miatt lép ki, hiszen ha a kártyával lenne valami, akkor pl. ''szemetelne'' a kép. Elvileg memória is lehet problema. Ezeket lehet tesztelni, vagy valahol cserélgettni alkatrészt, pl. havernak átrakni a gépébe a kártyát.
-
Allien
veterán
válasz
Coolmat #2088 üzenetére
A GPU 540 az nagyon jó érték!!! Ami a rambordákat illeti, szvsz a Te kártyádra tök felesleges (tuning szempontjából)! Ugyanis, azért nem tudod a memót jobban húzni, mert az összes 256 ramos kártyán lasabb ramok vannak, mint a 128-sokon! EZT már többször leírták ebben a totyikban is.
-
Allien
veterán
válasz
Somejko #2081 üzenetére
Nekem is FireBlade-m van. Majd megpróbálok képeket felrakni. A lényeg, a nyamvadt hűtőjét lecseréltem heatpipe-s megoldásra! Sokan Zalmant raknak rá, nekem speciel ThermalTake Giant III van rajta. Persze, a házban is kell, hogy járassad egy kicsit a levegőt.
Ami pedig az eredeti ventit illeti rajta, az szinte egy az egyben olyan, mint amilyen az elötte lévő VGA-mon volt, az pedig egy Geforce 2 MX 400-s!Tiszta röhely!
-
Allien
veterán
Há vazze, olvass utánna! A régebbi kártyáknál a 9800-s sorozat volt a befutó. Geforce FX sorozata felejtős, kivéve az 5900 XT, mert annak az ár/teljesítménye megfelelő volt (csak már nem gyártják). Tehát, minden csak lóvé kérdése!
Bővebben: link
Én AGP-s Geforce 6600 GT-t vennék, csak az árát nem tudom, de ha alig több, mint egy 9800-s, akkor nyerő vétel!
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Van ilyen totyik (9600XT versus 5900 XT), és tesztek is vannak. Egyértelmüen 5900XT, de ez árfüggő is, de nagyon.
Esettleg, nézd meg, mit adnak hozzá, már játékot, mert ugye talán azt el tudod olcsón passzolni. Habár, az egyik kollegám vett 5900XT-t, és benne volt valami űberbéna helikopteres, asszem Gunship 4, és ló***r, azt el sem lehet adni, nekem adta inkább.
Viszont, HL2 kupon meg már nem nagyon valószínü, pedig azt még el lehet passzintani esettleg.
-
Allien
veterán
válasz
petigyerek #2014 üzenetére
Ha 2 év múlva kiadják a Doom 5-t, meg az UT 19-t, stb..., akkor ennek a kártyának tökmindegy, mennyi ramja lesz, ha 10 billiotrilliomega, akkor sem fog rajta futni, vagy a minimum beállítással, mert kb akkor olyan lesz, mint most a Geforce 2, vagy talán nagy jóindulattal egy Geforce 4 Ti.
Tehát, akkor már legyen 128 megás. CSAK akkor éri meg a 256-s, ha a moncsid bírja a nagyobb felbontást magasabb frekin, külömben semmi értelme.
-
Allien
veterán
válasz
petigyerek #1991 üzenetére
Ha mindenképpen Sapphire XT-t akarsz venni, akkor abból a ''FireBlade'' verzió a tuti nyerő (128 megás)! Gyárilag tuningolt, teház GARANTÁLJÁK, hogy a memó megy pl. 600@650-n, és a gpu, ha jól emléxem 500@534-n. Nekem is ilyen van, csak én lecseréltem a gyári hangos hűtőt, egy Thermaltake Giant III-ra.
-
Allien
veterán
Csakhogy, ha jól tudom, EZT a verziót NEM lehet kapni (silencer rev.3), csak a rev2-st árulják, az meg nem teljessen kompatibilis az XT-re (Bővebben: link). De, nézzük a tényeket. A régebbi Zalman (1 hőcsövesek) valamivel gyengébben muzsikálnak, mint egy ThermalTake Giant II-s! Már passzívan is természetessen, igaz, a külöbség, ha jól emlékszem 1 fokocska (a Giant II javára). Nekem a Giant III-s van, és azt kell mondjam, hogy passzívan is alapon elviszi a kártyát, gond nélkül, egy kis húzással is simán belefér, ha van a házban egy kis légmozgás (az meg amúgy is kell). Két venti van hozzá, de én csak a nagyobbat használom, az például csendesnek mondható, a legkisebb fordulaton ( 3 sebességes a szabályzója).
-
Allien
veterán
Lehet, jobban járnál (tutira jobban), ha NEM Catalyst-t raknál fel, hanem pl. Omega drivert, ami igaz, hogy a Catalyst-re épül, de ebben is vannak javítások. Persze, emmél is van több verzió. Javaslom, azt, melyik az 4.8-s Catalyst elöttire épül. Van valahol teszt is, ahol tesztelik a drivereket, az alap Catalyst, Omega, DNA, és még 1-2 fajtát. Csak innen a munkahelyemről nem tudom előkeresni a linket, de valahol asszem már leírtam.
Ami a lényeg, hogy ha a játékok sebességeit nézzük, akkor egy régebbi, 3.xx, vagy egy újabb, 4.7 körüli driver a nyerő, de NEM az eredeti, hanem valamelyik kiegészitéses.
Talán (#684) hozzászólást keresd meg. De, EZT inkább: (#807), itt van a link! -
Allien
veterán
Igazad van, csak az a kérdés, ki miről vált. Én speciel egy Geforce 2 MX 400, 64 megásról cseréltem egy Sapphire 9600 XT FB-re. No, inkább le sem írom, mekkora külömbség! Igaz, árban is, de megérte, igaz, ez még tavasszal volt. A Gforce-t anno 10E HUF-rt vettem, ezt 42E pénzért. De, legalább elindulnak a progik, és nem diavetitésben, mert vannak olyan gamek, melyek kiírják, hogy ezen a vason (gforce 2) nem is települnek fel.
-
Allien
veterán
válasz
access_denied #988 üzenetére
Nem feltétlenül kell biost állítgatni, vannak erre progik, amivel lentebb viheted!
Ha úgy is szemetel, akkor ott más gond van.
-
Allien
veterán
Pedig jól irta! Csak Te nem nézted meg jobban, mit írt!
A felbontás ugye csak 800x600, és ezért tud vele jobb beállítással játszani. Természetessen, nagyobb felbontásnál már beszaggatna rendessen!
Azért, szerencsére Doom3 tipusu game nem lesz túl sok, szvsz. Mint ahogyan az előzőekre sem épült húde sok game. A Far Cry is shimán megy persze, közepes felbontásnál (1000x700 körül) közepes részletességekkel, ha jól emlékszem. Az pedig mégis csak jobb, mintha nem is tudna vele játszani!
-
-
Allien
veterán
válasz
Markgx10 #970 üzenetére
Szvsz, ez attól függ, mennyivel ment többet!
Tudvalevő, hogy sajnos, manapság ezek a tesztprogik már semmit nem érnek, vagy csak patch-l, mert ''optimalizálva'' vannak, főleg a fent említett 5600-s kártya. Tehát, inkább játékokkal szokás mostanában tesztelgettni, hasonló beállításokkal. Abban biztos lehetsz, hogy alapbeállításokkal (semmi szűrő, élsimitás, stb...), akkor az 5600-s nagyon nagy fps-el dolgozik (aminek persze semmi értelme), de ha bekapcsolod a lényeget, kidöglik (5600-s). Azt azért ellenőrizd le, tényleg emelt beállításokkal megy-e a kártyád, mert ugye az FB a gyári tuningról szól (gpu 500@532, ram 600@650)!
-
Allien
veterán
Elvileg a Sapphire FireBlade sorozata alapból tuningolt, 500@524 a mag, a ram 600@650-re, de azoknál a ram a ~700 körülit is viheti megfelelő hűtéssel. Persze, ez elvileg, mert ugye attól is függ, milyen ramokat raktak a kártyádra. Ráadásul, mindegyik más értéket tud, próbálgattni, persze csak saját felelősségre.
-
Allien
veterán
De ha ez még így sem elég, még pontosabban leírtam itt: Bővebben: link (#257) hozzászólás, de igaziból ugyanazt írtam, csak szájbarágósabban, talán.
-
Allien
veterán
Van kereső, amivel a témára tudsz keresni. De, itt leírtam, hogyan tudod 100%-ra megoldani! Bővebben: link a (#3) hozzászólásban leírva!
Remélem, tényleg sikerül!
-
-
Allien
veterán
válasz
done2003 #810 üzenetére
Hi hi, jó vicc.
) Lesarkazni procit szokás, azt is amd-t, de a VGA-n lévő GPU-t nem cseréled, csak a hűtését. Elvileg két müanyag pöcök fogja, azt kipattintod, és le is jön, csak ugye, trutyi van alatta, azt le kell ovatossan törölgetni. Oszt lehet cserélni, ma már rengetek jobbnál jobb alternatíva van. Általában Zalmant ajánlják, de igazából az egy kommersz, alig jó termék. Bocs, minden Zalman mániástól. Igaz, az újabb, dual heatpipe-s megoldás már kulturáltnak mondható (legalább van hozzá ram borda). Alternatívák, a teljesség igénye nélkül:
Arctic Cooling VGA silencer, Bővebben: link, ez jobb a tesztek alapján, csak ugye nem passzív. ThermalTake Giant II, kifutó termék, ez is jobb volt a tesztekben még passzívan is Bővebben: link, ThermalTake Giant III Bővebben: link ez meg ugye dualheatpipes, és ram borda is mellékelve. A Mistralnál is kapható még egy valami, meg vannak egyszerübbek, melyek ugyan olyanok, mint a gyári hűtők, csak elvileg jobban hűtenek, vagy csendesebbek. De, inkább a Zalman, Arctic Cooling, és TT termékeket ajánlom.
Mellékessen, nekem TT Giant III van fent, csak a felső ventit szabályozom még plusszban. -
Allien
veterán
Erre vannak tesztek, más tpoicban, keress rá, talán ''driver'' címszó alapján. Van összehasonlító táblázat, mert pl sokan favorizálták a 3.xx verziókat, és tényleg gyorsabbak voltak, mint pl. a 4.4-ig a négyes sorozat. De, a lényeg, hogy nem egy dologgal tsztelték, tehát nem mindegy mire kell. Én speciel a Far Cry-t vettem alapul, és abban a DNA drivere teljesített a legjobban, persze ez egy kicsit régebben volt. De most újra megskubizom, hogy ne kelljen keresned, itt a link:
Rendszeressen frissitik, és itt le is lehet tölteni az ÖSSZES drivert hozzá! Igaz, nem magyar, de azért a táblázatok ''beszédesek''.
Ja, nem válaszoltam a kérdésed egy részére, de a kérdésed sem egyértelmü, mert a Sapphire 9600 XT-ből is van vagy 4 fajta. 128 vagy 256 megás változat, ugye, és pl. a 128-sból is van vagy kettő, egy sima, asszem, és egy FireBlade verzió, ami gyári húzást jelent! Elvileg, ha raksz erre a kártyára egy jobb hűtést, mint az eredeti, persze a ramokra is, akkor (elvileg, de csak saját felelősségre) a memo pl 700-ig birnia kellene. A FB (fireblade) sorozatban pl 500V525 a GPU órajele, a ramoké pedig 600@650!
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Bocs, én nem igazán értek hozzá, de mit is csinál a kártyád?
Én azt vettem észre a sajátomon, hogy a gyári hűtés (gagyi venti) nem a legjobb hozzá, és ha nincsen szellőzés a házadban, akkor jobban melegedhet a kártya. Ráadásul, az enyim gyárilag húzott (Sapphire 9600 XT FB). Én inkább lecseréltem. Van bőven alternatíva, sokan a Zalman passzív vga hűtőt használják, de én pl a Thermaltake Giant III-t ajánlom, de kinek mi, ugye.
Azért azt kipróbálhatod, hogy lentebb veszed a sebességét, mind a GPU-t, és a ram-okét is, és ha úgy rendessen müxik, akkor valószinübb a hűtés gond, amit persze egyszerübb házventivel megoldani. -
Allien
veterán
A HL 2 kupon nem beváltós, hanem letöltős, tehát, net kapcsolaton keresztül fogod tudni leszedni.
Nekem is Sapphire 9600 XT FB 128 megás van, de én már nem kaptam hozzá kupont, bár nem is hiányzik. Húzni több progival is lehet, most nem tudok fejből, de igaziból (az FB verzió) már emelt órajellel megy 500/600 helyett 523/650, ha jól emléxem (de a memók 680 körülire elvileg felmennek). Tovább nem érdemes próbálkozni szvsz, mert a gyári hűtés erre már nem igazán alkalmas. Igazából, jelenleg amúgy sem érdemes huzogattni, mert minden elfut emelés nélkül, ami pedig nem, az emeléssel sem fog. Tehát, inkább csendesíteni érdemes egy Zalmannal, vagy egy TT Ginat II-el, éppen mit tudsz beszerezni, esettleg egy Artic Cooling (márkáju), VGA Silencer, habár ez nem passzív megoldású, de olcsóbb, mint a másik kettő, és még halk, aránylag, ha nem tuningolsz.
-
Allien
veterán
Ezt komolyan kérdezed? Igazából mire is vagy kíváncsi? Az a kérdés, milyen a lecserélendő kártya. Ha régebbi tipus, tehát Ti 4200 elötti, akkor ha beálítod a legjobb minőségre, tehát AA/AF fullra (tehát direktx 9 features), akkor fogsz látni érdekességeket.
Én egy gforce 2 mx 400-st cseréltem le, erre, és ég és föld. Jelenleg egy Amd duron 1600 mellett ''fut''. -
Allien
veterán
Talán kezd itt, de lehet, inkább olvasd át a vga részt.
Bele tart pár napba, de megéri! -
Allien
veterán
Ezalatt azt értem, hogy a felső ventit nem a vga-ra rakom, hanem a házra erősítem.
-
Allien
veterán
válasz
ShadowLord #178 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Sapphire 9600 XT, FireBlade verzió nem 500/600-s, hanem ''325 Mhz DDR memory'' (az ugye 650 gyárilag), ''532 Mhz Core Speed Ready''. Ezt onnan tudom, hogy nekem is ez a verzsön vala. Azt nem tudom, hogy a többi, amit írtál, alapban ennyire állítják be, vagy ezek tuning eredmények?
Terveim szerint, ha sikerül, nem Giant II-st teszek rá, hanem Giant III. Csak az a kérdés, mennyiért fogok ollantot kapni. Aztán jöhettnek a tesztek. Félkézzel, majd fél lábbal, majd kéz nélkül, féllábon, majd kéznélkül, láb nélkül.
Tehát, megpróbálom úgy, hogy a ventiket nem forgatom meg, tehát passzívan használom. Erre ugye van remény, hiszen a Zalman is azonos elven működik. Aztán, jön az egyik venti, majd külön a másik, és utánna mindkettő. Azt szeretném elérni, hogy passzívan lehessen használni, és a második ventit, ami felülről tologatja a levegőt, azt a ház szellőzésére fordítom, a vga kártya hátoldalára, hiszen a heatpipeline miatt ott kellene hűteni. Csak lenne mán a kezeim között! -
Allien
veterán
Természetessen, részben igazad van, de nem tuningolni szeretném, hanem halkítani.
Ahoz a legjobb egy Zalman lenne, de azt írta valaki, hogy nagyon passzentosan megy rá. Van alternatíva, TT Giant II, igaz, azon is van venti, de lehet, azt leállítva, marad passzívnak.
-
Allien
veterán
-
Allien
veterán
No, teszteltem a karit, bár nem komolyan. A régi, mint írtam, gforce 2 mx 400, 64 mega ramos volt, direktx 7-s tudásu. Betöltöttem a Pirates of the Carribient. Elég sok a változás, mind a szárazföldön, ahol a növényzet mozog, ha átgázolok rajta, mind a tengeren. FŐLEG, a tengeren, ha a hajóról a vízbe nézek, na az kimeríti a brutál fogalmát, az mx után! Eddig szinte semmi nem volt. Valami kis hullámzáska látszott, de most bele látni a vízbe felülről, a halak úszkálnak, ha meg kisebb szögben nézek a vízre, tükröződések, és minden egyébb fícsör látszik.
Bár drága, de megérte váltani, eddig. Már ''csak'' a hűtés, ami még kérdéses. -
Allien
veterán
Mondjuk engem speciel nem ösztönözne egy korsó sör, mert speciel, antialkoholizáló vagyok.
) Igaz, nem is olyan a kártyám.
-
Allien
veterán
válasz
csucsu_17 #163 üzenetére
Izééé!
''GPU órajele: 250 MHZ !!!!!!!''
Persze, hiszen ez 500Mhz!!! DDR ram, tehát 2x annyi. Mint a normál ramoknál is, fsb 200, ami ugye 400-s sebességü (3200 tipus).
''Memória valódi órajele 297 Mhz DDR
Effektiv órajel 594 MHZ''
Ha jól gondolom, ez olyan tuning féle, erdetiben, mint a Sapphire 9600XT FB is, gyárilag magasabb órajelen megy, nem nekem kell tuningolni.
Már, ha jól gondolom, ugye. -
Allien
veterán
A csere elött teszteltem a gforce 2 mx 400, UT2004 demo benchmarkkal.
Mellé írtam az új kártya teljesítményét (Shappire 9600 xt fb 128 ram)
Resolution: 1024×768
Game Default option, Direct3D renderer
BotMatch - Bridge Of Faith CTF
Score = 12.524932 FPS Score = 31.754047 FPS
Low Quality option, Direct3D renderer
Score = 28.303053 FPS Score = 48.060379 FPS
High Quality option, Direct3D renderer
Score = 10.312771 FPS Score = 36.276386 FPS
Resolution: 800×600
Low Quality option, Direct3D renderer
Score = 42.490181 FPS Score = 48.193851 FPS
Resolution: 800×600
High Quality option, Direct3D renderer
Score = 16.687044 FPS Score = 38.200184 FPS
Ezen kívül látványban is sok a külömbség, pl. a víz nem is látszik rendessen az mx-l, némely lövés is sokkal kidolgozottabb a 9600-al, a falak grafikája is részletesebb (persze, ezeket külön be kelett állítani, de mx-nél semmi értelme nem volt).
Colin Mcrae 4 demoja is sokkal jobb, pl. a kocsi szinte matt az mx-nél, míg a 9600-nál csillog-villog, indulásnál, nagyobb felbontásban is nem rezzen meg, míg mx szaggat egy kicsit 800x600-ban is már (~20-25 fps néha csak). -
Allien
veterán
Kicseréltem a vidkarit! Erre lehet mondani, ég- és föld, a külömbség, és nem csak a markokban! Régi kártya, gforce 2 mx 400, 64 mega ram. Új, Sapphire 9600 xt, 128 ram. Ami még érdekes: ECS k7s5a pro alaplap (4x agp melett!), amd duron 1600 proci, 512 ram. 3D markt 2001 SE, 1600 -ról 9000 fölé ment! A játékokban is, eszmélettlen a külömbség, nem csak fps-ben mérve. Az árkülömbség 4x -s, de a teljesítmény van, ahol 10x-s, de minimum 5x gyorsabb, nagyobb felbontásban. Ha bekapcsolom az fsaa-t, akkor egy kicsit visszább esik, de ez meg látvány, az mx ugye olyat nem látott, amikor készült. Félre ne értsen senki, meg voltam elégedve régebben az mx-s kártyámmal, anno nagyon jó volt, mert csak arra volt pénzem. Most meg csak erre, sajna, nem jött össze az fx 5900 xt-re a lé.
A csere zökkenőmentessen ment, egyenlőre semmi bugot nem tapasztaltam. Catalist 4.4 van fönt.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest